Tapahtumia, uutisia ja huomioita

1997 - 1999

Päänsäsystä murrehalvaukseen.

Päänsärystä nukkumaan mennessä kärsinyt skotlantilaisnainen koki elämänsä yllätyksen avatessaan suunsa aamulla. Sävykkään skottimurteensa sijaan hän puhui kieltä, joka erehdyttävästi muistutti kapkaupunkilaista aksenttia. Lääkärien mukaan 50-vuotias nainen sai nukkuessaan lievän halvauksen, ja kärsii nyt 'vieraan murteen syndroomasta'. Äärimmäisen harvinaisesta oireyhtymästä kärsivät potilaat omaksuvat halvauksen jälkitilassa vieraan murteen. Lääkärien tiedossa on vain 12 vastaavaa aiempaa tapausta. (Pohjalainen 18.10.97)

  Näin sai siis tämäkin paranormaali ilmiö 'tieteellisen selityksen', kun se todettiin lääketieteelliseksi syndroomaksi. Selitystä ei kuitenkaan saatu siihen, miten henkilö voi halvauksen seurauksena omaksua murteen, jota ei kenties ole koskaan kuullut puhuttavankaan. 50-vuotiaan murre ei yleensä enää muutu, vaikka joutuisi päivittäin kuulemaan vierasta murretta. MP.

68 persoonallisuutta.

Australialaisella Margo-nimellä normaalisti itsensä tiedostavalla naisella lienee ennätys sivupersoonien määrässä. Hänellä on peräti 68 eri persoonallisuutta. Erikoista hänen tapauksessaan on lisäksi se, että hän normaalisti on lähes täysin sokea (todettu lääkärintutkimuksissa) tavalla, jota ei voi edes silmälaseilla korjata, mutta eräät hänen sivupersoonistaan ovat näkeviä. Sivupersoonat tulevat esiin spontaanisti, mutta ne saadaan esiin myös hypnoosin avulla. Naisen poika, joka huolehtii äidistään ja joutuu toteamaan tämän 'muodonmuutokset' kertoo jo tottuneensa tilanteeseen. (TV3/Oudot ilmiöt/heinä-elokuu -97.)

Evoluutiosta.

Tutkijoiden mukaan eläinten ja kasvien geenistöt ovat kehittyneet erikseen, toisistaan riippumatta. Silti niistä löytyy samoja geenejä! Tämä havainto viittaa vahvasti suunnitteluun ja suunnittelijaan. Koska jo yhden geenistön syntyminen sattumalta on erittäin epätodennäköistä, kahden geenistön syntyminen tuntuu täysin mahdottomalta. (TV1/Prisma/ 15.10.97)

Nykykäsityksiä Jeesuksesta.

TV1:n Jeesuksen elämää käsittelevässä sarjassa esitettiin mm. seuraavia käsityksiä:

  1. Jeesuksen historiallisuutta ei nykyään epäillä.
  2. Evankeliumikirjoittajien tapa kertoa vain tärkeiksi katsomistaan asioista vastaa muiden antiikin kirjoittajien tapaa. Esimerkiksi Tacitus keskittyi suurimmaksi osaksi yhden taistelun kuvailemiseen kirjoittaessaan erään sukulaisensa (Agrippan) elämäkertaa.
  3. Nasaret -nimisen paikkakunnan olemassaoloa ei enää epäillä, vaikka vielä 70 -luvulla jotkut tutkijat epäilivät sen olemassaoloa. Nasaret kuuluu nykyään turistikierrokseen.

'Vainajahengistä'.

Tunnettu parapsykologi, tri Moody on tehnyt kokeita, joissa yhteys 'vainajahenkiin' on saatu peilien avulla. Peilit oli sijoitettu siten, ettei niissä näkynyt mitään muuta kuin tyhjää pimeyttä. Useat koehenkilöt kertoivat saaneensa niiden avulla yhteyden kuolleisiin omaisiinsa; ne olivat ensin näkyneet kauempana peilissä, sitten lähestyneet ja tulleet lopuksi ulos peilistä huoneeseen ja keskustelleet omaistensa kanssa.
  Louis Mauer -niminen mies Australiasta on ilmestynyt sukulaisilleen ainakin viisi eri kertaa, jopa kerran toisella manterella, vaikka hän on elossa oleva henkilö, eikä itse edes tiennyt noista ilmestymisistään ennen kuin hänelle niistä kerrottiin. Näkijöinä ovat olleet mm. vaimo, poika ja eräs sukulaistyttö Etelä-amerikassa. Hänen on nähty esim. tulevan kotiinsa, aukaisevan ja sulkevan oven mennessään. Välittömästi perässä tulleet eivät ole nähneet häntä enää huoneessa, vaan hän on saapunut kotiinsa vasta jonkun ajan kuluttua.
- "Mitä jos 'haamuni' vaikka nähtäisiin jossain rikospaikalla, miten voisin todistaa olleeni muualla?", pohti Mauer. (TV3/Oudot ilmiöt, 18.11.97)

Muukalaisia vai mitä?

TV3:n 'Oudot ilmiöt' - ohjelmassa kerrottiin pariskunnasta, joka kesken automatkan kohtasi avaruusolentoja. Tapauksen teki merkittäväksi se, että heidän tietämättään tapauksen näki myös kaksi toisessa autossa ollutta. Mahdollisesti paikan läheisyydessä oli vielä kolmaskin auto, jota vielä etsittiin.
  Muuan ufotutkija kertoi tutkineensa tapausta jo kaksi vuotta. Siihen liittyi tyypillisiä kontaktikertomusten piirteitä, kuten auton moottorin ja sähkölaitteiden reistailu, ajan katoaminen, erilaisia jälkiä kehossa ja myöhemmin pahoinvointia ja sairastelua. Muukalaisten käyttäytyminen oli sen sijaan outoa: nainen kertoi, että häntä 'potkaistiin' niin, että hän kaatui maahan; kuitenkin olento vakuutti olevansa liikkeellä ystävällisessä mielessä (puhe oli telepaattista). Kertojan mielestä olennot olivat uhkaavia ja pelottavia. Paikalla oli myös niin ällöttävä haju, että se sai aikaan oksentelua.
  Neljä henkilöä, jotka siis olivat kahdessa eri autossa autossa, piirsivät toistensa piirustuksia näkemättä hyvin samankaltaiset kuvat sekä olennoista että avaruusaluksesta. Aluksen jättämistä jäljistä löydettiin myös epätavallisia aineita. Tapaukseen liittyi myös muita tyypillisiä piirteitä, kuten olentojen ja aluksen hieman epätarkat (haamumaiset) piirteet, niistä huokuva voima tai säteily sekä em. telepaattinen viestintä. (TV3/Oudot ilmiöt/25.11.97)

Isis-holistinen lahko yritti joukkoitsemurhaa.

Espanjan poliisi on estänyt 32 lahkolaisen itsemurha-aikeet Teneriffalla Teide-vuoren rinteillä. Lahko, joka kutsuu itseään nimellä Isis-holistinen keskus, uskoi maailmanlopun olevan käsillä (torstaina 8.1.98) ja että avaruuslaiva noutaisi heidän ruumiinsa Maasta ennen kohtalonhetkeä.
  Lahkon jäsenet olivat yhtä lukuunottamatta saksalaisia. Lahkon johtaja oli 57 vuotias psykologi Heide Fittkau-Garth, jota syytetään m. rahan kiristämisestä lahkon jäseniltä korkeiden jäsenmaksujen muodossa. Lahkon arvellaan syntyneen sveitsiläisjohtoisesta Aurinkotemppeli-lahkosta. Muutamaa päivää myöhemmin osa lahkolaisista teki uuden itsemurhayrityksen mutta poliisi esti senkin. (Pohjalainen 9.1.98, TV- uutiset ym.).

Kroatiaa puhuvia avaruusolioita.

Kroatialainen Vesernji List -lehti kertoi, että paikallinen maanviljelijä oli jutustellut kroatiaksi neljän avaruuolion kanssa. Näiden teräksenvärinen avaruusalus oli laskeutunut hänen pellolleeen. Sibenikin lähistöllä asuva Jako Vrancic kuvaili avaruusolioita melko lyhyiksi ja keholtaan lapsenomaisiksi.
- Meillä ei ollut mitään vaikeuksia kommunikoida, sillä he puhuivat murteella kroatiaa, hän vakuutti. Vieraanvaraisena isäntänä hän oli tarjonnut olennoille kinkkua ja kuivattuja viikunoita. Ufo-miehet kiittivät mutta totesivat, etteivät he ole nälkäisiä.
Lehti painotti uutisessaan, että Vrancic tunnetaan rehellisenä ja maanläheisenä miehenä. (Pohjalainen -98? [Tarkemmat lähdetiedot puuttuvat]).

Nooan ajan tulva?

Välimeren pohjan alapuolella on suolakerros, joka osoittaa, että se on joskus kuivunut ja myöhemmin uudelleen täyttynyt.
Mustanmeren pohjatutkimukset taas ovat osoittaneet, että se on ollut joskus makeavetinen ja että sen vanha rantaviiva on n.100 m. nykyisen alapuolella. Tutkimukset ovat myös osoittaneet Mustanmeren veden korkeuden nousseen äkisti. Raja uudemman (pehmeän) ja vanhemman (kovan) sedimenttikerrostuman välillä on jyrkkä. Alemmasta kerrostumasta löytyi mm. kasvien juuria.
Dokumenttiohjelmassa esiintyvät tutkijat uskoivat Mustanmeren ja Välimeren välisen vedenpurkautumisen heijastuvan vedenpaisumuskertomuksissa. (TV1/ Prisma 14.1.98)
PS. Samassa ohjelmassa mainittiin suomalaisen Kalle Taipaleen kirjoittama aihetta käsittelevä kirja: Levoton maapallo.

Taas uusi UFO-kultti.

Taiwanilaisen Hon-Ming Chenin uskonlahko odottaa Texasissa lentäviä lautasia, joiden he uskovat vievän satoja miljoonia ihmisisiä Jumalan luo. Entinen professori Chen kertoo näkevänsä salatut totuudet vanhasta kultasormuksestaan. Sormus kertoo myös, että ihmiset kykenevät pian kommunikoimaan eläinten kanssa ja että ilmakehässä nähtävät lentokoneet ovat todellisuudessa avaruusaluksia, jotka kuljettavat muilta planeetoilta evakuoituja olentoja Marsiin.
  42- vuotiaan Chenin kannattajat pitävät häntä profeettana. 150 uskollista taiwanilaista seurasi häntä, kun Chen ilmoitti Jumalan saapuvan Dallasin esikaupunkiin Garlandiin. Lahko odottaa Jumalan ilmestyvän Chenin asuntoon Texasissa 31. maaliskuuta tasan klo 18 Suomen aikaa. Chenin mukaan Jumala kuljettaa kaikki eläimet ja hyvät ihmiset luvattuun valtakuntaan ensi vuoden syyskuussa. (Pohjalainen 25.3.98)

Raamatun salaiset kooditekstit.

Onko Raamatusta luettavissa muutakin kuin mitä tekstistä suoraan näkyy? Näin ovat kabbalistit uskoneet jo kauan, ja on olemassa teorioita useista eri salakirjoitusmetodeista, joita Raamatun sanotaan sisältävän.
  Koska heprealainen teksti on alunperin kirjoitettu ilman sanavälejä, sitä voidaan lukea paitsi oikealta vasemmalle myös vasemmalta oikealle sekä pystysuoraan molempiin suuntiin. Näitä koodeja ovat Gematria, Notatriko, Temurah, Athbash sekä avoin ja salattu Pyhä geometria. Tietokoneaikakaudella näitä koodeja on päästy perusteellisesti tutkimaan ja varsinkin ns. INTERVALLISALAKIRJOITUSTA on viime aikoina paljon tutkittu.

Tämä intervallisalakirjoitus tarkoittaa sitä, että valittaessa tekstistä kirjaimia tietyin välein, esim. joka 13. kirjain, löytyy selväsanaisia viestejä kuten nimiä tai ennustuksia tulevista. Esim. Jes. 53: tekstissä muodostuu otettaessa joka 27. kirjain heprean lause " Shmi Jeshua", suomeksi 'minun nimeni on Jeshua', jonka uskotaan täten paljastavan 'Herran kärsivän palvelijan' todellisen nimen. 5 Moos. 4:42 pintatekstistä löytyy pystysuunnassa nimi Rabin ja poikittain sanat:hänet tullaan salamurhaamaan. Tämä tieto toimitettiin Jitzhak Rabinin työpöydälle ennen hänen salamurhaansa. Kirkkoherra Silvolan mukaan nämä koodit selittävät ja tarkentavat pintatekstiä ja ovat Jumalasta lähtöisin. Hän mainitsee mielenkiintoisena seikkana, että näitä koodeja ei löydy ns. apokryfikirjoista, ainoastaan Raamatun teksteillä on tämä ominaisuus.

Statistiikan tiedemiehet ovat tutkineet Eliahu Ripsin, Doron Witztumin ja Jakob Rosenbergin tutkimustuloksia tarkan tieteellisesti ja tulleet siihen tulokseen, että yliluonnollinen järki tai persoona täytyy olla Raamatun tekstien takana. Kuka tai mikä se voisi olla, siihen ei tutkijoilla ole vastausta.
  Viime vuosisadalla eräs Ivan Panin -niminen tutkija törmäsi erääseen koodimuotoon Raamattua tutkiessaan. Paradoksaalista kyllä, hänen tutkimisensa motiivina oli osoittaa Raamattu vain kokoelmaksi epäluotettavia taruja. Hänen löytönsä sai kuitenkin hänet vakuuttumaan Raamatun jumalallisesta alkuperästä, ja siitä edelleen sai alkunsa nykyisin fundamentalismina tunnettu liike, jonka perusnäkemys on, että Raamatun teksti on kirjaimellisesti Jumalan sanaa. Näiden pintatekstiin sisältyvien salakielisten sanomien alkulähteeksi on joidenkin nykyisten 'kabbalistien' taholta ehdotettu muitakin kuin Jumala.

Salailua UFO-asioissa?

Ns. Majestic 12 papereita epäiltiin ensin väärennetyiksi, mutta kun paperien haltijat veivät asian oikeuteen, hallitus joutui luovuttamaan omat asiakirjansa. tällöin todettiin, että teksteistä oli 75 % pyyhitty yli mustaamalla ne. Tämä osoitti peittelyä tapahtuneen. FBI kielsi olleensa tekemisissä ufotutkimuksen kanssa kunnes tiedonvapauslaki osoitti väitteen valheeksi. He julkaisivat 1100 sivua tutkimuksia. Myös CIA kielsi olleensa kiinnostunut asiasta.
  Private Center for UFO Studios on arkistoinut 100 000 havaintoa. Tiedemaailma ei ole kuitenkaan asiasta kiinnostunut ja paperit pölyyntyvät arkistoissa. V. 1990 neuvostokoneet jäljittivät 3,5 tunnin ajan Moskovan lähistöllä liikkuneita ufoja. Ilmavoimien komentaja ei uskonut, että ne olisivat olleet esim. Stealth- hävittäjiä. TV3 (ohjelman aika jäänyt merkitsemättä, luultavasti 12.97)

Buddhalaiset evoluutioteoriaa vastaan.

TV- uutisissa kerrottiin amerikkalaisista yliopisto-opiskelijoista, jotka olivat keränneet kirjaksi monta tuhatta (6000-7000) evoluutioteorian vastaista todistetta. Asian tekee merkittäväksi se seikka, että kirjan tekijät eivät olleet kristittyjä fundamentalisteja vaan buddhalaisia, joille käsite 'kaikkivaltias Luoja' on täysin vieras ja joiden uskonkäsityksessä keskeisellä sijalla on ajatus kaiken jatkuvasta kehittymisestä karman lain mukaisesti jumalat mukaanlukien. (Muistiinpano vuodelta 1998)

Merkkejä taivaalla?

Tähtitieteilijät ovat havainneet avaruudessa gammasäteilypurkauksen, joka on peräisin ehkä kaikkien aikojen suurimmasta tähteen syöksyvän komeetan aiheuttamasta räjähdyksestä. Amerikkalaisten tähtitieteilijöiden mukaan purkauksessa vapautui energiaa toiseksi eniten Big Bangin jälkeen. Heidän mukaansa räjähdyksen on täytynyt olla 10-100 kertaa voimakkaampi kuin voimakkain tähän asti tiedetty supernovan eli kuolevan tähden räjähdys on ollut.
- Räjähdys oli yhtä kirkas kuin vähintään miljardi linnunrataa, Kalifornian yliopiston tähtitieteen professori Stan Woosley sanoi. Muut ilmiötä tutkineet astronomit kuvailivat purkausta mm. sanomalla sen olleen kahden ensimmäisen sekunnin ajan yhtä valoisa kuin kaikki muu koko universumissa.

Gammasäteilypurkaukset ovat yksi avaruuden suurimmista mysteerioista. Tutkimusten mukaan ne saattavat olla luhistuneisiin tähtiin syöksyvien komeettojen aiheuttamia. Gammasäteilypurkauksia nähdään maasta kahdesti päivässä. Ne ovat taivaan kirkkaimpia valoilmiöitä, joiden tuottama gammasäteily on jopa aurinkoa voimakkaampaa.
  Nyt kyseessä oleva purkaus tuli himmeästi loistavasta GRB 971214 linnunradasta. Se on nähty ensimmäisen kerran joulukuun 14. päivänä. Räjähdys tapahtui noin 12 miljardin valovuoden päässä maasta. Tutkijoilta vei kuukausia selvittää, kuinka iso räjähdys oli. Vielä vuosi sitten ei räjähdyksen tapahtumapaikkaakaan olisi voitu selvittää. (Pohjalainen 8.5.98)

Satanismia Hollywoodissa!

"Satanismin on väitetty olleen osa Hollywoodia niin kauan, kuin Hollywood on ollut elokuvakaupunkina olemassa .... Niin tai näin, monet nimekkäät tähdet ovat olleet Saatanan Kirkon jäseniä: Jayne Mansfield, Marilyn Monroe, Sammy Davis jr. jne. Monien tähtien kodissa vietettiin paitsi tavanomaisia huume- ja seksiorgioita, myös mustia messuja." (Ilmiöt ja henkimaailma 2/98)

Jättimäinen ihmiskuvio Australian erämaassa.

Australian erämaahan ilmestynyt neljän kilometrin mittainen, alastonta aboriginaalimetsästäjää esittävä kuvio hämmentää ja suututtaa aboriginaaleja. Heidän mielestään kuvio töhrii heidän pyhiä paikkojaan. Kuvio löydettiin Marreen läheltä, kun sen sijaintitiedot oli faksattu nimettömänä paikalliseen hotelliin. Paikalliset alkuasukkaat ovat kyllästyneet väkerryksen saamaan huomioon ja heidän edustajansa kertoivat, että he haluavat estää turisteja ajamasta tai lentämästä kuviota ihmettelemään.Hahmo uurrettiin maahan luultavasti auralla. (Ilta-Sanomat, 18.7.98)
  Hieman ihmetyttää, miten noin suurikokoinen kuvio on saatu muodoltaan ja mittasuhteiltaan niin oikeaksi ja säännölliseksi, vailla ylimääräisiä mutkia ja koukeroita. Olisiko apuna käytetty tietokone-ohjattua traktoria tms? Sellaisen olisi kylläkin luullut herättäneen aboriginaalien huomion. MP

Dinosaurusten metsästäjät.

Otsikon nimisessä Tv-dokumentissa kuvattiin Gobin autiomaahan tehtyä tutkimusmatkaa, jonka tarkoituksena oli löytää dinosaurusten luita ym. jäänteitä. Samoilta seuduilta on aiemmin löydetty sekä luita että erään lajin munia. Luita löytyi nytkin runsaasti. Osa luista oli aivan maanpinnalla hiekan päällä, osa hieman syvemmällä, joten niihin pääsi käsiksi ilman suurempia kaivauksia. Luut olivat erään tutkijan mukaan "niin hyvin säilyneet, että niitä olisi voinut luulla äskettäin kuolleiden kamelien luiksi." Siitä huolimatta ohjelman tekijät olivat sitä mieltä, että ne olivat 80 miljoonaa vuotta vanhoja, eli ajalta, jolloin dinosaurukset kuolivat sukupuuttoon (tai niinkuin ohjelmassa annettiin ymmärtää: muuttuivat linnuiksi). (TV 1 29.8.1998)

Hirmuliskon jälkiä Boliviassa.

Maailman suurin hirmuliskojen jalanjälkien ryhmä on sveitsiläisen paleon tologin mukaan löydetty Boliviasta Sucren kaupungin läheltä, kertoivat paikalliset tiedotusvälineet. Alueelta löydettiin suurimmillaan metrin mittaisia jälkiä, jotka kuuluivat usealle eri hirmuliskolajille.
- Vastaavaa paikkaa ei ole maailmassa, sanoi sveitsiläinen paleontologi Christian Meyer. Alue sijaitsee kalkkikivilouhimolla. Jalanjäljet ovat painautuneet rinteeseen, jonka jyrkkyys on paikoin 70 astetta. Jäljet ovat kokonaisia, ja ne näyttävät siltä, kuin hirmuliskot olisivat käyskennelleet mutajärvessä. Joukosta on tunnistettu mm. tyrannosauruksen jälkiä.
  Meyer varoitti, että jäljet saattavat kadota kokonaan 20 vuodessa, ellei alueen suojelemiseksi tehdä mitään. Tuhoutumisen vaaraa lisää alueella tapahtuva louhintatyö. (Pohjalainen, 3.8.98)

'Jumalan lapset'

David Berg, jonka vanhemmat olivat amerikkalaisia matkasaarnaajia, oli jo lapsesta lähtien kiinnostunut kahdesta asiasta, uskosta ja seksistä. 70-luvulla hän huomasi saavansa hippiliikkeen joukosta kiinnostuneita kuulijoita ja toisaalta häntä itseään alkoi kiinnostaa näiden elämäntapa, joka sopi yhteen hänen omien näkemystensä kanssa. Aluksi hän tosin opetti, että seksi avioliiton ulkopuolella ei ollut sopivaa, mutta kun hän sitten, koettuaan jonkinlaisen näyn, alkoi uskoa olevansa Raamatun ennustama profeetta Daavid, hänen opetuksensa alkoivat muuttua. Kuten eräs entinen lahkon jäsen sanoi, hän alkoi pitää omia mielijohteitaan Jumalalta tulleina profetioina ja sekoitti Jumalan rakastamisen seksuaaliseen rakkauteen. Tästä hänet sai vakuuttuneeksi mm. eräs kerta, jolloin hän, ollessaan vuoteessa kahden naisen keskellä, alkoi puhua kielillä. Kun eräät muutkin lahkon jäsenet kertoivat samantapaisista kokemuksista, sen katsottiin osoittavan, että David Moses, kuten häntä kutsuttiin, oli todella profeetta. Tästä syystä hänen oli myös helppo saada lahkon nuoria naisia seksisuhteeseen kanssaan; heidän annettiin ymmärtää, että se oli tie taivaaseen.

Berg kierteli joukkoineen ympäri Yhdysvaltoja levittäen vapaan rakkauden sanomaansa ja ennustaen mm. maailmanloppua, jonka tulemisen ajankohtaa hän muutti useaan kertaan. Virkavalta ei katsonut hänen toimiaan suopealla silmällä ja tavallisten kansalaistenkin keskuudessa oli syntynyt liikkeitä, jotka vaativat hänen toimintansa rajoittamista. Niinpä hän joutui piileksimään ja pakeni lopulta maasta. Teneriffalla hän organisoi joukon, jonka naispuolisia jäseniä hän kehoitti 'flirttikalastukseen', eli käyttämään seksiä apunaan uusien jäsenten hankkimisessa.
  Kirjallisessa tuotannossaan hän on selostanut hyvin yksityiskohtaisesti seksuaalisia toimiaan. Hän kertoo jopa pahoitelleensa, ettei ollut hankkiutunut sukupuolisuhteeseen äitinsä kanssa.
  Lahkolla oli kannattajia enimmillään n. 500 000, Bergin kuoleman jälkeen jäsenmäärä väheni ja on nykyään n. 9000, mutta on taas kasvamaan päin. Lahko käyttää nykyään nimeä Rakkauden Perhe. (TV3 'Rakkauden profeetta' 7.10.98)

Kun siat hallitsivat maailmaa.

Noin 200 miljonaa vuotta sitten tapahtui jokin katastrofi, joka hävitti 80-90 prosenttia silloisesta eläinkunnasta. Katastrofin syyksi on esitetty mm. maahan törmännyttä asteroidia. Nykyään syyksi arvellaan mannerlaattojen liikkeiden aikaansaamia ilmastonmuutoksia. Ilmasto muuttui kuivaksi ja kuumaksi (kasvihuoneilmiö). Erään professorin mukaan eläinten massasukupuutot toimivat evoluution tarpeellisena 'työkaluna'; ilman niitä ei olisi evoluutiota tapahtunut siinä määrin kuin on.
  Lajin säilymisen kannalta on tarpeellista, että on sopivan kokoinen populaatio, jossa on paljon geneettistä muuntelua. Sikaeläin Lystrosauruksen uskotaan täyttäneen nämä edellytykset, ja siksi säilyneen useimpien muiden lajien tuhoutuessa. Lisäsyynä oli myös se, että sillä ei ollut vihollisia. Lystrosauruksen fossiileja löytyy kerralla sadoittain. (TV1, PRISMA 30.9.98)

Pari kommenttia edelliseen:
  Jos 200 miljoonaa vuotta sitten suurin osa (80-90 prosenttia) eläinkunnasta kuoli sukupuuttoon, se merkitsee sitä, että evoluution käytettävissä oleva aika nykyään elävän eliöstön suurimman osan kohdalla olisi vain tuo 200 miljoonaa vuotta. Huomiota kiinnitti myös dosentti Forteliuksen toteamus eläinten massatuhojen näkymisestä vain erilaisina fossiilikerrostumina. (MP).

Akupunktio keksitty Euroopassa?

Alpeilta löydetty muumio näyttää todistavan, että eurooppalaiset käyttivät akupunktiota jo 2000 vuotta ennen kiinalaisia. Asiasta kertoivat tiedemiehet Wienissä. Akupunktiosta saatiin vihi, kun muumion ihosta löydettiin tähän lääkintään liittyviä tatuointeja. Tutkijoiden mukaan neoliittikauden miehen selän ja jalkojen takaosan tatuoinnit muodostavat muinaisen akupunktiokartan. Muumio on arviolta 5200 vuotta vanha.
- Se (tatuointi) näyttää Euroopassa kehitetyn akupunktion varhaiselta ohjeelta, sanoi akupunktion Saksassa toimivan akatemian johtaja, tohtori Frank Bahr. Muinaismiehen muumio löydettiin vuonna 1991 jäätiköstä Alppien laaksosta, joka sijaitsee Itävallan ja Italian välissä. (Pohjalainen 21.10.98)

Freudilaisuus menettänyt johtoasemansa psykologiassa.

Psykoanalyysin kehittäjä, itävaltalainen Sigmund Freud sai virikkeen ns. oidipuskompleksiteorialleen klassisesta Oidipus-näytelmästä, jossa Oidipus tappaa isänsä ja nai äitinsä, mutta kantaa lopun ikäänsä syyllisyyttä teostaan.
  Freud väitti, että jokainen poika rakastaa alitajuisesti äitiään ja haluaisi raivata isän kilpailijana pois tieltään. Koska kuitenkaan päivätajunta ei tätä hyväksy, hän joutuu torjumaan tälläiset tuntemukset pois ja tämä aiheuttaa erilaisia psyyken patoutumia eli oidipus-kompleksin. Tämän kompleksin hoitomenetelmäksi hän kehitti psykoanalyysiksi kutsutun menetelmän.
  Suomalainen tutkija ja lääkäri Westermark kritisoi jo aivan alussa Freudin teorioita, mutta häntä ei silloin kuunneltu. 1950-1970 luvuilla lähes kaikki psykologit olivat saaneet psykoanalyyttisen opin mukaisen koulutuksen ja vasta 1990-luvulla se asetettiin kyseenalaiseksi. Nykyään vain pieni osa psykologeista ja psykiatreista tukeutuu siihen. Suomessa nämäkin ovat vielä jakautuneet kahteen eri leiriin. (TV lokakuu 1998)


Osa 1   Osa 3


7.6.1999   Päivitetty 12.01.09