Uutisia ja tapahtumia

Vuosi 2009
 

Suvaitsevaisuutta?

  Sveitsiläiset hyväksyivät kansanäänestyksessä aloitteen, joka kieltää uusien minareettien rakentamisen. Maan ulkoministerin mielestä "Kaikki takaiskut kulttuurien ja uskontojen rinnakkaiselolle vaarantavat myös turvallisuuden." Minareettikiellon kerrotaan herättäneen suuttumusta eri puolilla maailmaa; jopa Vatikaani on ilmaissut vastalauseensa!

  Suomessa taas suuttumusta on herättänyt Oravaisten seurakuntatalon edustalla sijaitseva abstraktinen, Elämänkaari-niminen teräsveistos. Seurakuntalaiset vaativat pakanallisena pitämänsä veistoksen poistamista. Kuvanveistäjän mielestä tällainen toiminta muistuttaa jo noitavainoa.
  En tiedä, liekö kyseessä seurakuntalaisten ylireagointi, mutta tulee mieleen, että samat ihmiset saattavat kyselemättä hyvksyä monia vielä pakanallisempia asioita. Vai mitä tekemistä esim. tontuilla on kristillisenä pidetyn joulun kanssa? Ja miten sopivat yhteen Kristus-lapsi ja Joulupukki?

Kylmää ja lämmintä!

  Amerikkalainen WSI Corp. -sääennustusfrman laatiman pitkäaikaisen ennusteen mukaan Pohjoismaihin on talvikuukausille luvassa tavallista kylmempää säätä. Sen mukaan joulukuu ja tammikuu ovat normaalia kylmempiä, ja helmikuu jopa selvästi tavallista kylmempi.

  Muualla Euroopassa kuitenkin vain helmikuu olisi normaalia kylmempi, joulu- ja tammikuu jopa tavallista leudompia. Ennuste perustuu mm. siihen, että Euraasian pohjoisosissa on jo kattava lumipeite. Myös meriveden lämpötila Atlantilla sekä odotettavissa oleva El Nino-ilmiö vaikuttanevat asiaan.
  Kööpenhaminassa parin viikon kuluttua pidettävän ilmastokokouksen osanottajat puolestaan varoittavat ilmastonmuutoksen olevan kiihtymässä. Heidän mukaansa lämpötila voi nousta seitsemälläkin asteella tämän vuosisadan aikana ja meriveden pinta nousta jopa n. 60 cm. Syyksi uskotaan lähinnä fossiilisten polttoaineiden hiilidioksidipäästöjen nousu, joka selvitysten mukaan on lähes 40% korkeammalla tasolla kuin vuonna 1990.   Pohjalainen, 25.11.09

  Ennustetusta kylmyydestä saatiin jo vähän esimakua Joulukuun puolivälissä lämpömittarin laskiessa alle -20 asteen. Pohjoismaiden lisäksi kylmyys näyttää iskeneen muuallekin. Joulua edeltävän viikonvaihteen uutiset kertoivat paukkupakkasten ja lumipyryn syösseen lähes koko Euroopan kaaokseen. Viranomaisten mukaan mm. Puolassa on kuollut pakkasiin lähes 60 ihmistä, enimmäkseen asunnottomia. Juna- ja lentoliikenne on monin Eurooppaa paikoin ollut täysin sekaisin.
  Myös Yhdysvaltojen itäosiin iskenyt ennätysmäinen lumimyrsky on yllättänyt ihmiset ja rikkomut entiset ennätykset. Lunta on tullut yli 60 cm, Pohjois-Carolinassa jopa yli metrin. Liikenne on umpisolmussa, autot hyytyvät pakkasessa ja ilman sähkölämmitystä olevat ihmiset hytisevät kylmissään. Washintonin ja Baltimoren alueilla julistettiin hätätila. Aurauskalustot ovat tehokäytössä, mutta siitä huolimatta tuhannet ihmiset ovat jumissa lentokentillä. Myös junat seisovat tai ovat tunteja myöhässä. 21.12.09

Rasismia myös Afrikassa!

  Rasismi ei näytä olevan yksin länsimainen ilmiö, ainakaan oheisesta uutisesta päätellen. Tansanian väestörekisterissä kerrotaan olevan yli 7000 albiinoa ja Burundissa 1000. Avustusjärjestöjen mukaan heistä kukaan ei pysty elämään normaalia arkea murhien pelossa.
  Albiinojen ongelmana ovat myös ihosairaudet, koska vaalea iho ei anna riittävää suojaa auringon ultraviolettisäteilyä vastaan, eikä useimmilla ole varaa hankkia pitkähihaisia paitoja tai leveälierisiä päähineitä. Useimmat heistä kuolevatkin ennen 40. syntymäpäiväänsä. (Pohjalainen, 23.11.09)

Ilmastokatastrofi peruutettu!

 Näin kerrottiin TV1:n MOT-dokumentissa 9.11.09. Ohjelmassa haastateltiin useita arvovaltaisia asiantuntijoita, jotka huolellisten tutkimusten perusteella olivat tulleet siihen tulokseen, ettei puheille ilmaston huomattavasta lämpenemisestä tällä vuosituhannella ole perusteita.

 Dokumentissa tyrmättiin lähes kaikki ilmaston lämpenemistä tukevat argumentit ja todettiin sitä puoltavat tutkimukset heppoisiksi. Asiantuntijoiden mukaan näissä tutkimuksissa käytetty aineisto oli puutteellista ja tutkimuksia oli jopa manipuloitu tukemaan vallitsevaa konsensusta. Niistä vastuussa olevat tutkijat kieltäytyivät vastaamasta kysymyksiin, osoittaen sillä, ettei kritiikki ole ollut täysin aiheetonta.
 Eräs asiantuntija totesi sarkastisesti, että tässä puuhassa liikutellaan myös suuria rahoja. "Ihmiset maksavat veroja mielellään, kun he uskovat näin pelastavansa maailmaa!" Myös asiaa käsittelevät kirjat ja elokuvat myyvät hyvin.

 Kaikesta huolimatta ei suinkaan ole syytä puolustaa ilmaston rajoittamatonta saastuttamista. Onhan puhtaan, myrkyttömän ilman hengittäminen jo paljon terveellisempääkin, kuin pakokaasuilla ja muilla päästöillä kyllästetyn. Myös ilmaston puhtauteen liittyvien suurten sademetsien avohakkuista tulisi pidättäytyä.

Krusifiksit kielletään?

  Oheinen uutinen antaa - muiden vastaavien ohella - jälleen kerran lisäpontta näkemyksille, joiden mukaan jotkut enemmän tai vähemmän salaiset taustavoimat pyrkisivät vähän kerrassaan hävittämään maailmasta kaiken uskonnon.

  Vaikka aidon kristillisyyden näkökulmasta tällaisten pakanallisten kulttuurijäänteiden poistaminen olisi jopa suotavaa, on sitten eri asia, pitäisikö siihen pyrkiä määräysten ja pakkokeinojen avulla. Onhan ilmeistä, etteivät ne määräykset lopulta rajoittuisi vain muutamien 'uskonnonvapautta loukkaavien' käytäntöjen poistamiseen, jos päämääränä olisi kaiken uskonnon hävittäminen.
 Toisaalta tällainen tavoite tuskin käytännössä toteutuu; ihmiset kun eivät hevin luovu perinteistään. Ainakin siihen tarvittaisiin jokin EU:ta mahtavampi valtatekijä.

  On valitettava tosiasia, että uskonnot ovat suurelta osin itse syypäitä siihen, että niitä kohtaan on alettu tuntea antipatiaa. Tarvitsee vain lukea uutisia ja historiaa huomatakseen, miten ne ovat kautta aikojen käyttäneet väärin valtaansa. Myös ns. kristinusko on tässä asiassa 'kunnostautunut', johtuen etupäässä siitä, etteivät kirkkojen johtajat ole pitäytyneet yksin Jeesuksen opetukseen, vaan pyrkineet vastoin Paavalin varoituksia 'herroina hallitsemaan' ja omaksuneet 'pakanain tapoja'.
 Asiasta nousseen kohun johdosta Soile Lautsi muistuttaa, ettei hän suinkaan ajanut asiaa yksin, vaan perheen lisäksi mukana oli ateistijärjestö. Innokkain asiassa oli hänen miehensä, joka teki siitä aloitteen jo kymmenen vuotta sitten.

Ääri-islamistit ja sharia-laki

Mikä meitä odottaisi, jos ääri-islamistit pääsivät valtaan, sen voi päätellä oheisista lehtiuutisista:

Tanssikiellon voisi vielä jotenkin ymmärtää, mutta naisten rintaliivien käyttökiellolle ja moottoripyörillä tai skootereilla kyyditsemisemisen kieltämiselle, kuten myös miesten parrattomuuden kieltämiselle onkin sitten jo vaikeampi löytää järkeviä perusteita.

  Ks. myös HS:n uutinen:   Suomalainen älymystö vaikenee maahanmuuton ongelmista.


Antisemitismi poliittisena lyömäaseena?

Käyttävätkö Israel ja jotkut juutalaiset piirit antisemitismiä poliittisena lyömäaseena? Tähän tulokseen viittasi TV2:n dokumenttielokuva "Salainen sota" 23.09.09. Israelilaisen ohjaajan tekemässä elokuvassa etsittiin vastauksia kysymykseen, esiintyykö antisemitismiä nykyään ja jos esiintyy, niin mitkä tekijät ovat siihen syynä.

Ohjaajan pyrkimys mahdollisimman puolueettomaan näkemykseen ilmeni jo dokumentin alussa, missä hänen isoäitinsä - joka painotti olevansa 'aito juutalainen' - piti puheita antisemitismistä tarpeettomina. Jos sellaista jossain esiintyy, se hänen mukaansa johtuu juutalaisista itsestään: "Heitä kadehditaan, koska he ovat rikkaita ja muut tekevät työt."

Ohjaajan kysyessä, mistä he sitten saavat nuo rikkautensa, mummo vastasi: "He varastavat, keinottelevat, antavat lainoja ja kiskovat korkoja..ei ihme, jos jotkut heitä vihaavat..." Ohjaajan toteamukseen: "Sinähän puhut kuin antisemitisti" mummo vastasi: "Minä en ole antisemististi, olen aito juutalainen ... sanon vain totuuden."

Ohjaajan yllätykseksi useat juutalaiset rabbitkin olivat sitä mieltä, että puheet antisemitismistä ovat enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Heidän mielestään Israelin yritykset käyttää 60 vuoden takaisia, juutalaisten joukkotuhoon liittyviä tapahtumia hyödyksi politiikassaan, estävät kehitystä ja rauhanomaisten ratkaisujen aikaansaamista. Menneessä pitäytyminen ei hyödytä mitään, totesivat myös jotkut juutalaiset tutkijat.

Elokuvassa näytettiin myös, miten israelilaisia koululaisia manipuloitiin, viemällä heidät tutustumismatkalle Auschwitsin keskitysleirin - nykyään museoidulle - alueelle, missä heille näytettiin vanhoja filmejä, joissa juutalaisia tuhottiin polttamalla ja kaasuttamalla. On luonnollista, että ne herättivät heissä voimakkaita liikutuksen ja vihan tunteita, jopa ajatuksia koston oikeutuksesta.

Toisaalta monet elokuvassa haastatellut - eri puolilla maailmaa asuvat ihmiset - antoivat selvästi ymmärtää, ettei heillä ole mitään juutalaisia vastaan ja että antisemitismistä puhuvat vain ne, jotka katsovat siitä olevan hyötyä politiikassa tai kansallistunteen ja identiteetin säilyttämisessä.


Puolustussotaa?

Usein sanotaan Israelin käyvän pelkkää
puolustussotaa hyökkääjiä ja terroristeja
vastaan.

Tämäkään asia ei näytä olevan ihan niin
selvä kuin uskotaan, ainakaan oheisesta
uutisesta päätellen. On vaikea kuvitella,
että nämä kertomukset olisivat täysin
tekaistuja, vaikka Israelin sotilasjohto ne
kiistääkin.

Näyttää todellakin olevan niin, että ne ns.
'sodan lait' eivät tunne rajoja! Kaikkialla
ne vaikuttavat samansuuntaisesti
raai'staen sotaa käyvät ihmiset ja
tehden heistä tunteettomia tappajia.Outoa agrobisnestä

YLEn TV1 esitti 15.07.09 järisyttävän dokumentin siitä, miten kansainvälinen suuryhtiö toimii. Tähtäimessä oli Yhdysvaltalainen Monsanto, joka on maailman johtava geenimanipuloidun viljan tuottaja. Se väittää tuotteidensa olevan ylivertaisia tuottavuudessa ja kestävyydessä tuholaisia vastaan.

Yhtiö markkinoi itseään kestävän kehityksen edelläkävijänä ja nälän pysäyttäjänä. Se väittää tuotteidensa olevan ympäristöystävällisiä, haittavaikutusten suhteen tarkoin tutkittuja ja ympäristöviranomaisten hyväksymiä. Dokumentti osoitti nämä väitteet täysin perättömiksi.

Monsanton päätuote nykyään on Roundup -niminen rikkaruohomyrkky. Koska se tuhoaa rikkaruohojen lisäksi kaiken muunkin pellossa kasvavan, yhtiö on kehittänyt geenimanipuloituja viljoja ja mm. Roundup Ready -maissin, johon rikkaruohomyrkky ei tehoa. Pellossa, mihin on kylvetty tällaista siementä, ei kasva mitään muuta. Mikä pahinta, siemenet ja myrkyt leviävät tuulen mukana helposti luontoon ja pienviljelijöiden peltotilkuille hävittäen niiden luonnonmukaiset viljelmät. Pienviljelijät joutuvat sitten ostamaan Monsanton geenimanipuloituja tuotteita ja luopumaan aiemmasta luontoystävällisestä ja monipuolisesta viljelystään. Lopputuloksena on köyhyyden lisääntyminen, mikä mm. Intiassa on johtanut pienviljelijöiden lukuisiin itsemurhiin.

Monsanton tuotteista onkin tullut globalisaation vastustajien ja ympäristöliikkeiden keskeinen vihollinen. Monien mielestä ne ovat nykyajan pahimpia saastuttajia. Yhtiö on saanut osakseen voimakasta kritiikkiä ja sen tuotteita on pyritty kieltämään useissa maissa. Monsanto on säännöllisesti kiistänyt puoleettomien tutkijoiden tekemät havainnot tuotteidensa haittavaikutuksista ja tehnyt parhaansa estääkseen niitä pääsemästä julkisuuteen. Virkamiehiä on lahjottu ja kriittisesti suhtautuvia saatu eroamaan viroistaan. Suoranaista valehteluakaan ei ole kartettu, mistä osoituksena oli yritys leimata eräs kriittinen tutkimus täysin huuhaaksi käyttämällä nimimerkin suojassa esiintyviä 'ulkopuolisia asiantuntijoita' , jotka sitten lopulta osoittautuivat yhtiön palveluksessa oleviksi tai siihen vahvasti sitoutuneiksi.

Linkkejä:
www.sourcewatch.org/
wikipedia.org/wiki/Monsanto
www.organicconsumers.org
www.naturalnews.com/
(suom.:)
www.gmovapaa.fi
www.bioturva.org/
www.bioturva.org/eigmkasv.htm


Ilmastonmuutoksen ongelmia.

Mikä aiheuttaa suurimmat kasvihuonepäästöt? Näin kysyttiin FST5:n dokumentissa 'Ravinto ja ilmastonmuutos' 01.07.09. Ohjelmasta kävi ilmi, että liikenne ei olekaan suurin hiilidioksidikaasujen tuottaja, vaan enemmän päästöjä syntyy ravinnon perustuotannossa. Esim. maitoa tuottavat lehmät tuottavat runsaasti lantaa, märehtivät ja röyhtäilevät, mistä kaikesta syntyy huomattava määrä kasvihuonekaasuja. Vielä suuremmat päästöt syntyvät ns. multamaasta, jota käyttävät mm. luomuporkkanoiden viljelijät. Siinä yhden hehtaarin vuotuiset kaasupäästöt vastaavat henkilöauton 10 vuoden päästöjä!

Kun yhden lihakilon tuottamisen kaikki tuotantovaiheet huomioidaan, syntyy päästöjä moninkertaisesti esim. viljaan tai vihanneksiin verrattuna. Broileri todettiin tässä suhteessa paljon naudan- tai sianlihaa paremmaksi. "Broilerit eivät piereskele", totesi eräskin tutkija.

Onko ilmastovaikutusten kannalta edullisempaa ostaa kotimaisia vai ulkomaisia tomaatteja? Monelle voi tulla yllätyksenä, että esim. Espanjan auringossa kasvaneet tomaatit ovat tässä suhteessa etusijalla, mikäli kotimaiset kasvihuoneet lämmitetään öljyllä. Kuljetusten aiheuttamat päästöt ovat vain pieni osa öljylämmityksen aiheuttamista. Tämän ovat tomaatinviljelijät jo kauan tienneet, ja pyrkivätkin siksi eroon öljylämmityksestä.

Ilmastonmuutos ei ole kuitenkaan ainoa ympäristöongelma. Siihen liittyvät läheisesti myös sellaiset tekijät kuten luonnon monimuotoisuuden ja ihmisten elintason turvaaminen. Esim. Afrikassa n. 1,5 miljoonaa ihmistä saa toimeentulonsa viljelemällä papuja tai muita vihanneksia sekä kukkia. Niiden viljely tapahtuu enimmäkseen käsityönä, ilman saastuttavia koneita. Dokumentissa herätettiinkin kysymys, tulisiko kuluttajien tukea kotimaista tuotantoa näiden köyhien maiden kustannuksella esim. kieltäytymällä ostamasta lento- ja autokuljetuksilla näitä kaukaa tuotuja elintarvikkeita?

Itsestään selvää ei ole myöskään se, millaiset ovat esim. 'multamaassa' viljellyn porkkanan lopulliset haittavaikutukset. Ensinnäkin porkkana antaa viljelijälle huomattavasti paremman tuoton pinta-alaan nähden kuin vilja tai vaikkapa lihantuotanto. Lisäksi, jos sen kotimainen viljely rajoitusten vuoksi loppuisi, sitä pitäisi tuoda ulkomailta, missä sen viljely ei välttämättä ole yhtään ympäristöystävällisempää.

Sikainfluenssa ja muut epidemiat

Lääketieteen huimasta edistyksestä huolimatta kulkutaudit piinaavat edelleen ihmiskuntaa. Aiempina vuosisatoina kuolemaa kylvivät musta surma, keuhkotauti, espanjantauti, tuhkarokko ja kolera. Viimeisen 50 vuoden aikanakin ihmisiä (ja eläimiäkin) ovat koetelleet monenlaiset epidemiat ja pandemiat. Lavantauti oli tappava tauti vielä 1950-luvulla. Sitten tulivat lehmiin iskenyt suu- ja sorkkatauti, hongkongilainen influessa, hullun lehmän tauti, SARS -epidemia, lintuinfluenssa ja tänä vuonna sikainfluenssa.Viimeksi mainittuun tiedetään sairastuneen jo noin 1000 ihmistä eri puolilla maailmaa. Myös tuberkuloosi tappaa ihmisiä edelleen. Muita epidemian luontoisia tauteja ovat olleet mm. ruokamyrkytyksiä aiheuttaneet norovirus ja Yersinia -bakteeri. Myös HIV, AIDS, ja muut sukupuolitaudit leviävät jatkuvasti, vaikka eivät olekaan samalla tavoin tarttuvia kuin varsinaiset kulkutaudit.

WHO:n mukaan uusia, ihmisille vaarallisia tauteja on löydetty maailmalla entistä useammin viime vuosien aikana. Globalisaation myötä yksikään maa ei ole enää tarttuvilta taudeilta turvassa. Lentomatkustuksen kasvun myötä sarsin tai ebolan kaltainen tautiepidemia voi levitä muutamassa tunnissa eri puolille maailmaa.
Ennestään tuntemattomia tauteja ja niiden aiheuttamia epidemioita on entistä vaikeampaa hoitaa ja torjua. Tutkijoille tuntemattomia viruksia ja mikrobeja vastaan suunnattujen lääkkeiden tai rokotteiden kehittäminen vaatii paljon aikaa.

Tautien lisäksi tuhoaan kylvävät mm. liikenneonnettomuudet, sodat, hirmumyrskyt ja maanjäristykset. Lehtitietojen mukaan esim. noin vuosi sitten Kiinassa tapahtuneessa Sichuanin maanjäristyksessä kuoli tai ilmoitettiin kadonneeksi lähes 87 000 ihmistä. Tätä taustaa vasten on hämmästyttävää, että maailman väkiluku silti kasvaa edelleen huimaa vauhtia. Kyynikko voisi kysyä: millainen maailman tilanne olisikaan, elleivät taudit, sodat ja onettomuudet olisi suorittaneet 'harvennustyötään'? Kaikesta huolimatta; tuskin kukaan meistä silti toivoo itse joutuvansa tälle harvennettavien listalle!

Geenimanipuloitu ravinto leviää kuin hirvikärpänen

Geenimuunnellun ravinnon välttäminen voi olla tulevaisuudessa hankalaa. Se leviää siitepölyn mukana ilmassa, se säilyy maaperässä, se kulkee lintujen mukana ja se siirtyy vesistöissä virtojen mukana paikasta toiseen.

Joensuulainen solubiologi, FT Liisa Kuusipalo, on kohdannut geenimuuntelun ongelmat silmästä silmään toistakymmentä vuotta. Hänen esiin nostamansa ongelmat perustuvat pääosin tieteellisiin faktoihin tai faktoihin niiden puutteesta.

Mitä tehtiin?

Kuusipalon viesti on selvä - ihminen ei vielä tiedä, mitä se on luonut, kun se kehitti geenimuuntelun. Faktaa on, että geenimanipulaatio aiheuttaa kasveissa toivottujen ominaisuuden lisäksi aina myös tukun yllätyksiä. Räikeimpiä ovat esimerkit, joissa manipuloitu geeni on karannut maissista jokeen ja alajuoksulla joen simpukoihin.
- Muunneltu geeni löydettiin simpukoiden kiduksista, suolesta ja lisääntymisrauhasista. Mitä se siellä teki, Kuusipalo kysyy.

Kuusipalo vertaa geenimuunnellun geenin leviämistä muun muassa hirvikärpäseen, jota ei voida estää. Geenimuuntelusta nauttiva bakteeri on tosin paljon pienempi ja salakavalampi.
- Siirtogeeni, jossa on DNA -pätkä virukselta, bakteerilta ja kasvilta, on luonnossa täysin uusi rakenne, jonka vaikutuksia ekosysteemiin ei osata ennustaa.

Rehusta ruokaan

Kuusipalo kuvailee muunnoksen leviämiskykyä rehusta ruokapöytään. - Jos lehmä on saanut gm-rehua, sen voi jäljittää sen tuottamasta maidosta, ja toisaalta, jos lehmälIe tarjotaan tavanomaista rehua ja gm-rehua, se ei gm-rehua syö. Geenimuuntelu muuttaa kasvin hajua, eikä se enää kelpaa. (Pohjalainen, 22.03.09

Tappamisen halu!

Nykyään saa lähes päivittäin lukea lehdistä, miten joku enemmän tai vähemmän hurahtanut tappaja surmaa joko perheenjäseniään tai itselleen vieraita ihmisiä. Usein tekoon ei löydy mitään järjellistä syytä, vaan se näyttää tapahtuvan ikäänkuin jonkinlaisesta 'tappamisen halusta'.

Tietyissä maissa tällaiset teot kuuluvat suorastaan kulttuuriin, mutta viime aikoina tämä ilmiö on noussut esiin myös sellaisissa länsimaissa kuten Pohjoismaat, Suomi mukaan luettuna.
  Yhdeksän ihmistä tappanut Jokelan koulusurmaaja sai mallit ja vaikutteita tekoonsa lähinnä internertistä. Päiväkirjoissaan hän kertoi halunneensa tappaa mahdollisimman monta ihmistä!
  Erään lehtikirjoituksen mukaan surmaaja "..jätti jälkeensä manifestin, jonka sisältö oli sosiaalidarwinistinen ja sisälsi viitteitä terroristien manifesteihin."
Kymmenen kuukautta myöhemmin tapahtui Kauhajoen koulusurma, jossa kuoli yksitoista ihmistä. Keravalaisen koulutytön puukottaja jatkoi lyömistään, vaikka tyttö aneli armoa. Poliisikuulusteluissa hän kertoi, että surmasi tytön päästäkseen eroon vuosia jatkuneesta ahdistuksestaan:

"Minulle alkoi tulla ...ajatuksia, että tappaminen voisi lievittää tätä ahdistustani. Ne ajatukset vaan alkoivat vahvistua ja alkoi tuntua siltä, että niin sen täytyy olla... tunsin tappamisen pakon niin kovana, että se oli mun kohtalo."

  Tutkimuksissa on todettu tällaisilla tappajilla useinkin olevan pahoja ongelmia ihmissuhteissaan. Lähes kaikki ovat myös enemmän tai vähemmän häiriintyneitä mieleltään. Monia on kiusattu koulussa ja myöhemminkin. Vääränlaiset virikkeet saavat tällaisissa yksilöissä helposti aikaan kieroutuneita haluja, joiden jatkuva hautominen voi lopulta johtaa kammottaviin tekoihin. Tästä kaikesta voidaan päätellä, kuinka tärkeitä ovat sellaiset harrastukset, jotka pitävät ajattelun järkevänä ja oikeilla uomilla. MP. 26.02.09

Lisäys 12.03.09:
  11.03.09 maailmaa järkytti Saksassa tapahtunut kouluammuskelu, jossa 17-vuotias koulupoika surmasi konepistoolilla yhdeksän oppilasta ja kolme opettajaa. Lisäksi hän surmasi yhden läheisen klinikan työntekijän. Lehtitietojen mukaan pojan vanhempien kotoa löytyi lähes parikymmentä luvallista asetta.
  Viime aikoina on tapahtunut muitakin vastaavia veritekoja. Mm. huhtikuussa vuonna 2002 Saksassa, Erfurtin lukiossa, entinen oppilas tappoi 16 ihmistä ja lopuksi itsensä. Uhrien joukossa oli 12 opettajaa ja kaksi oppilasta. Vuonna 2006 eräs entinen ammattiopilaitoksen oppilas Saksassa haavoitti 37:ää oppilasta ennenkuin surmasi itsensä.
  Äskettäin Alabamassa ainakin kymmenen ihmistä sai surmansa, kun eräs mies ampui äitinsä, isovanhempansa, setänsä, tätinsä sekä useita sivullisia.
  "Hän ampui tavallisia ihmisiä, jotka olivat tekemässä arkipäiväisä askareitaan", kuvaili osavaltion senaattori tapahtunutta. "Emme ymmärrä, mitä hänelle tapahtui", ihmetteli puolestaan miehen naapuri. Myös poliisit olivat ymmällään miehen motiivien suhteen.


Ilmaston lämpenemisestä

Nasan julkaiseman uutisen mukaan sen lähettämä ilmastosatelliitti oli pudonnut mereen lähellä Antarktista. Satelliitin oli määrä kerätä kahden vuoden ajan tietoja hiilidioksidin lähteistä ja niin kutsuttujen hiilinielujen toiminnasta. Sen avulla olisi selvitetty myös, kuinka hiilidioksidin määrä vaihtelee ilmakehässä eri ajankohtina.
  Uutinen tiesi myös kertoa, että viime vuosi oli yhdeksänneksi lämpimin sitten lämpötilamittausten alkamisen 1800-luvulla ja että kaikki kymmenen lämpimintä vuotta osuvat vuosille 1997-2008.   (Pohjalainen, 25.02.09)

  Seuraavan päivän lehdessä kerrottiin tuoreen tutkimuksen paljastavan, että etelä- ja pohjoisnavan jääpeitteet sulavat odotettua nopeammin. Myös Grönlannin jäätikön sulamisen sanottiin nopeutuneen viime vuosina. Tutkijoiden kerrottiin löytäneen uusia todisteita, joiden mukaan etelänapaa ympäröivä meri lämmennyt maailmanlaajuista keskiarvoa nopeammin. Raportin ovat julkaisseet Maailman ilmatieteellinen järjestö ja Kansainvälinen tiedeneuvosto yhteistyössä.

  Kukaan ei kiistäne sitä, etteikö ilmasto olisi lämpenemässä, mutta sen sijaan lämpenemisen syistä kiistellään. Mm. yli 31 000 amerikkalaista tiedemiestä allekirjoitti toukokuussa 2008 vetoomuksen, jossa he totesivat, ettei ilmaston lämpenemisen ole todistettu johtuvan ihmisen toiminnasta. Suomeksi näihin skeptisiin näkemyksiin voi tutustua mm. Tapio Suomisen sivuilla: www.tapionajatukset.com.

  Ilmatieteen laitoksella on puolestaan asiasta oma käsityksensä. Sen mukaan

Auringon säteilyn hiipuminen ei juuri viilennä maata

Uutisessa kerrotaan:
  Viime aikoina on keskusteltu siitä, kumoaako auringon säteilyn heikkeneminen ilmaston lämpenemisen vaikutukset. Ei kumoa, Ilmatieteen laitos kertoi maanantaina. Laitoksen mukaan auringon säteily on tällä haavaa heikompaa kuin vuosikymmenen alussa. Tämä johtuu säteilyn luonnollisesta vaihtelusta. Aurinko lämmittää maata sitä enemmän, mitä enemmän sen pinnalla esiintyy auringonpilkkuja. Auringon aktiivisuus vaihtelee noin 11 vuoden jaksoissa.
  Auringonpilkkuja on nyt esiintynyt varsin vähän yli puolentoista vuoden ajan. Niin sanottu auringonpilkkuminimi on siten kestänyt kolmisen kuukautta tavallista pidempään. Edellisen kerran auringon aktiivisuus on ollut näin heikkoa yli sata vuotta sitten. Vaikutus maapallon lämpötilaan on kuitenkin pieni: Ilmatieteen laitoksen mukaan auringon säteilyn väheneminen alentaa maan keskilämpötilaa enimmillään noin 0,1 astetta. (Pohjalainen, 7.4.09)

Suomalaisissa Jäämiehen sukua?

  Suomalaiset sukututkijat ovat innostuneet lähettämään DNA-näytteitään Amerikkaan analysoitaviksi, saadakseen selville mahdollisimman kaukaisia esi-isiään. Amerikkalaisten geenitutkijoiden mukaan jo ainakin 6 suomalaista on sukua jäämuumio Ötsille, eli Alpeilta löytyneelle jäätyneelle ja muumioituneelle miehelle.

  Amerikkalaisanalyysin perusteella nämä suomalaiset sukututkijat kuuluisivat perimältään ns. K1 -klaaniin, jonka yhdessä haarassa (K1ö) olisi Itävallan Tirolista löytynyt jäämies Ötsi.

  Kaikki tutkijat eivät kuitenkaan niele FamilytreeDNA:n testituloksia. Mm. brittitutkija Martin Richards Leedsin yliopiston biotieteiden tiedekunnasta toteaa Science Dailyn haastattelussa, että geneettinen muutos on jo ajanut K1 -klaanin ö-linjan sukupuuttoon tai siitä on tullut erittäin harvinainen.
  Kysymyksiä herättää myös se, että vaikka Ötsin kudokset kudokset olivat verrattain hyvässä kunnossa ruumiin löytöhetkellä, 5300 vuotta tekevät tehtävänsä. Riittävän DNA-näytteen saaminen vei tutkijoilta vuosia, ja se on vieläkin kyseenalainen.
Pohjalainen, 15.02.09


Ufousko nykyajan uskonnollisuutta

  Ufot ja humanoidit ovat osa nykyaikaista uskonnollisuutta, toteaa aiheesta väitöskirjan tehnyt Jaakko Närvä.

"Johtopäätökseni on, että ufokokemukset ovat suurimmaksi osaksi uskonnollinen ilmiökenttä. Ufouskonto täyttää uskonnon minimikriteerit, vaikka siinä ei ole rituaaleja, instituutioita eikä kirjoitettua oppia. Ufologiasta kiinnostuneet ihmiset ovat usein myös uskonnollisia."

  Närvän mukaan "ufousko" on nykyajan modernia uskonnollisuutta, johon ei liity selkeää oppia eikä rituaaleja. Sen sijaan siihen liittyy usko mahdollisuudesta pitää yhteyttä avaruusolioihin.
- Ufokokemukset otetaan hyvin vakavasti. Monet uskovat, että humanoidit voivat vaikuttaa ihmiskunnan kohtaloon. Tähän voi liittyä myös usko siihen, että heidän kanssaan voi kommunikoida tai olla telepaattisessa yhteydessä.

Ihmiskunnan pelastajia vai tuhoajia.

  Väitöstutkimuksessaan Närvä pohtii, että ufouskonnosta haetaan selvitystä maailmankuvalle. Humanoidit voidaan nähdä kristillisen uskon symboliikan kautta, osana Jumalan suunnitelmien toteuttamista. Heidät voidaan nähdä joko enkelimäisinä ja ihmisiä pelastavina tai demonisina, ihmisiä harhauttavina olentoina. Usein niiden uskotaan myös edesauttavan ihmisen henkistä kehitystä.

  Ufoista selitystä hakeville ihmisille ajatus maailman pelastumisesta on Närvän tutkimuksen mukaan hyvin tyypillinen. Ufoihin uskovat voivat ajatella, että ihmiskuntaa uhkaavissa katastrofitilanteissa osa ihmisistä pelastetaan ufoaluksiin tai kokonaan toiselle planeetalle. (Pohjalainen, 04.02.09)

 

Valtava kaasukenttä löydetty Israelissa!

  Israelia on pidetty maana, jossa ei ole juurikaan öljyvarantoja. Nyt tilanne näyttää kuitenkin muuttuneen. Vain muutama tunti Gazan tulitaon jälkeen Israel ilmoitti valtavasta, Välimeren rannalta, läheltä Haifaa löytyneestä luonnon kaasukentästä. Sen kerrotaan olevan kooltaan merkittävä jopa maailmanlaajuisessa mittakaavassa.

  Israelilaisten kanssa yhteistyössä toimivan teksasilaisen Noble Energy -yhtiön mukaan "Alue on yksi huomattavimmista tulevaisuuden näkymistä, joita olemme koskaan testanneet, ja se näyttää olevan laajin löytö yhtiömme koko historiassa."

  Yhtiön suunnitelmissa on lisäksi hyödyntää kahta aiemmin tutkimatonta öljylähdettä tällä neitseellisellä alueella. Koska niitä ei ole tutkittu, niidenkin potentiaali saattaa olla melkoinen. Kaikki tämä voisi tehdä Israelista energiatuottajan moniksi vuosikymmeniksi.

 Noble Energyn mukaan tämä maakaasulöytö voisi helposti kaksinkertaistaa heidän reservinsä sen 36% omistusosuuden perusteella, mikä heillä on tästä projektista. Israel puolestaan voisi kahden uuden öljylähteen avulla olla voimatekijä energiataloudessa pitkälle tulevaisuuteen.

  Energian sanotaan olevan maailmalle 'elämän veri' ja siksi eri maiden energiaresurssit ovat tulleet hyvin tärkeiksi poliittisen voimankäytön välineiksi. Israelin uusi kaasukenttälöytö merkitsee sen vaikutusmahdollisuuksien lisääntymistä ja sitä, että muut maat tulevat paremmin huomioimaan siellä vallitsevan tilanteen. Löydöllä on merkittävä vaikutus myös Israelin ulkomaa - ja EU -suhteisiin. Kuten tiedämme, Eurooppa ei ole kovin tyytyväinen riippuvuudestaan Venäjän kaasuun. Jos Israel pystyy tarjoamaan luonnonkaasua, siitä voi tulla hyvinkin haluttu kaasuntuottaja. http://wordpress.com/

Lisäys 04.02.09:

  Kaasulöydöstä näyttää muodostuvan uusi kiistelyjen kohde, sillä palestiinalaiset katsovat kyseisen vesialueen kuuluvan suurimmaksi osaksi itselleen. Kiistelystä voi tulla sitkeä, koska tuon alueen rajalinjoja ei liene kovin tarkoin määritelty. Erään lähteen mukaan 60% alueesta on palestiinalaisten hallussa:

Unfortunately for Israel, 60% of these reserves are in waters controlled by the Palestinian Authority, which has signed a 25-year contract with British Gas for further exploration in the area. (http://electronicintifada.net/)

 

Hamas: "We drink jews blood"

  Hamas -järjestön julkaisemassa videossa kerrotaan sen kannattajien olevan verenhimoisia ihmisiä, joiden suurinpana haluna on 'juoda' juutalaisten verta! Videota koskevassa uutisessa kerrotaan:
- Pääsihteeri Annan toi esiin, että "Hamasin piirissä vastustetaan sen muuttamista poliittiseksi puolueeksi eikä hyväksytä kansainvälisten yhteisöjen ja Israelin hallituksen välistä yhteistyötä."
  Uutisen mukaan 'elävä näkökulma' Hamasin suhtautumisesta juutalaisiin on palestiinalaisen Media Watch'in julkaisema video, jonka otsikkona on:

"Me juomme juutalaisten verta!"

  Videon julkistivat Hamasin web-sivulla alunperin kaksi itsemurhapommittajaa, jotka räjäyttivät itsensä Karnin raja-alueella v. 2004. Tiedotus oli suunnattu juutalaisille, joiden verta Hamas vakuuttaa juovansa, kunnes nämä lähtevät muslimien maasta. Toisaalta se oli omistettu äideille, jotka auttavat lapsiaan itsemurhaiskujen suunnittelussa. Terroristi Idham Ahmed Majila sanoo:

  "Viestini vihatuille juutalaisille on: Ei ole muuta Jumalaa kuin Allah. Haluamme metsästää teitä kaikkialla, olettepa valveilla tai unessa. Olemme verta juovia ihmisiä ja tiedämme, ettei ole sen parempaa verta kuin kuin juutalaisten veri."

  Toinen terroristi, Maumin Rajab Rajab kirjoittaa:

"Kautta Allahin elämän, me tulemme tuhoamaan teidät. Haluamme räjäyttää teidät. Kostamme teille. Puhdistamme maamme teistä sioista, jotka olette sen saastuttaneet. Kautta Allahin elämän, me kostamme. Teemme operaatiostamme ankaran kostoiskun teitä sikojen ja apinoiden jälkeläisiä vastaan."

 
 
Päivitetty 25.11.09Vuosi 2009   Vuosi 2011