Fin & S MVA

Diplomatic's Val Kilmer

 

"Higgins"

 

Synt. 10.7.2001

 

om. Teija Salmi-Aalto

kasv. Björn Einarsve & Johnny Nilsson, Kennel Diplomatic's

 

  

 

Kun minua pyydettiin kuvailemaan millainen koira Higgins on, tuli sellainen tunne että on lähes mahdotonta löytää niin paljon positiivisia ilmaisuja kun siihen tarvitaan. Hän on nimitäin aivan LIIAN ihana, että sen pystyisi kuvaamaan sanoin, mutta yritän.

 

Higginsin muhkean ja mielestäni hyvin komean ulkomuodon sisältä löytyy nimittäin aivan valloittava, suloinen, lauhkea, rakastettava, kultainen, herttainen, ystävällinen, kuuliainen ja aina niin iloinen sekä leikkisä olemus. Hänen yksi parhaista puolistaan on ehdottomasti valloittava tapansa tervehtiä; hymyily, niin että koko naama on ihan rutussa ja etuhampaat loistavat kuin hammastahna mainoksessa. Niinkin huulekas veikko kun hän on niin ihmeesti vain ne rypyttyy iloisen hymyyn. Tämä hymy näky kyllä myös koko koiran olemuksessa.

En koko tanskandoggihistoriani aikana ole toista moista ”hymypoikaa” tavannut. Tuon maailman valloittavimman hymyn yritän kyllä tallentaa vielä kameralle, mutta tähän päivään mennessä se ei ole onnistunut valitettavasti.

 

Higgins on myös ehdottomasti aivan ihana perhekoira. Hänen paras ystävänsä kotona on ehdottomasti tyttäremme Anni-Elina. Pihalla leikitään aarteen etsintää tai ollaan hiekkalaatikolla  ”maistelemassa” hiekkakakkuja, leikkimökissä ”teekutsuilla”. Miten vain mutta missä Anni siellä Higgins, vaikka vain istumassa ja seuraamassa Annin touhuja. Annille Higgins on ”Hinngis” suuri kultainen ystäväkoira.

 

Kuten kaikilla perheemme koirilla on Higginsilläkin oma yksilöllinen päivärutiini, johon kuuluu pihalla ulkoilun lisäksi vähintään 1 ½  tunnin lenkki päivittäin. Lenkki tehdään vuodenajasta riippuen potkupyörällä, -kelkalla tai sitten vain ihan metsässä poluilla tai polkujen vieressä, mutta lähestulkoon satoi tai paistoi se kuuluu jokaiseen päivään. Suuri koira tarvitsee suuret lihakset ja hyvän kunnon pysyäkseen terveenä ja tasapainoisena.

 

Ja kuten varmasti kaikilla rakkailla on monta nimeä on myös Higginsillä; Higgeri, Higibigibugi, Hicceri Picceri Poks, Higuli, Hiks jne…..

 

Teija :o)