Onko dinosauruksia elänyt ihan äskettäin?


Aiemmin jo todettiin löytyneen tuoreita dinosauksen luita, mikä viittaa vahvasti siihen, ettei dinosaurusten sukupuutosta ole kulunut miljoonia vuosia. Mutta voisiko dinosauruksia elää vielä nykyäänkin jossain syrjäisillä seuduilla? Mitä pitäisi päätellä väitetyistä dinosaurusta muistuttavia otuksia koskevista havainnoissa?
Bunyip

Australian aborigineilla on pitkiä suusanallisia tarinoita pelottavasta legendaarisesta hirviöstä, josta he käyttävät nimeä bunyip. Heidän mukaansa nämä oliot asuttivat kaislikkoisia soita ja kapeita merenlahtia joissakin osissa Austraaliaa. Niiden öinen ulvonta ja kertomukset ihmisten sieppaamisesta ja eläinten tappamisesta herättivät pelkoa asukkaissa. Geelongissa, Victorian osavaltiossa kerrotaan 1800 -luvun puolivälissä tapahtuneesta oletetun bunyipin luiden etsinnästä.

Asiasta kertoi sanomalehti Geelong Advertiser heinäkuussa 1845, mainiten mm., että yhtä löydetyistä luista oli näytetty eräälle alkuasukkaalle. Tämä oli heti tunnistanut sen bunyipin luuksi. Häntä pyydettiin piirtämään 'bunyipin' kuva, jota sitten näytettiin muille aborigineille, jotka eivät olleet voineet tiedottaa asiasta toisilleen. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että sekä luu että piirros esittivät bunyipiä.

Lehti kertoi myös lukuisista havainnoista, joita bunyipistä väitettiin tehdyn. Sitä koskevat kuvaukset kertoivat eläimestä, jossa oli alligaattorin ja linnun piirteitä. Sen korkeus oli noin neljä metriä. Takajalkojen sanottiin olevan paksut ja vahvat, etujalkoja isommat. Sillä oli pitkät kynnet. Vedessä se ui kuin sammakko ja maalla se kulki takajaloillaan pää eteenpäin ojennettuna. Väriltään se oli monenkirjava, sen munat olivat vaalean sinisiä ja kooltaan kaksinkertaisia emun muniin verrattuna. Sen kuono oli kuin ankan nokka. Lehdessä 27.04.91 olleiden piirrosjäljennösten mukaan kyseessä olisi ollut otus, joka fossiilien perusteella tunnetaan sorsaliskona. Alkuperäiset 1800 -luvun piirrokset tehtiin 13 vuotta ennen kuin ensimmäinen sorsaliskon fossiili löydettiin.

Vuonna 1981 tutkijat tunnistivat Alaskasta 20 vuotta aikaisemmin löydetyt tuoreet luut kuuluviksi pienille sarvekkaille 'hanhennokkaisille' lihansyöjäsauruksille. Luut eivät tietenkään voi säilyä tuoreina miljoonia vuosia, joten kyseessä olivat suhteellisen äskettäin kuolleiden eläinten luut.

Suuria lentäviä hirviöitä ym.

Vuonna 1856 Illustrated London News raportoi jättiläismäisestä siivekkäästä, lepakkoa muistuttavasta oliosta, jonka eräs ranskalainen, rautatietunnelia kaivamassa ollut työmies oli kohdannut Culmontissa, Haute Marnessa. Kuvausten mukaan otus oli sinimusta, pitkäkaulainen ja terävähampainen. Se muistutti lepakkoa ja sen iho oli paksu ja rasvainen. Se kuoli pian löytymisensä jälkeen. Sen siipiväliksi mitattiin 3.22 metriä. Eräs tutkija tunnisti sen heti Pterodactylus anas -sukuun kuuluvaksi ja sen piirteet sopivat yhteen tunnettujen pterodactyl -fossiilien kanssa.

Amerikan intiaaneilla on kertomuksia olioista joita he kutsuvat 'ukkoslinnuksi'. Kuvausten perusteella se muistuttaisi pterosaurusta. On mahdollista, että heidän kykynsä kuvailla ja piirtää näitä otuksia johtuu siitä, että heidän esi-isänsä ovat nähneet niitä. Vuonna 2003 uutislähteissä kerrottiin Alaskassa nähdystä, paikallisia asukkaita pelottaneesta 'lentokoneen kokoisesta' linnusta. Luonnontieteilijät kuitenkin suhtautuivat asiaan skeptisesti.

Mokele-mbembe

Hieman epäillen on suhtauduttu myös väitteisiin Kongossa nähdyistä dinosaurusta muistuttavista otuksista. Väitteiden esittäjien joukossa on kuitenkin myös uskottavalta vaikuttavia todistajia. Jotkut tutkijat ovatkin ottaneet väitteet vakavasti ja yrittäneet saada vahvistusta havaintojen todenperäisyydelle ja dinosaurusten mahdolliselle olemassaololle Kongon sademetsissä. Kongon hallituskin on tukenut joitakin tutkimuksia.

Yksi näistä eläimistä, joka alkuasukkaiden kuvauksissa ja tarinoissa tunnetaan nimellä Mokele-mbembe, muistuttaa pientä kasvissyöjä-dinosaurusta. Chicagon yliopiston biologi Roy P. Mackal tekee kirjoittamassaan kirjassa yhteenvedon Kongossa tehdyistä tutkimuksista. Mackalin mukaan Likoualan suoalueella olisi havaittu erittäin suurikokoinen, kilpikonnia ja apinoita syövä lintu. Alueella asustaa myös ennestään tuntematon suuri krokotiililaji. Mackal kertoo myös Mokele-mbembe -havainnoista; hänen mielestään kyseessä on pieni sauropodi -dinosaurus.

Biologi Marcellin Agnagna on toinen harjaantunut tutkija, joka on virallisesti raportoinut nähneensä Mokele-mbemben toukokuussa 1983 Kongon syrjäisellä Tele -järvellä. Otus oli leveäselkäinen, pitkäkaulainen ja pienipäinen. Etupuoli oli ruskea ja selkäpuoli lähes musta. Se oli matalassa vedessä ja sen näkyvä pituus oli noin viisi metriä. Agnagnan mukaan ".. voidaan varmuudella sanoa, että tämä näkemämme eläin oli Mokele-mbembe, aivan elävänä, ja että se oli tuttu monille alueen asukkaille."

On siis mahdollista, että dinosaurusten kaltaisia eläimiä on joitakin jäljellä vielä nykyäänkin. Tutkijoilla on kuitenkin käsillä viime hetket niiden tutkimiseen. Tällaiset tutkimusretket vaativat avointa ja ennakkoluulotonta mieltä ja ovat myös fyysisesti rasittavia ja terveydelle vaarallisia, mistä syystä useimmat tutkijat ovat haluttomia niihin. Mackal toteaa, ettei itsekään haluaisi riskeerata henkeään ja terveyttään, jos homma olisi vain toiveajattelua vailla minkäänlaista reaalista perustaa.
Asiasta lisää (engl.) : www.mokelembembe.com/

Muita nykyajan dinosaurus -ehdokkaitaTyrannosaurus

Burrunjor
Queenslandin osavaltiossa Australiassa tunnetaan taru burrunjor -nimisestä otuksesta. Kuvaukset siitä tuovat mieleen Allosauruksen, joka on pienempi versio tunnetusta Tyrannosauruksesta. Siitä väitetään tehdyn myös näköhavaintoja vuonna 1961. Niiden mukaan se olisi kahdella jalalla kävelevä, 7-8 metrin korkuinen ja kuljeksinut lähellä Lagoon Creekiä olevaa pensaikkoaluetta.

Jotkin osat Austraaliaa ovat vielä huonosti tutkittuja, ja suuret alueet ovat yleisöltä kiellettyjä luonnonsuojelualueita , joten on mahdollista, että joitakin sukupuuttoon kuolleiksi luultuja lajeja olisi niissä vielä jäljellä. Yksi osoitus siitä on eräästä kansallispuistosta löytynyt puu, Wollemin pinja, jonka tutkijat luonnehtivat dinosaurusten ajalta olevaksi.

Kulta
Yksi aboriginien perinteissä kuvailtu eläin on nimeltään kulta. Sen kerrotaan olleen jättimäinen, muinaisilla soilla elänyt käärmemäinen kasvissyöjä-matelija. Sillä sanotaan olleen pitkä, ohut kaula, pieni pää, massiivinen, kömpelö ruumis jota suuret jalat kannattivat sekä pitkä, teräväkärkinen häntä. Kuvaus muistuttaa selvästi sauropodeja. Alkuasukkaiden mukaan maa valitettavasti kuivui, metsät muuttuivat aavikoiksi ja suot hävisivät, jolloin myös kulta kuoli.

Ihmissyöjä-kenguru
Monien vuosien ajan aboriginien tarinat ihmisiä saalistavista kenguruista kuitattiin tyhjän veroisiksi tyyliin 'jokainenhan tietää, ettei sellaisia ole'. Totuus lienee kuitenkin toinen.Jättiläiskengurulisko

Joidenkin pienimpien kengurulajien on toisinaan nähty järsivän eläinten luita. Niiden on myös nähty tilaisuuden tullen varastavan munia kanatarhoista. Erään toisen lajin on nähty syövän lampaan raatoja. Nämä jäniksen kokoiset eläimet ovat tietenkin liian pieniä saalistaakseen isoja eläimiä, mutta aiemmin eläneet isommat 'kengurut' ovat sen voineet tehdä. Tietojen mukaan Propleopus -kenguruiden hampaatkin ovat lähempänä lihansyöjiä kuin kasvissyöjiä. Ehkä ne olivat 'susia' kenguruiden heimossa. Niiden uskotaan kuolleen sukupuuttoon jo 20 000 vuotta sitten. Jos näin olisi, on vaikea ymmärtää, miten suulliset legendat olisivat voineet säilyä niin elävinä nykyaikaan asti. Paljon uskottavampaa on, että aboriginien 'myytit' ovat perimätietona kulkenutta historiaa.Pieni dinosaurus?

Entä mikä on tämä San Antoniossa erään karjatilallisen ansaan joutunut eläin, josta kerrottiin paikallisessa tv:n uutisvideossa v.1996? Muistuttaa kovasti dinosauruksia.

Yhtenä osoituksena ihmisten ja dinosaurusten samanaikaisesta olemassaolosta ovat lukuisat mm. Meksikosta löytyneet pienet veistokset. Näyttää siltä, että pieniä sauruksia tai niiden poikasia on jopa käytetty lemmikkeinä, kuten alla olevat kuvat osoittavat:

 
 
Mitä dinojen jäljet kertovat?
Edellinen
 

Myös lukuisat eri kulttuurien ja kansojen keskuudessa muinoin tehdyt kuvat viittaavat selvästi silminnäkijähavaintoihin. Niistä kymmeniä esimerkkejä mm. seuraavilla sivuilla:

Teemun laaja kokoelma dinosauruskuvia
Pauli Ojalan kattava kooste dinosauruskuvia eri puolilta maailmaa
Lisää asiaa dinosauruksista (engl.):
www.answersingenesis.org/
s8int.com/dino1.html
http://www.bible.ca/tracks/dino-art.htm

 
22.11.07