Onko Muhammed ennustettu Raamatussa?

 

  Monet muslimit uskovat vilpittömästi, että Raamattu sisältää ennustuksia Muhammedista. Yksi kohta, mihin he vetoavat, on Jeesuksen maininta toisesta Puolustajasta, joka tulee hänen jälkeensä (Joh 14:16, 16:7). He uskovat, että Johanneksen evankeliumissa esiintyvä sana "parakletos" (puolustaja) olisi alunperin ollut "periklytos" (ylistetty), ja että se myöhemmin Muhamedin aikana vaihdettiin nykyiseen muotoonsa. 'Ylistetty' on yksi Muhammedin nimistä.

Jeesus kuitenkin puhui Pyhästä Hengestä (Joh 14:16,17,26, 15:26, 16:13) jonka hän oli lähettävä taivaasta Isän tyköä (Joh 15:26). Hän ei suinkaan tarkoittanut jotain ihmistä (Muhammedia), vaan Pyhän Hengen vuodatusta, joka tapahtui helluntaina, kymmenen päivää hänen taivaaseen astumisensa jälkeen. Sitäpaitsi sanamuoto 'parakletos' esiintyy jo UT:n vanhoissa käsikirjoitusjäljennöksissä, mm. Codex Vatinuksessa, jotka kirjoitettiin paljon ennen Muhammedin aikaa.

Toinen viime aikoina esitetty väite koskee VT:n Korkeassa veisussa (oikeammin Laulujen laulu) olevaa jaetta 5:16. Suomalaisessa Raamatussa jae kuluu:

"Hänen suunsa on sula makeus, hän on pelkkää suloisuutta. Sellainen on minun rakkaani, sellainen on ystäväni, te Jerusalemin tyttäret."

Tässä ei siis ole pienintäkään vihjausta Muhammediin. On kuitenkin väitetty, että alkuperäisessä heprealaisessa tekstissä sanottaisiin "..Hän ylistää Muhammedia..". Se johtuu tekstissä olevasta sanasta 'Mahcmadiim', minkä yksikkömuoto on 'Machmad'. Tämä on sitten haluttu tulkita Muhammediksi. On kuitenkin jo hyvin epäloogistakin sijoittaa Muhammedin ylistäminen tällaiseen miehen ja naisen välisestä rakkaudesta kertovaan tekstiin. Vaikka se yleisesti onkin tulkittu kuvaannollisena puheena, siitä on mahdotonta löytää mitään yhtymäkohtaa Muhammediin.

 
 
10.05.2011