UUTISIA & KUULUMISIA:


Joulukuu 2003

20.12. Toivotamme kaikille lukuisille ystävillemme rauhaisaa joulun aikaa ja maanmainiota tulevaa vuotta!


20.12. Eppu-poika (Speck Line Casanova) muutti tänään Järvenpäähän Piiraisen perheeseen. Eppu joutui vaihtamaan kotia edellisessä perheessä ilmenneen allergian vuoksi. Toivotamme Martille, Pirkolle ja Epulle oikein paljon onnea yhteiseen tulevaisuuteen!


7.12. Helsinki kr, tuom. Per Iversen, Norja
FIN MVA & JVA Jenlin Savannah VAL ERI/4
FIN MVA JV -01 Benchmark Matrix VAL EH
Speck Line Cassandra JUN H(tuom. Leila Kärkäs)

FIN MVA Zorrazo Bon Ami VAL EH


Marraskuu 2003

15.11. Jyväskylä kv, tuom. Eeva Rautala
Speck Line Charisma JUN ERI/2

Jyväskylän kansainväliseen näyttelyyn osallistui kasvattini Speck Line Charisma "Jere". Jeren omistaja Niina oli ensimmäistä kertaa kehässä esittämässä koiraa ja jännitystä oli selvästi havaittavissa. Kaikki meni kuitenkin hienosti: Jere sijoittui luokassaan kuudesta koirasta toiseksi laatuarvosanalla erinomainen ja arvostelu oli upea:

"Erittäin hyväntyyppinen, tyylikäs uros, jolla kaunis pää. Erinomainen kaula ja selkä. hyvä rintakehä ja eturinta. Hyvä luusto ja kulmaukset. Erittäin kauniit, vapaat liikkeet. Vielä pentukarvaa. Erinomainen luonne ja ryhdikäs esiintyminen. Erittäin lupaava nuorukainen."

Jere tullaan näkemään tulevaisuudessakin kehissä, seuraavaksi luultavasti Alavuden ryhmänäyttelyssä tammikuussa.. :o)Lokakuu 2003

26.10. Seinäjoki kr, tuom. Harri Lehkonen
FIN MVA JV -01 Benchmark Matrix KÄY ERI/1
Speck Line Cassandra JUN EH/2

Kingpoint Dynasty AVO ERI/2 (tuom. Ritva Raita)
Showpoint Ambassador AVO ERI/3 SERT (tuom. Ritva Raita)

FIN MVA Zorrazo Bon Ami VAL ERI/1 PU1 ROP !!! (tuom. Rainer Vuorinen)

19.10. Oulu kv, tuom. Norman Huidobro-Corbett, Espanja
FIN MVA & JVA Jenlin Savannah VAL ERI/1 CACIB, PN1, VSP !!!
FIN MVA JV -01 Benchmark Matrix VAL ERI
Speck Line Cassandra JUN ERI/1

18.10. Hyvinkää er (Spanieliliiton päänäyttely), tuom. Jackie Marris-Bray, Iso-Britannia
FIN MVA & JVA Jenlin Savannah KÄY ERI
FIN MVA JV -01 Benchmark Matrix KÄY EH
Speck Line Cassandra JUN EH

FIN MVA Zorrazo Bon Ami VAL ERI/3 (tuom. Angel Gonzales Iglesias, Espanja)

Perinteinen reissu Hyvinkäälle Spanieliliiton päänäyttelyyn, jonne tänä vuonna oli ilmoitettu mahtavat 123 cockeria. Tulokset eivät tällä kertaa päätä huimanneet - ei myöskään tuomarin linja arvosteluissaan. Mutta tulipahan Tinon viimevuotiset pokaalit palautettua.. :o)

Sumi sijoittui espanjalaisella rodun erikoistuomarilla urosten valioluokan nuorimpana hienosti kolmanneksi, yhteensä luokassa oli koiria n. 10.


Syyskuu 2003

28.9. Eckerö kr, tuom. Laurent Pichard, Sveitsi
FIN MVA & JVA Jenlin Savannah VAL ERI/1 vara-cacib
FIN MVA JV -01 Benchmark Matrix VAL ERI/2
Speck Line Cassandra PEK 1 KP ROP-pentu

Viime vuoden tapaan matkustimme jälleen Ahvenanmaalle Eckerön kansainväliseen näyttelyyn mukanamme oma sakkimme Nelli, Tino ja Saga. Tulokset olivat ihan mukavat. Tino osallistui lisäksi kasvattajansa Mariannin (Benchmark) kasvattajaryhmänn, joka oli BIS-4.

Reissun aikana vietimme pari mukavaa iltaa kasvattini Siirin (Speck Line Cassiopeia) ja hänen perheensä luona. Siiristä tietenkin räpsittiin myös kuvia..

Myös Siiri tullaan tulevaisuudessa näkemään myös näyttelykehissä, ainakin Turussa tammikuussa.. :o)

14.9. MEJÄ Mikkeli (Spanieleiden SM-koe), tuom. Mika von Hellens
FIN MVA & JVA Jenlin Savannah VOI 1, 45 p. (sij. 4/7)

Nelli osallistui tänään ensimmäistä kertaa spanieleiden SM-mejään Mikkelissä. Kilpailijoiden taso oli erittäin kova: mukaan valitaan joka vuosi tulosten perusteella 6 parasta spanielia sekä viime vuoden mestari. Jo mukaan pääseminenkin oli mielestäni upea saavutus.

Nelli pääsi lähtemään metsään heti aamuvarhaisella, joten tulosta saikin sitten jännittää koko loppupäivän. Nelli jäljesti erittäin hyvin, merkkasi yhtä lukuunottamatta kaikki makuutkin, kunnes.. 20 metriä ennen kaatoa se lähti laajahkolle tarkistuslenkille polulle, joka kulki jäljen poikki. Nelli palasi sieltä itsenäisesti, mutta pisteet hieman kärsivät.. Tuloksena oli lopulta VOI1, 45 p. ja sijoittuminen neljänneksi. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen Nellin suoritukseen ja tähän onkin hyvä päättää tämä kausi.

Tähän mennessä Nelli on urallaan osallistunut 12 kokeeseen, joista huonoin tulos on VOI2, 31 p. ja paras VOI1, 47 p. Koko aikana Nelli on tehnyt kokeissa yhteensä vain 2 hukkaa ja muutenkin jäljestysvarmuus on lisääntynyt huimasti! Ensi kautta odotellessa keskitymme Nellin kanssa luultavasti toko-kokeisiin.. :o)

13.9. Tampere epäv. pentunäyttely, tuom. Reet Lint, Viro
Speck Line Charisma PEK 1 KP PU2!
Speck Line Casanova PEK 3
Speck Line Casper PEK 4
Speck Line Cassandra PEK 2 KP
Speck Line - pentukasvattajaryhmä 1 KP ROP BIS-1!!

Pentutapaaminen ja samalla osallistuminen Tampereen pentunäyttelyyn - siinä idea, joka hiljalleen kypsyi mielessäni loppukesästä. Näyttelyyn ilmoitettiinkin 4/6 pentueesta ja sain kasaan jopa pentukasvattajaryhmän! Tärkeintä oli hieman tutustua näyttelyihin porukalla ja pentujen mielestä tietenkin pitää hauskaa koko rahan edestä!

Pojat kilpailivat samassa luokassa keskenään. Lisäksi niiden luokassa oli yksi punainen pentu. Näistä tuomari valitsi voittajaksi Jeren, Speck Line Charisma, joka sai myös KP:n ja oli PU2-pentu. Eppu (Casanova) sijoittui kolmanneksi ja Osku (Casper) neljänneksi. Sagan luokassa kilpaili 5 koiraa, joista Saga sijoittui toiseksi saaden KP:n.

Päivän kohokohta oli, kun osallistuimme kasvattajaryhmämme (joka siis sai KP:n ja oli ROP) kanssa BIS-kasvattajakilpailuun. Tuomarina toimi Katrin Lahi Virosta ja hän piti ryhmä-rämästämme niin paljon, että sijoitti sen voittajaksi!! Yhteensä kasvattajaryhmiä oli kehässä n. kymmenen. Suuri kiitos kasvattieni omistajille, jotka hienosti esititte koiramme voittoon! Hienoa, että saimme heti ensimmäisestä pentueestamme kokoon kasvattajaryhmän, jota tuomari nimitti "klooni-ryhmäksi" - niin samantyyppisiä ja tasaisia pennut ovat! :o)

7.9. MEJÄ Ruovesi, Pilkottu (Pohjois-Hämeen kennelpiirin mestaruuskoe), tuom. Mika von Hellens
FIN MVA & JVA Jenlin Savannah VOI 1, 43 p. (sij. 4/7)

Nelli osallistui jo toisen kerran Pohjois-Hämeen kennelpiirin piirinmestaruuskokeeseen. Tällä kertaa Nelli jäljesti todella hyvin lukuunottamatta ensimmäisen kulman laajaa pyörimistä ja laimeahkoa kaatokäyttäytymistä, joiden takia pisteet tippuivat.. Tuloksena lopulta VOI1, 43 p. ja sijoittuminen neljänneksi. Hyvä päivä kaikin puolin.. :o)


Elokuu 2003

30.8. Myrkky r, tuom. Markku Santamäki
espanjanvesikoirauros Zorrazo Bon Ami AVO ERI/1 PU1 SERT -> FIN MVA, ROP

Tänään tein "urallani" aivan uuden valloituksen. Esitin Myrkyn ryhmänäyttelyssä ystävämme Marketta Hakolan omistamaa espanjanvesikoira Sumia (Zorrazo Bon Ami). Sumi oli 2 päivää aikaisemmin täyttänyt 2 vuotta ja kilpaili nyt ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa. Sumi oli ROP ja sai viimeisen sertinsä, joten siitä tuli nyt Suomen muotovalio! Upea poika!! :o)

24.8. MEJÄ Nurmo, tuom. Helena Jussinniemi
FIN MVA & JVA Jenlin Savannah VOI 2, 36 p.
FIN MVA JV -01 Benchmark Matrix VOI 0

Tino ei tänään saanut tulosta. Nelli teki erittäin tarkkaa ja hidasta työtä, jopa liiankin - aikaa kertyi 4 minuuttia liikaa. Nellin hitauteen suurimpana syynä oli varmasti valeraskaus, joka laiskistaa meidän mammaa kovasti.. :o)

17.8. Vaasa kv, tuom. Mary Crowley, Irlanti
FIN MVA & JVA Jenlin Savannah VAL ERI/2 (kilpaili vara-cacibista)
FIN MVA JV -01 Benchmark Matrix VAL ERI/1 vara-cacib
Speck Line Cassandra PEK 2 KP

Tätä päivää oltiin odotettu ja jännitetty jo kauan.. Saga osallistuisi ensimmäiseen näyttelyynsä 7kk 2pv kunnioitettavassa iässä.. Vastoin odotuksia Saga käyttäytyi kehässä suhteellisen nätisti ja sai oikein hyvän arvostelun sekä lisäksi KP:n. Tino sai myös hyvän arvostelun ja ensimmäisen vara-cacibinsa. Nelli kilpaili ensimmäistä kertaa valioluokassa ja hävisi vain isosiskolleen (FIN MVA Jenlin Romantic Dreams "Macy"), joka valittiin myös parhaaksi nartuksi. Macyn saatua cacibin Nelli pääsi kilpailemaan vara-cacibista, joka tosin tällä kertaa meni sivu suun.. :o)

16.8. Vaasa kv, tuom. Jack Travers, Irlanti / Vera Hübenthal, Norja
Kingpoint Dynasty AVO ERI/1 PU1 ROP RYP-1!
Showpoint Ambassador AVO EH/2

Vaasan näyttelyssä olivat lauantaina kehässä gordoninsetterimme Jenkki ja Oliver. Tuomarina settereillä oli irlantilainen herrasmies Jack Travers. Oliver sai hyvät arvostelut ja tulos oli EH/2. Jenkki menestyi upeasti ollen ROP ja myöhemmin iltapäivällä RYP-1!!!

10.8. Kuopio kr, tuom. Lena Stålhandske, Ruotsi
FIN MVA & JVA Jenlin Savannah KÄY ERI/1
FIN MVA JV -01 Benchmark Matrix KÄY ERI/1 PU1 VSP!

Pitkästä aikaa näyttelyssä, ihan mukavin tuloksin.. Tino voitti urokset ollen VSP ja Nelli oli epävirallisesti PN2.

3.8. MEJÄ Pernaja, Isnäs, tuom. Tuire Lindfors
FIN MVA & JVA Jenlin Savannah VOI 1, 46 p.
FIN MVA JV -01 Benchmark Matrix VOI 0

Tänään osallistuimme mejä-kokeeseen Pernajan Isnäsissä. Keli oli viime viikkojen tapaan helteinen ja viikonlopusta muodostuikin suhteellisen rankka niin ohjaajille kuin koirillekin.
Tino ei tänään saanut tulosta, mutta jäljesti osittain erittäin hyvin ja varsinkin ensimmäisen kulman ja makuut se selvitti todella hienosti.
Nelli teki upean jäljestyksen, jota tosin hieman hankaloitti viimeisen kulman / osuuden kamala (!!!) risukko, josta se ei meinannut päästä läpi. Nellin tuloksena oli lopulta VOI1, 46 p. ja pisteissä se oli tasoissa kokeen parhaan cockerin (josta tuli cockerspanielit ry:n jäljestysmestari 2003) kanssa. Tasapisteissä olleista kahdesta koirasta tuomarit sitten yhteistuumin päättivät voittajaksi Breeze Joy Joyn, onnittelut Katille!


Heinäkuu 2003

19.7. Uurainen r, tuom. Paavo Mattila
FIN JVA Jenlin Savannah KÄY ERI/1 sert, FIN MVA!!!

Mitäpä tässä paljoa löpisemään.. Takana on upea päivä, joka tuotti Nellille uuden tittelin: Suomen muotovalio. Kauan sitä viimeistä sertiä "metsästettiin" ja nyt se päivä sitten vihdoin koitti.. Sääkin suosi tänään kesäistä ulkonäyttelyä - shortsikeli, mutta taivas pilvessä..
Suurensuuri onnitteluhalaus Tinon velipuolelle Donille VSP-sijoituksesta!! :o)

17.7. Viime viikolla koitti koiraharrastuksessani aivan uusi kokemus.. Torstaina 10.7. lähdimme tekemään matkaa kohti Etelä-Ruotsia ja siellä määränpäänä oli idyllinen rannikkokaupunki Halmstad. Tarkoituksena oli osallistua siellä kahteen näyttelyyn, lauantaina kansalliseen kaikkien rotujen ja sunnuntaina kansainväliseen näyttelyyn.
Jännitin matkaa etukäteen melkoisesti, molempiin näyttelyihin oli vieläpä tulossa paljon koiria. Lauantaiksi oli ilmoitettu kaikkiaan 85 ja sunnuntaiksi 64 cockeria. Lisäksi meillä oli ystävämme Anettin mukana kaksi walesinspringerspanielia.
Viikonloppu sujui kaikesta huolimatta oikein hyvin ja myös tulokset olivat hienot:

13.7. Halmstad kv, tuom. Greg Eva, Etelä-Afrikka
FIN JVA Jenlin Savannah AVO 1/4
FIN MVA JV -01 Benchmark Matrix AVO 1/2 SA

12.7. Halmstad kr, tuom. Michael Boothroyd, Iso-Britannia
FIN JVA Jenlin Savannah AVO 1/2 SA
FIN MVA JV -01 Benchmark Matrix AVO 1/1 SA PU 3

Molempien koiriemme luokat olivat suuria (uroksia lauantaina 12 / sunnuntaina 7, narttuja 13 / 13) joten olen todella tyytyväinen niiden ensiesiintymiseen ja arvosteluihin Ruotsissa. Porukkamme walesit menestyivät myös hyvin. Uros FIN MVA, V -02 Benchmark Einl-Gymro oli sunnuntaina ROP saaden myös Ruotsin sertin (-> S(U)CH) sekä Cacibin. Onnittelut Anettille ja Riitalle!

Pohjoisempana Ruotsissa oli myöskin sunnuntaina kansainvälinen kaikkien rotujen näyttely. Siellä Tinon velipuoli, KANS & FIN & EST & DK MVA, ESTV -01, V -01, -02 Benchmark Oliver Twist, oli ROP saaden Ruotsin sertin (-> S(U)CH ) ja sen tytär, FIN MVA Benchmark Oh-La-La Samsara oli VSP saaden Ruotsin sertin sekä cacibin ja näin viimeistellen KANS MVA sekä S(U)CH - tittelinsä. Onnittelut myös Mariannille ja Tiinalle!


Kesäkuu 2003

30.6. Viikonloppuna käväisimme länsirannikolla Ulvilan kaikkien rotujen näyttelyssä. Cockereita oli ilmoitettu näyttelyyn yhteensä 35, tuomarina toimi Ann Kirk Irlannista. Isot onnittelut parhaalle nartulle sertin kera, Nellin siskon tytölle, Jenlin Blue Avenue "Ada".

29.6. Ulvila kr, tuom. Ann Kirk, Irlanti
FIN JVA Jenlin Savannah KÄY ERI/2
FIN MVA JV -01 Benchmark Matrix KÄY ERI/2

15.6. FIN MVA JV -01 Benchmark Matrix "Tino" osallistui tänään ensimmäistä kertaa mejä-kokeen voittajaluokkaan. Koe järjestettiin Tammelan Liesjärvellä ja siihen osallistui ainoastaan cockereita. Tino lähti aamulla ensimmäisenä metsään ja jäljestys sujui muuten suhteellisen hyvin, mutta kulmat tuottivat ongelmia kahden hukan verran. Voittajaluokan kulmia Tino kyllä oli harjoitellutkin vain kerran, joten kokemusta ei vielä paljoa ollut.
Tuloksena oli lopulta VOI 3, 24 p. joka oli ensikertalaiselta mielestäni hieno suoritus. Tuomarina toimi Paul Vuori.

11.6. Pitkästä aikaa sain taas sivuillemme jotain aikaiseksi.. Nyt on kutakuinkin kaikki sivut päivitetty ja joitain pieniä muutoksiakin on tehty. Viime uutisoinnin jälkeen on tapahtunut seuraavaa:

7.6. Kellokoski er, cockereiden päänäyttely
FIN JVA Jenlin Savannah KÄY ERI (tuom. Mike Masters, Iso-Britannia)
FIN MVA JV -01 Benchmark Matrix KÄY ERI/2 (tuom. Linda Robinson, Iso-Britannia)

25.5. Mejä-koe, Kauhajoki, tuom. Risto Mursula
FIN JVA Jenlin Savannah VOI 1, 47 p. (yksi kokeen parhaista koirista, joilla sama pistemäärä)
FIN MVA JV -01 Benchmark Matrix AVO 1, 40 p., siirto VOI, avoimen luokan paras koira

24.5. Vähäkyrö r, tuom. Anna-Liisa Heikkinen
FIN JVA Jenlin Savannah KÄY ERI/1
FIN MVA JV -01 Benchmark Matrix VAL ERI/1

Kauhajoen mejä oli tälle vuodelle koiriemme toinen. Se meni huomattavasti paremmin kuin kauden ensimmäinen koitos Pöytyällä. Näyttelyrintamallakin on mennyt vuoden ensimmäisissä näyttelyissä hyvin. Kellokoskella, cockereiden erikoisnäyttelyssä Tino hävisi vain isälleen.. :) Molempien koiriemme arvosteluihin tämän vuoden näyttelyissä olen erittäin tyytyväinen!

Saga-tyttö ja muutkin pentumme kasvavat kovaa vauhtia ja ne aloittavat jo parin kuukauden kuluttua näyttelyuransa. Pentueen vaalein poika, Casanova "Eppu", on jo käväissyt parissa match showssa hienoin tuloksin: ensimmäisessä mätsärissään se oli sinisten pentujen 3. ja toisessa punaisten pentujen 4. Onnittelut Epulle ja Mialle!

Kellokoskella olimme matkassa oikein porukalla ja otimme sitten päivän päätteeksi myös perhekuvan. Myöhemmin saan toivottavasti lisättyä sivuillemme myös 4 sukupolven kuvan (Benchmark Champagne, B. Kickshaw KnobJr, B. Matrix (eli Tino) ja pentumme..


Toukokuu 2003

22.5. Jaa-a.. Mitäköhän tässä nyt kertoilisi.. Saijan ja Katrin ym. iloksi olen vihdoinkin (!!) saanut päivitettyä sivumme.. Nyt löytyy muutama uusi kuva pennuista ja Nellille ja Tinolle on ehtinyt jo muutama tuloskin kertyä tälle vuodelle. Nelli käväisi mm. ensimmäisessä avoimen luokan toko-kokeessaan tuossa vajaa viikko sitten ja sai tulokseksi upeasti AVO2, 157,5 p. (puolen vuoden harjoittelutauon jälkeen). Nyt kesällä yritän päivitellä sivujamme ainakin hieman ahkerammin, kun noita menojakin on, joiden tuloksia kertoilla.. :o)


Helmikuu 2003

23.2. Pennuista on nyt muutama uusi kuva pentuja - sivulla. Kaikki pennut ovat kasvaneet ja vankistuneet pieniksi palleroiksi ja energiaa riittää! Kaikki ovat myös löytäneet hyvät kodit, joihin ne muuttavatkin jo kahden viikon päästä.. koti hiljenee, nyyh! Yksi tytöistä sentään jää Tinon seuraksi Kauhavalle ja se pistäytyy varmasti silloin tällöin myös meillä Tampereella.


Tammikuu 2003

30.1. Vihdoin ja viimein saan päivitettyä sivumme.. :)
Kuten monet jo tietävätkin, meille syntyi pari viikkoa sitten (15.1.2003) kuusi kaunista pentua, Nellin ja Tinon jälkikasvua. Pennut päättivät tulla maailmaan muutaman päivän etuajassa ja aiheuttivatkin melkoisen hämmennyksen uunituoreelle kasvattajalle kauniina keskiviikkoiltana..
Pennuista 3 on tyttöjä (2 blue roania ja 1 punavalkoinen) ja 3 poikia (kaikki blue roaneja). Kaikki voivat hyvin ja kasvavat kovaa vauhtia.. Pennuista on muutama kuva pentuja - sivulla. Vielä pari urosta etsii rakastavaa kotia.