Teslan arvoitus yhä ratkaisematta

Nykyisen Kroatian alueelta lähtenyt emigrantti ja merkillinen nero Nikola Tesla herätti huomiota Yhdysvalloissa 1930-luvulla. Hän ajeli saasteettomalla ja öljystä riippumattomalla sähköautolla, jossa ei ollut lainkaan akkuja. Kuinka se oli mahdollista, on edelleen selvittämättä.

Nikola Tesla (1856-1943) oli kiitetty ja kiistelty sähköteknologian asiantuntija. Hän keksi mm vaihtovirran, monivaihejärjestelmän, vastapainovoima-lentokoneen ja ns. teslamuuntajan. Hän oli myös eräs radion varhaisista kehittäjistä. Magneetin tiheyden yksikkö tesla, on nimetty hänen mukaansa. Hänen tutkimustensa sanotaan edistäneen robotiikan, kauko-ohjainten, tutkan ja tietokoneen kehitystä sekä vaikuttaneen ballistiikan, ydinfysiikan ja teoreettisen fysiikan leviämiseen. Hänen keksintöjään on myös käytetty tukemaan erilaisia pseudotieteellisiä ja UFO-teorioita sekä New Age okkultismia. Tämä nerokas ja ristiriitainen fyysikko kuoli unohdettuna vuonna 1943 eräässä new yorkilaisessa hotellissa.

Teslalla oli valokuvamuisti; hän muisti lukemansa kirjat ulkoa. Hänellä oli myös synesteetikkojen tapaan kyky ajatella kuvallisesti; hän näki suunnittelemansa laitteet ja rakenteet valmiina mielessään ennen kuin piirsi ne paperille.

Tesla suhtautui kriittisesti Einsteinin suhteellisuusteoriaan. Hän uskoi, kuten monet muutkin tuohon aikaan, eetterin olemassaoloon. Hän myös uskoi, että siinä piilevää energiaa on mahdollista käyttää hyväksi. Sen todistamiseksi hän rakensi ns. mustan laatikkonsa, jonka hän väitti ottavan energiaa eetteristä. Hän selitti, että energia alkaisi virrata eetteristä vahvistavaan muuntajaan muutaman minuutin kuluttua sen jälkeen kun laitteesta oli annettu alustava impulssi, ja että virtaus jatkuisi vielä kauan sen jälkeen.


Tällaisella Pierce-Arrow -autolla Tesla suoritti vapaaenergia-kokeilunsa

Teslan väitteet eivät jääneet pelkän teorian tasolle, vaan hän antoi siitä hämmästyttävän näytön vuonna 1931 Teksasissa. Dallas Morning News kertoo kuinka Tesla irrotti bensamoottorin Pierce-Arrow -autostaan ja asensi tilalle 80 hevosvoimaisen vaihtovirtasähkömoottorin ilman ulkopuolisia voimanlähteitä, eli akkuja. Sähkömoottori liitettiin auton vaihteistoon. Paikallisesta radioliikkeestä Tesla osti 12 radioputkea ja lisäksi joitakin alan tarvikkeita ja asensi ne 24 tuumaa pitkään, 12 tuumaa leveään ja 6 tuumaa korkeaan laatikkoon, josta sojotti kaksi kolmen tuuman mittaista antennia. Tesla sijoitti mystisen laatikkonsa kuljettajan vieressä olevalle istuimelle ja painoi antennit sisään. - Nyt meillä on energiaa, hän sanoi ja lähti ajamaan autollaan kohti testirataa.

Kaikkien hämmästykseksi Tesla ajoi Pierce-Arrowillaan noin viikon verran, usein jopa yli 90 mailin tuntinopeutta. Ja ilman ulkopuolista tai näkyvää energialähdettä. Kun Teslalta tivattiin mistä hänen autonsa energia tulee, hän viittasi kädellään taivaalle ja sanoi:
- Eetteristä joka meitä ympäröi meitä kaikialla.

Toisella kertaa hän selitti, ettei tarkalleen tiedä, mistä energia tulee, mutta että sitä on käytettävissä rajattomasti, ja että ihmiskunta saa olla siitä kiitollinen. Jotkut pohtivat, olisiko hän käyttänyt hyväkseen maapallon magneettikenttiä, olihan hän asiantuntija silläkin alueella. Koeajonsa päätteeksi Tesla ajoi autonsa talliin ja purki mystisen laatikkonsa, joten arvoitus miten hän kehitti auton tarvitseman sähkön, ei ratkennut koskaan. On arveltu hänen tulleen lopulta siihen tulokseen, että tuota energiaa tultaisiin käyttämään tuhoaviin tarkoituksiin, joten hän näki parhaaksi pitää salaisuuden itsellään.

Uudempia vapaaenergia-kokeiluja


Tällaisia 'liftereitä' kokeillaan nykyään eri tahoilla

Olisikohan Teslan 'musta laatikko' ammentanut energiaa samasta lähteestä kuin yllä kuvattu, ilman liikkuvia osia toimiva liitolaite? Sen sanotaan hyödyntävän Biefeld-Brown - efectin nimellä tunnettua sähkökenttiin liittyvää ominaisuutta, jonka keksi Thomas Townsend Brown jo vuonna 1928. Senkään toimintaperiaatetta ei täysin ymmärretä. Laite kantaa oman painonsa lisäksi vain hieman hyötykuormaa, joten sen teho ei yllä lähellekään Teslan keksintöä. Joka tapauksessa se on herättänyt kiinnostusta myös sotilaallisissa piireissä.

Lähteitä:
Pohjalainen, 25.01.07
www.frankgermano.com///blackbox.htm
en.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla

Myös näillä sivuilla pohditaan Teslan mystistä keksintöä:
www.keelynet.com:80/energy/teslafe1.htm
www.keelynet.com/energy/teslafe2.htm
www.keelynet.com/energy/teslcar.htm
www.icehouse.net:80/john1/tesla.html

'Liftereistä' ja muista 'ufo' -kokeiluista löytyy tietoa mm. sivuilta:
http://jnaudin.free.fr/lifters/main.htm
www.antigravitytechnology.net

 
 
 
26.01.07