Hallava hevonen

Kairon kaduilla

 

Egyptin taannoisten mellakoiden yhteydessä Kairon kaduilla kuvatussa uutiskatsauksessa ratsastaa mystinen, haalean värinen hahmo. Jotkut silminnäkijät ovat pohtineet, olisiko se kenties yksi Ilmestyskirjan neljästä ratsastajasta, ns. hallava hevonen.

Videolla näkyy mielenosoittajien ja barrikaadien keskellä liihotteleva vaalea hahmo, mikä muistuttaa hevosen selässä istuvaa ratsastajaa keskiaikaisessa asussa. Hetken viivyttyään se katoaa näkyvistä protestoijien pään yli.

Olisiko hahmo kenties se Ilmestyskirjan kuvaama 'hallava hevonen', minkä sanotaan tuovan maan päälle kuoleman ja Tuonelan. Onko tämä ilmiö seurausta joistain luonnollisista seikoista, vaiko varoitus Raamatun kuvaileman lopun ajan läheisyydestä, kysytään videoon liittyvässä tekstissä.

Ilmestyskirja kertoo neljännen sinetin avaamisesta: "Ja minä näin, ja katso: hallava hevonen; ja sen selässä istuvan nimi oli Kuolema, ja Tuonela seurasi hänen mukanaan, ja heidän valtaansa annettiin neljäs osa maata, annettiin valta tappaa miekalla ja nälällä ja rutolla ja maan petojen kautta." (Ilm. 6:8)

Tuhansien videon nähneiden katsojien mielipiteet vaihtelevat suuresti, osaksi varmaan kuvan epäselvyydestäkin johtuen. Onko näissä Egyptin tapahtumissa kenties nähtävissä tämän ennustuksen täyttymys? Jotkut pitävät tätä videolla näkyvää 'kalpeaa ratsastajaa' merkkinä, joka jotenkin symboloi islamia, kun taas toiset näkevät sen pelkästään kehittyneenä editointitekniikkana. Vielä muutamat tulkitsevat kyseisen ilmiön johtuvan kameran liikkeen ja valojen heijastumisesta.

Eräs kommentoija, joka myös arveli, että kyseessä on pelkkä heijastusilmiö kameran linssissä, päätyi kuitenkin lopulta toteamaan: "Tämä ratsastaja herättää enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia."


Katso video YouTubesta

22.07.2012