Jehova-nimen käytöstä:

 
Ruotsi-Suomen kuninkaat ovat kautta aikojen valinneet itselleen ns. "vaalimottoja" (ruotsiksi: valspråk): http://sv.wikipedia.org/wiki/Svenska_regenters_valspr%C3%A5k
 
 
Kustaa Vaasan poika Erik XIV (joka vietti aikaansa mm. Turun linnassa Kaarin Maununtyttären kanssa), hänen tunnuksensa oli Jehovah (Deus) dat cui vult.
 
Kaarle IX:llä oli useita tunnuksia, joukossa mm. Fortitudo mea Jehovah sekä Jehovah solatium meum (ohessa kuva: http://sv.wikipedia.org/wiki/Fil:Karl9_gbg_valsprak2.jpg).
Kaarle X Kustaan mottona oli: In Jehovah sors mea, ipse faciet.
 
Ruotsi-Suomessa nimi on siis ollut varsin tunnettu!
 
 
Kaarle IX perusti myös oman ritariluokan nimeltä "Jehovaorden": http://sv.wikipedia.org/wiki/Jehovaorden - mitalin keskellä on Jumalan nimi.
 
Lisää esimerkkejä on koottu lukuisasti seuraavaan: http://www.gudsnamnet.se/karl9.htm 
 
 
Aihetta sivuaa myös yksi Ruotsin vanhimmista kirkoista, 1300-luvulta peräisin oleva Vadstenan luostarikirkko http://fi.wikipedia.org/wiki/Vadstenan_luostarikirkko
Luostarikirkosta löytyy oheinen vaikuttava ikkunamaalaus: http://sv.wikipedia.org/wiki/Fil:Jhwh_vadstena.jpg
 
 
Ohessa taas puolestaan muuan kuva Suomesta...
http://aforum.genealogi.se/discus/messages/241/43773.jpg
 
Kyseessä on valtiopäiväasu, joka kuului Kristiinankaupungissa asustaneelle Josef Hanneliukselle (1736-1804). Kaavussa on vuosi 1782. 
 
 
Kolikoita:
 
Ohessa 54 kolikkoa, joista löytyy Jumalan nimi. Osa on ruotsalaisia, jota siis Suomessakin käytetty (mm. nro 9 on Kustaa Aadolfin Lützenin kuoleman muistokolikko).
http://www.coinarchives.com/w/results.php?results=100&search=jehova
 
Ohessa vielä 5 muuta:
http://www.coinarchives.com/w/results.php?results=100&search=jehova