Samlet Midnight Sun

 

"Amanda"

 

Synt. 4.6.2004

 

om. Mikko & Anna Lehtimäki& Kasv.

kasv. Tarja Samaletdin, Kennel Samlet

 

 

Amanda on rauhallinen nuorimmaisemme, joka tuli meille kesällä 2004 sijoitukseen.

 

Meillä oli ennestään silloin noin kaksi-vuotias Bamela (Samlet Bamela), joka otti Amandan hyvin vastaan.

 

Amanda on ollut aika helppo luonteeltaan, vaikka joskus rauhallisuutensa vuoksi on jopa liian passiivinen harjoituksissa. Ja näyttelyt aluksi hiukan pelottivat Amandaa, mutta joka näyttely vähemmän kuin edellinen.

 

Amanda on todellinen aurinkomme, joka tulee joka aamu pussaamaan ”mammalle” (Anna Niemi) hyvät huomenet. Voisiko päivä paremmin alkaa.

 

Amandan kaveripiiriin kuuluvat Bamelan lisäksi 15-vuotias kultainennoutaja Eve, n. 5-kuukautinen cockerspanieli Moona, sekarotuiset urokset Roope, Hessu ja Topi sekä tanskandoggi Sanni, joka on lähes saman ikäinen kuin Amanda.

 

Sannin kanssa on leikitty lähes koko ajan pienestä pitäen ja näyttelyissäkinon käyty yhdessä. Emäntien hermoja vain koetellaan kun pikku neidit aina vääkästävät auton perällä koko näyttelymatkan ajan.

 

Amandan ehdoton ykkösharrastus on juokseminen ja metsässä se on kaikkein mukavinta, missä Amanda käy lähes päivittäin. Metsästä Amanda myös löytää aina vettä, missä on kiva loiskutella ja heitellä sammalta kuonolla ilmaan. Toinen ykkösjuttu on hirvenulosteet, joissa pitää aina tilaisuuden tullen pyöriä…

 

Muuten Amanda on todellinen seurakoira: pysyy aina metsässä lähellä ja pyörii kotona jaloissa, joskus vähä liikaakin…on hiukan vaikeaa liikkua, kun 50 kiloa seisoo koko ajan tiellä. Pussailua Amanda voi harrastaa aina ja häntä on harvoin paikallaan, kun vain vilkaiseekin Amandaan kotona.