UUTISIA JA KUULUMISIA:


Joulukuu 2012

12.12. Päivityksiä!!!

Koirilla (omat ja sijoituskoirat) on nyt uudet selkeämmät omat sivut, löydät ne koiramme-sivun kautta. Myös tulossivu on päivitetty. Syksyn aikana muutama koiristamme on käynyt terveystarkastuksissa, tässä tuloksia viimeisimmistä:

Hunterfull Grace'n Glory: lonkat B/B
Speck Line Dream Came True: silmissä distichiasis, puutteellinen kyynelkanavan aukko
Speck Line Fallan Mainio: lonkat A/A
Speck Line Julkimo: lonkat A/A
Speck Line Jälkiviisas: lonkat A/A
Speck Line Piiannappula: lonkat A/A
Speck Line Pikku Einari: lonkat A/A9.12. Pentusia..

Unin pennuista on tällä hetkellä vapaana 3 narttua.


8.12. Peruutuksia, peruutuksia..

Meille ei ole koskaan tullut yhtä paljon peruutuksia pennuista kuin nyt. Elämässä sattuu ja tapahtuu, sellaistahan se on. Harmittaa vain, kun kaikki tulee sitten yhteen syssyyn ja on jo joillekin kysyjille joutunut myymään eioota ja ohjaamaan muualle. No, tällä tietoa ainakin itselläni riittää tekemistä muutaman viikon päästä, kun alan pentulaumaa sosiaalistamaan - ei pääse tylsistymään tämä kasvattajatäti! :D

Summa summarum: Unin pennuista vapaana 1 uros ja 3 narttua. Lisää tietoa ja kuvia pennuista pentueen omalla sivulla.


6.12. Kuvia N-pennuista 5,5 viikon iässä!

Tätä on moni jo odottanut... Vihdoin ja viimein N-pennuista on sivuilla uusia kuvia. Meten mamma Jettiina tuli kameran kanssa käymään ja saatiin ihkaekat seisotuskuvat N-lapsukaisista. Ihkaeka kerta seisotuspuuhissa ja pöydällä, joten ihan kaikki eivät poseeranneet kovin mallikelpoisesti, mutta moni kuitenkin! Kuvia löytyy pentueen omalta sivulta. :)Marraskuu 2012

27.11. Kisastudio

19.50 synnytys selvästi lähestyy...
20.50 hiljaa hyvä tulee...
23.45 edelleen odotellaan...

28.11.
0.00 alkaa tapahtua...
0.04 syntyi ensimmäinen pentu, orange roan tyttö
2.17 toinen pentu, punainen poika
10.30 rauha maassa, sisko ja sen veli syövät kilpaa.. :)


27.11. Pentuja, pentuja.. :)

Voi herttinen, mikä päivitystahti! Sivut ovat päivittyneet viime aikoina vähän niinkuin "joskus ja jouluna". Josko tässä vihdoin kuitenkin saisi saatettua sivut ajan tasalle, kun elämä pikkuhiljaa vähän rauhoittuu. Rauhoittuu siksi, että olen vihdoin saanut ex tempore -muuton saatettua loppuunsa. Nykyään meidät koirien kanssa löytää Alajärveltä, läheltä Vimpelin rajaa.

Myös Uni ja pennut muuttivat tänne Lapualta viime sunnuntaina eli 25.11. Unin pennut ovatkin jo reilun 4 viikon ikäisiä ja melkoisia vilperttejä - ja on kyllä sennäköistä porukkaa, että on oltu ruoka-aikaan kotona! Unin pennuista yksi narttu etsii sijoituskotia kohtuullisen matkan päästä Alajärveltä. Koitan saada Unin pennuista lähipäivinä kuvia sivuille.

Mette tuli meille reilu viikko sitten ja laskettu aika lähestyy. Meten maha ei ole kovin suuri eli mitään hirmuisen isoa pentuetta ei ole odotettavissa. No, enää ei tarvitse kovin pitkään jännittää - Meten lämmöt laskivat eilen illalla normaalia alemmas ja tyttö selvästi valmistautuu synnytykseen. Josko nyt ehtisin päivittämään tilannetta reaaliajassa meidän sivuille (aiempien kisastudioiden tapaan), Unin synnytys alkoi niin yllättäen monta päivää etuajassa että päivitykset jäivät tekemättä.

Meillä siis odotellaan Meten vaaveja syntyviksi hetkenä minä hyvänsä. Jänskää! Kisastudio aloittaa piakkoin raportointinsa.. :)Lokakuu 2012

10.10. Mh-kuvausviikonloppu ja terveystuloksia (ja pentuja, pentuja..)

Viime viikonloppu kului mh-luonnekuvauksessa, jonka vastaava toimitsija olin. Viikonlopun aikana kuvattiin 16 koiraa, joista 9 oli omia koiriani tai kasvatteja. Lauantaina kuvattiin 7 Speck Line -cockeria sekä ruotsintuontimme Börje. Sunnuntaina oli vuorossa yhden kasvattispringerin kuvaus. Mielenkiintoinen viikonloppu ja oli ihanaa nähdä kasvatteja, vaikken kovin pitkästi ehtinytkään kaikkien omistajien kanssa jutella. Hieman yllättäen moni koira arkoi mikrosiruntarkistajaa ja testinohjaajaharjoittelijaa. Tämä arkominen näkyy tuloksissa, mutta positiivista oli, että kaikki alussa säikähtäneet koirat reipastuivat kuvauksen edetessä. Tulossivulla on tiivistelmä viikonlopun tuloksista ja linkit koirien tarkempiin tuloksiin.

Uni kävi viime perjantaina ultrassa ja masussa näkyi normaalinkokoinen pentue. Muutaman viikon päästä meillä siis haistellaan taas spanielivauvantuoksua... Meten astutuksesta on nyt kulunut pari viikkoa ja Mette menee loppukuusta ultraan, jotta saadaan tietää onko meille tulossa kaksikin pentuetta. :)

Eilen kävimme lonkka- ja silmätarkissa Kokkolassa ell Taina Lehtosen luona. Ihan ensimmäisenä tutkittiin epävirallisesti veteraanimme Sagan silmät. Tulos oli hieman yllättävä: Sagan vasemmassa silmässä on niin laaja kaihi, ettei se enää näe sillä. Oikeassa silmässäkin kaihia on, mutta Saga kuitenkin näkee vielä sillä. Edellisen kerran Saga oli tutkittu joulukuussa 2010, jolloin kaihista ei vielä näkynyt merkkejä. No, nyt sitten eletään tämän tiedon kanssa ja toivotaan, että Sagan näkö säilyy mahdollisimman pitkään... <3

Nuorisosta tarkkiin osallistuivat Usko, Tofu, Pilvi ja Milton sekä hieman vanhemman kaartin edustajana Dani. Tulokset kootusti:

Hunterfull Grace'n Glory: silmissä ylimääräisiä ripsiä, lonkat eivät ihan priimat
Speck Line Fallan Mainio: silmissä ylimääräisiä ripsiä, lonkat ihan ok (A-B)
Speck Line Pikku Einari: silmissä ylimääräisiä ripsiä, lonkat ok
Speck Line Jälkiviisas: silmät ok, lonkat ok
Speck Line Julkimo: silmät ok, lonkat okSyyskuu 2012

30.9. Päivityksiä

Joskohan päivitystahti tästä taas vilkastuisi talvea kohti. Meinaa olla muistelemista, kun kerralla päivittää esim. muutaman kuukauden tuloksia, mutta olen parhaani mukaan yrittänyt muistella kuluneen kesän tapahtumia, niistä kooste tulossivulla. :)

Pentue-uutisia saattaa olla tulevana syystalvena luvassa jopa kaksin kappalein. Unin laskettu aika on 1.11. (vielä ei ole käyty ultrassa) ja nyt astutimme myös Meten (Fasupala), sulhaseksi valikoitui Ruu (Rinta Rottingilla), joka oli varsin tyytyväinen osaansa. Lisätietoa tulevista pentueista lähiaikoina. :)


25.9. Silmätarkastustuloksia

Speck Line Fasupala: silmät terveet (muutama hento ylimääräinen ripsi)
Westerner Illusion Of Magic: silmät terveet (epävirallinen lausunto)


11.9. Syksy koittaa

Kovin nopeasti juoksevat viikot, syksy on jo tullut. Kirjoittelen tätä kotimatkalla, oltiin pari päivää minilomalla Kuusamossa ja nautiskeltiin syyskeleistä Sannin ja Danin kanssa. Koirat nauttivat Kainuun maisemista Pienellä karhunkierroksella ja muutenkin. Ja niin toki nautin itsekin. Kotisivujen päivitys on viime aikoina jäänyt muiden hommien alle ja paljon on tapahtunut sitten viime päivityksen.

Täytyy sanoa, että loppukesän tulokset ovat olleet mahtavia: Natasta tuli viime viikonloppuna Suomen jäljestämisvalio, Tilda nousi mejän voittajaluokkaan, elokuun lopulla taipumuskokeen suoritti hyväksytysti 6 omaa koiraa tai kasvattia ja Patrikille saadaan nyt anoa titteliä C.I.B., kun viimevuotisen Tanskan Voittaja -näyttelyn CACIB on vahvistettu ja taipumuskoekin on nyt suoritettu jo kahdessa maassa. Syksyn tullen metsästyskausikin on taas startannut ja Speck Line -poppoosta muutama koira osallistunut myös vesityökokeisiin. Wilma kävi kahden viikon varoitusajan ja pikatreenin jälkeen näyttämässä taitonsa ja sai voittajaluokan suorituksesta täydet 3 pistettä. Velipoika Remo kävi lainaohjaajansa kanssa tienaamassa AVO-luokan pisteet (2p.).

Omien koirien osalta mejä-kausi jäi varsin lyhyeksi, kävin vain kahdessa kokeessa, joista yhteensä 3 suoritusta. Tänä vuonna toko- ja agilitytreenit ovat palanneet uudestaan säännöllisemmin kalenteriin ja Keesan kanssa on käyty myös muutamien vierailevien kouluttajien valmennuksissa. Usko aloitti tokotreenit ryhmässä ja agilitya reenaillaan itsekseen. Usko on kyllä hirmu hauska harrastuskaveri, joten pojasta varmasti kuullaan vielä! Menneenä viikonloppuna kävimme poitsun kanssa cockeritiimin koulutuksessa Joroisilla harjoittelemassa ylösajoja ja pysähtymisia kaneilla ja kyyhkysillä. Jonkinlainen lamppu pikkupojan pään päällä selvästi syttyi, kun pääsi tuoreille riistan jäljille. Nähtäväksi jää, mitä tulevaisuus tullessaan tuo.

Syksy tuo toivottavasti tullessaan myös pentu-uutisia. Uni astutettiin pari viikkoa sitten Patrikilla, lisätietoa tulossa pentusivulle. :)Heinäkuu 2012

30.7. Toiminnantäyteinen viikonloppu..

Takana on jälleen yksi pieni Suomi-turnee ja taskussa mukavia tuloksia. Lauantaina osallistuimme Toivon kanssa taipumuskokeeseen Jämsässä ja Toivohan taipui - tuloksena SPA1. Lauantaina ensimmäiseen näyttelyynsä osallistui SL Joko Tai "Otto" tuloksella ERI. Sunnuntaina meillä oli Porin kv-näyttelyssä erittäin hyvä päivä, kaikille kolmelle kehässä pyörähtäneelle pojalle (Usko, Otto, Patrik) EH. Erityisen iloinen olen Uskon luokkasijoituksesta ja hienosta esiintymisestä hyvällä asenteella häntä heiluen. Tarkemmin viikonlopun tulokset on jälleen eritelty tulokset-sivulla.


26.7. Dani, varsin spesiaali poika, etsii uutta kotia!

Ehdin jo riemuita Danin puolesta, kun ajattelin että nyt sille on löytynyt oma koti - tai ainakin kotiehdokas. Asiat ovat kuitenkin muuttuvaisia, joten Dani odottelee edelleen yhteydenottoja potentiaalisilta kotiehdokkailta. Dani on ihan nimensä veroinen, Fallan Mainio poika. "Yksi ja ainoa, ainutkertainen.." <3


25.7. Kasvojenkohotus

Kotisivuille siis.. Ja pahasti kesken vielä. Olen tehnyt pentueille uudet, selkeämmät omat sivut. Kuvien läpikahlaus on kuitenkin vielä kesken, joten suurin osa kuvista ei näy. Niitä ilmaantuu sivuille pikkuhiljaa, mutta siirsin nuo pentueiden sivut kuitenkin jo nähtäville. Myös pentueet-sivua muokkasin, tervemenoa kurkistamaan! Koirien sivutkin kokevat jossain vaiheessa muutoksia, kunhan vain inspiraatio taas iskee.. :)

Viime aikoina kaksi kasvattiani on vaihtanut onnistuneesti kotia. Peppi asuu nyt Raahessa ja Sooda Oulussa. Paljon paljon onnellisia yhteisiä hetkiä perheille uusien perheenjäsentensä kanssa! Vielä omaa kotiaan odottelee Dani, joka sekin toivottavasti löytää pian oman paikkansa tässä maailmassa.. :)


23.7. Mejäilyä...

Speck Line-koirat ovat tänä kesänä mejäilleet mukavia tuloksia. Itse pääsin menneenä viikonloppuna yli vuoden tauon (selkäsairasloman) jälkeen kokeeseen ja aloitinkin saman tien rytinällä tehden / opastaen 3 jälkeä ja kilpaillen 2 koiran kanssa. Meidän poppoosta metsässä nuuskuttelivat Sanni AVO:ssa ja Lissu VOI:ssa, molemmat pitkän tauon ja mammaloman jäljiltä hieman haparoiden - ja Sannin jäljeltä löytyi vielä teerien peuhupaikka, joka kiinnosti tyttöä kovasti. Sanni sai tuloksen AVO 3, 24p., Lissulla loppui aika hieman ennen kaatoa. Speck Line -lippua pitivät korkealla sisarukset Uni (Rieputa Rallaa), joka ensimmäisessä kokeessaan jäljesti hienon AVO-ykkösen, 47p, sekä Tilda (Rinsessa Ruusunen), joka toisessa kokeessaan (ja ohjaajansa ensimmäisessä) sai juuri yhtä hienon tuloksen kuin siskonsakin eli AVO 1, 47p.

Edellisenä viikonloppuna mejäilivät Kauhavalla vähän vanhemmat sisarukset eli Miina ja Ilona. Ilonalle koe oli ensimmäinen ja se jäljesti sitkeästi vaikeassa maastossa. Miina pääsi pitkästä aikaa kiinni normaalirytmiinsä eli ykkösputkeen.. :D

Olen päivittänyt tulokset-sivulle kauden tuloksia, mutta tässä vielä kootusti tämän vuoden Speck Line -mejäilijöiden koekäyntejä:

Be My Sunshine "Sanni" AVO 3
Angel Is Blue "Nata" VOI 0
Every Heartbeat "Eevi" AVO 3
Definitely Mine "Miina" VOI 1, VOI 2
Dream Came True "Ilona" AVO 3
Herra Hemuli "Oscar" AVO 2
Rinsessa Ruusunen "Tilda" AVO 1
Rieputa Rallaa "Uni" AVO 1

Aika mukavasti noita kokeita on kasvateille kertynyt, vaikka ollaan vasta kauden puolessa välissä. Erityisen hienoa, että noista kahdeksasta kolme on aloittanut uransa tällä kaudella.. :)


16.7. Yksi on joukosta poissa...

"Ota minut syliisi lämpimään
siipiesi alle painan mä pään
ota minut syliisi lämpimään
niin siihen mä jään..."


IN MEMORIAM
Showpoint Ambassador "Oliver"


14.5.2001 - 16.7.2012

Nyt on minun vuoroni, minun aikani lähteä.
Olen väsynyt, päästä minut lentoon.
Tiedän kyllä, että et vielä haluaisi irrottaa.
Mutta tule saattamaan minua kun lähden.
Se on viimeinen pyyntöni sinulle, Ystäväni...Kesäkuu 2012

17.6. Kotisivut remontissa...

Olen aloittanut pienen muutosurakan sivuillemme, joten tällä hetkellä kaikki linkit, kuvat jne. eivät toimi. Tein myös viimeisimmille pentueillemme alustavan version omista sivuista, niitä pääset kurkkaamaan klikkaamalla linkkejä:

- K-pentue eli Lissun mukulat
- G-pentue eli Sannin kakrut

Pentueiden sivuilta löytyy myös 8 viikon iässä otettuja kuvia, tosin varsinkin Lissun pennut olivat kuvia otettaessa erittäin ei-yhteistyöhaluisia... :D

Tein myös sprinkkukasvateilleni yhteisen, oman sivun ja se löytyy täältä: springerit.


15.6. Huhhuh, kun on ollut tapahtumia...

Kotisivut ovat jääneet pahasti paitsioon viime aikoina. Kasvattajatätin elämä on ollut yhtä hulinaa, joka onneksi alkaa pikkuhiljaa vähän laantua. Pennuista on suurin osa lentänyt jo maailmalle, huomenna uuteen kotiinsa lähtee Sohvi ja maanantaina viimeisenä Jeppe. On varmasti hieman totuttelemista, kun yhtäkkiä kahden ja puolen kuukauden penturumba lakkaa! Viime aikoina on tapahtunut kyllä niin yhtä jos toista, että toivottavasti muistan edes päivittää kaiken sivuille. Pentueiden sivut ovat muutoksen alla, joten uusien pentueiden omat sivut, tuoreemmat kuvat lapsukaisista jne. saavat nyt hieman odottaa vuoroaan mutta yritän lyhyesti kertoa, mitä meidän poppoolle on viimeisen kuukauden aikana tapahtunut.

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna luonnetestissä kävi Lissun lapsista Kaapo (Hilpeä Hyrrä). Kaapo sai ihan omannäköisensä tuloksen, LTE +110. Päivitän tuloksen tarkemmin pentueen omalle sivulle ja luonnetesti-sivulle, kunhan ehdin paneutua hieman enemmän päivityksiin. Nyt Lissun lapsista onkin jo 5/6 luonnetestattu. Samana viikonloppuna olin itse pikareissulla Ruotsissa, Uni (Rieputa Rallaa) käväisi näyttelyssä tuloksella KÄY ERI/1, mutta matkan päätarkoitus oli tietysti hakea kotiin tiimimme uusin vahvistus Patrik, SE VCH SE U(U)CH DK CH(U) DK V-11 Occis Just Dream. Patrik asustelee nyt Pimun (Pirpana) ja Ykän (Johtotähti) kaverina Merikarvialla.

Kesäkuun ensimmäisinä päivinä koitti Lissun pentujen luovutus. Viimeisellä viikollaan kasvattajatätin hoivissa ne pääsivät kokeilemaan kaikenlaista jännää. Teimme kaikkien pentujen kanssa mm. parin päivän reissun Kannukseen, jossa pennut pentutestattiin ja ne saivat rutkasti sosiaalistamista sekä pääsivät kokeilemaan hajuaistiaan, kun niille tehtiin omat pienet makkararuudut pellolle. Aiemmin viikolla kotipihassa oltiin jo kokeiltu pupun laahausjälkeä. Eläinlääkärin tarkastuksessakin käytiin ja sen jälkeen agilityvalmennuksessa imemässä vaikutteita taitavista agiliitelijöistä - Lissun pennut olivat tosin tutustuneet agi-ilmapiiriin jo aiemmin, kun olimme seuraamassa kisoja kotikentällä. Täytettyään 8 viikkoa Lissun lapsukaiset sitten muuttivat kukin tahoilleen viihdyttämään uusia perheitään: Leo ja Rauha Jyväskylään, Sussu Riihimäelle, Manu Kotkaan ja Oivasta tuli Tampereen poika.

Johan tuntui talo hiljaiselta, kun pentumäärä yhtäkkiä laski alle puoleen! Sannin pennut olivat kaiken kaikkiaan selvästi rauhallisempia kuin Lissun lapset, Sannin muksut antoivat meidän ihmisten nukkuakin aamuisin aivan rauhassa ja aloittivat aamukonsertin vasta, kun kuulivat jonkun heränneen. Kovin äkkiä se kului Sannin pentujen kanssakin aika luovutusikään ja heti 8 viikon iän täytyttyä lähtivät pojista Sulo Ouluun sekä Niilo Tyrnävälle. Sohvi matkaa huomenna lauantaina Turkuun ja Jeppe lähtee maanantaina Ylihärmään. Sannin pennut pääsivät ensimmäisen kerran kosketuksiin riistan kanssa, kun kokeilin niiden noutohalukkuutta ikkunaan lentäneen räkättirastaan avulla. Innokkain linnun noutaja oli ehdottomasti Sulo (ent. Täplä), hyvänä kakkosena Niilo. Kaikki pennut olivat kuitenkin kiinnostuneita pikkutirpasta ja kokeilivat kantamista.

Mitäs muuta meille sitten onkaan tässä viikkojen varrella tapahtunut.. No, ainakin muutama kasvatti on ehtinyt startata mejä-kokeissa. Eevi (Every Heartbeat) aloitti koeuransa 5.6. ja jäljesti hienosti tuloksen AVO3, 25p. Saman viikon sunnuntaina mejäilivät Oscar (Herra Hemuli) tuloksen AVO2, 33p. ja Nata (Angel Is Blue) elämänsä ensimmäisen nollan eli VOI 0. Onnittelut taitaville mejäilijöille ja onnea tuleviin koitoksiin!

Tänään kävi ensimmäinen J-pentueen edustaja Otto (Joko Tai) lonkka- ja silmätarkissa. Silmissä oli ylimääräisiä ripsiä, muuten ok. Lonkat näyttivät kuvanneen lääkärin mielestä hyviltä. Loputkin J-pennut sekä P-pentue suuntaavat terveystarkkeihin kesän aikana.

Tulevana viikonloppuna äiskän pikkupoika Usko pääsee äiskän kanssa viettämään kahdenkeskistä laatuaikaa metsästyskoulutukseen Ilmajoelle. Mukana menossa ovat myös J-pentueen Pilvi (Jälkiviisas) ja Ykä (Johtotähti). Mielenkiintoinen viikonloppu luvassa! :)Toukokuu 2012

19.5. Börje näyttelyssä

Börje kävi tänään Lestijärvellä ryhmänäyttelyssä, jossa tuomaroi Jouko Leiviskä. Nuori poika oli pitkästä aikaa mamman kanssa "ihmisten ilmoilla" ja tässä iässä (ainakin omasta mielestään) isolla egolla varustettu jätkä hankki itselleen HYLsyn, koska rähisi kehän reunalla olleelle laikaurokselle. Ikä (1v 8kk) on toki yksi syy pojan "mahtailuun", mutta myös lauman ristiriidat ovat varmasti jättäneet syvän jäljen pojan käyttäytymiseen. Lauman vanhemmat nartut (elävät nyt erillään) ottivat muutaman kerran rankasti yhteen, kun Börje oli pikkupentu - ja Börje joutui muutaman kerran narttujen kärhämiin väliinkin päästen lääkärille hoidattamaan haavojaan. Aika näyttää, millainen pojasta iän myötä tulee, nyt sen kanssa kuitenkin keskitytään jatkamaan emännän mammaloman aikana katkolla olleita harrastuksia.

Börjen arvostelu: "Käyttäytyy rodulle epätyypillisesti. Räyhää kehän reunalla oleville koirille. Erittäin hyvät mittasuhteet. Hieman kookas, vielä ilmavalta vaikuttava. Kaunis pää. Erittäin hyvä turkin laatu. Luonteen takia palkinto."


18.5. Robinin tyttö kävi kylässä

Erja ja Nora kävivät tänään kylässä Börjen ja Amelien kanssa. Trimmailin Börjen ja Amelien kehäkuosiin ja otettiin sen jälkeen kuvia pennuista ja Ameliesta. Amelie oli aikas ihana tyttö... <3


Smilemakers Amelie 9kk
(Westerner Illusion Of Magic - Speck Line Hei Sula Hopsansaa)
Kuva: Nora Jussila

Meillä on huushollissa vilskettä ja vilinää, kun pennut pitävät elämää yllä. Koirien ja pentujen lisäksi minulla on nyt tosin hoidettavana myös äitini, joka tuli maanantaina vähän väärällä tyylillä alas hevosen selästä ja mursi solisluunsa. Eipä ole vapaa-ajan ongelmia tätä laumaa passatessa.. :D


18.5. Pennut 18.5.

Lissun pennut täyttivät tänään 6vk, joten otettiin uudet potretit. Sannin pennutkin olivat ensimmäisen kerran pöydällä, vaihtelevalla menestyksellä. Tässä tämän päivän kuvasatoa enemmän tai vähemmän vastahakoisista kuvattavista.. :D

Kuvien copyright: Nora Jussila.

Lissun pennut 6 vk:


Mini-possuArmiDannyJustiinaUuno


Sannin pennut 4,5 vk:


SohviJeppeNiiloTäplä


10.5. No niin, pentukuvia!!!

Vihdoin sain kunnon kameralla otettuja kuvia pennuista ja nyt te kaikki sivuillamme kävijät saatte nautiskella "hieman" paremmasta laadusta.. Pöydällä Lissun pennut olivat toista kertaa, joten kuvat ovat sen mukaisia - kunhan nyt räpsittiin muutama kuva jokaisesta... :)

Kuvien copyright: Riina Yliknuussi.

Lissun pennut 5 vk:

. .
Mini-possu


. .
Armi


. .
Danny


. .
Justiina


. .
Uuno


Sannin pennut 3 vk:


SohviJeppeNiiloTäplä


Otettiin samalla kuvat myös Pimusta ja Ykästä:


Pirpana "Pimu" 16kkJohtotähti "Ykä" 13kk


7.5. Rakkautta ja kyyneleitä...

Mietin parhaillaan sivuillemme vähän uudistusta, lähinnä rakenteellisesti. Tiedostoja läpi käydessäni jäin katselemaan Nellin sivua ja kuvia. Nellin kuolemasta on nyt yli 2,5 vuotta, mutta ikävä ei häviä. Toista samanlaista ei tule, Nelli eli kanssani melkein kymmenen vuotta. Nellin tyttärentytär Keesa muistuttaa toisaalta mummoaan aika paljon. Keesa kulkee mummon jalanjäljissä ja opettaa äiskälle elämää ja agilitya. Keesa ei ole eikä tule olemaan jalostuskoira, mutta Keesa on aivan erityinen Keesa ihan olemalla oma ihana itsensä.. :)

Kaikilla koirillani on oma erityinen paikkansa sydämessäni, jokainen niistä on omalla tavallaan rakas ja tärkeä. Olen joskus miettinyt, onko joku koira minulle ehkä tärkeämpi kuin toinen, mutta päätynyt siihen, että ei. Kukaan ei nouse toisen yläpuolelle eikä kukaan ole vähemmän tärkeä kuin toinen. Koirani ovat minulle parhaita ystäviä, perheenjäseniä, oikeastaan koko elämä - ja elämäntapa. Onneksi tämänhetkiset pennut ovat kaikki varattuja, ettei tunteileva kasvattajatäti voi jättää ketään kotiin kasvamaan! :)

Elämä koirien kanssa on täynnä ihania hetkiä, hauskoja sattumuksia, mutta myös kyyneleitä. Nyt kyyneleet valuvat muistellessani Nelliä, mutta vuosien varrella on ystävien kanssa vuodatettu myös onnen kyyneleitä. Ei ole ihan yksi tai kaksi kertaa kun on tullut rääyttyä mejä-kokeessa, luonnetestissä, näyttelyssä ja missä tahansa niitä onnen hetkiä on koettu... :)

Nellistä muistuttaa aina eräs Eurooppa 3:n biisi, jonka sanatkin löytyvät Nellin omalta sivulta...


6.5. Pentukuvia!

Kamerani on suhteellisen surkea, mutta kun lupasin pentukuvia, niin tässä niitä sitten tulee! :)
Yritän saada mahdollisimman pian julkaistavaksi parempiakin kuvia...

Lissun pennut 4 vk:


Mini-possu


Armi


Danny


Justiina


Uuno

Sannin pennut 2,5 vk:


Sohvi (Muru)


Jeppe


Niilo


Täplä


5.5. Pitkästä aikaa näyttelyssä :)

Tänään oltiin pitkästä aikaa näyttelyssä Kauhavalla. Kehässä komeuttaan ja kauneuttaan pääsivät tällä kertaa esittelemään Tofu (Pikku Einari) ja Pilvi (Jälkiviisas). Kummankaan kanssa ei ole näyttelykuvioita pahemmin reenattu, mutta ihan kunnialla me kehästä selvittiin - ja ainakin junnuilla oli hauskaa! :D

Tofun tuloksena tänään EH/2 ja arvostelu kuuluu näin: "Mittasuhteiltaan oikea uros, jolla oikealinjainen pää. Hyvä kaula. Vielä hieman etuasentoinen lapa. Runko saa vielä täyttyä. Riittävästi kulmautunut takaosa. Riittävä luusto. Liikkuu hieman töpöttävästi. Erittäin lupaava turkki. Iloinen luonne."

Pilvin tuloksena EH/4 ja arvostelu: "Vielä hieman kevyt ja ilmava juniori. Oikealinjainen pää. Turhan vaaleat silmät. Riittävästi kulmautunut etuosa. Runko vielä kauttaaltaan kapea. Hieman niukasti kulmautunut takaa. Liikkuu leveästi edestä. Toivoisin paremman askelmitan ja ylälinjan liikkeessä. Erinomainen turkinlaatu ja luonne."

Siispä luonteiltaan iloisia ja erinomaisia, vielä kovin kehittymättömiä junnuja. Etenkin Pilvi on vielä ihan kakara, sehän toki täyttikin vasta reilu kuukausi sitten vuoden. Nyt on kuitenkin ainakin tältä osin tienattu menolippu mejän voittajaluokkaan.. ;)

Pentujen kanssa riittää päivä päivältä enemmän puuhaa. Lissun pennut alkavat olla käveleviä teräaseita, niiden hampaat painuvat jo aika kiitettävän lujaa varpaisiin, nilkkoihin, sormiin, poskiin (kasvattajatäti tykkää usein laskeutua pentujen tasolle juttelemaan kuulumisia) ja minne nyt milloinkin ylettyvät... Sannin pennut taas alkavat tutkia uteliaasti ympäristöä ja reagoivat jo kasvattajatätin juttelemiseen höristäen korviaan ja lähtien viipottamaan ääntä kohti. Lissun pennuille kasvattajatätin jutut ovat tulleet jo tutummiksi ja nyt, kun pennut syövät kiinteääkin ruokaa, on luoksetulon alkeisopetuskin jo kovasti käynnissä, kun pennut aina vihelletään syömään.

Ensimmäiset perheet ovat käyneet tutustumassa Lissun pentuihin ja Lissuhan on ottanut vieraista kaiken irti: se on oitis sylissä kerjäämässä rapsutuksia, kun joku istahtaa sohvalle tai lattialle tai ihan mihin vaan. Nyt kun pennut ovat alkaneet syödä kiinteää ruokaa, on myös kokoero Minin ja muiden välillä vähän tasoittunut, eikä Miniä ja Armia meinaa aina tunnistaa toisistaan äkkivilkaisulla. Mini on ottanut oikein kunnon kirin kohti aikuisuutta!

Viime viikonloppu kului luonnetestissä, kun 8 kasvattiani (ja muutama muukin koira) testattiin Kauhavalla. Testissä tuli niin positiivisia kuin todella yllättäviäkin tuloksia - ja taas lisääntyi ymmärrys noita rakkaita karvakorvia kohtaan. Tällä viikolla olin lähiviikolla Kannuksessa ja ohjelmassa oli kissa-asiaa. On siis ollut varsin mielenkiintoinen viikko, etenkin kissojen trimmaaminen oli jotain ihan uutta meikäläiselle.. :D

Huomenna luvassa kuvia pennuista! :)Huhtikuu 2012

25.4. Koiraharrastajan kevät

Kevät on aina kiireistä aikaa koiraharrastajalle, tai pitäisikö sanoa että kevät, kesä ja syksy. Viikonloppuna järjestettävä luonnetesti pitää tällä viikolla kiireisenä, mielenkiinnolla odotan kyllä omien kasvattienkin testaamista. Kotona pennut kasvavat päivä päivältä isommiksi, Lissun pennut ovat alkaneet leikkiä keskenään ja Sannin pennut ovat ihania pötkylöitä. Reilun viikon päästä ensimmäiset perheet jo tulevat katsomaankin Lissun pentuja, niin se aika rientää.. :)


21.4. Eppu ja Minni <3

Viikonloppu kuluu jalostusneuvojien jatkokurssilla Espoossa mielenkiintoisten aiheiden parissa. Ajelimme ystäväni kanssa jo perjantai-iltana Järvenpäähän Epun (Casanova) perheen luo, jossa saamme majoittua jälleen pari yötä täysihoidossa. Eppu ottaa kasvattajatätin vierailusta tietysti kaiken irti ja nukkuu yöt tyytyväisenä kainalossa. Myös Miinan tyttö Minni (Jalokivi) kävi lauantai-iltana moikkaamassa kasvattajatätiä ja hieno tyttöhän Minnistä olikin kuoriutunut sitten viime näkemän! Minnistä löytyy uusi kuva J-pentueen sivulla. :)

Kotona pennut kasvavat hyvää vauhtia, ihanaa päästä taas huomenna illalla tuoksuttelemaan pentujen tuoksua.. :)


18.4. Kun kuitenkin aina on elämä laina...

"Vaikka sua rakastaisin enemmän
nauraisin pois kaiken ikävän
jos pidät kiinni kovempaa
voin sulle kaiken omistaa
piirtäisin sydämiä eteiseen
löytäisin lompakon hävinneen
sä silti multa katoat
ja joskus maahan hajoat
kun kuitenkin aina on elämä laina..."
(Erin)

Hyvää matkaa pienten koirien taivaaseen, pienenpieni Gimallus! <3


17.4. Pari kuvaa Lissun pennuista


K-pentue ruokalevolla, ikää 11 pv.. <3
(vasemmalta oikealle Uuno, Mini, Armi, Danny ja alla Justiina)


K-pentue 10pv: Justiina, Danny, Uuno, Mini ja Armi


17.4. Sanni ja Doris 7 v!

Rakkaat synttärionnittelut Dorikselle! Äiskän Sanni-kulta nautiskelee synttärihumusta pentulaatikossa.. <3


17.4. Sannin pennut syntyivät!

4.22 tyttö
4.51 poika
6.22 pieni tyttö
6.28 poika
7.19 poika

Lopputulos oli sama kuin Lissulla: 3 poikaa ja 2 tyttöä. Toinen tytöistä on hyvin pieni, painaa vain 97 grammaa. Siitä ei varmaan ole eläjäksi. Muut neljä vaikuttavat ihan reippailta. Nyt on kätilön aika mennä hetkeksi unten maille, lähes koko yö tuli valvottua ja ei enää ajatukset kulje suuntaan eikä toiseen. Lisätietoa pennuista illalla! :)

4.15 Nyt alkaa tapahtua.

1.20 Kisastudio valvoo... Sanni on levoton, pihalla ollaan käyty useaan otteeseen illasta lähtien. Sannin synttäreitä siis taidetaan juhlistaa uusien tulokkaiden merkeissä! <3


16.4. Sannin synnytys lähestyy..

Sannilla on huomenna laskettu aika. Lämpöjä on seurailtu nyt ahkerasti ja pientä muutosta on ollut havaittavissakin. Ehkä ei vielä tänään tapahdu, mutta josko huomenna... Jänskää! :)


15.4. Pennun tuoksusta nautiskelua

Pennut kasvavat nopeasti. Päivät kuluvat niitä ihastellen ja tuoksutellen. Lissulla riittää maitoa juuri sopivasti, se on elämäänsä tyytyväinen mamma. Pennuista neljä on tuplannut painonsa, Armi ei ihan vielä. Mini-possu painaa tällä hetkellä 300 grammaa eli ei sekään ihan mini enää ole. Sannin laskettuun aikaan on enää 2 päivää. Sanni on edelleen rauhallinen ja lämmöt ovat tasaiset. Meillä siis taidetaan ainakin ensi yö vielä nukkua ihan rauhassa. :)

Wilma kävi tänään pitkästä aikaa näyttelyssä Vaasassa. Päivän tulos KÄY ERI/2 SA. Tarkemmat tiedot tulossivulla.


9.4. R-pentueen nuorukaiset..

R-pentueen sijoitusnuorukaiset Uni ja Ruu kävivät siistiytymässä näyttelyitä varten. Molemmista otettiin myös uudet poseerauskuvat. Uni kävi tänään näyttelemässä Ruovedellä Marja Talvitielle arvostelulla KÄY EH/2. Uudet kuvat voi käydä katsomassa vintiöiden omilla sivuilla: Uni, Ruu.

Kotona pennut kasvavat, Mini-possukin on ottanut spurtin ja aikoo kuulemma tulla isona yhtä isoksi kuin sisaruksensa.. ;) Itse vietin tänään päivän agilitykerhomme kouluttajakoulutuksessa ja huomenna pitäisi lähteä taas Kannukseen opiskelemaan alaa. Äitini on ensi viikon lomalla ja hoitaa pentuja minun ollessa pois. Kouluviikon jälkeen saakin sitten alkaa valmistautua Sannin synnytykseen... :)

Päivitin Unin näyttelykäynnin myötä pitkästä aikaa tulokset-sivun. Päivitän jatkossa tulokset kuulumisiin vähän vapaamuotoisemmin (ja kaikkia en välttämättä lainkaan), tulokset-sivulta ne löytyvät ns. virallisessa muodossa.


8.4. Pennut kasvavat..

Meillä on edelleen hyvin rauhallista pentulaatikossa, tai no ainakin hiljaista. Kova hyörinä siellä kyllä on aina kun pennut heräävät uniltaan ja kilpailevat parhaista paikoista maitobaarissa. Lissu suostuu poistumaan laatikosta muutaman kerran päivässä, kun pihalle pitää päästä. Ruoat tarjoillaan vielä pentulaatikkoon Lissun syöttäessä pentuja.

Mini-possu on osoittanut sitkeytensä ja alkanut pikkuhiljaa nostaa painoaan. On se jännä, miten paljon energiaa noin pienessä voi olla! Syntymän jälkeen punnittaessahan poika painoi 147 grammaa, mutta silloin se oli vielä vähän märkä. Ensimmäinen "virallinen" punnitus oli 142 g, siitä eteenpäin puolen vuorokauden välein Mini painoi 136g, 133g ja 134g. Tällä hetkellä pieni mies painaa tuon 134 grammaa ja kun sitä on tullut tässä parin päivän mittaan "epävirallisesti" punnittua enemmän kuin muita, niin sikäli ollaan hyvässä tilanteessa, että pienimmillään se painoi 132 grammaa - siitä on siis päästy jo 2 grammaa parempaan suuntaan. Tuollainen pieni painonlasku heti syntymän jälkeenhän on ihan normaalia niin eläimillä kuin ihmisvauvoillakin.


7.4. Meillä on hiljaista ja rauhallista...

Pennut vuoroin nukkuvat ja syövät. Kaikki viisi ovat elämäänsä tyytyväisiä ja hiljaisia. Ja kasvattajatäti ei meinaa millään malttaa irrottaa silmiään noista pötkylöistä.. Ihania! :)


6.4. Pentulaatikon kuulumisia

Tänä vuonna pitkäperjantai sai aivan uuden merkityksen. Äiskä odotti kärsimättömästi Lissun pentujen syntymistä jo tiistaina, kun ne loppuviimein halusivat nähdä ulkomaailman vasta päivän lasketun ajan jälkeen eli tänään. Meidän huushollissa piinaviikko siis päättyi tänään.. :)

Pentuja syntyi 5 eli täyskäsi: 3 poikaa ja 2 tyttöä. Ensimmäisenä syntynyt poika on puolet muita pienempi, mutta pirteä tapaus. Se roikkuu tiiviisti kiinni tississä siinä missä isommatkin sisarukset. Aika näyttää, selviävätkö kaikki viisi, mutta hyvältä ainakin nyt näyttää. Aika harvoin on oikeastaan ollut noin kovia syömäreitä koko pentue heti syntymän jälkeen! Kaikki pennut ovat näillä näkymin varattuja, mutta peruutuksiakin voi toki aina tulla. Ensimmäiset päivät nyt kuitenkin näyttävät jatkuuko elo pentulaatikossa yhtä rauhallisena ja auvoisena..

Puolentoista viikon päästä onkin sitten Sannin vuoro pitää äiskää jännityksessä. Sannin mahassa näkyi ultrassa arviolta 5-6 pentua, joten meille taitaa tulla suhteellisen vilkas kevät. :)

Kun äsken katselin pikkupojan innokasta syömistä, soi samaan aikaan taustalla Egotripin biisi Hei pieni...

"Hei pieni, kerro mulle
kenen onnesta sinut lohkaistiin
hei pieni, kerro mulle
mistä kaikesta sinut veistettiin

koska mä haluun tietää
miksi vain sinä näät
niin paljon paremmin kuin muut
sä näät mut niin paljon paremmin kuin muut

hei pieni, kerro mulle
millä pelloilla sinut kylvettiin
hei pieni, etkö sä tiedä
kenen lauluissa sinusta laulettiin..."
- Egotrippi -


6.4. Lissun pennut syntyivät!

11.35 poika 147g
12.10 tyttö 282g
12.21 poika 265g
12.56 tyttö 331g
13.11 poika 296g
Taisi olla tässä.. :)

- - -

klo 11.20
Supistukset tihenevät...
klo 10.30
Pitkäperjantain kunniaksi Lissu vaikuttaa siltä, että se vihdoin päättää äiskän piinaviikon ja hankkiutuu masustaan eroon. Aamusta käytiin vähän autoajelulla, josko vanha kunnon VW ja kevätoireinen Pihlajaistentie antaisivat vauhtia supistuksille. Kyllä se nyt aika hyvältä näyttäis, ainakin paremmalta kuin eilen ja toissapäivänä ja tiistaina.. :)


5.4. Uusi päivä, uudet kujeet?

klo 23.00
Näyttää jo aika lupaavalta.. :)
klo 19.15
Käytiin juuri Lissun kanssa pienellä lenkillä. Iltaa kohti petaaminen ja läähättäminen on lisääntynyt, joten jos ei seuraavan vuorokauden aikana tapahdu mitään, niin ihme!
klo 6.15
Uni oli ainakin kätilöllä katkonaisempaa kuin edellisenä yönä. Tänäänkö..?


4.4. Kisastudio valvoo..

klo 22.15
Pientä levottomuutta havaittavissa, joten josko _tänä_ yönä... Lämmöt kävivät nyt illalla taas hieman alempana, mutta ei voi kuin odotella.. Saa nähdä, saako kätilö tänä yönä nukuttua 8h kuten viime yönä - toivottavasti ei! :D
klo 15.10
Lissu kuorsaa tyytyväisenä pentulaatikossa, taisi olla väärä hälytys tuo eilinen lämmönlasku tai sitten Lissu vaan tykkää tuosta mahastaan ihan liikaa..
klo 6.00
Eikä vieläkään...
klo 1.45
Ei mitään vielä.


3.4. Kisastudio tiedottaa..

klo 23.30
On tuo maha kyllä aika valtaisa. Ja tietysti Lissu heti muuttuu levottomammaksi kun kätilö miettii, että josko torkahtaisi hetkisen...
klo 22.40
Vielä on suhteellisen rauhallista. Lissu vähän petailee pentulaatikossa, mutta vielä saadaan odotella H-hetkeä. Josko ennen aamua päästäisiin tositoimiin...


3.4. Lissun lämmöt laskussa!

Aamumittauksessa Lissun lämmöt olivat alhaalla, joten tänään voi alkaa tapahtua! :)


2.4. Meillä aletaan valmistautua synnytykseen!

Lissu jo puhkuu ja puhisee, saa nähdä jaksaako se odottaa torstaihin asti... Pyrin tämänkin pentueen syntyessä päivittämään pentutilannetta reaaliajassa kotisivuille, joten kannattaa olla "kuulolla". Täällä päässä kisastudio alkaa verrytellä suurta tapahtumaa varten... ;)

Tässä vaiheessa on tärkeää nukkua kaikki liikenevä uni varastoon, jotta jaksaa pääsiäisenä keskittyä kokonaan pentujen hoitoon. Lissukin on ottanut neuvosta vaarin:


Lissun masu 60 vrk astutuksen jälkeen.. <3Maaliskuu 2012

24.3. J-pentue treffasi koirakylpylässä!

Lähdimme porukalla tutustumaan Hyvinkään koirakylpylään ja viettämään samalla J-pentueen synttäritreffejä. Mukana menossa olivat J-pentueen mamma Miina sekä lapset Pilvi, Lumo, Minni, Otto ja Ykä. Uimakavereiksi J-pennut saivat C-pentueen 9-vuotiaat Epun ja Sagan, P-pentueen Tofun ja Pimun sekä Uskon, Toivon ja Keesan. Hauskaa oli ja vesi räiskyi! Harmi vain, että Pilvi aloitti torstaina ensimmäisen juoksunsa ja joutui jäämään uintisessiosta pois. Sisarukset kyllä polskivat sitten Pilvinkin edestä.. Tämä otetaan taatusti uusiksi! :)

Ensi sunnuntaina olisi luvassa rallytoko-koulutusta Lapualla halukkaille. Lisätietoa foorumilla ja ilmoittautumiset kasvattajatätille! :)22.3. Sanni kävi ultrassa!

Sanni kävi tänään ultrassa. Yleensä vien nartut ultraan 28-30 päivää astutuksen jälkeen, mutta nyt ultraaminen venähti viime viikolla olleen kouluviikon ja heti perään tulleen Ruotsin reissun vuoksi. Sikiöt olivat siis kasvaneet jo aika lailla, kun nyt astutuksesta oli kulunut jo 37 vrk. Katsottiin pikaisesti, että n. 5-6 alkiota masussa näkyi, ei ruvettu sen tarkemmin laskeskelemaan. Eli tukevasti on kuitenkin Sanni tiineenä! Nyt ei auta kuin odotella ja toivoa, että kaikki menee hyvin. Ensin on Lissun vuoro hankkiutua paisuvasta mahastaan eroon 2 viikon kuluttua. Sitten jännätään, osuuko Sannin synnytys sen omalle synttäripäivälle... :)


20.3. Kuulumisia pitkästä aikaa!

Niin vain vierähti neljännesvuosi ilman kunnon päivityksiä sivuille. Läppäri meni kuukausi sitten vaihtoon ja pienten käynnistymisvaikeuksien jälkeen olen nyt saanut kotisivumme päivitysvalmiuteen. Nyt vain yritän sitten muistella, mitä kaikkea on kuluvina kuukausina tapahtunut...

Aloitetaan vaikkapa nykyhetkestä. Makoilen laivan hytissä yläpetillä kirjoittamassa tätä. Takana on parin päivän astutusreissu Ruotsiin, ei tosin oman koiran vaan olin mukana ystäväni kleinspitzin riiuureissulla. Saas nähdä millaisia pentusia reissun seurauksena Mäntyhavun kenneliin syntyy. :)

Meillä kotonakin odotellaan pentuja syntyväksi parin viikon päästä. Lissun laskettu aika on 5.4., Sanni odottelee pari viikkoa pidempään. Lissu kävi kuun alussa ultrassa, masussa näkyi ainakin 3 pentua. Sanni menee ultraan, kunhan äiskä reissusta kotiutuu. Odotan suurella mielenkiinnolla molempia pentueita!

Terveystarkastuksissa on viimeisen päivityksen jälkeen käynyt muutama kasvattini. Silmät on tutkittu terveiksi Lempillä (Pauhaava Syrän) ja Taikalla (Hattara). Lonkkakuvissa kävi joulukuussa Remo (Waiting For You) ja tulokset olivat "sukurasitteen" mukaiset: lonkat A/A, kyynärät 0/0. Tänä vuonna terveystarkkeihin meneekin lähinnä cockereita, kun P- ja J-pentueet tutkitaan. Helmikuussa silmät tutkittiin veteraanisetteri Oliverilta, jonka silmissä olen havainnut muutoksia ensimmäisen kerran jo ainakin vuosi sitten ja silmistä löytyikin PRA sekä kortikaalinen katarakta.

Uni (Speck Line Rieputa Rallaa) on kisannut syksystä lähtien agilitya ja tammikuun alussa tuli ensimmäinen nolla ykkösistä. Unilla on edessään varmasti hieno kisaura, kesällä se starttaa näillä näkymin myös mejässä.

Kevään myötä pyörähtävät käyntiin monenlaiset kokeet ja myös erilaiset Speck Line -tapaamiset ja koulutukset kasvateilleni. Aiemmista vuosista poiketen olen suunnitellut tänä vuonna kasvateille useampia teemapäiviä viikonloppuleirin sijaan. Kasvattitapaamiset tänä vuonna aloittaa J-pentueen synttäritapaaminen Hyvinkään koirauimalassa 24.3. Seuraavan viikon sunnuntaina eli aprillipäivänä taas tutustutaan rallytokoon Lapualla - lisätietoja minulta. Keväälle on suunnitteilla myös mejä-koulutusta sekä alkeistokoa / -agilitya. Lisäsin sivujemme etusivulle AJANKOHTAISTA-osion, johon päivittelen aina tietoa tulossa olevista koulutuksista ja muista tapaamisista.