Voiko 'tyhjästä' sittenkin 'nyhjästä?'

 

Ovatko vapaaenergiaan perustuvat magneettigeneraattorit huijausta? Jos eivät, miksi voimayhtiöt eivät käytä niitä?

Näin kysytään sivulla   http://www.magnets4energy.com/?hop=cbaffwm09   ja kerrotaan faktana, että niitä on käytetty jo vuosia, mutta yhtiöt haluavat pitää ihmiset asiasta tietämättöminä voidakseen edelleen periä heiltä sähkölaskuja. Näitä generaattoreita on kuulemma salaisesti käytetty jo monissa voimayhtiöissä eri puolilla maailmaa. Tästä kerrotaan myös sivulla olevassa videossa.

Sivulla mainostetaan kehitettyä sähkögeneraattoria ja kaupitellaan 47 taalan hintaista rakennusohjepakettia, jonka avulla kuka tahansa voi itse rakentaa kyseisen generaattorin. Sivuston mukaan laitteella on jo 236 000 käyttäjää eri puolilla maailmaa. Sivulla on myös käyttäjiltä saatuja palautteita, joissa he kehuskelevat kuinka paljon ovat säästäneet, kun ei enää tarvitse maksaa sähkölaskuja.

Ohjeiden kylkiäisenä kerrotaan tulevan vielä 6 muuta ohjekirjaa. Niissä neuvotaan mm. miten auton polttoaineena käytetään vettä, miten soveltaa vapaasähköä puhelinlinjaan, ohjeita aurinkopaneelien käytöstä, saastepäästöjen vähentämisestä, bensiinin lisäaineista ym. Nämä kaikki yhteishintaan 47$. Ja siitäkin voi saada vielä alennusta niin, että joudut maksamaan vain 37 taalaa. Ja kaikki luvataan toimittaa rahat-takaisin -periaatteella, jos et ole tyytyväinen. Ohjepaketti on pdf-muodossa, joten sen pitäisi tulla välittömästi, kun tilaus on tehty ja maksettu.

Generaattorin väitetään tuottavan enemmän energiaa kuin se kuluttaa, mikä tuntuisi olevan vastoin luonnonlakeja. Tämä ei kuitenkaan taida olla niin mahdoton asia, kuin aluksi vaikuttaa. Itseasiassa tuo energia ei ilmeisesti tulekaan tyhjästä, vaan lienee pohjimmiltaan samaa energiaa, mikä pitää esim. elektronit atomiytimen ympärillä ja saa ne pyörimään sen ympäri. Luonnossa sitä ilmeisesti syntyy hiukasten ja antihiukkasten törmätessä toisiinsa. Jo Nikola Tesla havaitsi aikoinaan, että kaikkialla luonnossa on ns. eetterienergiaa eli nollapiste-energiaa. Tästä kerrotaan mm. sivulla:
http://www.scribd.com/doc/22513084/vapaa-energiakotisivut:

"Monet näihin energiamuotoihin perustuvista laitteista ovat hyötysuhteeltaan yli 100 %, mikä aikaisemman tieteen valossa on mahdottomuus ja kumoaisi termodynamiikan lait. Kyse on kuitenkin aikaisemmin tuntemattomista tavoista saada energiaa aineen rakenteista tai avaruudesta. ...Einsteinin teorioiden mukaan eetteri-energian käsite oli epäolennainen, sillä hän laati teoreettisen mallin, joka toimi ilman eetterienergiaa. Näin tieteen valtavirta hyllytti 1940-luvulta lähtien eetterienergian käsitteen.
  Myöhemmin asiaa alettiin kuitenkin tutkia tarkemmin ja huomattiin, että Einsteinin teoriat eivät kaikilta osiltaan oleetkaan enää paikkaansapitäviä. Einsteinin teorioissa nimittäin pätevat erilaiset lainalaisuudet hiukkas- ja makrotasolla. Monet teoreetikot ovatkin pyrkineet kehittamaan ns. yhtenäisteoriaa, jossa tätä ristiriitaisuutta ei olisi. (vrt. suomalaiset Jorma Saarni ja Matti Pitkänen) "

Vaikka vapaa-energia -laitteet olisivatkin mahdollisia, tällaiset kaupalliset sivut herättävät aina pientä epäilyä. Olisipa hauska saada tietää joku, joka on kokeillut tai käyttänyt näitä laitteita. Kaikesta päätellen ne soveltuvat lähinnä omakotitalouksiin; kerrostaloissa niiden käyttöönotto tuottaisi varmasti vaikeuksia.

Lisäys: (14.09.10)
Kuinka huteralla pohjalla tieteen nykyinen maailmanselitys on, siitä antavat hyvän kuvan mm. New Scientist -lehden kokoamat 13 seikkaa 'mitkä eivät sovi järkeen' www.newscientist.com/

Edellä esitelty vapaa-energia-laite ei suinkaan ole ainoa. Jo parisenkymmentä vuotta sitten norjalainen taiteilija/kuvanveistäjä Finsrud alkoi kehitellä 'ikiliikkujaansa' ja sen sanotaan pyörineen yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1996 lähtien. Sivulla http://peswiki.com/index.php/ on laaja tekninen esittely ja selostus laitteen toiminnasta. Mainittakoon, että Finsrud ei ole halunnut kaupallistaa keksintöään.

 
 
12.09.2010 (päivitetty 18.09.2010)