UUTISIA JA KUULUMISIA:


Joulukuu 2007

14.12. Haikaroita odotellessa..
Robinilla on ollut viime viikkoina hektistä aikaa. Sillä on käynyt vierailulla 2 hemaisevaa tyttöstä ja nyt sitten jännitetäänkin vierailujen tuloksia. Tammikuun lopulla odotellaan pienokaisia kennel Pretty Sable'siin, emänä Pretty Sable's Ice Crystal. Ystävänpäivänä taas haikara on tilattu vierailulle kennel Jenliniin, emänä Jenlin Love Poem.

6.12. Pentuja varattavissa!!
Meillä on englanninspringerspanielin pentuja varattavissa, 2 narttua ja 2 urosta etsii vielä aktiivisia koteja. Pennut ovat nyt 9 päivän ikäisiä terhakoita pötkylöitä ja Viivi-mamma hoitaa vauvojansa todella hienosti. Saas nähdä, mitä tulevaisuus pikkuisille tuokaan tullessaan.. :)

Jos olet kiinnostunut pennuistamme, ota yhteyttä: Maarit Mäki / 040-5487692 tai speckline@netikka.fi.


Marraskuu 2007

27.11. Springerin pentuja syntynyt!!
Viivi synnytti tänään 9 pientä rinkelinalkua. Pesueeseen kuuluu 3 mustavalkoista tyttöä, 3 mustavalkoista poikaa ja 3 maksavalkoista poikaa. Suuren pesueen pyöräyttäminen sujui ensikertalaiselta mammalta hienosti ja kaikki pennut ovat terhakkaita ja hyvinvoivia. Pentuja on varattavissa vielä molempia sukupuolia, lue lisää yhdistelmästä pentuja-sivulta ja ota pian yhteyttä, mikäli olet kiinnostunut pennuistamme. Pennuille etsitään ensisijaisesti metsästäviä tai muuten aktiivisia koteja. Yksi narttu myydään edullisemmin.


Lokakuu 2007

21.10. Seinäjoki kv, tuom. Fredrik Norgren, Ruotsi
Kingpoint Dynasty VET ERI/1 PU1 ROP ROP-vet
Showpoint Ambassador AVO EH/1

Jenkki osallistui ensimmäistä kertaa näyttelyissä veteraaniluokkaan ja tulokset olivat todella hienot! BIS-veteraanikehässä Jenkki pääsi jatkoon 10 parhaan veteraanin joukkoon, muttei kuitenkaan tällä kertaa sijoittunut.

20.10. Seinäjoki kv, tuom. Elina Tan-Hietalahti
Westerner Illusion Of Magic AVO EH/3
Speck Line Cassandra KÄY H

13.10. Haastaja 2007, Kärkölä
Speck Line Almost An Angel eli Maisa osallistui Haastajaan, joka on siis edellisenä vuotena syntyneille spanieleille tarkoitettu metsästyskatselmus. Tänä vuonna Haastajaan osallistui 42 spanielia, joista 6 pääsi finaaliin. Maisan päivä oli todella hieno, koska Maisa oli yksi noista kuudesta finalistista. Finaalissa Maisa sijoittui jaetulle 4. sijalle. Kasvattaja onnittelee lämpimästi Maisaa ja Jaria hienosta yhteistyöstä! Mahtava juttu.. :)

5.10. Terveystuloksia
Speck Line Another Gambler: lonkat A/A, silmät terveet

4.10. Terveystuloksia
Speck Line Always Onmymind: lonkat C/C, silmissä HC1


Syyskuu 2007

7.9. Terveystuloksia
Speck Line Angel Is Blue: lonkat A/A, silmissä HC1
Speck Line Almost An Angel: lonkat C/A, silmissä HC1

2.9. Taipumuskoe, Ruovesi, tuom. Tero Mettälä
Westerner Illusion of Magic: SPA0

1.9. Taipumuskoe, Ruovesi, tuom. Sari Saarinen
Speck Line Angel Is Blue SPA1 :)


Elokuu 2007

26.8. Epäv. agilitykilpailu, Lapua
Adamant's Wild And Free: maxi-möllit LUOKKAVOITTO!

25.8. Luonnetesti, Iisalmi
Speck Line Cassandra LTE -

Saga kävi Iisalmessa luonnetestissä. Kovin pitkään Sagan luonnetta ei testailtu, koska tuomarit totesivat Sagan olevan luonteeltaan NIIN pehmeä, että he suosittelivat minua keskeyttämään testin tynnyriosuuden jälkeen. Näin tällä kertaa, meillä siis asustelee todella pehmeä pieni cockerityttö, joka kuitenkin pärjää vallan hyvin normaalissa arkielämässä oman laumansa keskellä. Luonnetesti oli kuitenkin pikkuiselle liikaa..

18.8. Toko, Vesilahti, tuom. Ralf Björklund
Fin Mva Fin & N Jva TK1 Jenlin Savannah: AVO3, 107 p.

7.8. Epäv. agilitykilpailu, Ilmajoki
Adamant's Wild And Free: maxi-möllit HYL

3.8. Päivityksiä!
Päivityksiä on alkanut pikkuhiljaa tipahdella sivuille. Uutisetkin päivittyvät lähipäivinä. Kaikki pennut ovat löytäneet oman kodin ja uusia pentusiakin on toivottavasti tulossa. Robinilla kävi nimittäin 29.-31.7. kylässä eräs viehättävä neitokainen, josta kerron piakkoin lisää. Oma sakkimme sai viikko sitten vahvistusta, kun Lissu saapui kotiin Ruotsista. Mutta uutisia on luvassa lisääkin, kunhan webmaster heräilee uniltaan.. :)


Heinäkuu 2007

22.7. Pello kr, tuom. Jorma Silta
Westerner Illusion of Magic NUO ERI/1 PU3
Speck Line Angel Is Blue JUN EH/2

1.7. Mejä, Ruovesi, tuom. Heikki Kulo
Westerner Illusion of Magic: AVO2, 34 p.
Speck Line Cassandra: AVO2, 38 p.

Saga ja Robin osallistuivat kauden ainoaan mejä-kokeeseensa Ruoveden Pilkotulla. Saga teki hukan 50m ennen kaatoa lähtiessään tarkistamaan määrätietoisesti hirven jälkiä. Robinin tulos taas oli positiivinen yllätys, poika kun oli ennen koetta kokeillut pari kertaa elämänsä aikana pientä jäljen pätkää ja ohjaajalla ei ollut minkäänlaista käsitystä koiran jäljestystaidoista ennen kuin sitten näki pikkupojan jäljestävän.. :)

Viivi osallistui isäntänsä kanssa Kiimingissä järjestettyyn hienoon metsästyskoulutusviikonloppuun. Paljon eväitä pari toi kotiin tuliaisiksi, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!


Kesäkuu 2007

15.6. Pentuja syntynyt!
Sannille syntyi 4 pentua aamuyöstä 7.6. Ne olivat syntyessään todella pieniä, joten ennuste ei ollut paras mahdollinen. Pienin tyttö (syntyessään 135 grammaa) lähti koiraenkeliksi vuorokauden ikäisenä ja oranssi poika (167 grammaa) seurasi siskoaan muutamaa tuntia myöhemmin. Kaksi tytöistä (178 grammaa ja 152 grammaa) oli kuitenkin niin taisteluntahtoisia, että niiden paino lähti pian nousuun ja ne voivatkin tällä hetkellä erittäin paksusti. :)

Nellin viimeinen pentue syntyi 10.6. Nellille syntyi 2 poikaa ja 4 tyttöä, melkoinen pesue juuri mummoksi tulleelle mammalle. Kun pennut olivat parin päivän ikäisiä, huomasin yhtäkkiä kahdessa tytössä jotain erityistä - niillä oli hännän alla pikkuriikkisen tan-väriä, samoin poskissa oli häivähdys ruskeaa. Niinpä pesueessa on 2 blue roan poikaa, 2 blue roan tyttöä sekä 2 blue roan tan tyttöä - tosin katsellaan nyt, minkä verran väriä tan-tytöille kasvaessa tulee..

Lisää tietoa pennuista pentuja-sivulta. Pentuja on vielä vapaana, sekä narttuja että uroksia. Jos olet kiinnostunut iloisesta, monipuolisesta harrastuskoirasta ja olet valmis tarjoamaan pennulle aktiivisen, rakastavan kodin, ota ihmeessä yhteyttä: Maarit Mäki / 040-5487692 tai speckline@netikka.fi. Etsin myös sijoituskotia lupaavalle narttupennulle, ota yhteyttä niin kerron lisää.. :)


Toukokuu 2007

27.5. Karkku er, springereiden päänäyttely, tuom. Pam Wadsworth, Iso-Britannia
Adamant's Wild And Free KÄY EH

18.5. Optigen-tulokset saapuivat tänään!
Westerner Illusion of Magic "Robin": Optigen prcd-PRA normal/clear
Speck Line Be My Sunshine "Sanni": Optigen prcd-PRA normal/clear
Fin Mva Fin & N Jva TK1 Jenlin Savannah "Nelli": Optigen FN normal

Mahtavaa, ei voi muuta sanoa! :)

17.5. Pentuja odotellessa..
Carrier All-Purpose eli Melli on valitettavasti todettu tyhjäksi, joten tällä kertaa Ruotsin reissu ei tuottanut tulosta. Meillä kotona sen sijaan mammat pyöristyvät aina vain enemmän, joten Sannille ja Nellille odotetaan syntyväksi pentuja muutaman viikon päästä. Mielenkiinnolla odotan, minkälainen vilske ja hulina meillä on kesällä, kun pennut ovat vilkkaimmillaan...

13.5. Pietarsaari r, tuom. Ritva Raita
Adamant's Wild And Free KÄY ERI/1 PN3

6.5. Oulainen r, tuom. Markku Santamäki
Westerner Illusion of Magic NUO ERI/1 PU1 SERT ROP RYP-3 !!!
Speck Line Be My Sunshine AVO ERI/1 PN4
Adamant's Wild And Free KÄY ERI/1

Robin sai Oulaisissa neljännen sertinsä ja oli upeasti ROP sekä RYP-3. Sanni sai ERI:n ja voitti luokkansa sekä sijoittui paras narttu - kehässä neljänneksi. Viivi sai springereissä ERI:n ja voitti luokkansa. Hieno päivä kaiken kaikkiaan. Nyt jäämme pienelle näyttelytauolle odottelemaan pentujen syntymistä. :)

5.5. Toko, Kannus, tuom. Piritta Pärssinen
Fin Mva Fin & N Jva TK1 Jenlin Savannah AVO2, 140,5 p.

Nelli osallistui tänään pitkästä aikaa tottelevaisuuskokeeseen Kannuksessa. Edellisestä kokeesta oli kulunut jo yli 1,5 vuotta, mutta ilmeisesti taso on pysynyt yllä, koska Nelli sai täsmälleen saman määrän pisteitä kuin edelliskokeestaan. Tästä lähtien lupaan ilmoittaa Nellin useamminkin kokeisiin, kunhan Nellin viimeinen mammaloma on ohi.. :)

3.5. Eläinlääkärillä
Sannista ja Robinista otettiin tänään verinäyte Optigen prcd-PRA-testiä varten. Samalla Sanni ultrattiin ja masussa näkyi pieniä cockerivavvan alkuja, joten meille syntyy pentuja kesäkuun alussa! Lähettäessäni Sannin ja Robinin näytteet USA:han tilasin samalla Nellin verinäytteestä FN-tuloksen, joten nyt meillä sitten odotellaan jännityksellä Robinin ja tyttöjen testivastauksia.. :)


Huhtikuu 2007

23.4. Doriksen lonkkakuvaustulokset saapuivat
Speck Line Be My True Love "Doris": lonkat B/B, silmät terveet

Onnittelut Piialle ja iso kiitos tytön kuvauttamisesta! :)

21.4. Teuva r, tuom. Leila Kärkäs
Westerner Illusion of Magic NUO ERI/1 PU1 SERT ROP !!!

Robin sai tänään jo kolmannen sertinsä (kolme näyttelyä putkeen, kolme sertiä) ja oli hienosti ROP. Ryhmässäkin (yhdistetty 7/8, tuomarina Anita Maljanen) se pääsi vielä 7 parhaan joukkoon, muttei sijoittunut. Pojan tämänpäiväinen arvostelu kuului seuraavasti:
"Erinomainen tiivis kokonaisuus. Erinomainen kaunisilmeinen pää. Olkavarsi voisi olla vielä viistompi, muuten kauttaaltaan erinomainen rakenne. Kaunis ylälinja. Etuliikkeet hieman leveät, muuten erinomainen liikunta. Hyvä karva ja miellyttävä esiintyminen."

17.4. B-pentue 2v
Sydämelliset onnittelut ihanille mussukoillemme Sannille ja Dorikselle synttärin johdosta! Doris (S. Be My True Love) on käynyt pari viikkoa sitten virallisessa silmätarkastuksessa, silmät olivat täysin terveet. Lonkkakuvaustuloksia odotellaan vielä.. :)

10.4. Pennun tuoksua ja pienten tassujen töminää.. :)
Nelli ja Sanni on nyt astutettu. Lisää tietoa pentueista pentuja-sivulta.

1.4. Alajärvi r, tuom. Paula Heikkinen-Lehkonen
Westerner Illusion of Magic NUO ERI/1 PU2 SERT
Speck Line Be My Sunshine NUO EH/2


Maaliskuu 2007

25.3. Tampere kv, tuom. Petr Studenik, Tsekki
Speck Line Be My Sunshine NUO ERI
Showpoint Ambassador AVO ERI/1 PU2 CACIB (tuom. Rainer Vuorinen)

20.3. Mielenkiintoisia astutusuutisia!
Reissasin muutaman päivän Ruotsissa ja matkan tuloksena meille syntyy toivottavasti jännittävä pentue toukokuussa. Pentueen emänä on ystäväni "agilitytykki" Melli ja isänä Skotlannista tuotu herrasmies Olle. Lisätietoa löytyy pentueen omalta sivulta: Lynwater Ling - Carrier All-Purpose. Jos olet kiinnostunut tästä yhdistelmästä, ota rohkeasti yhteyttä. :)


Tammikuu 2007

20.1. Alavus r, tuom. Paavo Mattila
Speck Line Angel Is Blue PEK 2 KP
Westerner Illusion Of Magic JUN ERI/1 PU3 SERT
Speck Line Cassandra KÄY ERI/3
Adamant's Wild And Free KÄY ERI/1 PN3 vara-sert

Hieno päivä! Päivän aloitti Nata, joka sijoittui luokassaan toiseksi neljästä narttupennusta ja sai KP:n. Natan arvostelu kuului seuraavasti: "Kaunislinjainen, hieman kapea pentu. Kaunis pää ja ilme. Hyvä kaula. Erinomainen ylälinja ja takaosa. Hyvä suora karva. Liikkuu hyvin. Miellyttävä käytös."

Sitten oli Robinin vuoro, poika oli kolmannessa virallisessa näyttelyssään. Robinista tuomari piti kovasti ja poika voittikin ensimmäisen sertinsä kovassa porukassa. Robinin arvostelu: "Kaunis uros. Hyvänmallinen pää, kaunis ilme. Hyvä kaula. Erittäin hyvä runko ja luusto. Hyvä ylälinja. Sopivasti kulmautunut. Hyvät sivuliikkeet, hieman leveä edestä. Hyvä suora karva. Miellyttävä luonne."

Saga nauttii esiintymisestä ja oli tyytyväinen päästyään pitkästä aikaa kehään. Tyttä sijoittuikin luokassaan kolmanneksi mukavalla arvostelulla: "Kaunis, sopusuhtainen narttu. Hyvänmallinen pää. Kaunis ilme. Hyvä kaula, runko ja raajat. Riittävät kulmaukset. Hyvä ylälinja ja karvapeite. Liikkuu hyvin. Miellyttävä luonne."

Päivän kruunasi Viivin ensimmäinen PN-sijoitus ja vara-serti. Nyt sitten käännetään nokka kohti tulevaa vuotta ja suunnitellaan näyttelyitä tälle meidän nuorisolle: Robin, Sanni, Nata, Viivi.. Saas nähdä mitä tänä vuonna tuleekaan tapahtumaan.. :)