UUTISIA JA KUULUMISIA:


Joulukuu 2009

29.12. Kuvia pennuista!!

Ihanista, rakkaista R-pennuista on uusia kuvia pentueen omalla sivulla. Vihdoin.. :D

Haluan toivottaa kaikille ystävillemme oikein onnellista alkavaa vuotta, tuokoon se tullessaan uusia haasteita ja toteutukoon jokaisen pienet tai suuremmatkin toiveet. Sen olen viime viikkoina huomannut, että aina on olemassa Toivoa... :)


12.12. Kuulumisia pentulaatikon ääreltä..

Lapsukaiset kasvavat hurjaa vauhtia ja päivä päivältä pentulaatikossa on enemmän vilinää. Poikavoittoinen sakki osaa kyllä ottaa ilon irti elämästä, tässä vaiheessa se siis tarkoittaa syömistä ja nukkumista. Moni ystävämme on seurannut pienen liver roan pojan vaiheita jännityksellä. Se syntyi puolet pienempänä kuin muut ja alkuun mietinkin, miten pienen käy kun se ei heti meinannut päästä elämän syrjään kiinni. Nyt tuo Rakas Rusina-Pusina alias Toivo on näyttänyt isommilleen, että löytyy sitä pienestäkin puhtia. Toivo omaa erittäin hyvän ruokahalun ja suuren fanijoukon. Tästä pikkumiehestä kuullaan vielä! ;)

Kasvattajatätin sydämessä taisi olla sopiva kolo juurikin kahdeksalle pienelle cockerspanielille, sen verran suvereenisti ne on meikäläisen hurmanneet! Innolla odotan, että pääsen niitten kanssa enempikin tutuksi, kommunikointia kun helpottaisi hurjasti jos molemmat osapuolet näkisivät ja kuulisivat toisensa. Olen tässä tuumaillut, että jääköhän osa oransseista mahdollisesti punavalkoisiksi. Nenän pigmentin erilaisuus (johtuu perimässä olevasta liver-väristä) meinaa tehdä tulkinnan vaikeaksi, saas nähdä mitä värejä noista rekisteröintihetkellä löytyy. Uusia kuviakin pitäisi ottaa, kunhan vaan olisi parempi kamera (niin tai sitten kuvaaja). Josko tässä lähipäivinä...

Pojista on muutama vielä vapaana. Jos siis sinulla on kotonasi pienen cockerin mentävä aukko, niin ota yhteyttä! Pennut etsivät harrastavia koteja, sohvakoiriksi niitä en myy. Lisätietoja pentueesta pentusivulla.


5.12. Silmä- ja polvitarkastuspäivän tuloksia
Westerner Illusion Of Magic: silmissä ylimääräisiä ripsiä
Manaca's Look Low And Behold: silmissä ylimääräisiä ripsiä
Speck Line Fiksu Likka: silmät terveet, polvet 0/0
Speck Line Fasupala: silmissä ylimääräisiä ripsiä, polvet 0/0
Speck Line Fantasia: silmät terveet
Speck Line Finlandia: silmissä ylimääräisiä ripsiä, polvet 0/0
Speck Line Fiilinki: silmissä ylimääräisiä ripsiä, polvet 0/0
Speck Line Wild Child: silmät terveet, polvet 0/0
Speck Line Wee Rebellion: silmät terveet
Speck Line Waiting For You: silmät terveet
Speck Line Weden Waltiatar: silmät terveet


2.12. R-pentueemme syntyi!

Hippi synnytti tänään melkoisen katraan. Pentueessa on 6 urosta ja 2 narttua, joista uroksia on vielä vapaana. Synnytys sujui suuremmitta ongelmitta ja mamma hoitaa lapsiaan tunnollisesti. Joukossa on yksi pienokainen, jonka kehitystä seuraamme ja toivomme parasta. Muut 7 ovat hyvin tasaisia ja voivat erinomaisesti. Värijakauma oli tällä kertaa seuraavanlainen:
2 + 2 orange roan
3 + 0 blue roan
1 + 0 liver roan.
Lisätietoja pentueesta pentusivulla.Marraskuu 2009

30.11. Minka lähti Nelli-mamman luo..

IN MEMORIAM
Speck Line Dancing Diva
* 10.6.2007 - 30.11.2009 *

Kiitos Satu, että rakastit Minkaa niin paljon!


28.-29.11. Toimihenkilönä MH-kuvauksessa

Viikonloppuna olin ensimmäistä kertaa toimihenkilönä virallisessa MH-kuvauksessa. Mielenkiintoista, mielenkiintoista. Mukavia boksereita ja bokseri-ihmisiä.
Tätä lisää, ensi vuonna taas... :)


22.11. Agility, Tampere
Speck Line Angel Is Blue: nollavoitto ja siirto kakkosiin!!!

Iiiisot onnittelut, Nata ja Ellu!! :)


21.11. Jyväskylä kv, tuom. Alberto Cuccillato, Italia
Speck Line Halinalle PEK 2
Speck Line Hilpeä Hyrrä PEK 3
Speck Line Herra Hemuli PEK 4
Speck Line Hei Sula Hopsansaa PEK 2
Speck Line Hurmaava Hunaja PEK 3
Speck Line Hattara PEK 4
Speck Line Finlandia JUN EH
Manaca's Look Low And Behold AVO EH
Speck Line Angel Is Blue KÄY EH/2
Manaca's Tempest In A Teapot NUO EH/3 -> FI JVA !!!

Ja meillä kaikilla oli niii-iin mukavaa.. :)
Kiitos kaikille mukavasta päivästä ja onnittelut Lissun velipuolen Kassun omistajille poitsun valioitumisesta! Meillä hiljennytään nyt joulun ja pentujen odotukseen, mutta ens vuonna jatketaan nyyttärinäyttelyitä... :)


19.11. Metsästäjätutkinto

Kävin eilen suorittamassa metsästäjätutkinnon, koe menikin heti ekalla yrityksellä läpi. Nyt vaan sitten kohti uusia tavoitteita.. ;)

Muuten meillä ei ole suuria tapahtunut viime aikoina, lunta tässä odotellaan uudestaan maahan ettei tarvis olla koko ajan koiria pesemässä. Viikonloppuna on edessä Jyväskylän kv-näyttely ja sen jälkeen jäädään mammalomalle pariksi kuukaudeksi. Hipin laskettu aika lähenee ja maha kasvaa. Lisätietoja tulevasta pentueesta pentusivulla. Jännitys tiivistyy meillä ja monessa pentukuumeisessa kodissa lähiviikkoina...Lokakuu 2009

31.10. Viivi ja Aino rules!!!

Adamant's Wild And Free "Viivi" siirtyi tänään agilityn kuninkuusluokkaan eli maxi 3:een. Päivän toisessa kisassa tytöt kokeilivat jo kolmosen rataa..
Way to go, likat!! :)


30.10. Hippi kävi ultrassa..

Hippi ultrattiin ja masussa asusteleekin ihan mukavankokoinen pentue, jota odotellaan syntyväksi joulukuun alussa. Lisätietoja pentusivulla.


25.10. Tervetuloa, talvi!

Kulunut vuosi on ollut täynnä touhua ja tohinaa. Tämän vuoden viimeinen koulutusviikonloppu on omalta osaltani ohi ja nyt olen kurssittanut itseni neljän eri koelajin vastaavaksi koetoimitsijaksi (TOKO, SPA, MEJÄ, MH). Mitä tuo tullessaan ensi vuosi, se jää nähtäväksi. Nyt on kuitenkin aika jäädä talvitauolle sulattelemaan kaikkea tänä vuonna opittua ja koettua. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta meidän poppoo elelee nyt muutaman kuukauden hiljaiseloa, keväällä jatketaan taas uudella innolla. Hippi ultrataan lähipäivinä. Saas nähdä syntyykö meille joulukuun alussa pentuja... :)


24.10. Seinäjoki kv, tuom. Anna Brankovisch, Serbia
Speck Line Fiilinki JUN EH
Speck Line Finlandia JUN EH
Speck Line Hei Sula Hopsansaa PEN 1 KP ROP-pentu :) (tuom. Paavo Mattila)


17.10. Kaapo match showssa

Speck Line Hilpeä Hyrrä osallistui tänään match showhun ollen hienosti BIS-6!! Isot onnittelut Kaapolle ja omistaja-handlerilleen Elinalle! Alla kuva Kaaposta palkintoineen - toisen poika sai mätsäristä ja toisen Speck Line -treffeillä hienon debyyttijäljestyksensä jälkeen.. :)


14.10. Jäljellä on kauniit muistot...Nellin uurna saapui tänään kotiin. "Äiskän kukun" kuolemasta tulee huomenna kuluneeksi 3 viikkoa ja viime viikolla tulivat myös ruumiinavaustulokset. Rakkaat koiramme peittävät kivun uskomattoman hyvin: Nelli oli sairastanut jo pitkään, sen keuhkot olivat käytännössä täynnä pahanlaatuista kasvainta ja hengittäminen on ollut vaikeaa. Myös maksassa oli kasvain, joka oli repeytynyt ja aiheuttanut sisäisen verenvuodon. Kuitenkin se oireili näkyvästi vasta 5 päivää ennen kuolemaansa, sitä edeltävänä päivänä se vielä lenkkeili normaalisti muiden mukana. Vahva tyttö..

Kiitollisena muistelen niitä lähes kymmentä vuotta, jotka sain Nellin pitää luonani. Ikävä nostaa kyyneleet silmiin...


10.10. Speck Line -syystapaaminen

Raikas syksyinen päivä vietettiin mukavalla porukalla agilityn, mejän ja muun mukavan parissa. Pujottelumestareiksi selvisivät Kaapo ja Elina, monta uutta jäljestäjälupausta kokeili nenäänsä ja extratuoreet sorkat matkasivat pakastimiin ympäri Suomen. Kiitos teille kaikille! Keväällä tavataan taas isolla porukalla, suunnitteilla on viikonlopun mittainen Speck Line -harrastusleiri.. ;)

KIITOS:
* äiti
* Eppu, Pirkko ja Mara - Järvenpää
* Sulo ja Seija - Alahärmä
* Viivi, Erkki ja Aino - Kauhava
* Wilma, Stella ja Niina - Alajärvi
* Onni ja Veera - Jyväskylä
* Myy ja Katariina - Seinäjoki
* Hippi, Johanna ja Matti - Seinäjoki
* Esko ja Petriina - Seinäjoki
* Rocky ja Henna - Seinäjoki
* Mette ja Jettiina - Seinäjoki
* Monna, Kati ja Veeti - Laukaa
* Kaapo, Elina ja Pale - Savonlinna
* Jedi, Outi ja Juha - Espoo
* Peppi ja Erja - Sievi
* Minttu, Ritva, Seppo ja Iida-Maria - Alahärmä
+ Saga, Sanni, Robin, Lissu, Tirri ja Elli
+ Huuko, Lenni, Kasper, Osku ja AnneSyyskuu 2009

28.9. Nelliä kaivaten..

Elämä muuttui. Liian äkkiä, liian varhain piti päästää Nelli menemään. Nyt on opeteltava elämään ilman suurta ystävää. Nelli nukkui pois syksyn ollessa kauneimmillaan. Nyt on jatkettava eteenpäin, pidettävä hyvää huolta Nellin rakkaista lapsista ja lapsenlapsista. Nelli elää ikuisesti sydämessäni, kyynelsilmin muistelen kaikkia ihania hetkiä, joita koin elämäni koiran kanssa. Muistot ovat minulle aarre, jota kukaan ei voi minulta viedä pois. Aarre, aivan kuin Nelli itse oli.

Tämän vuoden koekausi on ohi, nyt hiljennymme talvitauolle jonka aikana koirat saavat nauttia ihanasta, arkisesta koiranelämästä ja emäntä sivistää itseään, niin opiskelujen kuin harrastustoiminnankin saralla. Viime viikonlopun vietin Haukiputaalla mh-koulutuksessa. Olen nyt oikeutettu toimimaan mh-kuvauksissa C-toimihenkilönä ja muutaman viikon päästä on vuorossa B-toimihenkilökoulutus. Ensi kuussa pätevöidyn myös mejän koetoimitsijaksi.

Ensi viikon lauantaina 10.10. klo 10 kaikki Speck Line -koirat ovat tervetulleita Kauhavalle kasvattitapaamiseen, jossa vietämme mukavan päivän yhdessä erilaisten koiraharrastusten parissa. Siitä lisää tietoa lähipäivinä kaikille kasvattieni omistajille. Kasvattajatäti lähettää ison rutistuksen niille kasvateille, jotka eivät syystä tai toisesta pääse tulemaan tapaamiseen. Olette ajatuksissani..

Ainuttakaan Speck Line -pentuetta ei olisi olemassa ilman Nelliä. Nelli oli aina iloinen ja onnessaan päästessään tekemään jotain kivaa - juoksemaan metsässä nenä maassa ja häntä viipottaen, jäljestämään kuvitteellista hirveä, hyppimään esteitä agilityradalle tai tokoilemaan. Nellin kanssa harrastaminen oli kivaa, näki miten se nautti joka hetkestä. Haluaisin antaa myös muille mahdollisuuden samaan, siksi kasvatustyö on lähellä sydäntäni ja haluan innostaa myös kasvattieni omistajia kokeilemaan erilaisia aktiviteetteja koiransa kanssa.

Syksy hiljentää varmaan hieman myös meidän kotisivuja. Nyt on aika keskittyä reissaamisen ja touhottamisen sijaan elämästä nauttimiseen ihan vain arjessa. Päivittelen kalenteriin tietoa kasvattitapaamisista ja muista menoista sitä mukaa, kun niitä ilmaantuu. Marraskuussa olevaan Jyväskylän kansainväliseen koiranäyttelyyn ollaan ainakin menossa porukalla, minulta saa lisätietoja ilmoittautumisesta jos haluaa koiransa ilmoittaa näyttelyyn. Ja porukkaan voi toki tulla ilman koiraakin.


24.9. Suru on suunnaton..

Nelli nukahti aamulla ikiuneen. Jo kolmannen kerran puolen vuoden sisällä jouduin hyvästelemään rakkaan ystävän, nyt sen kaikista rakkaimman. Ainut lohduttava ajatus on se, että Nellin ei tarvitse enää koskaan olla kipeä. Se koki kanssani monet muutot, kulki mukanani paikasta toiseen. Pysyi uskollisesti vierelläni joka päivä. Toivon vain, että se tunsi olevansa rakastettu - jokaisena päivänään. Nyt se on taivaan kirkkaimpana tähtenä valvomassa tietäni. Mun oma enkeli... Nuku hyvin, rakas!

"Ei kai huutoni nousiskaan korkeimpaan tähteen
tyydyn siis kuiskaamaan
mistä muualta löytäisin elämän lähteen
siks luonasi vaan jos olla saan.."
-Juha Tapio-


22.9. Arkisia kuulumisia..

Löysin kauppareissulla tieltä ihan tuoreen fasaanin ja tokihan se piti tuoda kotiin tuliaisiksi.. Robinin omalla sivulla on uusi kuva pojasta (kuva tosin on otettu kännykällä ja kuvaaja ei ehkä ihan saanut kohdistettua kameraa oikein mutta mitäs me pienistä).. :D

Nelli on viikonlopusta lähtien hengitellyt raskaasti ja tänään käytiin sen kanssa lääkärissä. Keuhkot olivat aika hurjannäköiset (mitä todennäköisimmin paha keuhkotulehdus) ja tyttö on nyt pitkällä antibioottikuurilla. Toivottavasti se auttaa ja Nelli toipuu pian entiselleen. Se pidetään nyt täysin levossa, seuraillaan tilanteen kehittymistä ja otetaan kontrollikuva 3vk päästä.


20.9. SPME, Ähtäri, tuom. Pertti Kotiranta
Speck Line Wild Child: NUO 0, 68p.

Täytyy sanoa, että takana on erittäin mielenkiintoinen viikonloppu!! Wiipukan ensimmäinen metsästyskoe on nyt sitten takana, kasvattajatäti pääsi seuraamaan sitä lähietäisyydeltä ja oli kyllä kiva katsoa tytön työskentelyä. Tästä on hyvä jatkaa, varsinkin kun nyt saatiin Wilmalle eka ylösajo ja lintukin tiputettua.. :)


19.9. Pentunäyttely, Ruukki, tuom. Katja Korhonen
Speck Line Hei Sula Hopsansaa: PEK 2 KP

Peppi aloitti tänään näyttelyuransa, onnittelut Erjalle! :)
Pepistä ja Hipistä on uudet kuvat tyttöjen omilla sivuilla. Myös Eskosta ja Rockysta on hieman tuoreemmat kuvat omilla sivuillaan.


19.9. Nuorten koirien katselmus, Ähtäri

Nuorten koirien metsästyskatselmukseen osallistuivat tänä vuonna Dani (Speck Line Fallan Mainio) ja Tirri (Speck Line Fiksu Likka).


13.9. Agility, Tampere, tuom. Salme Mujunen
Speck Line Angel Is Blue: toinen nolla ykkösistä, aika -20,91 ja luokan voitto!!

Nata meni, juoksi ja voitti! Tyttö teki luokan (11 osallistujaa) ainoan nollan. Seuraavasta nollasta aukeaakin sitten jo kakkosluokan portti.. Mahtionnittelut Natalle ja kartturilleen Ellulle! :)


13.9. Mejä, Rovaniemi, tuom. Juha Junkala
Speck Line Fiksu Likka: AVO 0
Speck Line Cassandra: VOI 2, 36p

Olipa hieno reissu, ihanat maisemat ja upea sää koko viikonlopun ajan! Mukava porukka ja hienot maastot tekivät koeviikonlopusta onnistuneen. Ei taatusti jää meidän ainoaksi koereissuksi Lappiin, jos minulta kysytään! :D
Tyttöjen arvostelut:

Tirri:
Lähtö innokas. Etenee sopivalla nopeudella käyttäen sekä maa- että ilmavainua. Työskentelee sekä jäljen päällä että sen tuntumassa. Merkkasi molemmat makaukset. 1. kulmalla ajautui suoraan, eikä löytänyt takaisin, hukka. Toisen osuuden puolivälissä harhautuu jälleen, toinen hukka. Toisen kulman selvitti pienellä lenkillä. Hieman ennen kaatoa kaartoi suoraan tielle, josta ei löytänyt enää takaisin, kolmas hukka ja koe keskeytyi. Lupaava jäljestäjä, joka tarvitsee lisää harjoitusta.

Saga:
Lähtö varma, etenee sopivalla nopeudella käyttäen enimmäkseen maavainua. Työskentely jälkitarkkaa. Merkkasi 3 makausta. Katkokulmalla tekee laajan lenkin ja lähtee sitten paluujäljelle, josta hukka. Viimeisellä osuudella ei millään ole jatkaa jäljestystä nähdessään pelottavan hiiltyneen kannon. Tuomarin ja ohjaajan käytyä tutkimassa kantoa koirakin uskaltaa ohittaa sen ja jatkaa jäljestystä. Kaato löytyi, nuuhki ja jäi viereen seisomaan. Hyvä suoritus.


11.9. Vauvasuunnitelmat siirtyvät tulevaisuuteen..

Miina kävi ultrassa ja todettiin tyhjäksi. Miinan osalta vauvasuunnitelmat siis siirtyvät tulevaisuuteen. :(


6.9. PM-Mejä, Ilmajoki, tuom. Erkki Rantamäki
Westerner Illusion Of Magic: VOI 1, 42p, PM-3
Speck Line Cassandra: VOI 2, 38p, PM-5

Piirinmestaruuskoe Ilmajoella. Robin jäljesti ihan mukavasti, mutta meni ensin kaatona olleesta pienestä peuransorkasta ohi. Palasi kuitenkin kehoituksesta takaisin päin. Saman teki PM-kakkoseksi tullut kultainennoutaja, joka sai samat pisteet kuin Robin. Saga päätti tehdä tänään ensimmäisen voittajaluokan hukkansa katkokulmalla, muuten tyttö jäljesti mielestäni todella hienosti. Piirinmestariksi jäljesti kultainennoutaja Rushes Country Song, jolle lämpimät onnittelut ja tervemenoa SM:iin ohjaajansa Marjon kanssa!

Itselläni on usein PM- ja muissa arvokokeissa ollut samanlainen olo kuin tänään. Mejästä häviää hohto siinä vaiheessa, kun koe muuttuu kilpailuksi. Ja minua ei vaan yksinkertaisesti innosta se, että räknätään pisteitä ja tavoitellaan voittoa lajissa, jossa ei mielestäni pitäisi koskaan arvottaa koiraa pisteiden tai yksittäisen tuloksen valossa. Tärkeintä mejässä, aivan kuin muussakin koiran kanssa harrastamisessa, on se että koiralla on kivaa - ja myös ohjaajalla koiransa kanssa. Ainakin niissä arvokisoissa, missä itse olen käynyt, on tunnelma ollut välillä hyvinkin erilainen kuin "tavallisissa kokeissa". Leppoisa yhdessäolo saa aivan uudet piirteet, kun ruvetaan kilpailemaan pisteistä. Tämä usein kulminoituu joissain tietyissä henkilöissä, suurin osa porukasta on toki paikalla leppoisalla koe-fiiliksellä. Aika näyttää, nähdäänkö meidän koiria tulevaisuudessa PM-kokeissa vaikka rahkeet sinne mahdollisesti riittäisivätkin.. Jos haluaisin kilpailla koiran kanssa, valitsisin agilityn - tai koiranäyttelyt.. :p

Tämän vuoden mejäkausi jatkuu vielä 1-2 kokeen verran ja sitten jäädään talvitauolle. Ensi vuonna varmaan kolutaan nuorempien koirien kanssa avointa luokkaa, "vanhat" valiotkin toki pääsevät ainakin muutamaan kokeeseen verestämään muistojaan. Mennyttä kesää ja menneitä vuosiakin muistellessa tulee mieleen monta hienoa hetkeä, joita on koirien kanssa yhdessä koettu kokeissa ja muualla. Täytyy kuitenkin sanoa, että parasta noissa rakkaissa karvapalleroissa on ihan vaan oleminen niiden kanssa. Metsässä, kotosalla, toko-reeneissä, ihan missä vaan. Joku voisi varmaan sanoa, että meikäläinen on hullu ja hurahtanut koiraharrastaja. Saattaisi olla jopa oikeassa...


6.9. Toko, Alajärvi, tuom. Tiina Heino
Speck Line Wild Child ALO3, 125p.Elokuu 2009

30.8. Toko, Lapua (spanielien SM), tuom. Salme Mujunen
Speck Line Wild Child ALO3, 113p. -> luokan paras spanieli!!


29.8. Taipumuskoe, Ruovesi, tuom. Tero Mettälä
Speck Line Fiksu Likka: SPA1
Speck Line With One Spot: SPA1
Westerner Illusion Of Magic: SPA0

Tirri 10kk meni ja läpäisi taipumuskokeen mukavin arvosteluin. Äiskän rakas pikkulikka.. <3
Hienosti meni myös Onnilla, isot onnittelut ja kiitos Samille & Veeralle!

Robin kävi kolmannessa taipparissaan. Kolmas nolla ja lähtösysäys aivan uusille haaveille ja haasteille. Robin ei ole kovin innokas hakemaan, kun metsässä ei ole tuoreita jälkiä. Tänään tuomari totesi arvostelua lukiessaan, että "aivan kuin olisit vaihtanut koiran jäljelle lähtiessä; silloin kun maastossa on hajuja, koira työskentelee erittäin mielellään". No, spanielien taipumuskoe ei näemmä ole se Robinin juttu. Onneksi se ei sentään koiraa muuta miksikään - se on ihan sama Robin kuin eilenkin. Sen ei tarvitse ansaita rakkautta tahkomalla tuloksia tai loistamalla kehissä. Se on tärkeä meille omana itsenään.

Jotenkin tulee sellainen olo, että moni surkuttelee Roon "epäonnistumista" kokeessa. Eipä siinä mitään surkuteltavaa ole, koira toimi luonteelleen ominaisesti ja that's it. Ei se toki yhtä kivasti toimi koetilanteessa kuin kotimetsässä, johtuu varmaan pitkälti omasta jännittämisestäni. Mutta itse en ole tuloskeskeinen ihminen enkä omista kilpailuviettiä koirakokeiden suhteen. Jossain mieleni sopukoissa olen ehkä tyytyväinenkin siitä, että koira kerta toisensa jälkeen hylsyää taipparit - silloinpahan saan ihan rauhassa olla tyytyväinen koiraan ja iloita pienistä asioista ja onnistumisista sen kanssa, ilman oletusta että se olisi minulle tulostentahkomista varten olemassa oleva kilpailuväline. Kärjistettyä kyllä, mutta monesti niiiin totta koiramaailmassa.. ;)

Mutta se siitä. Viime päivinä me ollaan joka tapauksessa löydetty Roon kanssa yksi oikein mukava yhteinen juttu. Se saa suun kääntymään hymyyn, niin ohjaajalla kuin koirallakin. Aika näyttää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan...

Päivän arvostelut:

Speck Line Fiksu Likka "Tirri":
SOSIAALINEN KÄYTTÄYTYMINEN:
Mukava ja ystävällinen nuori koira, joka tulee hienosti toimeen kaikkien kanssa.
HAKU JA LAUKAUS:
Erittäin innokasta ja laajahkoa hakua pomppien ja häntää heilutellen. Koira etenee maa- ja ilmavainuisesti koko etumaaston kattaen. Pitää hyvin yhteyttä ohjaajaan. Laukauksesta jatkaa. Tulee ensi käskyllä luo ja antaa kytkeä itsensä.
JÄLJESTYS:
Tarkkaa maa- ja ilmavainuista jäljestystä jäljen päällä edeten. Kulma tarkasti. Kaadon nuuhkii. Hieno suoritus nuorelta koiralta!
VESITYÖ:
Innokkaasti veteen, mistä tuo pukin varmoin ottein ohjaajan käteen.
TOTTELEVAISUS:
Koira on hyvin ohjaajan hallussa.
YHTEISTYÖ JA YLEISVAIKUTELMA:
Hyvä, toimiva työpari, jolla yhteistyö sujuu.

Speck Line With One Spot "Onni":
SOSIAALINEN KÄYTTÄYTYMINEN:
Ystävällinen ja reipas koira, joka tulee mainiosti toimeen ihmisten ja koirien kanssa.
HAKU JA LAUKAUS:
Pienen keppileikin jälkeen alkaa lennokas, laaja, springerille ominainen haku. Koiraa eivät kaatuneet rungot hidasta vaan niiden yli jatketaan lentäen. Riemukasta ilma- ja maavainuista hakua, joka vielä laukauksesta tehostuu. Tulee ensi käskystä luo ja antaa kytkeä itsensä.
JÄLJESTYS:
Arastellen, kuitenkin itsenäisesti liikkeelle, kuitenkin koko ajan tarkasti jäljellä edeten. Kulmalla pieni tarkistuslenkki. Pelko ei pääse ottamaan Onnista valtaa, vaan kanille mennään matalana ja kaato nuuhkitaan kiinnostuneena.
VESITYÖ:
Innokkaasti loiskien veteen, mistä tuo pukin rannalle.
TOTTELEVAISUS:
Koira tottelee ohjaajaa hyvin.
YHTEISTYÖ JA YLEISVAIKUTELMA:
Hyvä työpari. Ohjaajan rauhallisuus tasoittaa hyvin innostunutta koiraa.

Westerner Illusion Of Magic "Robin":
SOSIAALINEN KÄYTTÄYTYMINEN:
Iloinen, reipas spanieli, joka tulee hienosti kaikkien kanssa toimeen.
HAKU JA LAUKAUS:
Koira eri juurikaan irtoa ohjaajastaan, vaan katselee ohjaajaa ihmetellen. Laukausta koira ei hätkähdä. Vainun käyttö on hyvin vähäistä - vain muutama nuuhkaisu mättäisiin. Tulee ensi käskystä luo ja antaa kytkeä itsensä.
JÄLJESTYS:
Rauhallinen, ohjattu lähtö, jonka jälkeen varmaa ja tarkkaa maavainuista jäljestystä tarkasti jäljen päällä edeten kaadolle saakka. Kaadon nuuhkii.
VESITYÖ:
Varovasti veteen, mistä tuo pukin rannalle.
TOTTELEVAISUS:
Koira tottelee ohjaajaa hyvin.
YHTEISTYÖ JA YLEISVAIKUTELMA:
Hyvä yhteistyökykyinen pari. Robin kaipaisi vielä lisää intoa metsässä juoksemiseen.


23.8. Mejä, Ruovesi, tuom. Heikki Kulo
Westerner Illusion Of Magic: VOI 1, 47p. => FI JVA!!!
Speck Line Fiksu Likka: AVO - (ensimmäinen koe)

Niin siitä poijasta sitten leivottiin kuudennessa kokeessaan JVA! Uskomaton jätkä!! Lisään arvostelut sivuille, kunhan enimmät univelat on saatu kuitattua.. :D


18.8. Nuku hyvin, Jenkki..Kingpoint Dynasty
6.7.1999 - 18.8.2009

Nuku hyvin, vapaana väsymyksestä ja kivusta. Olit rakas, meillä on iso ikävä.
Mutta aika koitti ja sinut piti päästää menemään. Sano terveisiä Tinolle ja Oskulle!

"Vaikka tahtoisin kieltää, koittaa säilyttää
mutta tiedän et on turha armoo viivyttää.."


16.8. Taipumuskoe, Kauhava, tuom. Juha Karlström (JK) ja Tiina Karlström (TK)
Speck Line Wild Child SPA1 (TK)
Westerner Illusion Of Magic SPA0 (JK)

Robin kävi taippareissa mamman ohjaamana. Jäljestys ja uiminen sujui vallan hienosti, mutta hakuosuudella poika piti vähän turhan hyvin huolta äitistä, joten tällä kertaa hylätty suoritus. Robin onnittelee poikaansa Oskua (Jenlin Knightsbridge) taipumisesta!!

Wilma sen sijaan sai todella hienon arvostelun ja seuraavaksi sillä onkin vuorossa metsästyskokeet (parin tokokokeen jälkeen). Wilma aloitti tokoilun heinäkuussa käyden kahdessa kokeessa - molemmista tuloksena hienosti ALO2. Onnittelut ja tsemppiä syksyn koitoksiin, Niina ja Wilma!! :)


14.8. Miina on astutettu!

Fi Jva Speck Line Definitely Mine "Miina" on nyt astutettu. Miinan sulhoksi valikoitui pitkän pohdinnan jälkeen mustavalkoinen Aapo-poika, viralliselta nimeltään TK1 Crab Apple's Apple Thief. Aapolla on A-lonkat, täysin terveet silmät ja tuloksina näyttelyistä SERT, hyväksytty taipumuskoe ja mukavasti sujunut luonnetesti tuloksella LTEP +144. Aapo kilpailee agilityn medi2-luokassa (yksi sijoitusnolla, niin siirtyy kolmosiin) ja tokosta sillä on tuloksena 2 x AVO1. Miinalla itsellään on A-lonkat, terveet polvet ja kyynärät (molemmat 0/0), täysin terveet silmät ja tuloksina näyttelyistä varasert, hyväksytty taipumuskoe ja viidellä koekäynnillä saavutettu Fi Jva eli jäljestämisvalion arvo. Miina on myös MH-kuvattu. Pentuja odotetaan syntyväksi lokakuun puolessa välissä. Pentue on perimältään prcd-pra normal ja FN normal. Lisää pentueesta pentusivulla.


12.8. Vesityökoe, Ilmajoki, tuom. Mauri Koivuporras
Adamant's Wild And Free 2p
Speck Line Wild Child 2p
Speck Line Wild West 2p


9.8. MH-kuvaus, Maaninka, kuvaajina Jorma Kerkkä ja Kai Tarkka

MH-kuvauksen suorittivat:
Speck Line Be My Sunshine
Speck Line Angel Is Blue

Lähitulevaisuudessa yritän saada kaikkien kuvattujen koirieni ja kasvattien MH-kuvauksen tulokset näkyville. Kunhan vaan on joskus hetkinen ylimääräistä aikaa.. :D


8.8. Taipumuskoe, Pyhäntä, tuom. Juha Karlström
Speck Line Be My Sunshine SPA1 :)


5.8. Kuulumisia ihan muuten vaan..

Elokuu toi tullessaan koulun alkamisen. Olen tämän viikon Ruukissa kengittelemässä hevosia ja mukanani reissun päällä on Sanni, Speck Line Be My Sunshine. Sanni onkin nauttinut täällä elämästään, kun pääsee joka ilta meren rannalle juoksentelemaan ja uimaan. Itsellekin on erittäin rentouttavaa, kun voi välillä nauttia täysin siemauksin yhden koiran seurasta ja sekin saa osakseen jakamattoman huomion (muut ovat siis mamman hellässä huomassa Lapualla). Sannin kanssa ollaan menossa viikonloppuna MH-kuvaukseen ja taipumuskokeeseen, jännä viikonloppu siis edessä. MH-kuvaukseen osallistuu myös Nata, Speck Line Angel Is Blue.

Tirri (Speck Line Fiksu Likka) juoksee ensimmäistä juoksuaan, joten sen paikalle metsästyskoulutukseen pääsi viime viikonloppuna Lissu (Manaca's Look Low And Behold). Lissu osoittikin varsin lupaavia elkeitä metsästyskoulutusta ajatellen. Viikonlopun aikana saimme nauttia neljän erittäin hyvän kouluttajan anneista ja täytyy sanoa, että into omien koirien treenaamiseen kasvoi hurjasti. Saas nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan..

Nelli (Jenlin Savannah) nauttii kesästä lyhyessä turkissa, steriloinnin jälkeen turkki on roihahtanut valtaisaan kasvuun ja koska Nellillä ei ole tavoitteita veteraanikehien suhteen, se saa kirmailla kevyemmässä lookissa. Nellin kanssa on suunnitelmissa jatkaa tokoilua, kunhan ohjaajan elokuun kouluputki helpottaa. Olemme menossa ensi viikolla cockereiden harrastusleirille hakemaan uutta potkua toko-harjoitteluun. Robinilla (Westerner Illusion Of Magic) taas on lähitulevaisuudessa suunnitelmissa taipumuskokeet ja mejä-kokeita - josko saataisiin jatkaa valiojuhlia ja tälle vuodelle mahdollisesti vielä kolmaskin JVA...

Ja sitten Saga, Speck Line Cassandra... Saga nauttii kesästä uiden ja metsässä kirmaillen. Sagalle on suunnitteilla vielä yksi mejä-koe tälle vuodelle, ensi vuonna sitten taas enempikin. Tänä kesänä ollaan käyty paljon uimassa koirien kanssa ja sekös Sagalle sopii, vesipeto kun on. Kaiken kaikkiaan meidän poppoolle siis kuuluu oikein hyvää. Vielä on syyskuulle asti luvassa menoa ja meininkiä, sitten vähän hiljenee. Ja lokakuulle on odotettavissa taas pennun tuoksuakin, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan.. :)


Tinon (Benchmark Matrix) poismenosta on nyt kulunut 3,5 kuukautta. Aika menee hurjan nopeasti eteenpäin. Elämä kotosalla on muuttunut paljon, kun ei enää ole säännöllisiä lääkityksiä aamuin illoin. Tilasin äidille syntymäpäivälahjaksi muotokuvan Tinosta ja siitä tulikin todella hieno - suuret kiitokset Marianne Kokolle! Maalaus on tehty kuvasta, jossa Tino on 6-vuotias. Joka kerta Tinon kuvia katsellessa tulee ikävä pientä suurta poikaa, joka lähti luotamme liian aikaisin...


Tinon muotokuva


2.8. Mejä, Ilmajoki, tuom. Asko Kukkola
Speck Line Definitely Mine: VOI 1, 45p. => FI JVA, Lakeuden Spanielit ry:n voi-luokan mestari 2009!!

Haaveesta tuli totta. Vajaa kolme kuukautta ensimmäisen kokeen jälkeen, viidennessä kokeessaan, Miina jäljesti itsensä valioksi. Eipä olisi uskonut huhtikuun lopulla, kun Miina ensimmäisen kerran kokeili verijälkeä, että jo elokuussa saataisiin leipoa valiokakkua. Mutta niin vain kävi, Miina on todella näyttänyt taitonsa ja pisti vielä emäänsäkin paremmaksi - Nelli kun valioitui "vasta" kuudennessa kokeessaan. Nyt sitten jännätäänkin, miten käy isipapan, Robinilla on nyt takana 5 koetta ja enää uupuu yksi ykkönen FI JVA -tittelistä.

Kasvattajatäti onnittelee ihan mielettömän hienoa parivaljakkoa, Miinaa ja Marjoa! Täytyy sanoa, että hyvin oli ajoitettu Miinan tämän kesän kokeet, maanantaiaamuna tyttö nimittäin aloitti juoksun ja se tullaan astuttamaan kuun puolen välin paikkeilla. Miinalle on siis odotettavissa toivon mukaan pikkuisia cockerivauvoja lokakuussa!Heinäkuu 2009

26.7. Mejä, Kauhava, tuom. Heikki Ryynänen (Robin), Jarmo Nummijärvi (Viivi)
Westerner Illusion Of Magic: VOI 1, 40p. (toinen VOI-koe, toinen VOI-ykkönen!)
Adamant's Wild And Free: VOI 2, 36p. (ensimmäinen VOI-koe!)

Robinin arvostelu:
Lähtömakauksen nuuhkaistuaan lähtee reippaasti liikkeelle. Heittää tarkistuslenkin vasemmalle ja etenee kulmalle, joka aukeaa vaivatta. Katkokulmalla hyödyntää jäljentekijän jälkiä. Viimeisellä kulmalla laaja lenkki. Kaikki makaukset ylittää pysähtymättä. Suorat osuudet jäljestää mallikkaasti. Kaadon löytää ja pysähtyy sen luo.


18.7. Toko, Kauhava, tuom. Veijo Kinnunen
Speck Line Wild Child ALO2, 140,5p.


15.7. Toko, Vimpeli, tuom. Piritta Pärssinen
Speck Line Wild Child ALO2, 155,5p.


9.-11.7. MH-kuvauksia Punkalaitumella, kuvaajina Marina Bast ja Kai Tarkka

MH-kuvauksen suorittivat:
Speck Line With One Spot "Onni"
Speck Line Wee Rebellion "Myy"
Speck Line Wild Child "Wilma"
Speck Line Wild West "Pelle"
Speck Line Definitely Mine "Miina"
Manaca's Look Low And Behold "Lissu"

Aapon (Speck Line Wise Man) kuvaus keskeytettiin haalarilla.

Iso KIITOS kaikille aktiivisuudestanne! :) :)


5.7. Mejä, Ilmajoki, tuom. Aila Pekkarinen
Speck Line Be My Sunshine: AVO 0 (kolmas hukka juuri ennen kaatoa, taas =D)
Speck Line Definitely Mine: VOI 1, 42p. (vielä yksi ykkönen, niin tytöstä leivotaan valio!)


3.7. IN MEMORIAM

Speck Line Wallan Wiettelevä "Peipi"
14.1.2009 - 3.7.2009

Hyvää matkaa sateenkaarisillalle, Peipi! Surullista, että näin kävi.. Voimia Johannalle ja perheelle! :(Kesäkuu 2009

28.6. Mejä, Ruovesi, tuom. Kari Muje (Sanni ja Robin), Heikki Kulo (Miina)
Speck Line Be My Sunshine: AVO 0 (Sannin eka koe)
Speck Line Definitely Mine: VOI 1, 48p. (Miinan eka voi-koe!)
Westerner Illusion Of Magic: VOI 1, 47p. (Miinan isipapallekin eka voi-koe!)

Niin sitä vaan selvittiin n. 30 asteen helleviikonlopusta. Olosuhteet olivat ihan kamalat, niin koiria kuin ihmisiäkin ajatellen. Tulokset sen sijaan olivat yllättävänkin hyvät - Miinaa ja Robinia helle ei pahasti haitannut. Sanni väsähti keskipäivän helteessä melko totaalisesti ja teki viimeisen hukkansa kaadolla. Monesti viikonlopun aikana kävi kyllä mielessä, että hullun hommaa tämä on... :D

Sanni:
Sanni saa hyvin ohjatun lähdön ja aloittaa reipasta vauhtia maavainuisesti. Ensimmäisellä osuudella pari pientä tarkistusta ja ilma vainulla kulmalle, jonka merkkaa. Toisella osuudella pitkä tarkistus, josta paluun jälkeen puhdasta jälkeä tulosuuntaan. Omat jäljet pysäyttävät, ja itsenäisesti jatkoon. Pian tämän jälkeen tarkistus vie hukkaan, ja tuore hirven jälki aiheuttaa kohta toisen hukan. Toinen kulma tarkasti. Kolmannella osuudella Sanni on jo selvästi väsynyt, mutta selvittää sen kaadon tuntumaan. Ohi kuitenkin mennään, ja kolmannen palautuksen jälkeen kaato haltuun. Sanni osoitti hyvän jäljestäjän elkeitä, mutta tänään olosuhteet olivat aloittelijalle todella vaativat.

Miina:
Miina lähtee pirteään ja tarkkaan jäljestykseen heti alusta saakka. Vain toisella osuudella pari pientä pyörähdystä ja neljännellä osuudella pitkähkö pyörintä lutakossa olivat poikkeuksia tarkassa, hyvässä suorituksessa. Makaukset merkkaa kaikki, kulmat rengastaen ja katkokulma laajenevalla renkaalla. Kaadon löytää ja jää nuuskimaan. Hieno suoritus Miinalta.

Robin:
Robin ohjataan hyvin matkaan. Se merkkaa alkumakauksen, ja jarrutetaan sopivaan vauhtiin. Jäljestys on maavainuista ja hyvin jälkitarkkaa koko matkan, vain kolmannella osuudella pitkähkö tarkistus, josta Robin palaa lopulta ilmavainulla. Katkon Robin selvittää vaivatta yhdellä rengastuksella, muut kulmat tarkasti. Kolme ensimmäistä makausta Robin merkkaa tarkasti, neljäs ohi. Kaato haltuun pysähtyen ja nuuhkien. Loistava avaus VOI-luokassa ja hyvää yhteistyötä koirakolta, erittäin haastavissa olosuhteissa.


20.6. Rovaniemi kv, tuom. Jos De Cuyper, Belgia
Speck Line Be My Sunshine: AVO ERI/2
Speck Line Fasupala: PEK 1 KP ROP-pentu
Speck Line Wild Child:NUO H (tuom. Javier Sanchez, Espanja)


14.6. Mejä, Kihniö, tuom. Kristina Erkkilä
Speck Line Cassandra: VOI 1, 47p.
Speck Line Casanova: AVO 2, 37p. (Epun ensimmäinen koe!)
Speck Line Wild Child: AVO - (tuom. Tuula Svan)

Epun ihkaensimmäisen kokeen arvostelu:
Ohjattu lähtö. Tasaiseen vauhtiin jarrutettu koira merkkaa 1. makauksen ja selvittää kulman hyvin. 2. kulman menee tuulen mukana ulkokautta. Väsyessä siksak-kuvio laajenee ja ajautuu 3. osuudella jäljen sivuun, tuomittava hukka. Ohjaaja pelastaa koiran ilmavainuisen suorituksen. Hukasta huolimatta erinomainen parisuoritus.

Sagan arvostelu:
Rauhallinen lähtö. Tasaista vauhtia loivaa siksak-kuviota tehden etenevä koira, merkkaa 1. ja 4. makaukset, muut kävelee vierestä karvat makausta hipoen. Kulmat pienillä suunnantarkistuslenkeillä, katkokulma useammalla kaarroksella. Löytää sorkan jota jää tutkimaan.

Wilmaa ei tänään kiinnostanut jäljestäminen, joten Niina keskeytti kokeen ensimmäisellä osuudella. Keskeyttämisen jälkeen tyttö tosin yhtäkkiä hokasi, miksi metsässä oltiin ja jäljesti hienosti kaadolle asti. Näin tällä kertaa..


7.6. Keitele r, tuom. Markku Santamäki
Speck Line Finlandia: PEK 1 KP ROP-pentu
Speck Line Fasupala: PEK 1
Speck Line Be My Sunshine: AVO ERI/2 PN3


7.6. Karkku er, tuom. Diane Conrad, Iso-Britannia
Speck Line Wild West: NUO H
Adamant's Wild And Free: KÄY HYL (ilmeisesti hampaiden takia, arvostelussa ei ainakaan muuta syytä kerrottu)
Speck Line Wild Child: turistiluokan 1, BIS-turisti :)


6.6. Tuusula er, tuom. Merja Järnstedt
Speck Line Fasupala: PEK -


2.6. Agility, Tampere, tuom. Johanna Wüthrich
Speck Line Angel Is Blue: eka nolla, sij. 2/17 !!

Nata avasi vihdoin nollatilinsä Tampereen iltakisoissa. Monta kertaa se on ollut lähellä, tällä kertaa kaikki natsasi täydellisesti! Nata sijoittui myös illan toisessa kisassa toiseksi, tuloksella 5. Isot onnittelut kartturina toimineelle Ellulle!! :)Toukokuu 2009

30.5. Eevin lonkkalausunto

Speck Line Every Heartbeat: lonkat A/A !!!

Vihdosta viimein saimme Eevin lonkkatulokset, jotka olivatkin oikein mukavaa luettavaa. Hienoa, Anu & Eevi! :)


26.5. Mejä, Ilmajoki, tuom. Kristina Erkkilä
Adamant's Wild And Free AVO 1, 41p.

Mejä-kärpänen jatkaa tekemisiään. Viivi osallistui toiseen mejä-kokeeseensa saaden toisen AVO-ykkösen, joten seuraavaksi tyttö nuuskuttelee voittajaluokassa. Aika hyvä tahti tytöllä kieltämättä on, kaksi AVO-ykköstä alle viikon sisään.. :p


24.5. Mejä, Nurmo, tuom. Juha Junkala
Speck Line Definitely Mine: AVO 1, 47p. -> siirto VOI!!
Speck Line Cassandra: VOI 1, 46p. -> FI JVA!!
Jenlin Knightsbridge: AVO 3, 27p. ekassa kokeessaan - Robin onnittelee nuorta taitavaa poikaansa!!

Nellin tytöt ne osaa itkettää kasvattajatätiä.. Saga sai tänään viidennen mejä-ykkösensä putkeen ja näinollen Sagasta leivottiin uusi FI JVA! Miina taas jäljesti toisessa kokeessaan hienosti toisen AVO-ykkösen ja mejäilee seuraavaksi voittajaluokassa. Miinalla on kyllä melkoinen tahti päällä, ensimmäisen harjoitusjälkensä se jäljesti tasan 4 viikkoa sitten ja nyt sillä on jo plakkarissa menolippu voittajaluokkaan.. :)
Tyttöjen arvostelut:

Miina:
Lähtö ohjattu ja varma. Etenee sopivalla nopeudella käyttäen sekä maa- että ilmavainua. Työskentely jälkitarkkaa, pienet tarkistuslenkit toisella osuudella sekä hieman ennen kaatoa. Merkkasi toisen makauksen, ensimmäisen oikaisi muutamalla metrillä. Toisella kulmalla tarkastuslenkki. Kaato löytyi, nuuhki ja jäi viereen seisomaan. Erinomainen suoritus.

Saga:
Lähtö varma. Etenee sopivalla nopeudella, Työskentely maavainuista ja jälkitarkkaa. Katkokulma kaartaen ulkokautta, toisella kulmalla useita lenkkejä, kolmas suoraviivaisesti. Merkkasi 3 makausta. Kaato löytyi, nuuhki, jäi viereen seisomaan. Erinomainen suoritus.


21.5. Mejä, Alahärmä, tuom. Kristina Erkkilä
Adamant's Wild And Free: AVO 1, 44p.
Speck Line Wild Child: AVO 0

Mejä-kärpäsen purema on sikäli vakava juttu, että se saa viattomat koiran omistajat viettämään viikonloppu toisensa jälkeen keskellä metsää parhaimpaan kesäaikaan - ja tällä kertaa vielä keskellä viikkoakin! Viivi osallistui ensimmäiseen mejä-kokeeseensa hienoin tuloksin, Wilmalle kertyi toisesta kokeesta arvokasta kokemusta. Tyttöjen arvostelut:

Viivi:
Ohjattu lähtö. Reipasta vauhtia loivaa siksak-kuviota tehden jäljen päällä etenevä koira. Merkkaa makaukset ja kulmat tarkistuksilla. Parivaljakon yhteistyön hiomisen jälkeen syntyy huipputuloksia.

Wilma:
Ohjattu lähtö. Varovaisesti jäljen päällä etenevä koira. Merkkaa 1. makauksen ja kulma pienellä tarkistuksella. Aika tulee täyteen ennen toista kulmaa, mutta harjoitusmielessä kävellään loppuun asti. Ohjaajalle suuret onnittelut maltillisesta työskentelystä. Vähän lisää yhteisharjoituksia, niin tuloksia syntyy.


21.5. Luonnetesti, Turku, tuom. Jorma Lankinen ja Sirkka Lempinen
Westerner Illusion Of Magic LTEP -17

Robin kävi tänään toista kertaa luonnetestissä, lähinnä siksi että saisin tietää, miten siihen vaikuttaa ohjaajan vaihdos (yhteisomistuskoira kun on) mutta eipä tämän päivän testistä sitten oikein mitään saanutkaan irti. Tuomarit sanoivat, että Robin tiesi heti alueelle tultuaan missä on ja mitä on tapahtumassa. Se siis "jäädytti" itsensä eikä juuri reagoinut mihinkään. Mielenkiintoinen kokemus joka tapauksessa. Tuomarit sanoivat, että aiempi luonnetesti hyvin harvoin näkyy noin selvästi koirasta koko testin ajan. Heidän mielestään Robin testattiin liian pian uudestaan (vuosi edellisestä testistä) koska se muisti kaiken mitä testissä tapahtuu. Mutta kaikesta oppii ja tulipahan vietettyä oikein laatuaikaa pojan kanssa kahdestaan! Robinin kanssa on niin mukava reissata kun se on tosi rauhallinen ja tyytyväinen oloonsa ihan missä vaan.. Ihana otus, vaikka onkin vähän hassu! Ja sitten niihin päivän pisteisiin, suluissa viime kevään pisteet. Ikää Robinilla on tällä hetkellä 3v 8kk, ekalla testikerralla siis 2v 8kk.

Toimintakyky -2 riittämätön (-1 pieni)
Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua (+1)
Puolustushalu -1 haluton (+1 pieni)
Taisteluhalu -2 riittämätön (-2)
Hermorakenne -1 vähän hermostunut (+1 hieman rauhaton)
Temperamentti +2 kohtuullisen vilkas (+2)
Kovuus +1 hieman pehmeä (-2 pehmeä)
Luoksepäästävyys +2a luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen (+3 luoksepäästävä, hyväntahtoinen, avoin)
Laukauspelottomuus +++ laukausvarma (++ laukauskokematon)

Pisteet yht. -17 (+61)


16.5. Pentunäyttely, Tampere, tuom. Merja Järnstedt
Speck Line Fallan Mainio PEK 2
Speck Line Fiilinki PEK 3
Speck Line Finlandia PEK 1 KP VSP-pentu
Speck Line Fantasia PEK4
Speck Line Fasupala PEK 5
Speck Line Fiksu Likka PEK 2 KP

F-pentueemme jäljestävä kuusikko teki rynnäkön Tampereen pentunäyttelyyn. Tosi hienoa, että kaikki pääsivät lähtemään mukaan! Kiitos kaikille asianosaisille myös kasvattajatätin ja Tirriläisen huoltamisesta! :)


16.5. Agility, Lapua, tuom. Sari Nikkilä
Adamant's Wild And Free: ensimmäinen nolla kakkosista, sij. 2.!!!

Onnea, Viivi ja Aino! Ootte mahtavia.. :)


12.5. Onnittelut A-pentueelle!

Paljon onnea 3-vuotiaille: Nata, Maisa, Velmu, Esko ja Aku! :)


3.5. Mejä, Ilmajoki, tuom. Kristina Erkkilä
Speck Line Definitely Mine AVO 1, 45p.
Speck Line Wild Child AVO 3, 29p.
Speck Line Cassandra VOI 1, 49p.
Jenlin Savannah VOI 1, 44p.

Mahtava avaus mejä-kaudelle.. Miina & Marjo ja Wilma & Niina debytoivat kokeessa upein tuloksin, molemmat koirakot nimittäin tutustuivat lajiin ja kokeilivat ensimmäiset verijälkensä vain viikkoa ennen koetta! Kasvattajatäti on teistä todella ylpeä, vaikka joutuikin melkein opettelemaan kynsien syönnin jalon taidon jännittäessään autolla tyttöjen suorituksia...

Nelli ja Saga taas tekivät voittajaluokassa totuttuun tyyliinsä hienoa työtä ja Saga onkin nyt yhtä ykköstä vajaa JVA! Saga pääsi kokeeseen peruutuspaikalle, josta sain tietää tuntia ennen kokeen alkua sunnuntaiaamuna. Sagan kanssa ei ole harjoiteltu voittajaluokan kiemuroita muuta kuin kahdessa käydyssä kokeessa, joten kaikki kunnia upeasta tuloksesta kuuluu Sagalle, synnynnäiselle jäljestäjälle.. :)

Iso kiitos Erjalle, Niinalle ja Marjolle juonimisesta meikäläisen selän takana.. Lopputulos oli mitä mahtavin! ;)
Tyttöjen arvostelut:

Miina:
Rauhallinen ohjattu lähtö. Sopivaa vauhtia jäljen päällä etenevä koira. Merkkaa kummatkin makaukset ja tekee kulmat suoraviivaisesti. Vähän ennen 1. kulmaa ajautuu tuulen mukana jäljen sivuun, palaa omia jälkiään takaisin. 2. osuudella nähtiin hirvi, joka meni jäljen yli, koira reagoi, mutta jatkaa matkaansa heti. 3. osuudella ovat hirvet oleilleet suopursukossa ja se teettää kokemattomalle koiralle ihmetystä. Monien tarkastusten jälkeen päästään taas jatkamaan mallikasta työskentelyä. Löytää kaadon, jota jää tutkimaan. Erinomainen suoritus ensikertalaisilta.
AVO1, 45p.

Wilma:
Ohjattu varovainen lähtö. Kova tuuli, kuiva ja avonainen maasto aiheutti täysin ilmavainuiselle ensikertalaiselle vaikeuksia. Vaikkakin se jaksoi hakea koko sen käyttämänsä 60min ajan. Merkkaa makaukset. Kulmat pienellä tarkistuksella. Vähän ennen kaatoa tuomittava hukka. Löytää kaadon, jota jää tutkimaan. Työ ajoittain puurtavaa (ajan ylitys), joka myös laskee palkintosijaa.
AVO3, 29p.

Saga:
Innokas ohjattu lähtö. Tasaista ja erittäin tyylikästä jäljestystä alusta loppuun asti. Merkkaa kaikki makaukset erinomaisesti pysähtymällä. 1. kulma, joka oli katko, selvitettiin yhdellä laajalla kaarroksella. 2. kulma suoraviivaisesti, mutta palasi tarkistamaan sen pienellä kaarroksella ulkokautta, 3. kulma samoin pienellä kaarroksella ulkokautta. Muuten maavainuisesti edennyt koira otti kaadon ilmavainulla kovan etumyötäisen tuulen takia. Löytää kaadon, jota jää tutkimaan. Erinomaisen tyylikäs parityöskentely.
VOI1, 49p.

Nelli:
Rauhallinen ohjattu lähtö. Loivaa siksak-kuviota jäljen päällä etenevä koira, Merkkaa 2. ja 4. makauksen, 1. kävelee yli ja 3. kiertää. 1. kulman suoraviivaisesti, katkokulma parilla laajalla tarkistuksella, 3. kulma pienellä tarkistuksella ulkokautta. 3. makauksen ympäristön koira tarkistaa laajalla kaarroksella löytäen edellisen vuoden vasan luurangon, jonka merkkaa makauksen tilalta. 10 v. koiran tyylinäyte oli vielä reipasvauhtista ja mukavaa katseltavaa.
VOI1, 44p.
Huhtikuu 2009

28.4. Harrastamista..

Meillä oli sunnuntaina tosi mielenkiintoinen päivä Pilkotulla. Ulla opasti meitä metsästyskoulutuksen maailmaan ja pohdittiin monia koulutusjuttuja porukallakin. Puhuttiin siitä, että kerätään kasvateistani Kauhavan / Lapuan alueelle mukava porukka ja harjoitellaan säännöllisesti yhdessä. Nyt toivoisinkin, että kaikki asiasta kiinnostuneet ottavat minuun yhteyttä ja kertovat halukkuudestaan tulla mukaan reeniryhmään. Tarkoituksena olisi kokoontua vaikkapa pari kertaa kuukaudessa ja yhdessä harjoitella metsästyksessä tarvittavia taitoja. Joskus voisimme kutsua mukaan ulkopuolisia kouluttajiakin ja toisinaan sitten vain tuumailla yhdessä, miten minkäkin koiran kanssa pääsee parhaiten eteenpäin. Eli kaikki asiasta kiinnostuneet, viestiä kasvattajatätille! :)

Mejä-koulutusta ja jälkientekoapuakin on tarjolla aina tarvittaessa Lapuan ympäristössä. Rimpauttakaas vain tänne päin, ottakaa kumpparit mukaan ja lähdetään yhdessä metsään! Ja sitten kun mieli tekee kokeisiin, niin voidaan vaikka katsella yhdessä mahdollisia kokeita. Lisäilen mejä-aiheista materiaalia tuonne koulutusjuttuihin, kunhan ehdin. Tällä viikolla on itsellä vuorossa kesän ensimmäiset mejä-kokeet, on tätä taas odotettukin.. :)


27.4. Iso KIITOS!!

Suurkiitos teille KAIKILLE, jotka teitte viikonlopusta onnistuneen ja ikimuistoisen! Kasvattajatäti on väsynyt, mutta erityisen iloinen... :)

Siispä, kiitos:
* Äiti
* Eppu, Pirkko ja Mara
* Nata, Nessi, Elina, Ismo, Venla ja Senni
* Miina ja Marjo
* Wilma, Stella ja Niina
* Pelle, Viivi ja Erkki
* Aapo, Nalle, Riitta ja Mikko
* Onni, Veera ja Sami
* Esko ja Petriina
* Rocky ja Henna
* Elli, Eija, Mika, Iris ja Ada
* Mette ja Jettiina
* Kasper, Outi ja Juha
* Lenni ja Elina
* Hanna ja Miika
* Casper, Suvi ja Joni
* Nita, Enna, Ansku ja Matti
* Katri ja Marjo
* Ulla, Nana, Anni ja Eddie
* Kenin tuleva perhe Ylöjärveltä
+ omat koiramme Nelli, Saga, Sanni, Robin, Lissu ja Tirri
+ Aimo, Bobi, Calle, Donna, Essi ja Fiia
+ Monna, Ronja, Ken ja Muumi
+ naapurin hassu mummo :D

Erityisesti haluan kiittää Niinaa, Marjoa, Erkkiä ja Ullaa kaikesta avusta! Tämä oli ensimmäinen viikonlopun mittainen Speck Line -tapaaminen ja voin luvata, että jatkoa on luvassa. Suunnitelmissa olisi tehdä Pilkotun viikonlopusta jokakeväinen perinne. Syksyksi on suunnitteilla kasvattitapaaminen Kauhavalle, makkaranpaiston ja muun mukavan merkeissä (kun tällä kertaa ne makkarat jäi jääkaappiin) ja toivon mukaan siitäkin sitten tehdään perinne. Olen todella iloinen erityisesti siitä, että kasvattieni omistajat ovat innokkaita oppimaan uusia asioita ja harrastamaan koiriensa kanssa. Viikonlopun aikana hienon debyyttinsä verijäljellä tekivät Aapo, Rocky, Onni, Eppu, Esko, Mette, Sanni, Tirri, Elli, Wilma, Miina, Viivi ja Pelle. Täytyy sanoa, että olen varsin ihastunut uusien mejäilijöiden suorituksiin!! :)

Seuraava Speck Line -tapaaminen onkin sitten F-pentueen reissu Tampereen pentunäyttelyyn, jonne lähdemme koko pentueen voimin 16.5. Edessä on kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen kesä monien harrastusten parissa, toivon kaikille Speck Line -koirille omistajineen hienoa kesää ja mukavia kokemuksia! Itse kihisen jännityksestä ja mielenkiinnosta odottaessani kesän moninaisia menoja. Seuraava vapaa viikonloppu onkin sitten tiedossa syys- tai lokakuussa...


22.4. Tinoa muistellen..

"Vie mut täältä pois
kun vielä nuori olla voin
kun vielä sydän vapaa on
ja tahtoo lentoon..."

(Nuket)


21.4. Raskas päivä..

Ikävä ja tuska on sanoinkuvaamaton. Lauma on vajaa, vielä ei osaa ajatella että Tino ei tule takaisin. Talo on hiljainen, suru on läsnä joka hetki. Saatoimme Tinon tänään viimeiselle matkalleen. On vaikeaa luopua jostakin niin tärkeästä. Menetyksen hetkellä mieleen kuitenkin nousevat monet ihanat muistot menneiltä vuosilta. Jokainen päivä on lahja.

Viimeisenä iltanaan Tino pääsi kahdestaan äidin kanssa metsään lenkille, sai paljon nameja ja nautti elämästään. Metsässä jalat kantoivat paremmin kuin sisällä, Tino oli melkein entisensä. Lenkin jälkeen se oli väsynyt ja nukkui levollista unta. Tänä iltana, kun palasimme kotiin Tinoa saattamasta, veimme muun lauman samaan paikkaan, kirmaamaan Tinon eilisissä jäljissä. Elämän on jatkuttava..

Kiitos ystäville myötäelämisestä surussamme. Tino oli äidilleni kaikki kaikessa ja elää sydämissämme ikuisesti. Monet itkut meillä vielä itketään, mutta surun keskellä olemme kiitollisia siitä, että saimme pitää Tinon näinkin pitkään. Rakas Tino, hyvää matkaa sateenkaarisillalle!


Benchmark Matrix 20.9.2000 - 21.4.2009

Kun yössä yksin vaeltaa
voi kaltaisensa kohdata
ja hetken tie on kevyt kaksin kulkea
ei etäisyys, ei vuodetkaan
ei mikään meitä erota
kun hetken vain sut pitää saan ja unohtaa.

Ikuisuus, yksi huokaus vain
yksi yö kuin koko elämä
tuoksussasi kevään tuhannen
ei etäisyys, ei vuodetkaan
ei mikään meitä erota
ja hetken tie on kevyt kaksin kulkea...

(Tehosekoitin - Hetken tie on kevyt)

Tinon aika koitti. Tino nukahti tänään mamman sylissä ikiuneen ja pääsi kaikista kivuistaan. Tuska on suunnaton ja ikävä raastaa mieltä. Täytyy vain ajatella, että Tinon on nyt parempi olla. Paljon jäi muistoja, suurimpana niistä Tinon tytär Saga. Äiti lupasi Tinolle pitää Sagasta hyvää huolta. Saga ja muut kaverit toivottavat Tino-hiirelle hyvää matkaa! Tino oli meille niin rakas...


17.4. Kaikella on aikansa...

Koiran omistajuuden ikävin puoli on koirasta luopuminen, se tulee vääjäämättä eteen jokaisen koiran kanssa. Myös koiran vakava sairaus vetää mielen apeaksi ja vie voimavaroja muulta elämiseltä. Viime päivinä ja viikkoina olen joutunut miettimään paljon koiran sairastelua ja koirasta luopumista, enkä valitettavasti ole ainut joka näitä asioita on joutunut pohtimaan.

Koiran vuosia jatkanut sairastelu saattaa heikentää omistajan arviointikyvyn: mihin ja kuka määrittelee sen rajan, minkä yli ei saa mennä? Koska koira on niin sairas, ettei paluuta enää ole? Kun sairaan koiran kanssa elää, sen olemiseen ja käyttäytymiseen tottuu, vaikka se sitten poikkeaisi suurestikin siitä, mitä koira ennen sairastumistaan oli. Kroonisesti sairaan koiran kanssa tottuu myös siihen, että koiran kunnossa ja voinnissa on omat ylämäkensä ja alamäkensä. Mutta joskus tulee se alamäki, josta ei enää päästäkään ponnistamaan ylöspäin. Silloin on aika tehdä vaikea päätös.

Tino on sairastanut epilepsiaa lokakuusta 2005 lähtien. Lääkitys on auttanut sen suhteen hyvin, että kohtaukset ovat pysyneet pääosin poissa ja hyvin on pärjätty. Viimeisin kohtaus on ollut viime vuoden heinäkuussa. Tino on kuitenkin perusluonteeltaankin jokseenkin levoton ja se on korostunut sitten sairauden aikana. Tinolla on ollut välillä huonompiakin kausia, mutta ne eivät ole koskaan kestäneet kovin kauan. Tällä kertaa tuntuu kuitenkin siltä, että huonompi kausi ottaa vallan ja on pakko puuttua asiaan. Tällä hetkellä Tino kaatuilee ja jalat luistavat joskus ihan vain seisoessakin alta laattalattialla. Tino on myös levoton ja kiertää välillä pakonomaisesti edestakaisin taloamme sekä törmäilee esineisiin. Ei se kipeältä silti vaikuta, häntä heiluu kuten ennenkin. Kaatuessaankin se näyttää tuumivan vain, että hups, meni jalat alta. Lihakset sillä on heikot ja lihasjäntevyys tiessään.

Eläinlääkärit sanovat, että Tino pitäisi viedä pään magneettikuvaan, koska he epäilevät sillä olevan aivoissa jotain, mikä aiheuttaa levottomuuden ja lihasten heikkouden. Emme ole kuitenkaan valmiita kuvaukseen, koska se vain rasittaisi Tinon elimistöä turhaan - viimeisin rauhoitus aiheutti kohtauksen, joka ei meinannut mennä ohi oikein millään. Toisaalta olemme myös ajatelleet, että vaikka magneettikuvauksella saisimme selville mitä Tinon aivoissa on, niin ei asialle voisi kuitenkaan tehdä mitään. Nyt olemme siis päättäneet, että ellei Tinon olo lähipäivinä ja -viikkoina parane, tulee Tinosta koiraenkeli ja se pääsee Mintun ja Oskun seuraksi koirien taivaaseen.

Viime sunnuntaina elimme jännittäviä tunteja Nallen (Speck Line Waimea Wihellys) taistellessa elämästään Tampereella. Nalle sai kolmen aikaan iltapäivällä voimakkaan allergisen reaktion (mistä se tuli, on arvoitus: kaksi todennäköisintä vaihtoehtoa ovat ampiaisen pisto ja uusi ruoka). Nalle kiidätettiin pikakyytiä päivystävälle eläinlääkärille, joka oli melko epävarma pennun selviämisestä. Nalle kuitenkin intuboitiin ja pidettiin nukutuksessa. Sen keuhkoissa oli nestettä, jota koitettiin saada pois. Kuin ihmeen kaupalla pikkupentu selvisi koettelemuksestaan ja rupesi heti hengittämään itse, kun se irrotettiin hengityskoneesta. Nalle on sitkeä sissi, oikea taistelijapoika. Ensimmäinen viikko tapahtuneen jälkeen on kriittisintä aikaa keuhkojen vuoksi, mutta nyt voidaan jo huokaista helpotuksesta: Nalle on oma pirteä itsensä ja voi hyvin vahvasta lääkityksestä huolimatta.

Sitten vielä yksi aihe, mitä olen pohtinut todella paljon menneinä päivinä. Lissun isällä on todettu Addisonin tauti. Se ei sinänsä juurikaan pelota minua, olen melko rauhallisella mielellä Lissun suhteen. Mutta kun rupesin tutkimaan Addisonin tautia ja keräämään siitä tietoa, mieleeni pakostikin tuli kasvattini Minka. Minka kävi viime kesäkuussa 1-vuotisrokotuksilla ja sai rokotuksista hirvittävän voimakkaan reaktion. Minkan oireet sopivat melko hyvin Addisonin taudin kuvauksiin ja nyt olemmekin Minkan omistajan kanssa pohtineet, olisiko uudesta tiedosta mahdollisesti apua Minkalle. Minkaa nyt on 10 kuukauden ajan lääkitty kortisonilla saavuttamatta kuitenkaan lopullista parantumista. Minka on heikko, lihakset ovat kadonneet etenkin takapäästä ja syöminen on ollut huonoa. Siispä nyt tutkimme asiaa lisää...

Mitä tämä sitten tulevaisuuden kannalta merkitsee? Sen näyttää aika. Joudun kuitenkin tutkailemaan ja tuumailemaan asioita ja yritän saada mahdollisimman tarkkaa tietoa Addisonin taudista ja muistakin autoimmuunisairauksista ennen kuin teen päätöksiä kasvatustyöni suhteen. Addisonin taudin periytymisestä ei ole varmaa tietoa, joten nyt täytyy pitää silmät ja korvat auki ja yrittää tehdä oikeat valinnat. Kasvatustyötäni tärkeämpää tosin on se, että saataisiin Minkalle takaisin se elämänilo, jota nuorella koiralla kuuluu olla. Tulevaisuus on arvoitus, mutta toivon voivani tehdä kaikkeni sen eteen, että kasvattini voisivat elää tervettä, täysipainoista koiran elämää.


16.4. Hienoja terveystuloksia!

Speck Line Wise Man: lonkat A/A, silmät terveet
Speck Line Every Heartbeat: silmät terveet, odotetaan SKL:n virallista lonkkalausuntoa

Aapo ja Eevi ovat käyneet maaliskuussa terveystarkastuksessa, hienoin tuloksin. Eevin lonkkalausuntoa vielä odotellaan Kennelliitosta. Tuhannet kiitokset, Riitta & Mikko sekä Anu! :)


1.4. Rankka päivä takana..

Nelli pääsi tänään kokeilemaan verijälkeä talviolosuhteissa, tosin tällä kertaa verijäljen oli tehnyt koira eikä sorkkaeläin. Isäni nimittäin soitti neljältä iltapäivällä, että Jenkki oli kadonnut lenkillä ollessa ja sitä ei löytynyt mistään. Isä oli seurannut Jenkin jälkiä jonkun matkaa, mutta raskas umpihanki teetti töitä ja hän lähti välillä kotiin syömään ja keräämään voimia. Lähdin hetikohta puhelun jälkeen ajelemaan kohti Ylihärmää ja viideltä olimme valmiudessa ja lähdössä takaisin metsään. Maasto oli Jenkille vähän vieraampaa, joten ei ollut mitään tietoa mihin päin se lähtisi suunnistamaan.

Onneksi hangessa näkyi hyvin Jenkin jäljet ja myös oikeasta takajalasta vuotanutta verta - hanki oli sen verran kovaa, että tassu oli rikkoutunut heti alkumatkasta. Seurasimme Nellin ja Oliverin kanssa jälkiä eräälle pellolle, mistä isä lähti Oliverin kanssa takaisin autolle päin katsomaan josko Jenkki olisi palannut sinne. Me jatkoimme Nellin kanssa kahdestaan matkaa. Jälkien seuraaminen oli todella väsyttävää puuhaa, kun pahimmissa paikoissa hanki upotti melkein vyötäröön asti ja muutenkin hanki ylsi koko ajan vähintään polveen. Pellon jälkeen jäljet kääntyivät aina vain kauemmas paikasta, mihin autot oli jätetty ja ajattelinkin jo, että mitenkähän kauas Jenkki onkaan ehtinyt. Parissa kohdassa Nellin nenästä oli tosissaan hyötyä kun jälkiä oli vaikeampi seurata pienen, tuoreen hakkuuaukion kohdalla ja sitten eräässä ojien risteyksessä, missä jälkiä meni molempiin suuntiin. Nelli meinasi välillä väsyä, pieni ja suhteellisen iäkäs koira kun on ja hanki upotti kovasti. Eikä itselläkään ihan hirveän energinen olo ollut..

Pikkuhiljaa jäljet menivät minun heikon suuntavaistoni mukaan lähemmäs lähtöpaikkaa. Jenkki oli kulkenut paljon ojia pitkin. Siinä vaiheessa, kun minusta jo tuntui, etten jaksa enää yhtään enempää rämpiä hangessa, huomasin tulleeni jo lähelle lähtöpaikkaa, koska puiden välistä pilkotti hiekkamontun keskellä olevat kalliot. Jenkki oli pitkän ojissa kulkemisen jälkeen lähtenyt kuusimetsän poikki ja ajattelinkin, että se on varmaan kulkenut kohti lähtöpaikkaa. Kun olin jo hyvin lähellä lähtöpaikkaa, soitin isälle (joka kierteli autolla lähialueen metsäautoteitä), että olen kohta auton luona ja että olemme yhä jäljillä. Puhelun aikana huomasin sitten suureksi helpotuksekseni, että Jenkki makasi 15-20 metriä meistä vasemmalla metsässä pienen kumpareen takana.

Jenkki nosti päätään, kun sanoin sen nimen toisen kerran. Ensin se vain katseli varautuneen näköisenä, mutta lähti sitten tulemaan meitä kohti kun näki Nellin. Luojan kiitos, Jenkki löytyi suhteellisen hyvässä kunnossa joskin väsyneenä. Jenkki täyttää kesällä 10 vuotta ja on jo selkeästi vanhus, joten huoli oli suuri pojan jaksamisen takia - hanki kun oli sille raskasta kulkea. Jenkki löytyi seitsemältä, eli ehti olla yli 4 tuntia kateissa. Mitään tietoa ei ole, miksi Jenkki lähti omille teilleen - se kun ei ole vastaavaa koskaan aiemmin tehnyt. Jälkiä seuratessani tosin näin parikin kertaa ison kanalinnun (koppelo?!) lähtevän lentoon ihan läheltä, joten liekö sitten kanakoira kanalintuja metsästellyt, se jää arvoitukseksi..

Nelli oli melkoisen väsynyt parin tunnin umpihankirupeaman jälkeen ja äiskä taitaa tarvita parin päivän ajan vähintään kainalosauvat kävelemiseen, mutta tärkeintä että Jenkki on turvallisesti kotona nukkumassa päivän väsymystä pois. Pakon edessä pystyy näemmä itsekin melkein mihin tahansa, vaikka välillä piti monta kertaa huilata hetki paikallaan kun voimat meinasi loppua ihan tyystin - varsinkin kun itsellä ei ollut mitään käsitystä ympäröivästä maastosta. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. On se Jenkki niin rakas, että itsellekin tuli aikas monta tippaa linssiin kun poika löytyi!!

Nyt kello lähenee yhtätoista ja päivä on pulkassa, lukuunottamatta pentujen punnitusta. Pennut kasvavat tasaista tahtia (kaikki ovat tuplanneet painonsa, 8-10 päivän iässä) ja Lissu on hieno emä. Itse odottelen kovasti, että pääsisi jo enempi tutustumaan pentuihin ja touhuamaan niitten kanssa, kunhan vaan avaisivat ensin edes silmänsä... :)Maaliskuu 2009

30.3. Kuvia pennuista 1vk ikäisenä

H-pentueen omalle sivulle on lisätty yksittäiskuvat pennuista. Ihan helppoa kuvaaminen ei ollut, mutta saatiin sentään jonkinlaiset kuvat lapsukaisista esille. Kaikki pennut ovat varattuja. Seuraava cockeripentueemme syntynee ensi vuoden alkupuolella. Englanninspringerspanielipentuja sen sijaan on vielä muutama varattavissa! Pentusivu päivitetty.


22.3. Lissun pentue syntyi!

Lissun ensimmäinen pentue syntyi. H-pentueessamme on 3 potraa poikaa ja 3 pirteää tyttöä. Lisätietoja pentueesta pentusivulta! Vapaana mahdollisesti yksi uros.


15.3. Tampere kv, tuom. Ann Ingram, Irlanti
Speck Line With One Spot JUN H
Speck Line Wise Man NUO EH
Speck Line Winter Prince AVO EH
Speck Line Wild West KÄY EH/4Helmikuu 2009

19.2. Lissu kävi ultrassa

Lissu kävi eilen ultrassa ja todettiin kantavaksi. Masussa näkyi ainakin viisi pientä cockerin alkua, joten nyt odotamme jännityksellä pentujen syntymistä!
Lisätietoja pentueesta pentusivulta! :)


13.2. Viivin silmätarkastustulos

Adamant's Wild And Free: täysin terveet silmät


2.2. Pellen lonkkakuvaustulos

Speck Line Wild West: lonkat A/A!!!Tammikuu 2009

25.1. Nelli on mejäcockeri 2008!!

En olisi ikinä uskonut viime keväänä, mihin Nellin (Fin Mva Fin & N Jva Tk1 Jenlin Savannah) mejä-kausi vielä johtaisikaan. Nelli oli pitänyt taukoa kokeista lähes 2v eikä harjoitusjälkiäkään oltu sinä aikana pahemmin tehty. Kauden 2008 aikana Nelli kävi 4 kokeessa ja tulosten perusteella Nellistä tuli VUODEN MEJÄCOCKERI 2008! Mejäcockeri-kisaan lasketaan mukaan koiran kolme parasta voittajaluokan tulosta kauden ajalta, joten korkein mahdollinen pistemäärä on 150. Nellin kauden pisteet olivat 44, 49, 48 ja 50, joten Nellin pisteet kisassa olivat 147 pistettä. Tällä tuloksella Nelli voitti erittäin korkeatasoisen ja tiukan kisan - toiseksi tulleella koiralla oli pisteitä 146, kolmannella 145. Mejäcockeri-kisan tulokset kokonaisuudessaan täällä.

Täytyy sanoa, että paljon tyytyväisempi ei voisi koiraansa olla. Nelli on ollut aina luonnonlahjakkuus mejässä - tulihan se valioksi 6. kokeessaan 3,5 kk ensimmäisen kokeen jälkeen. Ja uransa aikana se on tehnyt kokeissa tasan 2 hukkaa. Nellin kanssa on aina rentouttavaa lähteä jäljelle, kun saa vain kävellä rauhakseen perässä ja katsoa, miten koira tekee hienoa työtä - ei tarvitse ikinä miettiä, että mitähän koira tällä kertaa keksii tehdä metsässä.. Vielä Nellillä on varmaan kausi ellei parikin jäljestettävänään ja toivottavasti pääsemme vielä lisää käytännön jäljestyshommiinkin. Mahtava tyttö, täytyy sanoa!! Suurkiitos Merjalle mahtavasta harrastuskoirasta.. :)

Nellin kaikki mejä-tulokset ja arvostelut löydät täältä!


25.1. Silmätarkastustuloksia, ell Taina Lehtonen

Silmätarkastuksessa on viime aikoina käynyt muutama koiristamme, kaikkien silmät terveet:
Jenlin Savannah (4.12.08 epäv.)
Benchmark Matrix (4.12.08 epäv.)
Speck Line Wild West (9.1.09)
Speck Line Cassandra (20.1.09 epäv.)
Speck Line Angel is Blue (20.1.09)

Nellin, Tinon ja Sagan silmät tutkittiin epävirallisesti: Cockerspanielit ry sponsoroi yli 6-vuotiaille cockereille maksuttoman, epävirallisen silmätarkastuksen ell Taina Lehtosen tutkimana. Pelle taas kävi lonkkakuvauksessa ja silmätarkastuksessa; lonkat lähtivät Kennelliittoon A/A:na, mutta virallista tulosta vielä odotellaan.

Speck Line Angel is Blue "Natan" silmät tutkittiin nyt toisen kerran. Ensimmäisellä kerrallahan Natalta löytyi molemmista silmistä lääkärin kaihiksi tulkitsemat pisteet. Nyt ei kuitenkaan kaihia löytynyt, vasemmasta silmästä kylläkin pyöreä, ei kovin tiivis samentuma linssin etuosasta. Natalla on nyt siis kaksi keskenään ristiriitaista silmätutkimuslausuntoa, joten voi olla että käymme sen kanssa paneelissa tarkistamassa asian.

Natan sisaruksista kaksi on silmätarkastettu: Velmulla ja Maisalla todettiin syksyllä 2007, samoin kuin Natalla, lievä katarakta - niillä tosin oli molemmilla pieni, pyöreä ja selkeärajainen, piste vain toisessa silmässä ja hieman epävarma diagnoosi. Joten eipä tässä hirveästi tarvitse varmaan pelätä, että nuo muutokset varsinaisesti HC:n oireita olisivat ja että pisteet johonkin leviäisivät. Velmu ja Maisakin tullaan tarkistamaan uudelleen jossain vaiheessa.


18.1. Teuva r, tuom. Saija Juutilainen
Speck Line Definitely Mine NUO EH/1

Miina oli "kovin suorarakenteinen edestä", muuten arvostelu oli hyvä. Uusi kuva Miinasta omalla sivullaan.


16.-20.1. Lissu on astutettu!

Lissu on nyt astutettu Hyrrällä ja pentuja odotellaan syntyväksi maaliskuun puolen välin jälkeen. Lisätietoja pentusivulta!


15.1. C-pentue 6v

Ensimmäisen pentueemme lapsukaiset täyttävät tänään 6 vuotta. Sydämelliset onnittelut ja halit kasvattajatätiltä Oskulle, Jerelle, Sagalle, Epulle, Viiville sekä Siirille! <3


14.1. Springerin pentuja syntynyt!

Aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan, vaan luonto hoitaa hommat ihan itse...

Joulun alla Aron perhe alkoi ihmetellä, että mitenkäs Viivi on noin kovasti ruvennut lihomaan, vaikka ruokaa on koitettu vähentää. Pikainen laskutoimitus ja syykin selvisi - Viivi taitaa odotella perheenlisäystä. Kului muutama viikko ja Viivin maha kasvoi kasvamistaan, kunnes tänään päivänvalon näki 9 pientä springerilapsukaista - 5 poikaa ja 4 tyttöä, syntymäpainojen keskiarvo 415 grammaa (painot vaihtelivat 360-440 gramman välillä). Pennut ovat maksavalkoisia, osalla höysteenä tan-merkit. Pentujen ylpeä isipappa on Viivin aiemman pentueen Pelle-poika, joka on jossain välissä juoksun aikana päässyt salatreffeille mamman kanssa tiukasta valvonnasta ja erilläänpitämisestä huolimatta.

Noh, pentujen vanhemmista sen verran, että molemmat ovat iloisia metsästäviä perhekoiria. Viivillä on näyttelyistä vara-sert ja metsästyskokeista SPVE AVO2. Pellellä taas on ainoasta näyttelystään saaliina serti ja Pelle sijoittui nuorten spanielien metsästyskatselmuksessa eli Haastajassa finaalin toiseksi saaden tulokseksi SPME NUO2. Molemmat ovat suorittaneet spanielien taipumuskokeen hyväksytysti ja Viivi kisaa myös agilityssa maxi2-luokassa. Molemmilla on A-lonkat (Pellen lonkkatulos odottaa vielä vahvistusta Kennelliitosta) ja täysin terveet silmät. Molemmat ovat fucosidosis vapaita sekä vapaita cord1-tyypin pra:sta.

Pennuista on siis odotettavissa varsin mukavia harrastuskoiria ja kavereita metsästykseen. Pennut etsivät rakastavia, harrastavia koteja ja ovat luovutusiässä maaliskuussa. Pennut tullaan rekisteröimään EJ-rekisteriin (ei jalostukseen) niiden suuren sukusiitosprosentin vuoksi. Pentujen hintaan (800 euroa) sisältyy virallinen lonkkakuvaus ja silmätarkastus vuoden iässä. Pennut luovutetaan uusiin koteihinsa eläinlääkärin tarkastamina, vähintään 3 kertaa madotettuina ja sirutettuina. Trimmaukset ovat maksuttomia kasvattajan luona ja kasvattaja on muutenkin käytettävissä aina, kun jotain kysyttävää tulee.

Jos olet kiinnostunut omasta iloisesta monitoimispanielista, ota yhteyttä - yhteystiedot löydät etusivulta.
Lisää tietoa pentueesta ensi viikon alussa kasvattajan kotiuduttua reissun päältä.


11.1. Uusia kuvia ja pentu-uutisia..

Uusi vuosi, uudet kujeet.. Olen päivittänyt sivuille vähän uusia (tai vanhoja mutta aiemmin julkaisemattomia) kuvia ja lisännyt myös omille koirille (kotona asustaville) isommat seisotuskuvat - ne löytää jokaisen koiran oman sivun alareunan kuvaa klikkaamalla. Kasvattien sivuja päivittelen kuvilla ja muulla mukavalla, kunhan ehdin.

Sitten hieman pentu-uutisia. Lissu aloitti juoksunsa ja astutetaan Hyrrällä. Pennut syntyvät siis maaliskuun lopussa ja ovat luovutuksessa toukokuussa, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan. Lisää tietoa pentusivulta. Robinilla kävi 7.1. morsian ja pentuja odotetaan syntyväksi maaliskuun alussa, tiedustelut: kennel Mandolic. Jotain muutakin penturintamalla saattaa lähiaikoina tapahtua, siitä lisää myöhemmin.. ;)