Roswellin salaisuudet selvitetty?

 

Jim-kanavan esittämässä dokumentissa 'Roswellin salaisuudet' todettiin jutut maahan pudonneesta UFO:sta ja siitä löytyneistä 'muukalaisten' ruumiista pelkäksi legendaksi.

Dokumentissa tuotiin mm. esiin todistajien ristiriitaiset kertomukset ja miten ne muuttuivat ajan kuluessa. Yksi päätodistajistakin, Jesse Marcel, myönsi, että hän saattoi tulkita väärin isänsä löytämät esineet. Hän oli tuolloin vain 11-vuotias poika, johon ilmeisesti vaikutti isän uskomus, että kyseessä oli UFO:sta peräisin oleva materiaali. Silti hän oli vielä varma yhdestä asiasta: paikalta löytyneissä I-palkin muotoisissa tangoissa olevat 'hieroglyfit' eivät hänen mukaansa olleet tältä planeetalta. Tähänkin tutkijat antoivat luonnollisen selityksen: tangoissa käytetyt 'hieroglyfit' olivat peräisin niiden valmistajan käyttämästä teipistä, josta ne olivat kuumuudessa tarttuneet tankoihin. Kannattaa myös huomata, että muut todistajat kertoivat nähneensä vain kukkakuvioita. Näitä tankoja käytettiin kiinnittämään armeijan salaisten vakoilupallojen foliota runkoon.


Ilmapallojen valmistajan käyttämiä teippejä.

Koko ufojutun taustalla kerrottiin olevan hyvin salaisen Mogul-projektin, johon liittyviä kokeiluja tehtiin juuri Roswellin alueella. Vuonna 1947 lähetettiin n. 50 ilmapalloa, jotka kuljettivat ns. transpondereita, jotka olivat eräänlaisia kuuntelulaitteita. Yhden vakoilupallo-systeemin sanottin kadonneen tutkasta pilvisyyden takia ja pudonneen maahan. Nämä vakoilulaitteet sisälsivät siis monia palloja, joissa vuorostaan oli mitä erikoisimpia laitteita, joiden avulla pyrittiin vakoilemaan Neuvostoliiton suorittamia atomipommikokeita.

26.02.11 tulleessa toisessa ufo-dokumentissa tarkasteltiin mm. erään USA:n armeijan korkea-arvoisen sotilashenkilön esittämiä väitteitä Roswellista löytyneistä 'humanoideista' ja siitä, kuinka 'ufon' putoamispaikalta löydettyjä esineitä on käytetty avuksi nykyisen huipputeknologian kuten laserin, valokuitu-optiikan ja mikropiirien kehittämisessä.
  Ohjelmassa esiintyneet tiedemiehet eivät noita väitteitä uskoneet; he toivat esiin lukuisia faktoja henkilöistä, jotka ovat tuota tekniikkaa kehittäneet. Heidän mukaansa kehitys on tapahtunut vähitellen ajan kuluessa, eikä siihen ole tarvittu mitään 'humanoidien' tekniikkaa.

Ufojen puolestapuhujat väittivät USA:n sotilaspiirien tekevän omia salaisia tutkimuksiaan, joista ei julkisesti kerrota. Salailu ilmeisesti pitää paikkansa, mutta entäpä jos se toimiikin juuri päinvastaisessa tarkoituksessa kuin uskotaan? Eli noiden UFO-ilmiöiden taustalla olisikin CIA tai muu vastaava taho, joka huipputeknologian avulla saisi aikaan näitä ilmiöitä! Salailulla vain epäsuorasti uskoteltaisiin, että 'humanoideja' on olemassa, ja että ne olisivat jonkinlainen uhka maailman turvallisuudelle. Sen torjumiseksi tarvittaisiin sitten kansainvälistä yhteistyötä, mikä olisi yksi askel kohti lopullista päämäärää, globaalin "uuden maailmanjärjestyksen" luomista.

  Samaa aihetta käsiteltiin myös Suomi Tv:n "Historian salaisuudet" -dokumentissa 12.03.2012. Myös tässä dokumentissa todettiin tapaukseen liittyvät puheet avaruusaluksista ja avaruusolennoista legendaksi. Ohjelmassa esiintyneet, Yhdysvaltojen salaiseen Mogul-projektiin osallistuneet tutkijat kertoivat projektissa käytettyjen laitteiden koostuneen ilmapallojen mukanaan kuljettamista, leijan muotoisista esineistä, johin oli liittetty erilaisia teknisiä laitteita. Näitä 'leijoja' oli useita ryhmässä ja vuosien mittaan niitä lähetettiin ilmakehään satoja. Ne eivät muistuttaneet lainkaan säähavaintopalloja.
  Eräs SETI- projektin asiantuntija kumosi ufologien käsitykset siitä, että 'humanoidit' olisivat kotiplaneetaltaan havainneet 1945 tehdyn ensimmäisen ydinräjäytyksen, ja siksi tulleet tutkimaan asiaa ja 'pelastamaan' ihmiskunnan. Hänen mukaansa noiden humanoidien olisi pitänyt olla vain yhden valovuoden päässä, jotta räjähdyksen aiheuttama signaali olisi ehtinut sinne ajoissa. Tällöin signaali olisi ollut perillä vuoden kuluttua ja alukselta olisi kulunut toinen vuosi saapua tänne, mikäli se olisi kyennyt liikkumaan valon nopeudella. Ongelman tässä muodostaa myös se, ettei valovuoden päässä ole yhtään tähteä, eikä kukaan usko aurinkokunnan planeetoilla asustavan ihmisen kaltaisia olioita.
  Mogul-projekti oli todella salainen ja niinpä erään CIA:n edustajan kerrottiin todenneen: "Antaa heidän vain puhua UFO:ista, se toimii hyvänä peitetarinana tuleville projekteillemme."  
 

30.12.2010 (päivit. 11.03.2012)