Gnostilaista 'viisautta'

Samael Aun Weor

Samael Aun Weor (1917-1977) on Kansainvälisen Gnostisen Liikkeen perustaja. Hänen kerrotaan omistaneen koko elämänsä 'suurten esoteeristen totuuksien' tutkimiselle ja saavuttaneen lopulta Mestaruuden. Monien muiden esoteerikkojen tavoin hän uskoi saaneensa 'tänä Vesimiehen aikakautena' korkeammista maailmoista tehtäväkseen tuoda ihmiskunnalle sanoma, gnosis, joka auttaisi ihmistä tiedostamaan 'sisäisen todellisuutensa'.

Vuonna 1954 hän vaipui kolmeksi vuorokaudeksi kataleptiseen horrostilaan. Kun samaan aikaan puhkesi kolme vuorokautta kestänyt rajuilma, hänen opetuslapsensa näkivät siinä rinnakkaisuutta Jeesuksen kuoleman aikaisiin tapahtumiin. Tämä tulkittiin niin, että tuolloin korkeammista maailmoista syntyi 'Kristuslapsi' hänen sydämeensä. Tämän tapahtuman jälkeen hän alkoi käyttää 'Salassa Olevan Isänsä' nimeä Samael. Mainittakoon, että vanhoissa legendoissa Samael on yksi demoneista, joskus hänet jopa samastetaan itseensä Luciferiin.

Karman lain 'viisaus'

Samael Aun Weorin gnostisessa julistuksessa ei ole mitään uutta. Tästä esimerkeiksi käynevät hänen 'henkiset havaintonsa' karman laista ja edellisistä elämistä. Karman lain toteutumista valvovan Karmatuomioistuimen kokoonpanosta hän kertoo:

"Pappien päämies Karmatuomioistuimessa on Suuri Mestari Anubis. Suurinta Tuomaria auttaa 42 lain Tuomaria. Anubikselle, Karman Korkeimmalle Hallitsijalle kuuluvaa temppeliä ei löydy tästä kolmiulotteisesta maailmasta vaan viidennestä ulottuvuudesta, kausaalisesta maailmasta. ... Siellä on jokaista ihmistä varten tulo- ja menokirja, johon päivittäin tarkkaan kirjataan hyvät ja huonot tekomme... Heränneen Tajunnan avulla voi matkata sisäisissä kehoissansa, fyysisen ulkopuolella, täysin tietoisella tahdolla ja tutkia omaa Kohtalonkirjaansa Anubiksen ja 42 tuomarin temppelissä... Kun meidät viedään Salaiseen Pyhättöön Elämän Talossa, punnitaksemme sydämemme, meitä odottaa siellä Korkea Pappi Anubis ja hänen 42 neuvoa-antavaa pappiaan. He istuvat kyykyssä, ilman pituusjärjestystä, ympäri 'Totuuden Suurta Salia'. Heillä kaikilla on sakaalinpää tai höyhenin varustetut susien naamiot, mitkä ovat totuuden tunnusmerkki."

Anubis
Osa Kuolleiden Kirjaa. Anubis punnitsee sydäntä totuuden höyhenellä.

Kuvaus on kuin suoraan egyptiläisestä Kuolleiden kirjasta (kuva yllä). Weorin esoteerisen tiedon laatua kuvastavat myös vastaukset, joita hän luennoillaan antoi karmaa koskeviin kysymyksiin:

Kysymys: Eräällä avioparilla oli kauppaliike, joka paloi. Sen jälkeen mies sairastui ja kuoli tuberkuloosiin. Myöhemmin vaimokin sairastui. Mistä tämä johtui?

Vastaus: Teidän on hyvä tietää, että tuberkuloosi aiheutuu uskonnon puutteesta edellisessä elämässä, materialismista, elämästä ilman kunnioitusta ja rakkautta Jumalaan. Tämä on syynä siihen, että mies kuoli tuberkuloosiin, ja omaisuuden menetyksen suhteen on selvää, että hän tuhosi toisten ihmisten omaisuutta edellisessä elämässään. Vaimo ei sairastunut yhtä kovaan tuberkuloosiin, koska hänen edellisessä elämässään uskonnon puute ei ollut niin totaalinen; siinä oli pieni vivahdus henkisyyttä.

Toisessa yhteydessä Weor luetteli erilaisia karmallisia seuraamuksia:

"Ne jotka edellisessä elämässään keräsivät itselleen kovin vakavia velkoja, voivat syntyä puutteellisen Vitaalikehon kanssa... Valehtelijat voivat syntyä epämuodostuneen Vitaalikehon kanssa, mikä antaa hirviömäisen tai sairaalloisen fyysisen kehon tulokseksi. ...Intohimoinen seksuaalisuuden väärinkäyttäjä voi pitkällä tähtäimellä syntyä Vitaalikehoon, joka on sopimattomalla tavalla polarisoitunut ... Epäilemättä ovat homoseksuaalit ja lesbolaiset seksuaalisuuden väärinkäytöksen tulos aikaisemmissa olemassaoloissa. Alkoholistilla voi syntyessään olla epänormaali puutteellinen vitaaliaivo, joka myös voi olla syynä puutteelliselle aivotoiminnalle."

Karman vaikutusta on hänen mukaansa myös esim. se, että ihminen ei saa ystäviä, vaikka kuinka ponnistelisi sen eteen, tai että talonemäntä ei saa rehellistä ja uskollista palveluskuntaa. Hermostollinen sairaus taas on seurausta huonosta käytöksestä edellisessä elämässä. Karman lakia Weor havainnollisti myös esimerkillä autokolarista, jossa kaksi ihmistä kuoli ja kaksi loukkaantui. Hänen mukaansa 'Korkeimmissa Maailmoissa' suoritettu tutkimus paljasti ensimmäisenä kuolleen eläneen aikoinaan Meksikossa vaikutusvaltaisena, alaisiaan tyrannimaisesti kohtelevana maanomistajana. Toinen, palovammoihin kuollut, oli edellisessä elämässään kaatanut bensaa nukkuvien sisarustensa päälle ja sen jälkeen sytyttänyt heidät palamaan. Kolarissa kätensä nyrjähdyttänyt oli puolestaan syyllistynyt väkivaltaan aikaisemmassa elämässään: poikajengissä he olivat vääntäneet jonkun käden sijoiltaan.   Lähde: www.ageac.org/finland/

Edellinen sivu


27.04.04