UUTISIA & KUULUMISIA 2002:

14.-15.9. Takana syksyinen agilityntäyteinen viikonloppu. Lauantaina kisasimme Pietarsaaressa kaksi rataa. Nelli ei ilmeisesti ollut ihan selvillä lajista, nenä maassa mennä viipottaen se hylkäytti itsensä molemmilla radoilla. Toinen radoista oli vieläpä täysi katastrofi - neiti ei korvaansa lotkauttanut äiskälle, joka sille karjui jossain radan keskellä. No, pysyi sentään n. 100 metrin etäisyydellä radasta... :o)

Koitti seuraava päivä. Pienen harkinnan jälkeen ("lähetäänkö ollenkaan, lopetetaan koko kisaaminen") matkattiin Kokkolaan, jossa oli vieläpä sama tuomari kuin edellisenä päivänä Pietarsaaressa. Nelli yllätti kaikki (eikä vähiten minua) ollen koko päivän kuin herran terttu! Kisasimme kaksi rataa ja koira pysyi käsissä koko ajan - ei yhtään karkaamista eikä omia lailatteluja!!! Tuloksen siis saimme molemmilta radoilta ja sijoituimme molemmissa kisoissa kolmanneksi omassa luokassa (yht. 7 koiraa). Vain spanieli voi olla näin monipuolinen... :o)

Seuraavaksi kalenterissa on merkittynä matka Ahvenanmaalle Eckerön kr-näyttelyyn 20.-23.9. Lauantaina kisaamme ensin Nellin kanssa agilitya ja sunnuntaina on näyttely. Mukanamme ovat Nellin ja Tinon lisäksi ystävämme Leevi ja Heta. Kuulumisia ilmestyy sivuillemme kunhan pääsen koneelle.

Sunnuntaina setterimme osallistuivat match showhun Härmässä. Tulokset:
Oliver ei-serti-luokan punaisten 1., BIS-1 !!!
Jenkki serti-luokan punaisten 1., BIS-4
13.9. Muutimme Nellin kanssa. Uusi osoitteemme on Näyttelijänkatu 17 N 55, 33720 Tampere. Nyt Nellilläkin on kämppis - pikkusiskonsa "Aada". Tästä lähtien sivujemme päivitys (ainakin toistaiseksi) hieman vähenee tai ainakin hidastuu, koska minulla ei ole enää käytössä omaa konetta...

Aurinkoista syksyä kaikille ystävillemme! Viikonloppuna kisaamme Pohjanmaalla agilitya neljän kisan verran. Saas nähdä, miten meitin käy... :o)
8.9. Vammala, Maso:
Tänään oli vuorossa Nellin neljäs mejä-koe, toista kertaa voittajaluokassa. Tuloksena VOI2, 31 p. Nelli teki toisella osuudella yhden hukan ja jälkityöskentelyssä oli tänään outoa se, että Nelli käytti aika paljon ilmavainua - sitä se ei ole koskaan ennen harjoitellessakaan tehnyt. Olen Nellin suoritukseen kuitenkin erittäin tyytyväinen, tänään vain ei pisteitä enempää herunut. Tuomarina toimi Unto Ketola.

Kohta on tämä jäljestyskausi lopuillaan. Vielä on kuitenkin ainakin yhdet kokeet. :o)
4.9. Tänään tuli postissa iloisia uutisia; Nelli oli valittu mukaan Pohjois-Hämeen Kennelpiirin piirinmestaruus-mejä-kokeeseen. Kokeeseen valitaan vuosittain 6 koiraa + edellisvuoden mestari. Tänä vuonna koe pidetään sunnuntaina 8.9.02 Vammalan Masossa. Vielä siis muutama päivä jännitetään... Kerromme kuulumisia ensi viikolla!
1.9. Ylöjärven kisoissa tuli käytyä ja hauskaa oli! Nelli päätti todella näyttää yleisölle, miten se nauttii suunnattomasti agilityn kiemuroista; Nelli otti varsinkin ensimmäisestä radasta kaiken ilon irti ja sävytti sitä vieläpä omilla riemuringeillään. Käytännössä Nelli siis teki jokaisen esteen jälkeen semmoisen pienen kunniakierroksen tuhatta ja sataa... Rimatkin siinä riemussa lentelivät, mutta väärä rata tuli kuitenkin vasta radan viimeisellä kolmanneksella! Yleisöllä oli siinä naurussa pitelemistä ja niin kyllä ohjaajallakin... Hykertelin itsekseni Nellin menoa katsoessani ja ajattelin, miten ihana tuo pieni mussukka onkaan!

No, toinen rata meni jo huisin paljon paremmin, Nelli pysyi jopa käsissä. Väärä rata siitäkin kuitenkin tuli, kun Nelli päätti aivan radan alkupuolella suorittaa putken yhden ylimääräisen kerran... Eli päivän tuloksena kaksi HYLsyä, mutta täytyy sanoa, että meillä oli tosi kiva päivä yhdessä! Seuraavan kerran lähdemme radalle yleisöä viihdyttämään Pietarsaareen 14.9. ja Kokkolaan 15.9. Sen jälkeen taas uutta tarinaa agilityn ihmeistä!
31.8. Lauantaipäivä kului kesän viimeisessä ulkonäyttelyssä Kannuksessa. Cockereita näyttelyyn oli ilmoitettu yhteensä 29 ja tuomarina toimi Paavo Mattila. Tino kunnostautui viimeisessä näyttelyssään ennen 2 vuoden "haamurajaa" ollen paras uros ja VSP, Nelli oli paras narttu - kehässä viides. Nellin pikkusisko (tytöillä sama emä) Jenlin Wild Bride "Wilma" oli ROP-pentu ja päätti päivän upeasti BIS-pentuna.

Huomenissa meillä on Nellin kanssa agilitykisat Ylöjärvellä... Mitäköhän Nelli keksii radalla?! Näyttelyistä sitten on seuraavana Eckerö kolmen viikon päästä. Sieltä alkaa Tinon sertijahti, Tino kun täyttää 2 päivää ennen näyttelyä 2 vuotta... :o)
25.8. Tänään osallistuimme kahden koiran voimin mejä-kokeeseen Ruoveden Pilkotussa. Nellillä oli vuorossa elämänsä kolmas koe, ensimmäinen voittajaluokassa. Tino taas jäljesti tänään ensimmäisen kokeensa. Viikonloppu kului rattoisasti mukavassa porukassa ja tulosta syntyi: Tino teki hienon suorituksen ja sai myös hienon AVO 1 - tuloksen pistein 47 / 50. Tino oli luokkansa paras koira, tuomarina toimi Hannu Suonto.

Nelli eteni jäljellä tuttuun tyyliinsä melko jälkitarkasti, eikä edes etukäteen pelkäämäni katkokulma tuottanut ongelmia; Nelli saavutti kokeesta ensimmäisen VOI 1 - tuloksensa pistein 47 / 50. Nelli sai kunnian ensimmäisessä voittajaluokan kokeessaan olla luokkansa ja koko kokeen paras koira ja samalla jäljesti itsensä Hämeen Spanielikerhon jälkimestariksi vuosimallia 2002! Että tämmöinen viikonloppu meillä on takana, mitä vielä onkaan edessä... Mainittakoon vielä, että Nellin koejäljellä havaittiin useita karhun jälkiä!
18.8. Vesilahden ryhmänäyttely:

Nelli KÄY 1/3, ystävämme Aada (Jenlin Wild Cathy) VSP-pentu. Tuomarina Lilian Hanniste Virosta.
10.8. Aurinkoinen päivä kului tokon ja agilityn merkeissä Valkeakoskella. Aamulla heitimme hyvästit tottelevaisuuskokeiden alokasluokalle; Nelli saavutti kolmannen ALO1-tuloksensa pisteillä 181,5 / 200 saaden KP:n ja sijoittuen luokassaan (yht. 6 koiraa) toiseksi. Tuomarina toimi Aino Juhantalo-Kakkola. Seuraavat toko-kokeemme ovat näillä näkymin 28.9. Valkeakoskella ja silloin osallistumme siis jo avoimeen luokkaan.

Parin tunnin huilauksen jälkeen starttasimme agilityradalle, josta tuloksena 11,39. Nelli kävi alkusuoralla ennen pujottelua vähän haahuilemassa (=haistelemassa, jälkikoira kun on) kehän reunalla, josta kielto ja aikavirhettä. Muita virheitä ei sitten tullut ja sijoituimme luokassamme kolmanneksi (yht. 7 koiraa). Rata oli tähänastisista kisasuorituksistamme ehdottomasti paras, joten tyytyväisiä ollaan päivän tuloksiin! Agilityssa tuomarina toimi Soini Saarela. Seuraavat agilitykisamme ovat Ylojärvellä 1.9. järjestettävät kisat. Sitä ennenhän meillä on toki 2 näyttelyä ja yhdet mejä-kokeet, joten toimintaa ei meidän viikonlopuista puutu!
31.7. Osallistuimme agilitykilpailuihin Pietarsaaressa. Ensimmäisessä kisassa möhläsin ohjauksellani Nellin väärälle esteelle ja näin ollen tuloksena oli hylsy. Toinen rata menikin sitten paremmin. Nelli sai tuloksen 10 (kaksi kieltoa) ihanneajan hienoisella alituksella ja sijoittui luokassaan (yht. 8 koiraa) toiseksi. Agilityuramme on lähtenyt käyntiin jopa paremmin, kuin uskalsin odottaa. Seuraavat kisat kisaamme Valkeakoskella 10.8. ja samana päivänä osallistumme myös toko-kokeisiin. Ensimmäistä kertaa molempia lajeja samana päivänä, saas nähdä miten käy... Onneksi tokosuoritus on näillä näkymin ensin. :o)
28.7. Viikonloppu kului jäljestyksen merkeissä osallistuessamme Cockerspanielit ry:n järjestämään mejä-kokeeseen Pernajan Isnäsissä. Koe oli Nellille elämänsä toinen ja jatkossa se kilpaileekin sitten voittajaluokassa. Toinen AVO1-tulos siis saatiin ja vieläpä avoimen luokan parhailla pisteillä (45/50). Nelli sai Oskun Vati - nimisen kiertopalkinnon, jonka saa vuodeksi haltuunsa Cockerspanielit ry:n jäsenen omistama cockerspanieli, kerhon mejä-mestaruuskokeessa, jolla on avoimen luokan korkein pistemäärä.

Viikonloppu oli Nellin hienoa suoritusta lukuunottamatta vastoinkäymisten suma. Lauantai-iltana liukastuin rantakivillä kaatuen selälleni kiven päälle. Selkä ja käsivarsi olivat melko kipeät ja mietin jo, mitenköhän jaksan kävellä jäljellä, kun tärähdys sattui aina selkään. Aamu valkeni erittäin aurinkoisena ja paahtavan helteisenä. Arvonnassa sain vielä meidän ryhmämme viimeisen avo-jäljen eli lähtö jäljelle olisi puolen päivän aikoihin. Kun sitten lähdimme Nellin kanssa koepaikalle, oli vika joko kartassa tai minussa, mutta käännyin yhdessä kohtaa väärälle tielle.

Meidän perään sitten jo soiteltiin ja tietysti siinä vaiheessa loppui akku, joten en edes voinut kysellä, että mikäköhän oli mennyt vikaan. Tarvoimme Nellin kanssa pari kilometriä kävellenkin, kun etsimme oikeaa paikkaa. Palattuamme takaisin majalle päin, meitä vastaan tuli sitten tuomari sekä muita ryhmäläisiämme, jotka kertoivat vaihtaneensa jälkien suoritusjärjestyksiä niin, että me menisimme Nellin kanssa viimeisenä, kahden voittajaluokan koiran jälkeen.

Kun sitten vihdoin pääsimme suorittamaan jälkeä, kello oli jo kolme. Ilma oli seisovan helteinen ja (lähes 27 tuntia vanha) jälki kulki melkein koko ajan aivan kamalassa risukossa, jossa Nellin pienenä koirana oli vaikea liikkua. Nelli alkoi väsyä toden teolla varsinkin viimeisellä osuudella, kun se ei yrityksistä huolimatta meinannut millään päästä risukoista läpi ja sain todella kehotella sitä jatkamaan yrittäessäni samalla itse pysyä pystyssä Nellin perässä. Juuri ennen kaatoa oli oikeastaan pahin kohta ja silloin kyllä ajattelin, että jos nyt tulee hukka, niin harmittaa toden teolla! Nelli kuitenkin puski suomalaisella sisulla itsensä läpi paikasta kuin paikasta ja lopulta löysi kanille. En edes pahimmissa kuvitelmissanikaan olisi osannut noin kamalaa maastoa odottaa, mutta tulipahan sekin koettua... Seuraavassa Nellin arvostelu:

Pernaja, Isnäs 28.7.2002. Tuomarina Kaarina Pirilä

Koeselostus: "Varma lähtö, koira etenee mukavaa vauhtia siksak-tyyppisesti jälkeä pitkin. I osuus mallikelpoisesti. Toisella osuudella muutama tarkistuslenkki ja III osuudella ryteikössä vähän isompi lenkki. Jatkaa hyvin ja etenevästi. III osuus on maastoltaan kamalaa kaadettua risukkoa mutta kanille tullaan silti hyvin. Nuuhki, nuoli. Kulmat pienillä lenkeillä. Hyvä jäljestäjä, jaksoi raskaista olosuhteista huolimatta."

Nyt ei voi muuta sanoa, kuin että on mulla mahtava koira! Kahdessa ensimmäisessä kokeessaan se on jo saavuttanut oikeuden kilpailla voittajaluokassa ja näinkin tuskallisissa olosuhteissa, kuin tänään oli, Nelli teki hienon suorituksen. Seuraava mejä-kokeemme on 25.8. Ruoveden Pilkotussa, jossa ratkaistaan kerhomme (Hämeen Spanielikerho) mestaruus. Ennen sitä tietysti pitäisi vielä opetella tekemään voittajaluokan jälki, mutta kokeeseen lähdetään hyvillä mielin liikoja paineita ottamatta.
14.7. No niin... Lomailut on lomailtu ja arki on taas koittanut. Tässä hieman juttua viime päivien tapahtumista:
Ensinnäkin käväisimme Pohjanmaalla ollessamme Nellin kanssa sekä epävirallisissa että virallisissa agilitykisoissa. Epävirallisista kisoista Kauhajoelta tuli hylsy väärän radan takia. Virallisissa sitten kisasimme kaksi kisaa; ensimmäisestä kisasta tuli hylsy 3 kiellon vuoksi. Toisesta kisasta sen sijaan saimme tuloksen!!! Ihanneajan alitimme yli 6 sekunnilla, mutta ratavirheitä tuli 15. Virheitämme olivat kaksi kieltoa ja A:n alastulokontaktin huolimattomuus... Mutta siltikin olimme enemmän kuin tyytyväisiä - Nelli ei tehnyt kummassakaan kisassa väärää rataa! Olihan se välillä vähän kovakorvainen, mutta pysyi kuitenkin noin suurin piirtein hanskassa...

Viikonloppuna sitten oli vuorossa Kokkolan kansainvälinen koiranäyttely. Lauantaina olivat matkassa setterimme Oliver ja Jenkki. Tuomarina toimi Eeva Anttinen. Oliver sai sileät ykköset. Jenkillekään emme mitään suurta menestystä odottaneet, mutta sitä kuitenkin tuli... Jenkki oli gordoneiden ROP ja sai toisen CACIB:insa. Ryhmäkehässä emme sitten sijoittuneet, mutta päivä oli kuitenkin kaiken kaikkiaan upea. Gordoneita oli yhteensä 6, joista Jenkki oli ainoa, joka sai SA:n.

Sunnuntaina sitten olivat vuorossa cockerit. Cockereita oli ilmoitettu yhteensä 29, joista 3 pentua. Tino kilpaili tänään käyttöluokassa, jossa sijoittui toiseksi ja sai SA:n. Paras uros - kehässä Tino ei kuitenkaan sijoittunut. Nelli tuli myös luokassaan toiseksi ja sijoittui paras narttu - kehässä viidenneksi. Nellin kasvattajan, Merjan, kasvatti Jenlin Wild Bride "Wilma" valittiin ROP-pennuksi ja hänen nuori uroksensa Westerner Wedding Singer "Eddie" sai sertin - onnittelut! Cockereiden tuomarina toimi Rita von Mechelen Belgiasta.

Seuraavia tapahtumia kalenterissamme ovat mejä-koe Pernajassa 28.7. sekä agilitykisat Pietarsaaressa 31.7. Seuraava näyttely on Vesilahdella järjestettävä ryhmänäyttely 18.8. Palailemisiin... :o)
2.7. Huomenna suuntaamme Nellin kanssa matkamme Pohjanmaalle lomailemaan. Ohjelmanumeroita seuraavan parin viikon aikana ovat 3.7. epäviralliset agilitykisat Kauhajoella, 9.7. viralliset agilitykisat Vöyrillä sekä Kokkolan kansainvälinen näyttely 13.-14.7. Tampereen maisemiin palailemmekin vasta Kokkola-viikonlopun jälkeen, jolloin kerromme tuloksia (ja kommelluksiamme?!) noista koitoksista... Aurinkoisia päiviä kaikille - palailemme asiaan parin viikon päästä!
30.6. Tänään oltiin Forssan kansainvälisessä näyttelyssä (jossa satoi melkein koko päivän)ja kotiin tultiin illallakin hymyssä suin... :o)
Tino voitti luokkansa ja sijoittui paras uros - kehässä neljänneksi. Nellikin voitti luokkansa (yht. 8 koiraa) tasokkaasta vastuksesta huolimatta ja sijoittui niin ikään paras narttu - kehässä neljänneksi. Nellissä tuomari ihastui erityisesti naamaan ja sanoikin jotenkin siihen tyyliin, että "voi kun tämän kanssa voisi elää ikuisesti" - tökerösti suomennettuna, mutta kuitenkin... :o) Harmi vain, kun oli niin huono sää, Nelli ei tänään esiintynyt aivan edukseen...

Cockereiden ROP oli tänään Tinon isi eli Benchmark Kickshaw KnobJr ja tuomarina toimi englantilainen herrasmies Frank Kane, joka sai kehuja asiantuntemuksestaan moneltakin taholta. Takana upea päivä! Jokseenkin kyllä väsyttää tuollainen meno (siis ensin yöllinen tokokoe ja vajaan 2 tunnin yöunien jälkeen pitkä päivä näyttelyssä), eikä vähiten koiria...
Seuraavaksi suuntaamme matkamme Kokkolan kansainväliseen näyttelyyn kahden viikon päästä 13.-14.7. (la setterit, su cockerit). Sen jälkeen onkin ainakin 5 viikon tauko näyttelyistä... Väliin toki sopii niin agilitykilpailuja kuin yksi mejä-koekin, joten ihan laakereillaan ei Nelli pääse lepäilemään... :o)
30.6. Yötokosta palailtiin kahden jälkeen yöllä ja hymyssä suin!!! Nelli sai toisen alokasluokan ykkösensä upein pistein 187 / 200 ja sijoittui luokassaan toiseksi, yhteensä koiria Nellin luokassa oli 13. Alussa Nellin huomio meinasi kiinnittyä liiaksi kentän hyviin tuoksuihin, mutta loppua kohti meno parani ja Nelli teki upeaa työtä. Tänään saimme alokasluokasta pronssisen mitalin (jonka siis saa 2 ykköstuloksella) ja myös ensimmäisen ruusukkeen, joka oli väriltään sini-valkoinen (mielelläni olisin sellaisen tietysti ottanut vastaan näyttelyssäkin). :o)
Päivällä mennään Forssaan näyttelyyn...
16.6. Nyt on sitten meidän Nellin ensimmäinen mejä-koe (metsästyskoirien jäljestyskoe) erittäin onnellisesti takana ja taas leijuu äiskä hetken aikaa maan pintaa korkeammalla! Ensimmäisestä kokeesta Nelli nimittäin sai hienon AVO 1 - tuloksen pistein 46 / 50 ja oli luokkansa paras koira. Tuomarina toimi Virva Vuori. Nelli olisi varmaan ansainnut enemmänkin pisteitä, mutta äiskä siellä narun toisessa päässä hieman mutkisti asioita... No, mutta mukavassa cockeriporukassa oppi paljon uutta ja tästä on hyvä jatkaa... Seuraavassa vielä Nellin koeselostus:

Koeselostus: "Kiinnostuneesti ja innostuneesti liikkeelle heti alusta alkaen. Nelli etenee I osuuden hyvin jälkitarkasti ja itsenäisesti. Edes puista lentoon lähteneet kanalinnut eivät vieneet sen huomiota jäljestä. I makuulle suoraan merkaten, mutta sitten Nelli lähtee laajalle tarkastukselle etsimään jäljen suuntaa (reagoi ohjaajan epävarmuuteen), onneksi Nelli kuitenkin löysi tien takaisin toiselle osuudelle, jota eteni hienosti huomioiden myös ihmisten mukana pysymisen. Toinen kulma ja makuu täysin pistein ja viimeinen osuus hyvää jäljestystä, jota edes ojat ei haitanneet. Upeaa työskentelyä ensikertalaiselta. Nelli selvästi nauttii jäljestämisestä ja välittää paljon ohjaajastaan. Vähän harjoitusta lisää ja ohjaajalle luottamusta Nelliin, niin hyviä tuloksia on tiedossa roppakaupalla."

8.6.
9.6.
Viikonloppu ei tunnu viikonlopulta ilman näyttelyä tai muuta koiramaista touhotusta - niin voisi ajatella viime päivien touhun ja tohinan jälkeen... Cockerimme Nelli ja Tino kävivät viikonlopun aikana kahdessa näyttelyssä ja setterit Oliver ja Jenkkikin yhdessä. Ja luonnollisesti autoon kertyi kilometrejä ja kuskille univelkaa ...

Ensin cockerspanielit ry:n päänäyttelyn tunnelmia lauantailta. Näyttelyyn oli ilmoitettu yhteensä 143 cockeria, joten nähtävää riitti! Mukanamme Nellin ja Tinon lisäksi olivat ystäväni Sari Saarisen kaksi kasvattia, vielä pentuiässä. Pennut sijoittuivatkin todella hyvin. Leevin (After Eight) luokassa oli yhteensä 11 koiraa, joista Leevi sijoittui upeasti toiseksi punaisen Gold Point Unique Joyn jälkeen. Heta (Anna Karenina) oli niinikään luokkansa paras kirjava, sijoittuen kolmanneksi (yht. 6 koiraa). Leevi ja Heta olivat mukana myös isänsä Leading-Light Strikes Backin "Solon" pentujälkeläisryhmässä.
Omista koiristamme Tino sijoittui nuortenluokassa neljänneksi, Nelli ei sijoittunut käyttöluokassa viiden parhaan joukkoon (yht. 16 koiraa).

Gordoninsetterit Jenkki ja Oliver esittäytyivät lauantaina Lapuan kaikkien rotujen näyttelyssä. Tuomarina toimi ruotsalainen Hans Rosenberg, jonka tiedetään olevan todella tarkka ja tiukka arvostelussaan - ykkönen on jo saavutus! Jenkki sai häneltä viimeisen sertinsä ja oli ROP. Oliverin tuloksena JUN 1/1.

Sunnuntaina me sitten suuntasimme cockereiden kanssa matkamme kohti Lapuaa. Tuomarina toimi venäläinen Valentina Ivanicheva, jonka arvosteltavana olimme jo käyneetkin Tampereen kv-näyttelyssä. Tino sijoittui käyttöluokassa toiseksi. Nelli voitti käyttöluokan ja oli lopulta PN 3. Nelli osallistui myös ensimmäistä kertaa kasvattajansa kasvattajaryhmään, joka oli päivän päätteeksi BIS 4. Nellin siskon tytär Ada (Jenlin Blue Avenue) sai ensimmäisen sertinsä ollen VSP ja Tinon velipuoli (Benchmark Oliver Twist) oli ROP ja RYP 2. Onnittelumme sukulaisille!

Maanantaiaamuna pääsivät koirat taas jäljestämisen "hajuun", kun harjoittelimme ensimmäistä kertaa tänä keväänä märkään maahan tehdyllä jäljellä. Nellin jäljestys sujuikin huomattavasti paremmin kuin kuumina päivinä kuivaan maastoon tehdyillä jäljillä. Ensi sunnuntaina meillä on edessä varsin jännittävä päivä, kun osallistumme Nellin kanssa ensimmäisen mejä-kokeeseemme. Jännittää aivan mahdottomasti! Mutta sittenhän nähdään, missä mennään... :o) Tinon ensimmäinen koe on elokuussa.
2.6. Taas oli vuorossa yksi mätsäri, tällä kertaa kotikonnuilla Härmässä. Mukana olivat cockerimme Nelli ja Tino sekä setterit Jenkki ja Oliver. Luokat oli jaettu sukupuolen mukaan, joten 3 koiristamme kilpaili uroksissa. Oliver oli punaisten urosten 4. Jenkki voitti siniset urokset ja Tino tuli sinisissä toiseksi (kova kisa "veljesten" kesken :o) ). Jenkki sijoittui lopulta BIS-kehässä viidenneksi.

Nelli ja Tino voittivat parikilpailun. Senior handlerissa sijoituin Nellin kanssa toiseksi ja Nelli oli junior handlerissa lainakoirana kauhavalaisella Heidillä, joka sijoittui myös toiseksi. Nartuissa Nelli sijoittui punaisten viidenneksi. Se oli pyörinyt kehässä jo pari-, senior handler- ja junior handler-kilpailuissa ja kun tuli punaisten narttujen kehä, Nelli ei enää oikein jaksanut esiintyä...

Mätsärin jälkeen ajoimme vielä Nellin ja Tinon kanssa jälkeä. Kuuma ilma ja jaloissa painava match show tekivät tehtävänsä; eipä jaksanut Nelli nuuskutella verivanan perässä kovin innokkaasti. Tinon jäljestys sen sijaan oli ihailtavan hyvää, ottaen huomioon, että se oli sille vasta toinen jäljestyskokemus. Nellistä olen huomannut myös agilityssa ja tokossakin sen, että kuuma ilma laiskistaa sen totaalisesti! Eli meille eivät hirveän hyvin sovellu kuumat kesäkilpailut... Sen sijaan vesisade pistää Nelliin vain lisää vauhtia!

Seuraavat näyttelymme ovat ensi viikonloppuna Tuusulassa järjestettävä cockereiden päänäyttely lauantaina sekä Lapuan kaikkien rotujen näyttely sunnuntaina. Molemmissa ovat mukana Nelli ja Tino. Lisäksi saamme Tuusulaan mukaan myös pari lainakoiraa, kaksi Saarisen Sarin kasvattamaa pentua, Hetan ja Leevin... Nellin seuraava toko-koe on vasta 29.6. Tampereella järjestettävä yö-toko, koska äiskä unohti ilmoittautua yhteen kokeeseen... No, mutta sitten on ainakin yökokeessa ehkäpä paremmat mahdollisuudet tuloksille, kun ei ole kamalan kuuma. Kuulumisiin taas...
28.5. Joka päivälle jotakin: tänään oltiin Nellin kanssa mätsärissä (=match showssa) Tampereen Eteläpuistossa. Nelli sijoittui punaisten kolmanneksi pienissä aikuisissa koirissa, joita oli yhteensä 27. Laskeskelin tuossa, että Nelli on elämänsä aikana ollut yhteensä 25 match showssa, joista se on saanut 18 kertaa punaisen nauhan. Neljä kertaa se on jäänyt ilman sijoitusta. Seuraavassa kaikki mätsäritulokset kootusti:

BIS 12 kertaa
BIS 31 kerta
PUN 1.2 kertaa
PUN 2.6 kertaa
PUN 3.6 kertaa
PUN 4.1 kerta
PUN 5.1 kerta
PUN, ei sijoitusta:2 kertaa
SIN 1.4 kertaa
SIN 2.1 kerta
SIN, ei sijoitusta:2 kertaa

Seuraavan kerran menemme mätsäriin ensi sunnuntaina Alahärmään. Äiskä päätti mennä myös elämänsä ensimmäistä kertaa senior handler - kilpailuun; saas nähdä, mitä siitäkin tulee... :o) Mutta kun ei junnuikäisenä vielä näyttelyitä harrastanut muuta kuin yleisön roolissa, niin parempi kai myöhemmin kuin ei milloinkaan!

Viikonloppuna tehdään taas (viimeistään) myös jälkiharjoituksia - harrastus, josta Nelli nauttii suunnattomasti! Tällä kertaa tosin taidan mennä tekemään jälkeä aiemmin päivällä kuin viimeksi (23.30 metsään), ettei taas ole koko seudun hirvikanta selän takana ihmettelemässä... :o)
Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille, jotka meidän touhujamme seuraavat näin uutisten välityksellä...
27.5. Osallistuimme tänään Nellin kanssa epäviralliseen tottelevaisuuskokeeseen, joka järjestettiin tottelevaisuuskoulutuskurssimme päätteeksi. Nelli sai alokasluokasta ykköstuloksen pistein 177 / 200 ja sijoittui luokassaan toiseksi (yht. 4 koirakkoa). Myös Nellin pikkusisko "Aada" osallistui penturyhmän loppukokeeseen ja voitti luokkansa (yht. 10 koirakkoa) upeilla pisteillä 140 / 150!
26.5. Tänä aamuna reissattiin Haminan kaikkien rotujen näyttelyyn Nellin ja Tinon kanssa. Nelli voitti luokkansa ja sijoittui paras narttu - kehässä neljänneksi. Tino oli PU5 ja Tinon isä, INT & FIN & EST MVA BALTV -00 Benchmark Kickshaw KnobJr voitti tänään urokset ollen VSP. Tino osallistui myös kasvattajansa kasvattajaryhmään, joka oli lopulta BIS 4! Cockereiden tuomarina toimi englantilainen Hilda Parkinson.
25.5. Tänään oltiin Nellin ja Tinon kanssa match showssa Tampereella. Koirat olivat ensin samassa parissa, Tino sai punaisen ja Nelli sinisen nauhan. Jatkokilpailuissa Tino sijoittui punaisten kakkoseksi. Nelli voitti pienet siniset koirat ja oli lopulta BIS 3! BIS-kehässä tuomarit tosin totesivat, että he olisivat halunneet sijoittaa Nellin paremminkin, mutta eivät voineet laittaa sinistä punaisen edelle... Aurinkoisen päivän kruunasivat todella ihanat kukka-asetelmat, joita Nelli sai palkinnoksi. Huomenna tehdään sitten reissu Haminan kaikkien rotujen näyttelyyn - toivottavasti sää suosii...
19.5. Tänään oli hieno päivä Nellin uralla; osallistuimme spanielien sm-tokokisoihin Tampereella. Nelli sai alokasluokassa ensimmäisen ykköstuloksensa pistein 165 / 200. Tuomarina toimi Riitta Räsänen. Nelli oli luokkansa ainut, joten myös luokkansa paras, spanieli ja osallistui myös Hämeen Spanielikerhon joukkueeseen, joka voitti kilpakumppaninsa Lounais-Suomen Spanielikerhon. Nellillä olisi nyt oikeus kilpailla tottelevaisuuskokeissa avoimessa luokassa, mutta me käymme alokasluokan kunnolla läpi, joten kisaamme siellä niin kauan kunnes saavutamme kolme ykköstulosta ja meidät pakotetaan siirtymään avoimeen...

Hieno päivä huipentui uutisiin Porista: setteri Jenkki oli Porin kaikkien rotujen näyttelyssä tänään ROP ja sai toisen sertinsä. Oliver oli junioriluokassa 1/1 KP. Gordoneiden tuomari oli ruotsalainen Bertil Lundgren.

...ja vielä yksi hieno uutinen: Nellin veli Esko (Jenlin Starquest) sai tänään mejä-kokeessa ensimmäisen avoimen luokan ykköstuloksensa ja voitti luokkansa upeilla pisteillä 45 / 50! Paljon onnea velipojalle!
12.5. Upea kesäinen sää helli näyttelykansaa Oulun kaikkien rotujen näyttelyssä, jonne mekin sunnuntaina suuntasimme matkamme. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja tunnelma oli mukava. Viime vuoden hienot tulokset (Tino: ROP-pentu, Nelli: ensimmäinen SA ja PN2) houkuttelivat lähtemään Ouluun uudelleenkin ja tälläkin kertaa tulosta syntyi: Nelli sai toisen sertinsä ollen PN2 ja Tino oli PU5. Tuomarina toimi George Kostopoulos Kreikasta. Nyt molemmilla cockereillamme puuttuu FIN MVA - tittelistä enää 1 serti. Tino voi tosin ottaa sertin vastaan vasta syyskuun loppupuolella, mutta Nellin kanssa sertinmetsästys alkaa heti...
Nellin kanssa seuraava ohjelmanumeromme on ensi sunnuntaina Tampereella järjestettävä tottelevaisuuskoe, johon täytyisi vielä kovasti treenailla... Perästä kuuluu! :o)
4.5. Kuopio kr:
Tino NUO 1/3 ja Nelli KÄY 1/4, tuomarina Christian Vantu, Romania.
28.4. Lahden kv 27.-28.4.
Tino NUO 1/3 SA, cockereiden tuomarina Wim Wellens Alankomaista.
Oliver JUN 1/2 SA, gordoneilla tuomarina Mareth Kipp, USA.
13.4. Tino oli Kihniön ryhmänäyttelyssä PU5, ensimmäistä kertaa käyttöluokassa. Nellin tuloksena KÄY 1/3. Tuomarina oli Jukka Kuusisto.
30.3. Ajelimme aikaisin aamulla Lappeenrannan kaikkien rotujen näyttelyyn Tinon ja Nellin kanssa. Päivän tulokset: Tino 1/1 ja Nelli 1/1 SA PN1 sert VSP. Nelli sai siis ensimmäisen sertinsä ja oli ensimmäistä kertaa PN1! Tinon velipuoli, Muskettikoiran Don Juan, sai myös sertin ollen PU4 ja saavutti Suomen muotovalion (FIN MVA) arvon. Tuomarina toimi Glenda M. Cook Australiasta.
Päivä oli upea ja autolla tuli ajeltua ympäri Suomen (Tampere - Lappeenranta - Härmä = yht. 750 km)... :o)

Seuraavia näyttelyitämme ovat: 13.4. Kihniö, 28.4. Lahti, 4.5. Kuopio jne...
23.3. Käväisimme tänään gordonien kanssa Kausalassa open showssa (ainoastaan englannin- ja gordoninsettereille). Jenkki oli PU3 ja Oliver PU4. Oliver sai ensimmäisen SA:nsa. Tuomarina toimi Marika Laaring Eestistä. Jenkki oli mukana myös kasvattajansa kasvattajaryhmässä, joka oli ROP ja BIS.
16.3. Tänään oltiin koko konkkaronkka Tampereen kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Ihan mukava päivä, koiriemme tulokset: Tino NUO 1/2, Nelli KÄY 1/4, Oliver JUN 1/1, Jenkki AVO 1/1 SA PU3. Seuraavaksi lähdemme Nellin ja Tinon kanssa Lappeenrantaan 30.3.
10.3. Nellin kanssa oltiin tänään taas mätsärissä, laskujeni mukaan se oli Nellin uran 21. match show. Nelli sai tähänastisista pokaaleistaan suurimman ollessaan pienten punaisten 2.
3.3. Nellin elämän kolmas tokokoe oli vuorossa tänään. Ja hyvin meni: saatiin ALO II - tulos pistein 157 eli 3 pistettä jäi ykkösestä... Tästä on hyvä jatkaa, kun suunta on ylöspäin!
Seuraavaksi meillä on ohjelmassa Tampereen kansainvälinen näyttely 16.3. Silloin ovat taas kaikki 4 koiraa, cockerit ja setterit, menossa mukana.
3.2. Oltiin match showssa Seinäjoella. Jenkki voitti isot punaiset koirat ollen BIS 2 ja Oliver oli sinisten pentujen 1. Hienoja pokaaleja ja upeita ruusukkeita ym. mukavaa oli kotiinviemisinä.
27.1. Oliver oli VSP-pentu Turun kv-näyttelyssä.
4.1. Niin se vain vuosi taas vaihtui! Uusi vuosi ja uudet kujeet: huomenna reissaamme Tinon kanssa Kajaanin kv-näyttelyyn ja muutaman viikon päästä (26.-27.1.) on vuorossa Turku, jossa sitten ovat kaikki 4 karvaturriamme kehässä (cockerit Nelli ja Tino, setterit Jenkki ja Oliver)... Hyvää tätä vuotta kaikille ystävillemme - nähdään kehissä ja kisoissa myös tänä vuonna!

Uutisia 2001:

9.12. Tino on juniorivoittaja 2001!
2.12. Käväistiin match showssa Lapualla poikien (Tino, Jenkki, Oliver) kanssa. Aluksi koirat ajattelivat ottaa shown hauskanpidon kannalta, mutta loppukisoissa meni paremmin... Tino oli pienten sinisten 1., Jenkki isojen sinisten 2. ja Oliver (ensimmäinen kehäkokemus!) pentujen sinisten 1. Sinänsä ihan hyvä reissu, koska showssa oli koiria yhteensä n. 80.
Seuraavaksi mennään Tinon kanssa Voittaja 2001-näyttelyyn Helsinkiin 9.12. Peukut pystyyn!!
17.11. Käväistiin näyttelyssä Jyväskylässä. Jenkki sai ensimmäisen sertinsä ja CACIB:in ollen VSP. Jenkin kasvattajan (kennel Kingpoint) kasvattajaluokka oli BIS - 4.
4.11. Nellin toinen virallinen toko-koe on kunnialla takana : tuloksena ALO3, 129 pistettä. Suuri menestys antaa vielä odottaa itseään...