Taustavärin ja tekstivärin yhteensopivuus  
 
 

Ilmasto ei lämpene

Tuhat vuotta sitten viikingit laidunsivat karjaa Grönlannissa ja Islannissa. Viiniä viljeltiin Skotlannin korkeudella. Ns. pieni jääkausi tyhjensi Grönlannin eurooppalaisista ja siirsi viininviljelyn pohjoisrajan Ranskaan. Islanti säilyi asuttuna: sen asukkaista tuli kalastajia. Pieni jääkausi loppui vuoden 1850 paikkeilla, ja ilmasto on lämmennyt siitä asti.

Jostain syystä nykyistä ilmaston lämpenemistä ei hyväksytä luonnoIIiseksi ilmiöksi, ei, vaikka se on todettavissa ja loogisempi kuin keksityt selitykset. Kasvihuoneilmiön mukaan ilmaston pitäisi lämmetä eniten napa-alueilla ja fyysikoiden mukaan ilman pitäisi lämmetä eniten yläilmakehässä.

Nasan satelliittimittausten mukaan napa-alueet eivät ole lämmenneet kuin vajaa 0.4 astetta 30 vuoden aikana. Lisäksi viime vuosina lämpeneminen on hiipunut. Antarktis ei ole lämmennyt yhtään, ja Grönlanti on kylmentynyt 1930 -lukuun verrattuna. Eikä ilmakehäkään ole lämmennyt. Eli jos kasvihuoneteoria on oikea, onko todellisuus väärä?

Kasvihuonekaasut ovat IPPC:n mukaan suurimmillaan 650 000 vuoteen. Miksi nyt ei ole yhtä lämmintä kuin silloin? Englannissa oli 650000 vuotta sitten virtahepoja. Nykyään niitä on siellä vain eläintarhoissa.

IPCC on muuttanut kantaansa viimeisimmässä raportissaan. Nykyisin se puhuu ilmaston lämpenemisestä, joka on tosiasia, mutta ei enää vihjaa, että ihminen olisi syypää siihen. Jos ilmaston lämpeneminen johtuisi meistä, maapallon lämpötila olisi noussut jatkuvasti. Kuitenkin vuodet 1940-70 olivat keskimääräistä kylmempiä.

Pohjalainen 21.05.07,
Kirjoitus Mielipiteet -palstalla

 
 

Free JavaScripts provided
by The JavaScript Source