VE jakajapumpun ajoituksen säätö

 

Ohjeen esimerkki autona Vw jetta 1.6 td, ohjeet pätevät moneen muuhunkin esikammio daisel kulkineeseen.

 

Tarpeet: Mitta/heittokello, putkiadapteri heittokellon ja pumpun välille, 12mm lenkki/piippuavain, 13mm lenkki ja/tai piippuavain säätöön, 10mm avain jakohihnan yläsuojuksen pultin irroittamiseen + aikaa tekijästä riippuen 15-30min.

Kuva 1. Omavalmiste adapteri (10mm putkea (8mm sisältä) , klemmari, m8*1 kierrettä, johon porattu reikä sisään ja polkupyörän pinna) ja mittakello

 

Jos epäilet säädön olevan tarpeellista, poista jakopäänhihnan yläsuojamuovi tässä vaiheessa, ajoituksen tarkistuksen yhteydessä suojamuovin irroittaminen ei ole välttämätöntä.

 

Ohjeet vaihe vaiheelta:

1. Pyöritä moottori yläkuolokohtaan, merkki löytyy vag vehkeistä avaamalla muovinen korkki vaihteiston päältä toisen lämmityslaitteelle menevän     letkun alta. Merkkinä vauhtipyörässä on viiva tai 0 merkki.

2. Avaa syöttöpumpun päästä, polttoaineputkien keskeltä 12mm kannalla oleva pultti.

3. Ruuvaa putkiadapteri pumppuun, liitä mittakello adapteriin. Varmistu että painat mittakellon tarpeeksi syvälle adapteriin, että kello varmasti mittaa     männän liikettä. Klikkaa KUVA2

4. Nyt helpoin tapa on käydä laittamassa autosta nelos vaihde päälle ja lykätä autoa takaperin, mutta ideana on joka tapauksessa pyörittää moottoria     takaperin niin kauan kuin mittakellon viisari liikkuu ja pysähtyy ensimmäisen kerran. Kun viisari pysähtyy, nollaa heittokello tähän.

5. Seuraavaksi pyöritä moottoria etuperin/vedä autoa, kunnes 1. kohdassa mainittu yläkuolokohdan merkki on taas kohdallaan.

6. Lue heittokellosta ennakko.

7. Tarpeen vaatiessa säädää, löysäämällä pumpun vetopäästä 3 * 13mm kantaisia pulttia/mutteria sekä polttoaineputkien alapuolelta 1kpl 13mm pultti.     Tämän jälkeen käännä pumppua kunnes mittakello näyttää oikeaa/tavoiteltavaa arvoa.

8. Säädön jälkeen, tarkistus alusta, alkaen kohdan 4. mukaan.

9. Viimeisenä irroita mittakello/adapteri kiinnitä loput irto-osat takaisin. : )

 

Vielä lopuksi muutamia ohjearvoja VAG moottoreiden ennakoille (lähde autodata):

VAG 1.6 TD moottori (moottorikoodit JP, JR, SB, CS, JX) 0,9 +- 0,2mm

VAG 1.6 TD moottori (moottorikoodi 1V, RA) 1.0 +- 0,2mm

VAG 1.6 TD moottori (moottorikoodi CY) 0,95 +- 0,2mm

VAG 1.9 TD moottori (moottorikoodi AAZ) 0,8 +- 0,2mm

VAG 1.9 TD moottori (moottorikoodi 1Y) 0,9 +- 0,2mm

 

Viritetyssä moottorissa lievästi aikaisen puolella oleva ennakko on suositeltaa. Yleensä monessa tapauksessa 0.95-1.0mm toimii hyvin. Erittäin paljon aikasella olevan ennakon kuulee todella terävästä käyntiäänestä, jos ennakko on paljon myöhäisellä auto voi käydä pätkien ja palamaton p-aine haisee pakoputken päässä / auton takana.

Taulukko ajoituksen vaikutuksista moottorin arvoihin.