SPECK LINE CASSANDRA "Saga"
metsästyskoirien jäljestämiskokeissa

Takaisin Sagan omalle sivulle

Päivämääristä linkki sanallisiin arvosteluihin!

pvm paikka tulos muuta tuomari
1.8.10 Lapua VOI 1, 43 p. - Jyrki Rasinpää
13.9.09 Rovaniemi VOI 2, 36 p. - Juha Junkala
6.9.09 Ilmajoki (PM) VOI 2, 38 p. PM-5 Erkki Rantamäki
14.6.09 Kihniö VOI 1, 47 p. - Kristina Erkkilä
24.5.09 Nurmo VOI 1, 46 p. FI JVA!!! Juha Junkala
3.5.09 Ilmajoki VOI 1, 49 p. kokeen paras koira Kristina Erkkilä
28.9.08 Kauhava VOI 1, 46 p. - Asko Kukkola
3.8.08 Kauhava AVO 1, 45 p. siirto VOI Jarmo Nummijärvi
29.6.08 Ruovesi, Pilkottu AVO 1, 48 p. - Asko Kukkola
1.7.07 Ruovesi, Pilkottu AVO 2, 38 p. - Heikki Kulo
6.8.06 Kuortane AVO 2, 37 p. - Jari Salokanto
28.8.05 Ruovesi, Pilkottu AVO 2, 37 p. - Ilkka Niemi
24.7.05 Pernaja, Isnäs AVO 3, 25 p. - Kati HuovilaSanalliset arvostelut:

1.8.10 Lapua (Jyrki Rasinpää): VOI 1, 43p.
Saga nuuhkaisee alkumakausta ja lähtee sopivanvauhtiseen jäljestykseen maavainua käyttäen. 1. ja 2. osuus edetään tarkasti jäljen päällä, 3. ja 4. mennään osaksi jäljen sivussa. Makauksista merkataan 1. ja 3., 2:lla vaan vähän hidastetaan, 4. mennään parin metrin päästä ohi. 1. kulma joka on katko selvitetään laajenevilla rengastuksilla, 2. kulma mennään suoraan yli ja palataan jäljelle laajalla rengastuksella. 3. kulma tarkasti mutta palataan vielä rengastamaan. Kaadosta mennään ohi ja palataan laajan rengastuksen jälkeen takaisin jäljelle, toisella yrittämällä löydetään kaato johon jäädään nuuhkimaan. Tarkka jäljestys, jossa oli pieniä puutteita.

13.9.09 Rovaniemi (Juha Junkala): VOI 2, 36p.
Lähtö varma, etenee sopivalla nopeudella käyttäen enimmäkseen maavainua. Työskentely jälkitarkkaa. Merkkasi 3 makausta. Katkokulmalla tekee laajan lenkin ja lähtee sitten paluujäljelle, josta hukka. Viimeisellä osuudella ei millään ole jatkaa jäljestystä nähdessään pelottavan hiiltyneen kannon. Tuomarin ja ohjaajan käytyä tutkimassa kantoa koirakin uskaltaa ohittaa sen ja jatkaa jäljestystä. Kaato löytyi, nuuhki ja jäi viereen seisomaan. Hyvä suoritus.

6.9.09 Ilmajoki (Erkki Rantamäki): VOI 2, 38p.
Saga ohjataan lähtömakaukselle ja näytetään jäljen suunta. Saga jäljestää maa- ja ilmavainulla, jäljestämisvauhti sopiva. Kaikilla osuuksilla Saga tekee lukuisia pistoja jäljen molemmin puolin. Katkokulmalla Saga lähtee tarkistamaan jäljen suuntaa väärään suuntaan eikä löydä uutta osuutta, tuomitaan hukka. Muut kulmat tarkasti. Makaukset merkattiin. Kaadon omisti jääden paikoilleen. Hyvä suoritus koiralta ja ohjaajalta.

14.6.09 Kihniö (Kristina Erkkilä): VOI 1, 47p.
Rauhallinen lähtö. Tasaista vauhtia loivaa siksak-kuviota tehden etenevä koira, merkkaa 1. ja 4. makaukset, muut kävelee vierestä karvat makausta hipoen. Kulmat pienillä suunnantarkistuslenkeillä, katkokulma useammalla kaarroksella. Löytää sorkan jota jää tutkimaan.

24.5.09 Nurmo (Juha Junkala): VOI 1, 46p.
Lähtö varma. Etenee sopivalla nopeudella, Työskentely maavainuista ja jälkitarkkaa. Katkokulma kaartaen ulkokautta, toisella kulmalla useita lenkkejä, kolmas suoraviivaisesti. Merkkasi 3 makausta. Kaato löytyi, nuuhki, jäi viereen seisomaan. Erinomainen suoritus.

3.5.09 Ilmajoki (Kristina Erkkilä): VOI 1, 49p.
Innokas ohjattu lähtö. Tasaista ja erittäin tyylikästä jäljestystä alusta loppuun asti. Merkkaa kaikki makaukset erinomaisesti pysähtymällä. 1. kulma, joka oli katko, selvitettiin yhdellä laajalla kaarroksella. 2. kulma suoraviivaisesti, mutta palasi tarkistamaan sen pienellä kaarroksella ulkokautta, 3. kulma samoin pienellä kaarroksella ulkokautta. Muuten maavainuisesti edennyt koira otti kaadon ilmavainulla kovan etumyötäisen tuulen takia. Löytää kaadon, jota jää tutkimaan. Erinomaisen tyylikäs parityöskentely.

28.9.08 Kauhava (Asko Kukkola): VOI 1, 46p.
Saga tutkii lähdön hyvin ja lähtee sopivavauhtiseen jäljestykseen. Aivan kuin kirsu olisi naulattu maahan kiinni, koska kaikki osuudet kuljetaan tarkasti maavainulla, ja loppua kohden vieläpä jäljestystä parannetaan aivan kuin sika juoksuaan. Ensimmäinen kulma rengastaen. Toinen kulma missä myös katkos, tutkii kulman taustan ja toisella rengastuksella löytää nopeasti seuraavan osuuden. Kolmas kulma tarkasti. Kaadolle suoraan, minkä tutkii hyvin. Makauksista ensimmäinen osoitetaan erittäin hyvin, toinen nopeasti nuuhkaisten ylitetään. Kolmas erittäin hyvin merkaten ja neljäs ohitetaan. Erittäin hyvä jälkikoira, jolla tänään puutteena osittain makausten merkkaus.

3.8.08 Kauhava (Jarmo Nummijärvi): AVO 1, 45p.
Lähtö rauhallinen. Saga jäljestää maavainuisesti. Miellyttävävauhtinen. Ensimmäinen osuus tarkasti täysin jäljen päällä. Kulmalla pieni tarkistuslenkki (koppelo lähti). Toinen osuus: yksi tarkastus jäljen sivussa. Makaus ohitettiin. Kulma tarkasti. Kolmas osuus: ensiluokkaista jäljestystä. Kaadon omisti pysähtyen.

29.6.08 Ruovesi (Asko Kukkola): AVO 1, 48p.
Saga tutkii lähtömakauksen ja lähtee maa- sekä ilmavainuiseen jäljestykseen. Etenee jälkeä ihanneajassa. Kaikki osuudet hyvin. Ensimmäinen kulma tarkasti, makaus merkataan. Toinen kulma hyvin. Makaus ulkokautta vajaalla metrillä ohittaen ja kaartaa kolmen metrin päästä kolmannelle osuudelle. Kaadolle suoraan, minkä tutkii hyvin. Kerrassaan upea suoritus. Kun kaadolla ohjaaja saa luvan palkita koiraa, tipahtaa ohjaaja maahan ja onnistumisen sekä ilon kyyneleet virtaavat ohjaajalta vuolaana, mikä säväyttää tuomaria.

1.7.07 Ruovesi (Heikki Kulo): AVO 2, 38p.
Innokas lähtö. Saga jäljestää innokkaasti, vauhdikkaasti, jälkitarkasti ja itsevarmasti. 1. kulmalla huomioi makauksen muutaman metrin päästä nuuhkaisten ja oikaisee 2. osuudelle. Mainio jälkitarkka työ jatkuu 2. kulmalle, missä makaus pysähdytään nuuskimaan. Kaartaen 3. osuudelle. Hyvä meno jatkuu, kunnes n. 50m ennen kaatoa jäljentekijä vaihtuu, eli Saga siirtyy sujuvasti hirvenjäljille eikä yrityksestään huolimatta enää palaudu omatoimisesti. Palautuksen jälkeen hienosti kaadolle, jota jäi kiinnostuneena tutkimaan. Hukasta huolimatta Sagan itsevarmaa työskentelyä oli tänään ilo seurata.

6.8.06 Kuortane (Jari Salokanto): AVO 2, 37p.
Saga cockeri on mainio jälkikoira. Se lähtee innokkaasti tutkimaan veriuraa ja osaa pitää reippaan ja tasaisen kävelyvauhdin jäljestäessään hieman kirsu koholla lähes koko suorituksen ajan. Muutama vaikea paikka vie hajustimet ihan turpeen pintaan tarkastamaan tarkemmin mihin päin pitäisi mennä. Toisen osuuden puolivälissä, jossa jälkiä tehdessä on havaittu teeriä, menevät koiran pasmat hieman yllättäen täysin sekaisin. Se ajautuu sivuun ja lähtee kiertämään takaisin ja edelleen toiselle puolelle jälkeä ja samaa vauhtia kiertäen takaisinpäin, eikä koiralla tunnu olevan enää kykyä palata verijäljelle. Riistan jäljet sekoittivat sen ajatukset täysin, mutta kun se palautetaan takaisin etujäljelle, lähtee jäljestys kulkemaan taas vanhaan malliin. Työskentely on varmanoloista ja jopa kokeneen tuntuista. Toisella kulmalla hieman tutkitaan veretöntä ympäristöä, mutta kummallakaan kulmalla ei vaikeuksia. Ensimmäinen makuu ilmoitetaan pysähtymällä ja katsomalla taaksepäin, toinen nuuskimalla. Kaato ilmaistaan nuuskien. Kokeneen oloinen ja hyvin harjoitellut jäljestäjä, joka jää vielä ulalle kuningas riistan edessä tai ainakin runsaiden riistanjälkien. Lupauksia antava suoritus.

28.8.05 Ruovesi (Ilkka Niemi): AVO 2, 37p.
Rauhallinen alkumakauksen nuuhkiminen ja sopivaa vauhtia Saga etenee maavainuisesti aivan veriuran päällä. Ensimmäinen kulma tarkasti, makauksen merkkaus erittäin selvästi pysähtyen. Toisen osuuden alkupuolella kuullaan linnun lentoonlähtö ja Saga tekee pari kierrosta riistan temmellyskenttää tutkien. Kehotuksesta vähän laajempi lenkki ja sitten jäljestys jatkuu itsenäisesti. Edetään taas aivan tarkasti jäljellä. Vähän ennen toista kulmaa kierretään vesilätäkkö, sitten suoraan kulmalle, joka mentiin tarkasti, makaus merkattiin taas hyvin. Kulman jälkeen Saga palasi lätäkölle ja lähti tarkastelemaan muita hajuja, hukka. Kolmas osuus oli aukolla. Alkupuolella tuulessa tehtiin vähän siksakkia, mutta loppuosuus taas tarkasti ja suoraan kaadolle, jota jäi nuuhkimaan. Huippujäljestäjän ainesta.

24.7.05 Pernaja (Kati Huovila): AVO3, 25p.
Sagalle näytetään alkumakaus, mitä haisteltuaan lähtee itsenäisesti jäljelle maavainua käyttäen rauhallista kävelyvauhtia edeten. Koko jälki edetään loivalla sik-sak-kuviolla. Vain ensimmäisen osuuden lopulla pyöritään hirvien makauksissa edeten poispäin, hukka. Ensimmäinen makaus tarkasti haistellen, mutta kulma tuotti paljon työtä ja useilla lenkeillä edettiin toiselle osuudelle. Toiselta makaukselta suoraan yli sitä haistelematta ja kulma teetti taas pyörimistä tuulestakin johtuen aukean reunalla, hukka. Kanille suoraan, mitä nuuhki ja töni.