Taivas ja Helvetti

 

Sivustolla http://www.spiritlessons.com/ kerrotaan ihmisistä, jotka uskovat saaneensa jumalallisia ilmestyksiä Taivaasta ja Helvetistä. Ovatko ne todella lähtöisin Jeesukselta tai enkeleiltä, kuten kertojat uskovat, vai ovatko ne mielikuvitusta tai kenties pahojen henkien aikaansaamia näkyjä? Lue ja päätä itse!

 

Helvetistä sivustolla tuodaan esiin mm. seuraavia 'tosiasioita':

Helvetti on syvällä maan alla:

"Jeesus otti minun käteni ja aloimme mennä alaspäin erittäin pimeän tunnelin läpi, joka johti Maan keskipisteeseen..."

Siellä on kärsimysten mukaan eri osastoja:

"Jeesus sanoi; Helvetissä on monta eri kerrosta ja kidutuskammiota."
"Näimme että ihmisillä siellä oli noin kuusi erityyppistä kärsimyksen muotoa."
"Sieluja kidutettiin tuossa paikassa sietämättömällä janolla.."
"Oli patoja täynnä palavaa laavaa.."
"Kaikki sielut siellä olivat tulen keskellä"
"Helvetin sisempi osa oli kierteinen ylöspäin ja oli noin 28 kilometriä korkea, jossa oli mullasta tehty vankikoppeja."

Kärsimyksen aistitkin ovat voimakkaammat kuin maan päällä:

"Kuuntele sanoi Jeesus. Sinulla on kaikki aistit tallella helvetissä. Ne aistit mitä sinulla oli eläessäsi ne ovat vielä voimakkaampia täällä."

Muutama ote kärsimyskuvauksista:

"Herra salli meidän katsella miestä, joka oli yhden padan sisällä. Hän oli ylösalaisin ja liha tippui paloina hänen naamastaan. Hän katsoi Herraa läpitunkevasti ja sitten hän alkoi huutaa ja kutsua Jeesuksen nimeä. Hän sanoi: ”Herra armahda! Herra anna minulle mahdollisuus! Herra vie minut pois tästä paikasta!” Mutta Herra Jeesus ei tahtonut katsoa häneen. Jeesus yksinkertaisesti vain käänsi selkänsä hänelle."

"Kun katselin tätä, yhtäkkiä eräs mies ilmestyi. Hänen lihansa oli melkein täydellisesti tuhoutunut, ja se mitä oli jäljellä hänen vaatteistaan, oli mudassa ja paloivat. Hän oli menettänyt silmänsä, suun ja kaikki hiukset tulessa."

"Eräs nainen ... oli mudan peitossa, ja muta oli täynnä matoja. Hänellä oli vain vähän hiuksia jäljellä ja hän oli yltä päältä matoisessa mudassa. Madot olivat syöneet häntä joka puolelta.."

"Miehellä oli päällään papin vaatteet, jotka olivat aivan likaiset ja riekaleiset. Madot luikertelivat sisään ja ulos joka puolella miehen vartaloa. Hän näytti hiiltyneeltä ja tulen polttamalta. Silmät olivat vedetty ulos ja hänen lihansa suli ja tipahteli maahan. Mutta kun liha oli kokonaan tippunut pois, se kasvoi takaisin, ja koko prosessi alkoi taas alusta...Hänen puhuessaan, madot kiemurtelivat hänen tyhjissä silmäkuopissaan, poistuen hänen korvistaan ja mennen takaisin sisälle hänen suunsa kautta. Hän yritti vetää niitä pois käsillään, mutta se oli mahdotonta."

"Saavuimme paikkaan, joka näytti isolta tuliselta uima-altaalta, ja jossa oli tuhansia naisia ja miehiä sisällä. Jokaisella heistä oli metallilaatta rinnassaan, ja siinä luki: ”Olen täällä koska en antanut kymmenyksiä enkä uhrilahjoja.”

"Numero 666 ilmestyi hänen otsaansa, ja metallilaatta hänen rintaansa. Vaikkemme nähneetkään syytä miksi hän oli tullut Helvettiin, tiesimme varmaksi, ettei hän enää koskaan pääsi sieltä pois. ... Herra kertoi meille, että näiden Helvetissä olevien ihmisten kärsimykset tulisivat olemaan Tuomiopäivänä vielä pahemmat. Jos he kärsivät niin hirvittävää tuskaa nyt, en voi edes kuvitella kuinka he tulevat kärsimään Tuomiopäivänä."

"..näimme toisen sellin sisällä naisen, joka pyöriskeli mudassa. Hänen hiuksensa olivat aivan sotkuiset ja mudassa. Saman sellin sisällä oli iso, lihava käärme. Se tuli naista lähelle, ympäröi hänen kehonsa, ja meni hänen sisälleen aloittaen alhaalta. Hänet pakotettiin sukupuoliyhteyteen tuon käärmeen kanssa."

"Jonkin matkan päässä näimme miehen seisomassa. Hän oli suuressa kivussa ja tuskassa. Hänen yllään lensi kaksi demonia, kiduttaen häntä. Ne tunkivat keihäänsä hänen sisälleen ja repivät häneltä kylkiluut irti."

Kuvaukset eivät pidä yhtä Raamatun kanssa.

Vaikka kuvausten sekaan on 'todisteeksi' ripoteltu lukuisia raamatunkohtia, ne ovat selvästi ristiriidassa Raamatun kanssa. Raamatun mukaan esim. helvetissä ei ole tietoa, ei tekoa eikä ajatusta (Saarn. 9:10), mutta näissä ilmestyksissä väitetään:

"Kaikki ihmiset Helvetissä muistavat kaiken." "..hän oli ollut Helvetissä jo seitsemän vuotta ja pystyi muistamaan jokaisen hetken elämästään ja kuolemastaan."

Itse Helvetistä kuvauksissa sanotaan:

"Ilmestyskirja 20: 10-15 sanoo että helvetti on palava meri. Luuk 16: 22-24 sanoo helvetin olevan tuskan paikka. Mark. 9:43 sanoo helvetin olevan paikka missä yksikään sielu ei kuole ja minkä tuli ei koskaan sammu..."

Raamatun mukaan Jeesus kuitenkin sanoo vain, etteivät MADOT kuole, eikä tuli sammu. Ilm. 20:10-15 on kuvauksissa käännetty päälaelleen, vaikka toisaalla todetaankin asian oikea laita:

"Tuomion päivänä heitetään kuolema ja Tuonela palavaan mereen, se on toinen kuolema."

Kuvaukset Taivaasta eivät ole sen uskottavampia.

Siellä kerrotaan olevan mm.:
  • Suuri puu (Elämän puu)
  • Valkoisia hevosia (Ilm. valkoisella hevosella ratsastava!)
  • Hääjuhlapöytä
  • Paljon pieniä lapsia .. miljoonia lapsia.
  • Valkoisia liinoja ja niihin käärittyjä vauvoja
  • Valtava kultainen risti

Yksi 'näkijä' kirjoittaa:
"Kaupungissa näimme että jokaisessa kartanossa tai talossa oli omistajan nimi kirjoitettuna talon eteen.Tämä kaupunki ei ole vielä asutettu, mutta se on valmiina meitä varten."

Mitä tällaisista kuvauksista pitäisi sanoa?

  Ensinnäkin niiden voi havaita noudattavan tiettyjen kirkkokuntien ja niihin sekoittuneiden pakanallisten perinteiden mukaisia näkemyksiä, joiden mukaan esim. Helvetissä olisi eri asteisia rangaistuksia ja niitä vastaavia 'osastoja'. Nämä 'ilmestykset' ovat peräisin Kolumbialaisilta nuorilta, ja tunnetusti näillä seuduilla vallitsee vahva katolisten ja pakanallisten perinteiden sekoittuneisuus, mikä selvästi näkyy näissä kuvauksissa. Taivaalliset olotkin kuvaillaan jokseenkin lapsenomaisesti, mikä viittaa kokijoiden kuulemiin tarinoihin ja heidän omaan käsitemaailmaansa.

Mikä tällaisten ilmestysten perimmäinen tarkoitus sitten olisi? Jos taustalla olisivat pahat henkivoimat, miksi ne niin painokkaasti pelottelevat helvetillä? Seuraava lause ehkä voisi paljastaa syyn siihen:

"Miten hirvittävä on joutua helvettiin ikuisesti. Eivätkö ihmiset ymmärrä että heidän sielunsa elää ikuisesti?"

Syynä olisi siis sama sanoma, jonka kaikki spiritistiset henkioppaat ja 'avaruusystävät' haluaisivat meidän uskovan: Sielumme on kuolematon. Kuitenkin Raamatun näkemys on selvä: "Se sielu, joka syntiä tekee, sen on kuoltava (Hes. 18:4) ."

Raamattu sanoo myös: "Älkää jokaista henkeä uskoko!" (Joh 4:1). Tämä on hyvä pitää mielessä.


Aiheesta lisää:
Kuolemattomuus
Tuonela ja kuolema

 
29.03.2010