Nykyajan profeettoja ja 'messiaita'

"..sillä monta tulee minun nimessäni..."

Yogi

Erilaisia messias-ehdokkaita tai jumalaksi julistautuneita on viimeisen 2000 vuoden aikana esiintynyt aina silloin tällöin, mutta he ovat - useimmiten kaiketi kannattajakunnan pienuuden takia - historian saatossa unohtuneet. 1900-luvulla heitä on alkanut esiintyä tihenevään tahtiin, ja monet heistä ovat keränneet ympärilleen suuria uskovien joukkoja. Viimeisin heistä lienee José Luis De Jesús Miranda, josta enemmän toisaalla.

Father Divine.

Jokin vuosikymmen sitten muuan musta amerikkalainen saarnaaja, joka tunnettiin nimellä Father Divine , keräsi saarnatilaisuuksiinsa valtavat ihmisjoukot. Näissä tilaisuuksissa tämän jokseenkin varattomana pidetyn miehen toimesta jaettiin ruokaa suurille ihmisjoukoille, mitä pidettiin Jeesuksen suorittaman ruokkimisihmeen veroisena tapahtumana. Mm. tästä syystä monet pitivät tätä saarnaajaa jumalana. Hänen toimintansa lienee jo lopahtanut; ainakaan hänestä ei ole pitkään aikaan enää uutisoitu.

Sun Myung Moon.

Vuonna 1954 Etelä-Korealainen 34-vuotias sähköinsinööri Sun Myung Moon perusti Unification Churchin, Yhdistymiskirkon. Moon ilmoitti olevansa uusi Messias, jonka Jeesus henkilökohtaisesti oli kutsunut ja valinnut työnsä jatkajaksi. Moonin mukaan Jeesuksen sovitustyö ei ollut riittävä, koska Jeesus ei ollut naimisissa eikä siten voinut tuoda uutta, oikeaa elämisen mallia maailmaan. Moon ja hänen vaimonsa ovat lahkon mukaan Todelliset vanhemmat, Universumin isä ja äiti. Lahkon jokainen jäsen on automaattisesti Moonin perheen lapsi, joka taas avioiduttuaan jatkaa tätä ainoaa oikeaa perhettä. Moonilaiset odottavat maailmanloppua, ja käyttävät sen ennustamisessa numerologiaa. Kun ensimmäinen ennustus meni pieleen, määriteltiin uusi maailmanlopun aika vuodeksi 2001. Tämäkin aika on nyt umpeutunut, joten määräaikaa joudutaan jälleen kerran tarkistamaan. Uuden messiaan odotetaan ilmaantuvan Koreasta, ja vaikka Moonilaiset eivät suoraan sano Moonin itsensä olevan tämä odotettu messias, he käytännössä pitävät häntä sellaisena.

Sathya Sai Baba.

Sai Baba on ehkä viime vuosien tunnetuin guru, jota suuret joukot ihmisiä pitävät itse Jumalana, maailmankaikkeuden luojana. Hänellä sanotaan olevan jopa miljoonia kannattajia. Hänen oppinsa liittyy lähinnä hindulaiseen bhakti-joogaan, mutta hän pitää myös Jeesusta edelläkävijänään ja hänen sanotaan toistaneen useita Jeesuksen tekemiä ihmeitä. Kaiketi tästä syystä hänellä on paljon kannattajia myös länsimaissa. Kannattajiensa mukaan hän pystyy lukemaan ajatuksia, muuttamaan muotoaan, siirtämään itsensä mihin tahansa silmänräpäyksessä, parantamaan sairaita ja hallitsemaan luonnonvoimia. Eräs hänen oppilaistaan kirjoitti: "Kuuleeko Sai Baba sitten rukouksemme ja vastaako hän niihin? Useiden ihmisten kokemukset osoittavat, että hän kuulee ne."

Maitreya.

Eräät teosofiset piirit ovat jo kohta sata vuotta odottaneet Maitreyaksi kutsutun maailmanopettajan ilmaantumista. Aikoinaan uskottiin tämän tapahtuvan Krishnamurtin hahmossa, mutta Krishnamurtin kieltäydyttyä kunniasta, on jouduttu odottamaan toista. Nyt Maitreyan kuitenkin uskotaan jo olevan maailmassa. Hänen 'puhetorvenaan' toimii engl. taitelija, ufologi, esoteerikko ja Illuminaatti -salaseuran jäsen nimeltä Benjamin Creme. Hän on YK:n tukeman Share-International   - nimisen järjestön ja myös Uuden Aikakauden (New Age) liikkeen johtajahahmoja. Kannattajien mukaan Krisna, Buddha, Kristus, muslimien Imam Mahdi ja juutalaisten Messias ovat kaikki nimiä, jotka kuvaavat yhtä ja samaa yksilöä: Maailmanopettajaa - jonka henkilökohtainen nimi on Maitreya.

Cremen mukaan tämä Maitreya on Intian ja Pakistanin rajamailla syntynyt, islamilaisen Ahmadia-lahkokunnan johtaja nimeltään Rahmat Ahmad. Vuonna 1977 hän lensi nykyiseen olinpaikkaansa Lontooseen. Kannattajien mielestä tämä täytti Raamatun ennustuksen, että Messias saapuu pilvissä. Tämän 'Maitreyan' väitetään tehneen lukuisia ihmeitä. Ensimmäinen niistä tapahtui Nairobissa v. 1988, kun hän ilmestyi CNN:n ja BBC:n televisiokameroiden edessä materialisoituen kuin tyhjästä. Samaan aikaan sanotaan Maria -nimisen spiritualistimeedion Betlehem -nimisen kokousteltan yläpuolella nähdyn valoilmiön, joka oli kuin kirkas tähti keskellä kirkasta päivää. 'Maitreyean' kerrotaan puhuneen täydellisellä swahilin kielellä viestinsä: "Minä olen Maitreya joka yhdistän kaikki uskovat. Te saatte nähdä minut nyt, pian koko maailma näkee minut. Pian koko maailmaa kumartuu minun merkkini äärellä." Sitten hän paransi sairaita ja katosi samoin kuin tulikin, tyhjään ilmaan. TV -kamerat kuvasivat tapahtuman suorana lähetyksenä, ja myöhemmin CNN näytti televisiossa joitakin pätkiä tästä ilmestymisestä.

Sittemmin hänen sanotaan ilmestyneen mm. Maltan huippukokouksessa, jossa presidentit Bush ja Corbatchov tapasivat. Televisiokamerat kuulemma kuvasivat tapauksen, mutta sen jälkeen hänestä ei enää saatu raportoida mediassa. Maitreyan kerrotaan ilmestyneen myös 21-22.4.1990 Lontoossa eräässä yksityistalossa, jossa oli läsnä n. 200 uskonnon, politiikan, talouden ja median huippuvaikuttajaa, joukossa mm. Englannin pääministeri, Paavin henkilökohtainen edustaja Monsignor Guiseppe Brotman Valdon sekä Kuninkaallisen perheen jäseniä.. Maitreya (Rahmat Ahmad) näytti kykynsä näille maailman huippuvaikuttajalle, kadoten ja ilmestyen tyhjästä, kumoten painovoiman ja tehden monia muita ihmeitä sekä puhuen telepaattisesti ja suullisesti läsnä olleille.

Cremen mukaan Maitreyan rinnalle tulee mestareiden hierargiassa alempiarvoisempi profeetta jonka nimi Mestari Jeesus!. Hänen sanotaan olevan Maitreyan lähin opetuslapsi ja juutalaisten on kuulemma ensin määrä ottaa tämä Syyrialaisessa kehossa oleva 'Mestari Jeesus' niminen profeetta vastaan odottamanaan Messiaana ja sitä kautta lopulta Pakistanilaisen Maitreyan maailmanopettajana ja Voideltuna joka on ylempänä kaikkia.

Maitreya televisiossa

Cremen mukaan Maitreya ilmaantuu aikanaan julkisuuteen.

"Kun osakemarkkinat alkavat romahtamisensa ja kun on ilmeistä, että kyseessä on lopullinen romahdus, Maitreya tulee julkisuuteen. Hän tulee ottamaan vastaan saamansa kutsun esiintyä eräällä Yhdysvaltain pääkanavalla, ja sitten Japanissa. Tuon jälkeen kaikki kanavat tulevat haluamaan tämän erityislaatuisen miehen haastattelun.

Kun tarpeeksi monet ihmiset reagoivat täten Hänen viestiinsä, he tulevat vaatimaan, että maapallon televisio- ja radiokanavat antaisivat Hänen puhua ja kehitellä ajatuksiaan laajemmin suurelle enemmistölle. Tuolloin televisioverkot tullaan yhdistämään satelliitein. Tämä tulee olemaan elämämme erityislaatuisin tapahtuma, historian merkityksellisin ja laajuudessaan vertaansa vailla oleva tapahtuma.

Maitreya on kaikkitietävä, kaikkialla läsnäoleva. Hän tulee telepaattiseen yhteyteen jokaisen yksilön kanssa ja jokainen tulee kuulemaan Hänet sisäisesti, omalla kielellään. Tämä tulee olemaan 2 000 vuotta sitten tapahtuneen helluntain todellisten tapahtumien toisinto, nyt vain maailmanlaajuisesti tapahtuvana.

Lähde: Suuri lähentyminen, Benjamin Creme, ISBN 952-9965125

Koska jotkut uskovat tämän Maitreyan olevan Raamatun ennustama lopullinen Antikristus, hän ilmestyy nykyään pääasiassa ns. vanhauskoisten ja fundamentalistien keskuuteen. Tämän tarkoituksena on (Cremenkin mukaan) pehmittää uskovat ajattelemaan, ettei Maitreya olekaan Antikristus, ja että hänet otettaisiin vastaan kun hänen 'Julistuksen päivänsä' koittaa. Tarkoitus on tuolloin paljastaa Maitreya koko maailmalle maailmanlaajuisen satelliitti tv-järjestelmän kautta, niin että kaikkialla ympäri maapallon hänet nähdään sekä televisiossa että kolmiulotteisena kuvana taivaalla ja ihmiset kuulevat hänen puheensa telepaattisesti omalla kielellään. Sitten hän aloittaisi julkisen esiintymisensä mm. parantaen sairaita ja jakaen ruokaa ja maata nälkäisille. Tultaisiin myös järjestämään häneen uskovien suuria julkisia joukkovihkimyksiä erilaisissa tiloissa ja kirkkorakennuksissa.

Lisäys 14.12.09
Suomenkielisellä www.share.fi -sivustolla mainostetaan Norjan taivaalla näkynyttä ilmiötä, minkä uskotaan olevan merkkinä Maitreyan läsnäolosta:

"Norjan yllä havaittu valtava spiraali on jatke siihen työhön, jota lähiplaneetoiltamme tulevat avaruusalukset tekevät ja se on kiistämätön todiste niiden olemassa olosta. Tietojemme mukaan lisää tällaisia ilmestyksiä on tulossa lähi tulevaisuudessa. Erityisen huomionarvoista on se, että jouluun asti on olemassa 'mahdollisuuksien ikkuna' sille, että Maitreyan ensimmäinen USA:ssa tapahtuva tv-esiintyminen voisi tapahtua."

Ilmiöstä on video YouTube -sivustolla os. www.youtube.com/watch?v=9LAMqPK5wFM
  Saattaisiko tämä olla jo yksi Raamatun ennustamista ihmeistä ja 'merkeistä taivaalla'? Vaikea vielä sanoa. Nähtäväksi jää myös tekstissä lupailtu tv-esiintyminen. Joka tapauksessa puheet lähiplaneetoilta tulevista avaruusaluksista tekevät koko asiasta sen luokan huuhaata, ettei sitä voi ottaa vakavasti.

Lisäys 10.03.10
  Nyttemmin väitetään Maitreyan jo pitäneen televisiopuheen USA:ssa. Hän ei kuulemma kuitenkaan esiintynyt Maitreyana vaan 'ihan tavallisena ihmisenä'. Hänen kannattajiensa uskotaan silti tunnistaneen hänet puheen sisällön perusteella. ( www.share.fi/maitreya/)

Äiti Amma

Tätä naispuolista 'jumalaa' luonnehditaan hänen kotisivullaan mm. seuraavin sanoin:
"Mata Amritanandamayi eli Amma on jumalallisen rakkauden ruumiillistuma, joka on omistautunut koko ihmiskunnan palvelemiseen. Ihmisiä kaikista eri sosiaaliluokista etsiytyy tapaamaan Äitiä, kuten häntä kutsutaan. Hän vastaanottaa yhtä suurella rakkaudella kaikki uskonnollisesta tai ei-uskonnollisesta vakaumuksesta riippumatta ja tasavertaisesti toivottaa tervetulleiksi kaikki rikkaasta johtajasta spitaaliseen kerjäläiseen, vauvasta ryppyiseen vanhukseen, vihamielisestä panettelijasta hartaaseen ihailijaan. ...Ottaen jokaisen varauksetta vastaan hän liikkuu kuin äiti lastensa joukossa tuoden lohdutusta ja mielenrauhaa kaikille. Tämä tutuntuntuinen läheisyys on niin syvästi liikuttavaa, että monet purskahtavat itkuun kokiessaan hänen rakkautensa ja myötätuntonsa säteilyn ja saadessaan välähdyksen omasta todellisesta jumalallisesta luonnostaan. Hän opettaa oman elämänsä esimerkillä ja välittää korkeinta henkistä totuutta ... hän on lisännyt Jumalalle antautumisen, kaikkien olentojen rakastamisen ja epäitsekkään palvelun henkeä miljoonien sydämissä."

Vissarion

Siperian taigalta kotoisin oleva, Vissarion-nimeä itsestään käyttävä mies edustaa Venäjää tässä nykyajan 'messiaiden' sarjassa. Tämä pasifistinen kasvissyöjä ja kestävän teknologian puolesta puhuja väittää olevansa uudelleen syntynyt Jeesus. Kymmenessä vuodessa jo yli 4000 ihmistä Venäjältä, Saksasta ja Hollannista on muuttanut hänen valitsemansa joen rannoille Siperian taigalle. Siellä he ovat rakentaneet asuntoja, perustaneet puutarhoja, lastentarhoja, kouluja ja työpajoja. He eivät käytä tupakkaa eikä alkoholia eivätkä nauti lihaa eikä maitoa. Vissarion ei kutsu itseään Jumalaksi vaan Jumalan sanaksi. Hänen opissaan yhdistyy venäläinen ortodoksisuus, veganismi, buddhalaisuus, tantra ja ekologia.

Vissarionin mukaan ihmisen syntymässä yhdistyy kaksi alkulähdettä. Ihmisen kehon, samoin kuin äiti maan ja kaiken elävän, on luonut maailmankaikkeus - Isä Jumala, Absoluutti, Maailmankaikkeuden korkein äly. Sen sijaan ihmisen sielu on erään kehityksen tulos, laadullisesti uusi maailmankaikkeuden olotila, joka on henkistä laatua ja jonka perustana on rakkaus. Jeesus toi maapallolle tämän rakkauden laadun 2000 vuotta sitten. Itse asiassa Vissarionin oppi myötäilee läntisestä maailmasta tuttua New Age -henkisyyttä. Venäjän viranomaisten ja uskontotutkijoiden mukaan tämä "Viimeisen testamentin kirkko" on yksi suurimmista vuoden 1991 jälkeen Venäjälle nousseista uskonnollisista ryhmistä. (Ultra 5-6 / 2008)

Sanomien sisällöstä.

Kun vuosituhat vaihtui ilman pelättyä maailmanloppua , vaimenivat sitä koskevat spekulaatiot monissa uskonnollisissa yhteisöissä. Sen sijaan ns. parauskonnollisissa piireissä maapallon lähitulevaisuutta koskevat ennustelut näyttävät vain lisääntyneen. Vaikkakin niissä maailmanlopun sijaan puhutaan maapallon värähtelytason muutoksesta, kyse on kuitenkin samasta asiasta eli nykyisen maanpäällisen olotilan radikaalista muutoksesta. Erilaisia 'enkelilähettiläitä' ja kosmisten sanomien vastaanottajia nousee kuin sieniä sateella. Näiden 'sienirihmat' ovat kylläkin monessa tapauksessa muhineet piilossa jo kauan ikäänkuin odottaen jotain 'sadetta', joka tekisi maaperän otolliseksi niiden esiin tulemiselle.

Profeettojen tavoin monet kanavoijat väittävät - ja myös uskovat - saavansa sanomia itseltään Isä Jumalalta, Jeesukselta, enkeli Mikaelilta ym. muilta korkeilta taivaallisilta olennoilta. Eräs uskoi saavansa viestejä ylipappi Kaifaalta, profeetta Habakukilta ja Elialta. Joskus annetaan jopa päivämääriä, joita sitten joudutaan siirtämään koska 'ihmiskunta ei ollut vielä valmis' tms.

"Minä olen Maria Magdalena. Saatat tuntea minut, mutta harvat teistä tietävät kuka minä todella olen, tai kuka olin. Sillä kyllä, minä olin hänen puolisonsa, jota kutsuttiin Jeesukseksi, Joosefin pojaksi. Ja kyllä, on monia kertomuksia meistä ja elämästämme. Olemme kumpikin uuden Kristus-tietoisuuden ajan avataaroja, mutta niihin jotka kirjoittivat historioita, vaikutti usko että vain miehiset kokemukset ovat merkittäviä, ja niin naisavataaran, Maria Magdalenan, elämä unohdettiin ja vaiettiin."

Yllä oleva katkelma on viestistä, jonka kanavoija uskoo saaneensa Maria Magdaleenalta. Viesti muistuttaa silmiinpistävän selvästi Dan Brownin ym. viime aikoina henkiin herättämää vanhaa gnostilaista käsitystä - feministisin korostuksin kuorrutettuna. Viesti kokonaisuudessaan löytyy tästä

Seuraava ote on eräästä sähköpostin välityksellä levitetystä kanavoidusta sanomasta , johon kanavoija ja monet muutkin näyttävät uskovan ihan vakavissaan. Siinä ennustettujen asioiden olisi pitänyt tapahtua jo viime vuoden (2006) lokakuussa:

"Ultravioletti sykkivä valonsäde tulee olemaan valoaalto, joka virtaa planeetan halki, joten riippumatta siitä millä aikavyöhykkeellä olet, tärkeät ajat ovat samat. 17 tunnin ajan, lokakuun 17. päivän noin aamusta klo 10.17 lähtien aina 18. lokakuuta klo 1.17 saakka meidän ajatuksemme ja tunteemme tulevat voimistumaan MILJOONAKERTAISIKSI. Huippukohta tulee olemaan lokakuun 17. päivä klo 17.10 iltapäivällä. Voitko kuvitella miten voimakas tämä tapahtuma tulee olemaan kaikille Valotyöntekijöille kaikkialla maailmassa, koska he voivat hyötyä tästä kosmisesta hetkestä käyttämällä ajatuksiaan ja tunteitaan arkkityyppien ja Jumalallisen hallinnon mallin laajentamisessa tällä planeetalla sekä uudelleenaktivoitujen Maanpäällisen taivaan mallien voimistamisessa?"

Henkimaailman viestittäjien lisäksi myös avaruusolennot ja kosmiset lähettiläät ovat edelleen mukana kuvioissa. New Age -liikkeen vanavedessä on noussut esiin melkoinen avaruusviestien vastaanottajien joukko. Esim. Valon Galaktisen Liiton sanomia välittää Suomessakin useampi kanavoija. He uskovat ihan tosissaan saavansa maapalloa ja sen tulevaisuutta koskevaa tietoa kehittyneiden maanulkoisten sivilisaatioiden edustajilta. Näiden lisäksi sanomia saadaan mm. Mestari Jeesukselta, Isä Jumalalta ja ylipappi Kaifaalta!

Noita galaktisia ja enkelisanomia lukiessa kiinnittyy huomio siihen paatoksellisuuteen millä kerta toisensa jälkeen painotetaan rakkauden universaalista merkitystä. Rakkaus onkin sitten lähes ainoa asia, joka yhdistää ne evankeliumien sanomaan. Lähes poikkeuksetta viestit kyseenalaistavat Raamatun luotettavuuden väittäen sen olevan täynnä virheitä ja väärennettyjä tai väärin tulkittuja kohtia. Raamatun sijaan ikuisia totuuksia kehoitetaan etsimään muiden uskontojen pyhistä kirjoista - jopa Kalevalasta - ja ennen kaikkea ihmisen omasta sisimmästä, jumalallisesta Itsestä.

Useimmiten nuo profetiat ovat jokseenkin tyhjää sanahelinää, jossa ylenpalttisen rakkauden ja monien itsestäänselvyyksien ohessa vaivihkaa tuputetaan New Age- maailmankuvaa jälleensyntymineen, karmoineen, Vesimiehen aikoineen ja Atlantis-juttuineen. Näitä yhteisiä piirteitä lukuun ottamatta eri kanavoijien viestit ovat usein keskenään ristiriitaisia. Tämän sanotaan johtuvan siitä, että viestin lähettäjäkin voi olla vielä henkisen kehityksensä alussa ja voi siten erehtyä tai antaa jopa väärää tietoa. Joskus myös ohimennen mainitaan alhaisten henkien mahdollisesta osuudesta väärään tietoon. Näitä 'negatiivisia voimia' vastaan kehoitetaan pyytämään 'suojausta' esim. 'Ikuiselta Valolta ja kosmisilta, elämää rakentavilta positiivisilta voimilta' . Suojauksen uskotaan virittävän ihmisen eri olemuspuolet 'puhtaampiin energioihin' ja varmistavan yhteydet vain hyviin henkiolentoihin tai korkealla henkisellä kehitystasolla oleviin avaruusystäviin. Viestien totuudellisuus ja lähettäjien vilpittömyys mitataan kuitenkin lähinnä sillä, miten hyvin sanomat vastaavat aiemmin omaksuttuja käsityksiä.

Ennustelua

Nämä nykyajan profetiat keskittyvät paljolti maapallon tulevaisuutta koskeviin ennusteluihin. Lähes yhtäpitävästi niissä varoitetaan lähiaikoina tapahtuvasta maapallon värähtelytason muutoksesta ja sen aiheuttamista mullistuksista, joista selviytyäkseen itse kunkin pitäisi pyrkiä nostamaan omaa värähtelytasoaan. Vuonna 1997 annetuissa Galaktisen Liiton viesteissä tapahtumien väitettiin alkavan jo tuona vuonna. Enää eivät ennusteet liene yhtä tarkoin ajoitettuja, mutta jatkuvasti toistetaan mm. sitä, miten täydessä valmiustilassa olevat avaruusjoukot jo nyt partioivat aluksineen Maan läheisyydessä voidakseen tarvittaessa puuttua tapahtumien kulkuun. Ruotsalainen meedio Anna Berg kertoi vuonna 1995 saaneensa Mestari Jeesukselta uusia opetuksia, joiden mukaan tuona vuonna (1995) pantiin täytäntöön jumalallista alkuperää oleva toimintasuunnitelma maapallon negatiivisen kehityksen pysäyttämiseksi.

Uskottavuudesta.

Vaikka tällaiset epämääräiset ennustukset jatkuvasti jäävät toteutumatta, ei se näytä horjuttavan kannattajien uskoa tietolähteitten luotettavuuteen. Liiemmin ei näytä häiritsevän sekään, että kanavoidut viestit usein viittaavat selvästi inhimilliseen alkuperään. Tyypillistä niille on esim. samojen asioiden jatkuva toistaminen, viestien yksinkertainen ja kerta toisensa jälkeen samanlaisena toistuva tyyli, samanlaiset lauserakenteet ja sanavalinnat. Tyyli pysyy samana, vaikka viestin lähettäjäksi ilmoittautuu toinen persoona. Kriittinen lukija päätyy helposti siihen tulokseen, että viestien alkuperä on lähinnä kontaktihenkilön omassa päässä.

Miksi kanavoija sitten uskoo saavansa viestit ulkopuoleltaan? Eräs selitys voisi olla psykologiasta tunnettu persoonallisuuden jakautuminen. Kun tunne-elämältään herkkä ihminen haluaisi omaksua ihanteellisen ja rakkautta korostavan esoteerisen maailmankuvan, hänen realistisempi arkiminänsä voisi pyrkiä torjumaan sen. Torjutut asiat saattaisivat sitten purkautua alitajunnasta esiin ajatuksina tai mielikuvina, joita henkilö ei tunnista omikseen. Esim. ns. moniäänisten uskotaan kuulevan omia ajatuksiaan ikäänkuin ne sanoisi joku muu. Toisaalta ei henkimaailman osuuttakaan voitane täysin sulkea pois. Tähän viittaisi mm. se, että lähes kaikilla kanavoijilla on erilaisia selittämättömiä kokemuksia. Joka tapauksessa kanavoija kuitenkin kokee saavansa viestit ulkopuoleltaan.

Sanomia Jeesukselta?

Anna Bergin profetoimaa Uutta Vuorisaarnaa on sen suomentajan, Vesa Vuorisen mukaan levitetty ilmaisjakeluna erityisesti seurakuntien papeille Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Se on käännetty myös saksan- , englannin- ja hollanninkielille. Siinä 'Jeesus' kertoo antavansa uutta tietoa, koska ihmisiä on peloteltu maailmanlopulla ja luokiteltu jyviin ja akanoihin. Nämä pelottelut johtuvat kuulemma Raamatun virheellisestä tulkinnasta, sen epätäydellisyydestä ja siihen tahallisesti tai tahattomasti tehdyistä muutoksista. Nämä uudet opit tulkitsevat Raamattua näin:

  • Viimeiset ajat tarkoittavat aikaa ennen maapallon lopullista kohoamista neljänteen ulottuvuuteen. Elämme nyt tuota aikaa, joka alkoi 1995.
  • Uudet taivaat ja uusi maa tarkoittavat sitä, että neljännessä ulottuvuudessa maa on paljon kauniimpi, puhtaampi ja valoisampi ja taivaskin näyttää erilaiselta. Taivas tulkitaan siis näkyväksi tähtitaivaaksi.
  • Ylösnousemus merkitsee sitä, että maapallo omassa inkarnaatiokierrossaan siirtyy neljänteen värähtelytasoon. Se tapahtuu jo tämän sukupolven aikana (laskettuna vuodesta 1995). Sen jälkeinen elämänmuoto maapallolla on nykyisen aineellisen olotilan ja henkimaailman välimuoto. Mestari Jeesus tulee myös itse maan päälle tuoden mukanaan taivasten valtakunnan.
  • Viimeinen tuomio tarkoittaa, etteivät alhaisella värähtelytasolla olevat ihmiset kestä uuden olotilan korkeita värähtelyjä, joten heidät joudutaan siirtämään jollekin alhaisen tason planeetalle kaltaistensa seuraan. Siellä heille kuitenkin annetaan 'tukiopetusta', jonka avulla he voivat vähitellen nostaa värähtelytasoaan. Ketään ei siis tuomita kadotukseen.
  • Harvat ja valitut ovat niitä, jotka ovat henkisessä kehityksessään päässeet neljättä ulottuvuutta vastaavalle värähtelytasolle.
  • Pelastuksen eli uuteen olotilaan pääsemisen edellytyksenä on siis oman värähtelytason kohottaminen meditoimalla, rukoilemalla, myönteisillä ajatuksilla, rakkaudellisilla teoilla sekä täyttämällä omat henkilökohtaiset velvollisuutensa.
  On vaikea kuvitella, että itse Jeesus todella esittäisi jotain tällaista. Nämä uudet profetiat eroavat niin oleellisesti evankeliumien Jeesuksen sanomasta, etteivät ne ole enää selitettävissä Raamatun virheillä tai virhetulkinnoilla. Ne ovat itse asiassa Raamatun mielivaltaista tulkintaa ja karkeaa vääristelyä.

Miksi rakkautta korostetaan?

Näissä nykyajan profetioissa esiintyvällä ylenpalttisella universaalin rakkauden korostamisella on selvä funktio: saada vastaanottaja myötämieliseksi sanomalle. Samaa päämäärää palvelevat myös kehoitukset välttää luonnon riistämistä, saastuttamista ja kaikkea negatiivista toimintaa. Nämähän ovat asioita, joita ei yksikään hyvää tahtova ihminen vastusta. Niiden jatkuva korostaminen herättää vastaanottajassa luottamusta sanoman aitouteen ja sen jumaliseen tai korkealta eettiseltä tasolta olevaan alkuperään. Tällöin helposti unohtuu, että myös ne alhaiset henget voivat tekeytyä valon ja rakkauden enkeleiksi. Siinä eivät mitkään omatekoiset suojaukset auta; pääsihän Saatana houkuttelemaan itse Jeesustakin.

Jälleensyntymä?

Tällaisten profetioiden taustalla oleva, jälleensyntymään perustuva maailmankäsitys edellyttäisi äärettömän pitkiä ajanjaksoja, jotta karman lain mukaiset syy-seuraus-suhteet tasapainottuisivat ja universaalinen oikeudenmukaisuus voisi toteutua. Yksinkertainen logiikka kuitenkin sanoo, että jos sieluilla olisi ollut rajattomasti aikaa käytettävissä, kaikki karmalliset vaikutukset olisivat jo poistuneet ja kaikki sielut päätyneet korkeimmalle mahdolliselle kehitystasolle. Koska näin ei ole tapahtunut, karman laki ei selvästikään toimi, ts. sitä ei ole olemassa. Jälleensyntymiin perustuva toivo paremmasta on näin ollen turhaa.

Voidaan tietysti väittää ihmiskunnan epätäydellisen tilan ja loputtoman kehityksen tarpeen johtuvan siitä, että uusia, kehittymättömiä sieluja syntyy jatkuvasti. Mutta mistä ne syntyisivät? Jälleensyntymään uskovan maailmankuvaan ei yleensä sisälly samanlaista persoonallista luoja-Jumalaa kuin kristinuskossa. Hän mieltää Jumalan pikemminkin jonkinlaisena persoonattomana, panteistisena energiana. Rauni-Leena Luukanen esim. käytti ilmaisua Kokonaisuus. Jälleensyntymään uskova katsoo tavallaan olevansa oma luojansa; hänhän on vapaaehtoisesti tullut henkimaailmasta ihmiseksi ja jopa valinnut omat vanhempansa! Eräs kirjoittaja tiivistää asian:

  "Nyt on tullut aika muistaa, mitä [Jeesuksen] sanat: 'Minä olen Tie, Totuus ja Elämä' todellisuudessa merkitsevät. Me itse olemme oma Tiemme, oma Totuutemme ja Elämämme. Me itse olemme oman elämämme Luojia, Jumalolentoja, jotka ovat halunneet kokea ihmisenä olemisen. " (Henkimaailma, 4/2002).

Luominen edellyttää aivan ainutlaatuista tietoisuutta, älyä ja suunnittelukykyä. Ne ovat ominaisuuksia, joita persoonattomalla energialla ei voi olla. Tietoisten sielujen emanoituminen tiedottomasta energiasta on loogisesti mahdotonta.

Entä sielunvaellus?

Länsimaissa yleisin jälleensyntymäkäsitys sallii sielun siirtymisen vain toiseen ihmiseen. Jotkut uskovat myös sielunvaellusoppiin, jonka mukaan ihminen voi joutua siirtymään myös alempiin olentoluokkiin, jopa aina kivikunnan tasolle. Tämän ajattelun mukaan sielut syntyvät ns. ryhmäsieluina hyvin alhaiselle tasolle, josta jotkin (henkiset?) herätteet saavat nämä 'sielualkiot' vähitellen kohoamaan yhä ylöspäin, kunnes ne lopulta saavuttavat yksilöllisen tietoisuuden tason. Näin siis persoonaton energia, maailmansielu, synnyttäisi itsestään yhä uusia sieluja, jotka tulisivat olemassaolostaan tietoisiksi vasta äärettömän pitkän kehitysketjun kautta.

Mutta jos tällä panteistisella 'jumaluudella' itsellään ei ole persoonallista tajuisuutta, mistä tulisivat ne jatkuvat herätteet ja virikkeet, jotka saisivat kivikunnassa piilevät potentiaaliset 'elämänjännitteet' kehittymään tasolle, jossa tullaan tietoiseksi oikean ja väärän, hyvän ja pahan olemassaolosta? Karman laki ei voi toimia siellä, missä ei ole tällaista tietoisuutta! Kivi ei voi tehdä pahaa mutta ei myöskään hyvää. Ilman yksilöllistä tietoisuutta ei ole edes hyviä tai pahoja ajatuksia. Mistä siten syntyisi jalostumisen edellytyksenä oleva hyvä karma?

'Henkioppaat' ja 'avaruusystävät' tekevät parhaansa vahvistaakseen ihmisten uskoa jälleensyntymään ja elottomassa luonnossa piilevään tajuisuuteen, mukaan lukien elottomien kappaleitten, kuten kivien, eriasteiset henkiset kehot. Nämä uskomukset - joita nyt markkinoidaan uutena tietona - eivät kuitenkaan ole mitään uutta viisautta vaan ikivanhaa hapatusta.

Monet jälleensyntymään uskovat kanavoijat puhuvat hurskaaseen sävyyn Jumalasta ja kehoittavat rukoilemaan. Ehkä he eivät ole oikein sisäistäneet jälleensyntymän ideaa. Jälleensyntymähän tekisi Jumalan tarpeettomaksi, koska sen mukaan kaikki kehittyy itsestään kohti jumaluutta. Mutta jos Jumala on olemassa, mihin silloin jälleensyntymää tarvitaan? Karman lain sanotaan kirjaavan kaikki teot, mutta miten jokin persoonaton 'maailmanmuisti' voisi tietää niiden vaikuttimet. Jumala ei tarvitse tällaista ilmeisen tehotonta systeemiä, Hän tietää muutenkin meistä kaiken.

Päätelmiä

Monia muitakin omatekoisia kristuksia on esiintynyt viime vuosina, mutta yllä esitellyt ovat niistä tunnetuimmat. Eri lahkoissa putkahtaa tuon tuosta esiin uusia 'jälleensyntyneitä Mestareita', jotka antavat ymmärtää tuovansa Kristuksen sanomaa nykyajalle. Tämä sanoma jälleensyntymineen, kosmisine hierarkioineen ja karmaoppeineen on kuitenkin aivan muuta, kuin mitä Jeesus julisti. Tämän faktan nämä Mestarit tietenkin yrittävät kumota ikivanhalla väitteellä Raamatun tekstien väärentämisestä tai väärin tulkitsemisesta.

Miksi tällaisiin guruihin ja mestareihin uskotaan sellaisissa länsimaisissa piireissä, joissa usein korostetaan ajattelun ja asenteista vapaan pohdinnan merkitystä totuuden etsimisessä? Olisiko kenties yhtenä syynä se, että näiden opettajien ja gurujen puheet ja - kuten Äiti Amman tapauksessa - joskus teotkin vetoavat niin voimakkaasti ihmisten tunteisiin. Ajatellaan, että tällaisen rakkauden täytyy olla lähtöisin Jumalasta. Vaikka näihin guruihin uskovat (länsimaiset) ihmiset ovat useimmiten omaksuneet suhteellisen ennakkoluulottoman ja kirkkojen dogmeista irtisanoutuvan maailmankatsomuksen, heidän viisauden tavoittelussaan näyttää kuitenkin tunnepuoli saavan usein ratkaisevan aseman, eikä ajattelu tällöin enää olekaan niin vapaata kuin kuvitellaan.

Profeetaksi julistautuneita löytyy myös joidenkin uusien kristillisten kirkkokuntien piiristä. Esimerkkinä voisi mainita Sana- ja Ylistyskirkko -nimisen, kansainväliset juuret omaavan yhteisön, joka on lehdissä mainostanut naispuolisen profeettansa Suomen-vierailua. Yhteisön nettisivulta puolestaan löytyy erään toisen profeetaksi nimetyn kirjoituksia. Noissa 'profetioissa' ei kuitenkaan ole mitään varsinaisesti uutta eikä erityisen profeetallista sanomaa, pikemminkin ne vaikuttavat tyypilliseltä maallikkosaarnaajan julistukselta. Profeetan asemaa ei vielä takaa se, että henkilö itse tai hänen yhteisönsä on vakuuttunut tällaisesta kutsumuksesta. Profetioiden olisi myös käytävä toteen, muuten kyseessä on väärä profeetta. Onko kyseisten saarnaajien kohdalla näin, se jää nähtäväksi.

 

Lisäys 23.04.07:
Omatekoisia messiaita olivat myös sellaiset lahkonjohtajat kuin Jo Di Mambro, Luc Jouret, Shoko Asahara, David Koresh ja Jim Jones. Heidän päähänpinttymänsä koitui sekä heille itselleen että heidän seuraajilleen lopulta kuolemaksi. Heistä kertoo artikkelisarja Tappavat lahkot.

Nykyajan Messias/Antikristus -ehdokkaista kerrotaan myös sivuilla:   www.laverdaduniversal.org/
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_people_who_have_claimed_to_be_Jesus

 

19.3.02 (päiv. 03.01.10)