Internetin vaarat

Tv1:n dokumentti "Netin vartijat" maalaili pelottavia tulevaisuudenkuvia. Siinä kerrottiin mm. miten 15-vuotias kanadalainen koululainen sai suuryritysten tietoverkot kaaokseen. Tekijä kertoi myöhemmin sen olleen vieläpä verrattain helppoa. Ei näin ollen ole ihme, että myös järjestäytynyt rikollisuus on ottanut nämä konstit käyttöönsä.

Hakkeroijilla on useita menetelmiä, joista rikollisjärjestöt käyvät kauppaa ja joiden avulla voidaan tunkeutua suuryritysten tietokoneisiin. Niistä he voivat anastaa tietoja asiakkaiden pankki- ja henkilötiedoista ja mm. luoda vääriä henkilöllisyyspapereita. Hakkeroimalla voidaan myös hankkia toisten valtioiden sotilas- ym. salaisuuksia ja terroristit voisivat lamaannuttaa haluamastaan maasta lähes kaiken järjestäytyneen toiminnan. Esim. sähkö- ja vesilaitosten, viestiliikenteen ja muun liikenteen sekä pankkitoiminan pysäyttäminen olisi katastrofi mille tahansa maalle.

Voi vain kuvitella, miltä tuntuisi herätä jonain aamuna siihen, ettei ole sähköä, hanasta tai suihkusta ei tule vettä eikä WC toimi. TV olisi pimeänä, radiosta ei kuuluisi uutisia, kännykät ja tietokoneet eivät toimisi eikä sanomalehteä olisi voitu toimittaa. Sosiaali- ja terveydenhuolto eivät toimisi, työntekijöiden palkat ja eläkkeet jäisivät saamatta. Tilanne olisi sanalla sanoen täysin katastrofaalinen. Tämän kaiken sanottiin olevan hyvin mahdollista jo nyt, ja varsinkin tulevaisuudessa.

Pahimpina rikollista hakkerointia harjoittavina maina pidetään Venäjää ja Kiinaa. Jälkimmäisessä maassa näitä taitoja jopa opetetaan sotilaille, ja koulutetaan näin uusia hakkereita. Suuri ongelma nähtiin siinä, että lähes kaikki järjestäytynyt toiminta on nykyään tietokone-avusteista ja perustuu liiaksi Windows- järjestelmälle, mikä mahdollistaa hyökkäykset miljooniin koneisiin samanaikaisesti.

Dokumentissa haastateltiin tutkija Mikko Hyppöstä (F-Secure), muutamia hakkereita, ja niitä, jotka jahtaavat virustehtailijoita suuren palkkion toivossa. Palkkiotkaan eivät auta löytämään kaikkia viruksia, sillä Hyppösen mukaan on tehty myös sellaisia viruksia, joita on lähes mahdoton löytää millään virusohjelmalla. Yksi viimeisimmistä on juuri tällainen, josta ei ole edes saatu selville sen funktiota, eli mitä se saa aikaan koneisiin päästyään.

Kun pankkien tilitiedot olisivat kadonneet, kaikki rahaliikenne pysähtyisi; kukaan ei voisi ostaa eikä myydä! Tällöin olisi mahdollista pakottaa ihmiset 'ottamaan pedon merkki' eli suostumaan tiettyihin ehtoihin kyetäkseen hankkimaan elantonsa. Apuna siinä voitaisiin käyttää esim. jo olemassaolevia mielenohjausmenetelmiä, mahdollisia mikrosiruja ja joitakin uusia uskonnollisia yhteisöjä. Mieltä ohjaaviin vaikuttajiin voidaan lukea myös sellaiset musiikkisuuntaukset kuten hevi, black metal, punk ym. sekä seksuaalisuutta korostava viihdeteollisuus.

"Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa, ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku. (Ilm. 13:16,17)

Toteutuisiko tässä kenties tämä Raamatun ennustus? Ja olisiko koko internet -systeemi itsensä paholaisen aikaansaama, kuten jotkut ovat esittäneet? Tällainen ajatus herää, kun tietää, että eräät tietokoneen ja internetin kehittäjät ovat olleet kiinnostuneita okkultismista.

Linkkejä:
www.saunalahti.fi/~shn/tekstit/okkultismi.htm
cuttingedge.0catch.com/cef1875c.html
 
 
06.12.2010