Apuohjelmia Raamatun tutkimiseen

e-Sword lienee yksi parhaimmista Raamatun tutkimisen apuohjelmista. Se toimii omalla koneella ilman nettiyhteyttä, näyttää jopa neljä eri käännöstä rinnakkain, sisältää toistakymmentä eri käännöstä (mukana myös suomen- ja hebreankieliset), sanakirjoja, karttoja ym. Kaiken lisäksi sen voi lisäosineen ladata netistä ilmaiseksi.

wwwbible -sivustolta voi ladata ilmaisen wwwRaamattu -ohjelman. Se sisältää suom. v-38 Raamatun sekä engl. KJV -käännöksen, joita voi katsella rinnakkain tai erikseen. Ohjelman ehkä paras ominaisuus on, että se näyttää hakutuloksen valmiina htm-sivuna, jonka voi halutessaan tallentaa. Ohjelmasta on myös kännykässä toimiva versio.

R-2005 on suomalainen internetissä toimiva hakuraamattu. Se on nykyistä kirkkoraamattua uskollisempi alkutekstille ja näyttää rinnakkain alkukielisen tekstin ja käännöksen.

R-haku on monipuolinen suomenkielinen Raamattu-hakuohjelma, sisältää useita käännöksiä.

Lukuisia käännöksiä sekä suomeksi että monilla muilla kielillä:
www.raamattu.org/

 

 
 

Blue Letter Bible hakuohjelmat

Alla olevat apuohjelmat etsivät Raamatun sanoja ja sanontoja englanninkielisen Blue Letter Bible -sivuston kautta ns. hyväksytystä eli KJV-käännöksestä. Sanahaku etsii hakusanojen ja Numerohaku Strongin sanakirjan numeroiden perusteella. Kolmas ohjelma etsii jakeita ja lukuja.

1. Sanahaku

 • Etsii haluttujen sanojen tai sanontojen kaikki esiintymiskohdat. Sanoja voi olla kerrallaan enintään 5. Merkkiä * voi myös käyttää. Tällöin esim. hakusana believ* tulostaa myös sanat believe, believer ym.
 • Etsii sanoja myös seuraavista lähteistä: Nave's Topical Bible, Torrey's New Topical Textbook, Vine's Dictionary of New Testament Words, Easton's Bible Dictionary, the Thematic Subject Guide, and Hitchcock's Bible Names Dictionary.
Phrase Search / Concordance
Words/Phrase To Search For
(e.g. Jesus faith love, or God of my salvation, or believ* ever*)
 

2. Numerohaku

 • Etsii sanoja ja palauttaa listauksen Strong -sanakirjan numeron perusteella.
 • Näyttää numeroihin liittyvät sanaselitykset
 • Käyttäjä voi valita joko kreikkalaiseen tai heprealaiseen tekstiin liittyvän numeron
 • Esim. numero 2424 ja Greek antavat tulokseksi listan kohdista, joissa esiintyy sana Iesous (Jeesus). Listauksesta löytyy sitten kosolti lisää Strong- numeroita, joita voi halutessaan panna muistiin.
Enter a
Strong's Number
e.g. 2424 Greek

Hebrew
Greek
 

3. Jaehaku

 • Tämä on ehkä käyttökelpoisin näistä ohjelmista.
 • Etsii jakeita ja lukuja KJV -Raamatusta
 • Helppo tapa löytää haluttuja raamatunkohtia
 • Valitse haluamasi Raamatun kirja ja luku. All verses -vaihtoehto näyttää koko luvun, mutta voit myös valita jakeet joista haku alkaa ja päättyy. Voit myös valita, näytetäänkö samalla sanoihin liittyvät Strong -numerot.
 • Haku antaa tulokseksi valitun luvun tai jakeet. Jokaisen raamatunkohdan vasemmalla puolella on 4-6 painiketta, joita napsauttamalla saa lisätietoa. Tärkeimpiä ovat painikkeet C (concordance), joka antaa tietoa alkukielisestä tekstistä ja V (Versions), joka näyttää eri käännösvaihtoehtoja.
Book Chapter Verse Range
All Verses
Or Start: End:
Show Strongs Numbers: