Väärä sukupuoli vai skitsofreniaa?

 
Ote Pohjalainen-lehden yleisönosastokirjoituksesta:

"Parhaillaan lehdistössä kohistaan kirkkoherrasta, joka haluaa vaihtaa sukupuolta. Hän onkin sisäisesti nainen, joka on eksynyt miehen ruumiiseen. Väite tuntuu naurettavalta, mutta se ei ole vitsi....
  Tieteellisesti ajatellen ihminen on geneettinen kokonaisuus, jonka ominaisuudet ovat perintötekijöihin koodattuja. Sokea sattuma synnyttää yhdistelmiä, joilla on ainutkertainen ilmentymä, jakamaton kokonaisuus. Lehmään sekaantuvan miehen ruumiiseen ei ole vahingossa eksynyt sisäinen sonni. Häntä ei voisi leikata omaksi todelliseksi itsekseen. Kohtalo on geeneissä.

  Kyseinen kirkkoherra on aviossa oleva 54-vuotias kahden lapsen isä. Operaatio tarkoittaa, että hän kirurgin avustuksella heittää siitoskykyiset elimensä menemään ja ottaa tilalle keinovaginan ilman toimivaa kohtua ja toimivia munasarjoja. Pitkässä prosessissa häneltä poistetaan ihokarvat ja jyrsitään kasvojen luustoa naisellisemmaksi, hankitaan silikonirinnat ja -huulet. Lopun ikää pumpataan hormonia suoneen. Solu-, kromosomi-, ja aivohermotasolla hän pysyy entisellään. Samoilla aivoilla on etsittävä uusi identiteetti. Se on aivokuperkeikka, johon liittyy ympäristön suhtautuminen. Tämän jälkeenkö hän on alkuperäistä aidompi ihminen?
  Vastaavasti leikattu nainen ei saavuta miehen identiteettiä. Chris Owen kertoi juuri lehdessä katuneensa leikkaustaan mainiten ylittämättömät identiteettiristiriidat. ....En ole ennakkoluuloinen, tuomitseva tai paheksuva. Epäilen vahvasti, että kyseessä on lääketieteellinen virhekäsitys skitsofreenisen ilmiön hoidosta..."

 
Hieman lisää aiheesta:
Seksuaalisen vapautumisen todelliset syyt  
 
18.12.08