Uutisia ja tapahtumia

Vuosi 2010
 

Oheinen uutinen on taas yksi osoitus siitä,
miten lujassa kaikenlaiset traditiot, tavat ja
perinteet meissä istuvat. Ei edes Venäjän
kommunistinen valtakausikaan kyennyt niitä
lopullisesti pois kitkemään.
  Toisaalta tällaiset taikauskoiset rituaalit
osoittavat, miten herkästi monet uskovat
asioita, joilla ei ole mitään reaalista pohjaa.
Tällainen on esimerkiksi uskomus, että papit
voisivat pyhittää kyseisen lähteen veden ja
saada siihen parantavia vaikutuksia. Tässä he
ottavat itselleen Jumalalle kuuluvia valtuuksia.

Maanjäristyksiä ja tulvia

Vuoi 2010 muistetaan ennen muuta suurten luonnonkatasrofien vuotena. Maanjäristykset, tulvat ja maastopalot vaativat yhteensä satojentuhansien ihmisten hengen eri puolillla maailmaa.

 • 12.01 tapahtui Haitissa seitsemän rihcterin maanjäristys. Ihmisiä kuoli lähes neljännesmiljoona, 300 000 loukkaantui ja yli miljoona menetti kotinsa.
 • Maanjäristys Chilessä helmikuun lopulla tuhosi Conceptionin kaupungin ja tappoi tuhatkunta ihmistä.
 • Brasilian pääkaupunkia Rio de Janeiroa piinasivat koko kevään tulvat ja maanvyöryt, joissa kuoli satoja ihmisiä.
 • Huhtikuun puolivälissä purkautui Islannissa Eyjafjallajökullin tulivuori ja sen tuhka sotki koko Euroopan lentoliikenteen kolmeksi viikoksi ja sai aikaan liikennekaaoksen.
 • Huhtikuussa tapahtui Meksikonlahdella porauslauttaturma, mistä lopulta seurasi koko Yhdysvaltain historian pahin ympäristötuho. Luonnon toipumisen uskotaan kestävän vuosikymmeniä, eikä se ehkä palaudu koskaan täysin ennalleen.
 • Heinäkuussa yli kuukauden kestäneet sateet Pakistanissa saivat aikaan jättimäisen tulvan. Vesimassat veivät kodin 21 miljoonalta ja tappoivat pari tuhatta ihmistä. Samaan aikaan riehuivat Venäjällä ennätyshelteiden aiheuttamat metsäpalot tuhoten miljoona hehtaaria maata ja useita kyliä sekä uhkasivat ydinvoimaloita ja sotilastukikohtia.
 • Joulukuussa jäätävä sade sotki Moskovan liikenteen täysin. Se jäädytti kadut ja sähkölinjat, minkä johdosta sähköt olivat poikki lähes 200 000 ihmiseltä. Katoilta putoili valtavia jääpuikkoja aiheuttaen suuren vaaran lähellä kulkeville. Lentoliikenne oli pysähdyksissä ja mm. Domodevon lentokentälle jäi jumiin 16 000 matkustajaa.
 • Joulukuussa sadat ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa Australian itärannikolla, missä trooppinen pyörremyrsky Tasha on saanut joet tulvimaan. Erityisen vaikea tilanne on Queenslandin osavaltiossa, missä monet kylät ja pikkukaupungit ovat veden vallassa. Tulvatilanne on alueella pahin 50 vuoteen. Tulvavedet ovat parin päivän ajan eristäneet täysin Theodoren, joka sijaitsee noin 400 kilometrin päässä Brisbanesta luoteeseen. Paikkakunnan 350 asukasta on jouduttu evakuoimaan helikoptereilla. (Verkkouutiset 28.12)
 • Thaimaassa kerrottiin marrask. 2010 olevan vuosikymmenen pahimmat tulvat. Niistä kärsii 5 miljoonaa ihmistä ja ainakin sata on kuollut.
 • Tulvat koettelevat myös Saksaa uhaten monia Saksan kaupunkeja. Joulukuussa sataneet ennätyslumet sulavat lauhtuneessa säässä, ja tämän seurauksena vesi on noussut tulvakorkeuksiin Reinissä, Moselissa ja useissa pienemmissä joissa. Tulvatilanteen pelätään pahenevan, sillä lähipäiviksi on ennustettu vesisateita.
 • Australiassa tulvii jälleen. Uutisten mukaan viranomaiset pelkäävät, että Brisbanen tulvista tulee tuhoisimmat yli sataan vuoteen. Veden odotetaan leviävän yli 20 000 taloon, joista tuhansien arvioidaan tuhoutuvan. Kaikkiaan Koillis-Australian tulvissa on löydetty jo yli 20 kuolonuhria. Kuolleiden määrästä ei ole varmaa tietoa, silllä ainakin 80 ihmistä on kateissa.
    Vesi on saartanut kymmeniä kyliä ja kaupunkeja sekä aiheuttanut miljardivahingot. Maan hiilentuotanto on kriisissä, koska Australia on maailman suurin hiilenviejä ja pahiten tulvista kärsivässä Queenslandin osavaltiossa tuotetaan vientihiilestä yli kolmannes. Tulvavesien pelätään myös saastuttavan Suurta Valliriuttaa ja uhkaavan sen ainutlaatuista eläimistöä.
 • Viimeisimmät tulva-uutiset tulevat Brasiliasta. Siellä kuolleiden määrän uskotaan nousevan lähes tuhanteen. Kuolleiden ruumiita on löydetty jo 740, minkä lisäksi yli 200 ihmistä on kateissa.
  - Joistain perheistä on kuollut tai kadonnut niin moni, ettei kukaan ole jäänyt kertomaan kadonneista, sanoi Nova Friburgon väestönsuojeluviranomainen Roberto Botto.
 • Myös vuosi 2004 muistetaan katastrofeistaan. Indonesian lähivesillä sattunut järistys nostatti hyökyaallon, joka surmasi arviolta 220 000 ihmistä. Sri Lankassa tsunami vaati yli 40 000 ihmisen hengen. (Pohjalainen, 27.12. 2010)

Sarjamurhaajilla halu tappaa!

Uutiset kertoivat Helsingin käräjäoikeuden tuominneen sairaanhoitajana toimineen naisen elinkautiseen mm. viidestä murhasta ja viidestä murhan yrityksestä. Nainen kiistää syyllisyytensä, mutta tutkija Martti Lehden mukaan tämä on tyypillistä sarjamurhaajille. "- Säännönmukaisesti nämä kiistävät kaiken. Näyttö rikoksista täytyy hankkia teknisillä tutkimuksilla." Lehti toteaa myös, että henkirikokset tehdään tyypillisesti selvästi toisistaan erottuvissa tapauksissa ja niiden motiivina on tappamisen halu. Hänen mukaansa Suomessa on vuosittain muutamia, joilla on selvä tappamisen nautinto, mutta he jäävät ensimmäisestä rikoksestaan kiinni.

Mureneva Amerikka

  Amerikan infrastruktuuri on murenemassa, kerrottiin Jim-TV:n dokumentissa, jonka toinen osa esitettiin 18.12.10. Syyn todettiin olevan etupäässä niiden suunnittelussa ja rakentamisessa käytetyssä vanhentuneessa teknologiassa. Erään asiantuntijan mukaan: "Infrastruktuurimme vanhenee, emmekä ole investoineet siihen."

  Niinpä Amerikan vaurauden perustana pidetty valtateiden verkosto rapistuu huonolaatuisten pinnoitteiden kuluessa. Rautateiden pölkyt lahoavat ja kiskojen kiinnikkeet ruostuvat jolloin kiskot irtoavat. Suuret teräs- ja betonirakenteiset sillat ruostuvat ja sortuvat. Vanhentuneeseen teknologiaan perustuva sähköverkosto rapistuu, minkä seurauksena sähkökatkot yleistyvät ja saavat aikaan monenlaisia vakavia ja vähintäänkin ikäviä tilanteita. Asiantuntijoiden mukaan "sähköverkko vetelee viimeisiään", se on vanha ja ylikuormitettu eikä uusien linjojen vetämiseen saada rahoitusta. "Ilman sähköä palaamme 1800 -luvulle" totesi eräs asiantuntija.

  Suuren vaaran aiheuttavat myös patojen murtumiset. Niiden syynä voivat olla rankkasateet, mitkä nostavat patoaltaiden vedenpintaa, huonolaatuisesta materiaalista tehdyt perustat, maanjäristykset ja jopa ilmaston lämpeneminen. Patojen murtuminen saa aikaan monenlaista vahinkoa; vedet tulvivat laajoille alueille tuhoten peltoja, asuntoja ja tappaen ihmisiä. Puhtaasta juomavedestä tulee pulaa, viemärivedet voivat sekoittua niihin. Patojen korjaaminen ja uusien rakentaminen on kallista, eikä niihin tahdo löytyä rahoja. Sama koskee esim. haljenneiden viemäriputkien uusimista. Amerikan infrastruktuurin hajoamista pidettiin lähes varmana, ellei mitään tehdä sen estämiseksi. Poliitikot ovat kuitenkin haluttomia myöntämään määrärahoja ongelmien korjaamiseen. Niinpä eräs dokumentissa esiintynyt asiantuntija päätyi toteamaan: "Meistä on tulossa 'kolmannen maailman' maa!"

Rikoslakiin ehdotettu muutoksia

  Hallitus on esittänyt rikoslakiin uudistuksia, joilla pyritään torjumaan rasistisia rikoksia nykyistä pontevammin. Eräs muutos liittyy rikosnimikkeeseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Lakia selvennettäisiin niin, että esim. nettilinkin tarjoaminen rasistisille sivuille voitaisiin joissakin tapauksissa tulkita kiihottamiseksi kansanryhmää vastaan. Teon vaikuttimina mainittaisiin rasististen perusteiden ohella uskonto ja vakaumus, seksuaalinen suuntauneisuus ja vammaisuus. Siten esim. homojen tai lesbojen solvaaminen mediassa tai netissä voitaisiin tuomita kiihottamisena kansanryhmää vastaan.   (Pohjalainen, 17.12. 2010)

  Hieman pelkään, että näiden uudistusten seurauksena saattaisi syntyä vain entistä enemmän ongelmia, tulkinnallisista ym. syistä johtuen. Rajanveto siitä, onko kysymys kiihotuksesta vai tosiasioiden kertomisesta voi monissa tapauksissa olla hyvinkin vaikeaa. Nettilinkkien kyttääminen johtaa helposti sananvapauden vähenemiseen, kun nettisivuilla ei enää uskalleta sanoa, mitä mieltä mistäkin asiasta ollaan. Hyvä puoli asiassa on tietysti, että nettikirjoittelussa joudutaan käyttämään sitä paljon puhuttua tervettä järkeä.

Ruotsin terrori-isku

Tukholman itsemurhapommittaja halusi aiheuttaa suurta tuhoa, kertoo Ruotsin suojelupoliisi Säpo.

  Säpon mukaan mies etsi paikkaa, missä olisi ollut mahdollisimman paljon ihmisiä, kun hänen räjähteensä laukesivat ilmeisesti vahingossa. Säpon mukaan miehen henkilöys on selvitetty liki täydellä varmuudella, eikä mies ollut ennalta tuttu viranomaisille. Poliisi uskoo, että iskijä oli irakilaissyntyinen Taimour Abdulwahab, 28. Abdulwahab muutti perheensä kanssa Ruotsiin vuonna 1992. Viime vuodet hän asui Britanniassa.

  Säpo uskoo, että mies sai apua iskun valmisteluun. Poliisin tietojen mukaan miehellä ei kuitenkaan ollut yhteyksiä kansainvälisiin terroristiryhmiin. Sanomalehti Aftonbladetin haastattelemien Abdulwahabin ystävien mukaan mies oli sopeutunut hyvin ruotsalaiseen yhteiskuntaan. Hän oli koulussa suosittu ja menestyi opinnoissaan.

  Lehden mukaan mies kiinnostui radikaalista islamista aloitettuaan opiskelun yliopistossa Britanniassa vuonna 2001. Ystävien mukaan Abdulwahab puhui muuttamisesta islamilaiseen maahan ja antoi partansa kasvaa. Britanniassa hän myös avioitui ruotsalaisen, Lähi-idästä kotoisin olevan naisen kanssa vuonna 2004. Aftonbladetin mukaan pariskunnalla on kolme lasta, joista ensimmäinen syntyi 2006. Aftonbladetin mukaan Abdulwahab palasi Ruotsiin nelisen viikkoa sitten ilman perhettään. Ei ole selvillä, mitä hän teki Tukholman iskua edeltävinä viikkoina.   Ilta-Sanomat 13.12.2010
  Ruotsin muslimiväestö on yleensä ottaen tuominnut tällaiset terrori-iskut sanoen, etteivät ne suinkaan auta Ruotsin muslimien asemaa vaan pikemminkin päinvastoin. He ovat myös painottaneet, että islam on rauhan uskonto. Valitettavasti tällaiset muslimit eivät kuitenkaan edusta sitä islamia, mitä monet heidän uskonnolliset johtajansa edustavat. Siitä enemmän täällä


Wikileaks: Viina virtaa rikkaiden saudien juhlissa.

  Saudia-arabia tunnetaan kiihkoislamisena maana, mutta se ei näköjään estä rikkaita saudeja huvittelemasta länsimaiseen tapaan. Wikileaksin paljastusten mukaan saudieliitin bileissä on tarjolla viinaa, huumeita ja seksiä. Täydellinen maallisten houkutusten ja paheiden valikoima on tarjolla - mutta tiukasti suljettujen ovien takana. Kekkereihin yritetään saada mukaan myös kuninkaallisen perheen jäseniä, jotta ankaran uskonnollinen poliisi pysyisi loitolla.   Ilta-sanomat 09.12.10


Arkkipiispa sanoutuu irti homovastaisuudesta

  Arkkipiispa Kari Mäkinen sanoi Nelosen uutisille, etteivät tv:n homoilta-keskustelussa puhuneen kristillisdemokraattien Päivi Räsäsen mielipiteet edustaneet kirkon kantaa. Viitaten tuon keskustelun jälkeen kirkosta eronneiden suureen määrään (tähän mennessä yli 30 000) piispa totesi: "Olen kuullut tästä eroliikkeestä viestin siitä, että puolustakaa kaikkien ihmisten oikeuksia..." Arkkipiispan mukaan kirkon henkilökunnalle on "pikimmiten saatava selkeät ja sitovat ohjeet koskien esim. rekisteröidyn parisuhteen rukoustilaisuutta." Kaikkiaan kirkosta eronneita on tänä vuonna noin 40 000.

  Arkkipiispan mielestä homoparin siunaamiselle ei siis ole teologisia esteitä! Huonostipa on piispa Raamattunsa lukenut! Samoilla linjoilla on myös piispa Askola. Joka tapauksessa tämä osoittaa, miten vähän nykyteologiassa luotetaan Raamatun sanaan. Itse asiassa sitä ei enää edes pidetä Jumalan sanana vaan tulkitaan kuten mitä tahansa muinaista kirjoitusta.

  Tuskinpa kiivainkaan tasa-arvon puolustaja sentään haluaisi, että aivan kaikkien ihmisten oikeuksia pitäisi puolustaa! Johonkin raja on pakostakin vedettävä. Mitä seuraisi siitä, että esim. terroristeilla, raiskaajilla, pedofiileilla ym. olisi täysi vapaus harjoittaa rikollisia taipumuksiaan? Liiallisen sallivuuden seuraukset ovat jo nyt nähtävissä alati kasvana rikollisuutena.


Uskonnon tila nyky-Suomessa

Hyväksikäytöt jatkuvat.
  Kuten oheiset lehtileikkeet osoittavat, uusia hyväksikäyttöjä esiintyy kirkon piirissä edelleen. Katolisessa kirkossa ymmärrettävästi pappien selibaatti johtaa tähän, mutta herää kysymys, mikä meillä saa kirkonmiehet ryhtymään tällaisiin toimiin?

  Olisiko tämän hyväksikäytön yhtenä syynä uskonnon ja kirkon yleinen yleinen tila? Siitä kertovat mm. oheiset lehtileikkeet, jotka ovat vain pari osoitusta siitä, millaista 'menoa' kirkko nykyään suosii. Se näyttää jatkuvasti antavan periksi ateistien ja muiden ei-kristillisten tahojen vaatimuksille ja loittonevan alkuperäisestä kristillisyydestä. Kirkko haluaa "elää ajassa" suosien tapoja, jotka eivät apostolien aikoina olisi tulleet kysymykseen.

 

Hitlerin suvussa juutalaisverta?

  Hitlerin juutalaisesta sukuperästä on paljon puhuttu, mutta varmaa tietoa siitä ei liene ollut. Nyt ovat sitten geenitutkijat olleet asialla ja todenneet, että hänen suvussaan saattaa todella olla juutalaisverta. Täysin varmana eivät hekään silti asiaa vielä esitä.

Onko Amerikka kohta muslimivaltio?

  Näin pohditaan jo eräissä piireissä. Monet amerikkalaiset pelkäävät sen voivan tapahtua muslimien määrän jatkuvasti kasvaessa. He muistuttavat, että Amerikka perustettiin aikoinaan kristillisille arvoille, mutta presidentti Obama on pyrkinyt korvaamaan ne islamilaisilla arvoilla.

 • Presidentti Truman sai vuonna 1952 aikaan, että yksi päivä vuodessa tuli olla "Kansallinen rukouspäivä" ("National DAY of Prayer.")
 • Vuonna 1988 Presidentti Reagan määräsi Kansalliseksi rukouspäiväksi toukokuun ensimmäisen torstain.
 • Kesäkuussa 2007 presidenttiehdokas Barack Obama selitti Turkissa, ettei USA ole enää kristillinen kansakunta:
 • "Americans do not consider ourselves a Christian nation or a Jewish nation or a Muslim nation”. (Amerikkalaiset eivät katso olevansa kristitty, juutalainen eikä muslimivaltio.")
 • Egyptissä vieraillessaan hän on sanonut: "... if you actually took the number of Muslim Americans, we’d be one of the largest Muslim countries in the world”. (.. jos Amerikan muslimien lukumäärä otetaan huomioon, me olisimme yksi maailman suurimpia muslimimaita.")
 • Vuonna 2009 presidentti Obama mitätöi 21. Kansallisen rukouspäivän Valkoisessa Talossa tekosyyllä "ettei loukattaisi ketään".
 • Obama on myös puoltanut moskeijan rakentamista WTC-tornien läheisyyteen, mitä useimmat amerikkalaiset eivät voi hyväksyä.

25.9.2009 pidettiin Capitol-kukkulalla muslimien oma 'kansallinen rukouspäivä'. Siihen osallistui yli 50 000 muslimia! Tätä tapahtumaa mainostamaan on tehty oma www-sivukin: www.islamoncapitolhill.com/

Sivulla kerrotaan:

"Allahin nimeen...
  Tämän kokoontumisen tarkoitus on kehoittaa muslimiyhteisöjä ja islamin ystäviä ilmaisemaan ja valottamaan islamin suurenmoista moninaisuutta. Aiomme tuoda julki islamin uskon majesteettiset hengelliset pääkohdat sellaisina, kuin Allah paljasti ne rakastetulle profeetallemme, Muhammedille (rauha hänelle). Aiomme myös rohkaista uuden sukupolven muslimeja tähän ihmiskunnan suurimpaan työhön. Palvelemme kaikkia ihmisiä, rodusta, uskonnosta tai kansallisuudesta riippumatta. "

Muslimien seuraavaksi rukouspäiväksi ilmoitetaan 15.10.2010

Ei ihme, jos jenkit ovat hieman huolestuneita tilanteesta!


Natsismi elää yhä!

TV1:n dokumentti "Valkoisen vallan verkko" (20.8.10) oli järkyttävä osoitus rasismin ja uusnatsismin noususta tänä päivänä. Liike on kansainvälisesti hyvin organisoitunut ja tehokkaasti verkottunut, ulottuen Keski-Euroopasta Pohjoismaihin ja Yhdysvalloista Venäjälle. Kokoontumisissa pukeudutaan usein natsiunivormuihin, huudellaan Heil Hitler ja rasistisia herjoja sekä käytetään natsitervehdyksiä.

Pohjoismaissa liike on voimakkain Ruotsissa, sieltä jopa ohjaillaan kansainvälistä toimintaa. Internetiä luonnollisesti hyödynnetään toiminnassa ja Euroopassa on myös aatteelle omistautuneita rock-yhtyeitä, joiden levyjä ja rasistisia videoita markkinoidaan suuret määrät.

Yhdysvalloissa monet pelkäävät "ei-valkoisten" rotujen lisääntyvän amerikkalaisia nopeammin ja he ajattelevat, että sen estämiseksi 'arjalaisen rodun' puolesta täytyy taistella. Siellä on ainakin pari kirkkokuntaakin, joiden pastorit saarnaavat valkoisen rodun ylivallan säilyttämisestä. He tietysti yrittävät perustella sanomaansa myös Raamatulla sitä vääristelemällä ja omalaatuisesti tulkitsemalla. Yhden pastorin mukaan esim. juutalaiset syntyivät Eevan ja käärmeen sukupuoliyhteyden tuloksena ja ovat siten saastaista ja kirottua kansaa. Valkoiset sen sijaan ovat Aadamin ja Eevan jälkeläisiä ja ovat niin muodoin rodultaan puhtaita ja oikeita kristittyjä. Nämä kirkot ovat levinneet myös Eurooppaan, missä niillä on jo useita "seurakuntia".

Yhdysvalloissa sananvapaudelle pannaan suuri paino, joten lait ovat siellä melko sallivia. Sitä käyttävät hyväkseen Ku-Klux-Klaanin tapaiset järjestöt, jotka omaavat samoja näkemyksiä uusnatsien kanssa ja osallistuvat heidän kanssaan yhteisiin mielenosoituksiin.
  Sananvapauteen vedotaan myös Venäjällä, missä uusnatseilla onkin yllättävän suuri kannatus; dokumentin mukaan jopa 40% venäläisistä kannattaa niiden äärioikeistolaisia näkemyksiä. "Me kuulumme valkoiseen, eurooppalaiseen rotuun" selitti eräs heistä. Kirkkokin on suopea näille ajatuksille ja ortodoksipapit ovat jopa osallistuneet rasististen järjestöjen lippujen siunaamiseen.


Islamilainen raamatunkäännös

Muslimien halu osoittaa Koraanin paremmuus Raamatun rinnalla, on tietysti tämän 'vaihtoehtoisen Raamatun' julkaisemisen taustalla. Väkisinkin herää ajatus, että siinä on pikemminkin pyritty hyödyntämään Muhammedin 'parempaa tietoa' Raamatun tapahtumista kuin väitettyjä vanhoja tekstejä.


Kiinan kielen kirjoitusmerkit jäämässä unholaan!

Yleistynyt tietokoneen ja kännykän käyttö on saanut varsinkin nuoret kiinalaiset unohtamaan osan oman kielensä kirjoitusmerkeistä. Näitä välineitä käyttäessään useimmat turvautuvat latinalaisin aakkosin ilmaistuun mandariinikiinaan, joka tunnetaan nimellä pinyin.
Kiinan nuorten päivälehden kysely paljasti, että 83 prosentilla vastanneista oli vaikeuksia kirjainmerkkien kanssa. Tärkeimpänä muutoksen aiheuttajana pidetään kännykkää. 1.3 miljardin asukkaan Kiinassa lähetetään eniten tekstiviestejä maailmassa, ja pinyin syrjäyttää niissä mandariinin.

Kiinalaisten koululaisten tulisi hallita vähintään 3000 merkkiä kaikkiaan noin 100 000:sta merkistä. Yleisimmin käytettyjä niistä on n. 7000. Kullakin merkillä voi olla useampia merkityksiä. Lisäksi monet kielen sanat myös kuulostavat samalta, mutta tarkoittavat eri asioita. Ei ole ihme, että jo Mao aikoinaan halusi luopua näistä merkeistä, mutta päätyi sitten vain yksinkertaistamaan merkistöä, laajentaakseen lukutaitoisten piiriä.   Pohjalainen, 19.08.10


Ikoneista

Lehtiuutisten mukaan Uspenskin katedraalista varastettiin Jumalansynnyttäjän ikoni ja sen ympärillä olleet rukoilijoiden lahjoittamat korut. Ikonin sanotaan olevan mittaamattoman arvokas ja yksi Suomen ortodoksisen kirkon hengellisistä aarteista. Aiemmin katedraalista on jo varastettu Pyhän Nikolaos Ihmeidentekijän ikoni.
 : Ottamatta kantaa itse varkauksiin, täytyy ihmetellä tätä ortodoksisen kirkon ikonikäytäntöä. Sillä ei ole mitään raamatullista pohjaa, päinvastoin Raamattu selvästi kieltää kuvien palvonnan:

"Älä tee itsellesi jumalankuvaa äläkä mitään kuvaa, älä niistä, jotka ovat ylhäällä taivaassa, älä niistä, jotka ovat alhaalla maan päällä, äläkä niistä, jotka ovat vesissä maan alla. Älä kumarra niitä äläkä palvele niitä." (2 Moos. 20:4,5)

Myös käsite "Jumalansynnyttäjä" on melko kummallinen. Raamatun mukaan Jumala on ollut ikuisesti olemassa, ei häntä kukaan ole synnyttänyt. Tämä käsitys on katolisen kirkon harhaopeista periytynyt, alkujaan pakanallinen uskomus.


Idonesian 157-vuotias nainen


Indonesian viranomaiset uskovat löytäneensä Sumatran saarelta 157-vuotiaan naisen. Nainen löytyi väestönlaskun yhteydessä. Hän on kertonut syntyneensä vuonna 1853.
Virallisia asiakirjoja naisen iästä ei ole. Naisen kertoman perusteella sekä koska hänen adoptiotyttärensä on 108-vuotias, hänen tarinaansa on vaikea epäillä, sanoi tilastokeskuksen edustaja Johnny Sardjono. Tähän mennessä todistetusti vanhimmaksi on elänyt ranskalainen Jeanne Calment, joka kuoli 122 vuoden ikäisenä vuonna 1997. Sardjonon mukaan Sumatralta löytynyt nainen voi hyvin ja tekee yhä kotitöitä. Nainen myös polttaa edelleen paikallisia mausteneilikkasavukkeita, joita on polttanut koko elämänsä ajan. - Iästään huolimatta hänellä on edelleen uskomaton muisti, hän näkee hyvin eikä hänellä ole kuulo-ongelmia. Hän myös puhuu hollantia melko sujuvasti, Sardjono kertoi. Indonesia oli Hollannin siirtomaa vuoteen 1945 asti. STT-AFP
07.06.2010 14:43

Maailman pisin ja lyhin

Maailman pisin ja lyhin mies tapasivat toisensa viime viikolla Istanbulissa. Pisin mies tällä hetkellä on turkkilainen Sultan Kosen. Hän on vasta 27-vuotias, mutta ehtinyt jo kasvaa 246,5 senttiä pitkäksi. Maailman pienin mies puolestaan on 21-vuotias kiinalainen He PIng Ping. Hänen pituutensa on vain 74,61 senttiä.

Pohjalainen, 17.01.10

Hyväksikäyttö puhuttaa myös luterilaista kirkkoa

Luterilaisen kirkon piirissä on viime viikkojen aikana tullut tietoon kymmeniä alaikäisten seksuaalisen hyväksikäytön tapauksia pitkältä ajalta. Ainakin osa tapauksista on johtanut rikostutkintaan. Aihe on puhuttanut myös Turussa kokoontuvan kirkolliskokouksen osallistujia, vaikkei olekaan kokouksen asialistalla. Kirkko tiedotti pari viikkoa sitten, että kirkon perhetyön tietoon on tullut muutamia hyväksikäyttötapauksia. Yhteydenottoja on sen jälkeen tullut lisää, ja nyt puhutaan jo muutamista kymmenistä tapauksista kirkon ja sen herätysliikkeiden piirissä.

- Tämä on tietysti surullinen ilmiö, mutta kirkko halusi nyt selkeästi tulla sen kanssa esiin. Kun tällainen asia tulee tavalla tai toisella julkisuuteen, niin se rohkaisee ihmisiä ottamaan yhteyttä. Hyvin vanhojakin tapauksia joukossa Hyväksikäyttötapauksissa epäiltyinä tekijöinä on sekä kirkon vapaaehtoistyössä toimineita että muutamissa tapauksissa pappeja tai muita työntekijöitä. Häkkisen tietojen mukaan osa tapauksista on edennyt poliisitutkintaan. Osa ilmi tulleista tapauksista on hyvin vanhoja, jopa 60 vuoden takaa.
- Se osoittaa, että seksuaalinen hyväksikäyttö on eräs traumatisoivimmista kokemuksista. Uhriksi joutunut kantaa taakkaa läpi elämänsä, huomauttaa Häkkinen.
  Pohjalainen, 06.05.2010

Shokkihoito

Dokumentti Shokkihoito (TV2 21.04.2010) oli mielenkiintoista katsottavaa. Tämä Naomi Kleinin kirjaan perustuva dokumentti toi selkeästi esiin vapaan markkinatalouden negatiiviset puolet kun sitä sovelletaan jyrkän dogmaattisesti taloustieteilijä Milton Friedmanin ja hänen 'opetuslastensa' oppien mukaan. Friedmanin näkemys oli, että vapaa markkinatalous kulkee käsi kädessä yksilöiden vapauden kanssa.

Tällaiseen tilaan päästäkseen yhteiskunnassa tuli toteuttaa erinäisiä 'shokkihoitoja' eli järjestää erilaisia kriisitiloja joiden avulla ihmiset tulisivat taipuvaisiksi hyväksymään tarpeelliset muutokset, kuten valtion omaisuuden siirtämisen yksityisille ja tiettyjen sosiaalietuuksien karsimisen. Uhkakuvina nähtiin erityisesti marxilaisuus, ja siinä tarkoituksessa tuettiin mm. Chilen ja Argentiinan sotilasjunttia samoin kuin entisen Neuvostoliiton pyrkimyksiä markkinatalouteen.

Näiden toimenpiteiden tulokset eivät kuitenkaan olleet toivomusten mukaisia. Päinvastoin seurauksena oli rikkaiden rikastuminen, köyhien köyhtyminen, korruption ja rikollisuuden kasvu, työttömyyden lisääntyminen ym. Lisäksi vallan kaapanneet sotilasjuntat harjoittivat laajamittaista toisinajattelevien tappamista, vankileirejä ja vankien kidutusta. Näiden hajottua uhkakuviksi keksittiin ns. 'Pahan akseli' , ja terrorismin vastainen sota. Lopulta 'vihollinen' löydettiin (Yhdysvalloissa) valtion harjoittamasta byrokratiasta.

Myös sodat kuuluivat näihin 'shokkihoitoihin'. Tällaisia olivat mm. Persianlahden sota, Vietnamin sota ja Irakin sota. Viime mainitun loppuessa Irakin jälleenrakennukseen myönnetyistä varoista suurin osa meni kuitenkin yksityisille (lähinnä amerikkalaisille) yrityksille, eikä Irak hyötynyt niistä juuri lainkaan. Katastrofien jälkeen onkin verrattain helppo - tekosyiden nojalla - ryövätä julkisia varoja yksityisten käyttöön.

Ohjelma on vielä jonkin aikaa nähtävissä YLE Areenassa os. areena.yle.fi/video/921201

Taistelu avaruudesta.

TV1:n dokumentti avaruuden militarisoinnista ja sen aiheuttamista ongelmista oli hyvin valaiseva. Sen todettiin mm. aiheuttavan vakavia ympäristö-ongelmia, jopa siinä määrin, että useimmat elolliset olennot voisivat saada surmansa. Tästä huolimatta Yhdyvallat jatkaa avaruuden hallintaan tähtäävää ohjelmaansa.

Yhdysvaltojen tarkoituksena on tietysti saada ylivoima kilpaileviin ja mahdollisiin 'vihollisiin' nähden. Barak Obama tosin yritti aluksi rajoittaa siihen sijoitettuja määrärahoja, mutta taipui lopulta hyväksymään ehdotetun summan, joka nykyään on n. 500 miljardia dollaria/v. Eräs asiaan kriittisesti suhtautunut amer. toimittaja totesi."Joka vuosi Yhdysvallat vastustaa aseidenriisuntaesitystä. Se on ainoa maa, joka sitä vastustaa! ...Olemme täysin yksin tässä asiassa."

Mitä kaikkea jatkuva aseiden lisääminen avaruuteen vaikuttaisi? Paitsi sotilaallisen kilpavarustelun lisääntymistä, se voisi johtaa katastrofaalisiin seurauksiin siviilielämässä, myös meillä. Nykyään esim. koko Eurooppa on riippuvainen satelliitteihin perustuvasta GSM-järjestelmästä, ja itse asiassa koko maailman viestintäyhteydet perustuvat satelliittien käyttöön.

Jo nykyään maapallon ympärille on kertynyt niin paljon avaruusromua (n. 600 000 kappaletta), että vaikkei sinne laukaistaisi enää yhtään mitään, 50 vuoden päästä tietyt kiertoradat olisivat niin saastuneet, ettei niillä voisi enää operoida. Avaruudessa jo olevat esineet alkavat hajota ja muodostavat lisää romua. Ne muodostavat suuren uhan kaikille alueella liikkuville esineille, sillä jo herneen kokoisella kappaleella on enemmän tuhovoimaa kuin kanuunan kuulalla.

Tietoliikennesatelliittien tuhoutuminen aiheuttaisi valtavan taloudellisen katastrofin. Kaikki viestintäyhteydet lakkaisivat toimimasta. 350 miljoonaa kännykkää lakkaisi toimimasta, lukemattomat tietokoneet ja niitä hyödyntävät liikelaitokset, pankit, pankkiautomaatit ym. eivät toimisi ja sadat miljoonat pankkikortit ja tilit jäätyisivät. Tietokoneet ja internet-yhteydet lakkaisivat toimimasta. Myös liikenne häiriytyisi pahan kerran; mistä olisivat seurauksena ruuhkat ja onnettomuudet. Kaikki tämä siksi, että nykyään niin monet toiminnot käyttävät hyödykseen satellittien kautta tulevaa tietoa.

Valitettavasti tämän kilpavarustelun vastustajat ovat Yhdysvalloissa jääneet marginaaliseksi vähemmistöksi. Hallitus on tehnyt parhaansa luodakseen mielikuvia 'vihollisista' joita vastaan näitä asejärjestelmiä on kehitettävä. Se on sitten ollut omiaan lisäämään muiden maiden, kuten Kiinan halukkuutta oman puolustusjärjestelmän kehittämiseen.

TV1- "Taistelu avaruudesta", 08.04.2010

Lisäys 16.04.2010:
Toinen esimerkki maapallomme haavoittuvuudesta on äskettäin Islannissa tapahtunut tulivuoren purkaus, jonka taivaalle levittämä laaja tuhkapilvi on jumittanut koko Euroopan lentoliikenteen. Lentoyhtiöt kun eivät halua asettaa matkustajia alttiiksi tuhkan mahdollisesti aiheuttamille onnettomuuksille ja terveyshaitoille. Tapahtuneen johdosta myös muu liikenne on monin paikoin ruuhkautunut.


  Noitavainot ovat arkipäivää Saudi-Arabiassa vielä tänä päivänä, kuten oheinen uutinen osoittaa. Uutisessa kerrotaan myös, miten noitatuomioita annetaan hyvinkin vahtelevin
perustein, sillä noituutta ei ole mitenkään määritelty maan laeissa. Niinpä noituudeksi tulkitaan usein sellaisia toimia, jotka länsimaissa kuuluisivat yleisen ilmaisun-, omantunnon- ja uskonnonvapauden piiriin. Niiden taustalla on usein syvää tietämättömyyttä. Erään afrikkalaisen maahanmuuttajan vihkosta löydetyt tiginyan kielen aakkoset esim. tukittiin noitamerkeiksi, ja mies sai virua 40 kuukautta vankilassa ennen
maasta karkoitusta. Muuan aasialaismies vangittiin sillä perusteella, että hänellä uskottiin olevan noitavoimia, joilla hän sai naiset ihastumaan itseensä. Eräs lukutaidoton nainen on odottanut kuolemantuomiotaan vuodesta 2006. Tuomion hän sai siitä syystä, että eräs mies syytti häntä omasta impotenssistaan. Myös ulkomaalaisia kotiapulaisia syytetään usein siitä, että he vievät saudivaimoilta miehet.

Aivopesua

  JIM-TV:n dokumentti 'Mahdottomasta tulee totta' (6.3.10) osoitti, etteivät puheet salaliitoista ole ihan perättömiä. Dokumentissa tuotiin esiin korkean tason kirjeenvaihtoa ja dokumentteja, jotka osoittivat erilaisten vakoilu- ja aivopesujärjestelmien olemassaolon.

  Niiden käyttö nykyisellä tietotekniikan ja satelliittien aikaudella on entistä helpompaa, kun voidaan suunnata erilaisia säteilytaajuuksia tietyille alueille. Tutkijat arvelivat, että niiden avulla saattaisi olla mahdollista jopa muuttaa ilmastoa! He myös uskoivat, että lopulta voitaisiin lukea ihmisten ajatuksia ja syöttää heidän päähänsä haluttuja ideoita tai muuttaa heidän mielialojaan, jolloin he olisivat vastaanottavaisempia ja helpommin manipuloitavissa. Jotkut uskovat, että tällaisia kokeiluja on jo suoritettukin, ja että niiden seurauksena voi vaikkapa kuulla ääniä päässään. Luonnollisesti tuotiin esiin sekin puoli asiasta, että tällaiset menetelmät huippuunsa kehitettyinä saattavat lopulta vaarantaa koko tulevaisuutemme.Kirkonpolttajat


Satanismikin näyttää vielä
olevan voimissaan! Täytyy
vain ihmetellä, miten noin
järjetön 'uskonto' edelleen
saa näin vahvasti asiaansa
uskovia kannattajia!

Tällaisen toiminnan taustalla
on ilmeisestikin samanlainen
fanaattinen 'uskonkiihko' kuin
itsemurhaiskuja tekevillä
terroristeilla.

Herää kysymys, mitä nämä
iskun tekijät oikein luulevat
tällaisesta teosta hyötyvänsä?Terrorismia ja suvaitsemattomuutta


Libyan johtaja Muammar
Gaddafi on sitä mieltä,
ettei jihad eli 'pyhä sota'
ole terrorismia!

Tämä uskonoppinut
puolestaan näyttää
olevan täysin eri mieltä!

Islamilaisten ääriainesten
käsityksiä.Mitä miehet edellä

sitä naiset perässä...

 Piispainkokous ja homosuhteet

Äskeinen piispainkokous esitti, että kirkon työntekijä voisi rukoilla vapaamuotoisesti homoparin kanssa ja sen puolesta. Jotkut kirkolliskokousedustajat pitivät esitystä hyvänä, toiset liian varovaisena. Eräskin totesi, että "Kirkon pitää elää ajassa ja vahvasti." Yksi edustajista oli kuitenkin jyrkästi eri mieltä: "Piispojen olisi tullut pidättäytyä erillisestä rukouspäätöksestä....Ketään ei saa rohkaista elämään synnissä. "

Piispojen esitys osoitti taas kerran, miten vähän painoa he panevat Raamatulle Jumalan sanana. Monen mielestä sen kiellot homoseksuaalisista suhteista ovat vain 'Paavalin vanhentuneita käsityksiä', eikä ihmisiä tulisi syyllistää omien halujensa ja taipumustensa noudattamisesta.

Tällaisille taipumuksille - kuten monille muillekin epänormaaleille haluille - voidaan tietysti löytää moniakin syitä, aina geenivirheitä myöten. Mutta luulisin syyn useinkin löytyvän jostain nuoruudessa saadusta virikkeestä, joka mieleen hautumaan jäätyään on ajan myötä vahvistanut itseään. Riippumatta siitä, ovatko nämä taipumukset synnynnäisiä vai hankittuja ominaisuuksia, siitä ei päästä mihinkään, että ne ovat selvästi Raamatun vastaisia. (1 Kor. 5: 9-3; 6:9,10,19,20; Room. 1:26,27,32)
Usein vedotaan periaatteeseen: "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi" (Matt. 7:1) ja ajatellaan sen soveltuvan kaikkeen mahdolliseen. On tietenkin totta, ettemme saisi ketään tuomita ihmisenä, mutta sen ei tarvitse merkitä kaikkien tekojen hyväksymistä.Huolimatta yleisen sivistyksen ja tiedon jatkuvasta lisääntymisestä, myös oheisen uutisen kaltaiset tapahtumat näyttävät lisääntyneen. Miten tällainen on mahdollista? Eikö sivistyksen lisääntyessä myös sivistyneen käyttäytymisen ja lähimmäisen arvostamisen pitäisi lisääntyä. Avuttomien pieksämisen sijasta heidän puolustamisensa pitäisi olla itsestään selvää? Näin ei näytä tapahtuneen.
  Aikoinaan meillä taisteltiin 'kodin, uskonnon ja isänmaan puolesta'. Tekee mieli kysyä: "Minkä uskonnon?" Suomea sanotaan kristityksi maaksi, mutta tällaisista uutisista päätellen sen perimmäinen sanoma lienee monille täysin yhdentekevä. Pohjimmaisena syynä tähän on mitä ilmeisemmin nykyisen tieteen omaksuma materialistinen maailmankäsitys ja evoluutioteoria, joka tekee Jumalan - ja samalla moraalin - tarpeettomaksi. Toisena syynä on itse kristinuskon maallistuminen ja turmeltuminen. Kirkolliset juhlapäivät ovat täynnä pakanallisia symboleita (joulupukit, tontut, pääsiäisnoidat ym.) Tällaiset satuhahmot rinnastuvat ihmisten mielissä Raamatun kertomuksiin, ja kun vielä arvostetut teologit kertovat meille Raamatun olevan vain kokoelma ihmisten uskonnollisia käsityksiä, eikä muita uskonnollista eepoksia kummempi, ei ihme, jos useimpien luottamus Raamattuun horjuu tai suorastaan katoaa. Tämä näkyy sitten yhä kasvavana rikollisuutena.Vuosi 2009   Vuosi 2011


 

Päivitetty 14.12.2010