UUTISIA & KUULUMISIA:


Joulukuu 2005

18.12. Helsinki kv, tuom. Gitte Finnich Pedersen, Tanska
FIN MVA FIN & N JVA TK1 Jenlin Savannah VAL EH

Nelli pääsi vuoden tauon jälkeen kehään. Ja vieläpä näyttelyreissulle äiskän kanssa kahdestaan! Me likat vietettiin mukava päivä Pohjoismaiden Voittaja - näyttelyssä. Tuomari ei niin kovin kamalasti Nellistä tykännyt, mutta eipä tuo menoa haitannut. Tärkeintä oli, että päästiin pitkästä aikaa yhdessä kehään Nellin kanssa, joka on yksi maailman ihanimmista esitettävistä.. =) Nellistä on uusi kuvakin omalla sivullaan.

11.12. Robin saapui Suomeen!!
Odotus on vihdoin päättynyt ja pikku-poika saapui Suomeen. Hurmuri on antanut itsestään todella kiltin ensivaikutelman ja kietonut jokaisen uuden tuttavan pikkuvarpaansa ympärille, niin ihana herra on kyseessä! Robinin omalla sivulla tuore poseeraus, ensimmäisenä päivänä uudessa kodissa.

4.12. Uusi kuva Sannista ja pentu-uutinen
Viikon päästä kotiutuu Ruottin maalta Kauhavalle pieni pojanviikari, jota kutsutaan Robiniksi. Tein Robinille jo oman sivun, jota tietysti päivittelen sitten kun poitsu Suomeen kotiutuu. Robin muuttaa Tinon kaveriksi Kauhavalle, samalla kun Saga siirtyy näillä näkymin tyttöjen seuraan.

Eilen vietimme Tampereen cockeriporukan kanssa pikkujoulua lumisissa tunnelmissa. Päivällä käytiin metsässä lenkillä ja samalla Alavalkaman Katri näpsi Sannista muutaman kuvan. Tässä niistä yksi, Sanni á la naturel. Sitten kun tehdään ekan kerran kunnon trimmi, lupaan päivittää Sannin sivuille kuvan sliipatummasta likasta.. =)


Lokakuu 2005

23.10. Seinäjoki kr, tuom. Eeva Rautala
Showpoint Ambassador AVO ERI/1 PU1 ROP

22.10. Seinäjoki kr, tuom. Tiina Illukka
Showpoint Ambassador AVO ERI/1 PU1 ROP RYP-4

19.10. Isot onnittelut Pankkosille Jyväskylään!
Jere sai tänään pikkuveljen. Meidän poppoo onnittelee koko perhettä pikkuprinssistä, jonka strategiset mitat ovat
49 cm & 3418 g. =)

15.10. Haastaja -05, Ähtäri, tuom. Arto Kurvinen
Adamant's Wild And Free eli Viivi osallistui isäntänsä Erkin kanssa Haastaja -05 - nuorten spanieleiden metsästyskatselmukseen. Tapahtumaan osallistui 30 spanielia, jotka ovat syntyneet v. 2004. Viivi sai hyvän arvostelun ja olikin tuomarin mukaan ensimmäinen finaalista karsiutuja, finaaliin pääsi 8 koiraa.

Viivin arvostelu:
Nopeus: laukka, melkein ravi, nopea
Laajuus: laaja
Peittävyys: kattaa alueen
Vainu: ilma
Rohkeus: rohkea, hieman liikaa
Veteen meno : halukas
Laukaus: laukausvarma
Huomioita: hieman liian itsenäsesti hakeva, muuten hyvä.

11.10. Toko, Tampere, tuom. Marja Ala-Nikkola
FIN MVA FIN & N JVA TK1 Jenlin Savannah AVO 2, 140,5 p.

Nelli nautti tokoilusta, kontakti oli hyvää ja häntä heilui iloisesti. Ykkönenkin oli saavutettavissa, kunnes Nelli päätti kesken hyppy-liikkeen merkata kehään eli liike meni nollille. Erittäin tyytyväinen kuitenkin olen tytön suoritukseen, varsinkin kun paikallaan makaaminen, liikkeestä maahanmeno ja liikkeestä seisominen sujuivat kympin arvoisesti! Eiköhän me vielä jatketa uraamme, kun nyt saatiin taas lisää motivaatiota hioa liikkeitä paremmiksi. Kokeilin Nellin kanssa ensimmäistä kertaa sitä, että ennen kehään menoa en juurikaan kiinnittänyt siihen huomiota, emmekä harjoitelleet koepaikalla (tai no, muutenkaan ei olla pahemmin viime aikoina reenailtu). Keino selvästikin tepsi, Nelli oli hurjan paljon motivoituneempi hommaan kuin viime kerralla ja monesti sitä ennenkin. Kyl mul on vaan hiano koira! =)

P.S. Sannin pää on nyt jonkin verran jo siistiytynyt, joten uusia kuvia saattaisi olla luvassa lähiviikkoina?!


Syyskuu 2005

28.9. Vihdoinkin päivityksiä!
Nonni, vihdoin meikäläinen otti itteensä niskasta kiinni ja kävi sivujen kimppuun. Päiviteltävää olikin monen kuukauden edestä, parit valionarvotkin ja muuta mukavaa.. Sannista ja Doriksesta on kenties luvassa uusia kuvia kunhan tässä kerkee joskus maailmassa sellasia ottaa.. Ensin pitäs vaan nyppiä Sannin ihana otsatukka tai sit vetää se kuvaushetkellä geelillä taakse.. =D

17.9. Mejä SM-karsinta, Virrat, tuom. Seppo Tavi & Ilkka Niemi
FIN MVA & JVA JV -01 Benchmark Matrix VOI 1, 46/45 p., sij. 10/19

Odotukset eivät järin suuret olleet SM-karsintaan lähdettäessä. Tällä kaudella oli jo saavutettu se, mitä salaa uskallettiin toivoa (FIN JVA) ja Virroille lähdettiin iloisella mielellä keräämään kokemusta. Tino pääsi jälleen päivän ensimmäisenä koirana metsään kahden tuomarin saattelemana. Poika jäljesti vielä hiukkasen paremmin kuin PM-kokeessa ja saikin tulokseksi hienosti 46 / 50 p. Toiseltä tuomarilta Tino sai pisteen vähemmän ja koska tuomareiden antamien pisteiden keskiarvo ratkaisee, Tino sijoittui 45,5 pisteellä konkarijoukossa kymmenenneksi (koiria yht 19). Tähän on hyvä päättää tämä kausi.. =)

4.9. Mejä, Kauhava (PM), tuom. Jari Salokanto
FIN MVA JV -01 Benchmark Matrix VOI 1, 45 p., FIN JVA!!!, PM-2

Luojan kiitos, Tino päätti tänään jäljestää hienosti! Pääsimme maastoon heti päivän ensimmäisenä koirana ja ilmakin suosi. Tino teki tosi hienon suorituksen, mitä nyt makuiden merkkaus hieman on hakusassa.. Tino jäljesti kolmannen VOI 1- tuloksensa saavuttaen samalla FIN JVA - tittelin ja sijoittui piirinmestaruuskilpailussa toiseksi.

Koska voittaja oli hallitseva suomenmestari ja itseoikeutetusti mukana SM-finaalissa, lähtee Tino edustamaan Etelä-Pohjanmaan kennelpiiriä 17.9. SM-karsintaan, johon osallistuu 1 koira jokaisesta kennelpiiristä eli yhteensä 19 koiraa. Karsintakokeesta 6 parasta jatkaa 18.9. SM-finaaliin, jonne myös viime vuoden SM Pultti-mäykky osallistuu. Mielenkiintoista päästä seuraamaan jäljestämisen arvokisoja! =)


Elokuu 2005

28.8. Mejä, Ruovesi, tuom. Ilkka Niemi
FIN MVA JV -01 Benchmark Matrix VOI 3, 21 p.
Speck Line Cassandra AVO 2, 37 p.

Sagan arvostelun viimeinen lause: "huippujäljestäjän ainesta!" =)

14.8. Mejä, Ruovesi, tuom. Rauno Koskinen
FIN MVA JV -01 Benchmark Matrix VOI 0
FIN MVA Speck Line Charisma AVO 3, 28 p.

Jeren ensimmäinen koe - ja hienosti meni! Tino pyöritti tänään reippaanlaisesti..

7.8. Joensuu kr, tuom. Åke Sjöström, Ruotsi
Speck Line Charisma KÄY ERI/1 PU2 SERT FIN MVA!!!

Ensimmäinen Speck Line - valio leivottiin tänään kaukana kotoa, Itä-Suomessa.. =)

6.8. Toko, Joensuu, tuom. Marko Puranen
FIN MVA FIN & N JVA TK1 Jenlin Savannah AVO -, 91 p.

No comments.. :D

6.8. Joensuu kv, tuom. Ritva Raita
Speck Line Charisma KÄY ERI/1 PU2 vara-sert vara-cacib


Heinäkuu 2005

24.7. Mejä, Pernaja, tuom. Kati Huovila
FIN MVA JV -01 Benchmark Matrix VOI 3, 21 p.
Speck Line Cassandra AVO 3, 25 p.

Sagan ensimmäinen koe ja kyllä äiskä on nyt niiiin tyytyväinen likkaan, että.. =)

16.7. Nivala kv
Showpoint Ambassador AVO ERI/1 PU1 CACIB ROP RYP-4 (tuom. Christen Lang, Norja)
FIN MVA Zorrazo bon Ami VAL ERI (tuom. Giuseppe Alessandra, Italia)

9.7. Ristiina kr, tuom. Michael Boothroyd, Iso-Britannia
FIN MVA JV -01 Benchmark Matrix VAL ERI/1 PU2
Speck Line Cassandra KÄY ERI/2
Speck Line Charisma KÄY ERI/2 PU4 SERT

Showpoint Ambassador AVO ERI/3 PU4 (tuom. Riky Lochs-Roman, Alankomaat)

Mukava päivä Ristiinassa. Cockereiden ROP oli Tinon isä, Tino oli PU2 ja poikansa Jere PU4 saaden sertin. Melkoisen harvinaista varmaan ainakin cockerikehissä tuo, että on kolme sukupolvea PU-sijoilla. Jerellä uupuu nyt MVA-tittelistä enää yksi serti.. =)


Kesäkuu 2005

19.6. Mejä, Muhos, tuom. Ritva Lehmus
FIN MVA JV -01 Benchmark Matrix VOI 1, 41 p.
FIN MVA FIN & N JVA TK1 Jenlin Savannah VOI 1, 45 p.

Tinolla uupuu JVA-tittelistä enää yksi ykkönen.. =)

12.6. Teuva r, tuom. Paavo Mattila
Speck Line Cassandra KÄY ERI/2

5.6. Pennut luovutusiässä
Tänään koitti päivä, jota olin odottanut pienellä haikeudella. Doris-tyttö lähti uuteen kotiinsa Piian silmäteräksi. Kotiin emänsä seuraksi jää onneksi toinen tytöistä, Sanni. Saa nähdä millainen riiviö siitä tuleekaan, kun Saga sitä vähän kesän aikana "opettaa tavoille".. Kesän aiommekin tosiaan viettää koko konkkaronkan kanssa Pohjanmaalla, joten sivujemme päivitykset luultavasti laahaavat seuraavat pari kuukautta vielä pahemmin jälkijunassa kuin tähän asti. Aurinkoista kesää kaikille ja törmäillään tietenkin kehien laidoilla ja kokeissa!


Toukokuu 2005

29.5. Karkku er, springerspanielit ry:n päänäyttely, tuom. Sally Leslie, Iso-Britannia (kennel Risdene)
Adamant's Wild And Free PEN 3 (luokassa 5 koiraa)

Viivin näyttelyura alkoi sprinkkujen erikoisnäyttelystä. Tyttö esiintyi kauniisti, joskin kauan aikaa ei vielä jakseta seisoskella paikallaan tuomarin arvosteltavana - ympärillä kun tapahtuu niin paljon kaikkea mielenkiintoista.. =)

15.5. Match show, Alahärmä
Adamant's Wild and Free "Viivi": pennut SIN/3
Gullöga O'Sunshine "Sara": pienet SIN/1 BIS-6
Champhill Bronze Rose "Sinna": pienet PUN/4

Lähdettiin sitten tyttöjen kanssa mätsäriin. Mukana oli sprinkkutyttömme Viivi, bichon havanese tytsy Sara sekä cockerityttö Sinna. Ensin oli kehässä Viivi, joka ei aluksi oikein jaksanut keskittyä seisomiseen mutta paransi koko ajan loppua kohti. Viivi sai sinisen nauhan ja sijoittui sinisissä pennuissa kolmanneksi. Seuraavaksi esitin havaneesi Saran, aivan uusi rotu meikäläiselle. Sara sijoittui hienosti pienten koirien sinisten ykköseksi ja oli lopuksi BIS-6.

Huhtikuu 2005

24.4. Lahti kv, tuom. Chris Hancock, Irlanti
Showpoint Ambassador AVO ERI/2
Kingpoint Dynasty AVO ERI/4

19.4. 2 enkeliä

Neljästä pennusta on jäljellä kaksi. Oranssit tytöt eivät jaksaneet jatkaa, toinen lähti sateenkaarisillalle 6 tunnin ja toinen 2 vuorokauden ikäisenä. Suru on suuri, vaikka jäljelle jäikin vielä kaksi pontevaa blue roan tyttöä. Nelli hoitaa pienoisia ahkerasti, toivottavasti niistä kasvaa iloisia pikku vesseleitä. Jostain pilven päältä meitä katselee kaksi suloista pientä piiperoa, nyt meillä on 2 omaa enkeliä!

Tummuessa illan
luona sateenkaarisillan
kun auringon viime säteet taipuu
niin moni koira uneen vaipuu.
On päivän leikit jääneet taa
ne onnellisna nukahtaa.
Nähden unta ystävistä
perheistä ja hetkistä yhteisistä.
Odottaen sitä aamua valkenevaa
kun jälleen yhdessä leikkien kirmata saa.
- Hannele Vänskä -

16.4. Jännitys tiivistyy...
Saga kävi eilen ultrassa. Valitettavasti eläinlääkäri ei neidin masusta löytänyt pentuja, joten Sagan vauva-haaveet siirtyivät myöhempään ajankohtaan. Nelli sen sijaan on ihan viimeisillään ja veikkaanpa että tänään tapahtuu... Pysykääs kuulolla, tietoja päivitellään mahdollisimman ahkerasti!

2.4. Kokkola r, tuom. Marjo Jaakkola
FIN MVA JV -01 Benchmark Matrix VAL ERI/1 PU2
Speck Line Cassandra KÄY EH/1

FIN MVA Zorrazo bon Ami VAL ERI/1 PU1 ROP


Maaliskuu 2005

20.3. Tampere kv, tuom. Erica Thomas-Howe, Australia
Speck Line Charisma KÄY ERI/3

18.3. Saga astutettiin Eddiellä!

Nellin tytär Saga astutettiin 17.3. Eddiellä. Asiasta lisää pentusivulla.

Eilen sain yllättävän kirjeen Norjan kennelliitosta. Nelliä onniteltiin N(U)CH - tittelin eli Norjan (näyttely)muotovalion arvosta. Mehän olimme Hamarissa Norjan Voittaja - näyttelyssä marraskuussa, mutta serti kyllä meni paras narttu - luokassa ennen Nelliä olevalle nartulle. Ilmeisesti tässä on kuitenkin käynyt vain pieni fiba Norjan Kennelliitossa ja jäljestämisvalion arvoa hakiessani minulle postitettiinkin näyttelyvalion onnittelukirje.. Joten NUCH jääköön tulevaisuuden tavoitteeksi.. :o)

16.3. Odotettavissa pentuja keväällä!

Nelli kävi tänään tapaamassa mukavaa eläinlääkärisetää. Ultrassa näkyi neljä pentua, joten odotus tiivistyy..
Nellin tytär Saga aloitti myös juoksunsa ja tullaan astuttamaan tällä viikolla. Asiasta lisää myöhemmin.

Uusimmat pentu-uutiset aina pentusivulla.. :o)


Helmikuu 2005

16.2. Nelli on astutettu!

isä: SU(U)CH NUCH VDHCH Travis Vital Spark "Edwin"
emä: FIN MVA FIN & N JVA TK1 Jenlin Savannah "Nelli"

Nelli astutettiin 14.2. Ruotsissa hurmuriherra Edwinillä. Pentujen odotetaan syntyvän huhtikuun puolessa välissä. Nyt sitten vain peukutetaan että kaikki menisi hyvin tämän spesiaalipentueen suhteen.

11.2. Tervetuloa Viivi!

Pitkäaikainen haaveeni toteutui. Tänään kävimme hakemassa Somerolta pienen nyytin - sprinkkutytön nimeltä Viivi. Villi ja vapaa tytöntyllerö asuu Aron perheessä Kauhavalla walesinspringerspanieli Lulun ja parin kissan kaverina. Aika näyttää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan..

Käyhän kurkkaamassa Viivin omaa sivua.. :o)


Tammikuu 2005

15.1. Onnea 2-vuotiaille!

Osku, Jere, Saga, Eppu, Viivi ja Siiri - iso hali kaikille mussukoille ja heidän omistajilleen. Kaksi vuotta sitten Nelli saattoi maailmaan kuusi ihanaa rääpälettä, joista on kasvanut kuusi aikuista (tosin ei kai koskaan henkisesti aikuista) riiviötä.

Tänään vietimme kolmen pennun ja vanhempien voimin synttäripäivää Järvenpäässä Epun kotona. Koirat saivat hyvää sapuskaa ja touhusivat yhdessä. Koirapuistossakin käytiin ja nautittiin iltapäivän kauniista säästä. Kiitos Pirkolle ja Martille kestityksestä, ensi vuonna otetaan uudestaan - kenties isommalla porukalla?!