Kaikenlaista tapahtuu kirkon piirissä!

 

Ruotsin uskontotilanne

  Ruotsin kristillisdemokraatit näyttävät jatkuvasti ajautuvan aina vain vapaamielisempään suuntaan, minkä voi päätellä oheisesta lehtiuutisestakin .

Ristiinnaulitseminen perinteenä

  En ihmettele, että jopa katolinen kirkko on suhtautunut kielteisesti oheisen lehtileikkeen kuvailemaan käytäntöön. Se on todella pikemminkin Jeesuksen pilkkaamista kuin kunnioittamista.
 Toisaalta niin katolinen kuin protestanttinenkin kirkko on hyväksynyt lukuisia pakanuudesta lähtöisin olevia perinteitä. Niistä mainittakoon vain pääsiästrullit, joulutontut ja -pukit, juhannuskokot ym.

Huittinen sallii rukoilun homojen parisuhteen puolesta

  Huittisten seurakunnan kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan sallia paikallisen kirkon käytön mahdollisiin parisuhderukouksiin. Kirkkoherra Simo Laitilan esitys voitti äänestyksessä lukemin 8-5. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta kun paikallistasolla jouduttiin ottamaan kantaa kirkon uuden käytännön järjestelyihin.
  Asia nousi seurakuntaneuvoston esityslistalle, koska osa huittislaisista kirkon luottamushenkilöistä ei olisi halunnut antaa kirkkoa käyttöön tilanteisiin, joissa rukoillaan samaa sukupuolta olevien parisuhteen puolesta. Kotimaa24
Vakavaa asiaa aiheesta: www.emaso.com/

  Viime päivinä on uutisoitu laajasti Espoon käräjäoikeuden antamasta neljän vuoden vankeustuomiosta vanhoillislestadiolaiselle vaikuttajalle, joka käytti törkeästi seksuaalisesti hyväkseen alaikäistä lähisukulaistaan. Erityisesti on huomiota kiinnitetty siihen, että tuomittu on toiminut aiemmin suuren eteläsuomalaisen rauhanyhdistyksen puheenjohtajana ja vanhoillislestadiolaisen liikkeen luottamustoimessa. Joidenkin mielestä tämän seikan painottaminen ei ole aiheellista, mutta toiset ovat eri mieltä. Myös itse uskon, että tämän seikan esiin tuominen on ollut tarpeellista, koska liike tunnetaan erityisesti siitä, että sen piirissä on ankarasti kritisoitu yleistä moraalittomuutta.

  Toisaalta täytyy todeta, ettei tämä ilmiö suinkaan rajoitu lestadiolaiseen liikkeeseen; kyllä näitä tapauksia on 'tavallisten luterilaisten' piirissä varmasti moninkertainen määrä. Tällöin eivät uutiset kuitenkaan koskaan tuo esille tekijöiden uskonnollista taustaa, eikä heitä kirkon taholtakaan erityisesti syyllistetä eikä tuomita.

'Kristillisiä' käytäntöjä

  "Olen tullut seksuaalisesti hyväksikäytetyksi ja lähennellyksi useita kertoja lapsuudessani, sekä sukulaisten että muutaman vanhemman lestadiolaismiehen taholta. Ja sitten myöhemmin, vielä pienenä ollessani, joutunut saarnaamaan tekijöille kaiken anteeksi "Jeesuksen nimessä ja veressä"

  Näin kertoo eräs kyseiseen uskontokuntaan kuulunut henkilö ja jatkaa kertomalla, että "oma lukunsa tällaisissa uskonnollisissa piireissä on ripittäytymisen kulttuurilla; "nimelliset" synnit täytyisi ripittää jollekin kanssasisarelle tai -veljelle ihan nimellisinä asioina. Rankkaa, ja nöyryyttävää, olkoonkin että rippisalaisuutta ei kyllä kovin moni rohkenisi edes piruuttaan murtaa. Ja mitä siitä voi seurata. Esimerkiksi tälläistä: Minä yritin noin 13-16 vuotiaana juosta karkuun isosiskoani, joka oli havainnut että helpointa on ripittäytyä pahnanpohjimmaiselle, valmiiksi hyväksikäytetylle ja itsetuntonsa menettäneelle pikkusiskolle, vähiten siis ilmeisesti hävetti minun edessäni tunnustaa yhä uudelleen ja uudelleen masturboimisensa "likainen" synti. Minua ahdisti suunnattomasti ne tilanteet, mutta tiesin, etten voi kieltäytyä kuuntelemasta häntä jos hän saa minut kahdenkeskeiseen tilanteeseen, ja toimimasta niinkuin "piti toimia", eli kuunnella, julistaa synninpäästö ja olla kertomatta kenellekään. Sitä jatkui useita vuosia."

  Koko juttu on luettavissa os: http://www.kotimaa24.fi/blogit/article/?bid=261&id=14484

Pahoinpitelyä

  Kirkollisessa johtoasemassa toimiva mieshenkilö on saanut sakkorangaistuksen entisen vaimonsa kahdesta pahoinpitelystä. Korkein oikeus ei antanut hovioikeuden tuomiosta valituslupaa. Henkilö sanoo jatkavansa töitään normaalisti. Kuten oikeudessa, hän kiistää yhä pahoinpitelyt. Mies sanoo aikovansa viedä tapauksen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

Maallikot sanoutuvat irti piispoista

  Joukko kirkon maallikkoja on toimittanut julkisuuteen kirjeen, jossa he sanoutuvat irti piispojen parisuhderukousohjeesta. Kirje on otsikoitu ”Me emme luovu Raamatusta”.

  ”Koska piispat ovat rukouskaavaohjeellaan antaneet julkisesti hyväksynnän homoseksuaaliselle elämäntavalle kirkossamme, luopuneet kirkkomme uskon perusteista ja ohjaavat myös seurakuntien työntekijöitä samalle tielle, me Suomen evankelis-luterilaisen kirkon maallikkojäsenet haluamme selvin sanoin irtisanoutua piispojemme kannanotosta Jumalan sanan vastaisena ja harhaoppisena. Samalla velvoitamme piispamme ja muut teologit pappislupauksensa mukaisesti pysymään Jumalan pyhässä sanassa ja kirkon”, sanotaan 101 maallikon allekirjoittamassa viestissä.

Kirkkoyhteisön edustaja homokisaan!

  Maailman komein homo valitaan tällä viikolla Filippiineillä Manilassa. Suomea edustaa Mr. Gay Finland Kenneth Liukkonen, joka on myös Turun ruotsalaisen seurakunnan seurakuntaneuvoston jäsen. Liukkonen on 28-vuotias oikeustieteen opiskelija Turusta. Kisaan osallistuu 27 miestä ympäri maailman. Kilpailun voittajan toivotaan toimivan homoyhteisön puhemiehenä sekä edistävän tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia. Tästä voi vain todeta, että melko kauas on kirkossa menty Paavalin ajoista! http://www.kotimaa24.fi/

 
 

20.03.2011