Fccan Horses


Fccan Horses
Arabialaisia täysiverisiä ja ahaltekejä rakkaudella.


Etusivu


Hevoset


Kasvatus


Kilpailut
Tervetuloa !

Olin jo pitkään ihastellut akhaltekkejä, niiden kauniita teräviä piirteitä ja kevyttä rakennetta. Vielä kauemman olin haaveillut arabialaisista täysiverisistä, niiden kauniista linjoista ja upeista olemuksista. Sen pitemmittä puheitta aloin kyhätä arabi- ja akhaltek-tallia, joka sai nimekseen Fccan Horses. Talli valmistui tammikuussa 2011, ja on täysin virtuaalinen.

Fccan Horsesin hevoset ovat kaikki yleispainotteisia, kisaten rataesteillä, maastoesteillä, kenttäratsastuksessa ja suunnistuksessa. Hevosemme kisaavat aktiivisesti jokaisessa lajissa. Jotkut saattavat painottua enemmän jonkun lajin kohdalle, mutta pääperiaatteena on pitää hevoset yleispainotteisina, jolloin myös varsoista saadaan monipuolisia ja varmasti jokainen löytää itsellensä oman suojatin. Kasvatteja syntyy kysynnän ja tarjonnan mukaisesti, mutta koska emme haali talliimme huimapäisesti asukkaita, ei kasvattejakaan voi määräänsä enempää tulla. Myös leasing-sopimuksella olevia tammoja aiomme ottaa talliimme siitostamman hommiin. Kasvattajanimenämme toimii arabeilla el Fccan nimen lopussa, ja akhaltekeillä pelkkä Fccan nimen lopussa. Arabien ja ahaltekkejen lisäksi tallista löytyy myös pintabianeita, eli kasvatteja on odotettavissa useammastakin eri rodusta. Kasvatuksen lisäksi tuomme hevosia muista maista. Tuontilasti saapuu noin kerran kuukaudessa tai kahdessa. Mikäli olet kiinnostunut tuontitoiminnasta, ota yhteyttä.

Fccan Horsesin periaate on, että hevosten kanssa ei pyritä pitämään turhaa kiirettä. Kisoja saa kertyä rauhalliseen tahtiin, eikä hevosia aleta kisauttaa veren maku suussa. Tietenkin haluamme hevostemme menestyvän, mutta etenemme rauhassa. Järjestämme myös itse tallillamme kisa- ja valmennustoimintaa. Emme ole painottuneet tiettyyn lajiin, joten kisoja on lajeista rataeste, maastoeste, kenttäratsastus ja suunnistus sekä tietenkin näyttelyitä järjestämme. Kaikki kisamme ovat oman jaoksensa alaisia, eli emme järjestä villejä kisoja. Valmennustoimintaakin meiltä löytyy, mutta valmennukset ovat avoinna useimmiten vain ERI:n jäsenille.

talvisin terveisin,
re-elect (VRL-00218, ERI)

 » tutustu myös: trakehnersiittola B.B. Steeds
 » etsimme yhteistyötallia