UUTISIA JA KUULUMISIA:


Joulukuu 2011

23.12. Joulun taikaa ja tunnelmaa...

Haluan toivottaa kaikille ystävillemme sekä kasvattieni omistajille lämmintä joulumieltä, rauhaisaa joulun aikaa ja onnen täyttämiä hetkiä tulevalle vuodelle! Kohta päättyvä vuosi on pitänyt sisällään monenmoista, niin iloa kuin suruakin. Toivottavasti uusi vuosi tuo tullessaan ainakin tuhat kiloa onnea ja iloa!

Tarkkasilmäisimmät ehkä huomaavat, että elämässämme on tapahtunut muutoksia. Pitkään jatkunut kaipuuni kotikulmille sai vihdoin tulta alleen, kun muutin tavarani Härmän perukoille lähes sivistyksen ulottumattomiin. Sinne eivät katulamput loistettaan ulota, silmän kantamattomiin on vain aakeeta laakeeta peltoa ja metsää siellä täällä. Aijai, mitkä lenkkimaastot!

Niin ja koiralauman elämää värittää nyt 10,5-vuotias teräsvaari Oliver alias hönttätönttä koikkaloikka the kaikkien kaveri - rakastettava sylikokoinen gordoninsetteri. Siispä tulevasta vuodesta saattaa tulla varsin vauhdikas.. ;)


4.12. Helsinki kv, V-11, tuom. Eeva Rautala
Jutrix High On Life JUN ERI
Speck Line Rintintin AVO EHMarraskuu 2011

30.11. Armas tietokoneeni..

..on jo vanha ja väsynyt. Pari kertaa se on jo saanut uuden elämän (uusi kovalevy jne), mutta nyt näyttäisi siltä, että mikään ei ole ikuista. Tietokoneeni kätkee sisäänsä uskomattoman määrän kaikenlaista materiaalia, kuvia ja muuta mukavaa. Materiaalin käsittelemiseksi vain pitäisi löytyä melkoisesti luppoaikaa, jota tällä hetkellä ei oikein löydy. Viime viikolla aloitin eläintenkouluttajan opinnot ja tällä viikolla teen muuttoa Härmän perukoille. Muutenkin elämä on välillä suhteellisen hektistä, joten tietokone joutuu odottamaan päivää parempaa.

Tietokoneeni kätkee sisuksiinsa myös tuhansia ja taas tuhansia sähköpostiviestejä. Jostain syystä koneelta on kadonnut jonkun verran viestejä, jotkut se taas on hakenut tuplana. Jos siis et ole saanut vastausta postiisi, niin otathan uudelleen yhteyttä.

Kevät lähestyy, niin lähestyvät myös seuraavat pentusuunnitelmat. Saas nähdä, minkälainen ensi vuodesta tulee.. Muitakin suunnitelmia riittää, kuten kasvattitapaamisia ja omien koirien kanssa kaikenlaista kivaa... Kummasti tulee ihan uutta puhtia reenailuun, kun aloittaa alan opiskelun ihan täysipäiväisesti. :)


7.11. Tähdenlento...

"Mutta jos heijastat vähän niin saat sen säteen takaisin
jos verhoudut mustaan, niin näetkö itsekään
heijasta vähän ja saat sen säteen takaisin
ollaan valonsäteen peilejä yössä.."Speck Line Weden Waltiatar "Stella"
14.1.2009 - 7.11.2011

Tähdenlento, valonsäde. Loistaa aikansa, kirkkaampana kuin kukaan muu. Sitten hiljalleen hiipuu. Mutta ei koskaan unohdu.

Stella matkasi tänään enkeliksi koirien taivaaseen. Stellan tarina on surullinen, mutta on pakko ajatella koiran parasta, vaikka itsestä tuntuisi miten pahalta. Suurinta rakkautta on kantaa itse se suru, tuska ja toivottomuus, joka lamauttaa ja särkee sydämen, mutta päästää jonkun itselle niin rakkaan kaikesta kärsimyksestä. Stellan ei tarvitse enää pelätä, ei jännittää. Se on nyt vapaa kaikesta ja saa nukahtaa rauhassa tietäen, että meille kaikille jää iso ikävä. Hyvää matkaa, kaunis tähdenlento...

Niinalle ja Janille valtava kiitos kaikesta! Ja kiitos, Päivi ja Jukka - teidän luona Stella sai vielä hetken hengähtää ennen kuin sen oli aika mennä...

"Kunpa hetkeksi voisin hengähtää
ajatuksia paperille pistää
tai edes nukahtaa
et tiedä miten tahtoisin
kuinka kovasti yritin
kirjoitan rivit uudelleen
hiekka valuu, se valuu läpi sormien

nyt erillämme mietitään
miks toisiamme niin kovasti taas pelätään
yksinään kai herätään

hiljaisuus se mun nimeä toistaa
ilmaan kuiskaa
tule mukaani katsomaan
ovet auki toiseen maailmaan
jos siihen ääneen luottaisin
liian kauas matkaisin
kirjoitan rivit uudelleen
hiekka valuu, se valuu läpi sormien

nyt erillämme mietitään
miks toisiamme niin kovasti taas pelätään
yksinään kai herätään

hetki kulje kanssani
voisin kaiken nähdä kirkkaammin
kirjoitan rivit uudelleen
raskasta on hengittää hiekkaa...”

(Stella - Hiekka)

- - -

Kasvattajana oleminen ei aina ole helppoa. Ei varsinkaan, kun siihen paneutuu täydestä sydämestään eläen mukana kasvatin omistajien iloissa ja suruissa. Etenkin silloin, kun nuori koira sairastuu tai kuolee, on vaikea hyväksyä tapahtunut. Viimeisen viikon aikana olen myötäelänyt kahden kasvattini omistajien surussa. Stella lopetettiin tänään ja Pimulla on ollut reilun viikon ajan epilepsiakohtauksia. Pimu on vain 10 kuukauden ikäinen, joten nyt toivomme, että se saa avun lääkityksestä ja elämä voi jatkua mahdollisimman normaalina.

Vaikeina aikoina yhdessä itketyt kyyneleet tekevät kasvattien omistajista läheisiä, ystävystynyt olen monen kanssa mutta surun jakaminen vielä tavallaan lujittaa ystävyyttä. Jokainen surun hetki saa tietenkin ajattelemaan, mitä kaikkea olisin voinut tehdä toisin ja omilla päätöksilläni estää tapahtumien kulku. On kuitenkin pakko hyväksyä se tosiasia, ettei kukaan voi hallita kaikkea eikä varjella lähimmäistä, oli se sitten koira tai ihminen, kaikelta maailman pahuudelta. :(


6.11. SPME, Vaskivesi, tuom. Arto Kurvinen
Speck Line Wild Child AVO 3, 88p.


5.11. SPME, Vaskivesi, tuom. Petri Karlsson
Speck Line Wild Child AVO 2, 95p.


1.11. Mintun lonkkatulos

Speck Line Hurmaava Hunaja: lonkat B/BLokakuu 2011

29.10. Seinäjoki kv, tuom. Mia Sandgren
Jutrix High On Life JUN ERI 1


23.10. SPME, Kivijärvi, tuom. Petri Karlsson
Speck Line Wild Child AVO 1, 100p. !!!

Vitsit että oon ylpeä teistä, Wilma & Niina!!! :)

Todella mukava päivä metsästyskokeissa. Porukka oli mitä parhain ja tulokset myös! Kokeeseen osallistui yhteensä 6 koiraa, jotka kaikki saivat tuloksen ja kolme ykkösen. Olin seuraamassa mm. voittajaluokassa debytoineen Minin hienoa 117 pisteen arvoista suoritusta, kannatti lähteä äijäporukan matkaan.. :)

Usko pääsi vähän tutustumaan Wilman päivän saaliiseen ja kantoi hienosti fasuja hyvällä otteella (etenkin pienempää kanaa, kukko ei meinannut sopia kunnolla suuhun) ja häntä heiluen. Kovin on poika innoissaan riistasta, saas nähdä jos mekin vielä joskus...


22.10. SPME, Kivijärvi, tuom. Mauri Koivuporras
Speck Line Wild Child AVO 2, 92p.


22.10. Hyvinkää er, Spanieliliiton päänäyttely, tuom. Kathy Gorman, Iso-Britannia
Speck Line Jokin Lumous PEK 4 (5-7 kk)


21.10. Fasuja piisaa! Ja pojat barffaa..

Ajoittain täällä on nautittu oikeinkin hienoista syyspäivistä ja otettu ilo irti elämästä. Fasaanit parveutuvat tähän aikaan vuodesta ja sen kyllä huomaa. Koirilla on oikein hauskaa, kun remmilenkilläkin reilun tunnin aikana (siis ihan maantien vartta kävellessä) tulee parhaimmillaan parisenkymmentä fasaania, jotka saa pöläytellä ilmaan. Metsälenkeillä onneksi saadaan olla linnuilta rauhassa, nyt kun ei ole hetkeen metsäkanalintujakaan näkynyt. Toinen ihan must-juttu on hiiret ja myyrät, joita varsinkin pojat innolla etsii ja ahmii. Barffaavat siis aivan omatoimisesti! Etenkin Robinista on kuoriutunut vallan etevä hiirikoira ja hiiret saakin meidän kulmilla nyt kyytiä...

Tirri lopettelee juuri juoksuaan ja ensi viikolla päästään sen kanssa taas agilityyn. Tirrillä on nyt agilityyn hienosti sopiva uusi kampauskin, kun karvat "hieman" vähenivät syyssateiden väsyttämän omistajan vuoksi. Muuten ei mitään valittamista - Tirrillä kun vielä on todella hyvälaatuinen helppo turkki - mutta kun kipeällä selällä ei oikein montaa koiraa jaksaisi päivittäin pestä kuralenkkien jälkeen. Siispä meillä on viime aikoina harrastettu koneella hurruttelemista.. :D


17.10. F-pentue 3 vuotta! Ja kasvattajatätillä on tohinaa..

Sannin toinen pentue täytti tänään jo 3 vuotta, mitä ei kyllä ainakaan Keesasta koskaan uskoisi. Onnittelut kaikille lapsukaisille eli Eskolle, Rockylle, Danille, Ellille ja Metelle! :)

Kasvattajatäti on nyt 4 kuukautta potenut välilevytyrän seurauksia (muutama viikko sitten pääsin vihdoinkin myös magneettikuvaukseen ja diagnoosi varmistui) ja tällä hetkellä näyttää siltä, että kivut ovat kääntyneet vähän parempaan suuntaan. Hyvä niin, sillä aktiviteettia riittää. Eilinen kului Espoossa jalostusneuvojien neuvottelupäivillä mielenkiintoisten luentojen parissa. Jalostus on hyvin mielenkiintoinen aihe, josta saa helposti kirvoitettua hyvinkin napakoita mielipiteitä kasvattajilta. Oma mielenkiinnon kohteeni on geneettinen monimuotoisuus ja sen selvittäminen. Lähitulevaisuudessa haluaisin saada tietoa cockereiden geneettisestä monimuotoisuudesta ja suunnitelmissa olisikin perehtyä ainakin omien koirien / kasvattien osalta aiheeseen...

Nyt on vielä muutama viikko rauhallisempaa eloa, sitten koittaa uusi aika. Aloitan nimittäin marraskuun lopulla eläintenkouluttajan opinnot (eläintenhoitajan ammattitutkinto, suuntautumisena eläintenkouluttaja) Keski-Pohjanmaan koulutuskuntayhtymän Kannuksen yksikössä. Aikoinaan opiskelin Kokkolassa 3 vuotta, nyt on aika palata tuolle seudulle - tosin tällä kertaa hyvin erilaisessa elämäntilanteessa. Mielenkiinnolla odotan, mitä tuleman pitää! Ainakin uusia haasteita, kokemuksia ja näkemyksiä sekä toivon mukaan uutta tietämystä, jonka pohjalta voi luotsata myös omia koiria ja kasvatteja eteenpäin tavoitteita saavuttamaan.. :)


15.10. Ja lisää tuloksia!

Speck Line Rintintin lonkat A/A, kyynärät 0/0

Nyt onkin sitten koko R-pentue lonkkakuvattu. Tulokset olivat oikein mukavia: 7 x A/A, 1 x B/B. :)


12.10. Lonkkatuloksia kennelliitosta!

Jutrix High On Life A/A
Speck Line Rakkauren Tähären B/B
Speck Line Rinta Rottingilla A/A

Kokkolan reissun ensimmäiset lonkkatulokset saapuivat, hienoa! :)


9.10. SPME, Ilmajoki, tuom. Heimo Ranta
Speck Line Wild Child AVO 3, 77p.

Vietimme Wilman ja Niinan kanssa mukavan päivän spanielien metsästyskokeessa ja tulostakin tuli. Tästä on hyvä jatkaa! :)


8.10. Kasvattitapaaminen Lapualla

Tänään oli vuorossa perinteinen syystapaaminen, johon saapuikin mukava määrä koiria eri pentueistamme. Ensin täytettiin omistajien vatsat ja jutusteltiin mukavia koirien leikkiessä pihalla (ja pari koiraa tuli siinä sivussa trimmattuakin). Sitten lähdettiin metsään kuluttamaan kaloreita. Muutama kasvatti joutui lähtemään kotimatkalle jo ennen yhteislenkkiä, mutta 13 koiraa metsässä kuitenkin kirmaili sielunsa kyllyydestä. Tosin ihan kaikkia en tunnusta kasvattaneeni:

. .
Musta tulee isona spanieli, tuumailee villakoira Sara..


Vieraileva kouluttaja Turusta sai koirat heti ruotuun.. :)

Iso kiitos kaikille mukavasta päivästä! Ensi vuodelle onkin sitten luvassa vähän enempikin tapaamisia, niistä tietoa tuonnempana... :)


8.10. Agility, Tampere
Speck Line Rieputa Rallaa medi1: tulos 10,00

Uni korkkasi tänään kilpailukirjansa Tampereen kisoissa. Ja heti ekasta kisasta mukava tulos, Uni pinkoi radan alle ihanneajan. Toisella radalla hylsy. Siitä se ura urkenee.. :)


7.10. Silmätarkastustulos

Speck Line Hilpeä Hyrrä: silmät terveet (ylimääräisiä ripsiä)Syyskuu 2011

30.9. Silmätarkastus, ELL Taina Lehtonen

Jutrix High On Life silmät terveet

Tänään käytiin Kokkolassa Ryhmä Rämän kanssa. Börjen silmät tutkittiin täysin terveiksi ja lonkat kuvattiin Börjeltä, Toivolta, Ruulta, Rölliltä ja Mintulta. Lisäksi Rölliltä kuvattiin kyynärät. Cockerikasvateistani on nyt sitten 95% lonkat kuvattu. F-pentueesta Dani on vielä kuvaamatta ja D-pentueesta jäi kuvaamatta edesmennyt Minka, mutta muuten on kaikki kuvattu. Jään mielenkiinnolla odottamaan tämänpäiväisen kuvaussession tuloksia.. :)


24.9. MH-kuvaus, Tammela, kuvaajat Ann Olsson ja Carina Timberg
Speck Line Rinsessa Ruusunen suoritettu

Tildan kuvaus meni oikein mukavasti. Tyttö oli jo kuudes mh-kuvattu R-pentueen lapsukainen ja sekin vasta 1v 9kk ikäinen. Iso kiitos aktiivisuudesta, Suvi & Marko! Tildan tulos löytyy mh-sivulta ja sisarusten tuloksiin sitä voi vertailla pentueen omalla sivulla. :)

Itse vietin viikonlopun Junkkaria eli mannermaisten kanakoirien katselmusta seuraten. Oli erittäin mielenkiintoista katsella nuorten seisojien työskentelyä pelloilla (jotka olivat osittein "syystulvan" vallassa) ja keskustella eri roduista. Kiitos kaikille mukavasta seurasta! Huomenna olisi tarkoitus mennä vielä katsomaan finaalia ja siis parhaiden nuorten seisojien suorituksia. :)


4.9. Mejä, Jyväskylä, tuom. Olavi Nurmiranta
Speck Line With One Spot VOI 1, 42p.

WAUTSI WAU, kolmas koe ja kolmas ykkönen!!! Ihan mielettömän isot onnittelut, Onni & Veera! :) :)


2.9. Tofu 8kk

Tofukin osallistui viime sunnuntaina pentutapaamiseen, mutta siitä ei silloin ehditty ottaa kuvaa ennen uimaan menoa, joten tässä tuore kuva nuoresta herrasta:

Pikku Einari "Tofu", kuva: Sari Virekoski

Elokuu 2011

31.8. Kasvattajatäti sairastaa..

Sairasloma jatkuu ainakin syyskuun loppuun. Nyt kokeillaan vahvempaa lääkitystä, josko kivut saataisiin edes helpottamaan. Tällä hetkellä en pysty juuri istumaan, joten normaalielämä on pelkkä muisto vaan. Täytyy sanoa, että tympäsee kun joutuu muokkaamaan kalenterinsa aivan uuteen uskoon. Toivon todella, että käänne tapahtuu pian ja voin taas touhuta koirien kanssakin enemmän. Eilen sentään tuli onneksi aika magneettikuviin ja fysiatrille ja saate, että lähetteeni on kiireellisyysluokkaa 1 ja aikoja koitetaan aikaistaa. Nyt tulleet ajat ovat siis syys-lokakuun vaihteessa. Niin se vaan elämä voi yhtäkkiä muuttua toden teolla! Onhan selkäni toki oireillut vuodesta 2008 saakka, joten ei tämä ihan puskista tullut.

Onneksi sain kuitenkin kesän 3 mejä-koetta, 2 mh-kuvausviikonloppua ja kuukauden mittaisen taippari-/mejäkurssin hoidettua kunnialla ja nyt voi keskittyä vain ja ainoastaan itsensä kuntouttamiseen. Josko syksyn kuluessa pääsisi taas reenailemaan agilitya ja ensi kesänä mejäilemäänkin. Sannin kanssa oli suunniteltu toko-kisauran aloittaminen syksylle, mutta se taitaa siirtyä ensi vuoteen.

Sairasloman aikana ehtii kuitenkin harrastaa aivojumppaa ja mm. suunnitella tulevia pentueita. Se onkin kaikista mieleisin harrastukseni. Eikä tässä enää monta kuukautta mene, kun saadaan siirtyä suunnitelmista toteutukseen. Jänskää! :)


30.8. Uutta pentueiden sivuilla!

Olen vihdoin lisännyt pentueiden sivuille pentujen ja niiden vanhempien mh-kuvaus- ja luonnetestitulokset taulukon muotoon, jolloin niitä on helpompi vertailla. Uusia taulukoita löytyy seuraavien pentueiden sivuilta:
12.5.2006 A-pentue: LT
10.6.2007 D-pentue: LT
27.11.2007 W-pentue: MH & LT
17.10.2008 F-pentue: MH & LT
22.3.2009 H-pentue: MH
2.12.2009 R-pentue: MH

Viikonloppuna meillä oli pienimuotoinen kasvattitapaaminen, kun P- ja J-pentueen pennut (yht. 5) omistajineen kävivät siistittävänä ja käytiin yhdessä uimassakin. Muutama kuva lapsukaisista kesken parhaiden leikkien (kuvat: Marjo Pohjoisaho):

Pirpana "Pimu"


Johtotähti "Ykä"


Jättipotti "Rompe"


Jälkiviisas "Pilvi"


Miina ja lapset (Ykä, Pilvi, Miina, Rompe)


Ja otettiin sitten meidän karvapeikko Uskostakin ihkaensimmäinen seisotuskuva :D28.8. Toko, Vimpeli, tuom. Ilkka Sten
Speck Line Wild Child ALO 3, 138p.


27.8. Sievi r, tuom. Vera Smirnova
Jutrix High On Life JUN ERI 1 SA PU4


24.8. Taipumuskoe, Marttila, tuom. Liisa Pajala
Manaca's Look Low And Behold SPA1, FI MVA!!!


20.8. MH-kuvaus, Lapua, kuvaajat Marina Bast ja Carina Timberg
Speck Line Hurmaava Hunaja suoritettu
Speck Line Rintintin suoritettu
Speck Line Fantasia suoritettu
Speck Line Finlandia suoritettu
Speck Line Fiilinki suoritettu


14.8. Turku kr, tuom. Inga Siil, Viro
Speck Line Fasupala AVO EH


12.8. Elokuisia kuulumisia..

Kasvattajatätillä se vaan sairasloma jatkuu ja elämä on tyynen rauhallista. Selkä sanoi sopimuksensa irti kesäkuun puolessa välissä ja vieläkin ollaan puolikuntoisten kirjoissa. Lääkkeiden voimalla arki on edes hieman helpompaa, mutta esimerkiksi mejä-kokeita ei pysty edes ajatella. Kesän aikana olin vastaavana koetoimitsijana kolmessa kokeessa, joista yhdessäkään en edes käynyt metsässä. Tulipahan sitten harjoiteltua sihteerin hommia, kun omat koirat olivat pakon sanelemina telakalla. Viime viikonloppuna järjestettiin täällä "kotimaastoissa" Lakeuden spanielit ry:n mestaruuskoe, johon meiltä ei osallistunut yhtään koiraa - edes Miina ei päässyt puolustamaan kahden vuoden mestaruuttaan, kun ohjaaja sairastui viime metreillä ja varaohjaaja eli kasvattajatätikin oli lähes rampa. Mutta josko sitten taas ensi vuonna...

Huomenna olisi ollut Toivolla vuorossa taipparit, mutta nekin nyt jäävät väliin, kun emännän kivut ovat tällä viikolla vain pahentuneet. Toivo oli alkuviikosta hyvin tyytyväinen Niinan vesityökokeen tuliaisiin ja haki riemulla lokkia lammesta. Onnellinen pieni poika! Alunperin huomisen kokeeseen oli muuten ilmoitettu Lissu, mutta sillä on tapana aloittaa juoksu aina kun se on ilmoitettu taippariin eli se siitä sitten taas kerran. Seuraavasta juoksusta Lissu on tarkoitus astuttaakin, sulhokandidaattia jo kovasti tuumaillaan - pennut syntyisivät näillä näkymin huhtikuulla... :)

Jotain mielenkiintoistakin sentään, olin eilen aamulla seuraamassa Petsmossa (Vaasan lähellä) ruotsalaista Mentaltestia. Seurasin kahden koiran (tolleri ja viiriäiskoira) suoritukset, arvostelemassa oli kaksi ruotsalaista tuomaria. Hyvin mielenkiintoinen kokemus! Itsehän olen sekä MH:n että luonnetestin koetoimitsija ja oli todella mukava nähdä, mihin nuo molemmat testit alunperin ovat pohjautuneet. Mentaltest on siis vanha ruotsalainen luonnetesti, mutta tällä hetkellä Ruotsissakin epävirallinen. Mentaltestiin kuitenkin osallistuu epävirallisesti Ruotsissa erityisesti metsästyskoiria. Ruotsin tämänhetkiseen viralliseen luonnetestiin saavat osallistua vain nimetyt pk-rodut.

Erilaisten luonnetta mittaavien testimuotojen seuraaminen ja niihin perehtyminen tuo kummasti uusia näkökulmia asioihin ja kokonaisvaltaisempaa ajattelutapaa koirista ja niiden luonteesta. Eri testimuotojen lisäksi on erityisen mielenkiintoista myös tavata monenlaisia rotuja ja uusiakin tuttavuuksia. Viikon päästä pääsen avartamaan tietämystäni ja näkemyksiäni jälleen mh-kuvaukseen, jossa toimin vastaavana koetoimitsijana. Lapualla järjestettävässä kuvauksessa saadaan taas upeasti 16 uutta cockeritulosta. Aika hieno vuosi myös omille kasvateilleni: tämän vuoden aikana mh-kuvaukseen on osallistunut / osallistuu 14 kasvattiani, luonnetestiin taas ainakin 10 kasvattia. Ei paha.. ;)


8.8. Vesityö, Ilmajoki, tuom. Ari Metsäranta
Speck Line Wild Child AVO 3p.

Jipiiii, Wilma & Niina! Syksyn kokeita odotellessa.. :)Heinäkuu 2011

30.7. MH-kuvaus, Maaninka, kuvaajat Jorma Kerkkä ja Mikael Laine
Speck Line Rakkauren Tähären suoritettu
Speck Line Rinta Rottingilla suoritettu
Speck Line Rieputa Rallaa suoritettu

Mielenkiintoinen päivä sisarusten kanssa MH-kuvauksessa. Tarkemmat tulokset MH-sivulla.


29.7. Terveystuloksia, ELL Aija Leinonen

Manaca's Look Low And Behold: silmissä 1 ylimääräinen ripsi, muuten terveet
Speck Line Rapatessa Roiskuu: silmissä 1 ylimääräinen ripsi, muuten terveet
Speck Line Rinssi Rohkea silmät terveet

Olipa mukava tavata pitkästä aikaa Reiskaa ja Elmoa. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan poikien lonkkalausuntoja.. :)


24.7. Mejä, Uurainen, tuom. Jarno Hynninen
Speck Line With One Spot AVO 1, 41p. => siirto VOI

Paljon ONNEA, Onni & Veera! Kahdella kokeella voittajaan.. ;)


21.7. MH-kuvaus, Kokemäki, kuvaajat Carina Timberg ja Mikael Laine
Speck Line Weden Waltiatar suoritettu


16.7. Taipumuskoe, Simpele, tuom. Liisa Pajala
Speck Line Hilpeä Hyrrä SPA 0


10.7. Mejä, Ruovesi
Speck Line Angel Is Blue VOI 1, 44p. (tuom. Jyrki Rasinpää)
Speck Line Herra Hemuli AVO 0 (tuom. Anne Viitanen)

Isosti onnea, Nata & Ellu!!!!! :)


3.7. Kokkola kv, tuom. Avi Marshak, Israel
Jutrix High On Life JUN HKesäkuu 2011

30.6. Mejä, Alajärvi
Speck Line Angel Is Blue VOI 3, 25p. (tuom. Olavi Nurmiranta)
Speck Line Rinsessa Ruusunen AVO 2, 39p. (tuom. Kristina Erkkilä)

Kasvattajatäti onnittelee Nataa voittajaluokan hienosta korkkauksesta sekä Tildaa upeasta mejä-debyytistä! Molemmista tytöistä taatusti kuullaan vielä... :)

Kiitos kaikille kokeen onnistumisen eteen puurtaneille ja koko poppoolle mukavasta illasta! Niin se vaan koe saatiin pidettyä, vaikka organisointi tapahtuikin sairaalan sängystä käsin.. Niin siis kotiuduin sairaalasta toki viikkoa ennen koetta, mutta mejäilyt on meikäläisen osalta kyllä jonkun aikaa pannassa... :(


22.6. Kasvattajatätin kuulumisia

Aina ei kroppa pysy menossa mukana. Viime viikolla kipeytynyt selkä sanoi sunnuntaiaamuna mejän yökokeessa lopullisesti sopimuksensa irti ja tämä täti lähti lepäilemään sairaalasänkyyn. Nyt on menossa neljäs päivä pakkolepoa ja pikkuhiljaa todella vahva lääkecocktail alkaa purra. Onneksi sentään tämänhetkisellä osastolla toimii puhelimen netti ja voi käyttää aikansa hyväksi päivittämällä viime viikonlopun tuloksia sivuille. Iso kiitos kaikille viikonlopun mejä-kokeen järjestelyissä auttaneille sekä tulevan viikon mejän eteen puurtaville ystävilleni! Ja lämmin kiitos viime viikonlopun ahkerille Speck Line -koirien omistajille - oli hienoa saada päivittää kerralla näinkin monenlaisia tuloksia.. :)

Saas nähdä, josko tässä lääkehuuruissa aikansa kuluksi keksisi kotisivuille vielä jotain uuttakin...


19.6. Mejä, Keuruu, tuom. Karla Sohlman
Speck Line With One Spot AVO 1, 46p.
Speck Line Hilpeä Hyrrä AVO 0

Wautsi wau, onnittelut Onnille & Veeralle upeasta tuloksesta ekassa kokeessa! Ensimmäisessä kokeessaan oli myös Kaivuri-Kaapo, joka hauskuutti tuomaria kaivelemalla myyriä.. Mutta eikös se olekin tärkeintä, että koira nauttii?! :)


19.6. Luonnetesti, Helsinki, tuom. Auli Kiminki ja Pirjo Ojala-Laine
Speck Line Almost An Angel: LTEP +129
Speck Line Every Heartbeat: LTEP +71

Kiitos, Elina ja Jari sekä Anu! Tulokset tarkemmin luonnetesti-sivulla.


19.6. Yö-mejä, Lapua, tuom. Heikki Kulo
Speck Line Hei Sula Hopsansaa VOI 1, 40p.

Paljon paljon onnea, Erja ja Peppi! :)


18.6. MH-kuvaus, Tammela, kuvaajat Marina Bast ja Carina Timberg
Speck Line Rinssi Rohkea suoritettu

Kiitos, Mari! Tulos tarkemmin MH-sivulla.


18.6. Pentusivu päivitetty..

Otto lähtee tänään omaan kotiin ja pentusivu on päivitetty uusilla suunnitelmilla. Ottoa tulee kyllä vähän ikävä, se on niin hurmaavanihanasöpöliini, äiskän mussukkapoika... No mutta onneksi äiskälle jää Usko. :)


14.6. Mejä, Ilmajoki, tuom. Toni Tunkkari
Manaca's Look Low And Behold VOI 2, 30p.
Speck Line Definitely Mine VOI 0


12.6. Mejä, Mouhijärvi, tuom. Tuija Sällylä
Speck Line Herra Hemuli AVO 0


8.6. Mejä, Alahärmä
Manaca's Look Low And Behold VOI 2, 35p. (tuom. Torsten Lerstrand)
Speck Line Wild Child AVO 2, 34p. (tuom. Kristina Erkkilä)

Lissun kanssa lähdettiin kokeeseen harjoittelemaan voittajaluokan jälkeä. Edellisenä päivänä olin kokeillut tytön kanssa sen elämän ensimmäisen katkokulman ja sitä edeltävän kerran se olikin jäljestänyt viime elokuussa. Noh, ihan mukavasti koe meni - olen erittäin tyytyväinen helteisen illan tulokseen! Wilma teki hukattoman kakkosen viettäen metsässä reilummin aikaa.


5.6. Börje 9kk

Otettiin uusi kuva vielä pentuturkkiin pukeutuneesta Börjestä:


Börje 9kk, kuva: Erja Säilynoja


5.6. Luonnetesti, Muhos, tuom. Reijo Hynynen ja Jari Keinänen
Speck Line Fallan Mainio: LTEP +170
Speck Line Dream Came True: keskeytetty

Dani oli sisarussarjansa kolmas luonnetestattu koira. Ihan mukava tulos lainaohjaajan (minun) kanssa:

Toimintakyky +1 kohtuullinen
Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 pieni
Taisteluhalu +2 kohtuullinen
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +3 vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus +++ laukausvarma
Kokonaispisteet +170

Ilonan testi keskeytettiin pehmeyden vuoksi. Vielä haalarin jälkeen tuomarit olivat sitä mieltä, että testi voidaan viedä loppuun saakka, mutta tynnyri oli tytölle liikaa - testin aikana kertynyt paine näkyi koirasta. Ilona on kodinvaihtaja, joka on vajaan vuoden ollut nykyisessä (kolmannessa?!) kodissaan. Perhe on todella tyytyväinen koiraan ja taitaa Ilonakin olla onnellinen, kun vihdoin pääsi kotiin, jossa on turvallista ja mukavaa elää. Minä kasvattajana olen äärimmäisen onnellinen, että Ilonalla on nyt hyvä olla. Kahteen vuoteen en edes tiennyt, missä Ilona asui. Nyt tiedän. Iso KIITOS, Sanna ja perhe! :)Toukokuu 2011

30.5. 4300 km...

Kun vajaa 9 vuorokauden aikana istuu reilut 4300 km ratin takana, tietää istuneensa. Koko toukokuu oli itse asiassa melkoista haipakkaa, nyt onneksi hieman rauhoittuu elämänmeno ja saadaan Uskon kanssa alkaa opiskella yhteiselämää rauhassa kotosalla. Ettei raukka oikeasti luule asuvansa autossa.. :D

Takana on jälleen mielenkiintoinen viikonloppu. Ensi sunnuntaina mennään taas luonnetestiin, silloin testataan pari cockerikasvattiani Muhoksella. Ja siitä parin viikon päästä testataan Helsingissä kaksi kasvattiani. On tosi mielenkiintoista, kun alkaa olla jo samoista pentueistakin useita testattuja - parhaassa tapauksessa myös pentueen molemmat vanhemmat ja muutakin sukua on testattu. Kunhan jaksan, väkertelen pentueiden sivuille yhteenvedon luonnetestituloksista. Siihen saakka tulokset löytyvät luonnetesti-sivulta. :)


29.5. MH-kuvaus, Maaninka, kuvaajat Jorma Kerkkä ja Kai Tarkka
Speck Line Hilpeä Hyrrä suoritettu

Tulos tarkemmin MH-sivulla.


29.5. Luonnetesti, Joensuu, tuom. Wilhelmiina Virolainen ja Reijo Hynynen
Speck Line Almost Perfect: LTEP +125
Speck Line Fiksu Likka: LTEP +56

Tulokset tarkemmin luonnetesti-sivulla.


28.5. Varkaus kr, tuom. Yochai Barak
Speck Line Runoratsu JUN ERI
Speck Line Hurmaava Hunaja AVO EH


26.5. 2135 km...

Nu är jag ganska trött. Jag och Niina gjorde en "liten" resa till Danmark och hämtade ny pojken till hem. Han heter Usko och han är so fantastik...
Tusen tack, Flemming & Dorte!! Usko har ett egen sida här. :)


22.5. Mejä, Ilmajoki, tuom. Juha Junkala
Speck Line Wild West AVO 1, 40p.
Speck Line Wild Child AVO 0

Onnittelut, Pelle & Erkki! Toinen koe, eka ykkönen.. :)


20.5. Talo hiljenee..

Pikkuhiljaa alkaa tohina pentuaitauksessa hiljentyä. Tänään uuteen kotiin lähtivät Lumo ja Hevi, huomenna aamulla lähtee kotimatkalle Jade. Jäbä muuttaa ensi viikolla, Ylläri jää vielä hetkeksi aikaa ilostuttamaan meidän elämää. Vielä on siis vapaana orange roan Otto-poika, josta löydät uusia kuvia pentueen kuvasivulta - siellä toki kuvat myös muista lapsukaisista. :)


18.5. Pennut lähtevät maailmalle..

Niin sitten lähti Miina takaisin kotiin Pietarsaareen ja siirtyy nyt Marjon omistukseen. Miinan mukana omaan kotiin lähti myös Pilvi-tyttönen, jolla on nyt oma sivukin. Seuraavat lähtevät perjantaina. Huomenna saadaan varmaan uusia kuvia pennuista kaiken kansan nähtäville.. :)


16.5. Huhhuh, miten hienoa!

Olipa upea viikonloppu, jonka sinetöi Suomen mestaruus! Itse ajelin perjantai-iltana Punkalaitumelle, jossa toimin ensimmäisen Cockerspanielit ry:n järjestämän mh-kuvauksen vastaavana koetoimitsijana. Mh-kuvaus järjestettiin cockerileirin yhteydessä ja oli tosi hienoa, että saatiin jaettua tietoisuutta kuvauksesta cockeriharrastajille ja -kasvattajille. Moni innostui kovastikin, todella hienoa että cockeri-ihmiset heräävät ajattelemaan luonneasioita! Omia kasvattejani kuvaukseen osallistui 2: Lissun poika Oscar (Herra Hemuli) ja tytär Taika (Hattara) olivat kovasti emänsä oloisia, reippaita ja rohkeita. Paineistumista ei pahemmin kuvauksen aikana kummassakaan näkynyt. Lissun lapsukaiset kuvattiin samanikäisinä kuin emänsä kaksi vuotta sitten.

Cockerileiri oli jälleen hieno tapahtuma, oli ihanaa tavata paljon ystäviä ja tuttavia samanhenkisessä porukassa. Hipin vauvojakin näin peräti kolme: P-pentueesta leirille osallistui Lempi ja kasvattajatätiä kävivät moikkaamassa myös Helmi ja Pimu. Viikonlopun muita hienoja hetkiä olivat Onnin luonnetestituloksen kuuleminen lauantaina ja Pellen ensimmäinen mejä-koe sunnuntaina. Tulevina viikonloppuina on tiedossa monia mielenkiintoisia testejä ja kokeita, joihin kasvattini osallistuvat. Niitä odotellessa... :)


15.5. Mejä, Kauhava
Speck Line Wild West AVO 2, 31p. (tuom. Kristina Erkkilä)
Speck Line Weden Waltiatar AVO - (tuom. Jarmo Nummijärvi)

Pelle jäljesti tänään ensimmäisessä kokeessa mukavan tuloksen - teki hukan 10 metriä ennen kaatoa. Pellen motto taisi olla "mitä nopeammin, sen parempi". Todella hyvä suoritus ottaen huomioon, että poika on jäljestänyt pari harkkajälkeä, joista viimeisen joskus viime vuonna. Stella oli toisessa kokeessaan ja osasi jälleen jäljestää, metsurin työskentely jäljen vieressä hieman häiritsi suoritusta...


14.5. MH-kuvaus, Punkalaidun, kuvaajat Marina Bast ja Carina Timberg
Speck Line Herra Hemuli suoritettu
Speck Line Hattara suoritettu

Kiitos, Suvi & Joni ja Hanna! Oli tosi kiva nähdä Lissun lapsukaisten suoritukset, täytyy sanoa ettei ole omena kauas puusta pudonnut.. :)
Tarkemmat tulokset MH-sivulla.


14.5. Luonnetesti, Savonlinna, tuom. Lea Kilpeläinen ja Jorma Kerkkä
Speck Line With One Spot LTEP +205 +++

Toimintakyky +2 hyvä
Terävyys +3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu +2 kohtuullinen
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +3 vilkas
Kovuus +3 kohtuullisen kova
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus +++ laukausvarma
Kokonaispisteet +205

Vautsi vau! Onnittelut Onnin hienosta tuloksesta ja iso kiitos Veeralle & Samille aktiivisuudesta! Onnin tulosta voi vertailla esim. emän, siskon ja veljen tuloksiin luonnetesti-sivulla.


8.5. Mejä, Laihia, tuom. Jarmo Nummijärvi
Speck Line Be My Sunshine AVO 2, 34p.

Äitienpäivä kului Sannin kanssa Laihialla kokeessa. Hieno tyttö, ei voi muuta sanoa! Kerta toisensa jälkeen saan huomata, miten työskentelyn varmuus kasvaa ja tyttö nauttii jäljestämisestä suunnattomasti! Aina ei kaikki palaset loksahda ihan kohdalleen, so what! Pääasia, että koiralla on kivaa..

..ja kuntoilu on kyllä ihan tervetullutta äiskällekin pitkän talven jälkeen, joskaan 4 päivää putkeen mejä-kokeissa ei tunnu missään kun kokeessa on hyvä tunnelma ja mukava porukka. Iso kiitos kaikille teille, jotka autatte kerta toisensa jälkeen kokeessa raatamisen ohessa muistamaan, miten hieno harrastus tämä on ja miten mukavia ihmisiä matkan varrella tapaakaan.. Täytyy sanoa, että alkaneen kauden kokeissa on ollut kaikissa ihan älyttömän mukavaa! :)

Tämän päivän arvostelu:
"Innokkaasti jäljelle. Sanni jäljestää sopivavauhtisesti käyttäen maa- sekä ilmavainua. 1. makaus merkattiin, mutta kulmalta yli. Laajoja kaarroksia jäljen takana. Sanni löytää jäljen itse. 2. makaus jää merkkaamatta. Kulma tarkasti. Heti kulman jälkeen poikkiojalla laajoin kaarroksin jäljeltä sivuun, minkä jälkeen Sanni palaa jäljelle omatoimisesti. Sanni ei tänään selviytynyt yhdestä osa-alueesta, eli kaatokäyttäytyminen pudottaa palkintosijan. Ohjaajan työskentely hyvää ja koiransa tuntevaa."


8.5. Mejä, Ilmajoki, tuom. Kristina Erkkilä
Speck Line Hei Sula Hopsansaa VOI 2, 35p.

Peppi avasi mejä-kauden hienosti! Onnittelut Erjalle & Pepille ja zemppiä tuleviin kokeisiin.. Tällaiset päivät saavat väsyneenkin kasvattajan hymyilemään. Vaikka välillä tuntuu, että ei jaksaisi suunnitella, värkätä ja touhuta, niin kasvattien onnistumiset auttavat jaksamaan. Kasvattien omistajien tyytyväisyys koiriinsa on parasta palautetta!

Toivon velipuoli Kossu jäljesti tänään samassa kokeessa itsensä valioksi upealla tuloksella. Isot onnittelut valioitumisesta Erjalle & Jyrkille! :)


6.5. Mejä, Alahärmä, tuom. Kristina Erkkilä
Speck Line Be My Sunshine AVO 1, 41p.
Speck Line Weden Waltiatar AVO 0

Olin jo antanut Sannille lempinimen "varma kakkosen koira" neljän peräkkäisen kokeen tulosten perusteella (4 x AVO2) ja nautin suunnattomasti avoimen luokan jälkien tekemisestä ja kilpailemisesta. Mutta niin vaan tuli voittajaluokka Sannillakin yhden askelen lähemmäs.. Stellalle koe oli ensimmäinen ja tyttö näyttikin osaavansa jäljestää. Tällä kertaa ei tulosta, mutta rutkasti kokemusta tulevaisuutta ajatellen kylläkin! :)
Sannin arvostelu:

"Ohjattu lähtö. Pääsääntöisesti loivaa siksak-kuviota tehden etenevä koira. Oikaisee 1. kulman, toisen tekee silmukalla, merkaten makauksen kahdesti. 1. osuudella tarkistuksia risteävällä riistauralla, sama toistuu heti 2. kulman jälkeen. Lisää kokemusta, niin tulee parempia pisteitä."


4.5. J-pentueen ristiäiset!

Harvinaista kyllä, pentujen nimeäminen on tällä kertaa ollut pidempi projekti kuin yleensä. Tänään pennut täyttivät 6 viikkoa ja päätin, että pitäähän lapsilla tuossa iässä jo nimet olla. Tuumailun tuloksena olen ristinyt pennut seuraavasti:

Ylläri: Johtotähti
Jäbä: Julkimo
Hevi: Jättipotti
Jade: Jalokivi
Lumo: Jokin Lumous
Otto: Joko Tai
Pilvi: Jälkiviisas


2.5. Pentujen kuulumisia..

Pennut kasvavat ja komistuvat päivä päivältä. Porukka on todella tasainen, kaikki ihania pulleroita. Peruutusten vuoksi meillä on vapaana vielä 5 pentua: Ylläri, Jäbä, Hevi, Jade ja Otto. Tällä hetkellä Suomessa syntyy ilmeisesti liikaa pentuja kysyntään nähden ja se pistää miettimään asioita monelta kantilta. Ehkäpä minun kasvatustyölleni ei ole kysyntää, pentueen vanhempien luonne ei ehkä olekaan ostajille niin kovin tärkeä asia.

Anyway, vappupäivänä pennuista otettiin uusia kuvia, kun kokeiltiin ensimmäisen kerran pöydällä seisomista. Kuvat ovat nähtävissä pentusivulla. Täytyy sanoa, että suhteellisen taitavia olivat ensikertalaisiksi! :)


1.5. Hektinen kevät..

Tällä kasvattajatätillä on viime aikoina riittänyt tekemistä. Vappuviikolla viiteen päivään mahtui mm. näyttely Ruovedellä, mejä-koe Härmässä jälkitalkoineen, reissu Kemiin ja vielä Ahvenanmaan pikavisiittikin. Huhhuh! Ahvenanmaan reissu juonsi juurensa helmikuuhun, kun kasvattieni omistaja kävi meillä kylässä ja ihastui Hippiin - ja nyt Hippi sitten muutti asustelemaan Maarianhaminaan Siirin (Cassiopeia) ja Elsan (Everlasting Love) kaveriksi. Hippi on sopeutunut erinomaisen hyvin ja uusi omistaja perheineen on oikein tyytyväinen tyttöön. Hippi ehti asustaa meilläkin melkein vuoden, joten haikeaksi veti mielen, kun Maarianhaminasta lähdin kotiin päin. Alla kuva Hipistä ja uusista kavereista:

Huhtikuu 2011

27.4. Mejä, Alahärmä, tuom. Kristina Erkkilä
Speck Line Be My Sunshine AVO 2, 35p.

Mejä-kausi käynnistyi tänä vuonna kotikonnuiltani Härmästä. Sanni kävi edellisenä päivänä yhden kulman harkkajäljellä ja sitten vaan oitis kokeeseen. Sannin jäljellä oli hirvet pitäneet kunnon bileet ja emä vasan kanssa meni meidän edelläkin jäljellä toiselle kulmalle asti. Arvostelu oli seuraavanlainen:

"Reippaasti aloittava jäljestäjä, jolle 1. osuuden vino takatuuli teki tepposen ja tuomitaan hukka. Osoitetaan jälki 2. osuudelta, jonka jälkeen koira työskentelee jäljen päällä. Vain juuri ennen 2. kulmaa käytävä tarkistamassa poistuvien hirvien perässä. Palaa kehotuksesta jäljelle. 2. makaus ja kulma ok. Löytää kaadon, jota jää tutkimaan."


25.4. Kuulumisia pentulaatikosta.. :)

Miinan ja Heebon seitsikko kasvaa kovaa kyytiä, ruoka maistuu erittäin hyvin ja pikkumasut ovatkin aina ruokailun jälkeen ihan pinkeitä. Pennut kasvavat hyvin tasaisesti ja ovat kaikki vallan ihania! Miina imettää lapsukaisia edelleen kärsivällisesti, vaikka pienet naskalit ovat hyvin terävät. Pennut ovat nyt saaneet 2 matokuuria, kynsien leikkaamista on harjoiteltu muutaman kerran ja pihallakin on käyty päivittäin. On se vaan ihanaa, kun kevätpentujen kanssa pääsee ulkoilemaan ihan urakalla! Pennuista on vielä 2-3 poikaa vapaana. Jos olet kiinnostunut pennuista, ota yhteyttä. Hurjan äkkiä kyllä menee aika, juuri pennut vasta syntyivät ja reilun 3 viikon päästä ne jo lähtevät uusiin koteihinsa...

Lupaan ja vannon, että lisään sivuille uusia kuvia pennuista ennen vappua! :)


25.4. Ruovesi r, tuom. Merja Ylhäinen
Speck Line Rinsessa Ruusunen JUN EH
Speck Line Be My Sunshine KÄY ERI/3 SA

Olipas lämmin ja mukava näyttelypäivä! Aurinkorasva unohtui kotiin, joten seurauksia kärsitään tulevalla viikolla...


17.4. Luonnetesti, Ilmajoki, tuom. Irene Puputti ja Marco Vuorisalo
Speck Line Fasupala LTEP +110 +++
Speck Line Angel Is Blue LTEP +138 +++
Adamant's Wild And Free LTEP +138 +++

Olipas mielenkiintoinen päivä luonnetestissä! Tarkemmat osa-aluepisteet löytyvät luonnetesti-sivulta.

Fasupala eli Mette on tähän mennessä nuorin testaamistani koirista - Mette oli testauspäivänä tasan 2v 6kk ikäinen. Olikin todella mielenkiintoista nähdä tytön toiminta testissä, koska tyttö asuu sijoituksessa lapsiperheessä ja ohjasin sen testissä itse. Meten suku on varmasti yksi testatuimmista cockerisuvuista; Mette on isän puolelta neljännen testatun sukupolven edustaja, emän puolelta kolmannen. Meten suvusta on tähän mennessä luonnetestattu isä, isänisä, isänisänemä, isänemänemä, emä, emänemä, emänemän veli sekä emän puolisisaruksia melkoinen määrä. Tirri-sisko on menossa testiin ensi kuussa ja myös Sanni-emän sisaruspuolia testataan vielä lisää tänä vuonna. :)


16.4. Luonnetesti, Ilmajoki, tuom. Irene Puputti ja Marco Vuorisalo
Speck Line Wild West LTEP +189 +++


16.4. Haapavesi r, tuom. Elena Ruskovaara
Jutrix High On Life PEK 1 KP VSP-pentu
Speck Line Rintintin JUN H
Speck Line Rieputa Rallaa JUN ERI/2
Speck Line Hei Sula Hopsansaa AVO EH
Speck Line Fasupala AVO H

Pari kuvaa debyyttiesiintymisensä tehneestä Börjestä pentupalttoossaan:

. . .


13.4. Terveystuloksia...

Kyllä kannatti herätä vähän yli viisi kurkkimaan KoiraNetistä Tampereen reissun loppuja lonkkatuloksia! Aikas nätti rivi kokonaisuudessaan:

Speck Line Castanjetti: lonkat A/A
Speck Line Waimea Wihellys: lonkat A/A
Speck Line Herra Hemuli: lonkat A/A
Speck Line Rinsessa Ruusunen: lonkat A/A
Speck Line Rieputa Rallaa: lonkat A/A, kyynärät 0/0


12.4. Postia Kennelliitosta

Tänään kolahti postilaatikkoon odotettu kirje Kennelliitosta:
"Maarit Mäki on osallistunut Suomen Kennelliiton jalostusneuvojien peruskurssille 19.-20.3.2011 ja suorittanut kurssitentin kiitettävästi. Tentin suoritti 118 henkilöä, joista läpi pääsi 65%. Kiitettävän tuloksen sai 19% läpipäässeistä."

Kuuluin siis niiden 15 kurssilaisen joukkoon, jotka saivat tentistä kiitettävät pisteet. Kurssi oli äärimmäisen mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä, kuten jalostus ylipäätään. Jatkokurssia odotellessa... :)


11.4. Terveystuloksia...

Kun Tampereen reissun (16.3.) kuvat viimein ja vihdoin 3 viikkoa kuvauspäivän jälkeen ehtivät Kennelliittoon, aloimme innolla odottaa tuloksia. Unin tulokset tulivat ensimmäisenä ja ne eivät olleet ollenkaan hassummat:

Speck Line Rieputa Rallaa: lonkat A/A, kyynärät 0/0


5.4. Kevät tulee kohisten...

Ja niin myös kasvavat pennut! Suurin osa tuplasi painonsa 10 päivän iässä ja pari hännänhuippuakin 12 päivän ikäisenä. Miina imettää katrastaan tyytyväisenä ja pennut ottavat jo ensimmäisiä askeleitaan. Eilen huomasin, että Hevin toinen silmä oli hieman raollaan, kohta siis pennut jo aistivat ympäristöään laajemminkin. Saa nähdä, kuka tulee ensimmäisenä pois pentulaatikosta! Pennuista on uusia kuvia pentusivulla. Kuvat on otettu 1.4. eli pennut ovat niissä 9 päivän ikäisiä. Uroksia on vielä vapaana. Pennut myydään harrastaviin koteihin ja ne ovat luovutusiässä 18.5. alkaen. :)Pilvi 9 pv
kuva: Marjo PohjoisahoMaaliskuu 2011

29.3. Pentulaatikon kuulumisia

Pentulaatikossa on päivä päivältä isompi kasa pentuja. Pennut kasvavat kovaa vauhtia ja mammalla maitoa piisaa. Odotan jo innolla, että pääsen lähemminkin tutustumaan lapsukaisten kanssa, nyt kommunikointimme rajoittuu lähinnä Bio sensor -tuokioihin ja muuhun normaaliin käsittelyyn. Huomenna pennut täyttävät viikon, vielä kun toinen viikko vierähtää niin silmätkin aukeavat. :)

Pentujen lisäksi on muutakin ohjelmaa ollut viime aikoina. Kotimaan matkailun loppukaneetti ennen pentujen syntymää oli piipahdus maanjäristysalueella, kun osallistuimme reilu viikko sitten ystäväni Kaijan kanssa jalostusneuvojien peruskurssille Helsingissä. Kaija kasvattaa kleinspitzejä ja havannankoiria kennelnimellä Mäntyhavun. Pari viikkoa sitten kävimme Kaijan luona katsomassa aivan ihania kleinspitzvauvojakin, niistä on vielä muutama vapaana! Lisätietoja Kaijan kotisivuilta.

Viime viikonloppuna taas oli vuorossa luonnetestin koetoimitsijakurssi. Luonnetesti on todella mielenkiintoinen koiran luonteen arviointimenetelmä. Luonnetestattuja koiria meillä on tähän mennessä cockereissa 4 omaa koiraa ja 4 kasvattia. Springereistä on testattu 1 kasvatti. Odotan erittäin suurella mielenkiinnolla tämän vuoden testejä: luonnetestiin on tänä vuonna menossa ainakin 7 cockerikasvattia ja 3 springeriä. :)

Aika kuluu rattoisasti pentuja tuoksutellen ja tulevan kesän menoja suunnitellen. Kaikenlaista on luvassa, mutta myös (harvinaista kyllä!) vapaita kesäviikonloppuja. Tälle vuodelle on maksettuna myös agilityn kisalisenssi, josko sitä uskaltaisi pitkästä aikaa kisaamaan. Saas nähdä.. :)


29.3. Kaapon lonkkatulos saapui!
Speck Line Hilpeä Hyrrä: C/C

Kaapo kuvataan mahdollisesti myöhemmin uudelleen, en ollut alun alkaenkaan ihan vakuuttunut tämänkertaisen kuvan tasosta, kun sen sähköpostiini sain..


23.3. Kisastudion kuulumisia..

14.00 liver roan poika 318g
14.22 liver roan poika 310g
15.02 blue roan poika 333g
18.14 blue roan tyttö 250g
18.30 liver roan tyttö 232g
18.38 orange roan poika 297g
19.30 orange roan tyttö 305g

20.53
Uskoisin, että porukka on nyt koossa. Synnytys oli helppo ja Miina lepäsi aina välillä kuorsaten makeasti. On se kyllä fiksu, kun ei pitänyt mua kauempaa jännityksessä ja synnytti vieläpä keskellä kirkasta (tai no, lumisateista) päivää! Yritän saada huomenna lapsukaisista kuviakin sivuille. Täällä vaikuttaa olevan kaikki hyvin, Miina nukkuu ja pennut syövät. Ja kasvattajatäti on ihan inlaaaav!!! :)


23.3. Hienoja lonkkatuloksia!
Speck Line Runoratsu: A/A
Speck Line Willi Wiicari: A/A
Speck Line Warsin Wiehättävä: A/A

KoiraNetissä odotti aamulla mukava yllätys, Jyväskylän reissun tulokset oli tallennettu tietokantaan ja ne olivat ihan odotetunlaisia. Nyt odotellaan vielä 6 koiran tuloksia lähimmän viikon - parin aikana. Tähän mennessä kuvatuista kasvateistani A-lonkkaisia on ollut sprinkuista 100%, cockereista 68%. :)


16.3. Terveystuloksia, ELL Heikki Nurmi
Speck Line Herra Hemuli: silmät terveet
Speck Line Rieputa Rallaa: silmät terveet
Speck Line Rinsessa Ruusunen: silmät terveet
Speck Line Waimea Wihellys: silmät terveet

Lonkkatuloksia jäädään vielä odottelemaan, näiden neljän lisäksi lonkat kuvattiin myös Viiviltä (Speck Line Castanjetti). Nyt onkin sitten yhdeksän kasvatin tulokset odottelun alla, jänskää! :)


11.3. Lisää kotimaan matkailua ja lonkkakuvauksia..

Eilen tuli taas 1000 kilometriä mittariin, kun lähdin ystäväni Niinan kanssa hänen kahta kasvattiaan tapaamaan itäisempään Suomeen. Tällä kertaa reittinä oli Lapua - Alajärvi - Suonenjoki - Ilomantsi - Alajärvi - Lapua. Joensuussa pysähdyttiin mennen tullen keräämään voimia ja omalta osaltani reissun pituudeksi tuli 22 tuntia. Mutta mikäpäs siinä ajellessa - tosin lumisade oli melkoinen, kun yöllä kotiin päin ajeltiin, joten kovin nopeasti ei matka edennyt.

Tänään on lonkka- ja kyynärkuvissa käynyt Speck Line Hilpeä Hyrrä eli Kaapo. Ensi viikolla H-pentueesta kuvataan viimeinenkin lapsukainen (Herra Hemuli eli Oscar), juuri ennen 2-vuotissynttäreitä. Ensi viikon Tampereen reissun jälkeen tilastot kasvattieni lonkkakuvauksista näyttävätkin jo aikas mukavilta: 83% cockereista ja 44% springereistä lonkkakuvattu - vielä jää keväämmälle muutama kuvattava. Tulosten odottaminen on kyllä niin kamalan jännittävää puuhaa, että ei millään malttaisi odottaa 2-3 viikkoa lopullisia tuloksia Kennelliitosta...


7.3. Kotimaan matkailua ja terveystuloksia, ELL Päivi Kallioniemi

Turnee tehty, Suomi nähty. Sunnuntaiaamuna Peugeot starttasi kotipihasta kohti päivän reittiä: Lapua - Nokia - Hämeenlinna - Lahti - Mikkeli - Varkaus - Pieksämäki. Mikäs siinä ajellessa, kun aurinko paistoi. Nokialta siis poimin kyytiin Natan, joka oli ollut viikon hoidossa. Hämeenlinnassa kävin moikkaamassa viikkoa aiemmin uuteen kotiin lähtenyttä Helmiä ja osuipa reitille myös Cockerspanielit ry:n vuosikokous. Siitä matka jatkui Varkauteen, josta hain Elmon kyytiin. Vielä ajeltiin Natan ja Elmon kanssa Pieksämäelle, jonne jäätiin yöksi Welmun ja Eskon luo, ihanaan maalaismaisemaan järven rannalle.

Aamulla matka jatkui kohti Jyväskylää. Jyväskylässä oli päivän teemana lonkka- ja silmätarkastus, johon osallistui kolme kasvattiani. Kolmet kivannäköiset lonkkakuvat lähtivät arvioitaviksi Kennelliittoon ja silmätarkastuksen tulokset olivat seuraavat:

Speck Line Runoratsu: silmät terveet (ylimääräisiä ripsiä)
Speck Line Willi Wiicari: silmät terveet
Speck Line Warsin Wiehättävä: silmät terveet

Oli todella kiva nähdä Monnaa ja Ronjaa pitkästä aikaa. Jyväskylästä kotiin ajeltua päästiin pitkästä aikaa Natan kanssa agilityreeneihin. Voin kertoa, että tuon reissun ja puolentoista tunnin reenien jälkeen oli eräs kasvattajatäti hieman väsynyt...
Ensi viikolla lonkkakuvausurakka jatkuu Tampereella. :)


5.3. Eevi kävi kylässä

Eevi (Speck Line Every Heartbeat) kävi pikapikaa kylässä Anun kanssa. Olipas kiva nähdä tyttöä pitkästä aikaa! Otettiin sitten tytöntylleröstä uusi kuvakin, joka on nähtävissä pentueen omalla sivulla. Ensi kesän suunnitelmiin Eevillä kuuluvat mm. luonnetesti, taipparit ja näyttely ellei parikin. Lähitulevaisuudessa Eevi varmaan nähdään myös ensimmäisissä virallisissa agilitykisoissaan. :)


5.3. Lisää lonkkatuloksia

Yöllä olivat päivittyneet KoiraNettiin loputkin lonkkatulokset viime viikolta ja täytyy sanoa, että kasvattajatäti on todella onnellinen niistä! Hienoa luettavaa:

Speck Line Cassiopeia: A/A
Speck Line Everlastinglove: A/A
Speck Line Weli Weiticca: A/A


4.3. Pepi kävi silmätarkastuksessa

Speck Line Dance With Me: terveet silmät 26.1.

Iso kiitos Pepin perheelle! :)

Loput lonkkatulokset viime viikolta saadaan tietää huomenna, kunhan KoiraNet päivittyy. Täällä jo kuumeisesti odotellaan.. Ja siis sananmukaisesti kuumeisesti, kasvattajatäti kun on maannut pari päivää vatsataudissa ja kuumeessa sängyn pohjalla. Uskollisia hoitajia onneksi riittää kainalossa.. :)


3.3. Lonkkatuloksia alkaa tippua..

Viime viikolla uusintakuvissa käyneen Pepin (Speck Line Hei Sula Hopsansaa) lonkkalausunto saapui tänään. Viime keväänä vasen lonkkanivel oli SKL:n lausunnon mukaan löysä, lausuntona C/B. Nyt tuloksena B/B. :)Helmikuu 2011

28.2. Talo on hiljainen...

P-pennut täyttivät viime perjantaina 8 vk ja samana päivänä niistä lähtikin jo 4 uusiin koteihinsa. Helmi (Päivänsäde) ilostutti elämäämme pari päivää pidempään, ettei nyt tarvinnut ihan yhdellä rykäyksellä tottua normaalielämään. Hippi leikitti pikkutyttöä innokkaasti, kun huomasi että sisarukset olivat häipyneet. Ja kyllä tuntui talo tyhjältä sunnuntai-iltana! Onnea ja onnistumisia kaikille lapsukaisille ja niiden uusille omistajille - Pikku-Eikka ja Sari, Pimu ja Riina & Kimmo, Sooda ja Reeta & Nora, Lempi ja Anniina sekä Helmi ja Kasperiina! :)

Maanantaiaamuna, hyvin nukutun yön jälkeen, oli aika alkaa suunnitella tulevaa. Miinan pentujen syntymää odotellaan muutaman viikon päästä ja Lissullakin on sulho kylässä, saa nyt nähdä tuottaako lemmenloma Oton kanssa tuloksia. Elämä jatkuu, vaikka ensin tuntuikin oudolta pentujen lähdettyä. Kohta koittaa kevätkin, aurinko lämmitti jo kovasti ajellessani tänään Tampereen seutuvilla. :)


26.2. Laihia r, tuom. Paavo Mattila

Speck Line Herra Hemuli KÄY T
Westerner Illusion Of Magic VAL ERI/2 SA PU3


22.2. Uusia kuvia P-pentueesta

Kohta uusiin koteihinsa muuttavista P-pennuista on uusia kuvia pentueen kuvasivulla.
Kun siirsin kuvia koneelle, totesin nähneeni yhden niistä jo vuosia sitten... Trimmipöytä vaan on vaihtunut ja paita vähän erisävyinen vihreä.. :D

.
Vas. Pikku Einari (Tähtimetsä Amadeus - Windendavour's Endless Emotion), synt. 31.12.2010
Oik. Another Gambler (Mistily's Amber Gambler - Jenlin Savannah), synt. 12.5.2006


22.2. Miina on kantavana!!!

Miina kävi eilen ultrassa. Ultrassa näkyi useita pieniä cockerinalkuja (4-6), joten meillä valmistaudutaan seuraavan pentueen syntymään. Laskettu aika on 26.3. mutta jos tyttö yhtään emäänsä tulee, niin ei varmasti odottele ihan niin kauan.. Lisätietoa pentueesta pentusivulla! :)


21.2. Terveystuloksia, ELL Taina Lehtonen

Kävimme neljän koiran voimin terveystarkastuksissa. Kaikilta kuvattiin lonkat ja kuvausten tuloksia jäämme odottelemaan mielenkiinnolla. Päivän komeimmat lonkat taisivat olla 8-vuotiaalla Siirillä (Speck Line Cassiopeia), jonka kuvia ihastelimme porukalla. Kaikilta tutkittiin myös silmät, tässä tulokset:

Speck Line Cassiopeia: silmät terveet (epävirallinen lausunto, Cockerspanielit ry sponsoroi yli 6-vuotiaat ilmaiseksi)
Speck Line Everlastinglove: silmät terveet
Speck Line Hei Sula Hopsansaa: silmät terveet (muutama hento ylimääräinen ripsi)
Speck Line Weli Weiticca: silmät terveet

Tässä kuva Siirin lonkista. Kuvan laatu ei päätä huimaa, mutta lonkat olivat varsin priimatavaraa - näillä kelpaa 8-vuotiaan päästellä.. :)
16.2. Aina uutiset eivät ole hyviä..

C-pentueen lapsukaiset ovat jo veteraani-ikäisiä. 3 tyttöä ja 3 poikaa syntyi Kauhavalla varuskunnassa asuessamme 4 päivää etuajassa ja siitä hetkestä lähtien ei enää elämä ollut ollenkaan niin kuin ennen. Sen hetken jälkeen on koettu monia iloisia, mutta myös surullisia hetkiä kasvattieni omistajien kanssa. Ollaan iloittu onnistumisista, mutta myös itketty yhdessä vaikeina hetkinä.

Aina uutiset eivät tosiaan ole iloisia. Iän myötä koirille voi tulla vaivoja ja sairauksia, jotka hankaloittavat elämää. Kasvattajana sitä toivoo, että kasvatit pysyisivät terveinä ja eläisivät pitkän onnellisen elämän, mutta aina asiat eivät mene niin kuin haluaisi. Ei voi kuin toivoa parasta ja olla kiitollinen kaikista niistä rakastavista perheistä, joissa "lapsukaisemme" saavat elää. Juuri nyt ajattelen lämpimin ajatuksin Oskua, Jereä, Eppua, Viiviä ja Siiriä. Haleja kaikille veteraaneillemme!


2.2. Ilonan lonkkatulos saapui!

Speck Line Dream Came True: lonkat A/A !!

Kiitos Sanna, aktiivisuudestasi! :)
D-pentueen viidestä pennusta on nyt kaikki elossaolevat kuvattu parhain A-tuloksin. Minka ei koskaan ehtinyt kuvauksiin sairastuttuaan 1v-rokotusten jälkeen.Tammikuu 2011

29.1. Koiraharrastajan elämää ja kesän odotusta...

Mitähän oikein tekisin, jos en harrastaisi koirien kanssa? Tai jos en edes omistaisi koiraa? Äh, mahdoton ajatus! En osaisi kuvitellakaan elämää ilman koiria ja koiramenoja. Nyt on tammikuu ja kesän koe- ja näyttelykalenteri alkaa olla kuosissaan. Pääkohdat kesän tapahtumista toki oli tiedossa jo viime kesänä, kun esim. mh-kuvauksia ja mejä-kokeita ruvettiin suunnittelemaan. Viime elokuun lopulla näytti jo suhteellisen selkeältä, että mitä elämässäni tulee tapahtumaan kesällä 2011. Kukin taaplaa tyylillään, etenkin koiraharrastaja! Sitten vain täytyy salaa toivoa, ettei kukaan sukulainen esimerkiksi keksi mennä naimisiin juuri sinä viikonloppuna, kun on luvannut olla jossain aivan toisaalla talkoilemassa mukavan harrastuksen nimissä... ;) ;)

Mutta olis se outoa, jos olisi kesällä kokonaan vapaita viikonloppuja (kun se on talvellakin välillä harvinaista). Eihän sitä osais olla ollenkaan. Viime vuosina tosin on hieman kesien viikonloppuongelmia helpottaneet viikolla, iltakokeina, järjestettävät mejä-kokeet. Kun mejäilee keskellä viikkoa, voi viikonloppuna lähteä vaikka näyttelyyn - tai kuten meikäläisen ajatuksissa viime aikoina on pyörinyt - agilitykisoihin. Kovasti houkuttaisi kesällä kerätä Speck Line -joukkue ja lähteä Agirotuun Lappeenrantaan. Saas nähdä. Mutta iltakokeet (mejä) joka tapauksessa ovat tosi kiva juttu, kun ehtii harrastaa vielä enemmän lyhyen kesäkauden aikana - eikä ole arkenakaan vapaa-ajan ongelmia...

Tämän päivän vietin kasvattajan jatkokurssilla Vaasassa ja huominen menee vielä samoissa merkeissä. Täytyy sanoa, että itsensä kouluttaminen ja kurssittaminen koira-asioissa on hyvin mielenkiintoista, aina oppii uutta ja uudet näkökulmat asioihin rikastuttavat omaa ajatusmaailmaa kasvattamisesta ja jalostuksesta. Koiraharrastus on ainakin itselleni kyllä ehdottomasti enemmän kuin harrastus, se on intohimo! Ja omat rakkaat kultamussut niitä maailman parhaita, kaikkine omituisine ja huonoinekin tapoineen.. :)

Joku varmaan ajattelee, että kertois nyt pennuistakin jotain. Noh, pennut kasvavat hurjaa vauhtia ja pennun tuoksusta nautiskellaan urakalla. Jos ensi viikolla on hyviä kelejä, voidaan käydä jo vähän tutustumassa pihallakin. Pennut muuttivat pentulaatikosta muutama päivä sitten asustelemaan isompaan aitaukseen ja muut koirat pääsevät haistelemaan pentuja aitauksen verkon läpi. Muutenkin pentujen maailmankuva laajenee koko ajan ja ensi viikolla tulevat uudet perheet ensimmäistä kertaa tutustumaan lapsosiin. Jännää!


28.1. Kuvia pennuista!

P-pennuista otettiin tänään vähän nassukuvia ja ne ovat nyt nähtävillä pentueen kuvasivulla. Pennut ovatkin jo 4 viikon ikäisiä ja leikit yltyvät päivä päivältä. Ihania palleroita, jotka kovasti tykkäävät olla sylissä ja siihen usein sitten nukahtavatkin. Saas nähdä, miten pikku-Eikka pärjää tuon tyttölauman kanssa muutaman viikon kuluttua.. :D


23.1. Pentu-uutisia.. :)

Fi Jva Speck Line Definitely Mine alias Miina on nyt astutettu. Miina vietti eilen lemmekkäitä hetkiä Oulussa tyylikkään nuoren herran Heebon kanssa. Heebo on viralliselta nimeltään Fi Mva Allway's Heartsteeler ja olemukseltaan melko valloittava poitsu. Lemmenleikkien tuloksia jäädään odottelemaan mielenkiinnolla. Jos kaikki menee toiveiden mukaan, meille syntyy pentuja maaliskuun lopulla ja ne ovat luovutusiässä toukokuun puolen välin jälkeen. Lisätietoja tulevasta pentueesta päivittelen pentusivulle, kunhan ehdin. Yhdistelmän sukutaulu löytyy KoiraNetistä.


18.1. Pentu-kuulumisia

Kaikki P-pennut on nyt alustavasti varattu. Lapsukaiset kovasti jo touhuavat pentulaatikossa, saa nähdä kuka ensimmäisenä kiipparoi sieltä pois. Ensimmäinen matokuuri on saatu ja aina vaan enemmän nuo näyttävät koirilta - joskin vielä minikoossa... :)

Meillä on suunnitteilla seuraava pentue maaliskuulle, jos kaikki menee hyvin. Miina on parhaillaan lähdössä miehelään ja nyt vaan pidetään peukut pystyssä että vierailu tuottaa tulosta. Lisää tietoa yhdistelmästä, kunhan astutus on tapahtunut.. ;)


15.1. C-pentue veteraani-ikään..

Ensimmäinen pentueemme eli Osku, Jere, Saga, Eppu, Viivi ja Siiri saavuttavat tänään kunnioitettavan veteraani-iän eli täyttävät 8 vuotta! Aika rientää, joskin tuntuu kuin olisi ikuisuus siitä kun toivotimme ensimmäiset Speck Line -vauvat tervetulleiksi. Kasvattajatäti ja koko kööri onnittelee lämpimästi kaikkia C-pentuja, toivottavasti saamme nauttia niiden seurasta vielä pitkään.. :)

Olen tehnyt alustavan version harrastukset-sivusta. Täydentelen sitä pikkuhiljaa. Sivulle olen koonnut myös eri harrastuslajeihin liittyviä linkkejä, esim. kaikki säännöt. Sivun loppuun keräsin vielä tietoa kokeisiin ja näyttelyihin ilmoittautumisesta, linkit ilmoittautumislomakkeisiin sekä kalentereihin, joista löytyvät Suomessa järjestettävät näyttelyt, toko- ja agilitykilpailut sekä taipumuskokeet, mh-luonnekuvaukset ja luonnetestit.


14.1. WW-pentue 2 vuotta!

WW-pentue täyttää tänään jo kaksi vuotta! Onnittelut kaikille lapsukaisille.. :)


14.1. Ilona kävi lonkkakuvissa!

Speck Line Dream Came True eli Ilona on käynyt tänään lonkkakuvissa ja lonkat näyttivät hienoilta. Nyt odotellaan Kennelliitosta virallisia tuloksia.
ISO KIITOS Sannalle aktiivisuudesta, nämä on aina niitä parhaita uutisia kasvattajan arkea piristämään! :)


14.1. Agiliidon hurmaa..

Eilen agilitytreeneihin pääsi juoksevan Tirrin sijasta Robin. Meikäläisen ongelmaksi nouseekin kohta runsaudenpula koirien suhteen, kaikkien kanssa kun on niin kiva tehdä ja touhuta! Nata, Tirri ja Robin ovat varmaankin ne, joiden kanssa kevään edetessä reenaillaan ahkerimmin - Lissulle kun olisi keväälle suunnitteilla juoksu- ja mammaloma. Natan kanssa pitäisi kai uskaltautua kisaamaankin. Edellisestä kisasta kun on aikaa jo 8,5 vuotta, niin kynnys kisoihin lähtemiseen on melkoinen - ja kun koira on vielä kakkosissa! HUI!

Päivitysprojekti jatkuu tänäänkin, yllätys yllätys.. Katsotaan nyt, mitä saan seuraavaksi aikaan. Viikonloppuna ajattelin ottaa pennuista uusia kuvia, kun silmätkin on jo auki. On ne kyllä ihania pötkylöitä! :)

MH-sivulle on nyt lisätty arvostelukaavio helpottamaan tulosten tutkailua. Myös W-pentueen kuvaustulokset on lisätty pentueen omalle sivulle.


13.1. P.S.

Pentujen silmät alkavat jo vähän rakoilla.. <3


13.1. Pentuinfo päivittyy pikkuhiljaa..

Pentuinfo on alkanut täydentyä. Olen nyt lisännyt sinne ohjeet koiran perushoidosta, tietoa pennun kouluttamisesta, kirjalistan sekä päivittänyt hieman doc-muodossa olevia hoito-ohjeita. Jatkoa on luvassa, kunhan saan tekstejä muutettua html-muotoon. Nyt jo olemassaolevatkin ohjeet ja kirjoitukset varmasti täydentyvät aikojen saatossa. Ei kai mikään tule koskaan valmiiksi?


11.1. Juoksutyttöjä

Tänään on mikä päivä hyvänsä (kts. eilisen uutiset). Miina siis aloitti juoksunsa ja tullaan astuttamaan ensi viikolla nuorella salskealla miekkosella, jos kaikki menee hyvin. Myös Tirri juoksee. Sitä ei astuteta (varmaan koskaan, äiskän pikkuvaava), mutta juoksu vaikuttaa siihen, että joku muu pääsee aina sijaistamaan Tirriä agilityreeneihin... Nyt meillä aletaankin taas päästä agilityn makuun, viime viikolla hallilla tuli käytyä 3 kertaa... :)

Nyt pitäisi olla kaikkien pentueiden sivut kunnossa. Monista kasvateista on uusia kuvia ja joidenkin pentueiden pentukuvatkin ovat aiemmin julkaisemattomia. Kova homma oli, mutta nyt pentueiden sivuilla on yhtenäiset ilmeet ja karsin hieman turhia tiedostoja pois. Seuraavaksi otan työn alle pentuinfon täydentämisen... :)


10.1. Pentueiden sivut hyvällä mallilla

Olen urakoinut kovasti pentueiden sivuja nettiin. Nyt löytyy oma sivu jo kaikille muille paitsi R-, W- ja WW-pentueille. Linkit pentueiden sivuille löytyvät pentueet -sivulta.

Sivuhuomautuksena muuten, että Miina aloittaa juoksunsa minä päivänä hyvänsä.. ;)


9.1. Sukellus muistoihin..

Aikomuksenani on muuttaa lähestulkoon kaikki sivuilla olevat kuvat samankokoisiksi keskenään. Aiemmin tallensin kuvat pienempinä ja nyt sitten käyn läpi kaikki kuvat, mitä sivuillamme on, etsin niiden alkuperäiset versiot tietokoneelta, valokuva-albumeista tai erinäisistä albumiin päätymättömistä kuvakasoista. Aloitin kuvaoperaation ensimmäisestä pentueestamme, koska niiden pentuaikaiset kuvat eivät aikoinaan olleet digitaalisessa muodossa. Löysinkin monta rullallista kuvia ensimmäisen pentueemme syntymästä ja elämästä luovutusikään saakka. Nostalgiaa..

Skannerin laulaessa muistelin menneitä vuosia. Paljon on kaikenlaista mahtunut matkan varrelle. Kohta nuo C-lapsukaiset jo täyttävätkin 8 vuotta eli tulevat veteraani-ikään. Voisi sanoa, että Sagalla kyllä vauhti vain lisääntyy iän karttuessa, ainakin mitä tulee pienten kepposten keksimiseen ja toteutukseen... Kaiken tämän kuvien perkaamisen tuloksena olen joka tapauksessa saanut julkaisukuntoon C-pentueemme oman sivun ja pentukuva-sivun.

Myös B-pentueella on nyt oma sivu. Päivittelen pentueiden sivuja pikkuhiljaa, linkit löytyvät pentueet -sivulta sitä mukaa kun sivuja valmistuu.


9.1. MH-sivu valmiimpi..

Lisäilin MH-tulossivulle koiriemme kuvaustuloksia. Kerään tuolle sivulle vain cockereiden tulokset, kuvatut springerit kokoan ko. pentueiden sivuille. Vielä uupuu tulossivulta kuitenkin arviointikaavio, joka sekin tulossa, kunhan ehdin sen tekemään. Olen lisäillyt omien koirien sivuille joitain puuttuvia tuloksia ja kaikenlaista pientä puuhaillut siellä täällä. Mutta vielä on sarkaa kynnettävänä, jos niin voisi sanoa. Pennut tuossa tuhisevat koko ajan vieressä, kun kasvattajatätsy vääntää koodia.. :D


8.1. Oma sivu P-pentueelle!

Tein reilun viikon ikäiselle P-pentueellemme oman sivun. Siirsin sinne myös aiemmin uutisissa olleet kuvat pennuista. Myös Börjellä on vihdoin oma sivunsa! Koirien sivuja on vähän rukattu, pentueiden sivut ovat seuraavaksi työn alla - linkit niihin eivät toimi tällä hetkellä. Päivitysprojekti jatkuu, toivon mukaan valmistuu pääpiirteissään viikonlopun aikana...


6.1. Puolikuollut mutta tyytyväinen elämäänsä!

Kasvattajatäti siis. Oltiin illalla tyttöjen (Tirri, Lissu ja Nata) kanssa pitkästä aikaa agilityssa ja flikat oli tosi hienoja! Ohjaaja sai juosta ihan riittävästi, kun puolentoista tunnin reeneissä meidän lisäksi oli kaksi koiraa. Johan lähti lima liikkeelle, jouluviikolla alkaneen flunssan jälkeen kun en ole juuri liikkunut ja nyt kyllä huomasi, että ei sitä vielä ihan kunnossa ollutkaan.

Pentu-uutisia tälle päivällekin sen verran, että tällä hetkellä pennuista on vapaana vielä Pirpana. Huomennahan nuo jo täyttävätkin viikon, toisaalta mennyt viikko on kulunut nopeasti, mutta toisaalta se taas tuntuu ikuisuudelta. Vielä ei sentään tarvitse ajatella, että kohtahan nuo jo muuttavat uusiin koteihinsakin - vielä saan ne pitää monta viikkoa ja touhuta niiden kanssa kaikenlaista.. :)

Taidanpas jatkaa päivityshommia. Josko joskus urakka tulisi valmiiksikin. Käyn siis läpi kaiken materiaalin, mitä sivuillamme on. Jopa jokaikisen kuvan, mitä palvelimelle on ladattu. Meinaa olla jo sen verran tavaraa, että ei ole ihan yhden päivän homma.. Mutta onhan tässä aikaa ja mukavaa täällä pennun tuoksussa onkin puuhata!


5.1. Päivitysinspiraatio iski!

Nyt se sitten löytyi, inspiraatio. Kovasti on vielä keskeneräistä, mutta joitain muutoksia kuitenkin löytyy sivuilta jo nyt. Erotin ensinnäkin tulokset omalle sivulleen, jatkossa päivittelen kuulumisia enemmän blogi-tyyliin ja viralliset tulokset sitten löytyvät kootusti tulossivulta. Päivittelin hieman myös esittelyä, pentuinfoa ja pentusivua. Tein uuden sivun vuoden 2011 uutisille ja myös kalenteri koki pienen muutoksen. Koirille ja pentueille on vielä tulossa omat sivunsa ja galleriakin vähän uudistuu.

Ja kun nyt kuitenkin kaikki tahtovat tietää, niin pennuille kuuluu oikein hyvää - ja niistä ei edelleenkään kuulu juuri ääntä. Saan nukkua yöni jo aika lailla rauhassa ja odotan vain mielenkiinnolla lapsukaisten kehitystä, silmien aukeamista etenkin jotta voisin kommunikoida ihanuuksien kanssa enemmän. Olemme aloittaneet pennuille ns. Bio sensor -ohjelman, joka tukee niiden hermorakenteen ja aivokapasiteetin kehittymistä. Suomeksi sanottuna pennuille annetaan kerran päivässä pieniä ärsykkeitä (esim. kosketus, eri asennot, kostean tunne) parin viikon ajan. Tämä on todettu tulokselliseksi ohjelmaksi mm. virkakoirien kasvatuksessa.


4.1. Valtakunnassa kaikki hyvin

Pennut kasvavat ja ovat edelleen todella hiljaisia. Hipin edellinen pentuekin oli kyllä siitä ihana, että kaikki 8 pentua nukkuivat koko meillä oloaikansa yönsä hyvin enkä valvonut kertaakaan niiden elämöimisen takia, kuten joskus on tapahtunut muiden pentueiden aikana. Sain rauhassa nukkua niin kauan kuin unta riitti ja kun heräsin, heräsivät myös pennut. Saas nähdä, onko tämänkertainen viisikko samaa kaliiberia.


3.1. Meillä on uusi enkeli..

Puhaltaa saippuakuplansa tuuleen
huikaisevaan siniseen korkeuteen
silmänsä sulkien toivoo ja luulee
nousta ne voi taivaaseen..
-Juha Tapio-

In memoriam
Speck Line Pikkuusen PareePienten koirien taivaaseen lensi kauneista kaunein enkeli. Pikkupojan paino ei vain lähtenyt nousuun ja se matkasi sateenkaarisillan tuolle puolen. Siellä pienen on hyvä olla. Muut pennut voivat hyvin ja Hippi on todella ihana mamma! On nuo kyllä uskomattoman rakkaita jokaikinen!

Luonto tietää parhaiten ja karsii heikot pois, niinhän se on. En halua puuttua luonnonvalintaan ja mielestäni kasvattamisessa on tärkeää kaikin puolin vaalia elinvoimaisuutta. Silti tuntuu pahalta luopua, vaikka tietää että näin on parasta kaikille. Kasvattaminen ei aina ole helppoa, etenkään kun tätä tekee täydestä sydämestään...

Nyt meillä siis tuhisee pentulaatikossa 4 tyttöä ja niiden veli.


2.1. Hiljaista on..

Meillä ei ole varmaan koskaan ollut näin hiljaisia pentuja! Ne vaan syövät ja nukkuvat. Hippi on hieno mamma, ei poistu laatikosta muuta kuin muutaman kerran päivässä pihalla käymään ja syömään - tosin välillä tarjoilen ruoankin laatikkoon, kun ei mamma haluaisi ollenkaan tulla pois pentujen luota. Näiden parin ensimmäisen päivän aikana pentujen painot ovat pudonneet jonkin verran, mutta pirteiltä ne kuitenkin kaikki vaikuttavat. Normaaliahan se on, että painot putoavat synnytyksen jälkeen, mutta aina sitä murehtii kovasti, että miten pienten käy. Muutama päivä kun mennään eteenpäin, tiedämme jo paljon enemmän.


1.1. Uuden vuoden ensimmäiset kuulumiset..

Pennut vaikuttavat vallan tyytyväisiltä elämäänsä, pentulaatikossa on rauhallista ja Hippi hoitaa lapsiaan antaumuksella. Ensimmäiset päivät näyttävät, miten elämä tästä lähtee sujumaan, mutta tällä hetkellä porukka vaikuttaa varsin onnelliselta. Nimiksi pennuille olen ajatellut:
Pojat: Pikku Einari, Pikkuusen Paree
Tytöt: Päivänsäde, Pirpana, Pauhaava Syrän, Piiannappula.

Lauri Tähkä ja pohojalaasuus taitaa olla mukana kasvattieni nimissä jäädäkseen. Mukavaa alkanutta vuotta kaikille sivuilla kävijöille - ilmeisesti aika moni seurasi eilen reaaliaikaisia pentukisastudion tiedotuksia.. Meikäläisen uudenvuodenlupaus liittyy kotisivujen päivityksiin, pitänee tässä pentujen tuhinaa kuunnellessa aloittaa urakka jossain vaiheessa.. :)Joulukuu 2010

31.12. P-pentue on täällä!

15.56 orange roan poika "Pikku-Einari" 331g
16.15 orange roan tyttö 356g
16.18 blue roan tyttö 254g
17.02 blue roan poika 357g
18.47 blue roan tyttö 331g
19.28 blue roan tyttö 354g
21.05 rauha maassa.. taisi olla tässä :)

klo 8:
Tänään taitavat pennut syntyä. Ainakin me sovittiin Hipin kanssa niin.. Yö meni suhteellisen rauhallisesti edelleen, mutta koko ajan lähestyvän synnytyksen merkit lisääntyvät.. :)


30.12. Vihdoin...

Meillä alkaa tapahtua. Hippi nukkui vielä yön täysin rauhallisena ja selvästi tyytyväisenä olotilaansa. Eilen se kuitenkin laski iltapäivällä pikaisesti lämmöt alle 37 asteen ja nyt iltapäivällä se on alkanut viihtyä pentulaatikossa nukkuen. Päivittelen uutisia sitä mukaa kun pentuset syntyvät, jos vaan ehdin. Tätä kirjoittaessa kello on 15.10 ja luulisin, että ennen huomista alkaa olla elämää laatikossa.. :)

Tilannekatsaus klo 18.30:
Taisi olla eilinen lämmönlasku hämäystä. Nyt on nimittäin uudestaan lämmöt alhaalla, joten josko se tästä sitten lähtis ja huomenissa saatais pennut maailmaan.. Kenties. Odottavan aika käy todella pitkäksi!!

Tilannekatsaus klo 22.20:
Odotellaan, odotellaan...


27.12. 3 pv laskettuun aikaan..

Odottavan aika on pitkä!!


Hipilii, Ibuli, Hippuli.. Rakkaalla lapsella on monta nimeä!


23.12. Joulun rauhaa soittaa saavat kellot enkelten..

Juhla vanhain perinteiden saapuu talven hämärään
hyvän tahdon, odotuksen nostaa mieleen lämpimään
Sadun lailla taaskin kuvat mieliin nousee vanhan maan
aasit, lampaat, härkäin kuvat herää eloon uudestaan
Vaikka onkin kaukainen, satain vuotten takainen
silti aina läheinen, tule joulu kultainen...

Nyt hiljenemme joulun viettoon ja keräämme voimia ensi viikkoon, kun saamme toivottaa tervetulleeksi uudet Speck Line -tulokkaat. Toivotan kaikille kasvattieni omistajille ja ystävillemme ympäri Suomen rauhaisaa joulun aikaa ja onnea tulevan vuoden haasteisiin! Nauttikaa joulun tunnelmasta ja tuoksuista..