B.B. Steeds

ETUSIVU ###### TALLI ###### HEVOSET ###### KASVATUS ###### TOIMINTAKouluvalmennus 20.03.2011 Eliittiratsastajien jäsenille

B.B. Steedsin tiloissa järjestetään kouluratsastusvalmennus Eliittiratsastajien (ERI) jäsenille 20.03.2011. Valmentajana toimii re-elect.

Valmennustunnin rajoitukset ja säännöt
- valmennukseen otetaan 5 ratsukkoa
- yhdeltä ratsastajalta yksi hevonen
- valmennus on koulupainotteinen
- kuka tahansa voi osallistua valmennukseen minkä tasoisella hevosella tahansa
- avoinna vain ERI:n jäsenille
- kommentit tulevat osallistujien päälle 20.03. mennessä


Osallistuminen
Sähköpostiin re-elect@POISTAluukku.com otsikolla Valmennus2, osallistumismuoto:
Ratsastaja - <*a href="http://-alkuinen osoite"*>Ratsu<*/a*> - taso (esim. He B, Va A)
TÄHDET POIS!Osallistujat (päivitetty 16.03. klo 19.00)

Nintsu - Düster Renada - He A
Alkuverryttelyksi teimme kolmikaarista kiemurauraa ravissa molempiin suuntiin, sisältäen pieniä ja nopeita temponvaihdoksia. Laukkaverryttely tehtiin pääty-ympyrällä, pidennellen ja lyhennellen laukkaa. Repa vertyi hyvin ja nopeasti, oli tyytyväinen ja ehkä vähän liiankin energinen. Aloitimme pääharjoitukset avo- ja sulkutaivutuksilla käynnissä. Ratsukko teki hyvää yhteistyötä, eikä taivutukset tuottaneet ongelmia tälle parille. Tamma alkoi jopa nakella niskojaan, kun vaikutti hieman tylsistyneeltä näin helppoon tehtävään. Jatkettiin laukanvaihtoharjoituksilla, johon sisällytettiin paljon voltteja ja pieniä ympyröitä, että tamma saisi takaosaansa enemmän alle ja sillä olisi tekemistä. Repa kokosi itseään heti paremmin kun joutui kunnolla töihin, ja vaihdot menivät hyvin. Ensin kokeiltiin käynnin kautta, ja sen alettua sujua kokeiltiin myös suoraan lennosta, ja hyvinhän sekin meni. Loppuverryttelyksi ratsukko teki ravissa kahdeksikkoa ja tamma venyi hyvin eteen alas. Ratsukon suoritus oli oikein mainio, ja yhteistyö oli hyvää.

Meow - Jäpäkän Pihkatar - He A
Alkuverryttelyksi teimme kolmikaarista kiemurauraa ravissa kumpaankin suuntaan, sisältäen pieniä temponvaihdoksia, ja laukassa tehtiin pääty-ympyrällä vähän pidennyksiä ja lyhennyksiä. Pihka oli oikein mukava, kulki rennosti ja teki mitä pyydettiin. Harjoiteltiin käynnissä avo- ja sulkutaivutuksia. Pihka hoksasi jutun jujun nopeasti, ja ratsukko selvästi osasi homman. Käynnissä taivutukset sujuivat erinomaisesti. Laukassa harjoiteltiin laukanvaihtoja käynnin kautta. Pihka oli nopea ja ketterä, laukka vaihtui kuin itsestään, joten kokeiltiin myös suoria vaihtoja, joiden kanssa ei ollut suurempia ongelmia. Loppuverryttelyksi ratsukko teki ravissa kahdeksikkoa ja Pihka venyi hyvin eteen alas. Ratsukon suoritus oli mukavan rauhallinen ja rento, hyvää työtä.

Soneü - Ascot Colin - Va A
Alkuverryttelyksi teimme kahdeksikkoa ravissa, lävistäjillä pidennettiin askelta ja päädyissä koottiin ravia viiden askeleen verran. Laukassa myös pidennettiin ja koottiin molempiin suuntiin. Colin kulki reippaasti ja tottelevaisesti, ja vaikutti oikein innokkaalta. Aloitettiin harjoitukset avo- ja sulkutaivutuksilla ravissa. Ratsukon työ oli helponnäköistä ja virheetöntä, eikä kummallakaan ollut ongelmia tehtävän kanssa. Sitten siirryttiin laukkasulkutaivutuksiin, minkä jälkeen jatkettiin laukanvaihtoharjoituksilla joka kolmannessa askeleessa. Sen jälkeen ratsukko sai luvan ravailla kahdeksikkoa loppuverryttelyksi ja oripoika venyi hienosti eteen alas. Kokonaisuudessaan Colin oli oikein mainio, teki koko ajan töitä aktiivisesti, ja ratsukon yhteistyö oli moitteetonta.

Missu - Windchime - GP
Alkuverryttelyksi teimme paljon siirtymisiä käynti-ravi-laukka-välillä, edellyttäen että hevonen pysyi koko ajan koottuna. Winny oli oikein aktiivinen ja reipas, nopeasti se reagoi ratsastajan käskyihin ja teki työtä käskettyä. Verryttelyn jälkeen harjoiteltiin avo- ja sulkutaivutuksia ravissa, ja sulkutaivutuksia laukassa. Ratsukon työ oli mukavaa katseltavaa, herkkä tamma aivan kuin liisi ja kulki oikein mallikkaasti. Sen jälkeen harjoiteltiin laukanvaihtoja joka askeleessa, viisi vaihtoa peräkkäin joka lävistäjällä. Winny vaihtoi aivan kuin itsestään, ratsastajan työ oli eleetöntä ja rentoa. Lopuksi otettiin vielä piaffe-harjoitukset 10 askeleessa kerrallaan, tamma kokosi itsensä vielä entistä paremmin ja hieno suoritus jatkui. Loppuverryttelyksi ravia kahdeksikolla, tamma venyi hienosti eteen alas ja ratsukko oli selvästi tyytyväinen suoritukseen, ja niin oli valmentajakin.

Yogi - Shock Wave 54 - GP
Alkuverryttelyksi otettiin kokoamisharjoituksia, tehden paljon käynti-ravi-laukka-välillä siirtymisiä hevosen pysyen koko ajan korkeasti koottuna. Shokki vastasi hyvin apuihin ja siirtymiset sujui hienosti, ori oli reipas ja energisen oloinen, valmiina hommiin. Verryttelyn jälkeen otettiin avo- ja sulkutaivutuksia ravissa, joista ratsukko suoriutui hyvin muutamia pieniä ongelmia lukuunottamatta. Sen jälkeen harjoiteltiin vielä sulkutaivutuksia laukassa, josta jatkettiin laukanvaihtoihin joka askeleessa, viisi vaihtoa peräkkäin joka lävistäjällä. Shokki tuntui kuumuvan vaihdoista, mutta se vain lisäsi oriin näyttävyyttä. Lopuksi harjoiteltiin vielä piaffea 10 askeleessa kerrallaan, ori alkoi olla jo väsynyt ja kiukkuinen, muutaman kerran heitti pienen pukin, mutta ratsastajan komennuksesta alkoi taas tehdä kunnolla töitä. Piaffen onnistuttua annoin luvan loppuverryttelyyn, ratsukko ravasi kahdeksikolla ja Shokki venyi hienosti eteen alas. Ratsukon työ oli mukavaa katseltavaa, ja ratsastaja selvästi tunsi hevosen pienet jekut.

ulkoasun © re-elect
otsikon © daivive.net
taustan © Ritva VäänänenVIRTUAALITALLI - A SIM GAME STABLE