UUTISIA JA KUULUMISIA:


Joulukuu 2008

26.12.. Talo on hiljennyt..

Mette lähti tänään uuteen kotiinsa Seinäjoelle ja sitä myöten siis viimeinenkin pentu lähti mamman hoivista maailmalle - niin paitsi tietysti Tirriäinen, joka jää kotiin.. :)


22.12.. Sivujen päivittelyä..

Kohta on tämä vuosi lusittu ja on aika päivitellä hieman kuulumisia. Adamant's Wild And Free "viivi" testattiin cord1-pra:n suhteen vapaaksi, joten myös koko W-pentueemme on perimältään cord1-pra vapaa.

F-pentueen lapsukaisista suurin osa on muuttanut uusiin koteihinsa - haleja ja onnea matkaan Esko, Rocky, Dani sekä Elli. Mette-tyttö, suloisista suloisin, etsii vielä mukavaa sijoituskotia mieluusti Etelä-Pohjanmaan lähistöltä. Tirri-tyttö sen sijaan jää kotiin ilahduttamaan mammansa ja mummunsa elämää.. :)


6.12. Agility, Seinäjoki
Adamant's Wild And Free "viivi" & Aino saivat aamun radalta viimeisen nollansa ykkösluokasta ja sijoittuivat upeasti toiseksi 37 kilpailijan luokassa. Iltapäivällä pari starttasi ensimmäisen kerran kakkosissa ja sieltä tulokseksi 10,00 sijoituksena 8/30. Likoilla menee lujaa.. :)Marraskuu 2008

21.11. Kuvia pennuista!

F-pentueemme lapsukaiset kasvavat ja voivat hyvin. Vihdoin niistä saatiin otettua edes jonkin sortin kuvia, harjoiteltiin hieman poseeraamista - tulokset ovat nähtävillä F-pentueen omalla sivulla. Kaksi tyttöä etsii vielä aktiivisia koteja, toinen mahdollisesti sijoitetaan.


9.11. Raffa siirtyi voittajaluokkaan!

W-pentueemme isukki Raffa (Fin Jva Belimirs Raffaello) sai tänään toisen AVO1-tuloksensa metsästyskokeista ja siirtyy näinollen kilpailemaan voittajaluokkaan. Suuret onnittelut, team Quadmir's! :)


1.11. Agility, Vöyri
Adamant's Wild And Free "viivi" kilpaili Vöyrillä agilityssa Ainon kanssa ja sai agilityradalta toisen nollatuloksensa. Viivi myös voitti 17 koiran luokan (maxi1) tehden ainoan nollatuloksen. Isot onnittelut Ainolle, ootte upeita!!! :)Lokakuu 2008

26.10. Raffalle metsästyskokeista AVO1-tulos!

W-pentueemme lapsukaiset onnittelevat hienoa isipappaansa Raffaa (Fin Jva Belimirs Raffaello), joka sai tänään ensimmäisen ykköstuloksensa spanielien metsästyskokeista: SPME AVO 1, 101 p!! :)


25.10. Seinäjoki kv
Speck Line Wild West JUN ERI/1 PU3 SERT !!! (tuom. Blaz Kavcic, Slovenia)
Fin Mva Fin & N Jva Tk1 Jenlin Savannah VET EH/2 (tuom. Petra Junehall, Ruotsi)

Perinteinen Seinäjoen kv, mukava nähdä paljon tuttuja ja myös paljon koiria. Pelle osallistui ensimmäiseen viralliseen näyttelyynsä upein tuloksin! Onnittelut Aron perheelle hienon päivän johdosta.. :)


22.10. Sivujen uudistusta..

Muutaman päivän (ja yön) urakka on nyt takana päin. Olen käynyt läpi jokaikisen tiedoston kotisivuiltamme ja tehnyt niihin paljon pieniä muutoksia. Näkyvin uudistus lienee kaikkien omien koirien ja kasvattien sivujen ilmeen uudistuminen, mutta paljon muutakin pientä olen tehnyt. Ja mainittakoon sekin, että olen lisännyt Pellen, Wilman ja Viivin sivuille niiden Haastaja-arvostelut. Tulevana viikonloppuna Pelle osallistuu ensimmäiseen viralliseen näyttelyynsä, saas nähdä mitä tuomari pojasta tuumailee..

Kaikille kasvattien omistajille tiedoksi: kuvia sivuille SAA lähetellä! :)


18.10. Haastaja 2008, Kärkölä
Speck Line Wild West "Pelle" osallistui alle 11kk ikäisenä Haastajaan, joka on edellisenä vuonna syntyneille spanieleille tarkoitettu metsästyskatselmus. Pellen alkukarsinta meni todella hienosti ja se pääsikin finaaliin, jonne valitaan 6 koiraa. Finaalissa, joka tänä vuonna käytiin ensimmäistä kertaa virallisena nuorten luokan kokeena, Pelle sijoittui upeasti toiseksi ja saavutti tuloksen NUO2, 77p. Suurensuuret onnittelut Pellelle ja omistajalleen Erkille! :)

Katselmukseen osallistui myös Pellen sisko Speck Line Wild Child "Wilma", jonka hakua kehuttiin kovasti, mutta tänään neitokainen päätti olla uimatta - kahlasi kyllä rintaansa myöten veteen. Wilman sijoitusmamma taisi kuitenkin innostua kovasti touhusta, joten saas nähdä mitä tulevaisuus tuo koirakolle tullessaan.. Kasvattajatäti on ylpeä springerilapsukaisistaan!


17.10. F-pentue syntyi!

F-pentueemme näki tänään päivänvalon. Sanni aloitti synnytyksen aamulla klo 9 ja puoliltapäivin koko pentue tuhisi tyytyväisenä maitobaarissa. Pentujen syntymäpainot vaihtelivat välillä 212 - 295 grammaa ja kaikki olivat pirteitä. Nyt voin sitten sanoa kasvattavani sekä kirjavia että yksivärisiä cockereita, koska värijakauma on:
2+0 blue roan
1+1 orange roan
0+2 punainen.

Hassultahan nuo punaiset neitokaiset kirjaviin tottuneen kasvattajatätin silmissä näyttävät, mutta ovat ne kyllä herttaisiakin.. Pentuja on vielä muutama vapaana, kannattaa kysellä! Uskoisin pennuista kehkeytyvän tulevaisuudessa mukavia harrastuskavereita moneen menoon - metsästys, mejä, toko, agility, näyttelyt... :)Syyskuu 2008

30.9. MAHTAVIA terveystuloksia & taippari- ja mejäarvosteluja vuosien varrelta

Nyt olemme saaneet loputkin nuorisomme terveystuloksista, tässä ne kaikki vielä kootusti:
Speck Line Dance With Me: lonkat A/A, silmät ok
Speck Line Definitely Mine: lonkat A/A, silmät ok, kyynärät 0/0, polvet 0/0
Speck Line Don't Forget Me: lonkat A/A, silmät ok
Manaca's Look Low And Behold: lonkat B/B, kyynärät 0/0, polvet 0/0

Kertakaikkisen upeaa saada näin hyviä tuloksia - D-pentueesta on nyt 3/5 kuvattu, kaikilla A-lonkat ja täysin terveet silmät!


28.9. Mejä, Kauhava, tuom. Asko Kukkola
Westerner Illusion Of Magic: AVO 1, 43 p. -> siirto VOI!!
Speck Line Cassandra VOI 1, 46 p.

Meidän porukan mejä-kauden päätöskoe. Saga lähti soitellen sotaan ensimmäiseen voittajaluokan kokeeseensa - ihan vain sen takia, että äiskä ei ollut saanut aikaiseksi tehdä tytölle harkkajälkeä. Mentiin kokeeseen kokeilemaan ensimmäistä kertaa voittajaluokan kulmia ja makauksia, mutta lopputulos ei ollut ollenkaan hassumpi. Robin taas siirtyi kolmannessa kokeessaan voittajaluokkaan, joten ensi vuonna meikäläisellä on 3 voittajaluokan koiraa ohjattavana. Mutta ei sovi valittaa, kulunut kausi oli mejäharrastuksemme ehdoton helmi - 9 koesuoritusta (Nelli 4, Saga 3, Robin 2), joista kaikista ykköstulos! :)

Keräsin aikani kuluksi kaikkien ohjaamieni koirien tulokset yhteen ja huomasin, että olen tähän mennessä ohjannut 49 jälkeä - seuraava taitaa sitten olla juhlajälki! Mejäharrastuksemme "kautta aikojen" löytyy tiivistettynä uudelta sivulta: meidän poppoon mejäilyt! Ja kun kauden lopuksi aina tehdään yhteenvetoja, mietitään mennyttä ja suunnitellaan tulevaa, niin pitäisköhän meikäläisen nyt sitten luvata koirille ens kaudella ryhdistäytyväni harkkajälkien suhteen - olisivat varmaan tyytyväisiä, kun pääsisivät useamminkin jäljestämään kuin yhden kerran kokeiden lisäksi per vuosi....


24.9. Pepin lonkkakuvaustulos!

Speck Line Dance With Me: lonkat A/A

Tällaiset uutiset ovat ehdottomasti parhaita kasvattajan arjen piristäjiä!!
Pepi elelee tyytyväisenä Kemissä ja harjoittelee omistajansa kanssa metsästyksessä tarvittavia taitoja. Pepiä nähdään kenties ensi vuonna joissain näytelmissä ja onpas pojalle hieman toisenlaisiakin suunnitelmia ja toimintaa luvassa.. ;)


22.9. Päivityksiä kasvattien sivuilla!

Uusia kuvia:
Speck Line Wise Man "Aapo" the metsänpoika :)
Speck Line Wonder Girl "Friidu"
Speck Line Don't Forget Me "Sulo"

Lissun (Manaca's Look Low And Behold) terveystulokset saapuivat:
lonkat B/B, kyynärät 0/0 ja polvethan olivat myös 0/0.


14.9. Porvoo kr, tuom. Matti Tuominen
Speck Line Winter Prince JUN H

Wikke sai tänään laatuarvosteluksi H:n, kuten kaikki muutkin näyttelyyn osallistuneet springeriurokset.


7.9. Mejä, Ilmajoki (PM), tuom. Asko Kukkola
Fin Mva Fin & N Jva Tk1 Jenlin Savannah VOI 1, 50 p. !!! , PM-2

Nyt tiedän, miltä tuntuu, kun koira saa mejässä voittajaluokasta täydet pisteet! Laskeskelin tuossa, että tämän kauden kokeiden keskipistemäärä Nellillä on 47,75p. - ei paha.. :)

Nelli on käynyt vuosien varrella Suomessa yhteensä 20 kokeessa (plus yhdessä, jonka keskeytin ensimmäisen osuuden jälkeen paahtavan kuumuuden ja koiran valeraskauden vuoksi). Niissä se on tehnyt yhteensä 2 hukkaa ja voittajaluokan kokeista (18 kpl) se on saanut 10 kertaa tulokseksi vähintään 45 pistettä. On se vaan melkoinen jäljestäjä! :)
Tästä pääset katsomaan Nellin kaikkia mejä-tuloksia.

Nelli jäljesti tänään Etelä-Pohjanmaan piirinmestaruuskokeessa todella hienosti ja merkkasi makaukset hyvin. No, piirinmestari merkkasi vielä paremmin, joten Nelli sijoittui erittäin kovatasoisessa sakissa toiseksi.

Kaikki tulokset:
PM-1 Fin Jva Tollerbay Zeke Ala Luca 50p. (tolleri)
PM-2 Fin Mva Fin & N Jva Tk1 Jenlin Savannah 50p.
PM-3 Fin Jva Goldwater Step Forward 49p. (kultsu)
PM-4 Fin Jva Liina 48p. (kk mäykky)
PM-5 Fin Jva Sessah 42p. (labradori)
PM-6 Kans & Pohj & Fin & S & N Mva Fin Jva JM-04 Keski-Maan Peregrin 34p. (lk mäykky)


7.9. Taipumuskoe, Ruovesi, tuom. Johanna Söderholm
Speck Line Wise Man SPA0

Aapo ja Mikko kävivät tutustumassa taipumuskokeisiin. Tänään Aapo 9kk ei koetta läpäissyt, mutta sai hienon arvostelun (luettavissa Aapon omalla sivulla) ja taisipa isäntäkin innostua - siitä se lähtee, kasvattajatäti toivottaa onnea tuleviin koitoksiin! :)


6.9. Taipumuskoe, Ruovesi, tuom. Kirsi Salokanto
Speck Line Be My True Love SPA0

Uimahullu Doris ei vain yksinkertaisesti halua uida taippareissa.. :)


6.9. Helsinki kr, tuom. Ann-Christin Johansson, Ruotsi
Speck Line Winter Prince JUN H

Tänään Wikke ei halunnut liikkua kehässä (vaan oli ns. perässä-vedettävää mallia) ja sai H:n. Wiken arvostelu oli kuitenkin muuten ihan mukava:
"Quite nice head, good neck and topline, good body for age. Well angulated, good bone, do not have the power in front or rear when he moves, tail set a little low, very nice coat." :)


4.9. Päivityksiä kasvattien sivuilla!

Uusia kuvia:
Speck Line Waiting For You "Remo"
Speck Line Winter Prince "Wiggen"
Speck Line With One Spot "Onni"
Speck Line Wild Child "Wilma"
Speck Line Dance With Me "Pepi"
Speck Line Everlasting Love "Elsa"

Maisan (Speck Line Almost An Angel) sivulle lisäsin tytön upean taipumuskoearvostelun.
Way to go, Maisa ja Jari!
Maisan perhe muuttaa parin viikon päästä Norjaan, siellä onkin sitten vähän erilaiset metsästysmaisemat.. :)


2.9. Lissu 15kk

Lissu (Manaca's Look Low And Behold), pieni maskottimme, täyttää tänään 15kk ja sen kunniaksi se pääsi eroon lopusta pentuturkistaan. Ensimmäinen juoksukin oli jo kesällä, joten tyttö on tällä hetkellä jokseenkin vähäkarvainen. Pari uutta kuvaa kuitenkin tytön omalla sivulla.

Myös Sannista (SL Be My Sunshine) on uusi kuva sen omalla sivulla.

1.9. Terveystuloksia
Manaca's Look Low And Behold: polvet 0/0
Speck Line Dance With Me: Silmät ok
Speck Line Definitely Mine: Silmät ok, polvet 0/0
Speck Line Don't Forget Me: Silmät ok

Lisää tuloksia odotellaan lähiaikoina - Lissulta ja Miinalta kuvattiin lonkat ja kyynärät, Pepiltä ja Sulolta lonkat.Elokuu 2008

30.8. Taipumuskoe, Kauhava, tuom. Taru Kalkkila
Speck Line Definitely Mine SPA1
Speck Line Don't Forget Me SPA0
Speck Line Wild West SPA1

Kiitos ja kumarrus Miinan, Sulon ja Pellen omistajille osallistumisesta ja onnea tuleviin koitoksiin! ;)


24.8. Mejä, Ruovesi, tuom. Olavi Nurmiranta
Westerner Illusion Of Magic AVO 1, 42 p.
Fin Mva Fin & N Jva Tk1 Jenlin Savannah VOI 1, 48 p.


19.8. Päivityksiä!

Sivut on nyt vihdoin päivitetty, uutisia piisasikin päivitettäväksi aikas paljon - kesäkuun alusta tähän päivään on tapahtunut kaikenlaista mainittavaa, etenkin hienoja mejä-tuloksia on aina kiva päivitellä. Kesän aikana kokeissa ovat käyneet Nelli (2 koetta: VOI 1, 44p. ja VOI 1, 49p.) ja ja Saga (2 koetta: AVO 1, 48p. ja AVO 1, 45p.). Saga siirtyikin nyt sitten voittajaluokkaan, jossa kenties vielä tänä vuonna aloittaa uransa. Kesän yhtenä hienona uutisena on Speck Line - koirien ilmestyminen agilityradoille. Kilpailu-uransa ovat aloittaneet A-pentueestamme Nata sekä Maisa ja springerimamma Viivi. Maisa suoritti elokuun alussa myös taipumuskokeen hyväksytysti. :)

Maisa ja Elina keräsivät ensimmäisistä kisoistaan hyvää kokemusta tulevaisuutta varten: 2 x HYL.

Nata on kilpaillut jo useamman kerran ja tulokset ovat ihan kivoja:
* 3.5.2008 Kouvola: aikavirhe +2.57, suoritusvirheet 10 -> tulos 12.57, sij. 4.
* 24.5.2008 Tampere, A-kisa: HYL
* 24.5.2008 Tampere, B-kisa: aikavirhe +6,46, suoritusvirheet 5 -> tulos 11,46, sij. 6.
* 8.6.2008 Nokia: aikavirhe -2.75, suoritusvirheet 5 -> tulos 5, sij. 2.
* 17.8.2008 Lempäälä, C-kisa: aikavirhe -0,68, suoritusvirheet 5 -> tulos 5, sij. 3.
* 17.8.2008 Lempäälä, D-kisa: aikavirhe +8,01, suoritusvirheet 5 -> tulos 13,01, sij. 3.

Viivikin on kesän aikana kisannut jo muutaman kisan ohjaajansa Ainon kanssa. Tässä tuloksia:
* 29.6.2008 Vöyri, A-kisa: aikavirhe +0,44, suoritusvirheet 5 -> tulos 5.44, sij. 3.
* 29.6.2008 Vöyri, B-kisa: HYL
* 1.8.2008 Vöyri, A-kisa: aikavirhe +8,82, suoritusvirheet 10 -> tulos 18.82
* 1.8.2008 Vöyri, B-kisa: aikavirhe -5.66, suoritusvirheet 0 -> tulos 0, sij. 2.
* 2.8.2008 Vöyri, C-kisa: aikavirhe +12,71, suoritusvirheet 10 -> tulos 22.71

Viivi on lisäksi käynyt muutamassa epävirallisessa agilitykisassa, joista mm. sijoitukset 1. (0-tulos) ja 2. (tulos 5). Viime sunnuntaina Viivi ja Aino osallistuivat ev. piirinmestaruus-joukkuekisaan, jossa Viivi teki hienon 0-tuloksen ja heidän joukkueensa (Lakeuden Kennelkerho) myös voitti piirinmestaruuden.

Kaikkien omien koirien sekä kasvattien sivut tullaan päivittämään lähiaikoina. Tällä hetkellä niistä saattaa siis puuttua jotain tuloksia yms. Mutta kaikki ajallaan.. :)
Ensi viikonloppuna onkin sitten taas tiedossa touhua ja tohinaa Speck Line - koirille. Ensi viikolla päivityksiä mm. mejä- ja metsästyskokeista!


16.8. Lapua r, tuom. Elena Ruskovaara
Speck Line Wild West PEK 1 KP ROP-pentu
Adamant's Wild And Free KÄY ERI/2 PN4

Viivi ja Viivin poika Pelle kävivät tänään ryhmänäyttelyssä Lapualla. Pelle avasi näyttelyuransa hienosti ollen ROP-pentu. Onnittelut kotijoukoille! Seuraavana Pellellä onkin vuorossa taipumuskoe. Viivi-mamma taas suuntaa syksyllä ensimmäistä kertaa metsästyskokeisiin, onnea matkaan Viiville ja Erkille! Jännittävää.. :)


15.8. Pentuja odotettavissa!

Sanni on astutettu. Odotan pentueen syntymää innolla, koska yhdistelmät ovat hyvin mielenkiintoisia. Sanni kävi siis kahteen otteeseen miehelässä - ensin Lohjalla tapaamassa 9-vuotiasta irlantilaisherraa Benjiä (Baysway Lucky Dime), sitten Espoossa tapaamassa ihastuttavaa mustaa Dani-poikaa (Ladysplit's Connor). Pentujen odotetaan syntyvän lokakuun puolessa välissä, joten luovutuksessa ne olisivat joulukuussa.
Lisätietoa pentueen omalla sivulla.


10.8. Helsinki kr, tuom. Monique van Brempt, Belgia
Speck Line Winter Prince PEK 1 KP ROP-pentu

Paljon onnea Wiggenille ja omistajilleen! :)


9.8. Tornio kv, tuom. Michael McCarthy, Irlanti
Speck Line Dance With Me JUN EH/2
Speck Line Be My Sunshine AVO EH/2


3.8. Mejä, Kauhava, tuom. Jarmo Nummijärvi
Speck Line Cassandra AVO 1, 45 p. -> siirto VOI-luokkaan
Fin Mva Fin & N Jva Tk1 Jenlin Savannah VOI 1, 49 p., Lakeuden noutajakoirayhdistyksen mestari 2008!


2.8. Taipumuskoe, Oitti, tuom. Tero Mettälä
Speck Line Almost An Angel SPA1

Onneksi olkoon ja iso kiitos, Jari ja Elina! Maisa on upea tyttö.. :)Heinäkuu 2008

20.7. Ypäjä kr, tuom. Markku Santamäki
Speck Line Every Heartbeat JUN EH/2
Speck Line Be My Sunshine AVO EH/2
Speck Line Winter Prince PEK 1 KP VSP-pentu (tuom. Maret Kärdi, Viro)

Jenkin poika, Showpoint Final Countdown "Hermanni" JUN EH/1


19.7. Taipumuskoe, Renko, tuom. Taru Kalkkila
Speck Line Be My True Love SPA 0

Doris, joka normaalisti on varsinainen uimamaisteri, ei suostunut tänään kastelemaan varpaitaan kokeen uintipaikan rannassa olleiden polttiaisten takia. Ötökät pistivätkin joitain koiria ja myös ihmisiä kipeästi. Muut osiot Dorikselta sujuivat mallikkaasti, joten nyt vain sitten uudestaan kokeilemaan - tänään oli huonoa tuuria koepaikan suhteen.


13.7. Karjaa kr, tuom. Merja Järnstedt
Speck Line Winter Prince PEK 2


6.7. WW-08, Tukholma, tuom. Helle Dan Pålsson, Tanska
Manaca's Look Low And Behold JUN EHKesäkuu 2008

29.6. Mejä, Ruovesi, tuom. Asko Kukkola
Speck Line Cassandra AVO 1, 48 p.

Kertakaikkisen mahtavaa työskentelyä Sagalta!!


24.6. FN-testituloksia Laboklin-laboratoriosta
Westerner Illusion Of Magic: FN normal/clear
Speck Line Be My Sunshine: FN normal/clear


15.6. Ozolnieki kv (Latvia), tuom. Anca Giura, Romania
Westerner Illusion Of Magic AVO 1/3
Fin Mva Fin & N Jva Tk1 Jenlin Savannah VAL 1/3


14.6. Ozolnieki kv (Latvia), tuom. Brigita Vitolina, Latvia
Westerner Illusion Of Magic AVO 1/2 SA
Fin Mva Fin & N Jva Tk1 Jenlin Savannah VAL 1/3 SA


7.6. Tuuri kr, tuom. Paavo Mattila
Showpoint Ambassador AVO ERI/1 PU1 VSP
Kingpoint Dynasty VET ERI/1 PU2 ROP-vet


6.6. Toko, Vöyri, tuom. Veijo Kinnunen
Fin Mva Fin & N Jva Tk1 Jenlin Savannah AVO 0, 65,5p.


1.6. Mejä, Nurmo, tuom. Jari Salokanto
Fin Mva Fin & N Jva Tk1 Jenlin Savannah: VOI 1, 44 p.

Nelli pääsi piiitkästä aikaa jäljestämään. Viimeksi se on ollut jäljellä 22kk sitten ja sen jälkeen ei ole taidettu edes harkkajälkiä vedellä. Noh, hyvin oli mammalla muistissa mitä metsässä pitää tehdä, mutta kuumuus vaati veronsa - taisi olla lämmintä 27-28 astetta...

Nellin arvostelu oli seuraavanlainen: "Taitajan tasaisen tappavaa työskentelyä helteiseksi yltyneessä, rutikuivassa maastossa. Nellin tiukka ote kirsu tiukasti mättäässä loi kuvan jäljestämisen ammattilaisesta, joka ei tee virheitä ja jos tekee, löytyy niihin hyvin selkeä ei inhimillinen vaan koiramainen syy. Kolme ensimmäistä osuutta kuljettiin lähes unettavaan tahtiin täysin jälkiuraa seuraten. Ei edes katko tehnyt poikkeusta, vaan se selvitettiin miettimättä jäljentekijän askelia pitkin. Toisella kulmalla pari nopeaa kieppiä selvitti suunnan. Lopussa auringon tasainen paahde alkoi hieman vaikuttaa koiran tempoon ja viileä, hieman kostea ojanpohja houkutti levähtämään hetkeksi aikaa. Sen jälkeen veti nuolukuvien ympäristö mielenkiinnon tarkastelun ajaksi. Loppuriuhtaisulla sorkka löytyi kaadolta ja se tutkittiin tarkasti. Makuut eivät säväytä. Pari niistä todettiin hieman hidastaen ja nuuhkaisten aavistuksen normaalia pidempään. Erinomainen jäljestyssuoritus, jossa konkari-ikäinen koira esitti varsin sujuvan jälkityön."

Niin tuli sitten korkattua tämän vuoden jäljestyskausi. Kesä onkin täynnä jos jonkinlaista aktiviteettia koiraharrastuksen saralla. Ensi perjantaina Nelli jatkaa tottelevaisuuskokeilujaan Vöyrillä ja kaikenlaista muutakin on luvassa. Sanni ja Robin FN-testataan tässä kuussa. Syksyllä touhu ja tohina toivottavasti hieman rauhoittuvat ja voimme alkaa odotella Sannin juoksua ja mahdollista pentuetta. Mielenkiintoinen kesä on ainakin luvassa, uskoisin.. :)Toukokuu 2008

24.5. Agility, Tampere, tuom. Sisko Pulkkinen
Speck Line Angel Is Blue (medi 1):
Kisa A: HYL
Kisa B: +11,46, sij. 6/18

Hienoa, Nata ja Ellu!


17.5. Pentunäyttely, Tampere, tuom. Reia Leikola-Walden
Speck Line Wild West PEK 3 (5-7kk)
Speck Line Wise Man PEK 4 (5-7kk)
Speck Line Wild Child PEK 4 (5-7kk)
Speck Line Wee Rebellion PEK - (5-7kk)

Vietimme sprinkkupentueen pentutapaamista Tampereella näyttelyn merkeissä. Oli mukavaa saada näinkin monta pentua kokoon, tästä se ura urkenee.. :)
Kiitos kaikille osallistumisesta! Kuvia tenavista tulee sivuille, jahka kasvattajatäti kerkiää perehtyä moisiin...


10.5. Luonnetesti, Haukipudas, tuom. Lauri Ojala ja Jari Keinänen

Speck Line Be My Sunshine

Toimintakyky -1 Pieni (x15 = -15)
Terävyys +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua (x1 = +1)
Puolustushalu +1 Pieni (x1 = +1)
Taisteluhalu -1 Pieni (x10 = -10)
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton (x35 = +35)
Temperamentti +2 Kohtuullisen vilkas (x15 = +30)
Kovuus +1 Hieman pehmeä (x8 = +8)
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin (x15 = +45)
Laukauspelottomuus ++ Laukauskokematon

Loppupisteet +95p


Westerner Illusion Of Magic

Toimintakyky -1 Pieni (x15 = -15)
Terävyys +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua (x1 = +1)
Puolustushalu +1 Pieni (x1 = +1)
Taisteluhalu -2 Riittämätön (x10 = -20)
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton (x35 = +35)
Temperamentti +2 Kohtuullisen vilkas (x15 = +30)
Kovuus -2 Pehmeä (x8 = -16)
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin (x15 = +45)
Laukauspelottomuus ++ Laukauskokematon

Loppupisteet +61p


3.5. Agility (hyppyrata), Kouvola, tuom. Ritva Herrala
Speck Line Angel Is Blue (medi 1) +12,57, sij. 4/9

Nata aloitti agilityuransa vähän ennen 2-vuotissynttäreitään. Ja hienostihan se ensimmäinen kisa menikin! Onnittelut ja zemppiä tuleviin koitoksiin, Nata ja Ellu! :)Huhtikuu 2008

19.4. Luonnetesti, Ylöjärvi, tuom. Irene Puputti ja Sami Kiiveri

Speck Line Cassandra

Toimintakyky -1 Pieni (x15 = -15)
Terävyys +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua (x1 = +1)
Puolustushalu -1 Haluton (x1 = -1)
Taisteluhalu +2 Kohtuullinen (x10 = +20)
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton (x35 = +35)
Temperamentti +1 Erittäin vilkas (x15 = +15)
Kovuus +1 Hieman pehmeä (x8 = +8)
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin (x15 = +45)
Laukauspelottomuus ++ Laukauskokematon

Loppupisteet +108

Saga kävi toistamiseen luonnetestissä. Ensimmäisellä kerralla sitä ohjasi "kakkosmami" eli Maarit ja silloin testi keskeytettiin, koska Saga ei palautunut ollenkaan ikävistä kokemuksista ja tuomarien mielestä se oli liian pehmeä testin loppuunviemiseksi. Nyt hihnan päässä oli Sagan vakituinen mamma Aila ja testi vietiin kunnialla läpi - tuloksena 108 pistettä. Harmi, että Sagan testejä ei ole videoitu! Seuraavaksi meiltä suuntaavat luonnetestiin Sanni ja Robin toukokuun alussa.

Tein uuden tulossivun koiriemme luonnetestituloksille. Se löytyy täältä.


13.4. Uusia kuvia Wilmasta

Sijoitustytöstäni Wilmasta (Speck Line Wild Child) on pari uutta kuvaa sen omalla sivulla. Wilma nauttii elämästään Alajärvellä kahden x-rotuisen pojanviikarin kanssa. Wilmalla on myös muita karvaisia kavereita: 5 kissaa, 6 hevosta ja 1 poni sekä kanoja. :)


11.4. Sivujen päivittelyä

Olen ollut pari päivää flunssan kourissa kotosalla ja mikäs sen mielekkäämpää tekemistä kipeänä ollessa kuin sivujen päivittäminen. Olen muuttanut sivujamme aika lailla, siellä täällä on pienempiä ja ulkoisesti myös melko suuria muutoksia. Kun inspiraatio iskee, ei auta muuta kuin istua näppiksen ääreen ja antaa ajatusten purkautua koodin muodossa.. =D


6.4. Vieraita

Meillä kävi tänään kylässä springeripentueestamme Myy ja Pelle. Taisivat tenavat olla illalla väsyneitä, kun meidän kuuden cockerin kanssa juoksivat ympäri pihaa. Muistakaahan kaikki Speck Line - spanielien omistajat vapun kasvattitapaaminen! 1.5. kokoonnumme siis Karhunkylään viettämään mukavaa päivää yhdessä, ilmoitelkaa tulostanne kasvattajatätille.. :)


5.4. Lestijärvi r, tuom. markku Santamäki
Westerner Illusion Of Magic AVO ERI/1 PU1 SERT ROP RYP4
Speck Line Definitely Mine JUN ERI/1 PN2 varasert
Fin Mva Fin & N Jva Tk1 Jenlin Savannah VET ERI/1 PN4 ROP-vet


4.4. Huomenna näyttelyyn..

Sijoitusnarttuni Miina (Speck Line Definitely Mine) aloittaa huomenna näyttelyuransa virallisissa luokissa. Matkaamme Lestijärvelle koko perheen voimin, mukaan kun lähtevät myös Miinan mamma Nelli ja isipappa Robin.Maaliskuu 2008

25.3. Päivityksiä

Ilonasta on uusi kuva omalla sivullaan, se teki eilen hienosti debyyttinsä näyttelykehissä. Wiggenin sivulle lisäsin linkin omistajan kotisivulle. Olen tässä viimeisen viikon aikana tavannut suurimman osan springeripentueemme nuorukaisista, kaikki tuntuvat kehittyvän varsin tasapainoisesti ja virtaa riittää. Olen tyytyväinen pentueeseemme, mukavan oloisia vesseleitä - joskin omistajien kärsivällisyys on varmasti välillä vähän koetuksella pentujensa energiamäärän kanssa..

Kohta onkin jo kevät ja suunnitelmissa olisi järjestää kaikille kasvateilleni suunnattu kasvattitapaaminen Lapualla vappuna eli 1.5. Puhutaan vähän taippareista ja muusta mukavasta, annetaan pentujen leikkiä ja rupatellaan tulevista suunnitelmista. Mukaan ovat tervetulleita kaikki kasvattini, ikään ja kokoon katsomatta. Ilmoittautumiset kasvattajatätille, niin tiedetään varautua hieman väkimäärään. :)


24.3. Ruovesi r, tuom. Teija Poikolainen-Däuber
Speck Line Dream Came True JUN EH/3
Speck Line Be My Sunshine AVO ERI/1 PN2 varasert


17.3. Wiggen muutti Kirkkonummelle

Wiggen lähti tänään uuteen kotiinsa Kirkkonummelle. Poika ilostuttaa nyt Pylväsen perheen elämää ja isona hänestä tulee metsästyskoira. :)


16.3. Tampere kv, tuom. Ola Eriksson, Ruotsi
Westerner Illusion Of Magic AVO ERI/1 :)
Speck Line Angel Is Blue NUO ERI
Speck Line Be My True Love AVO ERI

Mukava, erinomainen päivä perinteisessä Tampereen näyttelyssä, jonne oli tänä vuonna ilmoitettu 73 cockerspanielia. Nata ja Doris olivat molemmat elämänsä toisessa virallisessa näyttelyssä ja saivat kumpainenkin ERI:n hienoin arvosteluin. Robin voitti avoimen luokan. Seuraavana meillä on vuorossa Ruoveden pääsiäisnäyttely kahden tytön voimin.


9.3. Springerinpentu 3,5 kk etsii uutta kotia!

Ensimmäisen ess-pentueemme yksi urospentu (maksavalkoinen) etsii uutta kotia omistajan muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. Mikäli olet kiinnostunut 27.11.07 syntyneestä iloisesta "rinkelipojasta", ota yhteyttä. Pentu on rokotettu, tunnistusmerkitty ja jo hyvän peruskoulutuksen aloittanut pikkumies. :)


1.3. Piteå r, Ruotsi, tuom. Eeva Rautala
Manaca's Look Low And Behold PEN 1 HP
Benchmark Matrix KÄY 1/1 CK
Westerner Illusion Of Magic AVO 1/1 CK PU3 :)
Speck Line Be My Sunshine AVO 1/2 CK PN2 :)

Ikimuistoinen, mutta raskas reissu. Suuret kiitokset lähtee Tornion Hinauspalvelun / autovuokraamo Scandia Rentin ja Autoliiton tiepalvelun miehille! Reissu tuli tehtyä ja maailma nähtyä (no, ainakin Tornio tuli tutuksi)...Helmikuu 2008

15.2. Robinin jälkeläiset syntyivät: kennel Jenlin, Karijoki (Myrkky)

Robinin kolmas pentue syntyi tänään Karijoella. Jenlin Love Poem "Tytti" synnytti 1 blue roan uroksen ja 3 blue roan narttua. Pentuja on vielä vapaana, katso lisää kasvattajan kotisivuilta: Jenlin.


7.2. Silmätarkastustuloksia, ell Taina Lehtonen

Speck Line Cassandra 5v: silmät terveet (Ei HC-, PRA- tai RD-muutoksia)
Speck Line Be My Sunshine 2,5v: silmät terveet, cilia aberranta
Westerner Illusion of Magic 2,5v: silmät terveet
Manaca's Look Low And Behold 8kk: silmät terveet, cilia aberrantaTammikuu 2008

31.1. Robinin jälkeläiset syntyivät: kennel Pretty Sable's, Saarijärvi

Robinin toinen pentue syntyi tänään Saarijärvellä. Pretty Sable's Ice Crystal "Nala" synnytti 3 blue roan urosta ja 2 blue roan narttua.


26.1. Uusia kuvia Sannista

Sanni kaunistautui tänään pitkästä aikaa vaahtokylvyssä ja trimmauspöydällä ja siitä otettiin pari uutta kuvaakin, ne löytyvät Sannin omalta sivulta. Josko tyttö taas lähtisi johonkin näyttelyynkin pyörähtämään pitkästä aikaa.. :)


25.1. Uusia kuvia Lissusta

Lissusta on pari uutta kuvaa sen omalla sivulla. Tyttö alkaa päivä päivältä muistuttaa enemmän cockeria kuin lankakerää..


24.1. Pennut lähtivät uusiin koteihinsa

Ensimmäinen springeripentueemme on nyt valloittamassa maailmaa - sen metsiä ja mantuja. Viime perjantaina lähtivät Onni (ent. Täplä) Jyväskylään ja Wilma Alajärvelle sijoitukseen. Lauantaina lähti uuteen kotiinsa Rovaniemelle Roki (Nelkku), Karstulaan matkasi Remo (Makke) ja Seinäjoelle Friidu (Töpö). Sunnuntaina muutti Seinäjoelle myös Myy (Pikkumyy), Huittisiin Reno (Dan) ja Tampereelle Aapo. Kotiin Viivi-mammaa jäi ilostuttamaan Pelle. Onnea matkaan jokaikiselle pennulle, ollaan yhteyksissä! :)


19.1. Alavus r, tuom. paavo Mattila
Speck Line Definitely Mine PEN 1 KP ROP-pentu

Miina aloitti näyttelyuransa Alavudella, samassa näyttelyssä kuin Nata vuosi sitten. Näyttelyyn oli ilmoitettu 7 cockeripentua, 4 narttua ja 3 urosta. Miinan kanssa ei juuri ole näyttelyitä varten harjoiteltu, mutta niin vain tyttö meni ja voitti koko sakin ollen ROP-pentu. Tuomari arvioi Miinan seuraavasti:

"Hyvin kaunis pentu jolla hyvänmallinen pää. Kaunis kaula, erinomainen runko. Hyvä ylälinja ja raajat. Hyvä karva. Liikkuu hyvin ja miellyttävä käytös."


13.1. Uusia kuvia Sulosta

Sulosta (Speck Line Don't Forget Me) on pari uutta kuvaa sen omalla sivulla. Sulo kävi trimmissä ja on jo kovasti cockerin näköinen.. :)


3.1. Uusia kuvia ja hieman uusittu sivusto

Uuden vuoden kunniaksi olen lisännyt sivuillemme paljon uusia kuvia, niin omien koirien kuin kasvattien omille sivuille ja myös galleriaan useita kuvia. Sivustoa on myös hieman muokattu ja se jää odottamaan lähiaikoina päivittyvää pentuinfo-osuutta. Mutta tässä nyt kuitenkin jo aika lailla päivityksiä. Lisäsin myös kasvattien sivuille linkkejä omistajien kotisivuille (linkki omistajan nimestä) sekä vapaana olevien springeripentujen kuvia pentu-sivulle.


2.1. Uusi vuosi, uudet haasteet!

Niin taas vuosi vierähti eteenpäin ja ollaan siinä vaiheessa, kun tehdään suunnitelmia tulevalle vuodelle ja käännetään kalentereista esiin puhtaat sivut. Alkuvuotemme on tulvillaan pennun tuoksua. Viivin (Adamant's Wild And Free) pennut ovat nyt 5 viikon ikäisiä ja melkoisia vipeltäjiä. Pennuista on vielä vapaana 2 mustavalkoista urosta, 2 mustavalkoista narttua ja nyt peruutuksen vuoksi myös maksavalkoinen uros Dan. Pian pennut ovatkin jo valmiita muuttamaan uusiin koteihinsa ja kohtaamaan rutkasti mielenkiintoisia haasteita tulevaisuudessa. Lisätietoa pentueesta pentuja-sivulta.

Lisää pennuntuoksua on toivottavasti luvassa Robinin jälkikasvun muodossa. Pentusia odotellaan syntyväksi tammikuun lopussa Saarijärvellä kennel Pretty Sable'sissa ja ystävänpäivän aikoihin kennel Jenlinissä Myrkyssä. Jännityksellä odotamme vauvauutisia.. :)

Uusi vuosi tuo tullessaan myös uusia tulokkaita näyttelykehiin ja kokeisiin. Toivottavasti mahdollisimman moni Speck Line -kasvatti ottaa osaa myös tämän vuoden Haastaja-katselmukseen syksyllä. Viime vuoden Haastajassa kasvattejani edusti upeasti Speck Line Almost An Angel "Maisa", joka pääsi 42 osallistujan joukosta 6 parhaan joukkoon finaaliin.

Omista koiristani Nelli tekee tänä vuonna debyyttinsä veteraanikehissä ja palaa varmaan myös toko- ja mejä-areenoille. Saga jatkaa mejäilyään, ehkä myös Sanni ja Robin osallistuvat kokeisiin. Ruotsintuonti-termiittimme Lissu opettelee koiran elämän aakkosia ja poikkeaa varmasti muutaman kerran näyttelykehissäkin. Syksyllä on suunnitelmissa astuttaa Sanni mielenkiintoisella uroksella, kesäpentuja meillä ei tänä vuonna tule monesta edellisvuodesta poiketen olemaan. Mielenkiinnolla odotan, mitä vuosi 2008 tuokaan tullessaan...

Speck Line -kasvattien omistajille uusi vuosi tuo mukanaan uuden viestintäkanavan. Speck Line - foorumi löytyy osoitteesta http://www.foorumi.info/speckline. Se on tarkoitettu kasvattieni omistajien viestintäkanavaksi sekä myös kasvattajan tiedotusvälineeksi. Linkki löytyy myös etusivulta ja jos on jotain epäselvää, neuvon kyllä rekisteröitymisessä jne. Toivottavasti kaikki kasvattieni omistajat tutustuvat foorumiin ja sitä myötä paremmin myös muiden sukulaiskoirien omistajiin.

Oikein mukavaa alkanutta vuotta kaikille kasvattieni omistajille sekä lukuisille ystävillemme!
toivotteleepi Maarit ja lauma luppakorvia :)