B.B. Steeds

ETUSIVU ###### TALLI ###### HEVOSET ###### KASVATUS ###### TOIMINTAKouluvalmennus 12.7.2011 Eliittiratsastajien jäsenille

B.B. Steedsin tiloissa järjestetään kouluratsastusvalmennus Eliittiratsastajien (ERI) jäsenille 12.7.2011. Valmentajana toimii re-elect.

Valmennustunnin rajoitukset ja säännöt
- valmennukseen otetaan 2 ratsukkoa
- yhdeltä ratsastajalta yksi hevonen
- valmennus on koulupainotteinen
- kuka tahansa voi osallistua valmennukseen minkä tasoisella hevosella tahansa
- avoinna vain ERI:n jäsenille
- kommentit tulevat osallistujien päälle 12.7. mennessä


Osallistuminen
Sähköpostiin re-elect@POISTAluukku.com otsikolla Valmennus3, osallistumismuoto:
Ratsastaja - <*a href="http://-alkuinen osoite"*>Ratsu<*/a*> - taso (esim. He B, Va A)
TÄHDET POIS!Osallistujat (päivitetty 11.7. klo 09.55)

Yogi - Anastacia COS - GP
Alkuverryttelyksi otimme temmon vaihteluita jokaisessa askellajissa tehden samalla kaikenlaisia ympyröitä ja kiemuroita. Ana oli reippaalla ja herkällä tuulella, vaikutti oikein positiiviselta ja teki hienosti työtä käskettyä. Verryttelyjen jälkeen aloimme harjoitella siksak-sulkutaivutuksia ravissa. Aluksi ratsukon työ oli todella kaunista katseltavaa, mutta pian Ana alkoi protestoida jotain. Kertasin ratsastajalle avut, pyysin rentoutumaan ja kuuntelemaan hevosta. Pian työ sujui jälleen, kun tamma ymmärsi taas ratsastajaansa, eikä vain hätääntynyt hätäisistä avuista. Sulkutaivutusten jälkeen harjoiteltiin laukanvaihtoja ensin joka kolmannessa askeleessa. Aina viisi vaihtoa kerralla. Vaihtojen sujuessa vaikeutettiin tehtävää, ja pian vaihdot piti tehdä joka toisessa askeleessa, ja lopuksi jokaisessa askeleessa. Muistutin ratsastajaa rauhallisen ja rennon otteen tärkeydestä, ja aina ratsastajan rentoutuessa tammakin rentoutui ja kulki paremmin. Tähän oli hyvä lopettaa, pyysin ratsukkoa loppuverryttelemään eteen-alas joka askeleessa. Lopuksi neuvoin vielä tekemään kotona paljon rentoutumisharjoituksia hevosten kanssa.

Daivive - Escorant Puritania - Vaativa A
Alkuverryttelyksi otimme ensin ympyröitä joka askellajiksi, ja sitten vielä väistöjä, että tamma vertyy kunnolla. Verryttelyn jälkeen aloitimme avo- ja sulkutaivutuksilla ravissa. Niila kulki hienosti ja rauhassa, joustavin ja suurin askelin. Ratsukon yhteistyö oli hienoa katseltavaa, ja molemmat selvästi luottivat toisiinsa. Avo- ja sulkutaivutukset eivät tuottaneet minkäänlaisia ongelmia, vaan sujuivat helposti. Taivutusten jälkeen siirryttiin laukkatehtäviin. Ensin hiottiin koottua laukkaa. Ratsukko ei ihan heti löytänyt sitä oikeaa kokoamispistettä, mutta ohjeistin ratsastajaa puolipidätteillä ja pienillä ympyröillä saamaan tamman takaosan aina vain enemmän ja enemmän takaosan alle ja ryhdin nousemaan entisestään. Nopeasti Niila hoksasi mitä haettiin ja keräsi itsensä. Harjoiteltiin vapaan ja kootun laukan eroja, ideana se, että ratsastaja antaa tamman laukata vapaasti puoli kierrosta, kootusti puoli kierrosta, sitten taas vapaasti, ja kootusti. Näin ratsastaja oivalsi miten nopeasti hyvin vertyneen hevosen saa kokoamaan itsensä. Lopuksi pyysin ratsukkoa loppuverryttelemään eteen-alas joka askellajissa. Neuvoin vielä tekemään kotona paljon erilaisia ja monipuolisia kokoamisharjoituksia etenkin laukassa.


ulkoasun © re-elect
otsikon © daivive.net
taustan © Ritva VäänänenVIRTUAALITALLI - A SIM GAME STABLE