Hildegardin ennustuksia

 

Millaisia asioita Hildegard ennusti? Seuraavassa muutamia Antikristukseen liittyviä, mitkä osoittavat hänenkin kykynsä ennustajana melko rajallisiksi. Ainakin lopussa mainitut, Antikristuksen aikaan saamat suuret ihmeet vaikuttavat hyvin epäuskottavilta.

"Tulee aika, jolloin ruhtinaat ja kansa torjuvat paavin arvovallan. Jotkut maat hyväksyvät mieluummin omat kirkonjohtajansa kuin paavin. Saksan valtakunta jakautuu kahtia. Kirkon omaisuus kansallistetaan. Pappeja vainotaan. Antikristuksen synnyttyä harhaoppiset julistavat oppejaan kenenkään estämättä, minkä seurauksena kristityt alkavat epäillä katolista uskoaan."

Nämä ennustukset ovat vain osaksi toteutuneet. Katolisen kirkon omaisuutta ei ole kansallistettu, eikä pappejakaan pahemmin vainottu - ainakaan vielä. Muita uskovia sen sijaan on vainottu, mutta jo ennen Hildegardin aikaa.

"Antikristuksen syntymän aikoihin tulee monia sotia ja oikeudenmukaisuus maapallolla tuhoutuu. Kerettiläisyys rehoittaa ja hereetikot julistavat avoimesti harhojaan ilman rajoituksia. Kristittyjenkin keskuudessa epäily ja skeptisyys katolista uskoa kohtaan saavat sijaa... Maailman loppua lähestyttäessä ihmiskunta puhdistetaan kärsimysten kautta. Tämä koskee erityisesti papistoa, jota tullaan rosvoamaan kaikin tavoin. Jos papit omaksuvat yksinkertaisia elintapoja, tilanne heidän kohdallaan voi parantua."

Sotia on ollut, vaikka (Hildegardin tarkoittama) Antikristus ei ole vielä ilmestynytkään. Samoin on ollut lukemattomia harhaoppien julistajia. Vaikka skeptisyys katolista uskoa ja paavin arvovaltaa kohtaan on jonkin verran lisääntynyt, ei pappien erityisempää 'rosvoamista' ole kuitenkaan (ainakaan vielä) tapahtunut. Seuraavienkin ennustusten toteutumista voi hieman epäillä:

"Jumalaisella käskyllä nousee Pohjoisesta voimakas tuuli, joka tuo mukanaan sumua ja kurkun ja silmät täyttävää paksua pölyä. Se saa ihmiset luopumaan raakuuksista, hätääntymään ja tulemaan pelokkaiksi."

"Vain muutamia miehiä on tuolloin jäljellä; heitä on niin vähän, että seitsemän naista tappelee yhdestä miehestä: 'Nai minut, poistaaksesi epäsuosioni'. Noina päivinä nainen on epäsuosittu, ellei hänellä ole lasta, kuten oli laita muinoin juutalaisten keskuudessa."

Alla olevassa Hildegard sen sijaan näyttää osuneen oikeaan, mitä tulee tulviin, maanjäristyksiin ja sairauksiin. Myös lukuisia eläinlajeja on hävinnyt maapallolta. Tuhojen aiheuttajana ei kuitenkaan ole ollut 'suuri komeetta' vaan lähinnä ihmisen oma toiminta, ja lisäksi tämä kaikki on tapahtunut hieman 'etuajassa'.

"Suuren komeetan tultua tuhoutuu suuri valtakunta maanjäristysten, myrskyjen ja suurten aaltojen johdosta saaden aikaan puutetta ja sairauksia. Valtameren tulvat saavat monissa kaupungeissa aikaan pelkoa ja monet saavat tulvissa surmansa. Myös suurin osa eläinkunnasta tuhoutuu; ne jotka pakenivat tulvaa, menehtyvät tauteihin."

Entä mitä pitäisi ajatella seuraavasta?

"Eurooppaan tulee rauha, kun 'valkoinen kukka' nousee jälleen Ranskan valtaistuimelle. Rauha palaa, kun Lily istuu jälleen valtaistuimelle. Tänä rauhan aikana ihmisiä kielletään kantamasta aseita ja rautaa käytetään ainoastaan maatalousvälineisiin ja työkaluihin. Soista tulee tuottavia ja juutalaiset, pakanat ja hereetikot liittyvät kirkkoon."

Ennustuksen alkuosa on hyvin epämääräinen ja tulkinnanvarainen. Mitä tässä mainittu 'valkoinen kukka' tarkoittaa? Onko kyseessä lilja tai joku Lily-niminen kuningatar vai viittaisiko Hildegard sillä Ranskan neilikkavallankumoukseen? Ennustuksen loppuosakaan ei vaikuta kovin uskottavalta.

"Viimeisen katolisen hallinnon valta murenee ja valtikka putoaa sillä istuvan kädestä. Tämän ajan Suuri Itsevaltias on hyvin vanha mies. Kaikki oikeudet lakkaavat ja poljetaan jalkoihin. Viimeisinä aikoina tulee yhä enemmän pahuutta ja korruptiota. Jumalan lapsia vainotaan ja heitä vihataan syvästi. Lähes välittömästi Monarkin kuoltua tulee antikristus.

Mitä pahuuteen ja hyvien arvojen korruptoitumiseen tulee, siitä on selviä esimerkkejä jo nykyään. Puheet vanhasta Monarkista ja alla mainituista Antikristuksen tekemistä ihmeistä ovatkin sitten sitä luokkaa, että niihin on vaikeampi uskoa.

"Hän (antikristus) voittaa hallitukset ja vallan ja saa omakseen niiden rikkaudet, ja tuhoaa ne, jotka asettuvat häntä vastustamaan. Lopulta hän hallitsee koko maata. Hän tekee myös vaikuttavia ihmeitä: Jerusalemin kadut hän saa kullanhohtoisiksi kristittyjen vuodattamalla verellä. Hän tekee yhä suurempia ihmeitä, niin että lopulta kristitytkin uskovat hänen olevan tosi Jumala."

"Antikristus saa maapallon siirtymään, vuoret tasaantumaan ja joet kuivumaan, tuottaa myrskyjä ja salamointia, poistaa puista lehdet ja saa ne jälleen takaisin, aiheuttaa tauteja ja parantaa niitä, manaa paholaisia, herättää kuolleita. Näyttää siltä, kuin hänet olisi ristiinnaulittu ja hän olisi noussut kuolleista. Kaiken kaikkiaan, kristityt ovat hämmästyneitä ja tuskallisten epäilyjen täyttämiä kun Antikristuksen seuraajat vahvistavat näitä vääriä uskomuksia."

"Lopulta, kun hän on saanut kaikki suunnitelmansa toteutettua, hän kerää palvojansa luokseen ja kertoo heille, että hän tulee pian nousemaan taivaaseen, mutta että tällä hetkellä sen estää salamointi, mikä tekee sen tyhjäksi. Hän vakuuttaa sen kuitenkin tapahtuvan pian, kun kaikki on valmista. Sitten ihmisten tulisi varautua viimeiseen tuomioon, päivään jolloin salaisuuksien huntu ja epätietoisuus poistetaan. Se päivä ei ole kaukana."

Takaisin sivulle Hildegard Bingeniläinen  


16.12.09