12.11.17 LILLIN PENNUT OVAT TULOILLAAN!

Meidän neljäs sekalinjainen pentue on saapumassa ihan näillä näppäimillä. Näissä lapsukaisissa on 75% käyttölinjaa. :)
PENTUJA ODOTETTAVISSA HELMIKUUSSA 2016!

Meille syntyy pentuja helmikuun puolessa välissä. Pentue tulee olemaan sekalinjainen, pennut myydään harrastaviin koteihin.

Isä: Miklaus Onpa Metka "Moppe" - lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät terveet, näyttelyistä EH, SPME AVO2
Emä: Speck Line Noita Nokinenä "Aada" - lonkat B/B, polvet 0/0, silmissä distichiasis, näyttelyistä ERI, LTE +206p.

Lisätietoa pentueesta myöhemmin. Jos olet kiinnostunut pennuista, ota pian yhteyttä. Otan kyselyitä vastaan jo ennen pentujen syntymää, mutta pentujen tulevat kodit päätetään vasta, kun pennut ovat syntyneet ja pennuista kiinnostuneet perheet ovat käyneet niitä katsomassa.Kasvatustyöni lähtökohtana on cockerin oikeanlainen luonne; tavoitteeni on kasvattaa hyväluonteisia, terveitä harrastuskoiria. Jokainen yhdistelmä on tarkkaan mietitty, jokaisessa pentueessa tulee olla sitä "jotain", mikä säväyttää minua. Lisää ajatuksiani kasvattamisesta voit lukea esittelystä.

Jos sinulla on pienen cockerin mentävä kolo sydämessäsi ja olet kiinnostunut tulevista pennuistamme, ota hyvissä ajoin yhteyttä! Kerro itsestäsi, perheestäsi ja siitä, miksi haluatte juuri cockerspanielin pennun. Kerro myös aiemmasta koirakokemuksestanne. Kerron mielelläni lisää rodusta ja koiristani, joten kysy rohkeasti jos haluat tietää enemmän. Tutustu myös allaolevaan pentuinfoon!

Apulassa, tori.fi:ssa yms. ilmaisilla kauppapaikoilla en pentueitamme mainosta.

Älä epäröi ottaa yhteyttä. Vastaan mielelläni kaikkiin mieleentulleisiin kysymyksiin! :)
Maarit Mäki / 040 548 7692 tai speckline.pennut@netikka.fi

Speck Line Charisma - sydänpoika


PENTUINFO

Kun meille syntyy pentuja, teen kasvattajana kaikkeni, jotta pikkuisista kasvaisi terveitä ja tasapainoisia koiria. Ensimmäiset viikot pennut ja emä asustavat omassa huoneessa erillään muista koirista. Pentuja käsitellään päivittäin ja emän hyvinvoinnista huolehditaan, mutta emä saa pääosin hoitaa pentuja rauhassa. Ympäristön rauhallisuus on erityisen tärkeää, koska mahdolliset stressihormonit siirtyvät emänmaidon välityksellä pentuihin.

3-16 päivän iässä pennut käyvät läpi Bio sensor -ohjelman, joka mm. parantaa koiran stressinsietokykyä, oppimiskykyä sekä yleistä vastustuskykyä. Bio sensor on alunperin Yhdysvalloissa armeijan virkakoirien kasvatukseen kehitetty ohjelma, jonka tavoitteena on saada aikaan suorituskyvyltään parempia koiria. Ohjelman teho perustuu siihen, että pienille pennuille annettavat erilaiset ärsykkeet saavat hermojärjestelmän kehityksen liikkeelle aiemmin kuin se muuten alkaisi. Pennuille annetaan kerran päivässä pieniä ärsykkeitä, jotka kestävät kukin 3-5 sekuntia kerrallaan. Näitä ovat kosketusärsyke, erilaiset asennot (pää ylöspäin, pää alaspäin, selällään) sekä lämpöärsyke. Ensimmäinen Bio sensorin läpikäynyt pentueemme oli 2010 syntynyt P-pentue. Lisätietoa Bio sensorista löytyy mm. Koiramme-lehden numerosta 6/06.

Pentujen silmät aukeavat 2 viikon iässä ja samaan aikaan myös korvien aukeaminen tuo uusia kokemuksia ympäröivästä maailmasta. Pennut alkavat liikkua enemmän ja kolmen viikon iässä ne jo maistelevat kiinteää ruokaa. Pennut muuttavat isompaan aitaukseen ja ovat mukana perheen päivittäisessä elämässä. Emän rooli on edelleen tärkeä, mutta pennuille annetaan koko ajan myös lisää virikkeitä ja uusia kokemuksia. Pennut tottuvat pienestä pitäen kaikkiin normaaleihin kodin ääniin, muihin koiriin ja vieraisiinkin ihmisiin. Ne saavat tutustua ympäröivään maailmaan, niiden kanssa käydään autoajeluilla ja säiden salliessa esim. metsässä. Myös riistan hajut tulevat tutuiksi, mikä on tärkeää etenkin tuleville metsästyskoirille. Pennut saavat olla emänsä seurassa luovutusikään asti, emällä on niille paljon opetettavaa elämästä. Pennun ostajat ja muut vieraat voivat tulla katsomaan pentuja, kun ne ovat vähintään 4 viikon ikäisiä.

Rakkaudella kasvatetut pentumme luovutetaan vähintään 8 viikon ikäisinä ja silloin ne ovat rekisteröityjä, tunnistusmerkittyjä (mikrosiru), vähintään 3-4 kertaa madotettuja sekä eläinlääkärin tarkastamia. Kaikki sopimukset (pennun myynti / sijoitus) tehdään Suomen Kennelliiton virallisia lomakkeita käyttäen. Pentu saa syntymäkodistaan evääksi tuttua ruokaa ensimmäisiksi viikoiksi. Lisäksi mukaan tulee kirjalliset hoito-ohjeet, ohjeita pennun kouluttamiseen sekä vaihteleva pentupaketti. Vuosina 2009-2011 syntyneiden kasvattieni hintaan on kuulunut virallinen silmätarkastus sekä lonkkakuvaus. Vuodesta 2012 alkaen jokaisen kasvattamani pennun hinta sisältää vähintään virallisen lonkkakuvauksen ja mh-luonnekuvauksen tai luonnetestin. Kasvattitapaamisia ja erilaisia koulutuksia (taipumuskokeet, mejä, toko, agility, metsästys, näyttelyt jne) sekä turkinhoidon opetusta järjestetään tarpeen mukaan ympäri vuoden. Trimmaan kasvattini mielelläni itse ja voin haluttaessa perehdyttää myös kasvatin omistajan trimmauksen saloihin.

Pentumme etsivät ensisijaisesti rakastavia ja pysyviä koteja. Mieluiten luovutan pennun harrastavaan kotiin, jossa koira saa elää aktiivista koiranelämää. Koska spanielit ovat energisiä ja oppivaisia koiria, niiden kanssa voi harrastaa melkein mitä vain. Pennun ostajan ei toki tarvitse olla kokenut konkari missään erityisessä lajissa, vaan tärkeintä on aito kiinnostus koiran aktivoimiseen ja halu tarjota koiralle "sisältöä elämään". Neuvon mielelläni kasvattien omistajia erilaisten harrastusten alkuun ja autan mahdollisuuksieni mukaan muissakin eteen tulevissa uusissa asioissa.

Jos olet kiinnostunut pennuistamme, ota yhteyttä! Kerro itsestäsi, perheestäsi ja siitä, miksi haluatte juuri cockerspanielin pennun. Kerro myös aiemmasta koirakokemuksestanne. Jos uskon, että etsimänne pentu voisi löytyä meiltä, voimme sopia alustavasta varauksesta. Pennun varausmaksu on 200 euroa, joka maksetaan yleensä siinä vaiheessa, kun olemme tavanneet vähintään kerran, ja vähennetään pennun hinnasta. Varausmaksua ei palauteta, jos varaus peruuntuu ostajan puolelta. Pennun hinta on tällä hetkellä 1200 euroa (joulukuu 2014).

Oletko kiinnostunut sijoituskoirasta? Koska en halua ja voikaan pitää kotonani suurta määrää koiria, etsin joskus lupaavalle pennulle yhteistyökykyistä sijoituskotia. Näin voin pitää jalostusmateriaalini pohjan mahdollisimman laajana ja pystyn kuitenkin pitämään oman koiramääräni sellaisena, että kaikki koirani saavat tarvitsemansa huomion. Jos haluat lisää tietoa pennun sijoittamisesta, kysy ihmeessä!

Lisätietoja pentueista: Maarit Mäki / 040 548 7692 tai speckline.pennut@netikka.fi