JENLIN SAVANNAH "Nelli"
metsästyskoirien jäljestämiskokeissa

Takaisin Nellin omalle sivulle

Päivämääristä linkki sanallisiin arvosteluihin!

pvm paikka tulos muuta tuomari
3.5.09 Ilmajoki VOI 1, 44 p. - Kristina Erkkilä
7.9.08 Ilmajoki (PM) VOI 1, 50 p. PM-2 Asko Kukkola
24.8.08 Ruovesi, Pilkottu VOI 1, 48 p. - Olavi Nurmiranta
3.8.08 Kauhava VOI 1, 49 p. Lakeuden noutajakoirayhdistyksen
mestari 2008
Jarmo Nummijärvi
1.6.08 Nurmo VOI 1, 44 p. - Jari Salokanto
6.8.06 Kuortane VOI 1, 40 p. - Jari Salokanto
19.6.05 Muhos VOI 1, 45 p. - Ritva Lehmus
29.8.04 Ruovesi, Pilkottu VOI 1, 47 p. Hämeen Spanielikerhon mestari 2004 Jukka Hevonkorpi
8.8.04 Kovjoki VOI - keskeytys: paahtava helle & vaikea maasto &
valeraskaus väsyttivät koiran totaalisesti
Heikki Ryynänen
20.6.04 Skarnes, Norja 1-tulos N JVA Bjarne Aasen
19.6.04 Skarnes, Norja 3-tulos - Bjarne Aasen
13.6.04 Alahärmä VOI 1, 47 p. - Sakari Kankaanpää
14.9.03 Mikkeli
(spanieleiden SM)
VOI 1, 45 p. sij. 4/7 Mika von Hellens
7.9.03 Ruovesi, Pilkottu (PM) VOI 1, 43 p. sij. 4/7 Mika von Hellens
24.8.03 Nurmo VOI 2, 36 p. hukaton jälki, valeraskauden
vuoksi 4 min yliaikaa
Helena Jussinniemi
3.8.03 Pernaja, Isnäs VOI 1, 46 p. - Tuire Lindfors
25.5.03 Kauhajoki VOI 1, 47 p. kokeen paras koira Risto Mursula
4.5.03 Pöytyä VOI 2, 31 p. - Jukka Hevonkorpi
6.10.02 Espoo, Kalmari VOI 1, 42 p. FIN JVA !!! Alf Lindblom
29.9.02 Marttila VOI 1, 43 p. - Rauli Markelin
8.9.02 Vammala, Maso (PM) VOI 2, 31 p. - Unto Ketola
25.8.02 Ruovesi, Pilkottu VOI 1, 47 p. kokeen paras koira,
Hämeen Spanielikerhon mestari 2002
Jouko Hukkinen
28.7.02 Pernaja, Isnäs AVO 1, 45 p. luokan paras koira,
Oskun Vati - kiertopalkinto,
siirto voittajaluokkaan
Kaarina Pirilä
16.6.02 Tammela, Liesjärvi AVO 1, 46 p. luokan paras koira Virva VuoriSanalliset arvostelut:

3.5.09 Ilmajoki (Kristina Erkkilä): VOI 1, 44p.
Rauhallinen ohjattu lähtö. Loivaa siksak-kuviota jäljen päällä etenevä koira, Merkkaa 2. ja 4. makauksen, 1. kävelee yli ja 3. kiertää. 1. kulman suoraviivaisesti, katkokulma parilla laajalla tarkistuksella, 3. kulma pienellä tarkistuksella ulkokautta. 3. makauksen ympäristön koira tarkistaa laajalla kaarroksella löytäen edellisen vuoden vasan luurangon, jonka merkkaa makauksen tilalta. 10 v. koiran tyylinäyte oli vielä reipasvauhtista ja mukavaa katseltavaa.

7.9.08 Ilmajoki (Asko Kukkola): VOI 1, 50p.
Nelli tutkii hyvin lähtömakauksen. Ilmeisesti ohjaaja on sumuttanut jotain pikaliimaa koiran nenään, koska nenä ei meinaa irtaantua jäljestä, paitsi kerran, kun tekee jäljen päällä pisut ja katsoo intensiivisesti ohjaajaa silmiin. Kaikki osuudet erittäin hyvin. Ensimmäinen kulma, missä myös katkos, tutkii kulman taustan ja rengastaen löytää nopeasti toisen osuuden. Toinen kulma tarkasti. Kolmas kulma rengastaen. Kaato on potkittu rahkasammaleeseen, mistä on syntynyt sammalvalli. Koira ratkaisee ongelman porautumalla vallin läpi ja osoittaa kaadon hyvin. Makauksista osoittaa ensimmäisen erittäin hyvin, loput hyvin. Upea suoritus koiralta ja ohjaajalta.

24.8.08 Ruovesi (Olavi Nurmiranta): VOI 1, 48p.
Määrätietoinen jäljestäjä, joka selvittää osuudet mallikkaasti. Kulmat koira rengastaa ja makauksista merkkaa kolme, yhden ohittaa. Kaato kiinnostaa.

3.8.08 Kauhava (Jarmo Nummijärvi): VOI 1, 49p.
Nellille osoitetaan alku ja alkaa miellyttävävauhtinen jälkityö pääasiassa maavainulla. Työ on jälkitarkkaa. Katkokulma oikein, muut tarkasti. Makauksista 1. ja 4. pysähtyen ja nuuhkien, 2. ja 3. nuuhkien, mutta selvästi osoittaen. Ohjaaja luottaa täysin koiraansa, pari toimii äänettömässä yhteistyössä.

1.6.08 Nurmo (Jari Salokanto): VOI 1, 44p.
Taitajan tasaisen tappavaa työskentelyä helteiseksi yltyneessä, rutikuivassa maastossa. Nellin tiukka ote kirsu tiukasti mättäässä loi kuvan jäljestämisen ammattilaisesta, joka ei tee virheitä ja jos tekee, löytyy niihin hyvin selkeä ei inhimillinen vaan koiramainen syy. Kolme ensimmäistä osuutta kuljettiin lähes unettavaan tahtiin täysin jälkiuraa seuraten. Ei edes katko tehnyt poikkeusta, vaan se selvitettiin miettimättä jäljentekijän askelia pitkin. Toisella kulmalla pari nopeaa kieppiä selvitti suunnan. Lopussa auringon tasainen paahde alkoi hieman vaikuttaa koiran tempoon ja viileä, hieman kostea ojanpohja houkutti levähtämään hetkeksi aikaa. Sen jälkeen veti nuolukuvien ympäristö mielenkiinnon tarkastelun ajaksi. Loppuriuhtaisulla sorkka löytyi kaadolta ja se tutkittiin tarkasti. Makuut eivät säväytä. Pari niistä todettiin hieman hidastaen ja nuuhkaisten aavistuksen normaalia pidempään. Erinomainen jäljestyssuoritus, jossa konkari-ikäinen koira esitti varsin sujuvan jälkityön.

6.8.06 Kuortane (Jari Salokanto): VOI 1, 40p.
Nellillä oli iloinen, varma ja vauhdikas lähtö metsään, mutta vauhti kostautui toisen osuuden alussa, se oli koko suorituksen heikoin vaihe. Jäljestäminen hidastui puurtamiseksi, jossa tehtiin pieniä kieppejä jäljen päällä toinen toisensa perään tai sitten muuten vain pistoja sivuun. Osuuden loppuvaiheessa jälki meni erittäin pahan hakkuukohdan läpi, jossa näytti olevan läpipääsemätön ryteikkö. Koiran ilmeestä näki kyllä sen tietävän mistä jälki menee, mutta samalla taistelu halu varmasti jättää koko homma. Lopulta opittu taito osoittaa jälki ja miellyttää emäntää voitti, mutta ryteikkö kuitenkin kierrettiin. Vauhti hiipui vielä hieman kolmannella osuudella, mutta meno asettui uomiinsa, joten suoritus saatiin tehtyä niukasti alle maksimiajan. Katkokulma rankassa maastossa osoitti pieneltä koiralta valtavaa sinnikkyyttä. Se jäljestettiin jäljentekijän jalanjälkiä tarkasti. Ensimmäinen kulma hieman oikaistiin ja viimeinen tarkasti. Makuista koira ei jaksa huomioida kuin yhden selvästi nuuskien, toisen lyhyesti, muut ohi. Kania jää osoittamaan selvästi voipuneena kuumasta urakasta. Loistava jälkikoira, jonka nenä tietää tehtävänsä, mutta tottumaton kuuman ja vaativan kelin suoritukseen.

19.6.05 Muhos (Ritva Lehmus): VOI 1, 45p.
Rauhallinen, ohjattu lähtö. Koira osoitti alkumakauksen hyvin. Koira säilytti tuntuman jälkeen varmasti suorilla osuuksilla. 3. osuuden lopussa kävi tutkimassa raatolinnun sulat, palasi sieltä omatoimisesti. Selvitti nopeilla varmistuksilla useita risteäviä kaviouria. 1. ja 4. makaus ohi vierestä kaartaen, 2. ja 3. soitti pysähtymällä nuuskimaan. 1. ja 2. kulma lyhyillä varmistuksilla. Katkokulmalla havaitsi verityksen loppumisen. Rengasti pari kertaa ja etsi uuden osuuden alun. Kanille suoraan, nuuskii sitä ja jää viereen. Erinomainen, varma jäljestys aukealla, osin vetisellä suolla. Matkaa saatteli ukkosen jyrähdykset ja puuskittainen tuuli.

29.8.04 Ruovesi (Jukka Hevonkorpi): VOI 1, 47p.
Nelli tutki lähdön ja lähti itsenäisesti jäljelle. Se etenee sopivaa vauhtia aivan jälkitarkasti koko jäljen. Vain nopea kanalinnun lentoonlähdön tarkistus. Kulmat tarkasti. Katkolla osoittaa veren lopun ja ihmisjälkiä pitkin jatkoon. Ensimmäinen makaus erinomaisesti pysähtymällä nuuskimaan, toinen vähän huolimattomammin, kolmas ohi ja neljättä vain nuuhkaisee nopeasti. Suoraan kaadolle, jota nuuskii ja jää paikalle. Loistava suoritus, vain makausten merkkauksessa puutteita.

8.8.04 Kovjoki (Heikki Ryynänen): VOI -
Hyvin ohjatun lähdön jälkeen reippaasti liikkeelle jäljen päällä edeten, maavainua käyttäen. Makauksen löysi ja merkkasi pysähtyen. Loppuosuus oli kynnetyllä aukolla, jota aurinko kuumensi ja tuulenpuuska sekoitti. Rengastuksen jälkeen koira selvitti vaikean osuuden, mutta kulmalla teki istumalakon männyn juurelle, kieli ulkona roikkuen, siitä hukka. Osoitettiin jälki ja siitä edettiin tieuralle, johon ohjaaja keskeytti kokeen helteen uuvuttaman koiran vuoksi. Erinomainen ensimmäisen osuuden suoritus. (ohjaajan huomautus: koira piti kantaa metsästä pois, se oli pahasti valeraskaana ja +30 asteen kuumuus väsytti sen totaalisesti)

13.6.04 Alahärmä (Sakari Kankaanpää): VOI 1, 47p.
Koira lähti reipasta kävelyvauhtia. Ensimmäisen osuuden suoraan kulmalle. Toisen osuuden tarkistuslenkein. Kolmannen osuuden pienin tarkistuksin. Neljännen osuuden suoraan kanille. Merkkasi osan makauksista. Katkon laajoin tarkistuslenkein. Omisti kanin nuuskimalla.

14.9.03 Mikkeli, spanielien SM (Mika von Hellens): VOI 1, 45p.
Rauhallista kävelyvauhtia etenevää lähes jäljen päällä tapahtuvaa jäljestystä alusta loppuun. Koira poikkeaa jäljellä kolmasti sivuun pissatauolle ja aivan ennen kaatoa laaja rengastus jolta itse palaa. Makauksista ohittaa 1., muut merkkaa riittävästi. Katko laajenevalla rengastuksella, muut kulmat pienellä vasemmalle kaartuvalla varmistuksella. Kaatoa jää haistelemaan. Erinomainen rauhallinen suoritus. Nelli tukeutuu paljon ohjaajaan, muttei mitenkään häiritsevästi.

7.9.03 Ruovesi, PM (Mika Von Hellens): VOI 1, 43p.
Nellillä hyvin ohjattu lähtö. Koira etenee rauhallista kävelyvauhtia ohjaajan sopivasti jarruttaessa. Merkkaa ensimmäisen makauksen. Ensimmäisellä kulmalla runsaasti pyöritystä, kunnes uusi suunta löytyy. Toinen osuus aivan jäljellä, merkkaa makauksen. Katkokulma lähes jäljentekijän jälkiä. Kolmas osuus tarkkaa työtä, makaus merkataan. Kolmas kulma tarkasti. Neljäs osuus taas tarkkaa työtä, makaus merkataan. Kaatoa nuuhki riittävästi ja poistui. Saisi olla kiinnostuneempi. Hyvä suoritus, jossa tulosta hieman huononsi ensimmäisen kulman kova pyöritys.

24.8.03 Nurmo (Helena Jussinniemi): VOI 2, 36p.
Ohjattu, rauhallinen lähtö. Nelli jäljestää hyvää vauhtia jälkitarkasti muutamia pieniä pyörähdyksiä jäljen sivuun tehden kaksi ensimmäistä osuutta. Kolmannella ja neljännellä osuudella se väsyy ja etenevyys kärsii lisääntyvien lenkkien myötä. Aika ylittyy. Makaukset, kolmatta lukuunottamatta, se merkkaa hyvin, kolmas nuuhkaistaan ylijuosten. Kulmat tarkasti ja katkokulma lenkeillä siten, että veretyksen alusta jää jäljestämättä pieni osuus. Kanilla koira pysähtyy nuuhkimaan. Tänään koira väsyi loppua kohden, etenevyys ja varmuus sekä halukkuus jälkityöhön pudottavat pisteitä. Muutoin hukaton suoritus.

3.8.03 Pernaja (Tuire Lindfors): VOI 1, 46p.
Hyvä, rauhallinen lähtö. Maa- ja ilmavainulla jäljestävä koira, joka etenee määrätietoisesti aivan jälkitarkasti kolme ensimmäistä osuutta. Jäljestysvauhti oli rauhallinen ja maastoon sopiva. Kolmannen osuuden loppu ja viimeisen osuuden alku oli näet erittäin rankka ja vaikeakulkuinen. Makaukset koira osoittaa selvästi pysähtyen, paitsi viimeisen ohittaa. 1. kulman koira selvittää erinomaisesti. Katkokulmalla veritys loppuun, varmistaa taustan ja hakee ilmavainulla nopeasti uuden osuuden ja veren alun. 3. kulmalla tarkastaa sorkan jäljet tarkistuslenkillä, vaikeakulkuisessa maastossa. Hankalakulkuinen maasto-osuus ja helteinen sää koetteli koiran kestävyyttä ja viimeinen osuus hieman haeskellaan vettä ja hitaammin edeten. Kanille sivusta, jonka osoitti selvästi. Kokonaisuudessaan erinomainen suoritus koiralta sekä ohjaajalta.

25.5.03 Kauhajoki (Risto Mursula): VOI 1, 47p.
Määrätietoinen, reipas lähtö, etenee maa- sekä ilmavainulla sopivaa vauhtia. Ensimmäisellä osuudella käy pari kertaa tarkistuksen jälkinarun verran. Kulmat tarkasti, katkokulma ei paljon vauhtia hidasta vaikka jäljentekijöiden jälkiä mennään. Laitatuuli viimeisellä osuudella painaa, mutta ilmavainulla edetään. Makuista merkkaa kolme, pysähtymällä kaksi mallikkaasti, yhden ohittaa. Kaato löytyy, kania nuuhkitaan ja jää kaadolle. Ohjaajan ja koiran yhteistyö sujuu.

4.5.03 Pöytyä (Jukka Hevonkorpi): VOI 2, 31p.
Koira tutki lähdön ja lähti määrätietoisesti jäljelle. Heti osuuden alussa oli oja, jonka ylitystä epäröitiin. Ojan jälkeen koira etsiskeli kovasti jälkeä sen molemmin puolin ja lopulta jälki oli osoitettava. Hukka. Loppuosuus jälkitarkasti hieman jäljen päällä aaltoillen. Muilla osuuksilla kovasti tarkistuksia jäljen sivuun, mistä eteneminen kärsi huomattavasti. Makauksista merkkaa erinomaisesti 1:n ja 4:n, toinen nuuhkaistaan nopeasti, kolmas ohi. Kulmat hyvin pienellä kaarrolla. Katkolla osoittaa veren ja nopeasti rengastaen jatkaa. Kaadon koira nuuskii ja jäi paikalle. Kokonaisuus suorituksessa oli hieman epävarma, hyvä työskentely kulmilla, katkolla ja makuilla.

6.10.02 Espoo (Alf Lindblom): Voi 1, 42p.
Rauhallinen ja hyvin ohjattu lähtö. Nelli työskentelee melko tarkasti jäljen päällä. Välillä tehdään pieniä tarkistuslenkkejä, yhteensä viisi (suorilla osuuksilla). Makuista ensimmäisen ohittaa, toisen nuuhkii pysähtymättä ja muut pysähtymällä. Ensimmäinen kulma tarkasti, kolmas n. 3 metrin ylityksellä. Katkos toisella kulmalla selvitettiin pienten tarkistusten jälkeen lopun kohdalla, isolla kaarroksella jatkon suuntaan. Kulkee kanin ohi tuulen alapuolella, mutta edettyään vähän matkaa tekee sen verran ison tarkistuslenkin, joka tuo takaisin jäljen päälle, vähän ennen kania. Sitten suoraan kanille, jonka nuuhkii. Erinomainen suoritus.

29.9.02 Marttila (Rauli Markelin): VOI 1, 43p.
Rauhoitettu lähtö. Nelli jäljestää vaihtelevalla vauhdilla välillä pysähdellen ja ohjaajaan tukeutuen. Työskentely on maa- ja ilmavainuista, melko jälkitarkkaa. Kolme makuuta merkkaa selvästi pysähtyen, neljännen ohittaa. Ensimmäinen kulma jäljenmukaisesti ja kolmas suunnantarkistuslenkillä. Katkokulmalla ei jäljestetä veritystä loppuun ja se selvitetään kahdella suurenevalla lenkillä. Kaadon omisti nuuhkien ja jääden viereen.

8.9.02 Vammala, PM (Unto Ketola): VOI 2, 31p.
Ohjattu varma lähtö. Maa- ja ilmavainua käyttävä koira, vauhti maastoon sopivaa. Kolme ensimmäistä osuutta koira jäljestää tarkistuslenkkejä tehden. Ensimmäinen kulma tarkasti. Toinen kulma, jossa katko veretys loppuun, hakemalla seuraava osuus löytyy. Kolmas kulma tarkasti 4. osuudelle, joka tullaan hyvin. Toisella osuudella koira poistuu määrätietoisesti jäljeltä, hukka. Makuut koira merkkaa hyvin. Kanin nuolee ja nuuskii. Hyvä suoritus nuorelta koiralta ja ohjaajalta.

25.8.02 Ruovesi (Jouko Hukkinen): VOI 1, 47p.
Nelli lähtee jäljelle määrätietoisesti ja päättäväisesti. Jäljestys sujuu kohtalaisen mallikkaasti lähdöltä kaadolle. Osoittaa makaukset yhtä lukuunottamatta ja senkin havaitsee, mutta ei osu kohdalle. Katkon selvittää nopeasti, samoin kulmat yhtä lukuunottamatta, jossa tehtiin tarkistus. Suorilla osuuksilla joku pienempi tarkistuslenkki. Kaadon osoittaa tutkimalla. Erinomainen suoritus.

28.7.02 Pernaja (Kaarina Pirilä): AVO 1, 45p.
Varma lähtö, koira etenee mukavaa vauhtia sik-sak tyyppisesti jälkeä pitkin. 1. osuus mallikelpoisesti. Toisella osuudella muutama tarkistuslenkki ja 3. osuudella ryteikössä vähän isompi lenkki. Jatkaa hyvin ja etenevästi. 3. osuus on maastoltaan kamalaa kaadettua risukkoa mutta kanille tullaan silti hyvin. Nuuhki, nuoli. Kulmat pienillä lenkeillä. Hyvä jäljestäjä, jaksoi raskaista olosuhteista huolimatta.

16.6.02 Tammela (Virva Vuori): AVO 1, 46p.
Kiinnostuneesti ja innostuneesti liikkeelle heti alusta alkaen. Nelli etenee 1. osuuden hyvin jälkitarkasti ja itsenäisesti. Edes puista lentoon lähteneet kanalinnut eivät vieneet sen huomiota jäljestä. 1. makuulle suoraan merkaten, mutta sitten Nelli lähtee laajalle tarkistukselle etsimään jäljen suuntaan (reagoi ohjaajan epävarmuuteen). Onneksi Nelli kuitenkin löysi itse takaisin toiselle osuudelle, jota eteni hienosti huomioiden myös ihmisten mukana pysymisen. Toinen kulma ja makuu täysin pistein ja viimeinen osuus hyvää jäljestystä, jota edes ojat eivät haitanneet. Upeaa työskentelyä ensikertalaiselta. Nelli selvästi nauttii jäljestämisestä ja välittää paljon ohjaajastaan. Vähän harjoitusta lisää ja ohjaajalle luottamusta Nelliin, niin hyviä tuloksia on tiedossa roppakaupalla.