Kuolema ja evoluutio

 

Sopivatko kuolema ja evoluutioteoria yhteen Vai onko asia paremmin ymmärrettävissä Raamatun näkökulmasta?

Tiedetään että kuolema on ohjelmoitu jo geeneihin. Solumme jakaantuvat vain noin 50 kertaa, minkä jälkeen ne kuolevat. Jos tätä yritetään selittää evoluutiolla, selitykseksi ei mielestäni kelpaa, että luonnon tasapaino vaatii sitä, koska älytön ja aivoton evoluutio ei voi suunnitelmallisesti pyrkiä mihinkään. Evoluutioteorian mukaan kukin eliö vain pyrkii jatkamaan omaa lajiaan, muista välittämättä. Tähän 'tavoitteeseen' kuolema ei lainkaan sovi.

Pyrkimys lisääntyä pitää tietysti paikkansa, ja siinä tarkoituksessa eri lajien geeneihin on jo ennalta ohjelmoitu tämä taipumus. Niihin on ohjelmoitu myös kuoleminen. Ja tämä kaikki osana älykästä suunnittelua, minkä tarkoitus on pitää yllä luonnon tasapainoa. Ihmisen kuolema sen sijaan on seurausta Jumalan määräämästä rangaistuksesta. "Sinä päivänä, kun te siitä syötte, pitää teidän kuolemalla kuoleman."

Aikanaan Jumala kuitenkin luo uuden Maan, missä kuolemaa ei lopulta enää ole. Luultavasti ihmiset eivät silloin enää lisäänny, ainakaan sen jälkeen kun heitä on tarpeeksi. (Matt. 22:30) Voi myös olla, että ylösnousseita on niin paljon, että he 'täyttävät maan' heti ylösnousemuksen jälkeen. Jesajan mukaan "nuorin kuolee satavuotiaana ja vasta satavuotiaana synnintekijä joutuu kiroukseen." ( Jes 65:20). Tämä viittaisi siihen, että myös Uudessa maassa on synnintekijöitä, jotka joutuvat kohtaamaan kuoleman. Heitä löytyy ilmeisesti niistä 'vääristä', jotka myös saavat ylösnousemuksen. (Apt. 24:15)

28.01.2011