Estevalmennus 191210


Estevalmennus 19.12.2010

B.B. Steedsin tiloissa järjestetään estevalmennus Eliittiratsastajien jäsenille 19.12.2010. Valmentajana toimii re-elect.Valmennustunnin rajoitukset ja säännöt
- valmennukseen otetaan 5 ratsukkoa
- yhdeltä ratsastajalta yksi hevonen
- valmennus on estepainotteinen
- tasoa vaihdellaan ratsukoiden mukaan, eli kuka tahansa
voi osallistua valmennukseen minkä tasoisella hevosella tahansa
- avoinna vain ERI:n jäsenille
- kommentit tulevat osallistujien päälle 19.12. mennessä
- VALMENNUS ON TÄYNNÄ


Osallistuminen
Sähköpostiin re-elect@POISTAluukku.com otsikolla Valmennus1, osallistumismuoto:
Ratsastaja - <*a href="http://-alkuinen osoite"*>Ratsu<*/a*>
TÄHDET POIS!Osallistujat (päivitetty 19.12. klo 23.50)

Valmentajan yleinen kommentti valmennysryhmästä:
"Mukava kokoonpano, kaikkien kanssa yhteistyö sujui ja koko porukka suoriutui tehtävistä hienosti. Innokkaita ja hienoja hevosia, joista kaikki olivat potentiaalisia ja oikealla alalla. Tästä on kaikkien hyvä jälleen jatkaa eteenpäin!"

1. Natalia - Iknimaya
Alkuverryttelyssä Iknimaya oli oikein pirteä ja reipas, työskenteli hienosti ja oli sopivan eteenpäinpyrkivä. Pientä lapsellista oikuttelua oli ilmassa, mutta ratsastaja käsitteli tammaa taitavasti. Alkuverryttelyksi teimme puomiharjoituksia, jossa pääty-ympyrälle oli asetettu kaksi puomia, ja siitä jatkettiin leveyshalkaisijalle, jolla oli myös kaksi puomia. Tarkoituksena oli saada hevonen keskittymään ja vertymään pelkillä puomiharjoituksilla. Myöhemmin puomit nostettiin pieniksi pystyesteiksi. Iknimaya innostui pikkuesteistä ja tammaa sai alkaa jo vähän pidätellä. Verryttelyn jälkeen siirryttiin jumppasarjaan, jonka tarkoituksena on saada hevonen ponnistamaan enemmin ylös, koukistamaan enemmin etujalkojaan, hyppäämään rauhallisesti ja yleensäkin kehittämään parempi hyppytekniikka. Tein ensin kahden esteen sarjan, jotka olivat korkeudeltaan 60 cm. Tamma oli vielä sen verran innokas että aluksi puomit tuppasivat lentelemään, kun joutuikin hyppäämään nätisti. Myöhemmässä vaiheessa oli jo rauhallisempi, ja nostin esteet 80 senttimetrin korkeuteen, sekä lisäsin yhden laukka-askeleen päähän 100 cm okserin. Tamma oli selvästi innoissaan, mutta malttoi hypätä rauhassa, ja joka kerta sen hyppytyyli parani. Nostin vielä esteitä hieman, ja lisäsin jumppasarjaan kolmannen esteen, että tamma sai oikein tehdä töitä. Lopputulos oli hieno, hevonen oli virkeä mutta rauhallinen ja tasapainoinen ja suoritti tehtävän mallikkaasti. Ratsukon yhteistyö oli hienoa katseltavaa, ja hevonen oli selvästi tyytyväinen.

2. slice. - Illbys Edna
Alkuverryttelyssä Etna oli aluksi vähän säpsy, nurkassa hääräävä talliapulainen nosti tamman verenpainetta, mutta käytyään tutustumassa mitä nurkassa oikein touhutaan, oli se huomattavasti rauhallisempi. Sen jälkeen neiti alkoi työskennellä hienosti, oli oikein mallikas ja kuunteli ratsastajaansa. Alkuverryttelyksi teimme puomiharjoituksia, jossa pääty-ympyrälle oli asetettu kaksi puomia, ja siitä jatkettiin leveyshalkaisijalle, jolla oli myös kaksi puomia. Tarkoituksena oli saada hevonen keskittymään ja vertymään pelkillä puomiharjoituksilla. Myöhemmin puomit nostettiin pieniksi pystyesteiksi. Etna oli pirteä ja hyppäsi reippaasti, esteet olivat selvästi sen mieleen. Verryttelyn jälkeen siirryttiin jumppasarjaan, jonka tarkoituksena on saada poni ponnistamaan enemmin ylös, koukistamaan enemmin etujalkojaan, hyppäämään rauhallisesti ja yleensäkin kehittämään parempi hyppytekniikka. Tein ensin kahden esteen sarjan, jotka olivat korkeudeltaan 30 cm. Etna innostui mukavasti, ei liikaa, vaan oli oikein nätisti, ja kun nämä kaksi estettä alkoi sujua hyvin, nostin ne 45 cm korkeuteen sekä lisäsin yhden laukka-askeleen päähän 50 cm okserin. Etnan hyppytyylissä tapahtui jo näin pienellä harjoittelulla huomattava muutos, ja pikkuponi jaksoi työskennellä erittäin innokkaasti. Nostin vielä esteitä hieman, ja lisäsin jumppasarjaan kolmannen esteen, että tamma sai vielä oikein tehdä töitä. Ratsukon yhteistyö oli mallikelpoista, ja vaikka pikkuprinsessa alussa oikuttelikin, ei se ratsastajaa hetkauttanut. Hienoa työtä!

3. Meow - Anxious Mer
Alkuverryttelyssä Aksu oli erittäin yhteistyönhaluinen ja teki työtä käskettyä. Alkuverryttelyksi teimme puomiharjoituksia, jossa pääty-ympyrälle oli asetettu kaksi puomia, ja siitä jatkettiin leveyshalkaisijalle, jolla oli myös kaksi puomia. Tarkoituksena oli saada hevonen keskittymään ja vertymään pelkillä puomiharjoituksilla. Myöhemmin puomit nostettiin pieniksi pystyesteiksi. Aksu ei meinannutkaan kuumua, vaikka oli selvästi innostunut. Se kuunteli ratsastajaansa moitteetta ja käyttäytyä aivan sanoinkuvaamattoman hienosti. Verryttelyn jälkeen siirryttiin jumppasarjaan, jonka tarkoituksena on saada hevonen ponnistamaan enemmin ylös, koukistamaan enemmin etujalkojaan, hyppäämään rauhallisesti ja yleensäkin kehittämään parempi hyppytekniikka. Tein ensin kahden esteen sarjan, jotka olivat korkeudeltaan 60 cm. Aksu innostui lisää, ja ei heti ensimmäisellä kerralla hoskannut jutun jujua, ja yritti omin päin sovittaa esteiden väliin laukka-askeleen, jolloin puomit tipahtelivat, mutta jo toisella kerralla hyppäsi oikeaoppisesti. Kun nämä kaksi estettä alkoi sujua hyvin, nostin ne 80 cm korkeuteen sekä lisäsin yhden laukka-askeleen päähän 100 cm okserin. Aksu työskenteli hienosti ja rauhallisesti. Nostin vielä esteitä hieman, ja lisäsin jumppasarjaan kolmannen esteen, että tamma sai vielä oikein tehdä töitä. Loppuverryttelyssä Aksu oli edelleen intoa täynnä, ja ratsukon yhteistyö toimi moitteetta koko tunnin ajan.

4. Snniif - Siljan Ellinoora
Alkuverryttelyssä Ellinoora oli aluksi vähän sähikäinen ja luultavasti oudoksuen uutta paikkaa yritti ensin kiikuttaa ratsastajaa ympäri maneesia, mutta taitava ratsastaja sai pidettyä tamman hanskassa ja herätettyä sen takaisin maanpinnalle.Alkuverryttelyksi teimme puomiharjoituksia, jossa pääty-ympyrälle oli asetettu kaksi puomia, ja siitä jatkettiin leveyshalkaisijalle, jolla oli myös kaksi puomia. Tarkoituksena oli saada hevonen keskittymään ja vertymään pelkillä puomiharjoituksilla. Myöhemmin puomit nostettiin pieniksi pystyesteiksi. Ellinoora oli aluksi vähän kankea, mutta vertyi aika nopeasti pikkuesteillä ja alkoi näyttää taitojaan. Verryttelyn jälkeen siirryttiin jumppasarjaan, jonka tarkoituksena on saada hevonen ponnistamaan enemmin ylös, koukistamaan enemmin etujalkojaan, hyppäämään rauhallisesti ja yleensäkin kehittämään parempi hyppytekniikka. Tein ensin kahden esteen sarjan, jotka olivat korkeudeltaan 50 cm. Ellinoora oli oikein terhakka ja intoa täynnä, mutta käyttäytyi hienosti, eikä enää oikkuillut, ja kun nämä kaksi estettä alkoi sujua hyvin, nostin ne 70 cm korkeuteen sekä lisäsin yhden laukka-askeleen päähän 90 cm okserin. Ellinoora kehittyi aivan silmissä, ja ratsukon työskentelyä oli mukava katsella. Nostin vielä esteitä hieman, ja lisäsin jumppasarjaan kolmannen esteen, että tamma sai vielä oikein tehdä töitä. Kokonaisuudessaan ratsukko suoriutui valmennuksesta oikein hienosti!

5. Jannica - A.D. Lilla Christian
Alkuverryttelyssä Chrisse oli aluksi vähän omapäinen, puri kuolaimeen ja kiihdytteli ominpäin vauhtiaan, mutta tähän tottunut ratsastaja sai ponin ojennukseen. Alkuverryttelyksi teimme puomiharjoituksia, jossa pääty-ympyrälle oli asetettu kaksi puomia, ja siitä jatkettiin leveyshalkaisijalle, jolla oli myös kaksi puomia. Tarkoituksena oli saada hevonen keskittymään ja vertymään pelkillä puomiharjoituksilla. Myöhemmin puomit nostettiin pieniksi pystyesteiksi. Chrisse oli todella reipas, alkoi kuumua ja kulki vähän liiankin reippaasti, mutta hyppäsi hyvin eikä kuitenkaan ryntäillyt. Verryttelyn jälkeen siirryttiin jumppasarjaan, jonka tarkoituksena on saada poni ponnistamaan enemmin ylös, koukistamaan enemmin etujalkojaan, hyppäämään rauhallisesti ja yleensäkin kehittämään parempi hyppytekniikka. Tein ensin kahden esteen sarjan, jotka olivat korkeudeltaan 60 cm. Chrisse intaantui entisestään, ja ratsastaja sai jo oikeasti pidätellä, kun oripoika alkoi ryntäillä, mutta jumppasarjalla sen oli pakko rauhoittua. Kun alku alkoi sujua, nostin esteet 80 cm korkeuteen sekä lisäsin yhden laukka-askeleen päähän 90 cm okserin. Chrisse alkoi rauhoittua huomattavasti, eikä sillä ollut enää turhaa energiaa pelleillä. Nostin vielä esteitä hieman, ja lisäsin jumppasarjaan kolmannen esteen, että oriherra sai vielä oikein tehdä töitä. Loppua kohden ratsukon yhteistyö alkoi sujua oikein upeasti, ja lopputunnista orikin käyttäytyi mallikkaasti.
Kuvan © Benny de Ruiter