SPECK LINE BE MY SUNSHINE "Sanni"
Tulokset

Takaisin Sannin omalle sivulle

Mejä-kokeiden sanalliset arvostelut sivun alaosassa!

22.7.12 MEJÄ Ruovesi AVO 3, 24p. Sanna Rantanen
8.5.11 MEJÄ Laihia AVO 2, 34p. Jarmo Nummijärvi
6.5.11 MEJÄ Alahärmä AVO 1, 41p. Kristina Erkkilä
27.4.11 MEJÄ Alahärmä AVO 2, 35p. Kristina Erkkilä
25.4.11 Ruovesi r KÄY ERI/3 SA Merja Ylhäinen
29.8.10 MEJÄ Pyhäntä AVO 2, 31p. Marika Ahola
22.8.10 MEJÄ Ruovesi AVO 2, 31p. Jyrki Rasinpää
15.8.10 MEJÄ Nurmo AVO 2, 38p. Toni Tunkkari
8.8.10 MEJÄ Jurva AVO 3, 23p. Jari Salokanto
9.8.09 MH Maaninka suoritettu Jorma Kerkkä & Kai Tarkka
8.8.09 SPA Pyhäntä SPA 1 Juha Karlström
5.7.09 MEJÄ Ilmajoki AVO 0 Aila Pekkarinen
28.6.09 MEJÄ Ruovesi AVO 0 Kari Muje
20.6.09 Rovaniemi kv AVO ERI/2 Jos De Cuyper, Belgia
7.6.09 Keitele r AVO ERI/2 PN3 Markku Santamäki
9.8.08 Tornio kv AVO EH/2 Michael McCarthy, Irlanti
20.7.08 Ypäjä kr AVO EH/2 Markku Santamäki
10.5.08 LT Haukipudas LTEP +95 Lauri Ojala & Jari Keinänen
24.3.08 Ruovesi r AVO ERI/1 PN2 varasert Teija Poikolainen-Däuber
1.3.08 Piteå r, Ruotsi AVO 1/2 CK PN2 Eeva Rautala
6.5.07 Oulainen r AVO ERI/1 PN4 Markku Santamäki
1.4.07 Alajärvi r NUO EH/2 Paula Heikkinen-Lehkonen
25.3.07 Tampere kv NUO ERI Petr Studenik, Tsekki
2.9.06 SPA Ruovesi SPA 0 Tero Mettälä
19.3.06 Tampere kv JUN EH Magdalena Karlsson, Ruotsi
15.1.06 Lahti, pentunäyttely PEK 2 KP PN3 Reia Leikola-Waldén


Mejä-kokeiden sanalliset arvostelut:

8.5.11 Laihia (Jarmo Nummijärvi): AVO 2, 34p.
Innokkaasti jäljelle. Sanni jäljestää sopivavauhtisesti käyttäen maa- sekä ilmavainua. 1. makaus merkattiin, mutta kulmalta yli. Laajoja kaarroksia jäljen takana. Sanni löytää jäljen itse. 2. makaus jää merkkaamatta. Kulma tarkasti. Heti kulman jälkeen poikkiojalla laajoin kaarroksin jäljeltä sivuun, minkä jälkeen Sanni palaa jäljelle omatoimisesti. Sanni ei tänään selviytynyt yhdestä osa-alueesta, eli kaatokäyttäytyminen pudottaa palkintosijan. Ohjaajan työskentely hyvää ja koiransa tuntevaa.

6.5.11 Alahärmä (Kristina Erkkilä): AVO 1, 41p.
Ohjattu lähtö. Pääsääntöisesti loivaa siksak-kuviota tehden etenevä koira. Oikaisee 1. kulman, toisen tekee silmukalla, merkaten makauksen kahdesti. 1. osuudella tarkistuksia risteävällä riistauralla, sama toistuu heti 2. kulman jälkeen. Lisää kokemusta, niin tulee parempia pisteitä.

27.4.11 Alahärmä (Kristina Erkkilä): AVO 2, 35p.
Reippaasti aloittava jäljestäjä, jolle 1. osuuden vino takatuuli teki tepposen ja tuomitaan hukka. Osoitetaan jälki 2. osuudelta, jonka jälkeen koira työskentelee jäljen päällä. Vain juuri ennen 2. kulmaa käytävä tarkistamassa poistuvien hirvien perässä. Palaa kehotuksesta jäljelle. 2. makaus ja kulma ok. Löytää kaadon, jota jää tutkimaan.

29.8.10 Pyhäntä (Marika Ahola): AVO 2, 31p.
Hätäinen lähtö. Sanni jäljestää pääsääntöisesti maavainua käyttäen, edeten ripeää kävelyvauhtia osin jälkitarkasti ja osin jäljen tuntumassa. Välillä tehdään pieniä tarkastuksia jäljen sivuun, 1. kulma selviää pienellä tarkastuksella ja makaus merkataan pysähtyen. 2. kulma ei yrityksestä huolimatta selviä ja koiralle tuomitaan hukka. 2. makaus merkataan hyvin pysähtyen. Kaadolle tullaan suoraan. Sorkkaa nuuhkaistaan pikaisesti, kävellään sen yli ja jatketaan matkaa tielle asti. Koiran tulisi olla enemmän kiinnostunut kaadosta. Ongelmat kulmalla ja kaatokäyttäytyminen himmentävät muuten hyvää jäljestystä.

22.8.10 Ruovesi (Jyrki Rasinpää): AVO 2, 31p.
Sannille osoitetaan alkumakaus, jota nuuhkii tarkasti ja aloittaa reipasvauhtisen jäljestyksen käyttäen maa- sekä ilmavainua. Ensimmäinen osuus edetään tarkasti jäljen päällä lukuunottamatta yhtä pitkää pistoa jäljen sivuun. Ensimmäinen makaus merkataan, mutta lähdetään kulmalta väärään suuntaan ja tehdään pitkä pisto, josta palataan kulmalle. Toisella osuudella jatketaan etenemistä jäljen päällä yli puoleen väliin, jolloin tehdään iso lenkki sivulle ja sieltä palatessa lähdetään paluujäljelle. Tuomitaan hukka, palautuksen jälkeen jatketaan jäljestystä. Toinen kulma oikaistaan sisäkautta ja makaus jää merkkaamatta. Kolmas osuus jäljestetään tarkasti kaadolle saakka, jota vain hätäisesti nuuhkaistaan ja jatketaan matkaa. Reipas jäljestys vaikeassa maastossa ja kaato voisi kiinnostaa enemmän.

15.8.10 Nurmo (Toni Tunkkari): AVO 2, 38p.
Sanni tutkii alkumakauksen ja ohjataan huolellisesti jäljelle. 1. osuus alkaa varmistellen ilmavainulla johtuen sivutuulesta. Osuuden lopussa laajempi tarkistuslenkki ojassa vilvoittelun jälkeen. Peuran jäljet kuitenkin ovat kiinnostavammat ja Sanni poistuu aina hukalle asti juuri ennen kulmaa. Kulma tarkasti makaus merkaten. 2. osuus jäljen päällä sopivalla vauhdilla. 2. kulma selvitetään rengastamalla muutaman metrin alueella. Makaus merkattiin. 3. osuus tarkkaa työtä Sannilta jäljen päällä aina kaadolle asti. Kaadon osoitti pysähtymällä jääden nuolemaan sorkkaa. Varmaotteinen koira, jolta voimme tulevaisuudessa odottaa erinomaisia tuloksia.

8.8.10 Jurva (Jari Salokanto): AVO 3, 23p.
Sanni pikku cockeri lähti innokkaasti ja varsin määrätietoisesti jälkelle, mutta hetimiten hieman alettiin miettiä missä mennään ja mitä tehdään ja tehtiin pieni lenkki jäljen syrjään. Loppuosuus osuudesta oli koko jäljen epävarminta aikaa. Riistajäljet sekoittivat päätä huomattavasti ja ensin lähdettiin merkkaamaan pientä polkua osuuden puolivälin jälkeen ja sieltä koira kutsuttiin takaisin ja vähän ennen kulmaa koira oli aivan ulkona koko hommasta tuntuen pyörivän lähituntuman riistanjäljillä eikä jäljestä saatu kiinni vaikka lähellä käytiinkin. Toinen osuus jäljestettiin suoraviivaisesti. Pienet ongelmat cockerilla oli kulmilla, joita ei käyty ollenkaan katsomassa vaan oikaistiin raa'asti. Ja oltiin jopa hieman poissa tolaltaan kulmien kohdalla, mutta kaikkien yllätykseksi koira löysi jäljen melko kaukaakin etumaastosta. Viimeinen osuus jäljestettiin hieman lyhyitä pyörähdyksiä ajoittain tehden, mutta kertaakaan ei käyty pitkällä jälkiuralta. Kaato nuuskitaan ja lähdetään tarkistamaan etumaastoa. Erittäin lupaava, nuori jälkikoira, jolla on selvästi kova hinku selvittää verijälki, mutta ajoittain riistan houkuttavat jäljet käyvät ylikäymättömiksi.

5.7.09 Ilmajoki (Aila Pekkarinen): AVO 0
Ohjataan jäljelle ja alkaa hieman jäljen molemmin puolin aaltoileva jäljestys. Pian kuitenkin määrätietoinen poistuminen jäljeltä ja 1. hukka. Palautuksen jälkeen hyvää jäljestystä 1. kulmalle, jossa makuu merkataan hyvin ja kulma tarkasti. 2. osuudella ajoura ja tuuli aiheuttavat pyörimistä, mutta selvittää kuitenkin kulkusuunnan. 2. makaus ohitetaan, kulma muuten hyvin. 3. osuudella taas määrätietoinen poistuminen ja 2. hukka. Palautuksen jälkeen hetki hyvää jäljestystä, mutta sitten jää pyörimään ja tutkimaan muita jälkiä niin kauaksi aikaa, että 3. hukka ja koe keskeytetään. Tänään metsän muut hajut kiinnostivat verijälkeä enemmän.

28.6.09 Ruovesi (Kari Muje): AVO 0
Sanni saa hyvin ohjatun lähdön ja aloittaa reipasta vauhtia maavainuisesti. Ensimmäisellä osuudella pari pientä tarkistusta ja ilma vainulla kulmalle, jonka merkkaa. Toisella osuudella pitkä tarkistus, josta paluun jälkeen puhdasta jälkeä tulosuuntaan. Omat jäljet pysäyttävät, ja itsenäisesti jatkoon. Pian tämän jälkeen tarkistus vie hukkaan, ja tuore hirven jälki aiheuttaa kohta toisen hukan. Toinen kulma tarkasti. Kolmannella osuudella Sanni on jo selvästi väsynyt, mutta selvittää sen kaadon tuntumaan. Ohi kuitenkin mennään, ja kolmannen palautuksen jälkeen kaato haltuun. Sanni osoitti hyvän jäljestäjän elkeitä, mutta tänään olosuhteet olivat aloittelijalle todella vaativat.