Islam ja pedofilia

 

TV2:n Silminnäkijä esitti 27.09.2010 afganistanilaissyntyisen toimittajan Najibullah Quraishin hätkähdyttävän dokumentin Afganistanin pedofiliaperinteestä. Toimittaja pystyi luomaan luottamukselliset suhteet tanssipoikien isäntiin ja sai heidät avoimesti kertomaan mitä poikien kanssa tehdään. Ennen kaikkea hän pääsi kuvaamaan tanssijuhlia.

Tyttöjen heikosta asemasta Afganistanissa on puhuttu paljon. Sen sijaan tähän asti on lähes vaiettu poikien hyväksikäyttöperinteestä. Perinne on nimeltään bacha bazi, joka tarkoittaa suunnilleen samaa kuin ”poika leikkii”. Siinä aikuiset miehet ylläpitävät teini-ikäisiä poikia seksuaalisina viihdyttäjinään. Pojat puetaan tyttöjen vaatteisiin ja he tanssivat aikuisille miehille. Käytännössä tanssipojat ovat miesten seksiorjia. Niskuroitsijat voidaan jopa tappaa. 14-vuotias Nemat esim. kertoi pelkäävänsä jatkuvasti väkivaltaa:

- Jos karkaa, tapetaan. Elämäni on raunioina.

Erikoisinta perinteessä on, että aikuiset miehet omistavat pojat. Vastineeksi tanssista ja seksuaalisista huveista poika ja hänen perheensä saavat rahaa. Poikien hankkimista pidetään osoituksena asemasta, ja entiset sotapäälliköt kilpailevat sillä, kenellä on kauneimmat pojat. Entinen mujaheed-päällikkö Dastager, jolla oman kertomansa mukaan on ollut tuhansia tanssipoikia, on myös naimisissa ja hänellä itsellään on kaksi pientä poikaa. Kun toimittaja kysyi, miksi hän halusi alkaa ylläpitää poikia, hän ei osaa selittää

- Minua vain kiinnosti. Siitä se halu tuli. Ja kyllä niitä saa, jos on rahaa ja valtaa!

Bacha bazi perinne on vanha, ja se oli välillä hiipumassa. Viime aikoina entiset sotapäälliköt ja muut mahtimiehet ovat elvyttäneet perinnettä, ja se on levinnyt maan pohjoisosista muualle. Köyhiä poikia riittää. Lisäksi eletään kulttuurissa, jossa naiset ovat burkhan ja nyrkin välissä. Varsinkin nuoria naisia ei ole saatavilla miesten viihdykkeiksi. Pojat korvaavatkin nuoria naisia.

Vaikka perinne virallisesti on laiton, viranomaiset eivät juuri puutu asiaan, lisäksi monet poliisin johtomiehet ovat itse sekaantuneet asiaan.

Kyse ei ole ennakkoluuloisesta pyhien tekstien tulkinnasta tai kulttuurista, vaan niistä käytännöistä, jota muslimioppineet saarnaavat ja jota muslimit harjoittavat uskonnon suojissa vedoten juuri noihin pyhiin teksteihinsä ja imaameihinsa, ja joista jo 'täydellinen' Muhammed antoi esimerkin:

Jumalan sananjulistaja on teille todella erinomainen esikuva, jokaiselle, joka luottaa Jumalaan, uskoo viimeiseen päivään ja alinomaa muistelee Jumalaa. (Suura 33:21)

Ohjelman esittelysivu

Katso myös:
Oliko Muhammad pedofiili?  
 
27.09.2010