UUTISIA JA KUULUMISIA:


Joulukuu 2013

31.12. Vuosi vaihtuu...

Tänään juhlitaan P-pentueemme 3-vuotissynttäreitä! Onnittelut ihanille: Tofu, Helmi, Pimu, Lempi ja Sooda. <3

Niin on jälleen yksi vuosi lopuillaan ja aika kääntää katse kohti tulevaa. Mennyt vuosi oli meidän laumassamme varsin vaiherikas, koettiin niin ala- kuin ylämäkiä ja tunteiden kirjo oli valtaisa. Paljon on jäänyt kertomatta kotisivuilla, näin vuoden lopulla voisin vain kuvailla mennyttä sanalla ainutlaatuinen. Sitä tämä vuosi on nimittäin ollut, monta ainutlaatuista ja ikimuistoista hetkeä, paljon surun mutta myös ilon kyyneliä. Ihania ihmisiä, upeita koiria ja unohtumattomia elämyksiä.

Kulunut vuosi oli kotisivuillamme varmasti historian hiljaisin, kasvattajatätin energia on suuntautunut johonkin ihan muualle kuin päivitysten tekemiseen. Koirat ovat vaatineet osansa huomiosta, paljon aikaa on vienyt myös opiskelu. Vuoden viime metreillä muutto takaisin Lapualle imi mehut ihan täysin. Nyt, kun vanhaa vuotta on jäljellä vielä muutama tunti, on muutto vihdoin saatu pääpiirteittään päätökseensä ja voimme alkaa valmistautua vastaanottamaan uutta vuotta.

Vuosi 2013 oli harrastusrintamalla hieno. Vuoden aikana leivottiin mm. 2 uutta jälkivaliota ja Keesan kanssa aloitimme agilityuramme Kokkolan kisoissa syyskuun alussa. Hienoja tuloksia tuli omille koirille sekä kasvateille niin maastosta, kehistä ja kentiltä kuin luonnetesteistä ja mh-kuvauksistakin. Kasvattajatäti on hyvin hyvin iloinen ja kiitollinen kaikille aktiivisille kasvatinomistajille siitä, että kasvatit saavat elää onnellista koiran elämää.

Luopumisilta ei kuluneena vuonna ole vältytty. Omasta laumastani Toivo muutti uuteen kotiin ja moni kasvatti vaihtoi kotia vuoden aikana. Kodinvaihtajien tarinat ovat kukin erilaisia, aivan kuten koiratkin, mutta jokainen koira on omistajilleen rakas ja luopuminen vaikeaa. Aina on kuitenkin ajateltava koiran parasta ja tehtävä ratkaisut sen mukaan. Kasvattajana haluan olla koirasta luopuvan perheen tukena ja auttaa uuden kodin löytymisessä. Kuluneen vuoden aikana meillä onkin suurimman osan ajasta asustellut yksi tai useampi "ylimääräinen" koira, kun kodinvaihtajat ovat odottaneet uuden kodin löytymistä. Tällä hetkellä vielä yksi kasvatti etsii uutta kotia, 1-vuotias Morris-Mörrikkä. Lisätietoja pentusivulla.

Ensimmäinen pentueemme syntyi tammikuussa 2003. Nuo 6 ihanaa pentusta täyttävät kohta jo 11 vuotta, uskomatonta miten nopeasti aika menee. Oma vanhuksemme Saga on jo lähes sokea, mutta edelleen jatkuu sama pentumainen meno, mihin on kuluneiden vuosien aikana totuttu. Saga on mestari varastamaan sukkia ja muita kivoja juttuja vaatekaapista, kaiken maailman tavaroita ruokapöydältä ja mihin pieni koira nyt vain voikaan ylettyä. Saga on uskomattoman kekseliäs ja jos olo käy sen mielestä turhan tylsäksi, se kyllä keksii virikettä itselleen. Vaikea ajatella, mitä on elämä sitten, kun Sagasta joskus aika jättää...

Olisi niin paljon sanottavaa, monenlaista kerrottavaa. Niin menneestä kuin tulevastakin vuodesta. Kasvattaminen on minulle intohimo, yksi elämäni tärkeimmistä asioista. Kuluneiden 11 vuoden aikana olen saanut kunnian tutustua suurenmoisiin ihmisiin, kokenut upeita hetkiä ja ollut monessa mukana. Kasvattajan elämä ei aina ole ruusuilla tanssimista, mutta vaikeuksienkin keskellä olen kiitollinen kaikesta siitä, mitä kasvattini ovat elämääni tuoneet. Ja vielä enemmän siitä, miten paljon iloa ne omistajilleen tuovat. Tunteikas kun olen, tätäkin kirjoittaessa kyyneleet valuvat silmistäni. Tämä on niin iso osa elämääni, että sitä on varmasti vaikea ulkopuolisen ajatellakaan. :)

Odotan jo innolla tulevaa vuotta. Lissun pennut syntyvät 3 viikon päästä ja Unikin tuli tänään meille käymään - viikon päästä olisi tarkoitus käydä ultrassa kurkkaamassa, syntyykö meille kevääksi toinenkin pentue. Pennun tuoksua on siis luvassa ja sitä myötä monia uusia haasteita, mahdollisuuksia ja elämyksiä. Toivottavasti voin vuoden kuluttua muistella hyvillä mielin kaikkea vuoden varrella tapahtunutta!

Haluan toivottaa kaikille kasvattieni omistajille, ystäville, tuttaville, harrastuskavereille ja muille sivuillamme vieraileville Ihan Mahtavaa Alkavaa Vuotta 2014! Tuokoon uusi vuosi tullessaan paljon iloa, oivalluksia ja onnistumisia! Kiitos kuluneesta vuodesta, ensi vuonna nähdään... :)Marraskuu 2013

11.11. Suru-uutinen.. :(

IN MEMORIAM
Speck Line Fantasia "Elli"
17.10.2008 - 11.11.2013

Taivaalle syttyi tänään uusi tähti. Aivan liian aikaisin. Lämmin osanottoni Ellin rakkaille ihmisille! <3Elokuu 2013

30.8. Ei tärpännyt...

Uni kävi tänään ultrassa ja tyhjä oli. Ei siis onnistumisia penturintamalla tällä kertaa, meillä odotellaan nyt kevättä ja toiveissa onkin kaksi pentuetta kevättalvelle. :)


7.8. WOW!

Wow, ei voi muuta sanoa! Topi (Speck Line Goretex) ja omistajansa Silvia osallistuivat tänään uransa neljänteen mejä-kokeeseen. Topi Timangi jatkoi loistavia suorituksiaan ja jäljesti jo toisen VOI-ykkösensä pistein 46. Nyt sitten lähdetään tavoittelemaan kolmatta VOI-ykköstä ja sitä myötä JVA-titteliä. Valionarvoa varten Topi kuitenkin osallistuu ensi viikolla myös näyttelyyn, koska sen aiempi näyttelytulos on saatu alle 15kk iässä, eikä riitä valioitumiseen. On ne kyllä loistava parivaljakko, Topi ja Silvia! Topi on muuten vilkas, iloinen ja touhukas nuori mies, mutta jäljestäessä sillä on uskomaton keskittymiskyky. Luonnonlahjakkuus, kuten eräs tuomari sanoi.. <3

Pari päivää aiemmin mejä-uransa starttasi Topin sisko Sohvi (Speck Line Gigatus). Sohvi on jäljestänyt reeneissä varsin hyvin. Tuomari kirjoitti koearvostelussa "Nuori koira, jolla intoa kyllä riittää." Sohvi jaksoi helteestä huolimatta viihdyttää ja lenkittää ohjaajaansa koko rahan edestä väläyttäen välillä toki hyviäkin jäljestyspätkiä. Tulevaisuudessa voidaan odottaa hyviäkin tuloksia. Samaan kokeeseen Sohvin kanssa osallistui myös J-pentueemme Otto (Speck Line Joko Tai).

Maanantaina kävi ensimmäinen K-pennuistamme, Sussu eli Speck Line Kultasiipi lonkka- ja kyynärkuvissa. Hyvältä näyttivät, nyt odotellaan Kennelliiton virallista lausuntoa. :)

Tällä viikolla starttaa mejä-kokeissa vielä ainakin yksi kasvatti, kasvattaja sen sijaan viettää koiravapaata viikonloppua pikku-vaelluksella hyvässä seurassa. :)


1.8. Vauvoja

Tänään laitettiin syysvauvoja tilaukseen. Nyt pidetään peukut pystyssä ja odotellaan mielenkiinnolla lokakuun alkua... Lisätietoja pentusivulla. :)Heinäkuu 2013

29.7. Terveystuloksia

Tänään käytiin Kokkolassa silmätarkissa muutaman koiran kanssa, tässä tulokset:
Speck Line Cassandra "Saga": kortikaalinen katarakta, vakava (vasen silmä sokea, oikealla vielä näkee)
Manaca's Look Low And Behold "Lissu": ylimääräisiä ripsiä
Speck Line Rieputa Rallaa "Uni": silmät terveet
Speck Line Rinta Rottingilla "Ruu": ylimääräisiä ripsiä

Kuluneen vuoden aikana pari kasvattia on käynyt terveystarkastuksissa, tässä tulokset:
Speck Line Jättipotti "Rompe": lonkat B/B, silmissä ylimääräisiä ripsiä
Speck Line Päivänsäde "Helmi": lonkat A/A, kyynärät 0/0

Keesa osallistui illalla Emmi Lavikan agilityvalmennukseen, Usko pääsee vastaavaan ylihuomenna. Niin se vaan Keesan kisauran aloitus lähenee hetki hetkeltä, sen verran sujuvasti se ratoja menee. Vielä kun ne kepit saatais kuntoon... No, nyt on onneksi syksyn aikana tulossa mukavasti monia eri kouluttajien valmennuksia, joista ammentaa oppia viikoittaisten treenien lisäksi. Ja nyt on sellainen fiiliskin, että tahtoisi kovasti kokeilemaan rahkeitaan kisaradoille, viimeisestä startista kun on aikaa jo melkein 11 vuotta.. :)


29.7. Hyvin menee, mutta menköön... :D

Vieläköhän tässä muistaa, miten näitä uutisia päivitetään, kun päivitystauko on venynyt yli puolen vuoden.. No, yritetään! Meidän poppoolle on kuluneen puolen vuoden aikana tapahtunut yhtä jos toista, on kuljettu kokeissa ja näyttelyissä ja reenattu ja touhuttu. Jospa aloittaisin kuulumisten purkamisen mejästä, se kun on viime aikoina ollut eniten "tapetilla". :)

Tämän kauden tulokset, omat koirat ja kasvatit:
Lissu (Manaca's Look Low And Behold): 3 x VOI1, 1 x VOI2, FI JVA !!
Usko (Hunterfull Grace'n Glory): 1 x AVO1, 1 x AVO3
Patrik (Occis Just Dream): 1 x VOI0
Eevi (Speck Line Every Heartbeat): 1 x AVO2, 1 x AVO3, 1 x AVO0
Ilona (Speck Line Dream Came True): 1 x AVO1
Uni (Speck Line Rieputa Rallaa): 1 x AVO1, 1 x AVO2, 1 x VOI2
Tilda (Speck Line Rinsessa Ruusunen): 1 x VOI0
Oiva (Speck Line Klassikko): 1 x AVO2
Rauha (Speck Line Kimpale Kultaa): 1 x AVO0
Topi (Speck Line Goretex): 2 x AVO1, 1 x VOI1, Lakeuden Noutajakoirayhdistyksen mejä-mestari 2013 !!

Tarkempia tuloksia tulossivulla.
Tähän mennessä meidän poppoolle on siis kertynyt tällä kaudella 20 starttia ja lisää on luvassa. Tähänastinen kausi on kyllä ollut melko mahtava, erityisesti kasvattajatätin mieltä on lämmittänyt (ja kyyneleitä kirvoittanut) Lissun valioituminen ja muutenkin upea Ruoveden mejä-koe (meiltä mukana 6 koiraa, joista 4 sai ykköstuloksen, Lissu valioitui ja Topi sekä Uni nousivat voittajaan) sekä Topin mahtava aloitus tämän harrastuksen parissa. Jatkoa odotellessa... :)

Näyttelyissäkin ollaan käyty tänä vuonna muutaman kerran. Maaliskuussa Patrik (Occis Just Dream) sai Suomesta tarvittavan sertin lisäten tittelirimpsuunsa FI MVA & POHJ MVA. Keväällä Patrikin tittelirivistöön vahvistettiin myös kansainvälinen valionarvo C.I.B. Heinäkuussa näyttelyissä pyörähtivät kaikki G-pentueen lapsukaiset lähinnä ajatellen tulevia mejä-koitoksia. Topi (Goretex) kävi Oulussa saaden tulokseksi EH/1. Muut sisarukset näytelmöivät iloisen vallattomasti Torniossa tuloksin: Niilo (Guumotus) PU2 SERT, Sulo (Gomistus) PU4 ja Sohvi (Gigatus) EH/2 - Sohvi ei kerta kaikkiaan suostunut liikkumaan askeltakaan ravia (liekö ollut edellisessä elämässään kenguru?), minkä vuoksi ei saanut ERIä. Oulun näyttelyssä uransa avasi myös Taika (SL Nirkun Narkun), joka oli ROP-pentu.

Luonnetestissä kävivät keväällä sisarukset R-pentueesta eli Uni LTE +168, Tilda LTE +142 ja Ruu LTE +127. Taippareissa on tänä vuonna ehtinyt käydä Topi (Speck Line Goretex) läpäisten sen tuloksella SPA1. Agilityssa taas luokkanousun on saavuttanut Uni (Speck Line Rieputa Rallaa) voittaen 13.6. Tampereen kisoissa molemmat radat, toisen hienoisella yliaikanollalla ja toisen sitten ihanneaika alittuen ja näin Uni sai matkalipun kakkosiin.

Omien koirien kanssa olen reenaillut enimmäkseen agilitya ja Keesa (Speck Line Fiksu Likka) alkaa olla syksyksi kisakunnossa. Kesäkuun alussa Keesalta irtosi cockerileirin ensimmäisenä iltana kynsi vasemmasta etujalasta, mutta nyt kynsi on jo kasvanut hienosti takaisin ja reenitaukoa tuli lopulta vain kuukauden verran. Keesan kanssa vielä harjoitellaan vähän keppejä ja kontakteja, sitten korkataan agilityura. :)

Onni (Speck Line Mamman Mussukka) on viimeisen 8 kuukauden ajan ilostuttanut elämäämme. Onni syntyi kylmänä marraskuun yönä siskonsa kanssa. Siskon taival jäi lyhyeksi, se kuoli 5 viikon iässä. Onnin elämäkin on ollut vaakalaudalla koko ajan, sillä kun on pahasti epämuodostunut rintakehä. Kummasti poika vain kuitenkin jaksaa painaa eteenpäin. Vieläkään emme voi olla varmoja, onko Onnista eläjäksi - aika näyttää. Onni on vilkas, touhukas ja elämäniloinen pakkaus, joka elää joka hetken täysillä. Se viipottaa metsälenkit siinä missä muutkin, tykkää räpiköidä kaikissa mahdollisissa vesistöissä (muutaman kerran on uinutkin), yrittää viedä aikuisilta kaikki lelut suusta ja piilottelee lelu- ym. aarteitaan ympäri pihaa. Onni on ihan spesiaali-Onni. Toivomme Onnille kaikkea hyvää tulevaisuudelle.. <3

Mitäs tulevaisuus sitten muuten tuokaan tullessaan... No, pentuja nyt ainakin odotellaan syntyväksi syksyllä, tarkemmin sanoen syys-lokakuun vaihteessa. Uni aloitti juoksunsa vähän etuajassa, Lissun juoksua vielä odotellaan. Yhdistelmistä lisää tietoa pentusivulla, kunhan asiat etenevät.

Siinäpä oli pikapäivitys viimeisen puolen vuoden tapahtumista. Monia unohtumattomia hetkiä on koettu ja nautittu elämästä ja yhdessä tekemisestä koirien kanssa. Jatkakaamme samaa rataa!Tammikuu 2013

5.1. Onni on ... oma Onni.

Meten pentuaitauksessa pieni poika muuttuu päivä päivältä vilkkaammaksi. Sillä on omia söpöjä leluja, joiden kanssa se painii ja välillä se kiskoo mammaa korvasta niin lujaa, että mamma kiljuu. Aiemmin Mikoksi (vir. Maailmankoijari) nimetty poika on saanut uuden, söpömmän nimenkin ja on nyt Onni (vir. Mamman Mussukka). Onni on pieni ikäisekseen, mutta pirteä tapaus se on ja melkoinen vintiö...

Tässä pari kuvaa Onnista - suurin osa kuvista on tuollaisia kuin alempi näistä kahdesta, vilkas poika ei paljoa paikallaan pysy.. :D

Onnia katsellessa kasvattajatätin mielessä soi tänään Juha Tapio... :)

"Illan hiljaa viiletessä
rakastan sua vielä
valosta on aavistus
lupaus aamun koin
en kaiken tämän keskellä
kai muusta enää tiedä
rakastan sua vielä
rakastan niin kauan kun mä voin.."

Unin pennuista on nyt lähtenyt maailmalle kaikki muut paitsi Haave ja Helle. Helle haetaan uuteen kotiin huomenna ja Haave jää vielä odottelemaan yhteydenottoja potentiaalisilta harrastuskavereilta. Tänään meillä kävi kylässä 3 Sannin lasta, joista Sohvi (Gigatus) kuorittiin esille pentuturkistaan. Uusi kuva Sohvista tulossa, kunhan saan kuvat koneelleni. :)


1.1. Prinsessalle...

Speck Line Minäminäminä "Madde"
28.11.2012 - 1.1.2013

"Ethän pelkää pimeää
siel on monta kynttilää
nuku vain jos väsyttää
vielä valvon vierellä

ja viimein sun matkaan
ei pääse saattajatkaan
ja lohtu on mulle
että siellä on kaikki sulle.."

- Johanna Kurkela -

Äiskän pieni prinsessa tuikkii nyt taivaan tähtenä, pienenä mutta kirkkaampana kaikkia muita. Nyt sen on hyvä olla, äiskällä vaan on iso ikävä... <3