Arvoituksellisia löytöjä 2

 
Monet tutkijoiden ja tavallisten ihmisten tekemät löydöt asettavat kyseenalaisiksi yleiset käsitykset maapallon historiasta ja kehityksestä. Tällä sivulla on muutama esimerkki löydöistä, jotka eivät sovi yhteen yleisten käsitysten kanssa. Lukija päätelköön itse, mitä ne kertovat kun niitä verrataan siihen, mitä tutkijoiden enemmistö meille kertoo.


 
 

Egyptiläistä sorvaustekniikkaa!


                 

Sorvi ei ole niin nykyaikainen laite kuin saattaisi kuvitella. Euroopassa sitä on käytetty 500 -luvulta lähtien, mutta jo muinaiset egyptiläiset tunsivat sen. Maailman museoissa on lukuisia mm. Sakkaran pyramidista ja sen läheisyydestä löydettyjä kulhoja ja maljakoita, jotka tutkijoiden mukaan ajoittuvat vanhimman egyptiläisen sivilisaation aikaan. Esineet, joita on tehty sekä pehmeämmistä aineista, kuten alabasteri, että myös kovasta graniitista ym. ovat tarkimpia, mitä koskaan on löydetty. Tästä syystä ja siitä, että tarkoissa tutkimuksissa niistä on voitu löytää selviä merkkejä koneellisesta työstämisestä, tutkijat uskovat, että niiden tekemisessä on käytetty sorveja (ja ehkä muitakin 'työstökoneita').

 
 

Mikroruuveja 20 000 vuoden takaa

Uralin kultakaivoksista on löytynyt tuhansittain ylläolevan kuvan esittämiä, ruuvin kaltaisia esineitä. Jotkut ovat kooltaan vain millimetrin sadasosien mittaisia. Ne löytyivät enimmillään yli kymmenen metrin syvyydestä ja niiden uskotaan olevan vähintään 20 000 vuoden ikäisiä. Tällainen tarkkuus edellyttää uskomattoman kehittynyttä tekniikkaa.

 
 
 

Liitinpistoke 100 000 vuoden takaa?

       

Oheinen tavallisen näköinen kivi pitää sisällään erikoisen esineen. Se näyttäisi olevan kuin pieni kolmipiikkinen liitinpistoke. Sen rungon halkaisija on 8mm, piikit 3 mm pituiset ja 1 mm vahvuiset. Kiven iäksi on määritetty vähintään 100 000 vuotta. Löytäjän mukaan esinettä on tutkittu perusteellisesti mm. röntgenkuvien avulla. Sitä on myös verrattu lukuisiin tunnettuihin elektronisten laitteiden kytkimiin, mutta vastaavaa ei ole löydetty. Ainakin toistaiseksi se on säilynyt arvoituksena.

 
 
 

Oudot kristallikallot


 

Kuka teki nämä kristallikallot ja miksi? Niitä löytyy eri puolilla maapalloa. Modernilla tekniikallakaan ei kyetä tekemään samanlaisia. Merkillistä on myös, ettei niistä löydy mitään merkkejä työkalujen käytöstä!
  Tutkijat ovat todenneet vaikeaksi selittää, miten satojen tai jopa tuhansien vuosien takainen primitiivinen kulttuuri on pystynyt työstämään kristallista niin tarkkoja muotoja ja lisäksi vasten kristallin luontaista halkeamissuuntaa. Jos esim. jalokiviseppä yrittää lohkoa kristallia vasten tätä akselia, se hajoaa. Jopa nykyisellä kehittyneellä lasertekniikalla on vaikea saada aikaan tällaisia kristalliveistoksia.

Lisäys 05.08.10:

  British Museumin ja Cardiffin yliopiston tutkijoista koostunut ryhmä selvitti kallojen alkuperää muun muassa elektronimikroskoopin avulla tullen siihen tulokseen, että kallot ovat väärennöksiä ja tehty 1900-luvulla. Eräällä nettisivustolla puolestaan kerrotaan:

"Kristallikallot voidaan jakaa kolmeen ikäryhmään: nykyaikaiset, vanhat ja muinaiset.
- nykyaikaiset -näitä on valmistettu tuhansia erikokokoisia ja mallisia sekä eri kivilajeista pääasiassa Brasiliassa, Kiinassa ja Usa:ssa. Kalloihin ovat erikoistuneet vain harvat kaivertajamestarit.
- vanhat -nämä ovat iältään 100-1000v. vanhoja ja niitä on löytynyt mm. Kiinasta, Mongoliasta, Meksikosta ja Väli-Amerikasta.
- muinaiset -näitä määrittelemättömän vanhoja on löytynyt muutamia, kuuluisin niistä on Mitchell-Hedgesin kristallikallo, jonka sanotaan olevan yksi legendaarisista 13:sta kallosta. Tarinaa tukee se, ettei ko.kallosta löydy minkäänlaisia jälkiä työkalujen käytöstä, toisin kuin nykyaikaisista tai vanhoista kristallikalloista."

On näin ollen mahdollista, että tutkitut kallot ovat olleet näitä uudempia jäljitelmiä, mutta olisivatko kaikki muutkin, jos niitä on tosiaan löytynyt aina Kiinaa ja Mongoliaa myöten!

http://en.wikipedia.org/wiki/Crystal_skull#Research
www.kristallikallot.com/


 
 

Avaruusalus vai mikä?

 
Suurenna

Istuuko kuvan esittämä henkilö valtaistuimella vai avaruusaluksessa? Mm. Erich von Däniken oli varma, että tämä erään maya-kuninkaan sarkofagiin kaiverrettu kuva esitti avaruusaluksen ohjaimissa istuvaa lentäjää.

 

 
 

Kiinalaiset pyramidit


Yksi Kiinan pyramideista
         
              Shanxi, Kiina
 

Pyramideja ei ole pelkästään Egyptissä. Kaikki olemme lukeneet mm. toisella puolen maapalloa, Meksikossa olevista mayojen pyramideista Sen sijaan monikaan ei tiedä, että niitä on myös Kiinassa. Oheisen satelliittikuvan esittämässä kiinalaisessa pyramidikompleksissa on lähes 70 pyramidia. Kun niitä vertaa Gizan pyramideihin, niiden rakenteessa ja sijoittelussa on huomiota herättäviä samankaltaisuuksia. Milloin ja miksi ne rakennettiin? Ja miksi kiinalaiset ovat olleet niin vaiteliaita niiden suhteen?

         

Myös muinaisessa Angkorissa on suuria pyramidimaisia rakennelmia. Niistä esimerkkinä oheinen Bakhengin temppeli (vasemmalla). Mesopotamian kaupungit taas tunnetaan zikkurateistaan, jotka olivat pyramidin kaltaisia rakennelmia. Oikealla Aabrahamin kotikaupungin, Urin zikkuratin julkisivu. Tämä mahtava rakennus pystytettiin tutkijoiden mukaan kolmannen vuosituhannen lopulla eKr.

Raamattu kertoo: "Ja Kuusille syntyi Nimrod. Hän oli ensimmäinen valtias maan päällä. Ja hänen valtakuntansa alkuna olivat Baabel, Erek, Akkad ja Kalne Sinearin maassa. Siitä maasta hän lähti Assuriin ja rakensi Niiniven, Rehobot-Iirin ja Kelahin, sekä Resenin Niiniven ja Kelahin välille; se on tuo suuri kaupunki." (1 Moos. 10:8-12) Nykyisen Irakin alueella sijaitseva Nimrudin (raunio)kaupunki muistuttaa Nimrodista. Aiemmin se tunnettiin nimellä Kalhu, VT:ssä Calah (suom. Kelah). Arabit käyttävät siitä nimeä Nimrud, suuren sankarin Nimrodin mukaan.

Ulottuivatko Nimrodin tai hänen seuraajiensa rakennusprojektit aina Kiinaan asti? Jotkut uskovat niin, ja myös Josefuksen kirjoitukset vihjaavat siihen suuntaan.

 

Nykyistä Nimrudia

Pyramideja löytyy muualtakin päin maailmaa. Eräällä sivustolla esitellään mm. Bosniassa sijaitsevia rakenteita, joiden jotkut uskovat olevan muinaisten pyramidien jäänteitä. Vastaavia rakennelmia on Euroopassa myös mm. Italiassa, Kreikassa, Teneriffalla, ja Sloveniassa.

 

Bosnialainen pyramidi vai pelkkä kukkula?
 

 

Machu Picchun arvoitus

 

Machu Picchu sijaitsee 8000 jalan (n. 2.5 km) korkeudella. Enin osa rakenteista koostuu graniittilohkareista, jotka on tehty pronssi- tai kivityökaluilla ja viimeistelty hiekalla. Lohkareet on sovitettu tarkoin toisiinsa ilman laastia, vaikka ne eivät ole saman kokoisia ja niiden sivu- määrätkin vaihtelevat; joissakin on jopa 30 kulmaa! Liitokset ovat niin tiiviitä, ettei kivien väliin saa sopimaan ohuintakaan veistä.

Toinen ainutlaatuinen seikka Machu Picchussa on arkkitehtuurin ja ympäristön yhteensopivuus. Olemassa olevia kivimuodostelmia on käytetty rakenteiden osana, kallioon tehty veistoksia, vesivirtauksia johdettu säiliöihin ja kivikanaviin ja temppelit riippuvat jyrkillä rinteillä.

Kukaan ei tiedä, miten kivet on saatu sopimaan niin tarkasti yhteen ja miten ne on kuljetettu ylös kapeita polkuja pitkin tuollaiseen korkeuteen. Kivet ovat kooltaan 6 x 10 metriä!

Nämä lohkareet eivät silti ole vielä suurimpia, mitä muinaiset rakentajat ovat siirrelleet. Baalbekissa - nykyisessä Libanonissa - on temppeli, jonka jotkut lohkareet painavat jopa 750 tonnia. Muista jättimäisistä rakennelmista mainittakoon Stonehenge Englannissa, jonka uskotaan olevan lähes 4000 vuoden ikäinen. Sen n. 30 tonnin painoisista lohkareista jotkut on kuljetettu 400 km päästä, minkä jälkeen ne on viimeistelty ja sovitettu tarkoin yhteen. Tutkijoiden mukaan Englannin tuolloinen kulttuuri ei ollut niin kehittynyt, että he olisivat tarvinneet observatoriota. Niinpä herää kysymys, mitä varten tuo rakennelma tehtiin ja millaisella tekniikalla?

 

Yhdentyyppisiä arvoituksellisia rakennelmia ovat myös ns. jatulintarhat, jollaisia löytyy Suomestakin. Ne ovat eräänlaisia kivistä koostettuja 'labyrintteja' . Yllä oleva kuva esittää Miehikkälän lähellä sijaitsevaa jatulintarhaa.


22.05.09 (päiv. 05.08.10)