UUTISIA JA KUULUMISIA:


Marraskuu 2006

10.11. Terveystuloksia

Westerner Illusion Of Magic: Lonkat A/A !!!
Fin & Est Mva Fin Jva JV-01 Benchmark Matrix: Silmät terveet
Fin Mva Fin & N Jva TK1 Jenlin Savannah: Silmät terveet

Nellin ja Tinon silmät tarkastettiin epävirallisesti, koska niitä ei enää käytetä jalostukseen. Cockerspanielit ry sponsoroi kaikille yli 6-vuotiaille cockerspanieleille ilmaisen epävirallisen silmätarkastuksen ell Taina Lehtosella, tulokset menevät jalostustoimikunnan käyttöön. Molempien "vanhustemme" silmät siis olivat täysin terveet, ei merkkejä perinnöllisistä sairauksista, ei ylimääräisiä ripsiä tms. Ja Robinin lonkat olivat kerrassaan mahtavat.. :)

5.11. Seinäjoki kv, tuom. Ritva Raita
>Westerner Illusion Of Magic JUN ERI/1
Fin & Est Mva Fin Jva JV-01 Benchmark Matrix VAL ERI/2
Adamant's Wild And Free NUO H (tuom. Leif-Herman Willberg, Norja)

4.11. Pentunäyttely, Espoo, tuom. Hannele Jokisilta
Speck Line Angel Is Blue PEK (5-7kk) 2 (luokassa 3 koiraa)

Onnittelut Natalle hienosta näyttelyuran avauksesta! Naateli on kuulemma jo varsinainen kehäkettu.. ;)

4.11. Seinäjoki kv, tuom. Anu Välikangas

Adamant's Wild And Free "Viivi" osallistui toisen omistajansa Aino Aron kanssa junior handler - piirinmestaruuskilpailuun. He sijoittuivat todella hienosti neljänneksi! Onnittelut Ainolle.. =)Lokakuu 2006

28.10. Nellin synttäribileet

Nelli täytti keskiviikkona 25.10. kunnioitettavat 7 vuotta ja sen kunniaksi kutsuimmekin kaikki Nellin pennut (13 kpl) sekä Nellin mamman ja velipojan kylään Karhuntassuun (tiluksiemme nimi Lapuan Karhunkylässä). Valitettavasti ihan kaikki eivät paikalle päässeet, suuri kiitos kaikille teille, jotka lumimyräkästä huolimatta tulitte käymään! Paikalla oli C-pentueesta kaikki tytöt eli Saga, Siiri ja Viivi, B-pentueesta meitin Sanni sekä A-pentueesta Velmu ja Esko. Myös Nellin äiti Jasmin ja Esko-Veli tulivat tutustumaan nuorempiin sukulaisiinsa. Talossa oli parhaimmillaan 15 koiraa, kun omatkin lasketaan mukaan: Nelli, Tino, Saga, Sanni, Robin, Siiri, Viivi, Velmu, Esko, Jasmin, Esko, Leya, Iris, Julia sekä sprinkku-Viivi.21.10. Hyvinkää er, tuom. Jinty Gill Davis, Iso-Britannia (pennuilla Eeva Rautala)
Speck Line Another Gambler PEK (5-7kk) 4 KP
Westerner Illusion Of Magic JUN EH/2 (luokassa 11 koiraa)
Speck Line Casanova AVO EH
Fin Mva Fin & N Jva TK1 Jenlin Savannah KÄY EH
Adamant's Wild And Free NUO EH (tuom. Penny Williams, Iso-Britannia)

Perinteinen Hyvinkää. Pikkupojat, Aku ja Robin, tekivät päivästä erityisen hienon. Nelli osallistui rotukehän lisäksi junior handler - kilpailuun Aron Tiinan kanssa ja Tiina sijoittuikin ensimmäisessä virallisessa kisassaan upeasti nuorempien ikäsarjan voittajaksi. Suuret onnittelut Tiinalle!

14.10. Toko, Kangasala, tuom. Markku Santamäki
Fin & Est Mva Fin Jva JV-01 Benchmark Matrix: ALO 3, 107 p.

Liian vähäisellä harjoittelulla ja lyhyellä valmistautumisajalla ihmeen hyvä pistepotti! =)

1.10. Toko, Lapua, tuom. Piritta Pärssinen
Fin & Est Mva Fin Jva JV-01 Benchmark Matrix: ALO 2, 141 p.

Tinoa parhaimmillaan.. Ihana poika! =)


Syyskuu 2006

23.9. Haastaja 2006-katselmus, Ähtäri, tuom. Pertti Kotiranta

Speck Line Be My Sunshine "Sanni" osallistui Haastaja 2006- metsästyskatselmukseen, joka on tarkoitettu edellisenä vuonna syntyneille spanieleille. Sannin hakukuvio oli tehokas ja muuten hyvä, mutta aivan liian laaja. Uimaan se ei taaskaan halunnut mennä, kahlaili vain. Pienenpieni kipinä ohjaajalle päivästä jäi kytemään, josko joskus ihan oikeasti harjoittaisi Sannia (tai jotain tulevaa koiraa) metsälle.. Aika näyttää! :)

9.9. Luonnetesti, Helsinki, tuom. Marja Malmisalo ja Anne Juppi
Fin Mva Fin & N Jva TK1 Jenlin Savannah 144 p.

Toimintakyky -1 Pieni (x15 = -15)
Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua (x1 = 3)
Puolustushalu +3 Kohtuullinen hillitty (x1 = 3)
Taisteluhalu +2 Kohtuullinen (x10 = 20)
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton (x35 = 35)
Temperamentti +3 Vilkas (x15 = 45)
Kovuus +1 Hieman pehmeä (x8 = 8 )
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin (x15 = 45)
Laukauspelottomuus + Laukausvarma

Loppupisteet +144

3.9. Taipumuskoe, Ruovesi, tuom. Tero Mettälä
Speck Line Be My Sunshine SPA 0

Sanni käväisi taippareissa näyttämässä taitojaan metsälajeissa. Uiminen ei tällä kertaa kiinnostanut, kahlaileminen kun on paljon mukavampaa.


Elokuu 2006

12.8. Riika kv, Latvia, tuom. Eva Nielsen, Ruotsi
Fin & Est Mva Fin Jva JV-01 Benchmark Matrix VAL EH/2

6.8. Mejä, Kuortane, tuom. Jari Salokanto
Fin Mva Fin & N Jva TK1 Jenlin Savannah VOI 1, 40 p.
Speck Line Cassandra AVO 2, 37 p.

Nelli oli onnessaan, kun pääsi pitkästä aikaa jäljestämään. Helteinen (+30) iltapäivä teki kuitenkin työskentelyn raskaaksi ja kun alussa lähdettiin kovaa liikenteeseen, sai mamma ponnistella kaikkensa, että jaksoi loppuun asti. Nelli tiesi tasan tarkkaan, mitä sen piti tehdä ja halusi tehdä tehtävänsä, mutta koville otti. Tuloksena kuitenkin ykkönen, aikaa jäljellä kului 44 minuuttia.

Saga jäljesti kolmannessa kokeessaan hyvin samantyylisesti kuin edellisissäkin. Varmaa, hyvää työskentelyä alusta loppuun, ainoastaan puolessa välissä toista osuutta riistan jäljet veivät hetkeksi voiton ja tuomittiin yksi hukka. Sagan arvostelu kuului seuraavasti:

"Saga cockeri on mainio jälkikoira. Se lähtee innokkaasti tutkimaan veriuraa ja osaa pitää reippaan ja tasaisen kävelyvauhdin jäljestäessään hieman kirsu koholla lähes koko suorituksen ajan. Muutama vaikea paikka vei hajustimet ihan turpeen pintaan tarkastamaan tarkemmin mihin päin pitäisi mennä. Toisen osuuden puolivälissä, jossa jälkiä tehdessä on havaittu teeriä, menevät koiran pasmat hieman yllättäen täysin sekaisin. Se ajautuu sivuun ja lähtee kiertämään takaisin ja edelleen toiselle puolelle jälkeä ja samaa vauhtia kiertäen takaisinpäin, eikä koiralla tunnu olevan enää kykyä palata verijäljelle. Riistan jäljet sekoittivat sen ajatukset täysin, mutta kun se palautetaan takaisin etujäljelle, lähtee jäljestys kulkemaan taas vanhaan malliin. Työskentely on varmanoloista ja jopa kokeneen tuntuista. Toisella kulmalla hieman tutkitaan veretöntä ympäristöä, mutta kummallakaan kulmalla ei vaikeuksia. Ensimmäinen makuu ilmoitetaan pysähtymällä ja katsomalla taaksepäin, toinen nuuskimalla. Kaato ilmaistaan nuuskien. Kokeneen oloinen ja hyvin harjoitellut jäljestäjä, joka jää vielä ulalle kuningas riistan edessä tai ainakin runsaiden riistanjälkien. Lupauksia antava suoritus."


5.8. Taipumuskoe, Kovjoki, tuom. Tero Mettälä
Adamant's Wild And Free SPA 1


Heinäkuu 2006

16.7. Laukaa kr, tuom. Markku Santamäki
Speck Line Cassandra KÄY ERI/1 PN3

15.7. Laukaa kr, tuom. Markku Santamäki
Showpoint Ambassador AVO ERI/1 PU1 ROP, RYP-2

12.7. Pennut ovat poissa

Viime viikonloppuna lähtivät viimeisetkin pennut uusiin koteihinsa ja nyt talo on hiljainen. Maisa muutti Elinan ja Jarin luo Tampereelle ja Esko Nicon kaveriksi Juankoskelle. Seuraava cockerspanielipentue suunnitteilla ensi kevääksi ja ehkäpä luvassa on tulevaisuudessa myös springerivauvoja.. =)

Nelli-mamma ja kasvattajatäti toivottavat pentujen uusille perheille onnea ja onnistumisia tulevaisuudessa. Ikävä on valtava, kun Nellin viimeiset lapset nyt lähtivät maailmalle, mutta onneksi pikkuisia kuitenkin näkee jatkossakin. Nelli-mamma keskittyy nyt normaalielämään palaamiseen ja tekee kenties hyvinkin pian comebackin esim. toko-kentille.. Perästä kuuluu!

3.7. Pennut ovat luovutusiässä

A-pentueemme on tullut luovutusikään ja kolme pennuista onkin jo lähtenyt valloittamaan maailmaa. Aku lähti Isoonkyröön Pakan perheen silmäteräksi, Velmu Jekun kaveriksi Pieksämäelle ja Nata Nessin seuraksi Tampereelle. Aku ja Nata jäävät osaksi kasvattajan omistukseen ja niitä sekä toki muitakin pentuja tullaan aikanaan toivon mukaan näkemään niin kehissä kuin kisoissakin. Tein pennuille omat sivut ja lisäsin myös pentueen omalle sivulle kuvia. Pennuista ovat vielä vapaana Maisa sekä Esko. Iloiset ja sosiaaliset pienokaiset etsivät harrastavia koteja.Kesäkuu 2006

30.6. Lonkkakuvaustuloksia

Sannin ja Viivin lonkkakuvauslausunnot saapuivat Kennelliitosta. Molemmilla on terveet lonkat, Sannilla B/B ja Viivillä A/A.

17.6. Pärnu kv, tuom. Vera Smirnova, Viro
Fin Mva & Jva JV-01 Benchmark Matrix VAL ERI/2 PU2 SERT VACA -> EST MVA !!!

Tino onnittelee siskoaan Merciä, josta tuli uusi Kans & Est Mva sen ollessa PN1. Onnittelut Sinikalle ja Mariannille!

15.6. Tino

Yleensä tulee otettua kuvia vain pennuista ja nuorista koirista, mutta tänään otin muutaman kuvan vanhimmasta pojastamme, Tinosta. Tino on nyt 5-vuotias ja on viimeinkin kasvattanut itselleen turkkia - nuorempana pojankoltiaisena sitä ei juurikaan ollut. Tinon ilmeessä on jotain ainutlaatuisen ihanaa.. :)13.6. Terveystuloksia

Teimme tänään viiden koiran voimin reissun Kokkolaan eläinlääkärille. Lonkat kuvattiin Sannilta ja Viiviltä ja silmät tarkastettiin Sannilta, Viiviltä, Sagalta ja Robinilta. Robinin lonkat kuvataan syksyllä, kun poika saavuttaa "täysi-ikäisyyden". Tässäpä päivän tuloksia:

Sanni: silmät terveet (yksi ylimääräinen ripsi vasemmassa yläluomessa), lonkat alustavasti A-B
Viivi: silmät terveet, lonkat alustavasti A
Saga: silmät terveet (vasemman linssin takakapselissa melko tiivis samentuma)
Robin: silmät terveet

4.6. Katastrofi!!!

Ihana pikkupoikamme Robin päätti tänään muotoilla äiskän puhelimen uudelleen. Eipä siinä paljoa naurattanut, mutta pienenä pyyntönä kaikille kavereille: voisitteko (please) lähetellä mulle numeroitanne sähköpostilla speckline@netikka.fi, että saisin aloitettua numeroiden uudelleen keräämisen - koko puhelinluetteloni kun jäi vanhan puhelimen muistiin.. byääh!!

3.6. Kellokoski er, tuom. Sandy Platt, Iso-Britannia (178 cockeria)
Westerner Illusion of Magic PEK 2

Robinin eka arvostelu: Masculine blue with lots to like. Well balanced head. Excellent bone. Well angulated. Good rib but long coupled at the moment. Strong quarters. Good tail set. Moved soundly & happily.Toukokuu 2006

28.5. Karkku er, tuom. Lyn Gregory, Iso-Britannia
Adamant's Wild And Free JUN ERI/3

Viivi esiintyi toisen omistajansa Ainon kanssa Karkussa springerspanieleiden erikoisnäyttelyssä. Juniorinarttuja näyttelyyn oli ilmoitettu 11 kpl, joista 4 sai laatuarvostelussa erinomaisen. Viivi oli yksi näistä neljästä ja sijoittui luokassaan hienosti kolmanneksi. Aino ja Viivi kilpailivat myös junior handlerissa, jossa Aino sijoittui hienosti toiseksi.

25.5. Teerijärvi r, tuom. Markku Santamäki
Speck Line Cassandra KÄY ERI/1 PN2 vara-sert
Adamant's Wild And Free NUO EH/1

Saga pääsi pitkästä aikaa näyttelyyn ja esiintyikin edukseen häntä heiluen lähes koko ajan. Alla uusi kuva Sagasta.
Sagan arvostelu:

"Tiivis kokonaisuus, hyvät mittasuhteet ja linjat. Hyvä pää, hyvät raajojen kulmaukset ja täyteläinen rintakehä. Erittäin hyvät, vaivattomat liikkeet. Käyttäytyy iloisesti ja luottavaisesti. Esitetään hyvin."

Viivikin pääsi kehään, tällä kertaa kuitenkin tuomarin mieleen hieman vähänlaisessa turkissa.

12.5. Pennut syntyivät!

Pennut syntyivät perjantai-iltana, katso lisää pentuja-sivulta! Emä ja vauvat voivat tällä hetkellä hyvin. (13.5. klo 1:40)

11.5. Pentujen syntymä lähestyy..

Nellin maha on kuin potkupallo ja pentuja odotellaankin syntyväksi vielä tämän viikon aikana. Vielä ei ole synnytyksen alkamisen merkkejä näkynyt, mutta eiköhän niitä viimeistään lauantaina ole jo havaittavissa.. Päivitän väliaikatietoja synnytyksen käynnistyttyä ja sen aikana pentuja-sivulle!

Springerityttöni Viivi kävi pari päivää sitten siistittävänä tulevia näyttelyitä varten. Viivistä on kehittynyt mukava nuori neitonen, uusi seisotuskuva Viivin omalla sivulla.


Huhtikuu 2006

29.4. Vaasa kr, tuom. Cristian Vantu, Romania
Showpoint Ambassador AVO ERI/1 PU1 ROP

11.4. Nelli on kantavana!

Nelli ultrattiin tänään ja masussa asustelee ainakin neljä vaavia. Jännitys tiivistyy ja mamma ei meinaa millään malttaa odottaa äitienpäivää (14.5.), jolloin on laskettu aika. Täytyy varmaan hankkia lipputanko tänne uuden tuvan pihaan, että saa sitten pentujen synnyttyä liputtaa meitin Nelli-mammalle! =)

Pentueemme toinenkin isukki (Mistily's Amber Gambler) on nyt Optigen-testattu tuloksella normal/clear, joten koko pentueemme on PRA-vapaa! Erityisen hienojen terveydellisten lähtökohtien (kaikki vanhemmat A-lonkkaisia ja Optigen A1/clear) ansiosta pentue tulee olemaan A-pentueemme!

Lisää tietoa pentueesta pentuja-sivulta!


Maaliskuu 2006

19.3. Tampere kv, tuom. Magdalena Karlsson, Ruotsi
Speck Line Be My Sunshine JUN EH
Speck Line Be My True Love JUN EH

B-pentueen tytöt aloittivat näyttelyuransa Tampereen kv:ssa. Junioriluokassa oli yhteensä 19 narttua, joten kavereita kehässä ainakin riitti - ja hauskaa oli.. =)

12.-13.3. Nelli on astutettu!

Nelli astutettiin Ruotsissa kahdella upealla uroksella. Katso lisää pentuja-sivulta!

8.3. Kennel Speck Linen poppoo muutti maalle!

Vihdoinkin! Unelmasta tuli totta, pääsemme muuttamaan pieneen omakotitaloon keskelle Lapuan lakeuksia.
Talo valmistui tänään. :)


Tammikuu 2006

15.1. Iso hali synttärisankareille!

Nelli-mamma ja kasvattajatäti onnittelevat kaikkia kolmivuotiaita C-pentuja! Osku, Jere, Eppu, Viivi, Siiri ja Saga ovat jo isoja tyttöjä ja poikia, vaikkei sitä aina käytöksestä välttämättä huomaakaan.. Ahvenanmaalla asuva Siiri lähetti meille ja kaikille sisaruksilleen terveisiä sähköpostilla. :)

15.1. Lahti, epävirallinen pentunäyttely, tuom. Reia Leikola-Waldén
Speck Line Be My Sunshine PEN 2 KP PN3

Tänään oli Sannin vuoro aloittaa näyttelyuransa. Matkasimme Lahteen, epäviralliseen pentunäyttelyyn ja samalla vähän sukuloimaan. Cockeripentuja oli näyttelyyn ilmoitettu yhteensä 13, joista narttuja 10 (Sannin luokassa 6). Sanni sijoittui luokassaan hienosti toiseksi saaden KP:n ja oli PN3. Arvostelukin oli hieno, vain Sannin ruipelo olemus sai moitteita. Sanni taitaa olla kuten emänsäkin, hiljaa hyvä tulee...

Tässä Sannin ihkaeka arvostelu:

8 kk vanha hieman hoikassa kunnossa esitetty, kaunislinjainen narttu. Hyvä pää ja kaula. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä ylälinja. Rungon tulee vielä kehittyä. Kevyet liikkeet ja hyvä askelpituus. Erinomainen turkki ja luonne.7.1. Kajaani kv, tuom. Paavo Mattila
Adamant's Wild And Free JUN ERI/3

Viivin ensimmäinen virallinen koitos on nyt takana. Kajaanin KV-näyttelyyn oli ilmoitettu yhteensä 48 englanninspringerspanielia, joista 27 narttua (Viivin luokassa 8). Viivi sijoittui luokassaan hienosti kolmanneksi arvosanalla erinomainen ja pääsi vielä 8 parhaan nartun joukkoon. Hienon arvostelunkin neitonen sai:

Kaunis tasapainoinen nuori narttu. Hyvä pää. Erinomainen runko ja takaosa. Tyylikäs ylälinja. Erinomainen karva. Liikkuu hyvin. Miellyttävä luonne. Lupaava.