WATT69

Watt69 keikalla
 

Tutustu tuotantoon

Lataa biisi

Napsauta kuva isommaksi...
  TAUSTAA

WATT69 on viiden etelä-pohjalaisen miehen rockmusiikkia soittava kokoonpano.

Watin esittämän musiikin yhtenä tavoitteena on saada niin rockjalka vipattamaan kuin myös antaa mahdollisuus rauhallisempaan tunnelmointiin. 60-70 -lukujen rockklassikot edesauttavat tässä tavoitteessa. Ohjelmistoon kuuluu kappaleita mm. seuraavilta yhtyeiltä ja artisteilta: Canned Heat, Cream, Deep Purple, ELP, Hendrix, Lynyrd Skynyrd, Steppenwolf, Santana, Uriah Heep. Oleellinen osa esitettävistä kappaleista on myös omaa tuotantoa, jonka olemme huomanneet myös hyvin edesauttavan tavoitettamme.

HISTORIA

WAT 69 - ensimmäinen lenkki alavutelaiseen rockyhtyeperinteeseen.

"Alavutelainen Wat 69 on yksi tämän ajan ilmiöistä, nouseva nuorijäseninen pop-orkesteri. Pojat tekevät tosissaan työtä bändinsä eteen ja he uskovat, että pystyvät nousemaan muiden samanlaisten rinnalle, ja ehkä siitäkin korkeammalle. Tuo uskomus, tietäen, että pojat tosissaan yrittävät ja että he ovat tosissaan musikaalisia, on tietysti täysin oikeutettu." kertoi paikallinen sanomalehti vuonna 1970 esitellessään yhtyettä. 

1969 - 1972 Wat 69 keikkaili akselilla Aitoo - Ellivuori - Suolahti - Haapavesi, eniten keikkoja soitettiin kuitenkin Etelä-Pohjanmaalla. Ohjelmisto koostui pääosin covereista. Yhtye esitti mm. Creamin, Rolling Stonesien ja Kinksien tuotantoa. 

Alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluivat Jorma Järvikangas basso, Kyösti Härkönen laulu, Markku Koivuniemi kitara, Jarmo Lamminmäki kitara ja Hannu Mattila rummut. 1970 bändiin kuului alkuperäisestä kokoonpanosta Jorma Järvikangas, Markku Koivuniemi, Hannu Matttila. Solistiksi oli tullut Harri Järvikangas ja toiseksi kitaristiksi Jussi Ala-Kuha. Vuonna 1971 vaihtui Seppo Tuokkola rumpaliksi, joka kokoonpano säilyi yhtyeen hajoamiseen saakka 1972.

Keväällä 2001 juhlittiin Koivuniemen Markun viisikymppisiä. Juhlaohjelmaan kuului Wat 69:n esittämä setti entisaikojen tyyliin. Pian tämän jälkeen Jussi Ala-Kuha otti yhteyttä Järvikankaan Harriin tarjoten muutamia omia sävellyksiään suomalaista rockmusiikkia. Muuta ei tarvittu, innostus oli tarttuvaa ja pyörät lähtivät pyörimään. 

Vuonna 2002 tehtiin suomenkielinen omaa materiaalia sisältänyt rocklevy "Maailman rannalla". Levytyskokoonpanossa oli mukana kolme 1970-luvun jäsentä: Harri Järvikangas laulu, Jussi Ala-Kuha, kitara ja laulu, Jorma Järvikangas, basso sekä lisäksi Matti Takala, rummut. Vuonna 2003 rumpaliksi vaihtui Lasse Anttila ja toiseksi kitaristiksi tuli Pentti Haapanen. Keväällä 2004 Ossi Raiski vaihtui basistiksi ja samalla myös nimi vaihdettiin WATT69:ksi. 

Vuonna 2005 ilmestyi WATT69:n cd-levy "Vanhat laitteet". Oman tuotannon lisäksi keikoilla kuullaan 60-70 -lukujen rockklassikoita. 

Ja kuten toimittaja paikallislehden vuoden 1971 numerossa toteaa, miettiessään mikä saa Wat 69 pojat soittamaan: "Maallikko, joka ei koskaan voi nauttia musiikin ja rytmin tekemisestä ei voi täysin ymmärtää sitä ilon suuruutta, minkä elävän musiikin esittäminen tuottaa. Muuten ei voi ymmärtää sitä, että monet käyttävät aikansa ja usein rahansa soittoharrastuksen parissa. Sillä ei liene mitään väliä soittaako orkesteri niin sanottua "parempaa musiikkia" vai rockia ja bluesia niin kuin tämä yhtye, tärkeintä lienee se, että voi uppoutua musiikkiin ja rytmiin."

Kokoonpano

Harri Järvikangas, laulu

Jussi Ala-Kuha, kitara, laulu

Pentti Haapanen, kitara

Ossi Raiski, bassokitara

Lasse Anttila, rummut, laulu

Keikat... Keikat... Keikat...
Riitta Rintamäki, 
050-5571523,
riitta.rintamaki@hdcf.fi

Alkuperäinen Wat69