Valon lähettiläitä?

Yksi nykyajan ns. kanavoitujen tekstien suosikkiteemoista on Valo. Valon Maailmasta tulleissa viesteissä puhutaan Valo-olennoista, Valon lähettiläistä, Valon Lapsista, Sädemestareista ym. Näiden sanomien pohjalta on muodostunut monenlaisia yhteisöjä; eräiden nimeenkin jo liittyy sana valo, kuten Valonkantajat ja Valon Galaktinen Liitto. Vaikka jotkut näiden sanomien välittäjistä saattavatkin olla hieman hurahtaneita, uniinsa uskovia tai muuten vaan yksinkertaisia, eivät suinkaan kaikki heistä ole sellaisia. Joukossa löytyy myös monipuolisesti oppineita ja akateemisista ansioistaan tunnettuja henkilöitä.J. Hurtak

Yksi näistä "maanulkoisten" Valon Lähettiläiden "opetuslapsista" on tri J.J. Hurtak, Kaliforniassa toimivan The Academy for Future Science'n perustaja ja johtaja, monipuolinen tiedemies joka on mm. lähes 30v. ajan tutkinut vedenpaisumusta edeltäneitä kulttuureja, julkaissut tutkielmia astronomiasta, Qumranin käsikirjoituksista, Egyptin, Intian ja Kiinan kirjallisuudesta, kääntänyt Septuagintan tekstejä ja perehtynyt tiibetiläisen Tantran vihkimysrituaaleihin.

Jo varhaisesta nuoruudesta lähtien hän tunsi suurta mielenkiintoa ihmisen syvimpien kokemusten tutkimiseen, varsinkin kokemuksen, joka heprean kielessä tunnetaan sanana Gewiyyah, valoruumis. Hurtakin mukaan Valoruumis liittyy Valon julistajiin, Valon Mestareihin, jotka esiintyvät jo Raamatussa ja tunnetaan nimellä Ophanim. Hän yritti opiskelun tietä saada selvyyttä näihin asioihin, mutta vuosien filosofian, psykologian ja kielten opinnot eivät hänestä tuntuneet johtavan mihinkään. Niinpä hän kertomansa mukaan epätoivoissaan kääntyi Taivaallisen Isän puoleen pyytäen, että tämä näyttäisi hänelle taivaallisen Hierarkian (Etz Chaim) olemassaolon. Hän lupautui jättämään yliopistotyönsä ja omistautumaan Jumalan Valtakunnalle, jos Jumala osoittaisi, että nämä Mestarit ovat olemassa ja jos hän saisi tietoa olemisen luonteesta sekä ihmiselämän tarkoituksesta ja päämäärästä.

Ja niinpä sitten 2.-3. päivä tammikuuta 1973 hänen huoneensa täyttyi yhtäkkiä valolla ja Mestari Ophanim Eenokin säteilevä valoruumis ilmestyi. Eenok vei hänet korkeampiin taivaisiin, jossa hän viipyi kolme päivää. Kokemuksiaan hän kuvailee kirjassaan The Book of Knowledge: The Keys of Enoch eli Tiedon Kirja: Eenokin avaimet (joka lienee ilmestynyt jo suomeksikin).

Eenokin Avaimet -kirja tuo mieleen apokryfisen 3 Heenokin kirjan:
Siinä näkyjen kokijana oli ylipappi, rabbi Ismael, joka pääsi ylös "katsomaan , miltä Merkaba näyttää". Merkabassa häntä opasti Metatron, joka ilmoitti olevansa sama kuin Heenok eli Eenok. Heenokin kirjassa puhutaan myös ofanneista, taivaallisista loistavista olennoista, mutta näiden lisäksi monista muista yhtä loistavista ja vielä loistavimmistakin olennoista.
  Myös Hurtak kohtasi Valo-olennon, Eenokin, joka nosti hänet Merkabassa Valon ulottuvuuksiin. Siellä he viettivät kolme vuorokautta kohdaten myös muita korkeita Valo-olentoja. Hänelle paljastettiin uutta tietoa maailmankaikkeuden rakenteesta, tietoa tulevaisuudesta ja tieteen uusien löytöjen merkityksestä seuraavien 30 vuoden ajalta. Saamansa tiedot hän lupautui välittämään ihmiskunnalle. Tätä tietoa hänelle antoivat "universaalin älykkyyden" opettajat Eenok ja Metatron. Eenok kertoi olevansa Vanhan Testamentin kirjoituksissa mainittu taivaaseen noussut henkilö. Eenok ja Metatron olivat siis Hurtakin mukaan kaksi eri henkilöä, 3:ssa Heenokin kirjassa ne olivat yksi ja sama henkilö.

Hurtak puhuu myös Mestareista ja Hierarkiasta, mitkä ovat vanhoja okkulttisia käsitteitä. Jotkut olentojen nimitykset, kuten Päivien muinaiset, Luoja-Jumalat, Adam Kadmon, Ain Sophi ym. taas muistuttavat Urantia-kirjassa esiintyviä nimiä.
Hurtakin mukaan olemme matkalla uuteen maailmankaikkeuteen, johon Valon Poikien ja Jumalan Poikien sanansaattajat avaavat Valon portteja.
  Maailmankaikkeuden rakenteesta Eenokin Avaimet antaa ymmärtää, että on olemassa 24 ulottuvuutta. Ihmiskuntana olemme nyt siirtymässä 3.:sta tai 4.:stä ulottuvuudesta 5.:een, korkeamman luovan tietoisuuden ulottuvuuteen. Tulevaisuudessa uskonto muuttuu yhä tieteellisemmäksi ja tieteellisyys henkistyy. Niiden synteesinä syntyy pyhä tiede.
  Eenokin Avaimet antaa myös neuvoja Valon yhteisöjen perustamisesta kaikkialle planeetallemme. Niiden tarkoituksena sanotaan olevan valmistaa ihmiskuntaa Valon muissa maailmoissa toimivien Mestareiden paluuseen maapallolle.

Jeesuksenkin kerrotaan toimineen Valon Veljeskunnan tehtävissä. Käsitettä Kristus ei Eenokin Avaimissa liitetä pelkästään Jeesukseen vaan puhutaan Kristustasosta, joka samastetaan käsitteeseen Korkeammat Henkiolennot.
  Hurtakin mukaan rajattomat ja loputtomat korkeammat maailmat ohjaavat luoksemme Valon Lähettiläitä suurina joukkoina. Heidän mukanaan tulee Valoa, jonka avulla evoluutiomme herätetään seuraavaan vaiheeseensa, jolla meidät tuodaan Ylivaloon, valon puhtaampaan (?) muotoon.

Maan magneettikenttä ja biologiset rytmit muuttuvat. Kehon bioenergiakenttä saa uuden elektroni- ja positroniparin (?), ja verenkiertojärjestelmä saa uusia magneettivoimalinjoja, mikä mahdollistaa ihmisrodulle pääsyn avaruuden uusille alueille kvanttimuutoksen antamilla edellytyksillä. Yliminäkeho yhdistyy ikuisen elämän Kristusruumiiseen. Ihmiskunta ymmärtää, että jokaisella meistä on Kristussyntymä Uudella aikakaudella, jossa vallitsee Isän tosi Rakkaus.
  Ihmiselämän tarkoitus on kokea tässä luomakunnan muodossa Jumalaisen Mielen toiminta ja tunnistaa, että olemme kehitysprosessissa olevia alkeellisella tasolla toimivia jumalia. Kehitys ei pysähdy tähän planeettaan, vaan jatkuu suurempaan luomakuntaan.

Hurtak siis sai pyytämäänsä tietoa. Mistä lähteestä tieto tuli ja onko sillä mitään tekemistä totuuden kanssa, onkin sitten eri asia.  (Lähde: Ultra 5-6 / 2000)

Sheldan Nidle.

Sheldan Nidle (s. 1946) on lähes koko ikänsä kokenut erilaisia kontakti- ym. ilmiöitä. Hänen kerrotaan jo teini-ikäisenä saaneen ensimmäisen yhteyteytensä Valon Galaktisen Liiton edustajiin. Kontaktit keskeytyivät vuosiksi, mutta alkoivat jälleen 1980-luvulla. Nidle on perustanut Planetary Activation Organization- nimisen järjestön, joka toimii jo ainakin kymmenessä maassa. Hänen profetioitaan on ollut suomalaisillakin sivustoilla, mutta ainakin vanhimmat niistä lienee poistettu. Englanniksi niitä voi tutkailla hänen omilta web-sivuiltaan. Seuraavassa muutamia otteita vuoden 1997 teksteistä (korostukset omiani).

5. huhtikuuta 1997 (11 Chicchan, 13 Mac, 5 Eb)
"Kuten on kerrottu aikaisemmissa raporteissa, Maa-planeetta on lähestymässä oman ylösnousuprosessinsa loppua. Tämän takia Hengellinen Hierarkia on kertonut meille, että planeetan on säädettävä sen lukuisia osa-alueita. Nämä säätötoimet alkavat 11. - 13. huhtikuuta välisenä (4 Batz, 19 Mac, 5 Eb - 6 Ben, 1 Kankin, 5 Eb) aikana. Nämä säädöt muuttavat tapaa, jolla planeetta toimii. Tämä toimenpide valmistelee myös planeetan sisäosat lukuisia holografisia sisustuksia varten. Niiden ansiosta planeetta pystyy myös muuntamaan itsensä helpommin ja vähäisemmin pinnallisin vaurioin, jotka koskettavat Maapallon ihmisväestöä. Kuitenkin Hengellinen Hierarkia on kertonut meille, että planeetta haluaisi palata neitseelliseen tilaansa n. 33 päivää ylösnousuprosessinsa päättymisen jälkeen. Sen takia meillä on on nyt puolitoista kuukautta aikaa siirtää koko väestö holografisiin sisustuksiin."

"Galaktisen Liiton planetaariset erikoisryhmämme ovat kertoneet meille, että heidän työnsä on edennyt melkoisen kovassa tahdissa. He aikovat olla valmiita 'maanpinnan muokkaukseen' sekä Marsissa että Venuksella tämän galaktisen vuoden 5 Eb loppuun mennessä. Heidän mielestään tämä prosessi pitäisi saada loppuun galaktiseen Zip- kuukauteen (syyskuu 1997) mennessä. Jos heidän ennusteensa pitää paikkansa, teidän pitäisi pystyä siirtämään tämänhetkinen Maan henkilökuntanne noille planeetoille siihen mennessä."

"Meillä on tarkempi ennuste teille 1. kesäkuuta (3 Ik, 10 Pax, 5 Eb) mennessä. Nämä aikaisemmat Maan asukit ovat yksilöitä, joiden alkuperäinen tarkoitus oli avustaa näiden planeetoiden (Mars ja Venus) kehittymistä. Heidät asetettiin kuitenkin Maahan koska heidän planeettansa olivat alunperin sopimattomia rajoittuneen tietoisuuden olentojen asuttamiselle. Näiden maailmojen siirtokuntien olentojen määrän arvioidaan olevan n. 750 miljoonaa."

"Planetaariset Ajan Herrat ovat työskennelleet Enkelillisten Valtakuntien ja Paikallisten Elohimin Neuvostojen kanssa asettaakseen uuden aikajärjestelmän paikallisajan maailmankaikkeudelle. Tämä aikajärjestelmä muuttaa hieman planeettanne tämänhetkistä sijaintia avaruudessa. Tämä avaruuden ja ajan vääristymä pitäisi tulla helpommin havaittavaksi 10. huhtikuuta 1997 (3 Oc, 18 Mac, 5 Eb) jälkeen. Tämä aikajärjestelmä avaa tilan, joka mahdollistaa koko aurinkokunnan luikahtamisen niin tarvittaessa neljännen ulottuvuuden korkeimmille tasoille. Se antaa aurinkokunnallenne myös mahdollisuuden sujahtaa viidenteen ulottuvuuteen, kun tämänhetkinen matkanne kolmannessa ja neljännessä ulottuvuudessa on saatu päätökseen."

Ylläolevan kaltaisia tiedotteita 'galaktisine' päiväyksineen oli lukuisia. Sivuston FAQ -osassa annettiin lisää "tietoa":

Massalaskeutumisista.

Tekstien mukaan molemmat fotonivyöt saapuivat tammikuun 1997 alussa. Ensimmäinen niistä saapui 1. tammikuuta ja toinen muutama päivä sen jälkeen. "Nämä fotonivyöt johtavat meidät, Maa-planeetan ja sen eliöstön valmistumaan täyteen tietoisuuteen. Ollessamme täysin tietoisia meillä on käytössämme yliluonnolliset voimat, joita on helppo käyttää väärin ja joiden käyttö voi johtaa maailmanlaajuiseen katastrofiin. Sen takia laskeutumisissa mukana olevat Enkelit ja Galaktinen Liitto toimivat pääosin kätilöinä tässä valtaisassa tietoisuutemme muutoksessa ja saattavat meitä uuteen todellisuuteen. He tarjoavat meille neuvonantajia, koulutusta, materiaalia ja varusteita tekemään fotonivyöhön siirtymisestämme lempeän ja mukavan kokemuksen. Laskeutumiset alkavat hyvin pian.(?) Niiden on tapahduttava ennen siirtymistämme täyteen tietoisuuteen."

Fotonivyöstä.

"Fotonivyö on moniulottuvuuksinen valopartikkeleiden (fotonien), antimateriapartikkelien ja monentyyppisen erilaisen avaruussäteilyn kuten gammasäteilyn vyö. Päävyö muistuttaa valtavaa käärmettä. Se toimii 25 000 vuoden sykleissä. Meidän kannaltamme tärkeä asia on se, että vastaanotamme korkeataajuuksista moniulotteista (?) valoa, joka palauttaa meidät täyteen tietoisuuteen."
  "Fotonivyö estää kaiken sähkön käytön ja antaa pieneksi hetkeksi [kork. 2 - 3 tuntia] aavistuksen arktisesta kylmyydestä. Massalaskeutumisten ansiosta selviämme vaikeuksista, sillä Galaktinen Liitto tuo mukanaan prosessoreita ruoanlaittoa, suojautumista ja vaatetusta varten. He järjestävät meille myös fotonigeneraattoreita ja erityisiä lentäviä skoottereita liikennöintitarpeitamme varten."
  "(Fotonivyön saapuessa) planeettamme valmistuu täyteen tietoisuuteen ja muuttuu uskomattoman paljon vihreämmäksi ja korkeammin värähteleväksi. Sen lisäksi se palautuu seuraavien vuosien aikana alkuperäiseen neitseelliseen tilaansa."

Mitä muuta tapahtuu?
  Viestien mukaan tapahtuu mm. seuraavia asioita:
 • tämänhetkiset salaiset hallitukset lakkaavat olemasta Enkelihierarkian ottaessa haltuunsa hallitukselliset tehtävät.
 • Perheet yhdistyvät kolmen päivän sisällä, mikäli niiden jäsenet ovat joutuneet erilleen.
 • Kasvit ja eläimet siirtyvät korkeammalle värähtelytasolle, tulevat rakastavammiksi ja telepaattinen kommunikointi niiden kanssa tulee mahdolliseksi.
 • Nykyiset liikennevälineet eliminoidaan ja korvataan erityisillä lentävillä skoottereilla.
 • Kaikille ihmisille annetaan ruokaprosessorit, joilla tehdään keinotekoista, jäljiteltyä ruokaa.
 • Nykyisen kaltainen sähkö korvataan erityisillä fotonienergiageneraattoreilla ja uudet kotitalouslaitteet tulevat huolehtimaan tarpeistamme.
 • Tämänhetkiset työtehtävät häviävät, ja kukin ryhtyy toteuttamaan todellista sielunsuunnitelmaansa!
 • Ihmiset siirretään edeltäkäsin valmisteltuihin maanalaisiin maailmoihin, joihin erikoishologrammit ja muut suurenmoiset tekniikat jäljentävät tarkasti maanpäällisen maailman. Tämä muutto tehdään siksi, että planeetta voi palata neitseelliseen tilaansa.
 • Nykyinen talousjärjestelmä lakkaa olemasta muutamassa päivässä massalaskeutumisten päätyttyä.
 • Ensimmäisen tunnin kuluessa fotonivyön saavuttua kehomme muuttuu osittain eteeriseksi kehoksi, joka rakentuu 12-säikeisestä RNA/DNA:sta. Tämä muutos siirtää meidät täyteen tietoisuuteen ja antaa kaikki siitä johtuvat hämmästyttävät psyykkiset kyvyt.
 • Maailmamme on täydessä tietoisuudessa ja 24-tuntisessa fotonivyön tuottamassa päivänvalossa seuraavat noin 16 vuotta.
 • Yöaikaa ei ole.
 • Meille ja planeetallemme se on kulta-aikaa. 21. joulukuuta 2012 aurinkokuntamme siirtyy lähemmäs Siriuksen tähtijärjestelmää ja palaa normaaliin 24 tunnin päivän ja yön vaihtelurytmiin.

  Maanulkoiset olennot näyttävät aivan meiltä, jotkut ovat vain pidempiä kuin suurin osa ihmiskuntaa. Viikon sisällä tulemme sitten näkemään muita inhimillisiä olentoja muualta galaksista ja suurimmassa osassa tapauksista he muistuttavat Tähtien sota (Star Wars) -elokuvan kuuluisassa baarikohtauksessa olevia olentoja!

Kommentti:
Lyhyesti sanottuna: huonosti ovat nuo ennustukset toteutuneet! (M.P.)

Toinen aurinko ilmaantuu!

Erään suomalaisen kanavoijan mukaan meitä on lähestymässä uusi aurinko. Tosin näyttää siltä, ettei kanavoijalla ole edes selvää käsitystä auringon ja planeetan välisestä erosta. 23.09.2003 kirjattu viesti kertoo:

"Me Galaktisessa liitossa olemme saaneet luvan valottaa hieman näitä kysymyksiä. Teille on puhuttu jo vuosia erilaisissa kanavoinneissa ja kirjoituksissa toisesta tulevasta auringosta, joka on lähestymässä maaplaneettaa. Tämä aurinko on jo maapallon läheisyydessä, joskin vielä korkeammissa värähtelytaajuuksissa kuin maapallo ja näin ollen vielä näkymättömissä ihmisten havainnointikyvyltä. Ihmiskunta ja sen myötä koko planeetta on edelleen niin raskaissa värähtelytaajuuksissa estäen tällaisen korkeataajuisen planeetan läsnäolon havaitsemisen. On lähestymässä aika, jolloin tämä uusi aurinko tulee paljain silmin havaittavaksi toiseksi hohtavaksi palloksi totutun aurinkonne rinnalle. Tähän tapahtumaan ei ole enää paljon aikaa. ...Tämä planeetta on läheisyydellään vaikuttanut maapallon olosuhteisiin jo hyvin paljon. Monet voimakkaat ilmastonmuutokset ovat suurelta osin tästä johtuvia, joskin teille tiedotusvälineissä kerrotaan kasvihuoneilmiöstä ja ilmaston lämpenemisestä. ...Tämä uusi aurinko on tällä hetkellä hyvinkin lähellä maapalloa."

4.8.2004 annetussa viestissä kerrottiin:

"Tämä uusi aurinko, joka tulee jo olemassa olevan Auringon rinnalle, tulee näkymään planeettanne kaikissa maanosissa, kunhan se ensin saavuttaa Maapallon ja asettuu kiertoradalleen. "

Vielä 14.1.2005 tämä aurinko mainittiin, mutta sen jälkeen nämä viestit ilmeisesti loppuivat:

"Aikaisemmin olemme kertoneet uudesta tulevasta auringosta, joka saapuu Maa-planeetan läheisyyteen jo olemassa olevan auringon rinnalle. Tämä planeetta on matkalla ollut jo kauan, eikä enää vie kovin pitkää aikaa, kunnes sen olemassaolo havaitaan observatorioiden kaukoputkilla. Tämä havainto tulee aiheuttamaan paljon pelkoa ihmisten keskuudessa eikä syyttä, sillä tämän planeetan vaikutus Maapallon elämään tulee olemaan valtava."

Kun ennustukset eivät sitten toteudukaan, on tarjolla vakioselityksiä, jotka tehoavat ainakin herkkäuskoisimpiin. Niistä tyypillisen esimerkin tarjoaa saman kanavoijan 2.6.2003 kirjaama 'galaktinen' viesti:

"Keskuudessanne on paljon herättänyt epäilyä kun kerroimme aikaisemmissa viesteissä ”ufojen” ilmestymisen näkyvässä muodossa. Tässä on tapahtunut aikaisemmin mainitsemanne ajan ja odotuksen yhteensattuma. Me täällä toisilla tasoilla näemme ajan hieman toisin kuin te. Me toteamme että kaikki ajallaan, kun on oikea hetki. Ihmiset odottavat tapahtumia tässä ja heti, edelleen kun odotukset eivät toteudu oman mielen mukaisesti, niin koetaan pettymistä. Kerron kuitenkin, että aivan varmasti koko ihmiskunta tulee saamaan todisteet toisten tasojen lentoaluksista ja sen myötä myöskin monista asutuista Galakseista maailmankaikkeudessa, ei kenellekään jää epäselväksi meidän tähteläisten olemassaolo."

Lee Carrol ja Kryon

Amerikkalainen meedio Lee Carrol väittää saavansa sanomia Kryon -nimiseltä olennolta. Nämäkin sanomat ovat enimmäkseen ympäripyöreätä ja tyhjää näennäisviisautta. Muiden kanavoitujen viestien tavoin ne julistavat monien elämäntasojen, inkarnaatioiden ja karman 'todellisuutta'. Washingtonissa 10. huhtikuuta 2005 kanavoitu viesti kertoo mm:

"Tervehdys, rakkaat ystävät, minä olen Kryon Magneettipalvelusta....Sinut, Ihmisolento, on suunniteltu arvostamaan ja rakastamaan elämää. Mutta sinä laitat sen laatikkoon. Sinä luulet eläväsi kerran. Sinä sanot elämän olevan kallisarvoista, pidät sitä merkittävänä, jatkat sitä hinnalla millä hyvänsä, saat sen toimimaan. Ja tämän takana oleva ajatus on, että koska te olette täällä vain yhden kerran, kaikki tarkoitus on kiedottu yhteen elämään....

On kysytty: ”Rakas Kryon, inkarnoituvatko eläimet uudelleen?” Kaikki eläimet eivät inkarnoidu uudelleen, mutta jotkut inkarnoituvat - jos se on tarkoituksenmukaista niiden ympärillä oleville Ihmisille. Useimmat tämän planeetan eläimistä eivät inkarnoidu uudelleen, mutta on eräs valikoitu ryhmä ja yksilöitä, jotka inkarnoituvat, ja on sellainen ”peukalosääntö”, jota voitte soveltaa niihin, jotka inkarnoituvat ja jotka eivät...Jos sinä rakastat niitä ja ne ovat osa sinun karmallista energiaasi, ne inkarnoituvat uudelleen..."

Muiden 'henkioppaiden' tavoin 'Kryon' osaa myös taitavasti luistaa vaikeista kysymyksistä antamalla 'vastauksen', joka ei vastaa mihinkään ja antaa samalla vaikutelman kysyjän vähäisestä ymmärryksestä. Tässä pari esimerkkiä:

KYSYMYS: Rakas Kryon, oli melko jännittävää saada sinun informaatiosi siitä, että Shakespeare oli todellakin ”Kit” Marlowe - se vastasi täydelliseksi tyydytyksekseni siihen kysymykseen, mikä monilla meistä kirjallisuustyypeillä on ollut sukupolvien ajan. Mutta viime aikoina minä olen lukenut toisesta kanavointilähteestä, että Francis Bacon oli Shakespeare! Minä en halua tehdä tästä mitään joko/tai-juttua, koska se tarkoittaisi sitä, että jompikumpi väitteistä ei ole totta, mikä mitätöisi tuon olennon muutkin huomiot. Onko se ollenkaan mahdollista, että jollain tavalla molemmat lausumat ovat totta? Ne näyttävät olevan suorassa ristiriidassa.

VASTAUS: Kun historia lopulta löytää todisteita, niin sinä tulet tietämään vastauksen ja tekemään oman päätöksesi siitä asiasta, minkä sinä havaitset olevan ”ristiriidassa”. Ja kuka se sitten oli? Minä olin paikalla.

KYSYMYS: Rakas Kryon, minä olen lukenut sinun viestejäsi ja minä olen havainnut niissä Totuuden Hengen. Minä olen havainnut saman Totuuden Hengen Urantia-kirjassa. Minulla kuitenkin on ongelma uudelleeninkarnoitumisen käsitteen kanssa, koska tieto näyttää olevan ristiriitaista näissä kahdessa lähteessä. Urantia-kirja sanoo, etteivät ihmissielut inkarnoidu uudelleen. Kuinka minä voin sovittaa tämä tiedon sinun antamaasi informaatioon uudelleeninkarnoitumista koskien? Mikä tahansa näkemys, jonka sinä pystyt antamaan, on arvokas.

VASTAUS: Tämä on semantiikkaa. Älä käytä logiikkaasi yrittäessäsi ymmärtää Hengen toimintaa. Ihmissielu on Ihminen, aivan kuten tämä lause ehdottaa. Uudelleeninkarnoitumiseen liittyy ainutlaatuinen enkeliydin, joka tulee ja menee. Joka kerta se nappaa itselleen Ihmissielun. Joten voidaan sanoa, että tuo Ihmissielu on ainutlaatuinen jokaisella Ihmisellä joka kerta. Älä pyöri hämmentyneenä näissä käsitteissä. Sen sijaan mene syvälle sisääsi ja näe, että sinä olet ollut tällä planeetalla monta kertaa ja hyväksy se, että on olemassa sellainen järjestelmä, jota kunnioitetaan ja arvostetaan - sellainen, johon sinä olet suostunut ja jossa sinä olet osallisena. Tunne se Jumalan rauha ja rakkaus, joka on saanut aikaan niin mahtavan asian, jotta sinä voit jatkaa tämän planeetan auttamista. Täytyykö sinun antaa sille nimilappu ja laittaa se oman rakennelmasi laatikkoon uskoaksesi siihen? Jos niin on, tuo laatikko pysyy hyvin tyhjänä.

Kryonin viestejä suomennettuna:   www.rosedalebooks.fi/

 

Neale Donald Walsch

Yksi viimeisimmistä 'valontuojista' on Neale Donald Walsch, jonka kirjoja (mm. "Keskusteluja Jumalan kanssa") on eri kielisinä painoksina myyty jo miljoonia kappaleita. Walschin kertoman mukaan kaikki sai alkunsa, kun hän työttömänä, sairaana ja masentuneena kirjoitti kirjeen Jumalalle:

- Kirjoitin kaiken vihani ja pettymykseni paperille ja osoitin kirjeeni Jumalalle. Sitten kuulin äänen sanovan: "Neale, haluatko todella tietää vastaukset, vai oletko vain pettynyt ja vihainen?"

Walsch alkoi sitten kirjoittaa Jumalalle kysymyksiä kaikesta mahdollisesta ja kertoo vastausten olleen valmiina päässään jo ennen kuin hän sai kysymykset paperille. Kuten odottaa saattaa, hänen saamansa vastaukset - mistä sitten tulivatkin - myötäilevät samaa vanhaa kaavaa kuin lukemattomat aiemmat kanavoidut sanomat:

- Uskonnot ovat kertoneet meille vihan, tuomion ja rajoituksen Jumalasta, moraalisesta auktoriteetista, ja me ihmettelemme, etteivät monetkaan halua olla missään tekemisissä koko Jumala-sanan kanssa. Mutta tuollainen on eilisen Jumala, ja Jumalan sanoma ihmisille on, että me olemme käsittäneet hänet täysin väärin!

Walschin mukaan Jumala on rakkauden Jumala, joka ei tuomitse ketään. Ei ole olemassa syntiä, oikeaa tai väärää. Kaikki valinnat ovat oikeita. Jumala ei ole kiinnostunut hyvityksestä vaan henkisestä kasvustamme. Jumala on kaikessa, Hän on jatkuva prosessi, mekanismi, energia ja persoonallisuus. Me olemme osa tuota prosessia, osa jumalallisuutta. Jokainen luo itse oman elämänsä:

- Useimmilla ihmisillä ei ole tietoa keitä he ovat ... Mutta nyt on tullut aika nostaa ihmiskunnan tietoisuuden tasoa .. ja tiedostaa se, millaisia ihmeitä meidän kauttamme voi tapahtua. Sillä me olemme kaikki Jumalia!

Tähän New Age -maailmankuvaan luonnollisesti sisältyvät myös jälleensyntymä, karman laki ja 'sielusuunnitelmat', eli uskomus, että jokainen on ennen syntymäänsä valinnut oman elämänsä puitteet oppiakseen ja kehittyäkseen. Niinpä mikään ihmiskohtalo ei ole sattumaa. Tukholman vierailunsa aikana (toukokuu 2004) Walsch vakuutti mm. eräälle nuorelle naiselle, jonka isä oli tappanut hänen äitinsä, että tämän naisen vanhemmat olivat sielutasolla sopineet asiasta. He olivat muka päättäneet antaa lapselleen tällaisen 'lahjan'.

Rahakin näyttää Walschille kelpaavan. Tukholmassa luennoista perittiin 395 kruunua ja 'workshop' -tilaisuuksista jopa 2700 kruunua! (Ultra 10/2004)


Kanavoitua viisautta


Ns. kanavoituihin teksteihin sisältyy usein 'tietoa' , jonka alkuperän luulisi herättävän epäilyä jo kanavoijassa itsessään. Näitä 'maanulkoisia' sanomia on saatu monien ns. kontaktihenkilöiden välityksellä. Seuraavassa muutamia esimerkkejä tällaisista kanavoiduista 'faktoista'.

Kirja Yhteys avaruudesta kertoo mm.:
 • Luonnonlait toimivat eri tavoin eri värähtelytasoilla
 • Mustat aukot voi välttää tahdistamalla alus sopivalle värähtelytasolle.
 • Planeetat ja kuut ovat alhaisella värähtelytasolla.
 • Aine oli aluksi henkistä materiaa, korkealla värähtelytasolla olevaa. Kun aktiivista henkiainetta oli tarpeeksi, se hankausvoimansa ansiosta syttyi säteileväksi energiapalloksi .
 • Planeetat ovat auringon vähemmän henkisiä kuona-aineita , jotka syntyivät kun aurinko puhdisti itsensä ja sinkosi kuona-aineet luotaan. Vanhat, tarpeeksi henkistyneet planeetat tuhoutuvat, koska auringon työntövoima ei enää vaikuta tarpeeksi. Nämä liian kehittyneet eli korkeassa värähtelytilassa olevat planeetat syöksyvät aurinkoon.
 • Kuut ovat planeettojen (karkeita) kuona-aineita .
 • Planeetta luo kuita:
  a) säilyttääkseen sopivan etäisyyden aurinkoon
  b) puhdistautuakseen karkeista aineista
  c) tasapainottaakseen magneettikenttäänsä.
 • Myös komeetat ovat kuona-aineita.
 • Planeettojen asukkaat voivat vaikuttaa planeettansa värähtelynopeuteen ja vetovoimaan.
 • Venuksella asukkaiden aikuiseksi kasvaminen kestää vain 2 vuotta, johtuen suuresta värähtelynopeudesta.
 • Avaruusalusten liikevoima perustuu niiden tahdistamiseen positiiviselle värähtelytasolle.
 • Linnunradan keskiosan planeetat ovat aineiltaan hienompia ( = korkeampitasoisia).
 • Evoluutiopohjainen älyllinen kehitys on edennyt pisimmälle Jupiterin maailmassa; myös tiede ja tekniikka ovat siellä pisimmällä.
 • Maalla on ollut ennen kaksi kuuta. Elämä kehitettiin ensiksi niissä ja siirrettiin sitten maan päälle elämänkylväjien toimesta. Heidät luokitellaan 2. asteen olentoihin.
 • Kolmannen asteen olennot eivät enää välitä asua aineellisissa kehoissa, paitsi poikkeustapauksissa, jolloin he materialisoituvat. He asettuivat ensiksi Saturnuksen Dione-kuulle, sitten Venukseen, Marsiin, Mallonaan (?), Jupiteriin ja Maan kuuhun. Maa on jälkeenjäänein kaikista planeetoista.
 • Ihmiset olivat aluksi kaksineuvoisia.
 • Toisplaneettalaisilla on keho, luut ja sisäelimet, mutta he ovat hieman eri värähtelytaajuudella kuin me, jotta heidät voitaisiin havaita. Värähtelynopeutta voidaan kuitenkin muuttaa!.
 • Elämää on lähes kaikilla planeetoilla ja niiden kuilla. Saturnuksessa kehitys on kaikkein pisimmällä ( vrt. kohta 13).
 • Yhteydenpito muilla planeetoilla on enimmäkseen telepaattista, mutta käytössä on myös kirjoitettu symbolikieli, jonka oppimista helpottavat jälleensyntymismuistot ja selvänäköisyys.
 • Valon nopeus voidaan ylittää värähtelytasoa muuttamalla.
 • Avaruusalusten suojakuorena on metalliseos, jossa on mahdollisimman monta metallia mahdollisimman puhtaassa muodossa varsinkin atomitasolla ( ?).
 • Lisäksi kirjan 'kaikkitietävät' humanoidit kertovat Saturnuksella olevan 11 kuuta ja Jupiterilla 13. Nykytiedon mukaan Jupiterilla on ainakin 63 kuuta ja Saturnuksella 56  

Kirjaan Ufojen kosminen viesti on kerätty useiden kontaktihenkilöiden esittämää 'avaruustietoa'. Avaruusolennoilla kerrotaan olevan mm. seuraavanlaisia kykyjä:

 • He pystyvät näyttäytymään ihmiselle missä muodossa tahansa (s.216)
 • Pystyvät tutkimaan ihmisen aivot ja ajatukset (s. 274)
 • Tietävät kaiken Maan historiasta ja ihmisistä (s. 430)
 • Jopa: "Me tiedämme sinusta enemmän kuin sinä itse!" (s. 276)
 • Elävät jopa tuhansia vuosia vanhoiksi
 • Pystyvät oppimaan minkä tahansa kielen helposti (s. 391)
 • Pystyvät liikkumaan moninkertaisella valonnopeudella (s. 149 ym.)
 • Voivat lisääntyä jakautumalla (s. 435)
 • Ovat tuoneet elämän siemeniä, soluja koeputkissa, Maahan ja aikaansaaneet ihmisen kehittymisen (s. 452-453)
 • Heillä on käytössään television kaltaisia laitteita, joilla voi nähdä kaiken mitä ajattelee, jopa menneet ja tulevatkin!

  Ufojen ja avaruusmatkailun erikoispiirteitä:
 • Ufon muodonmuutos kiekosta rinkeliksi, ympyräksi ja appelsiinimäiseksi (s. 149)
 • Ufot latasivat energiaa voimalinjoista (s. 210)
 • Alusten materiaali on lasimaista metallia (s. 321-322)
 • Avaruusmatkoja voi tehdä myös omassa vuoteessa. Raili Lehtonen oli yhteydessä Kassiopeijan tähdistön ja kaukaisen AGR-galaksin humanoideihin poistumatta vuoteestaan! (s. 422, 433 ym.)
 • Myös henkioppaiden avulla saa avaruusmatkoja ja yhteyksiä (s. 447)

  Humanoidien erikoisominaisuuksia:

 • Ei kieliongelmia, kommunikointi usein suoraan aivoihin
 • Voivat muuttua näkymättömiksi (Eisenhoverin tapaus, s. 81)
 • Aseet eivät tehoa (s. 83)Olento voi kadota ammuttaessa kuin sammuva TV-ruutu (s. 116)
 • Voivat liikkua liukumalla maan pinnan yläpuolella (s. 212)
 • Voivat ilmestyä ihmiselle unessa tai hypnoosissa (s. 204, 416 ym.)
 • 'Kassiopeijan klooni' jakautui n. 20 samanlaiseksi olennoksi ja jälleen takaisin yhdeksi (s. 424)
 • Olentojen 'kieli' on sähkömagneettista säteilyä, jota ei kuitenkaan pystytä havaitsemaan millään laitteella (s. 391)
 • Humanoideja on monta eri 'rotua', mm. lyhyitä, pallopäisiä ja töppöjalkaisia, pitkiä ja hoikkia, antennipäisiä, pieniä ja vihreitä, hyljevartaloisia käärmemäisine käsineen ja myös aivan ihmistä muistuttavia (s. 448 ym.)

  Teknistä ylivertaisuutta:

 • 3 valovuoden edestakainen matka suoritetaan 2 tunnissa (s. 149-151)
 • Ufojen käyttövoimana sähkömagnetismi (s. 210)
 • Ufojen lentotekniikka perustuu tyhjiöön, jonka ufo synnyttää etupuolelleen. Vastakkaisen puolen ilmanpaine antaa työntövoiman (s. 286).
 • Ihmisiä kuljetettu Apu-planeetalle 15-20 miljoonan valovuoden päähän ja takaisin; matkanopeutena oli 20-30 km/s. Matkan ajaksi alus ja matkustajat dematerialisoitiin (ihmisetkin?) teknisillä laitteilla (s. 314).
 • Dematerialisointi tapahtuu värähtelyn jaksolukua muuttamalla. Voidaan myös muuttaa aineen ominaisuuksia esim. poistamalla massaominaisuus, tai matkustaa neljännessä ulottuvuudessa (s. 392)
 • Osa humanoideista on kehittyneitä robotteja, jotka voivat liikkua ajassa taaksepäin miljoonia vuosia ja siirtyä toiseen ulottuvuuteen. Heidän Spectra-aluksensa on kiertänyt Maata jo 800 vuotta (s. 321 ).

  Mistä humanoidit oikein tulevat?

 • Aurinkokunnasta (planeetoilla näkymättömiä siirtokuntia)
 • Korkeamman värähtelytason Venukselta (Telano, s. 293)
  EX-9 galaksin Apu-planeetalta 15-20 milj. valovuoden etäisyydeltä (Vlado, s. 313)
 • 'Hyvin kaukaa' Huuva-planeetalta, joka on 16 000 kertaa maapallon kokoinen. Nämä 'huuvalaiset' väittävät olevansa ainoat pysyvästi Maassa olevat: "Muut tulevat ja menevät, me pysymme!" ( Puharich, s. 321-325)
 • Seulasten tähtikuviosta (Meier, s. 338, 339)
 • Kassiopeijan tähdistöstä (R. Lehtonen ym., s. 422)
 • AGR-galaksin Punaiselta planeetalta (R. Lehtonen, s. 433)

  Paljonko heitä on käynyt maapallolla?

 • Avaruusolentoja on maapallolla satoja (s. 428)
 • Kahdeksalla eri olentoryhmällä tukikohtia Maassa, n. 3000 vierailua vuosittain (s. 339)
 • Humanoideja maapallolla n. 15 000 (s. 391)
 • Miljoonia rotuja matkustaa avaruudessa (s. 340)
 • Aurinkokunnassa on noin 900 miljardia älyllistä olentoa (s. 391)

  Avaruusolentojen teologiaa:

 • Jumala on ylin tiede (s. 286)
 • Jumala on värähtelyä, jolla on äly (s. 383)
 • Luominen on kaiken yläpuolella. Se on Jumala.
 • Jumala on luomisen voima. Jumala on osa luotua. (s. 341)
 • Ihmisestäkin tulee lopulta 'luoja'.
 • Luominen eli Jumala ei anna mitään määräyksiä, se on laki itsessään johon jokaisen tulee sopeutua ja tulla sen osaksi (s. 325).
 • Kun ruumis kuolee, sielu jää, ja korkeammat voimat jakavat sielut ja päättävät, minne niiden on mentävä (s.325)
 • Ihminen syntyy sovitulla hetkelläja sovitussa paikassa. Taivaankappaleiden senhetkisestä asennosta voidaan lukea ihmiselle laadittu elämänsuunnitelma pääpiirteissään! (s. 416)
 • Jeesus oli jumalolento. Hän toi tärkeimmän sanoman 2000 vuotta sitten. Uutta sanomaa ei tarvita (s. 300).
 • Raamatussa on hiukan totuutta jäljellä (s. 361).
 • Emme me (avaruusolennot) ole enkeleitä, vaan ihmisiä (s. 341).
 • Vanhan Testamentin enkelitkin olivat humanoideja (s. 302,303)
 • Avaruusolennot ilmestyivät Aabrahamille 20 000 vuotta sitten, ja farao Imhotepin ajan egyptiläisille 4000 vuotta sitten (s. 322)
 • He olivat tekemisissä myös essealaisten kanssa. Tähti-niminen mies johdatti essealaiset Galileaan! (s. 315-316)
 • Avaruusolento voi syntyä ihmiseksi. Tämä tapahtuu toimittamalla henki (?) sopivaan kohtuun. (tämä on heidän mukaansa tapahtunut useita kertoja).
 • Avaruusolennot lähettivät Jeesuksen Maan päälle (s. 258)
 • Aadam, Eeva ja luomiskertomus ovat tarua. Paitsi että humanoidit kehittivät miehen ensin ja sitten monien muokkausten jälkeen naisen!
 • Sielunvaellus (ja jälleensyntymä) on tosiasia.
 • Kehitystasoja on kolme (erään ilmoituksen mukaan).
 • Ensimmäisen asteen olennot liikkuvat lentävillä lautasilla.
 • Kuoleman jälkeen siirrytään astraalitasolle.
 • Andromedan Neuvosto johtaa tätä osaa maailmankaikkeutta.
 • Kaikki älylliset olennot aurinkokunnassa on luotu KEINOTEKOISESTI.
 • Vaikeita aikoja tulossa. Avaruusolennot jopa nopeuttavat niitä auttaakseen ihmisiä selviytymään.
 • Jeesus ilmestyy
 • Ihmisiä pelastetaan ufoilla.
 • Avaruusolennot puhdistavat Maan tuhon jälkeen
 • Vuonna 2000 alkaa uusi aikakausi.
 • "Olemme valon lähettiläitä..."

Lähteet:
K-L Hiltunen : Yhteys avaruudesta
T. Koivula : Ufojen kosminen sanoma

 

Yksi uudemmista 'Valon lähettiläistä' on Diana Cooper, jonka suomennettuja kirjoja ovat Ihanat enkelit ja Opas muinaiseen viisauteen, Atlantis. Hän tietää ennustaa mm., että ihmiskunnan henkinen kehitys nopeutuu vuonna 2012, ja että jo talvipäivän seisaus 21.12.2007 klo 11.11 "on kosminen hetki, jolloin taivaan portaalit ja ihmeet avautuvat meille, jos olemme siihen valmiit". Tähän varaukseen on tietenkin helppo vedota, ellei mitään näytä tapahtuvan!

Rauni-Leena Luukanen-Kilde sanoi luennoidessaan Vaasassa 2010 lokakuussa, että kyse ei ole uskonasioista! "Minä olen tutkinut, ja käynyt luennoimassa näistä asioista jo 30 vuotta." Tässä ajassa hänelle on kertomansa mukaan valjennut, mitä elämää kuhisevassa ulkoavaruudessa Telluksen tallaajista ajatellaan. "Ulkoavaruuden asukkaat eivät käsitä meidän alhaista tasoamme ja sitä, että syömme pikkuveljiämme, eli eläimiä."
Kun noista 'ulkoavaruuden asukkaista' ei ole vähäisintäkään eksaktia tietoa, mitä muuta tällaiset näkemykset voivat olla kuin uskonasioita?

On jotain merkillistä siinä, että järkevinä ja kriittisinä tunnetut henkilötkin omaksuvat usein täysin kritiikittömästi "korkeammilta ulottuvuuksilta" saamansa viestit. Lieneekö syynä se, että ne vastaavat heidän omia aiempia peruskäsityksiään. Kun "avaruusveljet" sitten vahvistavat nämä perususkomukset, heidän on helpompi uskoa kaiken muunkin "Valon Maailmoja" koskevan tiedon pitävän paikkansa. Toisaalta usko tai tunne siitä, että kuuluu "valittuihin" lienee niin vastustamaton houkutus ihmismielelle, että sen edessä kriittinen ajattelu lakkaa.

 

Linkkejä:

17.3.2001 (Päivitetty 18.02.2012)