Roswellin outo kivi

 

Roswellista on löytynyt outo kivi, johon kaiverrettujen kuvien lisäksi liittyy epätavallisia magneettisia ominaisuuksia. Kuvat näyttäisivät liittyvän kuun vaiheisiin, auringon pimennyksiin ja supernoviin. Lisäksi ne muistuttavat suuresti joissakin peltokuvioissa olevia piirteitä. Asiasta kiinnostuneet tutkijat ja tiedemiehet ovat aloittaneet kiven tutkimisen.

"Mikäli voitaisiin osoittaa sen olevan maapallon ulkopuolisen sivisaation tuote, olisi jo toinen kerta, kun Roswellin alue olisi saanut yhteyden maanulkoiseen sivilisaatioon", toteaa asiasta kirjoittanut Frank Levine. Kiveä katselleen ja kädessään pidelleen majuri Sam D. La Gronen mielestä kivi on hyvin oudon näköinen, eikä hän osannut sanoa, miten se on tehty.

Kiven löysi metsästysretkellä ollut liikemies Robert Ridge syyskuussa 2004 noin 27 km päässä paikasta, jonne UFON:n väitettiin pudonneen vuonna 1947. Näytettyään kiveä tuttavilleen, hän päätti pistää sen laatikkoonsa talteen.

Viime vuonna (2007) Ridge innostui kivestä uudelleen ja näytti sitä ufotutkijoille Chuck Zukowski ja Debbie Ziegelmeyer, jotka olivat hämmästyneitä näkemästään. He esittelivät kiveä edelleen muutamille asiantuntijoille, mukaan luettuna eräs tunnettu Uuden Meksikon antropologi. Kaikki sanoivat, etteivät olleet aikaisemmin nähneet mitään sen kaltaista. Heidän mielestään näytti mahdottomalta, että kiven kaiverrukset olisi voitu tehdä ilman kehittyneitä nykyaikaisia tekniikoita, kuten laser tai huippunopea terävä vesisuihku. Heidän mielestään näytti aivan siltä, kuin kuvio olisi jotenkin 'vedetty' kiven pinnasta alaspäin.

Zukowskin mukaan kivellä on myös outoja magneettisia ominaisuuksia: "Se pystyy vaikuttamaan kompassineulaan vielä metrienkin päästä."

Kivi on päätetty lähettää vielä tarkempiin laboratoriotutkimuksiin. Erään antropologin mukaan sen ominaisuudet muistuttavat vuosisatojen aikana esitettyjä kertomuksia ns. magneettikivistä (lodestones), joilla kerrotaan olleen merkillisiä magneettisia ja mystisiä ominaisuuksia. Jotkut näitä kiviä hallussaan pitäneet ovat kertoneet saaneensa erilaisia fyysisiä oireita, kuten vapinaa ja päänsärkyä. Amerikan alkuasukkaat ovat käyttäneet niitä suojautuakseen käärmeenpistoilta.

Tutkijat ovat myös panneet merkille, että kiven kuviointi muistuttaa erästä Englannissa 1996 ollutta peltokuviota. Ufotutkijoiden mielestä se saattaisi vihjata kiven maanulkoiseen alkuperään ja sisältää jonkin viestin avaruudesta. Ridgen mielestä viestin sisältö saattaisi olla: "Ellemme opi elämään yhdessä toistemme kanssa, me tuhoudumme."

Vaikka kivi löytyi läheltä maan pintaa, löytöalueen maaperä oli hiekkaista ja helposti liikkuvaa, joten se on saattanut olla jo pidemmän aikaa maan alla näkymättömissä. Esim. myrskytuulet ja sateet ovat voineet tuoda sen esiin myöhemmin.

31.07.08