"ONNI"

Australianpaimenkoirauros/Australian Shepherd male
synt./born 31.10.2003
lonkat/hips A/A, kyynärät/elbows 0/1, silmät/eyes ok (tark. 9/05, 11/08 ja 1/10)


LTE +155- toko evl 
- agilityvalio
- hyppyvalio
- muotovalio
- pk-jäljeltä 2x voi 1-tulos
-suorittanut pelastusjälkikokeen hyväksytysti
- etsintäkokeesta EK1
- hakukokeesta HK1
- 1x ROP, 2x VSP

Vanhemmat:
isä: LP2 The Mad Hatter of Imagineer CGC OTDs
emä: FIN AVA & MVA Pyrzillac´s Celeste

Onni koiranetissä

lehdenkansi.jpg (160049 tavu(a))
Klikkaa kuvaa!

 

"Halusin rotutyypillisen aussien, mutta sainkin täydellisen"

Onnissa on kaikkea mitä koiralta voi toivoa, se on älykäs, eipäs sittenkään, vaan erittäin viisas. Se ymmärtää ja tietää kaiken. Siltä ei voi ikinä salaa tehdä mitään. Se ymmärtää puheen, lukee varmaan ajatuksetkin. Vaikka se esittääkin kovaa jätkää, se on kuitenkin herkkä; Pieni tassuhaava saa sen tulemaan kolmella jalalla piipittäen luo. Pieni pallero, jolla on lupa nukkua sängyssä.

Onni on kova luu lajissa kuin lajissa, siltä sujuu niin agility, toko, jälki kuin hakukin, myös näyttelyt ja mätsärit se on valloittanut. Onni osaa lisäksi "paimentaa" sikoja, possut on sen mielestä liian pieniä komennettaviksi. Ikinä se ei ole ollut haluton mihinkään toimintaan. Onnista kertoo jotain myös tuomareilta ja kouluttajilta tulleet kehut; "aivan mahtava koira". Ja sitähän se on.

Onhan Onnilla myös paheita, pitäähän kunnon koiralla ollakin, mutta niistä ei puhuta. Ne ovat vain pieni mauste, täydellisyyden lisäaine.


Onni tammikuussa 2007

 

Luonnetesti
16.8.2008 Pietarsaari


 

toimintakyky +1
terävyys +1
puolustushalu +1
taisteluhalu +2
hermorakenne +1
temperamentti +2
kovuus +1
luoksepäästävyys +3
laukausvarma +++
loppupisteet +155
Testi meni suurin piirtein niin kuin olin ajatellutkin, vähän tuli yllätystäkin. Puolustushalun testissä Onni seisoi vieressäni, haukkui siitä ja kerran hyökkäsi. Heti kun tuomari heitti kepin pois ja alkoi ystävälliseksi, alkoi töpö heilua kuin merkiksi "mä arvasin ettet sä oo tosissas" ;)
Seinässä kiinni ollessaan istui paikallaan ja katsoi ihmeissään että mitä kuule ukko riehut ja seurasi vain katseellaan kun tuomari huitoi kepillä seinään. Tuomari sanoi että ilme oli sen näköinen että sulta ukko on jääny aamulääkkeet ottamatta :D
Hermorakenteen pisteet olisi olleet +2, jos olisi pimeässä huoneessa toiminut nopeammin. Nyt pisteen lisäys oli ollut ihan siinä rajalla. Tuomarit sanoi että on hyvin tasapainoinen ja hyvähermoinen koira :)