UUTISIA JA KUULUMISIA:


Joulukuu 2010

31.12. P-pentue on täällä!

15.56 orange roan poika "Pikku-Einari" 331g
16.15 orange roan tyttö 356g
16.18 blue roan tyttö 254g
17.02 blue roan poika 357g
18.47 blue roan tyttö 331g
19.28 blue roan tyttö 354g
21.05 rauha maassa.. taisi olla tässä :)

klo 8:
Tänään taitavat pennut syntyä. Ainakin me sovittiin Hipin kanssa niin.. Yö meni suhteellisen rauhallisesti edelleen, mutta koko ajan lähestyvän synnytyksen merkit lisääntyvät.. :)


30.12. Vihdoin...

Meillä alkaa tapahtua. Hippi nukkui vielä yön täysin rauhallisena ja selvästi tyytyväisenä olotilaansa. Eilen se kuitenkin laski iltapäivällä pikaisesti lämmöt alle 37 asteen ja nyt iltapäivällä se on alkanut viihtyä pentulaatikossa nukkuen. Päivittelen uutisia sitä mukaa kun pentuset syntyvät, jos vaan ehdin. Tätä kirjoittaessa kello on 15.10 ja luulisin, että ennen huomista alkaa olla elämää laatikossa.. :)

Tilannekatsaus klo 18.30:
Taisi olla eilinen lämmönlasku hämäystä. Nyt on nimittäin uudestaan lämmöt alhaalla, joten josko se tästä sitten lähtis ja huomenissa saatais pennut maailmaan.. Kenties. Odottavan aika käy todella pitkäksi!!

Tilannekatsaus klo 22.20:
Odotellaan, odotellaan...


23.12. Joulun rauhaa soittaa saavat kellot enkelten..

Juhla vanhain perinteiden saapuu talven hämärään
hyvän tahdon, odotuksen nostaa mieleen lämpimään
Sadun lailla taaskin kuvat mieliin nousee vanhan maan
aasit, lampaat, härkäin kuvat herää eloon uudestaan
Vaikka onkin kaukainen, satain vuotten takainen
silti aina läheinen, tule joulu kultainen...

Nyt hiljenemme joulun viettoon ja keräämme voimia ensi viikkoon, kun saamme toivottaa tervetulleeksi uudet Speck Line -tulokkaat. Toivotan kaikille kasvattieni omistajille ja ystävillemme ympäri Suomen rauhaisaa joulun aikaa ja onnea tulevan vuoden haasteisiin! Nauttikaa joulun tunnelmasta ja tuoksuista..

18.12. Terveystuloksia, ELL Taina Lehtonen

Speck Line Fallan Mainio silmät terveet (muutama hento ylimääräinen ripsi)
Speck Line Hurmaava Hunaja silmät terveet (muutama hento ylimääräinen ripsi)
Speck Line Rakkauren Tähären polvet 0/0, silmät terveet (muutama hento ylimääräinen ripsi)
Speck Line Rinta Rottingilla polvet 0/0, silmät terveet (muutama hento ylimääräinen ripsi)
Speck Line Rintintin polvet 0/0, silmät terveet (muutama hento ylimääräinen ripsi)
Speck Line Cassandra silmät terveet (epävir. lausunto)


12.12. Helsinki kv, Voittaja -10, tuom. Paula Heikkinen-Lehkonen
Speck Line Halinalle NUO ERI/2

Jedi osallistui ensimmäistä kertaa viralliseen näyttelyyn varsin mukavin tuloksin. Poika oli intoa täynnä (ja olisi halunnut PU-kehän aikana seisomisen sijaan kiivetä kasvattajatätin syliin pusuttelemaan), mutta koikkelehtimisen lomassa esiintyi välillä ihan nätistikin. Komea poika Jedistä on kasvanut. Arvostelu tässä, mielestäni hyvin Jediä kuvaava:

Normaalisti kehittynyt, hieman hoikka uros. Hyvä pään pituus. Kauniit silmät. Kuonon & kallon ylälinjat ei aivan yhdensuuntaiset. Hyvä lapakulmaus. Hieman kevyt luusto. Hyvät takakulmaukset. Kaunis ylälinja. Erinomainen turkki. Vilkas & iloinen.


5.12. Pohjoisen kuulumisia! :)

Eilen kävimme pikavisiitillä pohjoisessa tapaamassa ja trimmailemassa kasvatteja. Ensin ajelimme tervehtimään Ilonaa (SL Dream Came True) uuteen kotiinsa. En ollut nähnyt tyttöä 2,5 vuoteen, enkä pariin vuoteen edes kuullut siitä mitään. Siksi olinkin suunnattoman onnellinen, kun uusi omistaja otti minuun yhteyttä marraskuun lopulla. Sovimme tapaamisesta ja vierailusta tulikin todella mukava. Ilona voi erinomaisesti ja oli oma iloinen itsensä. Omistajaperhe on enemmän kuin tyytyväinen "rakkauspakkaukseensa", eikä suotta. Iso kiitos Ilonan hyvästä hoidosta, Sanna ja perhe! :)

Seuraavaksi suunnistimme tapaamaan Ilonan velipoikaa Pepiä. Pepin toki olin nähnyt muutama viikko sitten luonnetestissä, mutta viimeisestä kyläilystä Kemissä oli tainnut kulua jo reilu vuosi. Pepille ja kaverilleen rottweiler-Bossille oli kiva yllätys, kun Lissukin oli mukana ja entiseen malliin piti pojille jöötä. Pepin turkki pistettiin pitkästä aikaa kuosiin ja otettiin muutama uusi kuva komistuksesta. Kuvia tulee kenties sivuillekin, kunhan meikäläisen kamera palaa reissulta kotiin (mistä iso kiitos jo etukäteen Piiulille!)...

Reissun viimeisenä etappina oli Sievi, jossa käytiin moikkaamassa sijoitustyttö Peppiä ja uusinta ruotsintuliaistamme Börjeä (josta on kuvia alempana uutissivulla). Börjen isäntäperhe ja myös koko suku on totaalisesti menettänyt sydämensä pikkupojalle, enkä yhtään ihmettele! On se vaan niin ihana.. <3

Ensi viikollekin on suunnitelmissa muutaman kasvatin tapaaminen. Lähden moikkaamaan kesällä uuteen kotiin muuttanutta Eskoa, Eskon velipoika Velmua sekä Hipin pojista toista Elmoa (toisen tapasin viikko sitten). Kasvattajana noita kyläpaikkoja olisi ympäri Suomen, harmittavan harvoin vain ehtii kierrellä kasvatteja tapaamassa. Aina se on kuitenkin yhtä ihanaa, kun pitkästä aikaa näkee jonkun lapsukaisista ja saa monta monituista märkää pusua.. :)

Kotosalla ihmetellään edelleen Hipin masua. Saas nähdä miten iso sakki siellä tällä kertaa piilottelee - on se sen verran iso jo nyt ja vielä täytyy 3,5 viikkoa odotella!Marraskuu 2010

30.11. Rauhaisaa eloa ja odotusta..

Meillä elellään pakkasten ehdoilla rauhakseen kotimaisemissa. Hipin maha pyöristyy, joten pentuja taitaa olla luvassa joulukuun lopulla. Nata palasi juoksutauon jälkeen agilityyn ja jatkamme yhteisen sävelen etsiskelyä. Myös Tirri ja Lissu reenailevat omalla tasollaan, niiden kanssa on vielä kovasti tekemistä edessä... Sannin kanssa harjoitellaan tokoa, saas nähdä miten pitkälle päästään talven aikana. On kyllä hienoa, kun on talvellakin mahdollisuus harjoitella agilitya ja tokoa lämpimässä hallissa, johon on matkaa vajaa 8 km. Luksusta!! :)

Sagasta tulee reilun kuukauden päästä jo veteraani-ikäinen, tosin sitä ei kyllä käyttäytymisestä huomaa millään lailla. Auta armias, jos pakkanen paukkuu ja porukka ei pääse kunnon lenkille, niin johan meidän vanhimmainen keksii ihan omaa kivaa. Mielessä kävi, josko senkin kanssa verestäisi vähän tokomuistoja ja mahdollisesti tähtäisi jopa kokeisiin. Porukan nuorimmainen eli Toivo taas on saanut kunnian olla äiskän naksukoekaniini - aiemmin en ole koiria juuri naksuttimella koulutellut, mutta nyt ajattelin kokeilla. Ja mielenkiintoistahan tuo on.. Robin viettelee leppoisaa keski-ikäisen miehen elämää, nyt kun narttujen juoksutkin ovat toistaiseksi tauolla. Että semmoista meidän poppoolle..

Lauantaina osallistuimme mamman kanssa Espoossa Pekka Korrin koulutuspäivään kuunteluoppilaina ja näin myös pitkästä aikaa Hipin Elmo-pojan (SL Rinssi Rohkea), josta olikin kasvanut komea miekkonen. Ensi viikonloppuna lähden pohjoiseen tapaamaan kahta kasvattiani ja ensi viikolle on suunnitteilla matka itään samoissa merkeissä. Pitää nyt reissata kun vielä voi, ennen kuin pennut syntyvät ja aika kuluu pentulaatikon laidalla lapsukaisia katsellen.

Koiranettiin oli aamulla ilmestynyt uudet BLUP-indeksit, jotka on nyt päivitetty taulukkosivulle.


16.11. Sivuja päivitellään pikkuhiljaa uuteen uskoon..

Olen aloittanut pienimuotoisen sivujen uudistamisen. Ensimmäisenä muutoksen koki info-sivu, lisää värkkäilyä tulossa... Tällä hetkellä kaikki linkit sun muut eivät välttämättä pelaa, mutta jatkan projektia kunhan ehdin.


13.11. Luonnetesti, Ilmajoki, tuom. Tarja Matsuoi ja Katri Leikola
Speck Line Dance With Me: LTEP +205
Speck Line Wild Child: LTEP +221

Mielenkiintoinen päivä luonnetestissä! Iso kiitos Pepin ja Wilman omistajille aktiivisuudesta ja onnittelut hienoista tuloksista! :)

Speck Line Dance With Me "Pepi", ikä 3v 5kk
Toimintakyky +2 hyvä
Terävyys +3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu +2 kohtuullinen
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +3 vilkas
Kovuus +3 kohtuullisen kova
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus +++ laukausvarma
Kokonaispisteet +205


Speck Line Wild Child "Wilma", ikä 2v 11kk
Toimintakyky +1 kohtuullinen
Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 pieni
Taisteluhalu +2 kohtuullinen
Hermorakenne +2 tasapainoinen
Temperamentti +3 vilkas
Kovuus +3 kohtuullisen kova
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus +++ laukausvarma
Kokonaispisteet +221


12.11. Börje saapui Suomeen! <3

Saavuimme illalla Suomeen pikaiselta parin päivän Ruotsin visiitiltä. Mukanamme uuteen kotimaahansa saapui myös ihana Börje-poika, Jutrix High On Life. Börje on vuosien odotuksen tulos ja nyt vihdoin täällä. Börjen suvussa on paljon monitoimisia harrastus- ja käyttökoiria ja sellainen myös pojastamme toivon mukaan isona kasvaa. Matka meni leppoisasti ja pikkupoika tutustui ympäristöön laivalla ja muuallakin häntä heiluen reippaasti. Börje on yhteisomistuksessa Erja Säilynojan (kennel Smilemaker's) kanssa ja asuu Erjan perheessä Sievissä. Oma sivu pojalle tulossa.

Börjen tiedot Rasdatassa


8.11. Terveystuloksia!

Speck Line Hattara: lonkat A/A, kyynärät 0/0
Speck Line Halinalle: lonkat A/A, silmät terveet (muutama hento ylimääräinen ripsi)

Upeaa!!! Nyt voivat sisarukset ruveta suunnittelemaan agilitykisoja hyvillä mielin.. ;)


6.11. Cocker of cockers!

Osallistuimme Lissun kanssa Cocker of cockers -gaalaan, joka järjestettiin Cockerspanielit ry:n 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Vantaalla. Meillä oli Lissun kanssa hauskaa, vaikka ei ensimmäistä kierrosta pidemmälle päästykään. Lissu nautti esiintymisestä, etenkin kun äiskällä oli mukana kaninkarvapallo palkkiona.. Harmikseni en ehtinyt varsinaiseen yhdistyksen juhlatilaisuuteen ollenkaan odotellessani Lissun kanssa gaalan esiarvostelua. Juhlassa minulle myönnettiin Cockerspanielit ry:n hopeinen harrastemerkki, jonka sitten myöhemmin pokkasin esiarvostelusta päästyäni. :)

Päivä oli todella hieno ja gaala ikimuistoinen. Oli mukavaa nähdä paljon tuttuja ja myös paljon upeita cockereita. Täytyy sanoa, että on meillä hieno ja monipuolinen rotu!


5.11. Koiraharrasteita.. :)

Pitkästä aikaa olen aloittanut tokon ja agilityn reenaamisen ohjatuissa koulutuksissa. Ja kyllä on kivaa! Nellin kanssa aikoinaan molempia lajeja kilpailin (plus Tinon kanssa muutaman toko-kokeen) ja sitten harjoittelu jäi Nellin kuoleman jälkeen kokonaan pois kuvioista. Tokoa olen koirien kanssa vähän puuhastellut kotosalla, mutta tekemisestä on puuttunut motivaatio alkaa harjoitella säännöllisemmin ja jopa kilpailuja ajatellen. Nyt tuo motivaatio on palannut ja olen aivan innoissani! Kaikkien mejä- ym. menojen sekaan on siis ensi kesälle jo ilmestynyt merkintöjä agilitykisoista ja naapurikunnassa kun järjestetään maajoukkuekarsinnat, niin tokihan sinnekin pitää mennä katsomaan! Koirat on tyytyväisiä, kun äiskä touhuaa niiden kanssa monipuolisemmin ja äiskä puhkuu intoa! Nähtäväksi jää, mitä ensi vuosi tuo tullessaan!

Meillä elellään rauhallista (?) syyseloa. Huomenna lähdetään Lissun kanssa Cocker of cockers -gaalaan Vantaalle pyörähtämään ja kotona riittää elämää, kun on yhtä aikaa 3 narttua juoksussa ja 2 poikaa itkemässä niiden perään. Pari kasvattia on käynyt viime aikoina lonkkakuvissa ja niiden tuloksia odotellaan. Ensi viikolla luonnetestataan kaksi kasvattiani ja lähden taas sivistämään itseäni Raaheen, spanielien metsästyskokeen yleisöksi. Tekemistä siis piisaa, vaikka onkin jo melkein talvi. Arkisin kohotellaan koirien kanssa kuntoa, että jaksetaan juoksennella agilityradalla ja viikonloput menee erilaisissa koiramaisissa aktiviteeteissa ja joskus myös akateemisen sivistyksen parissa avoimen yliopiston luennoilla. Eipä tule aika pitkäksi ja Hipin odotusaikakin menee nopeammin. Kohtahan tässä on jo joulu ja uuden vuoden alla päästään toivon mukaan hoitelemaan pikkuvaavoja... :)Lokakuu 2010

28.10. Hippi on astutettu!

Hippi on astutettu, tietoa tulevasta pentueesta pentusivulla!


26.10. Silmätarkastustuloksia, ELL Taina Lehtonen
Speck Line Be My Sunshine: ylimääräisiä ripsiä, muuten terveet silmät
Speck Line Definitely Mine: ylimääräisiä ripsiä, muuten terveet silmät


24.10. Seinäjoki kv, tuom. Matti Luoso
Speck Line Rinta Rottingilla JUN H


10.10. SPME, Ilmajoki, tuom. Mauri Koivuporras
Speck Line Wild Child AVO 0, 81p.

Wilma osallistui ensimmäistä kertaa spanielien metsästyskokeiden AVO-luokkaan. Heinäkuun lopussa syntyneet pennut vaikuttivat kuitenkin kuvioihin sen verran, että vesityökokeet jäivät tänä vuonna mammaloman vuoksi väliin ja vesityöpisteet saamatta. Pistesaalis oli kuitenkin hieno ja Wilma oli tuomarin mielestä hyvin lupaava. Tyton ensimmäiset lämpimän riistan noudot on nyt sitten tehty ja mielenkiinnolla jäämme odottamaan ensi kautta - tuloksia on varmasti tiedossa! :)Syyskuu 2010

28.9. Luonnetesti-sivu päivitetty

Päivitin luonnetesti-sivulle taulukon, joka helpottaa tulosten vertailua.


26.9. Luonnetesti, Haukipudas, tuom. Reijo Hynynen ja Jari Keinänen
Manaca's Look Low And Behold LTEP +221
Speck Line Definitely Mine LTEP +140
Windendavour's Endless Emotion LTEP +110

Hyvin mielenkiintoinen päivä luonnetestissä. Tarkemmat pisteet tässä (päivittelen luonnetesti-sivua sitten joskus kun ehdin) :

Manaca's Look Low And Behold "Lissu", ikä 3v 3kk
Toimintakyky +1 kohtuullinen
Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 pieni
Taisteluhalu +2 kohtuullinen
Hermorakenne +2 tasapainoinen
Temperamentti +3 vilkas
Kovuus +3 kohtuullisen kova
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus +++ laukausvarma
Kokonaispisteet +221


Speck Line Definitely Mine "Miina", ikä 3v 3kk
Toimintakyky +1 kohtuullinen
Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 pieni
Taisteluhalu -1 pieni
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +3 vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus +++ laukausvarma
Kokonaispisteet +140


Windendavour's Endless Emotion "Hippi", ikä 4v 5kk
Toimintakyky +1 kohtuullinen
Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 pieni
Taisteluhalu -1 pieni
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +1 erittäin vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus +++ laukausvarma
Kokonaispisteet +110


18.9. Nuorten koirien katselmus, Ähtäri

Vietimme mukavalla porukalla päivän nuorten koirien katselmuksessa Ähtärissä. Kiitos Tildalle, Röllille, Oscarille ja Pepille omistajineen! Toivon mielestä päivä oli hirmu kiva, kun sai leikkiä kavereitten kanssa ja tutustua uusiinkin ystäviin.. :)


16.9. Syksyn kuulumisia..

Niin tuli syksy pitkän ja lämpimän kesän jälkeen. Syksyn myötä alkoivat meillä puhaltaa uudet tuulet - tai no ei nyt aivan ennenkuulumattomat, mutta pitkästä aikaa äiskä innostui agilitysta. Talven aikana aion reenailla agiliitoa Tirrin ja Natan kanssa, katsotaan sitten josko aloitettaisiin Natan kanssa yhdessä kisaaminen jossain vaiheessa (Nata kisaa kakkosissa, ohjaajalla vaan voi olla vähän vaikeuksia päästä kakkosten tasolle "muutaman" vuoden kisatauon jälkeen)...

Sanni kokeili kesällä muutaman kerran rallytokoa, joka tosin on nyt tauolla, joten sen kanssa jatkamme ihan normitokoa omaksi iloksi. Haaveissa olisi päästä pitkästä aikaa kilpailemaan myös tokossa, mutta sitä ennen on toki töitä tehtävänä ihan riittävästi.. No, ehkä vielä joskus.. :)

Pentusuunnitelmiakin olen viime aikoina tehnyt, nyt vain odotellaan tyttöjen juoksuja. Luulisin, että joulu-tammikuulla meillä on pentulaatikossa kuhinaa, jos kaikki menee hyvin. Ensi viikolla 3 nartuistani menee luonnetestiin, sen jälkeen meiltä onkin sitten jo 3 koiraa sekä mh-kuvattu että luonnetestattu. Mielenkiintoista päästä vertailemaan tuloksia! Suurella mielenkiinnolla odotan myös tyttöjen tulevia pentueita, olen katsellut "sillä silmällä" hyvin mielenkiintoisia sulhoehdokkaita ja tuskin maltan odottaa, mitä ensi vuosi tuo tullessaan...

Pentukuumetta on hieman toki helpottanut Wilman 11 pennun pallottelu ja niiden kasvun seuraaminen. Wilman pennuista on vielä vapaana sekä narttuja että uroksia! :)

Tällä viikolla on lauantaina vuorossa nuorten koirien katselmus, jonne suuntaavat Toivo, Tilda, Rölli, Peppi ja Oscar. Mielenkiintoista kuulla, mitä lapsukaisista sanotaan. Minttukin olisi ollut menossa mukana, mutta juoksu esti osallistumisen.


8.9. Mejä, Alajärvi, tuom. Jyrki Rasinpää
Speck Line Don't Forget Me AVO 2, 39p.
Speck Line Wild Child AVO 2, 32p.

Sulo jäljesti hienosti ensimmäisessä kokeessaan todella vähäisen harjoittelun jälkeen. Taitava jätkä! Wilma taas teki hienon paluun mammaloman jälkeen kokeisiin. Nyt on meikäläisen mejä-kausi ohi ja katseet käännetään ensi vuoteen ja tulevien kokeiden suunnitteluun. Tämäniltainen koe oli ensimmäinen, jonka järjestin Alajärvellä ja jatkoa varmasti seuraa ensi vuonna. Kaikkien illan kokeeseen osallistuvien koirien tulokset vielä kootusti:

Koirantähden Invisible Man "Elmo" AVO 1, 43p., ohj. Jere Ojala (labradorinnoutaja)
Speck Line Don't Forget Me "Sulo" AVO 2, 39p., ohj. Maarit Mäki (cockerspanieli)
Speck Line Wild Child "Wilma" AVO 2, 32p., ohj. Niina Sillanpää (englanninspringerspanieli)
Orismalaikan Aihki "Aihki" AVO 3, 22p., ohj. Henna Kivinummi (itäsiperianlaika)

Iso kiitos kaikille kokeeseen osallistuneille ja onnittelut tuloksista! :)


4.9. Taipumuskoe, Ruovesi, tuom. Liisa Pajala

Speck Line Rieputa Rallaa SPA 1
Speck Line Rinsessa Ruusunen SPA 0
Speck Line Rinta Rottingilla SPA 0

R-lapsukaiset tekivät joukkoryntäyksen taippareihin, nyt kun sinne pääsivät täytettyään 2pv aiemmin 9kk. Unille hyväksytty suoritus, Tilda ja Ruu pääsevät vielä uudestaankin kokeilemaan. Tildalle ja Ruulle hienot arvostelut, mutta pitkä kylmä päivä verotti nuoria koiria ja ne eivät menneetkään lopulta uimaan, vaikka molemmat varmoja uimareita ovat. Kiitos kaikille osallistumisesta ja onnea tuleviin kokeisiin - kaikki kolme harrastavat myös mejää, nähtäväksi jää kuka ensimmäisenä ehtii korkata mejä-uran.. :)


1.9. Lonkkatulos!

Speck Line Almost Perfect lonkat A/A

Eskon lonkat kuvattiin kastraation yhteydessä ja hienot lonkathan ne olikin.. :)
Iso kiitos Eskon hoidosta Ritvalle perheineen!Elokuu 2010

29.8. Mejä, Pyhäntä
Speck Line Be My Sunshine AVO 2, 31p. (tuom. Marika Ahola)
Speck Line Hei Sula Hopsansaa VOI 2, 36p. (tuom. Jouni Simonen)


28.8. Taipumuskoe, Pöytyä, tuom. Liisa Pajala
Speck Line Every Heartbeat SPA 0

Eevin ensikosketus koemaailmaan. Harmi vain, että koepäivää häiritsi springerin hyökkäys Eevin päälle ennen uintiosuutta ja sen jälkeen varattiinkin aikaa tohtorille... Kaikkea voi näemmä taippareissakin sattua!!


28.8. Taipumuskoe, Pyhäntä, tuom. Jaana Heiskari
Speck Line Hei Sula Hopsansaa SPA 0


24.8. Taipumuskoe, Marttila, tuom. Johanna Söderholm
Westerner Illusion Of Magic SPA1 => FI MVA !!!

Robin kaksoisvalioitui 1v 1pv JVA-tittelin saavuttamisesta.. :)
Nyt poika saa jäädä "eläkkeelle" ja tehdä kaikkea sitä, mistä todella pitää - juosta metsässä kavereitten kanssa, noutaa lintuja ja muuta kivaa. Robin ei nauti koe-/näyttelytilanteista ja reagoi omaan jännittämiseeni (joka on ja pysyy vuodesta toiseen)... Enää poitsua ei virallisissa karkeloissa nähdä kuin ehkä satunnaisesti. Mennään sen mukaan, mikä hyvältä tuntuu.. :)


22.8. Mejä, Ruovesi
Speck Line Be My Sunshine AVO 2, 31p. (tuom. Jyrki Rasinpää)
Speck Line Angel Is Blue AVO 1, 46p. => siirto VOI, Hämeen spanielikerhon avoimen luokan mestari! (tuom. Heikki Kulo)


21.8. Teuva r, tuom. Paavo Mattila
Speck Line Finlandia NUO EH/1
Speck Line Hurmaava Hunaja JUN H
Windendavour's Endless Emotion AVO EH


15.8. Mejä, Nurmo, tuom. Toni Tunkkari (TT) ja Asko Kukkola (AK)
Speck Line Be My Sunshine AVO 2, 38p. (TT)
Windendavour's Endless Emotion AVO 0 (TT)
Speck Line Definitely Mine VOI 1, 47p. (TT)
Speck Line Hei Sula Hopsansaa VOI 0 (AK)

Sanni lähti meidän porukasta ensimmäisenä metsään ja teki hienon jäljestyksen erittäin riistarikkaassa maastossa harjoitellen oikein urakalla ojien ylityksiä. Hippi oli ensimmäisessä kokeessaan ja tänään tytön kohtaloksi koitui kuumuus. Miina oli ensimmäistä kertaa kasvattajatätin ohjattavana sijoitusmamman lomaillessa ulkomailla ja kyllähän se tyttö tietää mitä tekee... Peppi taas osallistui Erjan kanssa ensimmäistä kertaa voittajaluokkaan ja tällä kertaa tulosta ei syntynyt.

Mielenkiintoinen päivä (joskin jatkossa taidan tyytyä kahteen ohjattavaan koiraan per koe), josta ei kommelluksiakaan puuttunut. Aamulla toisen jäljen opastettuani olin lähdössä Hipin kanssa seuraavalle jäljelle ja sorkkaa hakiessani onnistuin saamaan auton ovet lukkoon niin että sisällä autossa olivat sekä avaimet että Sanni ja Hippi. Auto oli suorassa auringonpaisteessa ja vara-avaimet Lapualla. Noh, himpun verran reilun tunnin koirat joutuivat odottelemaan vara-avainten saapumista, mutta olivat kuitenkin kunnossa pois päästessään - Luojan kiitos!! Hädässä ystävä tunnetaan, sydämelliset kiitokset kaikille draamassa auttaneille! :)


10.8. Elokuu on mejäkuu..

Meidän porukalle elokuu tarkoittaa tänä vuonna paljolti mejäilyä. Tällä kaudella kokeissa ovat startanneet Lissu, Peppi, Nata, Saga, Miina, Elli, Esko ja Sanni. Vielä on monta koetta edessä ja uusia tulokkaitakin menossa kokeilemaan koejälkeä. Harkkajälkiä on tehty tänä kesänä vähän ahkerammin kuin aiempina vuosina, tänäaamuna jäljelle pääsivät Sanni, Hippi, Tirri ja Toivo. Saas nähdä mitä syksy tuo tullessaan, ainesta kyllä on jokaisessa ainakin vähäsen.. <3

Ensi sunnuntaina menee itselläni rikki 70 suorituksen raja mejässä, tähän mennessä olen ollut koiran ohjaajana mejä-kokeissa 69 kertaa (mukaanlaskettuna ulkomaiset kokeet) ja liinan toisessa päässä on ollut 9 eri koiraa. Koiramäärä nousee vielä tämän kauden aikana yli kymmeneen. Erilaisten koirien ohjaaminen on hyvin mielenkiintoista, etenkin kun tuntee niiden vanhempien / sisarusten / muitten sukulaisten tyylin jäljestää ja löytää eri koirista ihan selkeitä yhtäläisyyksiä.. :)

Eilen äiskä kävi tutustumassa spanieleiden vesityökokeeseen. Mukava menossa olivat Lissu ja Robin, jotka tykkäsivät kovasti kun pääsivät pulikoimaan - mutta koska koetta varten ei oltu harjoiteltu, jäi kokeesta saaliiksi vain rutkasti intoa harjoitella tulevaisuutta varten ja vähän käytännön kokemusta, että mitä vesityökokeessa sitten oikein tapahtuukaan. :)


8.8. Mejä, Jurva
Speck Line Be My Sunshine AVO 3, 23p. (tuom. Jari Salokanto)
Speck Line Definitely Mine VOI 1, 40p. (tuom. Erkki Rantamäki)

Melkoinen ukkosmyräkkä teki koepäivästä jännittävän. Äiskän rakas Sanni sai ensimmäisen tuloksensa mejä-kokeista - Sanni teki heti ensimmäisellä osuudella peräkkäin kaksi hukkaa, mutta loppujäljestä se suoriutui sen verran hyvin, että sorkalle päästiin. Ja äiskä oli niiin tyytyväinen tyttöön, että...
Miina jatkoi varmaa ykkösputkeaan. Tällä kertaa yön runsaat sateet olivat ilmeisesti "retusoineet" jälkeä sen verran, että Marjo sai tuta, mitä on pyöritys.. :p


7.8. Vesilahti r, tuom. Hannele Jokisilta
Speck Line Rinsessa Ruusunen PEK 1


1.8. Mejä, Lapua, tuom. Jyrki Rasinpää
Manaca's Look Low And Behold AVO 1, 40p. => siirto VOI, Lakeuden spanielit ry:n AVO-mestari!
Speck Line Finlandia AVO 0
Speck Line Fantasia AVO 0
Speck Line Cassandra VOI 1, 43p.
Speck Line Definitely Mine VOI 1, 50p.!!! => Lakeuden spanielit ry:n VOI-mestari!

Meidän sakki oli hyvin edustettuna Lakeuden spanielit ry:n mestaruuskokeessa. Lissu jäljesti hienosti toisessa kokeessaan toisen ykkösensä, nyt pidetään tytön kanssa vähän taukoa ennen voittajaluokan korkkaamista. Esko ja Elli olivat ohjaajijeen ensikertalaisina tutustumassa koetouhuun, takataskuun tarttui rutkasti kokemusta ja hyviä vinkkejä jatkoa ajatellen. Ellin jäljestystä haittasi jäljellä ollut kyy.

Saga pääsi lähes vuoden tauon jälkeen jäljestämään ja tekikin suhteellisen varman oloisen suorituksen, mitä nyt vähän pyöritteli äiskää pusikosta toiseen. Viimeisenä meidän porukasta metsään lähti Miina, joka myöskin palasi kokeisiin vuoden tauon jälkeen. Miina teki paluunsa tyylillä jäljestäen upeasti täydet 50 pistettä!!! Way to go, Miina & Marjo.. Miina uusi viimevuotisen mestaruutensa ja Lissu oli AVO-luokan koirista ainut tuloksen saanut ja myöskin avoimen luokan mestari. Ensimmäinen meikäläisen suunnittelema koe on nyt takana päin, jatkoa luvassa. Kiitos kaikille mukana olleille mukavasta viikonlopusta! :)Heinäkuu 2010

24.7. Taipumuskoe, Ruovesi, tuom. Tero Mettälä
Speck Line Herra Hemuli SPA 1

Onnitteluhalit Oskulle ja Suville! :)


24.7. Taipumuskoe, Simpele, tuom. Liisa Pajala
Speck Line Hilpeä Hyrrä SPA 0

Kaapo päätti tänään uimisen sijasta vain kahlailla, joten pääsee taippareihin vielä toisenkin kerran.. :)


21.7. Veneilyä

Helteen helliessä Suomen maata ovat koirat viettäneet paljon aikaa uiden tai muuten vaan vedessä lotraten. Myös veneilyä ovat päässeet kokeilemaan muutamat onnekkaat. Uni oli veneilemässä sijoitusperheensä kanssa Suomenlahdella, Toivo ihan vaan sisävesien puolella. Kerran Toivo päätti kokeilla veneestä hyppäämistäkin. Poika istui takanani veneen etuosassa aivan rauhassa, kunnes yhtäkkiä kuului MOLSKIS. Ei näkynyt koiraa missään, kunnes hetken odottelun jälkeen pää ilmestyi esille veneen vierestä. Moottori oli sammutettu heti molskiksen jälkeen, mutta sen verran vene ehti mennä eteenpäin että Toivo uiskenteli hetken veneen alla upoksissa. Loppu hyvin, kaikki hyvin, joskin äiskä kyllä ehti vähän säikähtää. Vaan eipä tuntunut Toivoa vaivaavan pikku putoaminen, vähän se turkkiaan ravisteli veneeseen päästyään ja sitten taas lintuja kuikuilemaan tassut veneen laidalla.. :D


17.7. Ylivieska kv, tuom. Marjo Jaakkola
Manaca's Look Low And Behold ERI/2 PN4 SERT !!!
Speck Line Hei Sula Hopsansaa JUN H

Lissu on aika uskomaton tyttö, 4 näyttelyä ja sertit on kasassa! Pitäis vissiin taippariinkin sitten ilmoittautua.. Lissun nuoret, turkkinsa heittäneet juniorityttöset eivät tänään miellyttäneet tuomareita.


17.7. Lammi r, tuom. Irina Poletaiva
Speck Line Hattara JUN H


12.7. Päivitystä..

Uusi kuva Lissusta. Päivittelen lähiaikoina sivuja vähän uuteen malliin, josko saisin jossain välissä otettua uusia kuvia muistakin koirista.. Viime viikolla vietin 4 hikistä päivää springerileirillä talkoilemassa ja katsomassa mh-kuvauksia. Kivaa oli, mutta kyllä maistui uni kun pääsi taas omaan sänkyyn nukkumaan! :)


11.7. Mejä, Kauhava, tuom. Jyrki Rasinpää
Speck Line Hei Sula Hopsansaa AVO 1, 47p. -> siirto VOI!!

Erja ja Peppi osallistuivat toiseen kokeeseensa. Peppi jäljesti upeasti saaden toisen ykkösensä ja oli myös Lakeuden Noutajakoirayhdistyksen avoimen luokan mestari!! Paljon onnea hienolle koirakolle ja lykkyä pyttyyn voittajaluokkaan.. :)


8.7. MH-kuvaus, Punkalaidun, kuvaajina Marina Bast ja Kai Tarkka
Speck Line Fiksu Likka suoritettu
Speck Line Every Heartbeat suoritettu

Mielenkiintoista, mielenkiintoista.. Lisään kuvausten tulokset sivuille, kunhan saan muutenkin päiviteltyä enemmän.Kesäkuu 2010

20.6. Rovaniemi kv, tuom. Jose Homem de Mello, Portugali
Manaca's Look Low And Behold AVO ERI/1 PN2 SERT VACA
Speck Line Weden Waltiatar JUN HYL
Speck Line Wild Child KÄY HYL

Ja kyllä meillä oli mukavaa, vaikka vettä tulikin ihan riittävästi.. :D


20.6. Mejä, Ruovesi, tuom. Jyrki Rasinpää
Speck Line Angel Is Blue AVO 1, 48p.

Suurensuuret onnittelut, Ellu ja Nata!!! :)


13.6. Eskosta FI MVA!

Nellin veli ja R-pentueen isä Esko sai tänään viimeisen sertinsä ja kasvatti tittelirivistöään: FI MVA & JVA Jenlin Starguest. Isot onnittelut Erjalle! :)


6.6. Mejä, Ilmajoki, tuom. Torsten Lerstrand
Manaca's Look Low And Behold AVO 1, 46p.
Speck Line Hei Sula Hopsansaa AVO 1, 42p.

Äiti ja tytär debytoivat mejä-kokeissa, eikä ollenkaan hassummin..
Myös Robinin poika Osku (Jenlin Knightsbridge) jäljesti hienosti saaden toisessa kokeessaan tuloksen AVO 1, 43p. Onnittelut Erjalle ja Annelle! :)


6.6. Karkku er, Springerspanielit ry:n päänäyttely, tuom. Jane Graham, Iso-Britannia
Speck Line Weden Waltiatar JUN H


5.6. Tuusula er, Cockerspanielit ry:n päänäyttely, tuom. Kim Gain, Iso-Britannia
Speck Line Hattara JUN EH


3.6. Kesäkuulumisia..

Lissu alias äiskän hassupossu täytti eilen 3 vuotta ja synttärin kunniaksi tyttö pääsi harjoitusjäljelle. Sunnuntaina mennään kokeilemaan virallista jälkeäkin, saas nähdä kuinka tytön käy. Samassa kokeessa starttaa ekakertalaisena myös Lissun tytär Peppi. Jännittävä avaus tämän vuoden mejä-kaudelle! :)

KoiraNetistä löytyi tänä aamuna uudet BLUP-indeksit ja olenkin ne päivittänyt sivuille koiramme -taulukkoon. Toivoin saavani koulukiireiden hellittäessä päivitettyä myös uusia kuvia, joita monet kasvatinomistajat ovat lähettäneet. Niiden kohtalo jää nyt nähtäväksi, läppärini kun sanoi tänään sopimuksensa irti. :(Toukokuu 2010

29.5. Lisää hyviä uutisia Kennelliitosta

Speck Line Fantasia: lonkat A/A

Sannin jälkeläisistä on nyt sitten 6/8 kuvattu ja tulokset näyttävät oikeinkin mukavilta! Tirrin lonkat C/A, mutta kaikilla muilla A/A - mahtavaa! :)


20.5. Tuloksia...

Ensimmäiset tulokset saapuivat Kennelliitosta:
Speck Line Fiksu Likka: lonkat C/A, kyynärät 0/0
Speck Line Fasupala: lonkat A/A
Speck Line Finlandia: lonkat A/A, kyynärät 0/0
Speck Line Fiilinki: lonkat A/A, kyynärät 0/0
Speck Line Hei Sula Hopsansaa: lonkat C/B, kyynärät 0/0, polvet 0/0
Speck Line Hurmaava Hunaja: lonkat C/B, kyynärät 0/0, polvet 0/0
Speck Line Wild Child: lonkat A/A, kyynärät 0/0
Speck Line Weden Waltiatar: lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0

Ellin tuloksia vielä odotellaan..


16.5. Seinäjoki er, tuom. Marjo Jaakkola
Speck Line Rinta Rottingilla PEK 2 (5-7 kk)
Speck Line Rinsessa Ruusunen PEK 2 (5-7 kk)


5.5. Terveystutkimuksia...

Kasa kasvattejani kävi joukkotarkastuksessa tutkituttamassa niveliään:
Speck Line Fiksu Likka: lonkat, kyynärät
Speck Line Fasupala: lonkat
Speck Line Fantasia: lonkat
Speck Line Finlandia: lonkat, kyynärät
Speck Line Fiilinki: lonkat, kyynärät
Speck Line Hei Sula Hopsansaa: lonkat, kyynärät, polvet
Speck Line Hurmaava Hunaja: lonkat, kyynärät, polvet
Speck Line Wild Child: lonkat, kyynärät
Speck Line Weden Waltiatar: lonkat, kyynärät, polvet

Kolmella polvitutkitulla oli kaikilla terveet polvet eli 0/0. Muita tuloksia odotellaan mielenkiinnolla.. Kiitos kasvattieni omistajille aktiivisuudesta! Tästä eteenpäin tullaankin toivon mukaan 100% kasvateistani tutkimaan (lonkat, silmät), koska tutkimukset kuuluvat pennun hintaan eli kustannan ne itse. :)


2.5. Puumala r, tuom. Paavo Mattila
Speck Line Hilpeä Hyrrä JUN HHuhtikuu 2010

5.4. Ruovesi r, tuom. Markku Santamäki
Speck Line Fallan Mainio NUO EH/2
Manaca's Look Low And Behold AVO ERI/1 PN1 SERT ROP !!!

Äiskän pikku hassupossu ylitti äiskän odotukset ihan totaalisesti. En edes meinannut ilmoittaa Lissua näyttelyyn, mutta ilmoitin sitten kuitenkin Danin kaveriksi. Kannatti ilmoittaa.. :DMaaliskuu 2010

7.3. Ähtäri r, tuom. Paavo Mattila
Speck Line Hei Sula Hopsansaa JUN EH/2
Speck Line Fiksu Likka NUO EH/2
Showpoint Ambassador VET ERI/1 PU1 ROP ROP-VET BIS3-VET (tuom. Hannele Jokisilta)

Olipas kiva käydä pitkästä aikaa näyttelyssä, Niinalle kiitos laadukkaasta seurasta päivän aikana.. :)

Tirrin arvostelu: Kaunispäinen narttu. Miellyttävä ilme. Hyvä kaula. Runko vaikuttaa hieman lyhyeltä. Hyvä ylälinja. Erittäin hyvin kulmautuneet raajat. Hyvälaatuinen karva. Liikkuu hyvin. Miellyttävä luonne.


7.3. Kerimäki r, tuom. Elena Ruskovaara
Speck Line Hilpeä Hyrrä JUN EH/1

Kiitos, Elina! :)Helmikuu 2010

6.2. Rinssi Rohkea vailla kotia!

Talo on hiljentynyt, mutta ei toki kokonaan. Pennuista on nyt maailmalle lähteneet Reiska, Elmo (ent. Runo), Rölli, Tilda (ent. Anelma) ja Ruu (ent. Ruttu). Unelma ja Toivo jäävät kotiin pitämään emäntien viretasoa yllä, mutta vielä on yksi hurmaava poika vailla omaa kotia ja ihmistä, jonka sydämen valloittaa. Rinssi on erittäin aktiivinen poika ja hyvin kontaktinhakuinen. Rinssillä on kyllä omaa tahtoakin ja se on mielellään aina mukana menossa. Tylsää elämä ei Rinssin kanssa tule olemaan ja toivoisinkin, että Rinssi pääsee harrastavaan kotiin aktiiviseksi monitoimikoiraksi. Rinssistä on varmasti moneen menoon! Kuvia Rinssistä löytyy R-pentueen sivulta ja kasvattajatäti vastaa mielellään kysymyksiin pojasta. :)Tammikuu 2010

29.1. Teatterikoira Eppu

Kiertueella olevalta, tänään Mikkelissä esiintyvältä Epulta (Speck Line Casanova) tuli iltasella terveisiä. Epulla on tänään kaksi näytöstä, joista toista saapuu seuraamaan itse Tasavallan presidentti Tarja Halonen. Eppu esittää paronin koiraa näytelmässä Täällä Pohjantähden alla. Paljon haleja ihanalle Eppuselle kasvattajatädiltä ja sukulaisluppakorvilta! Ensi kesänä jatketaan Epun kanssa mejäilyä, mikäli poika näyttelijäkiireiltään ehtii.. :)


26.1. Tupa tyhjenee kohtapuoliin..

Pennut täyttävät huomenna jo 8 viikkoa ja heti aamulla lähtevät ensimmäiset maailmalle. Eilen käytiin eläinlääkärin tarkastuksessa, pennut todettiin terveiksi ja kaikilla kuudella pojallakin on kivekset jo laskeutuneet paikalleen. Eläinlääkäritäti ihastui eniten Toivoon, joka oli kaikista pirtein tutkimuspöydällä. Muut lähinnä uinuivat, kun autosta heräteltiin tarkastettaviksi yksi kerrallaan. Pennut saivat samalla sirut niskaansa ja tänään valmistui rekisteröinti, joten rekkaritkin saadaan pennuille mukaan luovutettaessa. Sujuvaa toimintaa Kennelliitolla tällä hetkellä, täytyy myöntää. Tänään pennut pääsevät pesulle ja pikkutrimmiin, illalla koitetaan ottaa uusia kuvia. Tekemistä piisaa 8 luovutusikäisen kanssa ihan kiitettävästi. :D

Vielä 1-2 poikaa etsii omia kotejaan, joissa olisi tarjota pienelle cockerinalulle aktiivinen koiranelämä. :)


17.1. Pentujen kuulumisia

Pennuilla on nyt ikää 6,5 viikkoa. Ihania vilperttejä ja vilperttiinoja. Nyt on käyty muutaman kerran jo pihallakin, kun pahimmat pakkaset hellittivät. Tässä vaiheessa kaikki uusi on ihmeellistä ja häntä heiluen pennut tutkivat vastaantulevia uusia asioita. Pentue on hyvin tasainen ja luonne-eroja ei juurikaan ole havaittavissa. Jotain pientä tietysti aina tulee pistettyä merkille, kun pentujen kanssa puuhailee. Pennut asustavat tupakeittiön nurkassa pentuaitauksessa ja yleensä herättyään pääsevät valtaamaan koko huoneen (kunnes taas väsyvät ja laitan ne aitaukseen nukkumaan). Istuskelen usein niitten kanssa lattialla leikkimässä ja ihanasti ne aina vihellyksen kuultuaan tulevat luokseni. Kerrassaan valloittava sakki!

Pennuista on vielä muutama poika vapaana. Puolitoista viikkoa ja ensimmäiset lähtevät valloittamaan suurta maailmaa, äkkiä se aika vain menee. Pennuista yksi on saanut kasvattajatätin kiedottua ihan täysin pikkurillinsä ympärille ja vaikka täti aikoi vakaasti sijoittaa sen, niin taitaapa kuitenkin käydä niin, että kotiin se jää. Unelmasta tulee aika lailla mieleen tätinsä Nelli, joka kuoli vain muutamaa päivää ennen kuin nämä pennut saatettiin alulle. Unelma on muutenkin melkoisen ihana tyttö, reippaasti aina joka paikassa ensimmäisenä. Liekö äiskän tuleva lellivauva...

Anelma on paljastanut olevansa sittenkin orange roan. Sen sijaan edelleen punavalkoiselta vaikuttaa Rinssi-veikka, joka on kyllä nimensä mukaisesti erittäin rohkea ja kontaktinhakuinen poika! Katselin tässä muuten iltasella Cockerspanielit ry:n pentulistaa. Listalla (syntyneet pentueet ja astutukset) on tällä hetkellä 23 yhdistelmää, joista vain kolmessa on molemmilla vanhemmilla A-lonkat. Meidän pentueemme on yksi noista kolmesta. :)


15.1. Nuku hyvin, Kassu..

IN MEMORIAM
Fi Jva Manaca's Tempest In A Teapot
10.8.2008 - 15.1.2010

Kassu on nyt enkelinä koirien taivaassa. Lämmin osanottoni, Kirsi ja Markku!
Lissu-sisko jäi kaipaamaan iloista ystäväänsä...


14.1. Synttärionnea C- ja WW-pennuille!!

Kasvattajatäti lähettää lämpimät onnitteluhalaukset 1-vuotiaille springerilapsukaisille 14.1. sekä iki-ihanille (ja ikinuorille) C-pennuille 15.1.! Paljon on näihin vuosiin mahtunut, iloja ja suruja. Mutta koskaan ei mielestä haihdu se tunne, kun ensimmäiset pentumme syntyivät tammikuisena yönä 7 vuotta sitten. :)

Kaiken ilon ja ihanan pennuntuoksun keskellä kuitenkin silmääni nousee kyynel, joka saa vielä monta seuraajaa. Ajatukseni ovat erään elämäniloisen nuoren koiraherran luona, jonka kasvua olen saanut ilolla seurata. Mieleen nousee väkisinkin ajatus, miksi.. Aina emme voi ymmärtää, miksi rakkaistamme tulee niin yllättäen enkeleitä... Taivas saa jälleen yhden kauniin tähden lisää, loistamaan kirkkaana ja valaisemaan tietämme.


9.1. Kajaani kv, tuom. Harry Vella, Malta
Speck Line Hei Sula Hopsansaa JUN ERI

Iso kiitos, Erja ja Jari! :)
Pepistä ja siskostaan Mintusta on uudet kuvat omilla sivuilla.


7.1. Kuvia pennuista!

Ihanista, rakkaista R-pennuista on kuvia 5vk iässä pentueen omalla sivulla. Pennuista on vielä muutama poika vapaana. Jos sinulla on kotonasi pienen cockerin mentävä aukko, ota yhteyttä! Pennut etsivät harrastavia koteja, ne ovat aktiivisia ja reippaita harrastuskoiran alkuja. :)

Katsoessani näin vuoden alussa taaksepäin ja miettiessäni myös tulevaa, toivon tämän vuoden olevan onnellinen. Toivottavasti kasvattini tuovat iloa ja päivänpaistetta omistajiensa elämään, niin arkeen kuin juhlaan. Itselleni mennyt vuosi oli todella raskas, mutta kaikkien menetystenkin jälkeen täytyy nostaa katse kohti tulevaisuutta. Välillä ikävä polttaa mieltä ja nostaa kyyneleet silmiin, mutta sitä suuremmalla syyllä olen onnellinen noista karvakuonoista, jotka saan vielä pitää luonani. Nelli, Tino ja Jenkki elävät aina sydämessäni ja olen ikuisesti kiitollinen siitä, mitä kaikkea niiden kanssa sain kokea.