Caran pennut lähtivät uusiin koteihin:
Niin se aika vierähtää, sillä se mitä vielä suunniteltiin alkuvuodesta 2008, alkaa olla nyt takanapäin. Pikkuiset lentävät pesästään vuoron perään. Luovutuspäivän koittaessa lähtivät kaksi ensimmäistä pentua uusiin koteihin. Sininen poika Pessi sai tutustua uudessa kodissa kauniiseen Nukka-rexiin ja ruskeatäplikäsvalkoinen tytteli Mila sai omassa kodissaan seuraksi Lubavan kissalasta suloisen Ava-siskon.

Muutama päivä myöhemmin lähtivät kaksi seuraavaa pikkuista isoon maailmaan. Miss Pearly lähti isänsä kotiin Ruotsiin ja sinitäplikäsvalkoinen tyttö Minni pääkaupunkiseudulle myös rex-perheeseen. Mieli on hieman haikea, mutta onneksi pikkuiset ovat olleet uusissa kodeissaan reippaita ja kotiutuneet erittäin hyvin. Vielä joukon kuopus odottelee omaa kotia emon hellässä huomassa. Tuo sinitäplikäs pikkumies on tosin kiertänyt palvelusväen niin tassujensa ympärille, että luopuminen pikkuisesta tullee olemaan vaikeaa...

TUROK:in näyttely Turussa 22.-23.11.2008:

Perjantai-iltana starttasimme taas kohti etelää kissojen kanssa, kohti Turun näyttelyä. Lauantaina Arvolla oli tuomarina Flavio Capra, joka piti poikaa upean kokoisena ja lihaksikkaana. Minna Krogh puolestaan ihastui Inkkuumme ja piti tätä oikein lupaavana nuorena neitona. Inkku olikin sitten värin paras ja kaiken lisäksi vielä tuomarin paras nuori! Paneelissa muita nuoria oli parisenkymmentä, ja taso oli kova, olihan se hienoa päästä mukaan kisaamaan, vaikkei paneelivoittoa tullutkaan. Mikillä tuomarina oli Eva Wieland-Schilla, joka kehui Mikin upeaa laineikasta turkkia ja hopeaa väriä antaen Mikille CAGCIB-sertin.

Sunnuntaina oli näyttelyreissumme kohokohta, kun Mikki sai viimeisen CAGCIB-sertit kasaan Cristina Kowalczukin toimesta ja valmistui täten Grand International Championiksi! Olimme erittäin tyytyväisiä poikaan, sillä Mikistä tuli ensimmäinen Saca's-kissalan GIC. Arvo ja Inkku saivat molemmat EX1 Aase Nisseniltä ja Minna Kroghilta ja tämä olikin viimeinen nuorten luokan näyttely birmanuorillemme.

Matkalta ei puuttunut taaskaan dramatiikkaa. Menomatkalle osui rekkapalo tukkien tien molempiin suuntiin ja paluumatkalla uskollinen matkaratsumme meinasi jättää meidät tien varteen. Talven toinen lumimyräkkä kun osui arvatenkin juuri näyttelyviikonloppuun ja matka Turusta Vaasaan hirveässä lumimyrskyssä kesti kaiken kaikkiaan melkein seitsemän tuntia keskinopeuden ollessa alle 50km/h! Pääsimme nikottelevan auton kanssa kaikesta huolimatta kotipihaan saakka, lopuksi pelkän ykkösvaihteen turvin!

Nyt pidämme hieman talvilomaa näyttelyistä ja seuraavan kerran starttaamme kohti Jyväskylän näyttelyä ensi vuoden puolella! Mukavaa joulunodotusta kaikille tutuille, helmikuussa nähdään jälleen näyttelyissä! :-)

URK:n Kirkkonummen näyttely 1.-2.11.2008:
Näyttelytaival jatkui Kirkkonummella, jonka suuntaan suuntasimme jo perjantaina, päivällä, hyvissä ajoin. Talvi antoi itsestään ensimmäiset kuulumiset samaan aikaan ja Pohjanmaalla tuli 15 cm lunta työviikon päätteeksi. Matka kestikin sitten reilut kuusi tuntia Lohjalle, josta olimme vuokranneet mökin viikonlopuksi. Loppuviimein kaikkien kommellusten (mm. kahteen kertaan auton mudasta irrottamisen) jälkeen pääsimme vihdoin nukkumaan puolilta öin.

Lauantaiaamuna sitten suunnistimme Kirkkonummelle näyttelyyn, jonne karttaohjelma onnistui eksymään uusien tiejärjestelyjen vuoksi. Loppuviimein löysimme perille jotain kinttupolkua pitkin mutta silti ajoissa. Automme oli melkoisen off-road-tyylinen kun mutaisia käden jälkiä oli konepelti täynnä ja auto muutenkin yltäpäältä savessa ja kurassa. Eipä tuo onneksi haitannut päivän kulkua, Inkku ja Arvo saivat EX1:n (tuomareina Alexander Platz ja Francoise Milcent) ja Mikki upeasti CAGGIB-sertin Lotte Borch'n toimesta! Oli myös todella mukava nähdä tuttuja kasvoja sekä Saden emo Heli omistajineen!

Sunnuntaipäivä sitten jo vähän väsytti palvelusväkeä ja aika tuntui pysähtyneen paikoilleen. Onneksi kaikki kissamme olivat arvostelussa vuoron perään, niin ei tarvinnut juosta monen tuomarin väliä. Henry Hornell myönsi Inkulle ja Arvolle EX1:t ja Mikki toivotun sertin Francoise Milcentiltä. Kaikki mitä tultiin hakemaan, oli mukavasti plakkarissa. Näyttelystä päästiin lähtemään vähän jälkeen viiden, vaikka ennemminkin  olisi ollut mahdollisuus päästä. Välillä harmittaa pitkän matkan takaa tulevina näytteilleasettajien turha viivytys kotiin pääsyyn. Onneksi tiet olivat jo sulina ja olimme kotona jo yhdentoista jälkeen!!! Yleensä kello on näillä tietämin lähempänä kahta yöllä.

Pehmoinen joululahja:
Kauan odottamamme pehmeä joulupaketti odottaa meitä joulun alla. Olemme nimittäin saamassa toivomamme uuden karvaisen perheenjäsenen Lubavan kissalasta! Tämä Mikin sinihopea tyttönen on ollut unelmissamme jo pitkään, pikkuinen sulatti sydämemme ensisilmäyksellä. Olemme jo aivan tohkeissamme ja maltamme tuskin odottaa joulukuuta!!! ;D

Birman pentuja ei valitettavasti tullut:
Harmillisesti Tildan astutus ei onnistunut ja birman pentuja ei tällä kertaa tullut. Nyt katsotaan eteenpäin ja aletaan suunnittelemaan parempaa ajankohtaa seuraaville pennuille.

PIROK:n kansainvälinen kissanäyttely Tampereella:
Tampereelle päätimme lähteä vain päiväksi kun mukana olivat Mikin lisäksi myös birma-nuoret Inkku ja Arvo. Päivä kuluikin mukavasti sillä pikkuiset eivät näyttelyn hälinästä paljon piittaa. Automatka vaan tuntuu niin tosi pitkältä ja tylsältä.

Näyttelymenestystäkin tuli oikein mukavasti. Mikki sai sertin Lone Lundilta, joten GIC-tavoite alkaa häämöttää. Arvo sai EX1:n ja Anne Paloluoma-Sundholm myönsi pojalle vielä oma "sweet heart" -palkinnon päivän hellyttävimmästä kissastaan! Inkun päivä vielä kruunasi lauantain sillä pikkuneiti oli värin paras voittaen jopa upeat aikuiset kollit! Sen lisäksi Aliosha Romaro valitsi birma-tyttömme vielä tuomarin parhaaksi pennuksi ja näin ollen matka jatkui kohti paneelia! Näyttelyssä oli yli 800 kissaa, joten paneelissakin oli parikymmentä pentua kisaamassa. Vaikkei kategoriavoittoa tullutkaan, niin saimme olla pikkuisestamme todella ylpeitä! :-)

Caran pennut syntyivät!
Cara synnytti 24.9.2008 viisi tervettä pikkuista! Kolme tyttöä ja kaksi poikaa. Nyt odottelemme millaisiksi pikkuiset kasvavat.

Carasta tuplamummo!
Mikin tyttöystävä Iriska synnytti 22.-23.9.2008 viisi pientä tyttöä. Upeita pentuja voi käydä ihailemassa Lubavan-kissalan sivuilla!

Esittelynäyttely Kokkolassa:
Kokkolassa järjestettiin rotukissojen esittelynäyttely ja sisarukset Avalon (Saca's Briolett of Avalon) ja Inkku (Saca's Incomparable Eyes) ottivat osaa näyttelyyn. Inkku valittiin Kokkolanseudun eläinsuojeluyhdistyksen suosikkikissaksi! Valintaperusteina olivat mm. hyvin hoidettu turkki ja erinomainen kunto, iso kuljetusboxi, viihtyisä häkin sisustus, puhdas hiekkalaatikko sekä se, että kissalla oli koko päivän tuoretta ruokaa ja raikasta vettä tarjolla.

Kansainvälinen kissanäyttely Seinäjoella 6.-7.9.2008:
Olimme jälleen töissä oman yhdistyksemme näyttelyssä Seinäjoella. Talkoilla aloiteltiin perjantaina iltapäivällä ja kun iltamyöhään pääsimme Kirsin kotiin, niin edessä oli vielä kotikissa Manuelin pesu. Birma-pennut Arvo ja Inkku nukkuivat meidän kanssamme ja hehän keksivät miten hauskaa on alkaa painia sängyssä kello 12 yöllä, kun palvelusväki olisi saanut nukkua loisteliaat kuusi tuntia. Meno oli hurjaa, kunnes Kirsi komensi pennut lattialle painimaan! ;-)

Lauantaiaamuna sitten starttasimme puoli seitsemältä kohti Seinäjokea. Mukanamme oli kotikissa Manu ja birma-pennut FIN*Saca's King of Diamonds ja FIN*Saca's Incomparable Eyes. Mikki tuli oman perheensä mukana, Seinäjoella kun asuvat. Birma-pennut viihtyivät paremmin samassa näyttelyhäkissä kuin yksin omissaan. Miten mukavaa olikaan, kun sai painia koko ajan kaverin kanssa! Korvantaukset olivatkin sitten sen näköiset... ;-) Mikki sai sertinsä Arja Martikaiselta, joka totesi Mikin olevan kookas poika, jolla on upea ja vahva turkki ja kauniit laineet. Mikistä on alkanut tulla jo näyttelykonkari, ei enää niin jänskätä tuo esiintyminenkään!

Arvolla oli tuomarina Tellervo Kass, joka huomioi pojan upean turkinlaadun sekä hyvät kiilat ja sukat. Arvo tepasteli topakkana tuomarin pöydällä, niin kuin olisi jo kokenut näyttelyissä kävijä. Arvo on todella upean kokoinen kollipoika, painoa on jo reilut 3 kiloa, vaikka ikää on vasta alle 5 kuukautta! Siskotyttö Inkku ei jää paljoa painosta, Inkku painaa 2,6 kg. Bjarne Wikström ihasteli tytön kaunista ilmettä ja silkkistä turkkia. Manuelin arvosteli Inna Shustrova mutta Manu ei päässyt tällä kertaa neljän parhaan lyhytkarvaisen kotikissauroksen joukkoon. Näyttelypäivän päätteeksi oli mukavaa päästä ajoissa kotiin saunomaan ja nukkumaan. Pennutkin olivat niin uupuneita, että koko porukka - palvelusväki mukaan laskettuna - sammui jo yhdeksän jälkeen ja pennutkin nukkuivat aamuun puoli kuuteen saakka.

Sunnuntai olikin jännittävä päivä, kun vitosryhmän rexeistä oli värin parhaan -valinta. Mikin veli Calvin haki ensimmäistä sertiään ja saikin sen. Värin parhaassa Calvin veti pisimmän korren!!! Sara Ojaniemi sanoi, että veljeksillä on todella upeat turkit, mikä ei ole päivän selvää, kun molemmat ovat leikkaamattomia uroksia. Hienoa pojat! Lena Nordström arvosteli Inkun, antaen tälle EX1. Saman sai Arvo Inna Shustrovan arvostelussa, tuomari kehui Arvon hienoja sukkia ja kiiloja ja upeaa turkin kontrastia.

Kävimme myös kuvauttamassa Studio Street'llä Mikin ja pennut. Odotamme nyt jännityksellä millaisia kuvia on tulossa. Kuvaussessio ei ollut kyllä kaikista helpoimpia... Pariin otteeseen taisi kuvauskohde jo karatakin! ;-) Päivän päätteeksi myös Manuel otti ja yllätti. Kuudesta kotikissasta El Manumme tuli toiseksi - heti Romeon jälkeen! Manun arvosteli Sara Ojaniemi, joka tuumi pojan olevan lihaksikas ja kompakti paketti upeassa punaisessa turkissaan. Iltapäivällä aloitimme talkoot ja ne menivätkin sukkelasti. Olimme kotona jo ilta kymmenen jälkeen! Kaiken kaikkiaan näyttely meni mukavasti ja kasvattimme saivat hienot arvostelut, tästä on hyvä jatkaa!

Kissojen match show Seinäjoella 23.8.2008:
Seinäjoen seudun eläinsuojeluyhdistys järjesti kissojen leikkimielisen match show:n, jonne ilmoitimme Mikin ja kotikissa Manuelin. Mikki sai lyhytkarvaisten rotukissojen luokassa sinisen nauhan ja oli lopulta sinisten toinen ja sai upeat ruokapalkinnot! Manuel tuli ja voitti - Manumme hurmasi tuomarin ja sai punaisen nauhan ja lopulta El Manu voitti punaisten parhaan tittelin. Matka jatkui kohti loppukilpailua, jossa Manuelilla oli vastassa koko näyttelypäivän kauneimmat kissat - lyhyt- ja pitkäkarvainen rotukissa, kaunein pentu ja pitkäkarvainen kotikissa. Manuel kuitenkin sai tuomareiden äänet puolelleen ja voitti koko näyttelyn kauneimman kissan tittelin! Tuomarit kommentoivat Manua hellyyttäväksi, luottavaiseksi, rauhalliseksi ja kauniiksi kotikissaksi. Niinpä meidän Manusta tuli BIS ja sai palkinnoksi ison pussin kissanruokia ja Royal Caninin kantokopan. Katsotaan miten Manuelin näyttelyura jatkuu Seinäjoella parin viikon päästä! :-)

Tilda sulhoa tapaamassa 12.-16.8.2008:
Upea suklaanaamiokolli Mishka eli Eigr Neige de Saphir*RU otti Tilda-tyttösemme jälleen vastaan poikamiesboxissaan ja hurmasi pikku prinsessamme samantien! Nyt odottelemme onko tulosta tapaamisesta syntynyt tällä kertaa. Mikäli Tilda on tiine, pennut näkisivät päivänvalon viikolla 42!

FIN*Saca's Ameya Magic

Tallinna 9.-10.8.2008:
Lähdimme taasen näyttelymatkalle tällä kertaa Tallinnaan. Matkustaminen Mikin kanssa on helppoa, poika nukkuu autossa eikä laivamatkakaan yhtään pelottanut. Lauantaina Mikin arvosteli Louis Coste, joka myönsi kolmannen CACIB-sertin ja näin ollen pojasta valmistui International Champion!!! Sunnuntaina arvosteluvuorossa oli ruotsalainen tuomari H. Lindberg, joka piti pojasta todella paljon ja kehui tuomarioppilas Jurgita Gustaitienen kanssa Mikin upeaa olemusta. Ensimmäinen CAGCIB-serti tuli plakkariin, joten saas nähdä vaikka jatkaisimme näyttelyuraa vielä jonkun aikaa eteenpäin kun Mikin luonnekin on ehdotonta näyttelytasoa!

Mikistä tulossa isä!
Rex-pojastamme on kasvanut nuori mies ja nyt on sitten miehisyyskin todistettu sillä Mikin tyttöystävä Iriska eli Lubava Small Magic Bast*RU on kantava! Luvassa on varmasti erittäin upeita jälkeläisiä, toivottavasti odotusaika menee hyvin! :-)

Carasta tuli mummo!!!
Voi että! Hassua todeta, että rex-matamimme ei ole enää mamma vaan myös mummo!!! ;-) Caran poika Calvin eli FIN*Saca's Excelsior Excellence ja FIN*Metsäkansan Carolina Konna alias Lucy saivat neljä kaunista pentua 28.7.2008! Onnea vanhemmille ja heidän palvelusväelleen!

Kotisivut saivat vähän piristystä 26.7.2008:
Vaikka värimaailma pysyikin samana, niin kotisivumme saivat uuden ulkoasun kesän kunniaksi. Sivuja hiotaan pikku hiljaa ja kuvia lisäillään ja vaihdellaan sopivammiksi. Toivottavasti sivut ovat nyt vähän selkeämmät kuin ennen, nyt esitteillä on myös sijoituskissamme. Englanninkieliset sekä myöhemmin myös ruotsinkieliset sivut ovat tuloillaan kunhan kiireiltä kerkeämme! ;-)

Caran astutus 20.-24.7.2008:
Cornish Rex -pentujakin olisi toivottavasti tulon päällä sillä kävimme Pohjanlahden toisella puolen astuttamassa Caran! Matka keskiseen Ruotsiin sujui mukavasti. Neitimme on tottunut reissaamaan, joten kahdeksan tunnin matka puudutti enemmän isäntäväkeä kuin neitiä itseään. ;-)

Perillä meitä oli vastassa aina niin ystävälliset Bodil ja Johan, jotka ottivat meidät vastaan erittäin vieraanvaraisesti! Perillä odotti myös kerta kaikkiaan upea uros! Mikä turkki ja mitä upein luonne! Odotuksemme tulevista pennuista on erittäin korkealla! Reissu oli mitä mahtavin ja maisemat olivat aivan uskomattoman upeat kun on tottunut Pohjanmaan lakeuksiin!

Saden pennut lähtivät uusiin koteihinsa 8.-9.7.2008:
Pikkuiset pumpulipallommekin olivat kasvaneet niin nopeaa vauhtia, että luovutuksen aika koitti taasen. Hieman haikeina ja toisaalta taas iloisina uusista kodeista jätimme hyvästit pikkuisille. Onneksi saamme varmasti kuulla kaikista palleroista myös jatkossa. Pentuaika menee yhdessä hujauksessa, joten seuraavan kerran kun näemme pennut, ne taitavat olla jo nuoria kissoja eikä enää pentusia! :-)

Tildan astutus 7.-9.7.2008:
Saden viimevuotinen tyttöpentu Tilda on jo kasvanut nuoren naaraan mittoihin ja uuden sukupolven aika on käsillä. Tilda on ruskeanaamio Pyhä Birma, joka asuu sijoituksessa Laihialla. Nuorella neidillä on niin suloinen luonne, ettei uroksenkaan esittely kestänyt kuin hetkisen kun neitimme jo kieri kollin jaloissa! ;-)

Sulhaseksi saimme upean suklaanaamio pojan IC Eigr Neige de Saphir*RU kotoisammin Mishkan. Mishkalla on aivan mahtava luonne, poika ei vierastanut ollenkaan vieraita ihmisiä ja antoi silittää ja rapsuttaa itseään auliisti! Mishkan pointit ja silmien väri ovat todella hyvät ja isokokoisena kollina toiveemme seuraavasta pentueesta ovat todella korkealla! Nyt vain odotellaan onko tulosta syntynyt sillä emme päässeet todistamaan oliko pojalla flaksia! ;-)

IC Eigr Neige de Saphir*RU

POROK:n Kempeleen näyttely 5.-6.7.2008:
Parin vuoden tauon jälkeen oli taas mukava lähteä pohjoiseen näyttelyyn. Matka meni joutuisaan eikä etelän ruuhkista ollut tietoakaan! Vaikka matkaa oli kilometreissä saman verran kuin Helsinkiin, niin matka kesti tunnin vähemmän, voi kuinka rauhoittavaa! :-)

Mikki sai molempina päivinä sertit, joita oltiin lähdetty hakemaankin. Lauantaina Martin Kabina kehui Mikin upeassa kunnossa olevaa turkkia ja kirjoitti arvosteluseteliin miten upea hopeaefekti Mikin turkissa on!

Sunnuntaina Laura Burani hehkutti moneen kertaan Mikin turkin upeaa kuntoa ja kehui kuinka mahtavaa, että leikkaamattomalla kollilla on näin hyvä turkki - ja vieläpä kesäaikaan! Mikki oli sunnuntaina muutenkin jo rohkeammalla tuulella ja jutteli tuomarillekin. Loppupäivä häkissä oli sitten tylsää ja kun naapurina oli tyttökissa, niin pitihän neitiäkin vähän kutsua, vaikkei naapurin missi oikein ollut Mikin huhuiluista mielissään! ;-)

Kotimatkalle pääsimme hyvissä ajoin eikä näyttelyn päättymistä pitkitetty turhaan. Kotimatka sujui rauhaisasti. Ensi vuonna tulemme varmasti uudelleen!

Kuva: Markus Wikström

KES:KIS:in Jämsän näyttely 14.-15.6.2008
Taas oltiin Mikin kanssa matkassa, tällä kertaa onneksi ei tarvinnut lähteä kukonlaulun aikaan matkaan, sillä yövyimme sukulaisten luona Jämsässä. Näyttelykin alkoi mukavasti vasta kymmenen kieppeillä, joten saavuimme pirteinä näyttelypaikalle.

Lauantain tuomarimme oli Natalia Sidorova, joka kehui Mikin lihaksikasta vartaloa ja pitkiä jalkoja. Tuomari ihasteli myös Mikin kauniin väristä ja aivan superhyvässä kunnossa olevaa turkkia! Edellisestä kerrasta kun tuomarimme oli viimeksi nähnyt sinihopean turkin rexillä, oli vierähtänyt jo jonkin aikaa, joten hän pyysi varmistamaan värin myös viereiseltä tuomarilta, Steven Jonesilta. Steven totesi muitta mutkitta värin olevan sinihopea, vaikka jäähallin keltaiset valot vähän meinasivat hämätäkin.

Värin parhaan valinnassa oli tasaista ja Natalia miettikin pitkään minkä rexin valitsisi jatkoon. Arpa kääntyi hyvän turkin ja laineiden puolesta solakampaan ruumiinrakenteeseen, joten onni ei tällä kertaa osunut kohdallemme, vaan kilpakumppanimme vei pisteet kotiin.

Sunnuntaina Steven Jones tuomaroi Mikkiä ja kehui jälleen lihaksikasta ja maskuliinista vartaloa samoin kuin turkin laatua. Mikkiä vähän pelotti paikan meteli ja tutina oli melkoinen. ;-) Serti tuli ja uusi Champion oli leivottu!!! Nyt nuorta herraamme kutsutaan nimellä CH FIN*Saca's Famous Fellow!

PIROK:n Tampereen näyttely 17.5.2008:
Olimme matkassa vain rex-poikamme Mikin kanssa ja vain lauantain. Mikki kilpaili ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa ja mahdollisuus ensimmäiseen sertiin oli käsillä. Mikki saikin ensimmäisen CAC-sertin ja se mitä olimme tulleet hakemaan myös saatiin!

Näyttelyssä oli mukana myös Mikin veli FIN*Saca's Dallon of Daylight alias Veeti. Veeti nappasi myös ensimmäisen CAP-sertin ja mukana olleet Veetin Itämaiset sisarukset nappasivat niin ikään sertit!

Päivä meni nopeaan kuulumisia vaihdellessa ja kotiin oli mukava lähteä hyvillä mielin!

Turkin värin DNA-testitulos 2.5.2008:
Mieltämme jäi kaivelemaan taannoinen tuomarin toteamus, ettei Cara olisi kuviokissa, joten teetätimme neidillämme DNA-väritestin. Tulos oli odotettava, rex-neitomme on kuin onkin heterotsygoottikuviokissa (A/a), eli tulevat pennut voivat olla joko kuviolla tai ilman. :-)

Kissatarhan kesäkausi avattu 19.4.2008:
Lämmin lauantaipäivä avasi ulkotarhan kesäkauden tänä vuonna! Auringonpaiste sai Carankin ulkoilemaan ja nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta. Manda nauttikin tarhassa koko päivän makoillen auringon paisteessa. Sade sen sijaan hoivasi vielä viikon ikäisiä pumpulipallojaan lämpimässä pesässään.

Sade sai neljä suloista birma-vauvaa 14.4.2008:
Mamma ja vauvat voivat hyvin! Viikossa pentujen painot ovat jo tuplaantuneet, silmätkin alkavat hiljalleen aueta. Pentueesta 1 on poika ja 3 tyttöä.

POH-KIS:n Vaasan näyttely 12.-13.4.2008:
Näyttelyviikonloppu oli kiireinen sillä olimme myös järjestämässä näyttelyä. Viikonloppu alkoi jo perjantaina häkkien pystytyksellä. Saimme näyttelyn pystyyn ennätysajassa tosi innokkaan ja osaavan talkooväen voimin!

Lauantaiksi paikalle oli tullut Caran kolme pentua ja madame itse osallistui vain siitosluokkaan. Veeti veti pojista pisimmän korren saadessaan EX1:n ja osallistumalla tuomarin parhaan valintaan! Calvin oli hienosti EX2 omassa väriryhmässään. Mikki sai tyytyä tällä kertaa EX3:een niin lauantaina kuin sunnuntainakin velipojan pokatessa paremman sijan. :-)

Mukana meillä oli molempina päivinä myös Kirsin vanhempien luona asustava kotikissa Manu, joka oli molempina päivinä kolmas ja hurmasi tuomarit Anne Paloluoma-Sundholmin ja Hanne-Sofie Sneumin todella hyvällä käytöksellään!

Sunnuntaina mukana oli Saden tyttö Tilda, joka haki excellent-arvostelua. Tuomari Fabrice Calmés piti birma-neitokaisestamme todella paljon ja oli hyvin pahoillaan, ettei voinut antaa sertiä, koska sukka vuotaa. Oli kuitenkin ehdottomasti sitä mieltä, että Tildaa kannattaa käyttää siitokseen, niin monia hyviä ominaisuuksia tytössä on, ja toivoi että kunpa Tilda periyttäisi näitä hienoja ominaisuuksia sitten aikanaan pennuilleen!

Näyttely sujui hyvin ja purkutalkootkin saatiin valmiiksi ripeään tahtiin! Saimme paljon kiitosta näyttelystä ja tuomarit olivat erittäin kiitollisia järjestelyihin. Yleisöä Vaasassa kävi todella paljon, joten tästä on hyvä jatkaa seuraavan oman yhdistyksen näyttelyn suunnittelua.

 

TUROK:n Turun näyttely 22.-23.3.2008:
Huh, huh! Näyttelyviikonloppuna oli niin paljon menoa ja meininkiä, että onneksi maanantai on vielä lomaa! Jos olisimme kuvitelleet kaikki skenaariot mitä viikonloppu voi tuoda tullessaan, niin emme kyllä olisi ikinä keksineet! ;-)

Mikki sai molempina päivinä EX1:n Yan Roca-Folchin ja Anne Paloluoma-Sundholmin arvosteluissa. Sunnuntaina tuomarin parhaan titteli oli jo käsinkosketeltavissa, ellei pikkuisemme olisi ujostellut niin kauhiasti! Anne kehui kuinka ylväs ja näyttävä uros Mikki on!

Caraa ei sitten onni suosinutkaan... Viidessä viikossa olimme toki kasvattaneet niin korvat kuin jalatkin sopiviksi mutta väri olisi pitänyt olla sinisavu! Lone Lund oli aivan varma, että olemme väärässä väriryhmässä kilpailemassa koskapa kuviokissa tuo matamimme ei hänen mielestään ollut. Viiden viikon diettimme yksi ainesosa lienee ollut myös savu/hopeageeni, jota voi ilmeisesti hengitellä ihan huoneilmasta. No eipä siinä auttanut edes Maamme-laulut tai M-otsakuvioiden esittelyt kun arvosteluseteliin kirjattiin "Disqualified".

Sattumuksien summaa lisäsi vielä se, että Lone kävi esittelemässä Caraa myös Donatella Mastrangelolle, joka oli seuraavan päivän tuomarimme. Donatellahan tietysti muisti Caran (vai liekö isännän... ;-) ja jätti sertin myös antamatta (kertoo kai jotain myös isännän näyttelykunnosta ;D). Taidamme nyt jäädä odottelemaan Caran raitojen palautumista...

Kuva: Petri MäättänenKuva: Markus Wikström

KES-KIS:n Jyväskylän näyttely 16.-17.2.2008:
Jyväskylään oli taas perinteisesti matka kun näyttelytaival aloitettiin tältä vuodelta. Mukana matkassa oli taasen Cara ja Mikki. Mummolaan jäivät mammalomalainen Sade ja vapaaherrattaren elämää viettävä Manda.

Päivät kuluivat nopeaan, vaikka hallissa olikin melko viileää. Mikki vähän ujosteli Marie Westerlundin arvostellessa mutta tuomari piti pikkuista oikein lupaavana vesselinä. Tällä kertaa ei ollut Caran päivä ja sen huomasi myös Martti Peltonen, joka toivoi niin pidempiä jalkoja kuin myös häntää sekä suurempia korvia. Sertiä ei tippunut, joten nyt meillä on viisi viikkoa aikaa ennen seuraavaa näyttelyä kasvattaa toivottuja ominaisuuksia! ;D

Sunnuntai olikin sitten leppoinen päivä kun turhia toiveita ja sen mukana paineitakaan ei ollut. Caran arvosteli Franqoise Milcent, joka myönsi rouvallemme sertin, vaikka mainitsikin mammakilojen vielä painavan melko paljon. Noh, palvelusväki ei ole oikein raaskinut mitata kalorimääriä tarkalleen... olisiko syytä perustaa vielä XL-missiluokka muiden luokkien jatkoksi!? ;-)

Mikin arvosteli sunnuntaina Martti Peltonen, jonka edessä edellispäivänä oltiin saatu kuulla korvat punaisena mamman arvostelua. Onneksi voitiin todeta, että pojasta polvi paranee, sillä tulos oli EX1 ja jatko tuomarin parhaan valintaan. Tuliaiseksi ei tullut enempää mainetta mutta Kirsi voitti arpajaisten pääpalkinnon, hotelliyön kahdelle, sekä viikon flunssan! ;-)


POH-KIS:n Porin näyttely 8.12.2007:
Pohjanmaan Kissayhdistys järjesti yhdessä Satakissan kanssa vuoden viimeisen kansainvälisen kissanäyttelyn Porissa. Olimme perjantaina mukana pystytystalkoissa, jonne saavuimme suoraan pohjoisen lomaltamme ja lauantaina olimme auttamassa eri tehtävissä.

Poriin oli tullut myös Caran kaksi pentua; Mikki meidän mukana ja mustahopea poika Calvin omistajiensa kanssa. Calvin tekikin erinomaisen debyytin, ja päihitti veljensä ollen värin paras! Harvinaista oli, että vitos kategoriassa oli värin parhaan valinta ja vielä harvinaisempaa, että kaikki pennut olivat hopeita! Mikki sai tyytyä tällä kertaa EX2-tulokseen kun Calvin nappasi upeasti ykkössijan! Päivän kruunasi Caran valmistuminen Grand International Championiksi!!!

POH-KIS:n ruusukkeet ovat aina olleet todella kauniita ja niinpä kotiamme koristaa jo kaksi kaunista GIC-ruusuketta! Vähän meinasi viikonlopun jälkeen väsyttää kun olimme lomaviikkomme aikana ajaneet noin 2000 kilometriä ympäri Suomen, joista suurimman osan perjantain ja lauantain aikana!

TUROK:n näyttely Turussa 24.-25.11.2007:
Olimme taasen tulleet paikalle koko viikonlopuksi, vaikka matkaa oli melkoisesti ja ajokelikään ei ollut paras mahdollinen. Lauantaina Caran arvosteli Arja Martikainen myöntäen Rouvallemme CAGCIB-sertin. Mikin arvosteli Glenn Sjöblom oppilaanaan Katharina Dahllöf. Molemmat hurmaantuivat Mikistä ja niinpä Mikki valittiinkin tuomarin parhaaksi pennuksi, vaikka vastassa oli harvinaisempia rotuja kuten Cymric ja Egyptin Mau.

Sunnuntaina oli sitten Caran vuoro loistaa. Yllätykseksemme Jarmo Räihä valitsi Caran värin parhaakseen! Mikki sai EX1-arvostelun Marie Westerlundilta, joka ihasteli harvoin rexeillä nähtävää sinihopeaa väritystä.

ERY-SYD:n näyttely Forssassa 10.-11.11.2007:
Lähdimme Forssaan kokeilemaan onneamme miten Cara pärjää mammaloman jälkeen ja tutustuttamaan Mikkiä taas näyttelyihin. Caralla on vielä hieman mammapyöreyttä pennuista johtuen eikä turkkikaan ole aivan samassa kuosissa kuin keväällä mutta kun näyttelyihin pitää nykyisin ilmoittautua paria kuukautta aiemmin, niin olimme ilmoittaneet myös Caran mukaan. Mikki taas on aivan upeassa turkissa vaikkakin turkki on vielä pörröistä pentukarvaa.

Cara sai molempina päivinä sertit Mira Fonséniltä ja Carin Sahlbergiltä. Mikki kilpaili tasaväkisesti tuomarin parhaasta lauantaina toisen suloisen rex-pennun kanssa ja vaikka Jarmo Räihä kehuikin Mikkiä, niin parhaakseen hän valitsi tuon toisen rexin.

Sunnuntaina olikin sitten Mikin vuoro ja Carin Sahlberg valitsi pikkuisemme päivän parhaaksi pennukseen! Paneelissa äänet jakautuivat neljän pennun osalta tasan kaikkien tuomareiden äänestäessä omaa valintaansa. Lone Lundin piti antaa ratkaiseva ääni ja sen sai upea pikkuinen Burma-pentu eli FIN*Genuina Kangaroo!

Caran kaksi poikaa lähtivät uusiin koteihinsa:
Caran kaksi sinitäplikäsvalkoista poikaa löysivät ihanat uudet kodit! Pennut sijoittuivat ympäri Suomea jokainen eri paikkakunnalle. Taloon laskeutui outo hiljaisuus vireän viisikon lähdettyä. Tunnelma on aika haikea mutta iloksemme kuitenkin kaikki pennut löysivät rakastavat kodit ja saamme kuulla kasvattiemme kuulumisia uusista kodeista.

URK:in näyttely Vantaalla 20.-21.10.:
Pitkästä aikaa lähdimme taas näyttelyyn, tällä kertaa kuitenkin vain pentujen kanssa. Mukana olivat Saca's Cooper Moon "Milo", Saca's Dallon of Daylight "Veeti" ja Saca's Famous Fellow "Mikki". Pojat pärjäsivätkin oikein hyvin vaikka olikin aika jännä viikonloppu!

Ensimmäinen kerta jänskätti niin palvelusväkeä kuin pikkumiehiäkin! ;-) Arja Martikainen ihasteli lauantaina mm. Mikin sinihopeaa turkkia ja myönsi EX1-tuloksen. Sunnuntaina Franqoise Milcent myönsi myös EX1:n. Mikki osallistui arvosteluun molempina päivinä, kun taas Veeti kilpaili vain lauantaina Vesna Riznar-Reseticin arvostelemana ja Milo sunnuntaina Franqoise Milcentin arvostelemana.

Pojat käyttäytyivät koko viikonlopun erittäin hyvin ja sunnuntai-iltana olikin hyvä mieli lähteä kotia kohti.

Caran kolme pentua lähtivät uusiin koteihinsa:
Ensimmäiset pennut lähtivät uusiin koteihin. Onneksemme olemme löytäneet kaikille rakastavat kodit ja kotiutuminen uuteen ympäristöön on sujunut paremmin kuin osasimme edes odottaa!

Kissatarha valmis 24.9.2007:
Vihdoin ja viimein sateisen kesän päätteeksi saimme talon yhteyteen rakennetun kissatarhankin valmiiksi!! Eipä tässä mennyt kuin kolme kuukautta ja koko kesä sitä ja vähän muutakin väkertäessä! ;-) Toivon mukaan syksy suo vielä lämpimiäkin päiviä kissojen oleskella ulkosalla ja ainahan sitä voi talvellakin siellä käväistä.

SRK:n kasvattajaseminaari 22.9.2007:
Pohjanmaan Kissayhdistys järjesti yhdessä kissaliiton kanssa kasvattajan peruskurssin, jonne osallistuimme. Kävimme samaisen kurssin jo viime vuonna, jolloin kurssi oli vielä pilotointi vaiheessa, joten päätimme käydä kertaamassa ja tapaamassa muita kasvattajia. Päivä oli oikein mukava ja antoisa kokemus kaikin puolin!

Saden pennut lähtivät uusiin koteihin 1.-2.9.2007:
Niin se vaan aika rientää, että pienien birma-taaperoiden oli aika lähteä suureen maailmaan! Kyynel silmäkulmassa ja pala kurkussa sanoimme pienokaisille näkemisiin. Onneksi molemmat pennut saivat todella hyvät ja välittävät perheet! Hyvin ovat molemmat kotiutuneet uusiin perheisiin.

Cara synnytti ensimmäisen pentueensa 4.7.2007:
Cara synnytti keskiviikko iltana viisi tomeraa vauvaa maailmaan! Pentue on poikavoittoinen, sillä pennuista neljä on poikaa ja yksi tyttö! Pentujen syntymäpainot vaihtelivat 80g ja 92g välillä. Voit seurata raitapaitojen kehitystä
pentusivulta.

Kes-Kis Jyväskylä 30.6.2007:
Piipahdimme pikapikaa lauantaiaamupäivällä Kes-Kis:n näyttelyssä kun olimme samalla suunnalla sukulaisia tapaamassa. Näyttelyn yhteydessä oli myös lemmikkieläin EXPO, joten nähtävää riitti! Muutama tuttukin osui kohdalle ja juttua riitti. Voi että kun tuo näyttelykärpänen taisi taas päästä pistämään! ;-)

Sade synnytti ensimmäisen pentueensa 9.6.2007:
Sade synnytti lauantaina kaksi isoa tyttöpentua maailmaan! Pentujen syntymäpainot olivat 91g ja 106g! Tyttösien elämän alkuvaiheista voit lukea
pentusivulta.

Kissatarhan rakennus aloitettu 2.6.2007:
Saimme talkooapuun molempien vanhemmat ja osan sisaruksista ja niinpä ensimmäinen kissatarhamme alkoi nousemaan pystyyn! Teemme kissatarhan taloon kiinni ja samalla katoksen etuoven ja rappusten yhteyteen. Katoksi tulee valoa läpäisevä pleksi mutta tarhaan tulee myös varjoisia paikkoja.

Kissat pääsevät tarhaan suoraan ikkunasta. Tarhan mitat ovat suunnilleen kolme kertaa kaksi metriä ja korkea noin kolme ja puoli, joten kiipeilyäkin voi harrastaa! Pohjalle tulee pehmeä nurmipinta ja kivijalan viereen kivimursketta.

Saden ultra 23.5.2007:
Kävimme Mandan rokotuksen yhteydessä myös Saden kanssa ultraäänitutkimuksessa, jotta saisimme vähän valotettua onko kaikki kunnossa. Ultrasta ei oikein kokematon silmä saanut selvää, vaikka jotain liikettä siellä näyttikin olevan! Eläinlääkäri kertoi, että pentujen sydänäänet ovat vahvat!! Vähän alkaa jo palvelusväkeä jännittämään vaikka prinsessamme ei vielä itse ole tilanteesta kummemmin ottanut stressiä!

Caran astutus Raumalla 30.4.-1.5.2007:
Caran kiima alkoi totta kai sunnuntai-iltana mutta onneksi sattui vappu sopivasti tiistaille ja olimme ottaneet maanantain vapaaksi. Vietimme siis vappua Caran vappuheilan, Bobon, kanssa! Ja voi kuinka suloinen tuo poikakulta olikaan! Tykkäsi kehrätä myös muille kuin vain Caralle ja viihtyi myös sylissä!

Cara oli aluksi hyvinkin epäluuloinen pojan aikeista eikä meinannut luovuttaa itseään noin vain, vaikka Bobo kuinka kauniisti kutsui! Pari tuntia tutustuttiin välillä sihisten, välillä sähisten kunnes oli aika laittaa hääpari saunaosastolle hääyötä viettämään. Sen jälkeen ei kulunutkaan kuin puolisen tuntia, niin seremoniat oli aloitettu!

Hääyö oli tainnut olla uuvuttava meidän neitosellemme mutta Bobo oli vielä voimissaan! Tiistai-aamupäivä kuherreltiin vielä mutta sitten Cara oli saanut tarpeekseen ja parkkeerasi itsensä korkeimman kaapin päälle eikä suostunut alas enää hellittäväksi! Oli aika lähteä viemään Boboa kotiin sisaruksiensa pariin. ;-)

Saden astutus Raumalla 30.3.-1.4.2007:
Saden sulhanen Oscar eli Jadinell Ordano tuli viikonloppuvierailulle Raumalle, jonne olimme treffit sopineet. Tutustuminen kävi nopeasti ja molemmat kissat silmin nähden pitivät toisistaan! Kun alkuvarautuneisuudet oli heitetty syrjään ja kissat saivat tutustua toisiin omin päin, niin jo parin tunnin kuluttua voitiin todeta viikonlopun tarkoituksen olleen täytetyn! ;-)

Yhdessä vietetyn yön jälkeen Oscar oli melko uupunut; mimoosamme oli tainnut viedä poika-paran mehut tyystin! ;D Päivä kuluikin lähinnä toistensa tarkkailuun ja helliin nuolemisiin. Illalla pariskunnalla olikin sitten taas vähän enemmän virtaa ja rakastavaiset saivatkin viettää vielä toisen hääyön. Sunnuntaina alkoi sitten jo ruokakin maistua ja hyvä olikin, koska molemmilla oli edessä vielä matka kotiin omien sisaruksien luo.

Poh-Kis Seinäjoki 10.-11.3.2007:
Taas oli vuorossa oman yhdistyksemme näyttely ja edellisvuoden tapaan olimme mukana järjestämässä näyttelyä. Viikonloppu olikin niin kiireinen, että harmillisesti emme ehtineet kunnolla seurata edes näyttelyn kulkua saati sitten jutella tutuille ja tuntemattomille! Viikonloppumme alkoi jo perjantai-illalla pystytystalkoilla ja molempina päivinä saimme herätä jo kukonlaulun aikaan. Sunnuntaina oli mukana kuitenkin sen verran apuvoimia, että pääsimme kotiin jo kymmenen maissa!

Mukana näyttelyssä oli Caran ja Saden lisäksi myös Kirsin vanhempien luona asustava kotikissa Manu. Manu ihastuttikin ujolla mutta tyynellä käytöksellään molempina päivinä ja kun lauantaina Manu sijoittui neljänneksi Donatella Mastrangelon arvostellessa niin sunnuntaina Pia Nyman nosti Manun jo kolmanneksi parhaimmaksi lyhytkarvakotikissa urokseksi! Ei todellakaan huono saavutus ekakertalaiselta!! Pia Nyman kehui erityisesti kuinka todella silkkinen ja tiheä Manun turkki oli ja kertoi, että Manun turkki oli ehdottomasti kilpailijoista paraslaatuisin.

Sertejä tietysti toivoimme ja niitä myös saimme! Caran arvosteli lauantaina Hanne-Sofie Sneum, joka valitsikin Caran parhaimmaksi aikuiseksi naaraakseen suoraan! Kohti paneelia oli siis matka! Sade sai myös sertin ja Tatjana Malgai-Beccani valitsi Saden värin parhaaksi! Lauantai ei siis voinut paremmin mennä! Sunnuntaina Caran arvosteli Donatella Mastrangelo ja Saden Pia Nyman. Molemmat saivat sertit ja Sadelle tuo sunnuntain serti oli viimeinen CAGCIB ja näin ollen uusi Grand International Champion oli leivottu!!! Kaikki se, mitä oltiin lähdetty hakemaan, oli saatu ja vähän enemmänkin!

Tallinna 24.-25.2.2007:
Tänä vuonna Tallinnan kissanäyttely pidettiin Kristiine Spordihallissa. Paikka oli tosi hyvä ja uudenaikainen. Tilaa oli hyvin ja myyntipöytiäkin muutama. Caran tuomarina oli lauantaina Berta Nemcova, joka myönsikin Caralle kolmannen CACIB-sertin ja näin ollen Cara valmistui International Championiksi!! Kun viikonlopun tavoite oli täyttynyt, ehti Kirsi esittää Saden emon tuomarille! Heli eli Clavinova Olivia oli hakemassa myös IC-titteliä ja ansaitsi sen kirkkaasti! Aivan uskomattoman rauhallinen ja tasapainoinen kissa! Koko bussiseurueemme menestyi todella hyvin ja nautimmekin päivän päätteeksi hyvän illallisen vanhassa kaupungissa.

Sunnuntaina tuomarina oli Natalia Sidorova. Hän mainitsi Caran olevan "high class lady" ja Cara pääsikin tuomarin parhaan valintaan. Cara vähän protestoi käsittelyä, joten tuomarin paras naaras valittiin Don Sfinxin ja Burman väliltä. Voiton vei upea Burma! Meille kuitenkin riitti ensimmäinen CAGCIB-serti luokassa 5.

Sunnuntai menikin nopeasti ja paneeli oli ohi jo kahden jälkeen. Ehdimme hyvin neljän lautalle ja kotia kohti. Matkasta jäi taas oikein mukavat muistot! Oli mukavaa tutustua uusiin ihmisiin ja eri kissarotuihin. Paikalla oli mm. Don Sfinxejä ja Peterbald. Lisäksi yhdellä paikallisella kasvattajalla oli näyttelyssä mukana aivan yli-hellyttäviä Cornish Rexin pentuja!!

Kes-Kis Jyväskylä 17.2.2007:
Jyväskylän näyttelyssä oli taas mukava tunnelma vaikka päivä venyikin kahdeksaan saakka illalla. Meitä se ei niin haitannut kun olimme taas vain yhden päivän. Sade oli oikein hyvällä tuulella koko päivän ja sai myös sertin sekä kehut super hyvistä kiiloistaan ja erinomaisesta värien kontrastista kuten tuomari Bette Lind totesi. Sade voittikin värin parhaan tittelin! Tuomarin parhaan vei Norjalainen Metsäkissa.

Cara oli hieman hermostunut, vaikka totuttelimmekin ennen arvostelua ympäristöön. Tuomari Glenn Sjöbom kertoi miten uusi standardi on vaikuttanut mm. silmien ja päänmuodon osalta arvostelukriteereihin. Hän kehui Caran päänmuotoa ja profiilia on sekä turkin laineikkuutta. Värin parhaan valinnassa on mukana neljä kissaa, jotka kaikki oli hyvässä turkissa. Värin parhaan nappasi Caran puolisisar Jip-Jap'n Dear Venus!

Oma rakas lemmikki -kilpailu Seinäjoen Faunatar:
Seinäjoen Faunatar-eläinkauppa järjesti alkuvuodesta kuvakilpailun, jonne jokainen asiakas sai lähettää kuvan rakkaasta lemmikistään. Päätimme osallistua lähettämällä kuvan 4 kk ikäisestä Mandasta kilpailuun. Yllätykseksemme Mandan kuva voitti kilpailun 34:llä äänellä, yhteensä ääniä annettiin 212 kappaletta! Kun nuo paikan päällä käydyt kilpailut eivät  viime aikoina ole olleet Mandan mieleen, voisimme alkaa lobbaamaan pelkän kuvan esittelemistä tuomarille! ;-)

TUROK Turku 25.11.2006:
Turun messukeskuksessa järjestetty kansainvälinen näyttely keräsi peräti 700 kissaa saman katon alle! Päivä kului mukavasti ja yllättävän nopeasti emmekä oikein ehtineet edes kaikkia birma- ja rex-häkkirivejä kiertämään. Niin Sade kuin Carakin käyttäytyivät hyvin ja molemmat nappasivat sertin, joten saatiin se mitä lähdettiinkin hakemaan! Caran tuomarina oli Arja Martikainen ja Saden Pia Nyman.

POH-KIS:n esittelynäyttely Vaasassa 11.11.2006:
Vaasaan oli saapunut yli 70 kissaa kotikissojen lisäksi 18 eri rodusta. Tilat riittivät oikein hyvin ja lavan eteenkin saatiin rakennettua katsomo rotuesittelyjä varten. Päivän aikana kävijöitä oli pitkälle yli 200! Sade ja Cara esiintyivät rotuesittelyissä omalla vuorollaan. Olimme myymässä arpoja koko päivän ja Manda oli arpapöydän luona maskottinamme. Arvat menivätkin hyvin kaupaksi ja pääpalkinnotkin saivat uudet omistajat! Päivän päätteeksi yleisön suosikkikissat palkittiin joka kategoriasta sekä kotikissa-luokasta. Suosikkeja olivat Persialainen, Maine Coon, Kartusiaani ja Itämainen Lyhytkarva.

Kasvattajaseminaari Tampereella 2006:
Otimme osaa Kissaliiton järjestämään kasvattajaseminaariin. Päivä oli antoisa varsinkin uusille kasvattajille. Osa saaduista tiedoista oli jo tuttua mutta paljon tuli myös uutta tietoa ja keskustelut muiden kasvattajien kanssa ja heiltä kuullut kokemukset olivat seminaarin antoisin puoli! Seminaarissa käsiteltiin hyvin mielenkiintoisia aiheita kuten kissan genetiikkaa ja kissan kauppaan liittyvää juridiikkaa. Ehdottomasti suositeltava luentokokonaisuus niin uusille kuin myös kokeneemmille kasvattajille!

PIROK:n Hämeenlinnan kansainvälinen kissanäyttely 2.9.2006:
Olimme ilmoittautuneet vain lauantaiksi Hämeenlinnaan ja jälkeenpäin ajatellen se oli hyvä ratkaisu. Näyttelypaikka oli pieni halli, meille sattui onneksi hyvä paikka mutta muuten tilat olivat valitettavan ahtaat. Tallinnassa taisi olla viimeksi yhtä tiivis tunnelma!
Meidän tytöt eivät olleet aivan parhaimmillaan näyttelypäivänä. Sade hieman protestoi näyttelyn kulkua mutta muuten arvostelu meni hyvin ja Albert Kurkowski myönsi neljännen CAGCIB-sertin. Caralla taasen oli hermot todella kireällä ehkä alkavasta kiimasta johtuen ja murista ja sylkeä piti niin että isäntä helotti punaisena! ;-) Katseita riittikin ympärillämme mutta onneksi Anne Veland osasi käsitellä kissaa niin, että arvostelu sujui ja serti tuli! Eikä tuo mikä tahansa serti ollutkaan vaan kolmas CAC ja näin ollen Champion-titteliin oikeuttava!! Aina ei voi mennä kaikki nappiin mutta sertit saatiin ja sehän on aivan riittävästi!

POROK:n kansainvälinen kissanäyttely Kempeleessä 1.-2.7.2006:
Kempeleessä oli todella upea sää koko viikonlopun ajan. Olimme vuokranneet mökin muutamaksi päiväksi ja pidimme samalla mukavan mökkiloman näyttelyiden lomassa. Cara sai viikonloppuna ensimmäiset avoimen luokan sertit! Tuomareina olivat Berta Nemcová ja Vera Vasilieva. Sadella oli vastassa upea kilpasisko Ruotsista ja sertit jäi saamatta (tuomareina Pia Nyman ja Steven Jones). Tappio ei jäänyt haittaamaan, sertit meni oikeaan osoitteeseen.
Paikalla viikonloppuna oli lähes 300 kissaa ja tilaa riitti mainiosti kaikille. Näyttelyhallissa riitti happi ja paneelinkin näki hyvin. Tunnelma oli mukavan rento ja näyttelynkulku soljui ongelmitta. Onneksi takaisin kotiin ei tarvinnut lähteä heti näyttelyn päätyttyä. Niin meno- kuin tulomatkakin sujui mukavasti välillä kahvitaukoja pidellen!

KES-KIS:n Jämsän kansainvälinen kissanäyttely 17.-18.6.2006:
Viikonloppu Jämsässä oli todella kuuma mutta näyttelyn kulku sujui ongelmitta ja kotiin päästiin molempina päivinä hyvissä ajoin! Meidän kissat eivät kuumuudesta olleet moksiskaan vaan kaikki kolme köllivät tyytyväisinä häkeissään, vaikka aivan pitkäkarvaisimmat kissat tarvitsivat tuuletusta.
Näyttelyviikonloppumme alkoi - ei nyt niin parhaimmalla tavalla - kun Sade alkoi perjantai-illalla huutelemaan siihen malliin, että nyt olisi aika löytää se kolli. Onneksi näyttelytilanne vähän rauhoitti neitiä ja tuomarien (lauantaina Albert Kurkowski ja sunnuntaina Dorte Kaae) edessä ei tarvinnut huudella, vaikka hellyyden kipeä olikin. Lauantaina Sade oli värin paras kukistaen kaksi kilpatoveria. Molempina päiviä tuli serti, joten viikonloppu oli oikein mukava!
Lauantaipäivän ja koko viikonlopun kruunasi vielä Caran molempien päivien värin paras titteli sekä lauantain tuomarin parhaan nominointi ja näin ollen paneeliin pääsy! Caran tuomari oli lauantaina Wendel Stoop ja sunnuntaina Stephe Bruin. Nyt kun ruusukkeita tuli kaksin kappalein, päätimme alkaa kerätä leimoja ruusukkeiden sijaan.


Tallinnan kansainvälinen kissanäyttely 6.-7.5.2006:
Lähdimme mukaan Satakissan järjestämälle matkalle Tallinnan kissanäyttelyyn hakemaan Sadelle ulkomaansertiä valmistumisen toivossa. Manda ja Cara jäivät mummolaan lomailemaan siksi aikaa. Lähtö oli perjantai-iltapäivällä ja takaisin paluu sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.
Sade oli lauantaina aika kärttyisellä tuulella kun tsekkiläinen tuomari Kvetoslava Mahelkova arvosteli. Kaikesta murinasta ja äksyilystä huolimatta viimeinen CACIB-serti tuli ja uusi International Champion oli leivottu!!! Loppukilpailuun ei tarvinnut odottaa kutsua, mutta se ei tunnelmaa haitannut vaikkakin Saden huono käytös harmitti ja loi epätoivoisen odotuksen seuraavalle päivälle.
Sunnuntaina tuomarina oli Bohumir Mahelka myöskin Tsekistä, joka oli edellisenä päivänä hylännyt kissoja huonon käytöksen takia. Emme muista koska olisimme viimeksi jännittäneet tuomarin eteen menoa niin paljon kuin nyt! Jalat tutisi ja iho oli aivan kananlihalla kun veimme Saden arvosteluun! Olimme päättäneet, että ottaisimme Saden häkistä vasta sitten kun arvostelumme vuoro tulee ja kiidämme "sadan metrin aidat" näyttelyasettajien seassa tuomarin eteen ilman minkäänlaista puunausta, jotta neitisemme olisi nuo ratkaisevat minuutit hyvällä tuulella ennen kuin huomaisi, että taas joku vieras setä käpelöi! Arvostelu meni hyvin vaikka vähän piti kertoa mitä mielessä liikkuu. Ensimmäinen CAGCIB-serti tuli ja saimme huokaista helpotuksesta!!
Viikonlopun sää oli mitä parhain ja tunnelmanäyttelyssä tosi mukava ja rento! Vaikka puitteet olivatkin melko karut niin koko matkasta jäi oikein positiivinen maku; tänne tullaan varmasti vielä uudestaan!

TUROK rotukissanäyttely Turun Caribiassa 22.4.2006:
Poikkesimme Turussa vain lauantaina ja toivoimme saavamme sertin, jotta tuleva Tallinnan matkamme ei olisi aivan turha. Tuomarina Sadella oli Tellervo Kass. Saden päivä oli aika vuoristorataa sillä vain hetkeä ennen tuomaripöydälle menoa Sadella oli hellyyskohtaus ja rapsutella piti oikein olan takaa. Muutama minuutti tämän jälkeen Sade päättikin, että nyt saa hellyydet riittää tältä päivältä. Tellervo Kass kirjoittikin arvosteluseteliin "Määrätietoinen luonne" kun neitimme totesi kovalla äänellä ranskaksi, että "Älä perhana rapsuttele enää!". ;-) Noh, serti saatiin mutta jatkoon oli liian myöhäistä keikistellä!
Caran päivä oli yhtä tutinaa kun meinasi taas jännittää niin maan vietävästi! Tuomari Sirpa Lindelöf mainitsi kuinka erinomainen esimerkki Cornish Rexille tyypillisestä laineekkaasta turkista Caralla on. Ex1 tuli kotiin mutta tuomarin parhaan nappasi upea aivan pikimusta britti Ruusutarhan Fausto, kerrassaan pysäyttävän kaunis kissa! Manda oli mukana taasen turistin roolissa ja viihdytti tällä kertaa Caraa.

Kuva: Jan Nyström Kuva: www.heikkisiltala.com

POH-KIS:n rotukissanäyttely Seinäjoella 4.-5.3.2006:
Tällä kertaa olimme myös mukana järjestämässä näyttelyä ja kyllähän siinä hommaa on perjantai-illasta pitkälle sunnuntai-iltaan! Sade valmistui Championiksi lauantaina Kristiina Raution todetessa neidin "kiroilevan mutta käyttäytyvän"! Lauantai ei ollut oikein Saden mieleen, mutta ruokaa saatuaan voitiin todeta kuin tv-mainoksessa, että "hyvä ruoka - parempi mieli".
Sunnuntaina Jörgen Frithiof arvosti Saden ilmettä Saden ollessa värin paras ja ansaitsi siten myös ensimmäisen CACIB-sertin. Niinhän siinä sitten kävi, että hellyttävä Cornish Rexin pentu kotiutui meille juuri sopivasti ennen Seinäjoen näyttelyä. Perheemme uusin tulokas Cara oli mukana vain sunnuntaina ja tuomari Arja Martikainen ihasteli Caran Chartreusen värisiä silmiä. EX1 tuli plakkariin!

Kuva: www.heikkisiltala.com Kuva: www.heikkisiltala.com

KES-KIS:n rotukissanäyttely Jyväskylässä 11.-12.2.2006:
Sade tavoitteli ensimmäistä kertaa sertiä lauantaina. Tuomari Yan Rocha-Folch myönsi CAC-sertin sekä tuomarin parhaan tittelin ja näin ollen myös jatkon paneeliin, vaikka Sade vähän protestoi käsittelyä! Paneelissa paukut eivät riittäneet vaikka käytös olikin kiitettävää. Sunnuntaina tuli jo toinen serti Henry Hornellin myöntämänä, mutta paneeliin valittiin ansaitusti upea norjalainen metsäkissa EC Godfather's Reet Petite. Manda oli mukana jo totuttuun tapaan seuraneitinä.
Viikonloppu oli oikein antoisa ja muutama uusi kissaharrastajatuttavuus kruunasi viikonlopun! Jo pitkään ollut rex-kuume iski todella kun eräällä kokeneella kasvattajalla oli todella lupaava naaraspentu, joka etsi näyttelyissä käyvää omistajaa!! Saas nähdä mitä tuleman pitää...


PIROK Drive-in rotukissanäyttely Tampereella 3-4.12.2005:
Tällä kertaa olimme tulleet Tampereelle kahdeksi päiväksi, mutta vain Sade osallistui arvosteluun. Manda oli tottakai mukana seuraneitinä nukkuen koko päivän häkissä. Vaikka kyseessä olikin ns. drive-in-näyttely, päätimme pystyttää verhot häkkiin ja laittaa kissat sinne. Teimme hyvän valinnan sillä päivä venyi kaikesta huolimatta molempina päivinä pitkälle iltapäivään.
Lauantaina tuomarina oli Martin Sanda ja sunnuntaina Fabrice Calmès. Sade sai Ex1:n lauantaina päihittäen vastustajansa. Sunnuntaina osat vaihtuivat ja edellispäivän kakkonen meni edelle Saden saadessa Ex2:n. Pääsimme lähtemään kotia kohti kahden maissa, joka oli positiivista pitkän matkan päästä tulleille!


TUROK rotukissanäyttely Turussa 26.11.2005:
Suuntasimme Turun messukeskuksessa järjestettyyn kissanäyttelyyn marraskuun lopulla. Vaikka näyttely oli ns. kaksipäiväinen eli molempina päivinä oli mahdollisuus kilpailla, osallistuimme vain lauantaina pitäen sunnuntain vapaata.
Sade pärjäsi mukavasti pääsemällä tuomarin parhaan valintaan, voiton vei upea punanaamio birma. Mandalla ei ollut oikein näyttelyvirettä päällä, pientä sähinää ja murinaa tuomarin pöydällä kun pelotti niin maan pirusti! Sijoitus oli hännän huippua vaikka tuomari Ulrike Wahl sen kauniisti muotoilikin nuoruuden piikkiin! ;-)


 

POH-KIS Esittelynäyttely Lapualla 16.10.2005:
Poikkesimme Lapualle esittelynäyttelyyn, jonne osallistui yli 50 kissaa paristakymmenestä eri rodusta. Mukana oli myös harvinaisempiakin rotuja mm. Egyptin Mau!

SUVAK:n kotikissanäyttely Orimattilassa 25.9.2005:
Tällä kertaa Sade oli seuraneitinä kun Mandan ensimmäinen varsinainen näyttely oli vuorossa. Kolmentoista toinen toistaan suloisemman pennun joukosta tuomari Sara Ojaniemi valitsi neljä "finalistia", Manda näiden joukossa. Neljäs sija tuli plakkariin vaikka Manda jännitti niin, että aivan tutina kävi! Saden ei tarvinnutkaan olla häkissä koko päivää vaan ollessaan ainoa paikalla ollut Pyhä Birma, Sade esittäytyi yleisölle rotuesittelyssä.

SUROK Helsinki 30.-31.7.2005:
Manda tuli mukaan seuraneidiksi pariksi päiväksi. Sade sai molempina päivinä EX1:n. Lauantaina Sade pääsi kisaamaan värin parhaasta, tuomarina Yan Rocha-Folch. Sunnuntaina värin parhaasta ja parhaasta pennusta, tuomarina toimi Charles Spijker.

Mustan Kissan Tango Seinäjoella 9.7.2005:
Saden ja Mandan ensimmäinen näyttelykokemus. POH-KIS r.y. on järjestänyt vuosittain tangomarkkinoiden aikaan esittelynäyttelyn tangohuumassa. Manda oli yksi yleisön suosikeista ja näin ollen kruunattiin Tango Prinsessaksi!